65855 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vulcanii Noroioşi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.12.2015
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
APR-2012
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

„Vulcanii de glod” de la Berca (Pâclele Mici)


Ținutul Buzăului este binecuvântat cu locuri minunate: râuri vijelioase (Buzăul, Bâsca Roziliei), fenomene naturale deosebite (vulcanii noroioși, grunjul de la Mânzălești, focul viu de la Lopătari), mănăstiri vechi (Rătești, Ciolanu, Cârnu, Poiana Mărului etc.), schituri rupestre, legende minunate (uriași, fenomene mistice în Țara Luanei), podgorii întinse (Pietroasa), stațiunea Sărata Monteoru și multe altele.

Fenomenul care atrage mii de turiști anual este localizat în comuna Berca, localitatea Scorțoasa, într-o zonă deluroasă. Erupțiile naturale, acești așa-ziși „vulcani”, constituie un loc unde se pot bucura atât adulții, cât mai ales copiii. Deși am fost de mai multe ori la vulcanii buzoieni parcă tot aș mai merge din când în când. Peisajul cu aspect selenar, aproape ireal, conurile ce revarsă râușoare de noroi, bulele de gaz ce se umflă în permanență sunt atracțiile principale ale zonei. Toată lumea se plimbă pe crustele de noroi întărite, unii pândesc cu aparatul foto momentul „exploziei” bulelor de gaz, alții urmăresc traseul „râurilor de lavă”.

Dar ce sunt acești „vulcani noroioși”? Conform Dicționarului universal ilustrat al limbii române vulcanul noroios este un loc în care erup la suprafața solului gaze, însoțite de apă și noroi. Rezervația naturală de la Berca este accesibilă relativ ușor cu autoturismul fiind bine semnalizată cu indicatoare. Zona este eminamente rurală, chiar sărăcăcioasă.

Împărțiți în două zone, la mică distanță una de cealaltă, vulcanii de la Pâclele Mici și cei de la Pâclele Mari se pot vizita în aceeași zi. Eu am preferat să nu le vizitez în aceeași zi niciodată – a fost astfel prilejul de a reveni pe meleaguri buzoiene. Nu pot spune care mi-au plăcut mai mult: ambele areale au farmecul propriu, diferențele sunt mici. Nu îmi dau seama dacă o zonă se poate cataloga ca având „vulcani” mai mari, mai mulți, mai zgomotoși, cu erupții mai dese. De-a lungul timpului aceste caracteristici au fost variabile și am impresia că se discută chiar de o micșorare a activității acestui fenomen natural, ce ar putea conduce chiar la dispariția erupțiilor de gaze.

La Pâclele Mari se ajunge mai ușor, din parcarea de pe marginea șoselei se accede direct pe platoul selenar, după plata unei sume modice de câțiva lei. La Pâclele Mici s-a amenajat un spațiu mai mare la baza unui deal (parcare, un hambar cu destinația bar/restaurant/magazin alimentar, un spațiu pentru campare) de unde se pornește pe un mic traseu (urcuș) spre vulcanii năbădăioși.

Călătoria pe tărâmul selenar, fără pic de viață – doar crevase de pământ uscat, ar trebui să se desfășoare într-o perioadă nu foarte călduroasă. În iulie-august soarele arde terenurile aride, nu există nici un amărât de copăcel care să ofere umbră. Apa, șapca și încălțămintea comodă sunt obligatorii. De asemenea, nu recomand vizitarea vulcanilor noroioși după zile de ploaie insistentă – „noroios” ar deveni caracterizarea predominantă a zonei.

Ultima incursiune pe platoul vulcanilor românești am efectuat-o la Pâclele Mici, mai ales că citisem și despre amenajările/facilitățile construite în apropiere. Ziua caldă de sfârșit de aprilie a condus către stimularea turiștilor spre o ieșire în aer liber, astfel că parcarea e destul de plină. Coadă la hambar, grupuri de oameni pe alee, hărmălaie în aer – destul de animată zona. Pe deal o inscripție albă ne anunță că am ajuns pe tărâmul vulcanilor. Trecem pe sub o poartă de lemn care ne informează că intrăm pe Aleea Vulcanilor – o alee lată, pietruită (cam incomod pentru picioare), cu paliere în urcare permanentă, întinsă pe vreo câteva zeci de metri (de fapt, odată ajunși în vârful dealului urmează o parte plată a traseului). Din loc în loc există spații de odihnă; de asemenea, pe margini au fost plantați copăcei – chiar sunt curios dacă au rezistat.

