66809 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru [Baa Atoll]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.02.2016
DE
Avatar barbu minel
vârsta 30-40 ani
DIN ilfov
înscris/ă în 25.01.11
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 4 nopti
TIP: CUPLU FARA COPII
REGIM MASĂ demipensiune
PREŢ SEJUR:
8400 E
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100 %
 
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Răsfăț marca Four Seasons


Urmare de aici

Bun găsit dragi iubitori de călătorie! În anul ce a trecut, 2015, am avut parte de... răsfăț, deoarece am petrecut două vacanțe de vis, în două destinații pe care le urmăream de ceva timp. Dacă la sfârșit de iulie ne-am desfătat de minunata așezare a Titanicului Deluxe Belek, cu tot ceea ce oferă acest resort, finalul lui septembrie l-am rezervat pentru răsfăț, high class, FOUR SEASONS, Maldive.

Având o problemă cu amestecul de spațiu închis, mirosuri de mâncăruri, legănare, etc. încep să-mi doresc a se descoperi un nou mod de călătorie, cine știe, poate teleportarea sau altceva… doar să scap de răul de pe drum.

Astfel duminică seară, 20 septembrie, plecare din Otopeni spre Istanbul, Turkish Airlines, 9.50-11.20, apoi 0.50, până la Male, 8 ore de zbor; aici ne întâmpină o vreme caldă, umedă, specifică acestei zone, și după formalitățile vamale și vederea tăbliței cu numele Four Seasons avem parte de o altfel de căldură... umană, din partea unor oameni ce și-au ridicat serviciul la grad de artă, artă interumană, de ni se făcuse rușine de cum suntem tratați noi, niște oameni simpli, ajunși din pronia divină pe tărâmuri paradisiace. Ni se iau bagajele și suntem conduși în sala de așteptare a brandului din aeroportul din Male, o cameră de cca. 25-30mp, cu aer condiționat, unde ni se oferă loc de șezut și cafea, ceai, fructe, etc., iar după vreo 10 minute mergem, de asemenea însoțiți de cei doi băieți ce ne duceau trolerele, către debarcader unde erau acostate mai multe iahturi și bărci de viteză; urcăm și după vreo 25 minute de zbor pe apă ajungem la primul popas în aventura noastră, Four Seasons Resort la Kuda Huraa, unde suntem întâmpinați de o domnișoară, asiatică, ce era ghidul nostru în scurta vizită pe insula din atolul Male nord.

Aici, după ce suntem conduși la lobby bar și o scurtă și plăcută conversație, în care ne exprimăm intenția de a arunca o privire prin împrejurimi și să facem oarece capturi foto, primim o hartă a resortului și câteva indicații, astfel că purcedem la a descoperi preț de vreo oră cât se poate din Four Seasons at Kuda Huraa... zis și făcut. (vezi review Kuda Huraa)

În jur de 14.45, ora Four Seasons în Maldive (cu 3h mai mult decât România și una decât Male), suntem transferați, de asemenea cu barcă de viteză, de la Kuda Huraa către catamaranul Four Seasons Explorer Maldives, ancorat în apropiere, astfel începând la propriu prima parte a aventurii noastre. (vezi review Four Seasons Explorer Maldives)

După trei zile magnifice, cu trăiri intense, pe catamaran, în croaziera Four Seasons Explorer Maldives, în dimineața de joi, 24 sept., am ajuns la Four Seasons Resort at Landaa Giraavaru, atolul Baa... pe ponton, la locul de debarcare, ne așteptau câteva persoane, recepționeri și staf, care ne-au întâmpinat cu bun venit și și-au exprimat speranța că vom avea un sejur plăcut; fiecare familie este luată în primire de câte un recepționer, noi am avut-o pe Galina, ucraineancă, foarte amabilă (cum putea fi altfel, ea sau altcineva din Four Seasons?) și împreună cu cei din staf mergem spre recepție... drumul de la ponton la recepție, o alee largă străjuită de palmieri fără de sfârșit, ne-a creat un sentiment nemaiîntâlnit, acela al legăturii primordiale om-natură, parcă călcam în Paradis, defapt nu călcam, mai degrab pluteam... aș face o paralelă între adevăratul Rai, așa cum credem că ni-l închipuim noi oamenii, cât de cât religioși, și paradisul acesta din Landaa, și aș afirma că am găsit Raiul; după o viață trăită cucernic să dobândești un loc într-un colțișor de Rai este o răsplată divină, pe când, material vorbind, să lucrezi și să strângi o poală de bani pentru a ajunge aici, în Landaa, credeți-mă că merită tot efortul și fiecare bănuț, o desfătare ființială, trup și suflet... și dacă Raiul este cum credem că ni-l închipuim noi, atunci ca mediu natural, trăire și simțire cred că ne-am apropiat foarte mult, poate chiar l-am atins, dar nu pentru vreun merit duhovnicesc, ci doar o răsplată pentru un efort financiar... este FERMECĂTOR!

