66610 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Iașiul şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.01.2016
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 4 zile
TIP: TEAM-BUILDING

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Literatură de calitate sub un singur acoperiș – Muzeul Literaturii Române din Iași (Casa Pogor)


Urmare de aici

Originea Junimii se perde în noaptea timpurilor… (Iacob Negruzzi)

Cele câteva zile petrecute la Iași mi-au permis să văd locuri despre care doar citisem: muzee, clădiri, parcuri, mănăstiri – locuri unde s-a scris istorie în multe domenii. În aceeași zi în care am vizitat arhicunoscuta Bojdeucă a lui Ion Creangă vezi impresii și interesantul Muzeu al Universității „Al. I. Cuza” din Iași vezi impresii am încheiat cu o frumoasă incursiune în lumea literaturii: Casa Pogor – Muzeul Literaturii Române din Iași.

Poziționare și acces. La câțiva pași distanță de Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” și Parcul Voievozilor, din bulevardul Carol I se intră pe strada Vasile Pogor (există indicator) și după nici 50 metri observăm poarta de acces în parcul reședinței Pogor. Partea cea mai grea va fi cu parcarea autoturismului deoarece pe stradă și la muzeu nu există locuri de parcare, peste tot sunt amplasate semne de „Interzis”. Accesul în muzeu se face după ce traversați curtea, pe latura vestică a clădirii. Programul de vizitare este între 10.00-17.00 (luni închis); prețul unui bilet pentru un adult este 5 lei. În ceea ce privește fotografiatul aici e „jale”: chiar și pentru amatori trebuie aprobare de la conducere și taxa de 20 lei/oră. Datorită acestui fapt am reușit să fac „pe ascuns” doar câteva fotografii la parter – apoi am fost însoțiți de o doamnă muzeograf și nu am mai putut poza nimic. Există un circuit de vizitare (parter + etaj 1), iar la intrare ești rugat să tragi peste încălțări niște botoși de unică folosință.

Scurt istoric. Casa Pogor a fost construită prin 1850 de Vasile Pogor tatăl, pe locul altei vechi case boierești moștenite de soția sa. Vasile Pogor fiul o preia de la tatăl său și o transformă într-un adevărat „cuib literar”, loc pe unde au poposit multe personalități ale vremurilor de atunci. Situată cumva la înălțime și fiind una din primele case boierești unde a fost introdus iluminatul electric în Iași (vizibilă noaptea de la depărtare) a fost numită și „casa cu ferestre luminate”. La începutul secolului al XX-lea imobilul este cumpărat de principesa Maria Moruzi, moștenit de fiul său Gheorghe I. Brătianu, iar din 1945 a găzduit diverse instituții ale statului. Abia în 1968 este trecută în rândul monumentelor istorice și se hotărăște deschiderea aici a unui muzeu. Casa a fost refăcută de Maria Moruzi, care i-a schimbat fațadele și intrarea principală în stil neoclasic. De-a lungul timpului s-au mai efectuat reparații, cea mai amplă restaurare desfășurându-se între 1994-2006.

Era o figură măreață a Iașilor, o figură pe care s-o cauți astăzi cu multă trudă și n-o s-o găsești. Era o podoabă a elitei inteligente a Iașilor, unde a strălucit acea pleiadă de tineri care a făcut odinioară fala acestei a doua capitală a României. Vasile Pogor s-a adăpat la soarele civilizației franceze. Reîntors în țară, a pus un umăr din cele mai puternice, a pus chiar bazele literaturei românești moderne, participând la formarea unei societăți literare, cu scop de a purifica limba românească și a-i da forma adoptată astăzi de întreaga suflare a țărei – scria despre Vasile Pogor ziaristul Rudolf Suțu în lucrarea „Iașii de odinioară”, în 1923.

