66835 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Casa de oaspeți Porumbacu 295 [Porumbacu de Sus]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.02.2016
DE
Avatar Safta Radu
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Rosiorii de Vede
înscris/ă în 16.04.13
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
FEB-2016
DURATA: 2 nopti
TIP: FAMILIE CU COPII
REGIM MASĂ DP
PREŢ SEJUR:
650 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 14

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.62
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Ascultând dulcele grai al pâinii


Din umbra nopţii care-ngroapă,
Al vostru neam din vremi bătrâne,
Vă desluşiţi în negre rânduri,
Voi, dătătorilor de pâine,
Cinstite mâini, de soare arse,
Şi înăsprite de sudoare:
Din truda săptămânii voastre,
Trăieşte-a lumii sărbătoare.
Octavian Goga

 

Atunci când este zămislită cu dragoste, cu pasiune, cu pricepere, despre pâine se spune că primeşte suflet din sufletul făuritorului ei, iar la rându-i îşi îndeplineşte nobila misiune pentru care a fost creată, aceea de a oferi viaţă.

Dragii mei, in continuare am să încerc să vă povestesc, atât cât mă pricep eu, de ce am început aşa acest review.

Deşi iarna nu ne-a lăsat în pace, oricând putându-şi arăta colţii, iar eu nu eram aşa de hotărât să plec pe undeva, accesam totuşi diversele site-uri de turism, în căutarea şi eventual descoperirea unor locaţii de cazare noi, în locuri pe unde nu am mai trecut.

Ajung la judeţul Sibiu, intru pe zona Avrig - Porumbacu de Sus, ştiam pensiunile de acolo, la unele petrecând clipe frumoase în trecut, însă una de care nu auzisem până atunci mi-a atras atenţia în mod deosebit: pensiunea Porumbacu 295 din Porumbacu de Sus. Pensiune nouă, la prima vedere condiţii de cazare bune, o ofertă de week-end pentru două persoane, cu demipensiune, la 400 lei, însă mi-a stârnit curiozitatea altceva: cei de la pensiune aveau un atelier artizanal de pâine. Cum adică artizanal? Ce mare scofală, se face pâine şi gata! Închid calculatorul, dar ceva nu-mi dădea pace, aşa că îl deschid din nou şi sun la pensiune. Discut chiar cu administratorul, spunându-i că dorim să venim trei persoane, iar acesta îmi oferă două camere, cu demipensiune, la 650 lei, doar nu era să-mi las juniorul acasă!

Şi uite-aşa am ajuns să plecăm la munte! Parcurgând de-acum familiarul drum pe Valea Oltului, intrăm pe DE 68. După un scurt popas pe Valea Avrigului, unde am servit masa la restaurantul unei pensiuni, ne-am continuat drumul, am traversat comuna Porumbacu de Jos, iar la ieşirea din aceasta am virat la dreapta, către Porumbacu de Sus, pe DJ 105 J, intrând în această localitate după parcurgerea a 5 km, în faţă având o splendidă panoramă a munţilor Făgăraş. Pensiunea Porumbacu 295 este situată la aproximativ 200 m de la intrarea în sat, pe partea dreaptă, imediat după ce se trece de biserica ortodoxă, pe poarta mică a pensiunii observându-se chiar numărul 295. Ne întâmpină administratorul, domnul T., care ne deschide poarta, şi intrăm în curtea pensiunii, destul de mare, cu posibilitate de parcare pentru 8-9 autoturisme. În stânga, lângă gard se observă tradiţionalul grătar, iar la o distanţă de 10-12 metri în dreapta grătarului este amplasat un foişor. Ne luăm bagajul din maşină şi intrăm în pensiune. Nu este o locaţie de cazare mare, are doar patru camere, toate la mansardă, intre acestea fiind un living. Fiecare cameră are baie proprie, însă băile nu sunt mari, proprietarul explicându-mi că pe locul unde se află pensiunea a existat o şură, construită în anul 1876, pe structura acesteia fiind ridicată pensiunea, iar băile nu sunt micuţe deoarece nu s-a dorit să se modifice nimic din vechea construcţie. Livingul amplasat între cele patru camere este destul de spaţios, cred că are circa 35 mp, dispune de lcd, masă cu opt scaune, bucătărie complet utilată. În camere nu sunt televizoare, însă cei care doresc sa vizioneze programele tv pot face acest lucru în living. Am beneficiat de un foarte bun semnal wirelless, iar problemele legate de căldură n-au existat.