La recepție, într-un salon mare, deschis, aerisit, ne așezăm la o măsuță cu canapea și fotolii, serviți pentru a ne hidrata din nucă de cocos, primim un pachet de instrucțiuni, hartă, reguli de mers cu bicicleta, snorkeling, dive, etc... apoi Galina, cu un minicar, ne-a făcut un tur al resortului arătându-ne punctele de posibil interes și în final ajungem în fața curții nr. 130, penultima de pe partea de nord a insulei și... înc-o surpriză plăcută (dintr-un lung șir), biciclete personalizate cu inițialele noastre și numărul de cameră ne așteptau pentru a umple un sejur de vis... și continuăm mergând pe o mică alee plină de verdeață până la o portiță albastră, deschisă de bun venit, și de aici micul colț de Paradis al nostru pentru vreo 5 zile... și mergem, călcând timid, ajungem în casă și... aici...

- ,,Este prea mult pentru noi! ” exclamă soția, eu nu mai aveam cuvinte, deci nici replică... și mi-am adus aminte de o altă vorbă de duh rostită de minunata mea soție, la Rixos, ... oare așa arată Raiul? ... și descoperim pas cu pas, uimiți că asta ar putea fi casa noastră pentru (mult prea) puțin timp și am vrea ca timpul să se oprească în loc.

Spun casă deoarece termenul de cameră este impropriu, având vreo 80 mp, cu curte, piscină, foișor și ieșire la ocean. Are probabil toate dotările pentru un vis devenit realitate, poate chiar mai mult decât în vis... și este doar un colț, un colț de Rai.

Insula Landaa Giraavaru nu este mare, dar impresionantă... cadrul natural luxuriant, floră-faună, plaja cu nisip argintiu-auriu, apa bleu-turcoise… deosebit de subtil aportul omului care nu a stricat ci dimpotrivă parcă a plinit, a desăvârșit frumusețea acestei locații. Construcțiile sunt o îmbinare fericită de arhaic și modern, arhitectură ca dintru începuturile civilizației, modernizate atât cât să simți dulcea îmbiere a relației primordiale om-natură... curțile generoase își dau sentimentul de intimitate în siguranță, aerisire, chiar impresia de ,,acasă”. Aleile cu nisip, dispunerea caselor și curților de-a lungul plajei, nord și sud, dar și piscinele și celelalte construcții (restaurante, spa, baruri, etc.) formează un tot unitar ce induce stările de bine, frumos, liniște, ideale pentru o trăire paradisiacă. Este greu a descrie în cuvinte acest minunat colț de lume, cuvintele fiind sărace pentru trăirile sublime... și totuși:

Ajunși pe ponton (partea de sud a insulei), imediat în stânga este restaurantul a la carte El Barakat (specific marocan), iar în dreapta ponton vip... se merge pe o alee lungă și largă spre recepție... pe la jumătate, o intersecție: la dreapta alee către partea vip, construcțiile vip fiind în partea de răsărit a insulei, la stânga alee către casele main partea de sud... și mergem înainte ajungând la recepție, cum spuneam deschisă, un fel de foișor imens... trecând mai departe, în dreapta este restaurantul main și în continuarea lui, grill-bar până pe plajă (nord); in față este piscina main infinity și-n dreapta ei piscina cu apă de ocean continuând cu pontonul unde se organiza seara hrănirea rechinilor și a pisicilor de mare; la stânga alea către căsuțele cu ieșire pe partea de nord a insulei... între cele două alei, de sud și nord, natură virgină... pe la jumătate mergând spre apus, pe partea de nord cu ponton pe apă este SPA-ul, iar spre interior natura este ușor amenajată pentru orele de meditații... mai departe cele două alei se unesc, la capătul de apus al insulei unde se află restaurantul a la carte BLU, cu piscina infinity, plaja și limba de nisip ce se ivea la reflux... tot aici și centrul de sporturi pe și în apă... puțin în dreapta sunt și bungalourile pe apă, orientate spre răsărit și apus.

