6633 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Căldărușani [Gruiu, IF]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.02.2010
DE
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 02.09.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2008
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
EUR
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
PLAJA şi MAREA
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Mănăstirea Căldăruşani. Thanks, Lonely Planet


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Inspiraţi de reuşita ieşirii cu o săptămână înainte, la Mogoşoaia, sâmbăta următoare, tot în aprilie 2008, am hotărât să revenim cam prin aceeaşi zonă.

Mai întâi am mers la Snagov, la complexul Astoria. Interesant aici este faptul că intrarea se plăteşte separat pentru maşină, respectiv pentru fiecare persoană. Nu era încă timpul potrivit pentru plajă, dar multă lume venise la un grătar, sau pur şi simplu la o plimbare. Aşa am făcut şi noi. Ne-am plimbat, am stat pe iarbă la soare, nelipsind, bineînţeles, picnicul corespunzător. Am mai dat o raită pe malul lacului şi am pornit mai departe, către adevărata ţintă a călătoriei noastre: mănăstirea Căldăruşani.

Aceasta este situată pe o limbă de pământ ce pătrunde în apele lacului Căldăruşani. Am ajuns acolo pe drumuri mai bune şi mai proaste, asfaltate, sau nu, dar categoric efortul ne-a fost răsplătit.

Mănăstirea datează de la începutul secolului al XVII-lea, când a fost ctitorită de Matei Basarab.

Dacă atunci construcţia bisericii a durat doar 100 de zile, după incendiul din 1945 refacerea mănăstirii a durat din 1950 până în 1958.

Biserica, având trei turle, este o sinteză a stilurilor mănăstirilor Curtea de Argeş şi Dealul. Remarcabile sunt picturile exterioare.

Mănăstirea a reprezentat de-a lungul timpului un important centru monahal, dar şi artistic, aici funcţionând o şcoală de pictură bisericească la care a studiat printre alţii, Nicolae Grigorescu. Acesta, la 16 ani, în 1864, a pictat mai multe icoane, care acum sunt păstrate în muzeul mănăstirii, organizat în vechea trapeză (sală de mese). Tot aici sunt expuse lucrări ale altor pictori: Tătărăscu, Sava Henţia, Evghenie Lazăr, precum şi argintărie, broderie cu fir de aur sau argint şi alte obiecte de cult. Mănăstirea adăposteşte şi o valoroasă bibliotecă cu manuscrise şi tipărituri vechi.

Din păcate, nu am putut fotografia în muzeu. Am "tras" două poze, după care nu am mai îndrăznit, ruşinat de privirea dojenitoare a călugărului de la intrare.

În exteriorul mănăstirii se află un paraclis, vechi de vreo 200 de ani, care adăposteşte un osuar.

Într-un cuvînt, o oază de frumuseţe, linişte şi pace, un loc idilic pe care vă recomand cu căldură să-l vizitaţi când aveţi drum pe aici, şi un pic de timp liber.

În final, să mai amintesc faptul că aici s-au căsătorit religios campionii de tenis Mariana Simionescu şi Bjorn Borg.

Ne-am întors spre seară, prin Moara Vlăsiei, Baloteşti, Corbeanca, Buftea, de unde am intrat pe DN7, vechea şosea Bucureşti-Piteşti, care ne-a dus până acasă, obosiţi, dar mulţumiţi şi cu liniştea în suflet.

P. S.

Până acum vreo trei ani, dacă m-ar fi întrebat cineva despre mănăstirea Căldăruşani, singurul lucru pe care l-aş fi putut spune despre ea este că se află undeva, în jurul Bucureştiului. Ştiţi cum am ajuns să aflu mai multe şi să merg să o vizitez?

S-a întâmplat că într-o zi când aveam mai mult timp liber să mă plimb prin Carrefour, la raionul de cărţi am văzut un coş mare, cu cărţi la preţ redus. Răscolind prin el ca prin cuferele din podul casei bunicii, am găsit ceva interesant, pe care m-am grăbit să-l iau, ca să nu mi-l "sufle" altcineva.

