65663 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Horezu și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.12.2015
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2015
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Horezu – cocoșul celebru de la șosea


Undeva pe la jumătatea distanței între Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu, pe DN 67, este amplasat orașul Horezu. Un oraș cu un aspect mai mult rural, așa cum sunt multe astfel de localități cu rang de oraș de la noi din țară, de fapt un vechi târg din Oltenia de sub Munte.

Volumul doi al „Enciclopediei române”, autor Corneliu Diaconovich, publicată în anul 1884, descria astfel comuna urbană „Târgu-Horezu”: … la Tîrgu-Horezu aparțin și cătunele Olarii și Bălănesci; în comună sânt 4 biserici și câte 1 școală de băieți și de fete cu 3 institutori și 2 învățătoare; reședința subprefecturii plaiului Horezu, a unei judecătorii de ocol, a unei companii de dorobanți; mai este aci o farmacie, un birou telegrafo-poștal, și 2 isvoare cu apă minerală conținând pucioasă. Locuitorii se ocupă cu agricultura și comerțul; târg săptămânal se face Sâmbăta, iar bâlciuri anuale de trei ori. Înființarea acestui tîrg se datoresce unor neguțători, și mai nainte s-a numit Huhurez.

Dacă analizăm textul de mai sus observăm că orășelul de azi cuprinde aproape aceleași instituții ca acum 100 de ani, bineînțeles modernizate. De asemenea, târgul ce se ținea săptămânal a devenit permanent de-a lungul drumului național, iar cele trei bâlciuri anuale s-au concentrat într-un singur mare eveniment, numit „Târgul Cocoșul de Hurezi”.

Cei mai mulți dintre noi am trecut prin Horezu de nenumărate ori, unii ne-am oprit pentru câteva zeci de minute la numeroasele magazine/tarabe cu ceramică și alte obiecte înșirate pe ambele părți ale șoselei, alții am trecut în 6-7 minute prin oraș observând din goana autoturismului lutul modelat în diverse forme, cele câteva blocuri și clădiri administrative.

Strada Tudor Vladimirescu este artera principală ce străbate întregul orășel, strada pe care se oprește toată lumea pentru a se plimba câteva zeci de minute printre tarabe. Efectiv majoritatea sunt un fel de tarabe cu rafturi în trepte pe care tronează o mulțime de kitchuri din import. Ceramică ocupă un loc important, diverse forme și mărimi, de la culoare de bază a lutului ars până la multicolor. Obiectele de lemn (ustensile de bucătărie, jucării, ornamente) au acaparat o parte din rafturi. Piticii de grădină și alte felurite personaje de „plantat” în aer liber fac parte din oferta comercianților. Este greu de descris multitudinea de obiecte ce se află în magazinele din spatele rafturilor de la șosea. Fiecare alege și culege în funcție de interes și dorințe. Doar în câteva locuri se găsesc produse originale, a căror calitate se reflectă bineînțeles în prețul mai mare afișat. De câțiva ani toate privirile sunt atrase de magazinul în formă de oală de lut gigant unde se vând produse fabricate de familia Pietreanu (ar putea exista o legătură a acestei familii de olari cu boierul Pietreanu ce a ridicat schitul cu același nume din apropiere), alături se află și un atelier de ceramică unde se poate observa/încerca pe viu meșteșugul lutului. Peste drum alt magazin și atelier autentic al familiei Paloși oferă produse și experiențe unice și originale. Produsele oferite către vânzare s-au diversificat în ultimii zeci de ani – formele originale de ceramică țărănească fiind mai puțin întâlnită; acum se caută ceramică decorativă, modernă, personaje și forme ciudate.