Astfel prima zi a fost, să spun așa, de acomodare și descoperire (încă simțeam legănatul de pe mare)... după ce ne-am îmbiat de mireasma căsuței noastre, a curții cu foișor și piscină, am simțit nisipul cald și apa ireal de curată, din partea noastră de ieșire la ocean, apoi am purces la a explora insula... plaja BLU, limba de nisip, interiorul insulei cu jungla, zona de meditație, apoi zona main cu cele două piscine și pontonul, sera unde produceau orhidee, minigrădina agricolă cu legume, plaja din partea de sud, zona de relax și distracție cu leagăne și hamace, aleile de sud și nord... inapoi acasă, baie în ocean, baie în piscină și odihnă la soare sau la umbra din foișor... și surprizele se țin lanț... începe ușor ploaia și nu ratăm o baie în piscină și în ocean pe ploaie, experiență unică pentru cunoscători... și s-a tot întețit astfel că s-a transformat într-o furtună veritabilă, ce nu ne-a deranjat absolut deloc, dimpotrivă a condimentat trăirile noastre, stropii de apă se simțeau ca niște ace, atât de fine încât desimea lor transforma răcoarea instalată în aer într-o arsură... experiență de neuitat... și bineînțeles un vagon de poze. Însă a trecut repede, astfel că până la cină am mai avut timp de admirat apusul din foișorul nostru și o plimbare în ceas de seară pe la piscina main cu infinity view, recepția cu minunatele orhidee, pontonul de sosiri-plecări cu El Barakat noaptea, uimitor de frumos, alea de palmieri, luminați... apoi cina, meniu indian, și după cină am mers la hrănirea rechinilor și a pisicilor de mare, și plimbarea de seară-noapte, totul într-o lumină de lună aproape plină.

Ziua a doua a fost plină de evenimente... însorită, caldă, ideală, după micul dejun la plajă la BLU, apa cristalină, nisipul argintiu-auriu în lumina soarelui, dar dinspre apus întunericul amenința viața din Paradis, căci o mare de nori negri întunecau atât orizontul încât nu mai făceai diferența între cer și ocean... pentru mine ca pasionat de fotografie era mană cerească un astfel de peisaj și mă bucuram de spectacolul naturii, dar ghinion... tocmai ce dimineață mi se stricase încărcătorul și eram la ultimele shoot-uri... întunericul a cuprins ființa mea și o mare binecuvântare s-a transformat într-un neașteptat blestem... după vreo trei ore cei de la recepție mi-au găsit un încărcător astfel că soarele a ieșit pe strada mea... și ploaie, furtună, violentă, deasă, rece, în zare nu se distingea mare lucru, dar noi ne bucuram ca doi copii, gustând fiecare clipă... spre seară, s-a domolit, astfel că am putut merge la cină cu umbrelele... peste noapte avea să fie iarăși furtună puternică.

Ziua a treia a început cu o ploaie abundentă, caldă, plăcută, dar s-a terminat repede astfel că după micul dejun am avut o zi veritabilă de plajă, baie, poze, alergat după rechinași (baby lemon shark), apropiat păsări, etc... după amiază plimbare cu bicicletele, apoi acasă, baie în ocean și piscină, trândăveală la foișor... seara plimbare sub clar de lună, cină (meniu mediteranean) și iarăși plimbare.

