ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.12.2015
DE fra
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Paşcani [IS], Hannover (începând cu aug2020)
ÎNSCRIS: 18.08.10
STATUS: PARTENER
LUNA
SEP-2015
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 5 MIN

Grecii gatesc cel mai bine pentru ei

TIPĂREȘTE URM de aici

In a doua saptamana din septembrie 2015 am fost in vacanta pe aceasta insula. Am avut cazare in Kalamaki, deci evident ca aici am luat masa de cele mai multe ori.

Nu tin minte chiar toate locurile unde am mancat, dar am sa scriu despre cele care imi amintesc, ca nu degeaba le-am tinut minte. Zic din start ca nu am poze la mancare, ca niciodata nu m-am simtit bine sa-mi fotografiez mancarea. Si ma refer si la serviciile oferite, nu doar la gustul mancarii.

Tazi's - Kalamaki

Aceasta e o locatie aproape de cazarea noastra. Era un fel de fast-food. Aici am mancat cel mai des din motivele deja mentionate. Si cam mereu gyros. Noua ne place mult. Am mancat si pita club, un fel de gyros la pita, ca un sandvis din patru straturi de pita si pe langa cele specifice gyrosului, mai are si cascaval. Parca 6-7 euro era, dar era prea mare pentru o persoana.

Faros - cap Skinari

Aici eu zic ca ne-am luat teapa. Am citit despre acest restaurant aici pe am fost acolo si am zis ca fie ce-o fi, mergem si noi acolo. Si am mers in ziua cand am facut turul insulei. Nu spun ca era rea mancarea sau ca s-au comportat urat. Din contra, era un peisaj extraordinar. In departare se vedea Kefalonia. Era chiar langa o parcare, cu terasa mare, aerisita. Primul lucru pe care ni l-a spus ospatarul e ca au peste proaspat si noi am fost incantati. Ne-a invitat chiar sa ni-l alegem. A fost sotul meu si a ales si mi-a spus ca e la suta de grame, ca i l-a cantarit. Am inteles ca trebuie sa fiu atenta ce aleg eu si pana la urma eu nu am mai luat nimic. Si doar portia lui de peste a fost 20 euro. Mult. Noi cu banii astia am mancat peste tot amandoi cu mofturi. Un cuplu de la aceeasi cazare cu noi au spus ca au patit si ei ceva asemanator in Lefkada anul anterior, numai ca pe ei i-a costat mai mult, ca nu sesizasera faza cu suta de grame si depasise numai la unul din ei portia 30 euro. Sinam inteles ca e o practica in Grecia si am cascat bine ochii de fiecare data. A doua faza e ca ne-au adus unt la pachetele mici si tot cu gandul sa nu le platim de aiurea, nu ne-am atins de ele. Dar la total tot le-am regasit. Aiurea. Nu am cerut, ni le-a bagat pe gat, dar efectiv nu am atins nici painea, nici untul, dar le-am platit. Si aceasta practica am mai intalnit-o pe amfostacolo in alte parti ale Greciei. Eu stiam ca primesti gratis cate ceva, si cand colo platesti si pentru ce nu consumi.