Biserica din Târg. În centrul orașului, vizibilă chiar din șosea se află o frumoasă biserică pictată. Locașul are două hramuri: „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” și „Sfântul Ioan Botezătorul”. Ctitor principal este vătaful de plai Ioan Urșanu ce ridică această biserică la începutul secolului al XIX-lea. De altfel, la 1805 el achiziționează o casă cu pivniță de piatră în târgul Hurezilor. Comandantul potecașilor ce păzeau granița, Ioan Urșanu, a contribuit și la ridicarea bisericii pictate de la Viorești vezi impresii), o capodoperă restaurată cu câțiva ani în urmă, dar a construit la 1800 și biserica din Urșani (satul său natal), cu frumoase picturi exterioare (loc de veci și pentru prim-ministrul liberal I. G. Duca). Deși o parte din picturile exterioare ale bisericii din Horezu sunt afectate de intemperiile vremii se mai pot vedea medalioane cu sfinți, filosofi antici, un huhurez (pasăre ce se pare că a inspirat denumirea localității) dar și o scenă laică: un țigan jucând ursul. În curtea bisericii, plină de flori, se află și o cruce de piatră, tot de secol al XIX-lea. Deosebită este și ușa metalică de la intrare, datată 1807, și ancadramentul de piatră.

Într-un mic scuar lângă biserică se află din anul 2003 bustul lui I. G. Duca, prim-ministru asasinat de legionari pe peronul gării din Sinaia. În această zonă a orașului șoseaua este mărginită cu gard metalic pe care se află prinse vase de ceramică pictate cu simbolul cocoșului hurezean. Peste drum este Liceul Constantin Brâncoveanu în curtea căruia s-a inaugurat în 2014 statuia lui Constantin Brâncoveanu, lucrare a sculptorului Rodion Gheorghiță.

Nu ezitați să vă plimbați câteva minute prin vechiul târg al Hurezilor, pe str. Unirii (închisă circulației auto) și pe str. Independenței. Veți descoperi aici concentrată întreaga viață economică și socială a târgușorului de provincie. Clădiri cu arhitectură deosebită – ce au aparținut boierilor și negustorilor bogați, precum și clădiri cu un etaj – specifice târgurilor (la parter prăvălia, la etaj locuința negustorului/meșteșugarului) se înșiră în acest centru vechi al Horezului. Primăria și Casa de cultură „Constantin Brâncoveanu” se află în apropiere – alt bust al domnitorului Constantin Brâncoveanu este amplasat în curtea instituției de cultură. În jurul centrului vechi nu lipsesc blocurile comuniste, noroc că au un regim redus de înălțime.

Încă o recomandare – vizitați Complexul Muzeal Măldărești format din cula Măldărescu, cula Greceanu, biserica „Sf. Nicolae” din Măldărești și casa memorială I. G. Duca. La circa 5-7 km (în funcție de varianta de acces aleasă) ajungem la aceste monumente de arhitectură de mare valoare în care sunt amenajate muzee. Cula Greceanu, cea mai veche din țară, a fost retrocedată, iar proprietara dorește să o vândă (ziaruldevalcea.ro/2015/05 ... -de-proprietara).

Vizitați Oltenia de sub Munte, opriți-vă și achiziționați o farfurie originală pictată cu Cocoșul din Horezu, intrați în culele din Măldărești – veți descoperi o zonă pitorească și obiective deosebite.

