66977 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Perugia și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.02.2016
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2015
DURATA: 1 zile
TIP:

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • La Assisi, pe urmele Sfântului Francisc


  Excursia organizată în cinstea zilei internaționale a Şefelor de pretutindeni, Umbria - Toscana 2014, a prevăzut un cadou special, vizita la Assisi. Aceasta s-a desfăşurat în partea a doua a unei zile frumoase de martie (mai ales la prânz), în care am vizitat şi Orvieto. Poate ați citit review-ul vezi impresii. Altfel nu ştiți ce pierdeți. Mă refer la oraş, nu la "capodopera" mea.

  Deci, din nou la volanul unei fiare dezlănțuite, Citroen, 1 metru şi puțin lungime, alb precum barba lui Moş Crăciun. Am folosit aproape acelaşi drum ca la dus, ca să vadă Şefa mai bine peisajul plin de prăpăstii şi serpentine. Eu țin minte doar că era un carosabil uscat, negru şi cu TIR-uri mergând în coloană.

  Am intrat în oraşul de la poale, unde este impozanta biserică Santa Maria degli Angeli, eu căutând cu disperare un loc de parcare, Şefa impacientată că nu mai opresc să intre în biserică. Dacă spunea ca să intre la mănăstire opream şi-n mijlocul intersecției, numai să se țină de cuvânt. Loc de parcare găsind, am început prin a fotografia de la distanță şi de aproape, deoarece Şefa descoperise magazinele de suveniruri. Şi poate ştiți că sunt tare multe. După ce a cumpărat pentru mama, pentru soacra, pentru ăla micu', pentru mine, şi lista poate continua, am pătruns pe porțile uriaşe.

  Probabil ați citit sau ați fost acolo, dar eu îmi fac datoria şi spun că biserica a fost ridicată între 1569 şi 1679 pentru a adăposti Porziuncola şi pentru fi creat un loc care să primească mulțimile de pelerini. Porziuncola sau chiesetta este o mică biserică, construită în sec. al IX-lea, în care sfântul San Francesco d'Assisi şi-a descoperit vocația de a trai pentru şi printre săraci. Exemplul său, munca sa, faptele sale, scrierile sale au dus la crearea ordinului călugărilor franciscani. Francesco d'Assisi a fost sanctificat la mai puțin de doi ani de la moartea sa de către papa Grigore al IX-lea, prieten al său şi protector al ordinului. Tot în interiorul bisericii a fost inclusă şi Cappella del Transito, locul unde San Francesco d'Assisi şi-a trăit ultimile clipe pământene.

  Porziuncola a fost pictată de mai multi artişti, în perioade diferite, dar trebuie să aruncați măcar o privire pe fresca lui Pietro Perugino ilustrand Crucificarea, iar în Cappella del Transito căutați cu privirea funia pe care a purtat-o sf. Francisc, dar şi statueta din teracotă care-l înfățişează, operă a lui Andrea della Robbia. Turul prin biserică vă va duce inevitabil şi în Grădina cu trandafiri, unde sf. Francisc vorbea cu porumbeii, şi în Capela trandafirului, locul de odihnă şi rugăciune, şi unde a avut loc întâlnirea cu Sf. Antonio di Padua. Deci chiar dacă sunteți "liber cugetători" nu ocoliți biserica Santa Maria degli Angeli, măcar pentru operele de artă care se găsesc aici.

  Noi ne-am recuperat bolidul fără nici o amendă în vitrină şi am accelerat către oraşul de sus care se vedea în zare. Asemeni cu alte oraşe italiene, fondatorii au aşezat centrul mai la deal, de uiți de ce ai venit până ajungi sus. Tot cu ochii după o parcare mai aveam puțin şi ieşeam din oraş. Noroc că ne-a ieşit în față una subterană unde era loc berechet. Iar de acolo am folosit scările rulante ca să ajungem în zona pietonală (mare om cel care a avut idea cu scările rulante, mulțumiri şi de la Şefa şi de la mine).