Ziua a patra, ieșim la răsărit pe plaja BLU, mic dejun, plimbare pe jos în zona vip și partea de răsărit, apoi plimbare cu bicicletele și... plajă, baie, poze, rechininași, păsări, hidroavioane, etc... acasă la fel... seara, la apus, am fost invitați la plaja BLU, la o petrecere ,,octoberfast”, cu gustări tradiționale maldiviene și niște cocktail-uri ciudate nemțești, din bere cu suc (managerul resortului este neamț, iar patronul elvețian)... o formație de dansatori au prezentat câteva dansuri maldiviene, iar câtiva interpreți au cântat de asemenea pe muzică tradițională... dacă totul a început admirând apusul, a continuat întorcându-ne privirea în sens opus și admirând super luna din septembrie... o seară magică, continuată și după cină, căci nu te săturai privind minunăția de priveliște, o încântare pentru suflet.

Ziua a cincea, ultima, nu ratăm răsăritul, încercăm să cuprindem cât mai mult, să strângem cât mai mult, ca să ne ajungă măcar până la anul ce vine, sau poate mai mult... o ultimă plimbare cu bicicleta, baie și relaxare la piscina main infinity și cea cu apă de ocean, apoi o plimbare pe pontonul cu bungalow-uri pe apă, apoi acasă baie în ocean, baie în piscină și cu cât se apropia ora plecării, cu atât ne dădeam seama că încă nu am văzut multe, nu am trăit multe, nu am făcut multe, nu am cuprins multe.

Și a venit și timpul plecării... cu jumătate de oră înainte de îmbarcarea în hidroavion, cu un minicar ne-au transportat la recepție și după încheierea formalităților, ne-am luat la revedere de la cei deveniți dragi și zburând preț de 40 minute cu escală la Kuda Huraa, am ajuns la aeroportul din Male, zona airtaxi, de aici fiind preluați de o mașină a lanțului hotelier Four Seasons și duși la sala de așteptare din aeroport unde fusesem primiți la venire. Aveam de așteptat cam mult, dar băieții de aici au făcut prin amabilitate în gesturi și coversație să treacă timpul mai ușor... și chiar ne-au făcut să ne rușinăm iarăși că până și bagajele ni le-au dus la check-in, aici despărțindu-ne de marca FOUR SEASONS.

Iar avion (Male- Istanbul, Istanbul- București), iar rău de drum, dar... după un astfel de sejur, nu poți spune decât că am trăit o săptămână de omenie, de respect, de valori umane, acestea mai presus de orice minunăție a naturii... și sentimentul că ai atins Paradisul.

---
Impresii încărcate de barbu minel in 06.02.2016 09:25:58

Validat / Publicat: 06.02.16 11:16:22


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MALDIVES. A mai fost în/la: Sun Island
VIZUALIZĂRI: 4629

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (barbu minel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  19550 PMA (din 20 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[06.02.16 11:15:13]
» mesaj pers

   Super destinaţia, fain review, excelent ilustrat

   Mutat în rubrica "Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru [Baa Atoll], RESORTURI / ATOLI [CAZARE]" (nou-creată pe sait)

   -

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

   ----

Dacă la sfârșit de iulie ne-am desfătat de minunata așezare a Titanicului Deluxe Belek,

   Poate găseşti timp să scrii impresiile tale şi de acolo scrise, articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

   Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă).

NB: linkul SCRIE IMPRESII poate fi găsit şi în pagina 1 a saitului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- barbu minel
[06.02.16 15:59:41]
» mesaj pers

   da, identificarea este corectă

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- DB-01-VIN
[07.02.16 09:26:08]
» mesaj pers

   Poze frumoase ,am votat si o parte din ele... Soare sau ploaie, nu prea conteaza > in Paradis totul e sublim. Numai bine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- gettyy
[07.02.16 11:38:00]
» mesaj pers

   @barbu minel:

   Felicitări pentru o vacanța atât de frumoasă!