La parter, în dreapta pensiunii, gazdele au amenajat o bucătărie, cu sobă tradiţională, cu plită şi cuptor, aşa cum aveau pe vremuri bunicii noştri, iar în continuarea acesteia, în altă cameră se poate admira atelierul artizanal de pâine, piesa de rezistenţă a pensiunii.

N-au existat obiecţii nici în ceea ce priveşte mâncarea servita aici, pe parcursul şederii noastre fiind delectaţi de gazde cu grătar, tochitură ardelenească, platou tradiţional, stropite cu un excelent vin roşu, iar înainte de masă ne-a fost oferită tradiţionala palincă. De asemenea, micul dejun a fost destul de consistent, cu produse din zonă.

Să trecem la atelierul artizanal de pâine al pensiunii. Proprietarul mi-a explicat modul de funcţionare al acestuia, iar eu, ca un elev silitor ce am fost, am ascultat, am învăţat şi am procedat conform indicaţiilor! Domnul T. este pasionat de arta producerii pâinii, o face cu multă dragoste, fără a avea beneficii de pe urma acesteia, pâinile sau alte produse de panificaţie fiind destinate doar consumului familiei sale și a turiştilor cazaţi aici. Am asistat la această plăcută activitate, începând cu plămădeala lăsată în malaxor, la dospit, peste noapte, apoi a doua zi, dimineaţa, cum aluatul a fost frământat şi lăsat încă o oră la dospit, pe urmă porţionat și pus în coşuleţe de răchită, căptuşite cu pânză de in, şi lăsat la dospit încă o oră. Conform tradiţiei din zonă, vatra se închide cu o prescură, adică o pâine în formă de cruce, ştampilată numai de o femeie văduvă, aşa cum cere obiceiul, această prescură, după coacere, fiind dusă la biserică. La final, pâinile au fost introduse în cuptorul de cărămidă, încălzit cu lemne, iar după o oră a ieşit produsul finit, pâini gustoase, cu coaja groasă, cum făceau odată înaintaşii noştri. Pe lângă pâine, la cererea turiştilor se pot face şi alte produse de panificaţie, precum cozonacii, diverse sortimente de prăjituri, pizza. De asemenea, de sărbători, în cuptorul unde se coace pâinea se pot lăsa peste noapte, „la odihnă", conform tradiţiei, sarmalele şi alte produse din carne.

Nu în ultimul rând, trebuie să menţionez că pe lângă discuţiile cu proprietarul, am avut plăcutul prilej de a discuta subiecte din diverse domenii cu tatăl acestuia, domnul M., un om extraordinar, cu o vastă experienţă de viaţă, un navigator care a cutreierat lumea, veritabil „lup de mare".

Cum timpul petrecut aici s-a scurs destul de repede, am plecat cu părere de rău, gazdele smulgându-ne promisiunea că într-o bună zi le vom trece din nou pragul. Până atunci, dacă doriţi, puteţi veni la pensiunea Porumbacu 295, unde sunt sigur că vă veţi simţi minunat alături de cei de aici.

Vacanţe frumoase vă doresc!

---
Impresii încărcate de Safta Radu in 07.02.2016 22:11:08

Validat / Publicat: 08.02.16 08:58:36


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2584


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Deţineţi ori administraţi o unitate hotelieră? AFA vă oferă pachetul de promovare CONTACT AFIȘEAZĂ [+]
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  72850 PMA (din 58 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[08.02.16 08:58:08]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Casa de oaspeți Porumbacu 295 [Porumbacu de Sus], AVRIG" (nou-creată pe sait).