  Primul obiectiv a fost Basilica di Santa Chiara, locul unde odihneşte Sfânta Clara de Assisi, cea care a fondat actualul ordin Santa Clara. Este o biserică sobră, atât în interiorul gotic, cât şi afară, poate cu excepția ferestrei rotunde de deasupra uşii, o lucrare foarte rafinată. Dar erau destui vizitatori pentru o zi rece de martie. După o scurtă vizită am continuat pe străduțe înguste, multe dintre ele în pantă, dar curate şi îngrijite. Case înalte, de o parte şi de alta, cu pereții din piatră, netencuiți, dar multe dintre ele arătând foarte artistic (pre) lucrate. Din loc în loc ghivece pline de flori, mai mult suspendate, pentru a atenua lipsa vegetației de pe stradă.

  Am cam rătăcit drumul, umblând aiurea, dar în cele din urmă am ajuns într-o piața aglomerată unde este biserica Santa Maria sopra Minerva, amenajată în prima jumătate a sec. al XVI-lea, şi pe care toată lumea o ştie drept Tempio di Minerva. Aceasta a fost inițial un templu, construit în sec. 1 iH şi dedicat zeiței Minerva sau poate lui Hercules. Cele şase coloane corintice care susțin arhitrava sunt o imagine care l-a impresionat şi pe Goethe, făcându-l să afirme că este "prima clădire antică pe care o vede fiind în bune condiții". Deci după Rüdesheim, Mainz sau Lahnstein, călcam din nou pe urmele marelui poet german, care a vizitat şi Assisi în 1786, o vizită mult mai memorabilă decât a noastră.

  Mergem după hartă, dar şi dacă mergeam după muşchii copacilor tot aşa de bine era, noroc că din greşeală găsim Santo Stefano tocmai când voiam să propun revenirea la o stradă mai largă. În orice caz drumul a fost frumos, pe la soare, adică nu înghețam. Santo Stefano este o biserică foarte veche, dar şi foarte recondiționată, simplă, cu o singură încăpere, evocând vremurile când Sf. Francisc mergea pe ulițele înguste din Assisi. Conform legendei, clopotele bisericii au început să bată în momentul morții sfântului Francisc.

  Ne întoarcem pe o stradă mai mare, unde spre bucuria nemărginită a Şefei mele sunt multe magazine. Aşa că începe o nouă campanie de achiziții, la care mi-am adus şi eu umilul aport. Alegerea străzii a fost de bun augur, clădirile care o mărgineau fiind chiar demne de a apărea în fotografii turistice. Prin mulțimea de turişti, vorbind mai ceva ca la Turnul Babel, am auzit ş inconfundabilul grai străbun, şi mi-am dat seama că "acasă" capată noi înțelesuri în ultimii ani. Şi tot discutând ajungem şi la ceea ce ştiam că este Basilica Superiore San Francesco.

  Piatra de temelie a Basilicii San Francesco di Assisi a fost pusă de către papa Gregorius IX pe 17 iulie 1228, a doua zi după canonizarea sfântului Francisc. În mai puțin de doi ani Basilica inferioară a fost terminată şi într-o procesiune sobră trupul sfântului a fost adus de la Santa Clara. Locul unde a fost depus a rămas secret de frica profanării şi a fost redescoperit abia în 1818. Stilul arhitectonic a fost cel romanic, dar intrarea a fost modificată mai târziu, adăugându-i-se o dantelată fereastră rotundă, care a fost denumită "ochiul celei mai frumoase biserici din lume". Bazilica superioară a fost finalizată până în 1253 şi prezintă o îmbinare a stilurilor romanic şi gotic. Silueta se abate uşor de la simetria iubită de artiştii vremii, obținându-şi astfel notă de originalitate.

  Am vizitat întâi Basilica superioară, o încăpere lungă şi înaltă, cu un tavan albastru înstelat, flancată de pereți acoperiți cu fresce de Cimabue, Giotto, Jacopo Torriti şi poate Pietro Cavallini. Vitraliile sunt deasemenea din sec. al XIII-lea, unele create de Maestro di San Francesco, altele de un meşter francez, iar cele din altar probabil de un artist german. Nu am avut voie să fotografiem, aşa că am rămas doar cu cărțile poştale cumpărate.