Platoul alb-cenușiu mi se deschide în fața ochilor. Ne grăbim către conurile pline cu noroi vâscos. Suntem curioși să vedem „erupțiile”... bule de gaz împing substanța noroioasă spre lumină. Unele pungi se sparg în stropi care provoacă strigăte de admirație de la audiența ce înconjoară craterele; alte erupții umflă argila noroioasă care se prelinge apoi ușor formând râuri de „lavă”. Terenul înconjurătore e plin de solzii unui animal uriaș; noroiul formează structuri ciudate, nuanțele cenușii sunt atât de diferite. Facem fotografii, chiar filmăm o erupție, ne plimbăm în perimetrul sărat-sulfuros unde cu ușurință se poate filma o producție SF.

Coborâm spre parcare după ce am vizitat toate conurile vulcanice și ne îndreptăm spre următoarele obiective, stabilite de acasă: Mănăstirea Rătești vezi impresii și biserica-cetate Bradu vezi impresii. Zona Buzăului ne încântă cu peisaje fabuloase și urme istorice interesante.

P. S. Profesorul Nicolae Costăchescu publică în 1905 prima teză de doctorat în științe din România intitulată Gazele cuprinse în sare și în vulcanii de glod din România. Despre vulcanii noroioși din Buzău profesorul scrie: La noi se cunosc multe isvoare natural de gaz; prin crepături sau sondaje în salifer se desvoltă cantități abundente de gaz inflamabil. Când aceste gazuri găsesc drum liber prin crăpături, atunci se desvoltă, amestecîndu-se la eșire cu aerul și formînd isvoarele naturale de gaz; când în drumul lor întîlnesc ape sărate, atunci în condițiuni anumite se ivesc la suprafață împreună cu aceste ape și cu glodul ridicat de dînsele, constituind vulcanii de glod, cum este cazul în Buzeu.

---
Impresii încărcate de tata123 in 14.12.2015 12:11:48

Validat / Publicat: 14.12.15 13:38:09


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1701


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33950 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[15.12.15 10:08:23]
» mesaj pers

   O trăsătură interesantă a locului este veșnica transformare, evoluția perpetuă în care e peisajul. Într-o vizită nu poți percepe întreg parcursul schimbării, dar se văd clar semnele care dau de înțeles frămîntarea neîntreruptă a reliefului.

   Întîlnești acolo cratere tinere, care încă nu au apucat să înalțe un con împrejurul lor, niște bălți orizontale, mai mari în diametru, întîlnești conuri în plină activitate, cu baza largă și înălțimea de 1 - 2 metri (față de restul platoului), conuri muribunde, din care abia mai curge un firicel de nămol și vulcani stinși, mușuroaie mute, care așteaptă să fie nivelate de vînt și ploi sau îngropate de activitatea vreunui vulcan mai viguros.

   Poți urmări și soarta pîraielor de nămol, care, cu cît e debitul mai mare, ajung mai departe de sursă, împletindu-se într-o mini-rețea hidrografică care reușește să coboare pînă în vale, ba chiar (asta se petrece la Pîclele Mari) să însoțească drumul pe cîteva zeci de metri, sub forma unui rîu întunecat, mîlos, vîscos, cu curgerea greoaie.

   Mai devreme sau mai tîrziu, și aceste rîuri se usucă. Apa din ele se evaporă sau se pierde în sol, și tot ce rămîne e noroiul întărit. Soarta lor e bine prinsă în pozele tale, în care se văd bine gradele diferite de uscare ale „lavei”, de la viu-curgător, trecînd prin cruste de consistența noroiului, plastilinei, pînă la uscat ferm, pe care se poate călca.

   Nu-mi dau însă seama care e scara de timp la care se petrec aceste transformări. Cam care e durata de viață a unui con, a unei văi, a unei creste...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- tata123
[15.12.15 11:45:18]
» mesaj pers

   @abancor - Mulțumesc... ai expus atât de bine evoluția acestui peisaj. Pe teritoriul celor două zone „vulcanice” putem observa toate fazele prin care trec acești frumos numiți „vulcani de glod”.

   Vulcanii noroioși de la Berca sunt printre principalele obiective turistice promovate de autoritățile buzoiene, dacă nu primul chiar.