   ===

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.02.16 10:39:32]
» mesaj pers

   Salutare!

   Acest review îmi aduce aminte de cuptorul bunicii de prin anii '55-'60. Cea mai bună pâine este cea făcută pe vatra cuptorului cu lemne.

   De atunci am mai mâncat pâine pe vatră, dar mai bună şi mai gustoasă ca cea a bunicii nu am mai întâlnit niciunde.

   Felicitări pentru review!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[08.02.16 12:01:09]
» mesaj pers

   @Safta Radu - Ați avut parte de o experiență plăcută și interesantă. Întotdeauna pâinea de casă, coaptă în cuptor cu lemne, ieșită din mâinile bunicilor și părinților noștri este „cea mai gustoasă” și „de neuitat”. Rar mai întâlnim ocazii când gustăm o pâine ce ne aduce aminte de „gustul copilăriei”.

   Mi-ai amintit de pâinea făcută la țest prin părțile Teleormanului - o minunăție. Observ că mai există chiar producători de asemenea „ustensile” (testuripaine.ro/shop).

   Există un adevărat curent de întoarcere la pâinea „artizanală”, ce a trecut de la atelierele de făcut pâine pentru copii la cele pentru adulți.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[08.02.16 15:23:15]
» mesaj pers

   Radu, elev cuminte si silitor: toate painicile alea minunate tu le-ai facut? Sau te-ai bagat la poza langa ele in mod inspirat?

   Pare un loc minunat si acum ca ne cunoastem cat de cat pasiunile dupa ultimul Craciun, sunt sigur ca este o recomandare de urmat. Felicitari pentru articol. Mi-e dor de Porumbacu si pe vale in sus, in sus, in sus, de Negoiu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Safta Radu
[08.02.16 17:28:08]
» mesaj pers

   @webmaster - Coordonatele GPS sunt setate corect.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[08.02.16 17:29:37]
» mesaj pers

   @tata123 - Se face sau se facea in Teleorman, prajitura de malai, la test.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[08.02.16 17:37:17]
» mesaj pers

   @traian. leuca - Vă salut, dom' Traian! Aveţi dreptate, şi eu am constatat că pâinea coaptă în cuptor încălzit cu lemne este specială, are un gust deosebit, aşa ceva mâncam doar la bunica, la ţară. Suntem nostalgici, ne e dor de produsele de odinioară, naturale şi gustoase. Mulţumesc de vizită şi vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[08.02.16 17:41:02]
» mesaj pers

   Imi place articolul si cum sunt mare mancatoare de paine calda - sa nu razi, imi place teribil cu mere, pepene sau ciocolata - am citit articolul in tramvai, pe telefon, l-am notat si cum am ajuns acasa am deschis calculatorul sa vad pozele. Stii ca toti sultanii Imperiului Otoman aveau o meserie invatata de copii, obligatoriu si de obicei aleasa dupa talente, in caz de nevoie sa aiba din ce trai. Vad ca ai inceput sa te pregatesti si sincer de brutari buni e nevoie!

   O zi buna, ma duc sa incalzesc putin painea mea cu ceapa in ea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 4 voturi)]
- Safta Radu
[08.02.16 17:49:34]
» mesaj pers

   @tata123 - Într-adevăr, am avut un sejur plăcut la Porumbacu 295. Gazdele, chiar dacă sunt la început de drum, s-au străduit ca totul să fie ok. Pâine făcută la ţest? Păi, eu trăiesc în Teleorman, ştiu ce înseamnă pâinea la ţest, e minunată. Din păcate, tradiţia s-a cam pierdut, prea puţine gospodine mai fac aşa ceva, preferă să cumpere pâine de la magazinul din colţ, e mult mai comod şi necesită mai puţin timp. Mulţumesc pentru lecturare şi pentru vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Mihai18
[08.02.16 17:59:00]
» mesaj pers

   @elviramvio - Rog să-mi opriți și mie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[08.02.16 18:06:45]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Salutare, Dan!