Casa Pogor - muzeul. După încălțarea în botoșii obligatorii turul muzeului începe cu încăperile de la parter. Mobilierul din camere, obiectele plasate în diverse locuri, corpurile de iluminat și perdelele, sobele, cărțile și ziarele expuse ne dezvăluie o altfel de lume, o lume unde ideile erau exprimate liber, literatura de orice fel se făcea auzită între pereții casei primarului Iașilor, discuțiile se purtau aprinse în fața unui pahar de vin bun. Junimea și Convorbirile Literare și-au găsit în Casa Pogor un teren propice dezvoltării și afirmării iar oamenii de cultură de prim rang (Titu Maiorescu, Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri, Ion Creangă, I. L. Caragiale, Ioan Slavici, A. D. Xenopol și mulți alții) au descoperit un loc unde nu le îngrădea nimeni expunerea ideilor. Încăperile muzeului au primit numele personalităților asupra cărora se concentrează exponatele: sala „Costache Conachi” (unde remarcăm bastonul din lemn de abanos și inserții de argint), sala „Gheorghe Asachi”, sala „Mihail Kogălniceanu” (cu mobilier original ce a aparținut acestuia). Din holul larg de la parter urcă o scară de lemn spre etaj. Camera cea mai importantă de aici este salonul mare în care aveau loc întrunirile Junimii, cu ferestre luminoase și acces în balcon. Mai găsim la etaj sala „Mihai Eminescu, Veronica Micle și Ion Creangă”, camere dedicate revistelor Convorbiri literare, Dacia literară și Viața Românească, încăperea „Garabet Ibrăileanu”. Sobele sunt deosebite, la fel tablourile și marile tapiserii înrămate. Doamna muzeograf care ne-a însoțit la etaj ca o umbră, fiind singurii vizitatori în momentul acela, ne-a răspuns cu amabilitate la întrebări. În muzeu există și o cameră unde se organizează expoziții temporare (cu bilet plătit separat) și o încăpere unde sunt expuse Rarități: inelul sigilar al lui Mihai Eminescu, poșeta de argint a Veronicăi Micle, ceasul lui Ion Creangă, bijuterii, manuscrise etc.

Curte exterioară. O mică grădină în pantă se întinde în fața Casei Pogor. Mai multe busturi sunt înșirate în curte: Ion Creangă, Mihai Eminescu, Vasile Conta, Ioan Slavici, I. L. Caragiale, A. D. Xenopol, etc. Un autoturism Dodge (al poetului Mihai Ursachi) este „expus” printre spațiile verzi.

Concluzii. Casa memorială Vasile Pogor, parte a Muzeului Literaturii Române Iași, este un obiectiv ce trebuie vizitat atunci când ajungeți la Iași. Ca și la celelelate muzee ieșene m-am lovit și aici de lipsa vederilor/ilustratelor și a unei broșuri de prezentare. De asemenea, trebuie să spun că expoziția de bază, deși reamenajată și redeschisă în anul 2006, nu prea a fost modernizată după standarde muzeografice actuale - încă poartă o amprentă ușor învechită. Însă exponatele și întâmplările ce s-au desfășurat între aceste ziduri sunt de neprețuit.

---
Impresii încărcate de tata123 in 26.01.2016 09:07:18

Validat / Publicat: 26.01.16 10:01:52


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1717


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31700 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[26.01.16 10:05:54]
» mesaj pers

   Felicitari, o fila de istorie nu numai literara care te face sa-ti mai bucuri sufletul si cu astfel de ganduri, vorbe si ochii cu poze. Votat cu mare placer.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[26.01.16 15:33:48]
» mesaj pers

   @tata123 - Un articol pe care l-am citit cu mare emoție. Emoția aducerii aminte a celor mai minunați ani, cei ai studenției. Zic minunați pentru că în acea perioadă (sfârșitul anilor '60 - începutul anilor '70) studenția chiar era frumoasă.

   Articolele ce le-ai publicat despre Iași (vreo 5 parcă) ne-au (mie și soției mele) purtat cu nostalgie pașii imaginației prin locurile atât de dragi nouă și ne-au determinat să luăm hotărârea finală privind locurile pe unde vom hălădui în această vară în excursia noastră anuală. Gândul nostru de a vedea Iașul anul acesta a trecut astfel de la faza de proiect tehnic la cea de proiect de execuție. După bogăția de informații ce ai oferit-o în review-urile tale, sigur vom mai găsi și noi câte ceva de scris pentru că Iașul este o sursă nemărginită de inspirație.

   Excursii inspirate și drumuri bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1050 PMA1 (din 4 voturi)]
- tata123
[27.01.16 10:23:30]
» mesaj pers

   @Mitica49 - Mulțumesc pentru aprecieri. Mă bucur că am adus în prim planul minții Dvs. amintirile plăcute din anii studenției. Sper să regăsiți Iașul așa cum vi-l amintiți, deși s-au schimbat multe în câteva zeci de ani. Orașul moldav este o sursă inepuizabilă de inspirație, mulțimea de obiective de toate felurile oferind clipe de neuitat pentru gusturile oricui. Îmi doresc să revin în Iași la un moment dat, au rămas destule locuri neexplorate, atât în oraș cât și în împrejurimi.