   Observ că și agențiile de turism românești au inclus acest fenomen natural în cadrul circuitelor interne.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- adrianbogdan
[15.12.15 13:35:24]
» mesaj pers

   Fain review-ul dar si pozele!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2012] „Firma” vulcanilor de la Pâclele Mici, Buzău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699640">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699640"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699640">Şterge vot</a></div><span id="v9699640" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699640)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699640Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699640MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2012] „Firma” vulcanilor de la Pâclele Mici, Buzău.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2012] La drum spre vulcani. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699641">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699641"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699641">Şterge vot</a></div><span id="v9699641" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699641)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699641Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699641MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2012] La drum spre vulcani.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2012] Alee de acces, parcare, loc de campare și magazin. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699642">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699642"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699642">Şterge vot</a></div><span id="v9699642" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699642)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699642Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699642MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2012] Alee de acces, parcare, loc de campare și magazin.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2012] Conurile vulcanice de la Pâclele Mici, Buzău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699643">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699643"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699643">Şterge vot</a></div><span id="v9699643" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699643)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699643Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699643MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2012] Conurile vulcanice de la Pâclele Mici, Buzău.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2012] Erupții la Pâclele Mici, Buzău. P. S. Nu știu cum au ajuns câteva mașini până în apropiere, dar dezaprob total acest lucru. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699644">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699644"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699644">Şterge vot</a></div><span id="v9699644" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699644)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699644Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699644MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2012] Erupții la Pâclele Mici, Buzău. P. S. Nu știu cum au ajuns câteva mașini până în apropiere, dar dezaprob total acest lucru.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2012] Curs de „lavă” - Pâclele Mici, Buzău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699645">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699645"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699645">Şterge vot</a></div><span id="v9699645" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699645)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699645Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699645MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2012] Curs de „lavă” - Pâclele Mici, Buzău.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2012] Bule de gaz - Pâclele Mici, Buzău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699646">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699646"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699646">Şterge vot</a></div><span id="v9699646" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699646)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699646Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699646MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2012] Bule de gaz - Pâclele Mici, Buzău.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2012] Explozii de noroi - Pâclele Mici, Buzău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699647">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699647"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699647">Şterge vot</a></div><span id="v9699647" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699647)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699647Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699647MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2012] Explozii de noroi - Pâclele Mici, Buzău.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2012] Atenție! Explodeazăăăăă... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699648">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699648"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699648">Şterge vot</a></div><span id="v9699648" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699648)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699648Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699648MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2012] Atenție! Explodeazăăăăă...
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2012] Peisaj vulcanic... Pâclele Mici, Buzău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699649">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699649"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699649">Şterge vot</a></div><span id="v9699649" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699649)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699649Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699649MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2012] Peisaj vulcanic... Pâclele Mici, Buzău.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2012] Rîu noroios - Pâclele Mici, Buzău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699650">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699650"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699650">Şterge vot</a></div><span id="v9699650" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699650)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699650Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699650MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2012] Rîu noroios - Pâclele Mici, Buzău.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2012] „Erupție” în curs de formare... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699651">Şterge vot</a></div><span id="v9699651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2012] „Erupție” în curs de formare...
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2012] Scurgeri noroioase din conul unui vulcan. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699652">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699652"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699652">Şterge vot</a></div><span id="v9699652" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699652)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699652Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699652MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2012] Scurgeri noroioase din conul unui vulcan.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2012] Un tărâm fără viață - Pâclele Mici, Buzău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699653">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699653"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699653">Şterge vot</a></div><span id="v9699653" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699653)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699653Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699653MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2012] Un tărâm fără viață - Pâclele Mici, Buzău.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2012] Canala săpate de noroi - Pâclele Mici, Buzău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699654">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699654"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699654">Şterge vot</a></div><span id="v9699654" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699654)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699654Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699654MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2012] Canala săpate de noroi - Pâclele Mici, Buzău.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2012] „Râuri” secate - Pâclele Mici, Buzău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699655">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699655"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699655">Şterge vot</a></div><span id="v9699655" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699655)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699655Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699655MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2012] „Râuri” secate - Pâclele Mici, Buzău.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2012] Urme rătăcite de viață... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699656">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699656"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699656">Şterge vot</a></div><span id="v9699656" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699656)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699656Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699656MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2012] Urme rătăcite de viață...
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2012] Plante care rezistă în acest tip de sol - Pâclele Mici, Buzău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699657">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699657"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699657">Şterge vot</a></div><span id="v9699657" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699657)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699657Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699657MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2012] Plante care rezistă în acest tip de sol - Pâclele Mici, Buzău.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2012] „Albia” unui râu de noroi. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699658">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699658"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699658">Şterge vot</a></div><span id="v9699658" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699658)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699658Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699658MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2012] „Albia” unui râu de noroi.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2012] „Solzi de noroi”, Pâclele Mici, Buzău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699659">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699659"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699659">Şterge vot</a></div><span id="v9699659" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699659)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699659Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699659MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2012] „Solzi de noroi”, Pâclele Mici, Buzău.
foto tata123 [14.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2012] Fost Vulcan noroios - Pâclele Mici, Buzău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 14.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av699660">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv699660"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=699660">Şterge vot</a></div><span id="v9699660" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(699660)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f699660Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e699660MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2012] Fost Vulcan noroios - Pâclele Mici, Buzău.
foto tata123 [14.12.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.109571933746 sec