  Am intrat apoi la Basilica inferioară, la fel de mult decorată cu fresce de Cimabue, Simone Martini, Giotto, Pietro Lorenzetti, dar care nu este la fel de înaltă. Frescele se continuă pe tavanul boltit în cruce, creând iluzia unor imagini care se mişcă, a unui film care ți se derulează prin fața ochilor. Cripta care este astăzi locul de odihnă al sfântului Francisc este sobră, dar mai modernă, în sensul că a fost creată între 1925-1932.

  Ne întoarcem pe la Chiesa Nuova, construită într-un stil renascentist, la începutul sec. al XVII-lea, pe locul unde se presupune că s-a născut Sf. Francisc. Altarul este aşezat chiar acolo unde era camera sfântului. La achiziționarea locului banii au fost donați de regele Filip al III-lea al Spaniei, iar piatra de temelie a fost adusă de la catedrala San Rufino.

  Obosiți, ne-am oprit să verificăm gustul unei ciocolate fierbinți la o micuță cafenea. Ne-a plăcut atât de mult că am mai fi luat vreo trei, patru, dar cum amândoi suntem în luptă aprigă cu cântarul (el câştigă mereu), am renunțat. Eu am mai avut parte de vreo câțiva kilometri de şoferit, dar seara ne-a găsit la cină în centrul Perugiei. Ti amo Italia.

  Să aveți un drum frumos în față.

  ---
  Impresii încărcate de Radu Tudoran in 13.02.2016 15:47:29

  Validat / Publicat: 13.02.16 17:58:18


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 1436


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32150 PMA (din 34 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Radu Tudoran? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [13.02.16 17:57:45]
  » mesaj pers

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Perugia și împrejurimile, PERUGIA" (deja existentă pe sait)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - tata123
  [14.02.16 10:28:03]
  » mesaj pers

     @Radu Tudoran - E frumosă imaginea medievală a ansamblului religios de la Assisi. Mi-a plăcut descrierea vizitei lui Radu D. Rosetti la obiective turistice din Italia, publicate în 1939 sub titlul „Instantanee turistice”:

     Ce e Sfântul Munte pentru ortodocși, e Assisi pentru catolici. Cu singura deosebire că la Athos nu e îngăduit să pășească femei, pe când în mănăstirea sfântului Francisc vin droae. … Mărturisesc cu rușine – Costin Petrescule, meșter și tu al frescului, iartă-mă – că n-am putut să văd minunea lui Giotto pe-ndelete. Când am intrat din cuptorul de-afară, în pivnița dinăuntru – mănăstirea e compusă din trei biserici suprapuse – diferența de zece grade mi-a înghețat spatele atât de urgent, c-a trebuit să mă reped spre ieșirea la trap. Numai după ce am stat un sfert de oră la umbră, să mă obicinuiesc c-o atmosferă mai rece, am îndrăznit să mă cobor în cripta unde odihnesc moaștele sfântului – unde am dat de alt număr de senzație. Fra Georgio, călugărul tânăr care, cu o lumânare aprinsă în mână, în semiobscuritatea încăperii, explică pelerinilor tainele hrubii… e și el român. Fratele Gheorghe Căliman din Bacău. – Mai sunt și alții, îmi spune el, ca un fel de răspuns la mirarea mea. Superiorul nostru, Padre Morariu, e dus acum la București.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [20] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAR-2015] Assisi. San Francesco, biserica de sus -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714502">Şterge vot</a></div><span id="v9714502" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714502)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714502Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714502MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAR-2015] Assisi. San Francesco, biserica de sus
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAR-2015] Assisi. In zare se vede Santa Chiara -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714503">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714503"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714503">Şterge vot</a></div><span id="v9714503" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714503)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714503Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714503MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAR-2015] Assisi. In zare se vede Santa Chiara
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAR-2015] Assisi, o strada obisnuita, adica cu magazine de suveniruri -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714504">Şterge vot</a></div><span id="v9714504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAR-2015] Assisi, o strada obisnuita, adica cu magazine de suveniruri
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAR-2015] Assisi. Pe astel de strazi ne-am incumentat sa hoinarim -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714505">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714505"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714505">Şterge vot</a></div><span id="v9714505" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714505)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714505Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714505MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAR-2015] Assisi. Pe astel de strazi ne-am incumentat sa hoinarim
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAR-2015] Assisi. Chiesa Nuova -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714506">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714506"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714506">Şterge vot</a></div><span id="v9714506" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714506)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714506Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714506MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAR-2015] Assisi. Chiesa Nuova
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAR-2015] Assisi. -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714507">Şterge vot</a></div><span id="v9714507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAR-2015] Assisi.
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P07 [MAR-2015] Assisi, in orasul de jos, mai precis in spatele bisericii Santa Maria degli Angeli -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714508">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714508"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714508">Şterge vot</a></div><span id="v9714508" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714508)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714508Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714508MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAR-2015] Assisi, in orasul de jos, mai precis in spatele bisericii Santa Maria degli Angeli
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAR-2015] Assisi -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714509">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714509"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714509">Şterge vot</a></div><span id="v9714509" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714509)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714509Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714509MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAR-2015] Assisi
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P09 [MAR-2015] Assisi. Santa Maria degli Angeli -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714510">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714510"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714510">Şterge vot</a></div><span id="v9714510" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714510)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714510Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714510MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAR-2015] Assisi. Santa Maria degli Angeli
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAR-2015] Assisi. Santa Maria degli Angeli, detaliu lateral exterior -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714511">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714511"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714511">Şterge vot</a></div><span id="v9714511" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714511)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714511Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714511MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAR-2015] Assisi. Santa Maria degli Angeli, detaliu lateral exterior
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAR-2015] Assisi -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714512">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714512"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714512">Şterge vot</a></div><span id="v9714512" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714512)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714512Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714512MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAR-2015] Assisi
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P12 [MAR-2015] Assisi. Tempio di Minerva care l-a incantat si pe Goethe -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714513">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714513"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714513">Şterge vot</a></div><span id="v9714513" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714513)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714513Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714513MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAR-2015] Assisi. Tempio di Minerva care l-a incantat si pe Goethe
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAR-2015] Assisi. Batrana Santo Stefano -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714514">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714514"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714514">Şterge vot</a></div><span id="v9714514" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714514)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714514Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714514MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAR-2015] Assisi. Batrana Santo Stefano
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAR-2015] Assisi. Santa Chiara, o biserica sobra atat la interior, cat si la exterior -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714515">Şterge vot</a></div><span id="v9714515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAR-2015] Assisi. Santa Chiara, o biserica sobra atat la interior, cat si la exterior
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAR-2015] Assisi -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714516">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714516"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714516">Şterge vot</a></div><span id="v9714516" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714516)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714516Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714516MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAR-2015] Assisi
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P16 [MAR-2015] Assisi -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714517">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714517"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714517">Şterge vot</a></div><span id="v9714517" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714517)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714517Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714517MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAR-2015] Assisi
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P17 [MAR-2015] Assisi -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714518">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714518"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714518">Şterge vot</a></div><span id="v9714518" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714518)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714518Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714518MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAR-2015] Assisi
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P19 [MAR-2015] Assisi -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714520">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714520"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714520">Şterge vot</a></div><span id="v9714520" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714520)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714520Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714520MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAR-2015] Assisi
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P20 [MAR-2015] Assisi -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714521">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714521"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714521">Şterge vot</a></div><span id="v9714521" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714521)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714521Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714521MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAR-2015] Assisi
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P21 [MAR-2015] Assisi -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 13.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av714522">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv714522"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=714522">Şterge vot</a></div><span id="v9714522" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(714522)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f714522Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e714522MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [MAR-2015] Assisi
  foto Radu Tudoran [13.02.16]
  # [50 PMA, fara bonus]

  [20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.109519004822 sec