65798 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Casa Memorială George Topârceanu [Nămăiești]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.12.2015
DE
Avatar doinafil
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 12.11.15
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Locul unde „chiriaşul” n-a mai fost grăbit...


După precedentele impresii referitoare la lăcaşul de cult de la Nămăeşti (vezi impresii) simt că, parcă, am lăsat lucrurile fără un final ce se cere spus, cel puţin pentru datoria mea faţă de viitorii turişti ai zonei respective. Dacă paşii m-au purtat pe-acolo nu puteam să ratez vizitarea ”Casei Memoriale George Topârceanu”, care se vede de sus, de pe platforma mânăstirii de maici.

Casa este o filială a muzeului municipal din Câmpulung, Argeş Ea a fost a socrilor poetului, căsătorit cu învăţătoarea Victoria Iuga, fiica acestora, casă pe care în anul 1966 a donat-o statului pentru a fi amenajată ca muzeu, în memoria poetului. In anul 1979 a fost declarată monument istoric.

Topârceanu a creat şi locuit aici doar opt ani, împreună cu soţia şi cu fiul lor, Gheorghe. Cum păşeşti în curtea casei te întâmpină un mic părculeţ cu pomi fructiferi şi straturi de flori în care „tronează” bustul poetului, operă în bronz a sculptorului Marius Butunoiu, din anul 1973. Trebuie să recunosc, spre ruşinea (sau ignoranţa?!) mea : habar n-am avut că Topărceanu a trăit şi pe aceste meleaguri. Bustul în bronz din curtea casei, el a fost acela care mi-a atras atenţia, tot uitându-mă prin curţile şi la casele oamenilor, în drumul meu spre mânăstire.

Este o casă tipic muntenească, nu prea mare, cu odăi şi dependinţe la nivelul inferior şi cu odăi şi cerdac la nivelul de sus, la care se ajunge pe o scară din lemn masiv., foarte bine păstrată până acum. Odăile sunt micuţe şi mobilate cu strictul necesar pentru care au fost create (bucătărie, odăi de dormit, birou). S-a păstrat chiar mobilierul de care s-a folosit poetul. Pe pereţi sunt expuse tablouri înrămate, cu fotografii de familie sau cu prietenii, diplome, desene (printre altele „autoportretul” foarte reuşit) şi schiţe, executate chiar de poet care, se pare, avea o uşurinţă în a mânui cu graţie şi umor nu numai condeiul, pentru a scrie versuri, ci şi creionul. pentru a face grafica unor poezii (vezi :”Balada chiriaşului grăbit”)

Din fotografii aflăm că tatăl său, Gheorghe, a fost cojocar, iar mama, Paraschiva, ţesătoare de covoare, amândoi de prin părţile Sibiului. Tot din fotografii aflăm şi prin ce locuri şi-a făcut şcoala primară şi liceul. A urmat câteva cursuri ale Facultăţii de Drept, la care a renunţat în favoarea celor de la Facultatea de Litere. N-o termină nici pe aceasta. În 1912 se căsătoreşte cu frumoasa învăţătoare Victoria Iuga cu care are un singur copil, pe Gheorghe. Căsnicia lor se va destrăma curând, după numai opt ani (de aici se presupune şi perioada scurtă în care a locuit la Nămăeşti, împreună cu soţia şi copilul). După separare se va infiripa o poveste de dragoste frumoasă şi discretă între el şi poeta Otilia Cazimir, al cărui chip se poate vedea în fotografiile expuse în muzeu.

Încearcă să-şi termine studiile de filozofie la Iaşi, dar nu reuşeşte pentru că este mobilizat, în 1916, în primul război, unde cade prizonier chiar în primele zile, la Turtucaia. Rămâne în captivitate până în 1918, perioadă care-i va afecta sănătatea şi aşa şubredă, el nefiind un bărbat voinic (avea puţin peste 1,65m) Se îmbolnăveşte de cancer la ficat şi moare la Iaşi, în 1937, în casa prietenului Demostene Botez.