    Aşa m-ai cunoscut tu pe mine? Crezi că mi-aş permite să dau informaţii eronate de prin locurile pe unde ajung? Ce vor spune oamenii dacă vor constata că lucrurile de fapt stau tocmai invers? Referitor la pâini, să ştii că totul este real. Să fim înţeleşi, nu am făcut eu toate pâinile, dar m-am implicat activ la frământare, la introducerea şi scoaterea lor din cuptor, şi mi-a plăcut. Mulţumesc pentru lecturare şi pentru vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dan&Ema
[08.02.16 18:10:31]
» mesaj pers

   @Safta Radu:

   Nu am acuzat de informatii eronate! Vreau sa subliniez ca, cititorii se pot baza pe articolele tale.

   Daca mai deschid mult ecourile la acest articol, miroase a paine calda...

   Chiar articole cu mirosuri si arome ar fi mai sugestive decat emoticonele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[08.02.16 18:18:01]
» mesaj pers

   @elviramvio - Sărut mânuţele!

    Să ştiţi că şi eu sunt consumator de pâine, când eram mic mâncam pâine cu pepene roşu, şi tare bune erau!

   Referitor la Imperiul Otoman, îmi place istoria şi am citit multe despre turci, numai că nouă ne-au fost prezentate în cărţile de istorie numai părţile rele ale acestora, dar cu siguranţă aveau şi calităţi, ca orice popor.

   Ziceaţi ceva de prăjiturile din mălai coapte pe vatră, am prins şi eu puţin acele vremuri, când se mânca aşa ceva, erau gustoase, li se mai spunea turte de mălai.

   Mulţumesc pentru vizită şi vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Safta Radu
[08.02.16 18:26:10]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Doamne fereşte! N-am zis că tu m-ai acuza pe mine de informaţii eronate, probabil nu m-am exprimat eu bine. Eşti prietenul meu, te respect şi ştii asta. Cam ai dreptate, adie un miros de pâine caldă. Chiar, ca informaţie, în zona Porumbacu, după ce se scoate pâinea din cuptor, se consumă cu unt. Ştii cum e? Magnific! Mulţumesc pentru apreciere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[08.02.16 19:05:36]
» mesaj pers

   @Safta Radu - Măi, nici nu mai pot spune nimic! Am gura plină cu apă! Fericiți ați fost! răsfățați cu parfumul pâinii

   și cu aerul curat, cu sfaturile ”lupului de mare”...

   Tare bine-ți șade mânjât cu făină! Zi tu că n-ai făcut singur o pâine! Jură-te tu că n-a fost CEA MAI BUNĂ pâine aia făcută de tine!

   Ați avut doar mic dejun și cină? Și prânzul? Așa cum vă știu, n-ați stat într-un loc! Pe unde v-ați mai plimbat și ce-ați mai văzut?

   P.S. Untul era din lapte de la vacă, sau de cumpărat? C-ăl de cumpărat rar vede laptele.

   Bine v-o fi fost! Bravo vouă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Safta Radu
[08.02.16 20:10:09]
» mesaj pers

   @Zoazore - Şi cum îţi plouă în gură? Mocănească, torenţială? Aşa e că-mi stă bine? Mi-am ratat cariera, trebuia să mă fac brutal... pardon, brutar. Regimul de masă a fost demipensiune. Mulţumesc de lecturare şi de vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[08.02.16 20:16:46]
» mesaj pers

   @Safta Radu:

   Mai dai si cu unt pe aroma aia de paine calda din acest articol. Vezi ca nu merge cu palinca de gutui sau cu palinca in general.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[08.02.16 20:40:58]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Pâine caldă cu unt, curcubeu pe cerul gurii! Palinca e din alt film. Dar la pâine cu unt am avut vin roşu, aşa se serveşte la Porumbacu. Încerc să adaug o fotografie, care să susţină spusele mele.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[08.02.16 20:44:13]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Ba merge! Unsă! =))

   @Safta Radu - Torențial și-n rafale! Mai dă și cu unt! Dacă pui și miere, m-ai terminat!