Era ghidul "Romania & Moldova", publicat de editura Lonely Planet (ştiţi, ăia cu emisiunea de pe Discovery), în 2004. Ei bine, am fost uimit cât de "fair" este prezentarea Românicii noastre, dar şi foarte bine documentată. Preţul iniţial era de 56,99 lei, iar eu am luat cartea cu 9,99. Şi este originală, nu o traducere!!! Aici am citit mai multe despre mănăstirea Căldăruşani, dar şi despre multe alte locuri, unele despre care nici nu ştiam.

---
Impresii încărcate de Costi in 04.02.2010 18:01:52

VIZUALIZĂRI: 3251
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  1200 PMA (din 3 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Costi
[05.02.10 15:08:51]
» mesaj pers

   Rog WM99 să ataşeze la review aceast frumoasă melodie:

   http://www.trilulilu.ro/al3cse/0cbb54b41e6251

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterXY*
[05.02.10 15:28:11]
» mesaj pers

   Gata! auditie si lectura placuta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Admin
[13.02.10 22:56:44]
» mesaj pers

   mutat in noua sectiune 'Manastiri Oltenia & Muntenia'

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Admin
[31.07.11 12:47:22]
» mesaj pers

   Mutat la rubrica "Manastirea Caldarusani [jud. Ilfov]" (nou-creata pe site)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[13.09.11 17:20:02]
» mesaj pers

   Costi, sa vezi ce multe scrie Episcopul Gherasim Cristea al Ramnicului despre acest lacas in lucrarea sa "Istoricul Sfintei Manastiri Caldarusani"!

   Daca tinem seama de faptul ca autorul a fost aproape 18 ani staret la Caldarusani, e de la sine inteles ca a cunoscut multe.

   Editata la Episcopia Ramnicului in 1997, aceasta ampla lucrare (peste 200 pagini, text si imagini) prezinta istoricul lacasului de la infiintare (cu legende). De asemenea, prezinta arhitectura bisericii si a celorlalte constructii din incinta, schiturile manastirii, staretii cu personalitatea si aportul lor in dezvoltarea vietii monahale la Caldarusani, stradaniile culturale de aici (pictura, copiere de manuscrise, tipografie), averile manastirii pana la secularizare, precum si vizite ale diverselor personalitati ale vremii ramase consemnate in cartea de aur a manastirii.