Din fotografiile expuse se vede că a fost prieten bun (şi apreciat de ei) cu mulţi confraţi de breaslă, printre care: Sadoveanu, Gala Galaction, Tudor Arghezi, Hortensia Papadat Bengescu, Otilia Cazimir

După vizitarea casei am ieşit în curtea cu bustul poetului, în fapt un mic părculeţ, despărţit cu un gard nu prea înalt, de o livadă mare de meri şi pruni, din lateralul casei.

Am plecat de la casa memorială G. Topârceanu recitând, în gând, versurile: „locuinţa mea de vară e la ţară..., acolo era să mor de urât şi de-ntristare, beat de soare şi pârlit îngrozitor!... ”, învăţate în liceu, care mi-au plăcut şi-atunci, dar care, parcă acum, după ce-am văzut şi locul care l-au inspirat pe poet să le scrie, au o altă savoare (pentru mine, cel puţin).

---
Impresii încărcate de doinafil in 10.12.2015 11:18:33

Validat / Publicat: 10.12.15 12:13:28


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1789


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  26300 PMA (din 28 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[10.12.15 12:13:14]
» mesaj pers

   @doinafil - Mutat în rubrica "Casa Memorială George Topârceanu [Nămăiești], CÂMPULUNG-MUSCEL" (nou-creată pe sait)

   ===

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[10.12.15 19:45:56]
» mesaj pers

   @webmaster26 - Da, este OK! După cum am scris şi-n articol, din cerdacul casei se vede se vede Mănăstirea Nămăesti. Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dan&Ema
[19.12.15 08:48:15]
» mesaj pers

   Mi-a placut mult articolul si te mai citesc. Nu am fost la Casa Memoriala George Topirceanu din Namesti si simt si eu ca am o datorie aici. Asta desi la Manastire am fost de mai multe ori si o data am postat impresiile aici vezi impresii.

   Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- doinafil
[19.12.15 13:15:42]
» mesaj pers

   @Dan&Ema -

   Mulțumesc pentru vizită și aprecieri! Când am vizitat mânăstirea, muzeul etnografic din curtea ei (despre care am scris câteva impresii) și casa Topârceanu nu făceam parte din familia AFA. Pe viitor voi fi mai atentă și voi face poze mai bune (sper), care să cuprindă cât mai multe informații. Felicitări și ție pentru ce ai scris până acum!