   Gata, că ne-o luăm toți trei!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[08.02.16 22:13:44]
» mesaj pers

   Doamne, cum ar spune unii curcubeu pe cerul gurii, paine calda cu unt si un pahar de vin, cred ca nici nu mai conta unde dorm, puteam dormi si pe jos, o paine ca la bunica acasa? In copilarie cand mergeam la tara vedeam cum se facea painea la test si statea acolo cu obrajii rosii de la caldura asteptam sa fie painea gata. Felicitari

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[08.02.16 23:59:28]
» mesaj pers

   @Mihai18: Tura urmatoare, asta so gatat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adri-nico
[09.02.16 01:00:35]
» mesaj pers

   Finule, mie imi ploua a torentiala... ca pe aici pe unde sint eu e doar lipie "ca cirpa".

   Si te hotarasti cu baile alea? erau mici sau nu erau mici?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[09.02.16 14:22:06]
» mesaj pers

   @adri-nico - Sărut mânuţele, năşico!

    Îţi plouă în gură rău de tot, nu? Încearcă să mergi odată acolo, şi ai să te convingi ,,pe viu'', cum se spune. Într-adevăr, ai dreptate, bine ai făcut sesizând micuţa mea greşeală. Cum ar zice Arşinel într-o reclamă, băile sunt micuţî, mititeli, dar fiind obosit după atâta amar de drum, am introdus din greşeală şi cuvântul ,,nu''. Chiar rog cu această ocazie pe webmaster să-l scoată din text. Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[09.02.16 14:45:51]
» mesaj pers

   @Safta Radu -

am introdus din greşeală şi cuvântul ,,nu''. Chiar rog cu această ocazie pe webmaster să-l scoată din text.

   Negația suplimentară a fost tăiată. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[09.02.16 14:55:45]
» mesaj pers

   @webmaster - Mulţumesc, web!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[09.02.16 18:06:57]
» mesaj pers

   @mishu - Da, chiar aşa, gazdele ne-au oferit pâine caldă, unt şi un pahar cu vin. O pâine atât de gustoasă, ca odinioară la bunica! Mergeţi acolo şi convingeţi-vă. Mulţumesc pentru vizită şi pentru vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adri-nico
[09.02.16 18:36:51]
» mesaj pers

   Asta ca sa vezi ca am citit cu atentie si n-am votat ca primaru'.

   Salutari din Liban!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[09.02.16 20:01:47]
» mesaj pers

   @adri-nico - Ai grijă ce spui, că se poate întoarce împotriva ta! Am un unchi care e primar, poate-i spun că semnezi ca el :-)) Distracţie plăcută în Liban!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[09.02.16 20:27:20]
» mesaj pers

   Foarte frumoasă experiența trăită. Iar P23 juri că e un tablou. Felicitări pentru review.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Safta Radu
[09.02.16 20:39:53]
» mesaj pers