taverna fara nume in Zante

La aceasta locatie m-am referit in titlu review-ului. Taverna are nume, dar nu l-am tinut minte. Era pe strada care coboara de la autogara spre faleza. Noi am vazut locatia de cum am ajuns in oras. Avea mese scoase afara ca si cum ar fi fost in strada. Practic noi am trecut printre mese cand am vazut locatia. Si erau toate mesele ocupate si toti aveau in farfurii o mancare de fasole. Toti greci de varsta a doua. Noi am nimerit in ora siestei. Si am strabatut noi orasul, am ajuns sus la castelul venetian, ne-am plimbat printre strazi in panta si inguste si evident ca ne-a luat foamea. Ne-am indreptat repejor spre locatia ochita si ne-am asezat frumusel la masa. Nu ne interesau preturile. Ne interesau farfuriile pline pe care le vazusem. Vine ospatarul si incepe sa ne explice ca ei in fieecare zi gatesc numai vreo 3-4 feluri de mancare, care se cam epuizasera. Mai aveau doar o portie de fasole si paste parca. Ne-am bucurat de fasole si am mai luat eu o salata greceasca. Chiar nu voiam carnuri ca tot prostii mancaseram zilele anterioare. Dar ideea principala este ca a fost cea mai buna masa pe care am luat-o! Am simtit gustul la fiecare ingredient din salata. A fost un bol mare, un castron mai mare decat pe care il folosim acasa la ciorba. Zic asa ca sa ma intelegeti. Si intr-un recipient de tabla cu gatul lung mi-au mai adus ulei de masline. Cel mai bun gustat de mine vreodata. Mancarea proaspata. Ospatarul amabil. Comunicativ. Intelegea engleza bine. Si totalul cu tot cu o bere undeva la 16-17 euro, amandoua portiile. Si acum ma gandesc cu jind la salata aceea gustoasa. Lor li se terminase mancarea pentrunca faceau pentru grecii care isi faceau pauza de pranz. Noi am nimerit chiar pe la sfarsitul amiezii, cand mesele se golisera deja. Va spun ca am simtit intr-adevar gustul bucatariei grecesti. Ce mancam noi ca turisti in general la taverne sunt preparate traditionale ale lor, dar gandite cu portii cat mai mari cu cartofi si alea alea ca sa isi justifice preturile si sa incante turistul mancacios. De aici inainte mi-am propus sa caut mereu localurile unde manaca grecii, ca pe ei nu-i pacaleste patronul cu fast-food-uri sau farfurii incarcate.

Merlis -Kalamaki

Aceasta locatie avea si cazare, pe partea stanga cum mergi spre laganas, cam in capatul statiunii. Aici am mers pe recomandarea altora care mai mancasera aici din grupul nostru de romani. Tare se mai laudau ca au mancat mult si ieftin. Noi am mers cu gandul sa mancam paputaki sau asa ceva - vinetele umplute specific grecesti. Dar pana am ajuns acolo am uitat cum se cheama si cu chelnerii nu am reusit sa ne intelegem. Am luat o musaca si inca ceva, nu mai stiu ce. A fost bun, proaspat, gustos. Tot undeva la 20 euro a fost masa in doi. Aici am avut intr-adevar bonus un antreu format din cate o lingurita de tzatiki (nu stiu cum se scrie), de salata de vinete si salata de icre. Frumos. Asa da. Asta mi s-a parut o taverna greceasca, asa cum mai citeam eu pe aici. O mentiune totusi ca noi nu ne-am bucurat de mancatul ala de sa te doara burta, cum povesteau ceilalti, pentru ca nu am ales meniul zilei. Asta ar fi recomandarea pt a avea portii mai mari/multe cam la aceeasi bani...

Complex Sofias - Kalamaki

Aceasta e locatia de cazare. Aici luam micul dejun in fiecare zi. Dar nu de asta am mentionat-o aici. Aveau piscina si bar deschis oricui. Noi am luat in doua seri cocktail-uri. Era un meniu intreg cu peste 50 de variante. Mie mi-a fost tare greu sa ma hotarasc. Nu aveau procent mare de alcool, dar erau tare colorate si aromate. Un pahar mare de 250ml era 3 euro. Un pret bun parerea mea. Acum nu pot sa zic de calitate, ca nu ma pricep deloc. Dar noi ce am incercat ne-a placut si ne-a incantat si faptul ca eram la cativa pasi de camera...


[fb]
---
Trimis de fra in 29.12.15 14:52:19
Validat / Publicat: 29.12.15 16:51:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 5017 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 masa luata in complexul aquaparkului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

calatorul
[18.01.16 14:59:59]
»

Simpatica relatare, atragatoare poze, s/au m/a prins pe mine pe nemancate. Si eu sunt un mare amator de feluri grecesti traditionale, pe care le comand cu bucurie in fiecare vacanta petrecuta acolo.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? [Alte] Taverne în Zakynthos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042011022567749 sec
    ecranul dvs: 1 x 1