---
Impresii încărcate de tata123 in 02.12.2015 20:25:43

Validat / Publicat: 03.12.15 00:12:46


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2650


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31250 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2015] Una din clădirile devenite simbol în Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696040">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696040"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696040">Şterge vot</a></div><span id="v9696040" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696040)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696040Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696040MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2015] Una din clădirile devenite simbol în Horezu.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2015] Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” (Biserica din Târg) - Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696042">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696042"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696042">Şterge vot</a></div><span id="v9696042" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696042)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696042Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696042MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2015] Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” (Biserica din Târg) - Horezu.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2015] Fresce exterioare - Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” - Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696045">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696045"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696045">Şterge vot</a></div><span id="v9696045" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696045)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696045Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696045MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2015] Fresce exterioare - Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” - Horezu.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2015] Frescă exterioară „Țiganul cu ursul” - Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” - Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696046">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696046"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696046">Şterge vot</a></div><span id="v9696046" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696046)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696046Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696046MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2015] Frescă exterioară „Țiganul cu ursul” - Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” - Horezu.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2015] Ușă metalică (1807) și pisanie - Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” - Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696047">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696047"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696047">Şterge vot</a></div><span id="v9696047" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696047)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696047Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696047MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2015] Ușă metalică (1807) și pisanie - Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” - Horezu.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2015] Bustul lui I. G. Duca, prim-ministru liberal în perioada interbelică. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696048">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696048"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696048">Şterge vot</a></div><span id="v9696048" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696048)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696048Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696048MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2015] Bustul lui I. G. Duca, prim-ministru liberal în perioada interbelică.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2015] Liceul „Constantin Brâncoveanu” - Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696049">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696049"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696049">Şterge vot</a></div><span id="v9696049" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696049)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696049Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696049MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2015] Liceul „Constantin Brâncoveanu” - Horezu.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2015] Gard în centrul orașului împodobit cu celebrul Cocoș de Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696051">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696051"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696051">Şterge vot</a></div><span id="v9696051" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696051)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696051Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696051MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2015] Gard în centrul orașului împodobit cu celebrul Cocoș de Horezu.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2015] Cula Măldărescu - Complexul Muzeal Măldărești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696052">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696052"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696052">Şterge vot</a></div><span id="v9696052" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696052)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696052Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696052MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2015] Cula Măldărescu - Complexul Muzeal Măldărești.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2015] Ceramică de Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696053">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696053"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696053">Şterge vot</a></div><span id="v9696053" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696053)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696053Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696053MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2015] Ceramică de Horezu.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2015] Magazinul familiei Pietreanu - Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696054">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696054"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696054">Şterge vot</a></div><span id="v9696054" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696054)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696054Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696054MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2015] Magazinul familiei Pietreanu - Horezu.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2015] Magazin și atelier al aceleiași familii - Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696055">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696055"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696055">Şterge vot</a></div><span id="v9696055" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696055)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696055Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696055MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2015] Magazin și atelier al aceleiași familii - Horezu.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2015] În curtea magazinului Pietreanu - Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696058">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696058"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696058">Şterge vot</a></div><span id="v9696058" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696058)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696058Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696058MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2015] În curtea magazinului Pietreanu - Horezu.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2015] Alt magazine și atelier de ceramic, al familiei Paloși - Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696062">Şterge vot</a></div><span id="v9696062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2015] Alt magazine și atelier de ceramic, al familiei Paloși - Horezu.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2015] Vizitați atelierul de ceramică! -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696065">Şterge vot</a></div><span id="v9696065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2015] Vizitați atelierul de ceramică!
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2015] Ceramică de Horezu... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696066">Şterge vot</a></div><span id="v9696066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2015] Ceramică de Horezu...
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2015] Magneți de Horezu... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696068">Şterge vot</a></div><span id="v9696068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2015] Magneți de Horezu...
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2015] Frumoase vase de ceramică. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696069">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696069"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696069">Şterge vot</a></div><span id="v9696069" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696069)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696069Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696069MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2015] Frumoase vase de ceramică.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2015] Ceramică sub diverse forme. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696071">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696071"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696071">Şterge vot</a></div><span id="v9696071" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696071)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696071Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696071MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2015] Ceramică sub diverse forme.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2015] Tarabele de pe marginea șoselei în Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696074">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696074"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696074">Şterge vot</a></div><span id="v9696074" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696074)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696074Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696074MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2015] Tarabele de pe marginea șoselei în Horezu.
foto tata123 [02.12.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2015] Avem di tăti... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 02.12.15] - <span class="allrVotedi" id="av696075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv696075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=696075">Şterge vot</a></div><span id="v9696075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(696075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f696075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e696075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2015] Avem di tăti...
foto tata123 [02.12.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.110559940338 sec