   Interesanta mi s-a parut lucrarea smeritului monah Casian Cernicanul "Istoriile Sfintelor Monastiri Cernica si Caldarusani". Ajutat de documente de arhiva si de istorisirile batranilor, autorul povesteste in limbaj specific, atat intamplarile trecutului celor doua lacasuri cat si despre personalitatea unor stareti si legatura frateasca existenta intre cele doua manastiri situate in apropierea Bucurestiului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[27] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2008] Complexul Astoria, de la Snagov -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44669">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44669"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44669">Şterge vot</a></div><span id="v944669" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44669)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44669Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44669MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2008] Complexul Astoria, de la Snagov
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2008] Imagine din parcul Snagov -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44671">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44671"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44671">Şterge vot</a></div><span id="v944671" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44671)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44671Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44671MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2008] Imagine din parcul Snagov
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2008] În parcul Snagov venise lume multă, chiar dacă era doar aprilie şi piscina era goală -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44672">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44672"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44672">Şterge vot</a></div><span id="v944672" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44672)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44672Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44672MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2008] În parcul Snagov venise lume multă, chiar dacă era doar aprilie şi piscina era goală
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2008] Drumul ce duce spre intrarea în mănăstirea Căldăruşani -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44674">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44674"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44674">Şterge vot</a></div><span id="v944674" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44674)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44674Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44674MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2008] Drumul ce duce spre intrarea în mănăstirea Căldăruşani
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2008] Printre copacii de pe marginea drumului se zăreşte lacul Căldăruşani -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44675">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44675"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44675">Şterge vot</a></div><span id="v944675" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44675)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44675Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44675MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2008] Printre copacii de pe marginea drumului se zăreşte lacul Căldăruşani
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2008] Intrarea la mănăstirea Căldăruşani -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44676">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44676"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44676">Şterge vot</a></div><span id="v944676" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44676)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44676Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44676MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2008] Intrarea la mănăstirea Căldăruşani
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2008] Biserica mănăstirii Căldăruşani. Vedere de la intrarea în mănăstire. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44678">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44678"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44678">Şterge vot</a></div><span id="v944678" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44678)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44678Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44678MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2008] Biserica mănăstirii Căldăruşani. Vedere de la intrarea în mănăstire.
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2008] Chiliile de pe latura de nord a mănăstirii. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44679">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44679"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44679">Şterge vot</a></div><span id="v944679" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44679)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44679Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44679MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2008] Chiliile de pe latura de nord a mănăstirii.
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2008] Chiliile de pe latura de sud a mănăstirii. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44680">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44680"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44680">Şterge vot</a></div><span id="v944680" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44680)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44680Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44680MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2008] Chiliile de pe latura de sud a mănăstirii.
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2008] Biserica mănăstirii Căldăruşani. Latura de sud. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44681">Şterge vot</a></div><span id="v944681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2008] Biserica mănăstirii Căldăruşani. Latura de sud.
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2008] Detalii decorative exterioare ale bisericii mănăstirii Căldăruşani -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44682">Şterge vot</a></div><span id="v944682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2008] Detalii decorative exterioare ale bisericii mănăstirii Căldăruşani
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2008] Cele trei turle ale bisericii mănăstirii Căldăruşani -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44683">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44683"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44683">Şterge vot</a></div><span id="v944683" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44683)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44683Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44683MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2008] Cele trei turle ale bisericii mănăstirii Căldăruşani
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2008] Intrarea în mănăstirea Căldăruşani,străjuită de turnul-clopotniţă, altă dată folosit ca turn de veghe. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44684">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44684"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44684">Şterge vot</a></div><span id="v944684" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44684)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44684Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44684MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2008] Intrarea în mănăstirea Căldăruşani,străjuită de turnul-clopotniţă, altă dată folosit ca turn de veghe.
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2008] Chilii în mănăstirea Căldăruşani -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44685">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44685"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44685">Şterge vot</a></div><span id="v944685" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44685)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44685Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44685MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2008] Chilii în mănăstirea Căldăruşani
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2008] Un aspect interesant sunt picturile de pe pereţii chiliilor, dovedind că aici funcţionează o şcoală de pictură bisericească. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44686">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44686"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44686">Şterge vot</a></div><span id="v944686" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44686)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44686Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44686MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2008] Un aspect interesant sunt picturile de pe pereţii chiliilor, dovedind că aici funcţionează o şcoală de pictură bisericească.
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2008] Biserica mănăstirii Căldăruşani. Latura de est -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44687">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44687"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44687">Şterge vot</a></div><span id="v944687" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44687)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44687Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44687MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2008] Biserica mănăstirii Căldăruşani. Latura de est
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2008] Latura de est a incintei mănăstirii Căldăruşani, unde se găseşte şi o fântână. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44688">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44688"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44688">Şterge vot</a></div><span id="v944688" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44688)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44688Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44688MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2008] Latura de est a incintei mănăstirii Căldăruşani, unde se găseşte şi o fântână.
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2008] Biserica mănăstirii Căldăruşani, văzută dinspre est -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44689">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44689"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44689">Şterge vot</a></div><span id="v944689" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44689)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44689Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44689MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2008] Biserica mănăstirii Căldăruşani, văzută dinspre est
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2008] Imagine din incinta mănăstirii Căldăruşani, pe latura de nord -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44690">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44690"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44690">Şterge vot</a></div><span id="v944690" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44690)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44690Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44690MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2008] Imagine din incinta mănăstirii Căldăruşani, pe latura de nord
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2008] Catapeteasma bisericii mănăstirii Căldăruşani -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44691">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44691"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44691">Şterge vot</a></div><span id="v944691" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44691)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44691Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44691MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2008] Catapeteasma bisericii mănăstirii Căldăruşani
foto Costi [04.02.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [APR-2008] Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 04.02.10] - <span class="allrVotedi" id="av44692">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv44692"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=44692">Şterge vot</a></div><span id="v944692" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(44692)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f44692Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e44692MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2008] Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni
foto Costi [04.02.10]
# [0 PMA, fara bonus]

[27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.161921977997 sec