ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.01.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAY-2013
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Bijuterii China - partea I: Beijing, Orașul interzis

TIPĂREȘTE URM de aici

Asa cum i-am promis Dnei Michi voi incepe o miniserie despre bijuteriile Chinei, luand-o in ordine cronologica a vizitarii lor, si am sa incep cu Orasul Interzis – Piata Tien’an men. Deplasarea noastra in China (in interes de serviciu) care a inceput pe aeroportul Otopeni in data de 15 mai 2013 s-a incheiat pe acelasi aeroport in data de 01 iunie 2013 a cuprins 2 zboruri intercontinentale (Bucuresti –Beijing si Guangzhou -Bucuresti) plus inca alte 4 zboruri, 6 trenuri, deplasari multiple cu masina. Hoteluri in care am si dormit localizate in 7 orase:

2 nopti Weifang Hotel Weifang International Financial Hotel

3 nopti Linyi Hotel Blue Horizon International

3 nopti Shanghai Hotel Holiday Inn Downtown 4*

3 nopti Yichang Hotel Three Gorges Project 4*

1 noapte Wuhan (aici nu stiu hotelul ne-a dus Nancy, am ajuns seara la 22.00 am plecat mai departe dimineata la ora 6.30)

4 nopti Penang (Malaesia) – George Town HOTEL CITITEL 4*

1 nopti Qingyuan (zona Guangzhou) Hotel Gehao

Am plecat cu Lufthansa la ora 6.55, escala de 6 ore in Munchen si apoi cu Air China cu sosire in Beijing ora 6.10 a doua zi. In avion nu cred ca am dormit mai mult de 2 ore si singurul film pe care am fost in stare sa-l vad a fost Skyfall.

La aeroport ne astepta reprezentantul agentiei prin care am avut asigurata deplasarea in China pentru a ne inmana biletele de tren precum si Nancy (chinezoaica cu care mai apoi ne-am si imprietenit si care ne-a ajutat mult si in acea deplasare si in cea din 2014).

Ne-a dus mai intai la un hotel (am atipit pe drumul pana la hotel) unde dupa un scurt refresh am luat micul dejun si am plecat mai departe, adica sa vizitam Orasul interziis. Intre timp reusisem sa fac sa dispara somnul astfel incat am inceput sa dmir orasul. Cred ca putea fi oricum, nu conta incercam sa sorb fiecare pietricica, fiecare fir de praf (odata cu aerul de rigoare).

Am incercat sa socializam cu Nancy de la care am aflat ca are 2 fetite si ne-a lamurit mirarea, ne-a spus ca pentru cel de-al 2 –lea copil a platit o amenda de 30000 dolari. La acea vreme puteai sa ai cel de-al 2-lea copil daca: parintii copilului nu mai aveau frati/ surori; daca primul copil era baiat; sau daca plateai acea amenda. Nancy de asemenea foarte draguta si ne-a cumparat 2 cartele telefonice pe care le-am folosit acolo deoarece altfel convorbirile ar fi fost foarte scumpe.

Intoarcerea din China am facut-o cu Air China operator Turkish Airlines Guangzhou-Istanbul apoi Turkish Airlines pana la Bucuresti (plecat la23.00 ajuns in Bucuresti 9.15 cu escala de 1.5 ore). Comentariu Turkish Airlines – the BEST, au fost singurii care pe rutele lungi ne-au dat un mini set de voiaj care cuprindea papuci, si intr-un fel de portofel: ciorapi, pasta si periuta de dinti, o crema de buze, dopuri de pus in urechi, pieptan si in plus pentru ca am circulat noaptea cate o sticla de 500 ml apa ca sa nu-i deranjam pe ceilalti.

Sa revenim la plimbarea noastra, cand iata-ne ajunsi la un anume moment al diminetii intr-un spatiu imens, plin de oameni care parca erau in vacanta unii iar altii intr-o miscare mai rapida. Eram in Piata Tien’an men (ca sa va imaginati grandoarea ei ganditi-va ca are aproximativ 440000 m2 fiind in primele 5 piete din lume ca marime) care nu amintea deloc de evenimentele din 1989 si de masacrul din iunie. Este un simbol nu numai al orasului ci al intregii tari. Statea semeata in fata unui alt edificiu semet, Poarta Tien’an men (numele ei in engleza fiind Gate of Heavenly Peace) care tinea parca usor ascuns de ochii oamenilor Orasul interzis.

Intrarea prin Poarta Tien’an men (poarta contruita in peretele se face trecand mai intai pe langa o coloana care erau reprezentate 2 animale un dragon si o pasare phoenix. Se intra inn Orasul Interzis trecand pe sub un imens portret al lui Mao Zedong strajuit de-o parte si de alta de 2 inscriptii “Viata indelungata poporului Republicii China” si “Viata indelungata mareii unitati a popoarelor lumii”.

Orasul interzis este reprezentat de Palatul imperial care a fost resedinta imparatilor Chinei incepand cu Dinastia Ming (14 imparati) si teminand cu Dinastia Quing (10 imparati) respectiv timp de 500 ani pana in secolul XX. Orasul cuprinde cate sute de cladiri si mii de camera. A fost construit in asa fel incat muritorii de rand sa aiba acces restrictionat aici, pentru a fi cat mai vizibila diferentierea. Fiecare imparat a vrut sa-si identifice cumva existenta astfel incat poti identifica cine pe unde a trecut. Foarte interesant este ca imparatul urmator nu distrugea ce a facut predecesorul, ci adauga ceva nou, personalizat.