   @mishu - Mulțumesc pentru lectură și aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[29.01.16 09:54:27]
» mesaj pers

   @all - Muzeul Literaturii Române Iași a primit în toamna anului trecut titulatura de muzeu de importanță națională oferindu-i-se astfel posibilitatea schimbării numelui și accesarea mai ușoară a fondurilor europene. Mai multe detalii aici: adevarul.ro/cultura/patri ... efe7/index.html

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2015] O plăcuță „strâmbă” semnalizează muzeul. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708600">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708600"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708600">Şterge vot</a></div><span id="v9708600" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708600)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708600Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708600MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2015] O plăcuță „strâmbă” semnalizează muzeul.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2015] Detalii ale unui proiect în care a fost inclusă și Casa Pogor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708601">Şterge vot</a></div><span id="v9708601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2015] Detalii ale unui proiect în care a fost inclusă și Casa Pogor.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2015] În curtea muzeului... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708602">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708602"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708602">Şterge vot</a></div><span id="v9708602" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708602)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708602Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708602MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2015] În curtea muzeului...
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2015] Și, în sfârșit, Casa Pogor - Iași. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708603">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708603"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708603">Şterge vot</a></div><span id="v9708603" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708603)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708603Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708603MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2015] Și, în sfârșit, Casa Pogor - Iași.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2015] Șotronul copilăriei pe asfaltul din curtea muzeului... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708604">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708604"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708604">Şterge vot</a></div><span id="v9708604" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708604)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708604Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708604MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2015] Șotronul copilăriei pe asfaltul din curtea muzeului...
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2015] Omul de cultură Vasile Pogor... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708605">Şterge vot</a></div><span id="v9708605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2015] Omul de cultură Vasile Pogor...
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2015] Intrarea principală în Casa Pogor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708606">Şterge vot</a></div><span id="v9708606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2015] Intrarea principală în Casa Pogor.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2015] Grădina Casei Pogor... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708607">Şterge vot</a></div><span id="v9708607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2015] Grădina Casei Pogor...
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2015] Stemă pe frontonul Casei Pogor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708608">Şterge vot</a></div><span id="v9708608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2015] Stemă pe frontonul Casei Pogor.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2015] Anexe lângă Casa Pogor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708609">Şterge vot</a></div><span id="v9708609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2015] Anexe lângă Casa Pogor.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2015] Toată lumea citește... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708610">Şterge vot</a></div><span id="v9708610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2015] Toată lumea citește...
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2015] La parterul Casei Pogor... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708611">Şterge vot</a></div><span id="v9708611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2015] La parterul Casei Pogor...
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2015] Frumoasă sobă în interiorul Casei Pogor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708612">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708612"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708612">Şterge vot</a></div><span id="v9708612" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708612)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708612Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708612MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2015] Frumoasă sobă în interiorul Casei Pogor.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2015] La parterul Casei Pogor... una din puținele fotografii „prinse” în muzeu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708613">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708613"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708613">Şterge vot</a></div><span id="v9708613" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708613)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708613Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708613MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2015] La parterul Casei Pogor... una din puținele fotografii „prinse” în muzeu.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2015] Elemente de mobilier - parterul Casei Pogor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708614">Şterge vot</a></div><span id="v9708614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2015] Elemente de mobilier - parterul Casei Pogor.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2015] La parterul Casei Pogor... piese de mobilier. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708615">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708615"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708615">Şterge vot</a></div><span id="v9708615" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708615)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708615Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708615MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2015] La parterul Casei Pogor... piese de mobilier.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2015] „Casa cu ferestre luminate” - Casa Pogor - Iași. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708616">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708616"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708616">Şterge vot</a></div><span id="v9708616" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708616)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708616Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708616MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2015] „Casa cu ferestre luminate” - Casa Pogor - Iași.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2015] Busturi expuse în curtea Casei Pogor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708617">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708617"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708617">Şterge vot</a></div><span id="v9708617" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708617)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708617Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708617MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2015] Busturi expuse în curtea Casei Pogor.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2015] Bustul lui Mihai Eminescu - Casa Pogor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708618">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708618"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708618">Şterge vot</a></div><span id="v9708618" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708618)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708618Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708618MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2015] Bustul lui Mihai Eminescu - Casa Pogor.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2015] Bustul lui Ion Creangă - Casa Pogor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 26.01.16] - <span class="allrVotedi" id="av708619">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv708619"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=708619">Şterge vot</a></div><span id="v9708619" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(708619)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f708619Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e708619MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2015] Bustul lui Ion Creangă - Casa Pogor.
foto tata123 [26.01.16]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.120891094208 sec