65542 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Zoo Nurnberg

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.11.2015
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
NOV-2015
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Zoo Nurnberg


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Una dintre atracțiile principale ale unui oraș vest european este Grădina Zoologică. Prin peregrinările mele prin Europa, am vizitat multe muzee. Unele mi-au plăcut mult, altele mai puțin. Cert este un lucru: niciodată nu m-a dezamăgit o vizită la o Grădină Zoologică din vestul Europei. În aceste mari parcuri se încearcă, uneori se reușeste, alteori mai puțin, să se asigure animalelor cele mai bune condiții, apropiate de habitatul lor natural. E foarte clar și pentru mine și pentru oricine din lumea asta, că cel mai bine pentru ele este în libertate. Dar lumea nu e dreaptă, așa că să ne bucurăm de ele la Zoo. Ca un fapt divers accesul la Zoo este interzis câinilor, din motive lesne de înțeles. Acest lucru este menționat în mod expres, având în vedere că suntem în Germania și accesul câinilor este permis în foarte multe locuri

Am vizitat grădini Zoologice la Viena, Munchen, Barcelona sau Dublin și mi-au plăcut foarte mult. Aici, în Nurneberg, fiind un oraș mai mic, aveam unele rețineri, că nu o să avem mare lucru de văzut, dar până la urmă am zis să-i acordăm o șansă.

Ne-am planificat o vizită la Zoo pentru vineri, dar a plouat toată ziua, așa că până la urmă am ajuns sâmbătă. La ora 9 am plecat de la hotel. Din zona Hauptbahnhof am luat tramvaiul 5 până la capăt, la Tiergarten mai exact. Biletele de tramvai le-am achiziționat de la un automat, contra a 1.8 euro pt adulți si 1.3 euro pentru copii.

În vreo 20 de minute am ajuns și la Zoo. Ultima stație a tramvaiului am parcurs-o efectiv prin pădure. Ce era interesant era faptul că era defrișat doar atât cât era nevoie, pentru șina de tramvai, nimic mai mult.

Tiergarten Nurnberg este situată la periferia orașului Nurnberg, în partea de Nord-Vest a orașului, într-o pădure. Este ceva similar cu Grădina Zoo din București, situată în Pădurea Băneasa, dar din păcate asemănările se opresc aici.

Pentru accesul la Zoo am achiziționat un așa numit bilet de familie, contra a 31,5 euro, care permitea accesul a doi adulți și a doi copii. Un bilet pentru un adult costa 13,5 euro, iar pentru un copil 4-13 ani 6,5 euro. Ca un pont, să-i spun așa, în ultima zi de luni din lună, biletele sunt reduse atât pentru adulți cât și pentru copii. Programul de vizită la Zoo este zilnic între orele 9-17, cu ultima intrare la ora 16.

După cum am mai precizat, Gradina Zoo este situată într-o pădure mare cu copaci bătrăni, cu iazuri mirifice sau cu formații stâncoase spectaculoase. S-a reușit integrarea acesteia în pădure, afectând foarte puțin pădurea. Erau momente când ne plimbam efectiv pe alei în mijlocul pădurii. Foarte frumos, foarte eco.

Mai mult în afara faptului că s-a încercat crearea pentru fiecare animal în parte a unui habitat cât mai apropiat de mediul lor natural, au reusit să creeze o atmosferă de libertate, fără prea multe gratii sau zăbrele. Mai un șanț, mai o apă, mai un gărduleț semi electrificat. Au reușit să creeze senzația, în anumite momente, că te plimbi printr-o rezervație de animale.

Dar ce-am văzut aici? Păi în primul rând am văzut cangurii australieni. Apoi am admirat grațioasele girafe ce aveau mâncarea agățată la înălțimea lor, să nu se cocoșeze probabil :). După am întâlnit suricatele atât de bine ilustrate in desenele animate.

Apoi am intrat într-zonă încălzită pentru a vedea maimuțele veveriță. Jucăușe nevoie mare. Am admirat și gibonii, apoi maimuțele cu față albă și babuinii. Într-o altă încăpere am dat de o atmosferă tropicală. Aici erau animale și plante de tot felul. În apă printre tot felul de pești exotici, am admirat lamantini. E prima oară când văd pe viu aceste adevărate vaci de apă, așa cum sunt denumite, datorită mersului (înotului) lor apatic. Tot aici era printre noi o specie de maimuțe, erau fluturi de toate mărimile și culorile. Evident era foarte cald înauntru si nu am putut sta foarte mult. Tot aici am admirat, la masă, un cameleon.

A urmat o vizită la niște animale foarte asemănătoare nouă, respectiv la gorile. Aceste maimuțe extrem de puternice mi s-au parut foarte triste, dar și foarte inteligente. Nu am avut cum să nu mă gândesc la filmul Planeta Maimuțelor, în special la cel mai recent.