Noi am avut un ghid vorbitor doar de limba chineza (cei pe engleza erau deja in misiune) astfel incat Nancy era intermediarul. Nu poti vizita orasul interzis fara ghid sau doar citind din carti, deorece poti decoperi in fiecare coltisor cate ceva interesant. Este coplesitor totul iar pozele sper ca vor arata macar o bucatica din ceea ce inseamna de fapt istoria lor. Nu stiu daca in poze se va vedea sau nu, dar la intrarea in cladiri/camera, exista un prag care in multe locuri este destul de inalt, rolul lui era unul cat se poate de “practice”, daca doreai sa pasesti acel prag trebuia sa te uiti in jos in acest fel aplecai capul si corpul, ceea ce in final arata felul umil de a intra undeva, de a-ti arata eventual respectul.

De asemenea (asta sigur am pozat) erau niste alei in gradina marcate foarte clar, imparatul doar avea voie sa mearga pe centru, sotiile pe lateral. Ce nu mi-a placut era ca la un moment dat aveai senzatia ca esti in targ, se vindeau tot felul de maruntisuri (erau interesante un fel de palarii din hartie pe care le puteai pune pe cap in 2 feluri diferite), magnetei, evantaie (le vand din plin pentru cadouri ca o contradictie a faptului ca tinand cont de obiceiurile lor, nu se ofera cadouri evantaie). De asemenea se pot inchiria costume traditionale pentru a face poze.

A fost o plimbare foarte lunga si destul de obositoare. Desi era mai era foarte cald, si nu esti ca intr-un muzeu prin care sa urmezi un traseu bine definit, treci uneori si de 2-3 ori prin acelasi loc. A existat insa si o parte pe care nu am putut-o vizita fiind o vizita oficiala si astfel acces limitat. De asemenea nu pot sa spuns ca m-a incantat aglomeratia care era acolo, imi imaginez cu groaza ce este in weekend. Frapant este ca pe langa turistii europeni (in numar foarte mare din moment ce noi nu am gasit ghid vorbitor de engleza) erau nenumarati turisti chinezi (tineri, mai in varsta sau copii).

Oricum prima impresie a fost una deosebita, era ceva ce vazusem doar in filme. Ulterior insa si aici nu as vrea sa va suparati pe mine, locul lui in preferintele mele a fost luat de Templul lui Confucius din localitatea Qufu. Dar despre asta episodul viitor. In continuare nu va mai spun decat ca dupa ce am luat masa de pranz (vestita si gustoasa rata de Pekin) am plecat la gara luand trenul spre Weifang. Maine promit episodul 2.

PS- Mai vreau sa fac o mentiune. Dupa auditul din Yichang trebuia sa ne intoarcem in Guangzhou (ajungeam undeva pe la 12 noaptea, ne cazam la un hotel langa aeroport deoarece la ora aceea respectivul hotel ne asigura si transfer) insa din nefericire avionul a fost anulat. Eu fiind in fabrica unde nu aveam voie sa iau telefonul nu am putut sa raspund insa in momentul in care am revenit la birou cand a sunat din nou am raspuns. Era agentul din Romania (superprofesionisti, cinstelor) care neputand da de mine binenteles ca sunase pe la toti colegii, familia, etc.

Ideea este ca eram rerutati pantru a 2-a zi fara a fi siguri insa si pentru acea zi cand aveam avion spre Malesia astfel incat dupa ce ne-am sfatuit cu gazdele noastre am hotarat sa luam un tren spre un alt oras (Wuhan) iar de acolo dimineata un tren spre Guangzhou de unde porneam spre Malaesia.

Ce vreau sa mai remarc este ca distanta dintre Wuhan si Guangzhou -1100 km am parcurs-o in 4 ore, ca trenul a pornit de la capat de linie, supercurat, cu toaleta marcata cu banda de igienizare si ca in momentul in care a ajuns in Guangzhou, cate 2 persoane de vagon, una il spala, una il stergea pentru a fi gata de drum in continuare cat mai repede.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 11.01.16 15:26:29
Validat / Publicat: 11.01.16 16:14:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.

VIZUALIZĂRI: 2881 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Beijing - Orasul interzis
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23150 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX [11.01.16 16:15:27] »

Mutat la rubrica "Excursie Beijing " (deja existentă pe sait).

Michi [11.01.16 20:33:36] »

Superbonus meritat! Nu trebuie să ne spui unde şi ce lucrezi dar în mare: vorbeşti la plural cu noi. Aţi fost mai mulţi? Chinezoaica era însoţitoare, securistă sau ce? Deci, te rog, foarte, foarte vag, o încadrare în context. Şi soţul meu a fost într-o delegaţie în China acum vreo 20 ani, apoi cu o bursă la politehnica din Tokio, A fost atât de uluit de cultura lor încât în 2006 am mers amândoi două săptămâni în excursie în Japonia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu [11.01.16 20:57:52] »

@Michi: am mers in China in 2013 si 2014 impreuna cu inca o colega ca si auditori ai furnizorilor de materii prime pentru un producator de medicamente din Romania. Nancy era o reprezentanta a unui trader care ne furniza materii prime si pe langa asta ne-a ajutat mult benevol, chiar si in 2014 cand firma pentru care lucreaza nu mai facea obiectul vizitelor noastre. Sper ca nu era si securista ????.

Mi- as dori din tot sufletul sa ajung din nou in zona China-Taiwan. Din pacate in interes de serviciu nu se mai poate, am schimbat jobul, dar " Never say never! "

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster26 [06.04.17 09:44:32] »

Mutat în rubrica "Orașul interzis - Zijin cheng - Forbidden City, BEIJING" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

mishu [06.04.17 09:50:50] »

@webmaster26: Localizare corecta, multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂOrașul interzis - Zijin cheng - Forbidden City:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039957046508789 sec
    ecranul dvs: 1 x 1