   @ungureanica - Mulţumesc pentru aprecieri şi pentru vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2016] Pensiunea Porumbacu 295 din Porumbacu de Sus. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711957">Şterge vot</a></div><span id="v9711957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2016] Pensiunea Porumbacu 295 din Porumbacu de Sus.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2016] Curtea pensiunii, cu destule locuri de parcare. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711958">Şterge vot</a></div><span id="v9711958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2016] Curtea pensiunii, cu destule locuri de parcare.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2016] Foişorul. Undeva, în partea stângă, se află grătarul. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711959">Şterge vot</a></div><span id="v9711959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2016] Foişorul. Undeva, în partea stângă, se află grătarul.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [FEB-2016] Terasa de la mansardă. Pe uşa din faţă se intră într-un hol, iar de acolo în living şi în cele 4 camere. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711961">Şterge vot</a></div><span id="v9711961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2016] Terasa de la mansardă. Pe uşa din faţă se intră într-un hol, iar de acolo în living şi în cele 4 camere.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2016] Holul care duce in living şi din care se poate intra în 2 din cele 4 camere. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711964">Şterge vot</a></div><span id="v9711964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2016] Holul care duce in living şi din care se poate intra în 2 din cele 4 camere.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2016] Una din cele două camere în care am stat noi. Din acestea ieşeam în living. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711965">Şterge vot</a></div><span id="v9711965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2016] Una din cele două camere în care am stat noi. Din acestea ieşeam în living.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2016] Una din cele două băi. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711966">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711966"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711966">Şterge vot</a></div><span id="v9711966" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711966)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711966Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711966MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2016] Una din cele două băi.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2016] Livingul pensiunii, spaţios, cu bucătărie complet utilată. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711967">Şterge vot</a></div><span id="v9711967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2016] Livingul pensiunii, spaţios, cu bucătărie complet utilată.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2016] Bucătăria de la parter, unde noi am servit masa cât am stat aici. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711968">Şterge vot</a></div><span id="v9711968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2016] Bucătăria de la parter, unde noi am servit masa cât am stat aici.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2016] Soba tradiţională din bucătărie, prevăzută cu plită şi cuptor. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711969">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711969"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711969">Şterge vot</a></div><span id="v9711969" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711969)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711969Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711969MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2016] Soba tradiţională din bucătărie, prevăzută cu plită şi cuptor.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2016] Cuptorul unde se coace pâinea, încălzit cu lemne. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711970">Şterge vot</a></div><span id="v9711970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2016] Cuptorul unde se coace pâinea, încălzit cu lemne.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2016] Nu-mi stă rău, nu? -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711971">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711971"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711971">Şterge vot</a></div><span id="v9711971" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711971)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711971Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711971MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2016] Nu-mi stă rău, nu?
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2016] Aluatul a fost aşezat în coşuleţe. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711972">Şterge vot</a></div><span id="v9711972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2016] Aluatul a fost aşezat în coşuleţe.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2016] Pâinile au fost introduse în cuptor. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711974">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711974"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711974">Şterge vot</a></div><span id="v9711974" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711974)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711974Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711974MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2016] Pâinile au fost introduse în cuptor.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2016] După o oră, gata, s-au rumenit. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711976">Şterge vot</a></div><span id="v9711976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2016] După o oră, gata, s-au rumenit.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2016] Produsul finit. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711977">Şterge vot</a></div><span id="v9711977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2016] Produsul finit.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2016] Platou tradiţional la pensiunea Porumbacu 295. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711978">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711978"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711978">Şterge vot</a></div><span id="v9711978" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711978)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711978Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711978MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2016] Platou tradiţional la pensiunea Porumbacu 295.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [FEB-2016] Tochitură, cu murături asortate. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711979">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711979"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711979">Şterge vot</a></div><span id="v9711979" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711979)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711979Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711979MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2016] Tochitură, cu murături asortate.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [FEB-2016] O variantă de mic dejun. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711980">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711980"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711980">Şterge vot</a></div><span id="v9711980" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711980)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711980Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711980MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2016] O variantă de mic dejun.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2016] Max, câinele pensiunii. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711981">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711981"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711981">Şterge vot</a></div><span id="v9711981" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711981)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711981Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711981MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2016] Max, câinele pensiunii.
foto Safta Radu [07.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [FEB-2016] Munţii Făgăraş... -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 07.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711982">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711982"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711982">Şterge vot</a></div><span id="v9711982" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711982)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711982Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711982MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [FEB-2016] Munţii Făgăraş...
foto Safta Radu [07.02.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [FEB-2016] Pâine caldă cu unt, şi un pahar cu vin roşu. -- foto by <b>Safta Radu</b> [uploaded 08.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av712450">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv712450"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=712450">Şterge vot</a></div><span id="v9712450" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(712450)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f712450Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e712450MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [FEB-2016] Pâine caldă cu unt, şi un pahar cu vin roşu.
foto Safta Radu [08.02.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.144844055176 sec