   Îți urez să ai sărbători cu bucurie-n suflet și-n casă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2015] 1. Părinţii şi surorile poetului -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698385">Şterge vot</a></div><span id="v9698385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2015] 1. Părinţii şi surorile poetului
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2015] 2. Soţia poetului, Victoria -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698386">Şterge vot</a></div><span id="v9698386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2015] 2. Soţia poetului, Victoria
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2015] 3. Fiul soţilor Topârceanu, Gheorghe -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698387">Şterge vot</a></div><span id="v9698387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2015] 3. Fiul soţilor Topârceanu, Gheorghe
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2015] 4 Alături de un grup de colegi de liceu -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698388">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698388"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698388">Şterge vot</a></div><span id="v9698388" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698388)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698388Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698388MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2015] 4 Alături de un grup de colegi de liceu
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2015] 5 Diploma de absolvire a liceului Sf. Sava, din Bucureşti. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698389">Şterge vot</a></div><span id="v9698389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2015] 5 Diploma de absolvire a liceului Sf. Sava, din Bucureşti.
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2015] 6. Coperta Baladei chiriaşului grăbit -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698390">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698390"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698390">Şterge vot</a></div><span id="v9698390" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698390)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698390Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698390MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2015] 6. Coperta Baladei chiriaşului grăbit
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2015] 7. Biroul la care, probabil, a scris unele din creaţiile lui -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698391">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698391"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698391">Şterge vot</a></div><span id="v9698391" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698391)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698391Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698391MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2015] 7. Biroul la care, probabil, a scris unele din creaţiile lui
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2015] 8. Odaia de dormit -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698392">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698392"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698392">Şterge vot</a></div><span id="v9698392" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698392)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698392Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698392MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2015] 8. Odaia de dormit
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2015] 9. Modesta panoplie a poetului -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698393">Şterge vot</a></div><span id="v9698393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2015] 9. Modesta panoplie a poetului
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2015] 10. Din odaia de dormit nu putea să lipsească lada de zestre -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698394">Şterge vot</a></div><span id="v9698394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2015] 10. Din odaia de dormit nu putea să lipsească lada de zestre
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2015] 11. Holul dintre camerele de la nivelul superior la casei -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698395">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698395"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698395">Şterge vot</a></div><span id="v9698395" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698395)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698395Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698395MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2015] 11. Holul dintre camerele de la nivelul superior la casei
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2015] 12. Scara din lemn masiv ce leagă cele două nivele -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698396">Şterge vot</a></div><span id="v9698396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2015] 12. Scara din lemn masiv ce leagă cele două nivele
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2015] 13. Bustul din bronz văzut din cerdac -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698397">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698397"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698397">Şterge vot</a></div><span id="v9698397" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698397)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698397Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698397MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2015] 13. Bustul din bronz văzut din cerdac
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2015] 14. Autoportretul şi trei dintre prietenii poetului : Garabet Ibrăileanu, Otilia Cazimir şi Sadoveanu -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698398">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698398"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698398">Şterge vot</a></div><span id="v9698398" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698398)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698398Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698398MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2015] 14. Autoportretul şi trei dintre prietenii poetului : Garabet Ibrăileanu, Otilia Cazimir şi Sadoveanu
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2015] 15. Pagini cu desene din creaţiile poetului -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698399">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698399"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698399">Şterge vot</a></div><span id="v9698399" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698399)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698399Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698399MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2015] 15. Pagini cu desene din creaţiile poetului
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2015] 16. Soţia cu fiul lor, în grădina casei -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698400">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698400"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698400">Şterge vot</a></div><span id="v9698400" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698400)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698400Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698400MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2015] 16. Soţia cu fiul lor, în grădina casei
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2015] 17. Deasupra vechiului tablou electric ne surprinde un cuib de rândunici -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698401">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698401"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698401">Şterge vot</a></div><span id="v9698401" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698401)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698401Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698401MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2015] 17. Deasupra vechiului tablou electric ne surprinde un cuib de rândunici
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2015] 18. Bustul văzut mai de aproape, unde se pot citi ultimele versuri din ''Balada morţii'' -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698402">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698402"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698402">Şterge vot</a></div><span id="v9698402" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698402)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698402Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698402MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2015] 18. Bustul văzut mai de aproape, unde se pot citi ultimele versuri din ''Balada morţii''
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2015] 19. Intrarea în casa memorială. Sus se vede cerdacul, susţinut pe stâlpi de lemn. În planul îndepărtat, în stânga, se vede turla bisericii de la Mânăstirea Nămăeşti. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698403">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698403"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698403">Şterge vot</a></div><span id="v9698403" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698403)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698403Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698403MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2015] 19. Intrarea în casa memorială. Sus se vede cerdacul, susţinut pe stâlpi de lemn. În planul îndepărtat, în stânga, se vede turla bisericii de la Mânăstirea Nămăeşti.
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2015] 20. ''... când e vorba de-ale burţii, aia-i tocma-n fundu' curţii '' (panul doi, în dreapta) -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 10.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av698404">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv698404"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=698404">Şterge vot</a></div><span id="v9698404" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(698404)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f698404Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e698404MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2015] 20. ''... când e vorba de-ale burţii, aia-i tocma-n fundu' curţii '' (panul doi, în dreapta)
foto doinafil [10.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.207011938095 sec