   Pozele sunt superbe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioana74
[12.04.16 15:41:48]
» mesaj pers

   Asta da rasfat!!! Iar pozele, o minune, un regal de culori... multumim si noi pentru acest rasfat! Am totusi o nedumerire: cat era de "safe" sa faci baie in ocean? Am vazut in poze pisica de mare, "simpaticii" rechinasi... era sau nu era voie sa inoti in ocean?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- barbu minel
[14.04.16 15:39:21]
» mesaj pers

   @ioana74 - mulțumim pentru aprecieri... cât despre baie în ocean, cât poți cuprinde... cu rechinași la tot pasul, pisici de mare mai rar, ... ba chiar și meduză, pe care din nefericire nu am putut prinde în poze, o mare părere de rău, era superbă, eram în apă și ar fi trebuit un aparat foto subacvatic

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[199] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2015] alea către recepție... vedere dinspre pontonul sosiri-plecări -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711352">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711352"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711352">Şterge vot</a></div><span id="v9711352" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711352)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711352Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711352MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2015] alea către recepție... vedere dinspre pontonul sosiri-plecări
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2015] primire la recepție -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711354">Şterge vot</a></div><span id="v9711354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2015] primire la recepție
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2015] bicicletele cu inițialele noastre -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711355">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711355"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711355">Şterge vot</a></div><span id="v9711355" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711355)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711355Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711355MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2015] bicicletele cu inițialele noastre
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2015] alea către căsuța noastră -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711356">Şterge vot</a></div><span id="v9711356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2015] alea către căsuța noastră
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2015] bun venit în Paradis! -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711358">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711358"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711358">Şterge vot</a></div><span id="v9711358" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711358)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711358Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711358MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2015] bun venit în Paradis!
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2015] curtea -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711359">Şterge vot</a></div><span id="v9711359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2015] curtea
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711360">Şterge vot</a></div><span id="v9711360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [SEP-2015] intrarea și piscina cu foișorul -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711361">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711361"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711361">Şterge vot</a></div><span id="v9711361" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711361)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711361Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711361MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2015] intrarea și piscina cu foișorul
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711363">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711363"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711363">Şterge vot</a></div><span id="v9711363" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711363)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711363Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711363MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711364">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711364"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711364">Şterge vot</a></div><span id="v9711364" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711364)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711364Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711364MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [SEP-2015] living -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711365">Şterge vot</a></div><span id="v9711365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2015] living
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711366">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711366"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711366">Şterge vot</a></div><span id="v9711366" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711366)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711366Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711366MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711368">Şterge vot</a></div><span id="v9711368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711369">Şterge vot</a></div><span id="v9711369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711370">Şterge vot</a></div><span id="v9711370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711371">Şterge vot</a></div><span id="v9711371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711372">Şterge vot</a></div><span id="v9711372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711374">Şterge vot</a></div><span id="v9711374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711375">Şterge vot</a></div><span id="v9711375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711376">Şterge vot</a></div><span id="v9711376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711377">Şterge vot</a></div><span id="v9711377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711378">Şterge vot</a></div><span id="v9711378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711380">Şterge vot</a></div><span id="v9711380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2015] produse L'Occitane -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711381">Şterge vot</a></div><span id="v9711381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2015] produse L'Occitane
foto barbu minel [06.02.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711382">Şterge vot</a></div><span id="v9711382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2015] partea pentru doamne -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711383">Şterge vot</a></div><span id="v9711383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2015] partea pentru doamne
foto barbu minel [06.02.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2015] stânga pentru domni, în față duș în aer liber, dreapta toaleta imensă și dușul de interior -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711385">Şterge vot</a></div><span id="v9711385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2015] stânga pentru domni, în față duș în aer liber, dreapta toaleta imensă și dușul de interior
foto barbu minel [06.02.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2015] pentru domni -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711386">Şterge vot</a></div><span id="v9711386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2015] pentru domni
foto barbu minel [06.02.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2015] dușul din interior... în oglindă se vede portița către dușul de afară dispre curte -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711387">Şterge vot</a></div><span id="v9711387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2015] dușul din interior... în oglindă se vede portița către dușul de afară dispre curte
foto barbu minel [06.02.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2015] dușul de afară cu intrare și din curte -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711388">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711388"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711388">Şterge vot</a></div><span id="v9711388" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711388)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711388Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711388MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2015] dușul de afară cu intrare și din curte
foto barbu minel [06.02.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [SEP-2015] -- foto by <b>barbu minel</b> [uploaded 06.02.16] - <span class="allrVotedi" id="av711389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv711389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=711389">Şterge vot</a></div><span id="v9711389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(711389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f711389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e711389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [SEP-2015]
foto barbu minel [06.02.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[199] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.245198011398 sec