La ora 11 și la ora 16 urma să aibă loc un spectacol cu delfini. S-a facut ora 11 si ne-am dus la Delfinariu. Aici lacătul gros pus pe ușă. Am observat că se strângea ceva lume în zona bazinului exterior. Hai și noi, poate azi o fi în aer liber. La 11 fix apare un nene să ne anunțe că nu mai se ține spectacolul cu delfini, dar putem asista la hrănirea lor. Pentru asta am fost invitați la subsol, ca să-i vedem ca într-un acvariu. Aici deja așteptau o multime de copii. Era un îngrjitor sus ce le dădea să mănânce și unul cu noi jos, care ne povestea despre ei. Foarte interesant era faptul ca veneau pe rând fiecare să se prezinte. Și mai faceau și diverse giumbușlucuri, spre deliciul tuturor celor prezenți, dar în special al copiilor. Singurul aspect negativ a fost faptul că ghidul a vorbit numai în germană. Dar așa a fost peste tot în Nurnberg. Probabil si datorită faptului că din ce am observat noi 99% din vizitatori erau nemți.

După delfini am admirat caprele de munte, aceste adevărate alpiniste cațărate pe tot felul de stânci. Apoi au urmat tigrii ce aveau niste puiuți foarte frumosi. Nu mai păreau așa pașnici și linistiți, ca cei pe care i-am mângâiat în Thailanda, ba chiar din contră.

Am admirat o familie de lei, apoi aceste pisici mari si periculoase denumite linx. Din categoria prădătorilor am mai văzut gheparzi, câini Dingo și frumosul leopard de zapadă.

Dintre ierbivore cel mai mult mi-a plăcut lama, ce era foarte fotogenică și îi plăcea să pozeze. Am mai admirat cerbi si căprioare, diverse rase de antilope, impozantul bizon european, dar si pe cel american, coloratele zebre, elani, diverse specii de bivoli, dar și dromaderii.

S-a făcut si ora 13 si organismul îsi cere partea. Am găsit un foarte cochet restaurant și am decis să-i călcăm pragul. Aici am dat de o atmosferă familială cu sobe cu lemne, un restaurant rustic de munte (Waldschanke Tiergarten Restaurant). Chelnerul, un om mai în vârstă, ne-a luat întâi pe germană și apoi a trecut pe o română mai stricată. Era plecat de 26 de ani din țară, era de loc din Sfântul Gheorghe si era foarte fericit să mai audă graiul românesc. După spusele lui, rar îi calcă pragul conaționali. Am mâncat un schnițel vienez plus un meniu de copii, am băut un suc natural si două beri. Costul final 25 de euro. Când am intrat noi în local nu era decât o masă ocupată, iar când am plecat nu mai era una liberă. Recomand acest local și dacă îi călcați pragul nu ezitați să cereți să fiti servit de ospătarul român. Îi veți face o bucurie.

Acu, având ghiozdanul plin, am luat-o ușor pe aleile pădurii. Pardon pe aleile Grădinii Zoologice. Am dat acum de animale iubitoare de frig. Întâi am admirat o familie cu greutate, respectiv urșii polari. Apoi am găsit pe cei mai eleganți tipi de la zoo, respectiv pe cei îmbracați la frac, pinguinii. Erau două specii de pinguini, dar erau cam apatici așa. Ai fi zis că le era cam frig.:)

La fix am nimerit la hrănirea focilor. Aici am asistat la un adevărat spectacol. Erau doi îngrijitori pe două insulițe și erau înconjurați de foci. Acestea nu mai știau ce giumbușlucuri să mai facă, să-i impresioneze, ca să primească pește în schimb. Foarte inteligente aceste mamifere marine, ce se pot deplasa (mai greu) și pe uscat. A fost un spectacol reușit, ce nouă ne-a plăcut mult. Nu ne mai lăsam duși de-acolo, nici noi dar nici focile. Până nu le-au arătat gălețile, unde țineau peștii, să vadă că sunt goale nu s-au liniștit.

A urmat o vizită în habitatul păsărilor. Aici am admirat lebede, pelicani, flamingo, struți, bufnițe, cormorani, papagali și multe altele.

Într-un colț am descoperit micul Panda roșu. Arată altfel decât ursul Panda pe care îl știm cu toții. Are așa o față, de zici că e corcit un ursuleț cu un raton sau cu o vulpiță. Foarte interesant.

La un momentan am observat un rinocer. Acest animal grandios este foarte inpresionant, prin mărimea și prin forța pe care o degajă. Ca un regret, ca să-i spun așa nu am întâlnit elefanți!

Cu siguranță nu am reușit să acoperim toată suprafața de câteva hectare a acestei grădini zoologice, dar ce-am văzut ne-a încântat peste măsură. Recomand o vizită și pentru cei cu copii și pentru cei fără. Nu aveți cum regreta.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 24.11.2015 11:38:38

Validat / Publicat: 24.11.15 12:22:14


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA.
VIZUALIZĂRI: 2595


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29900 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[24.11.15 12:05:43]
» mesaj pers

   rog: https://www.youtube.com/watch?v=c8fTPu3nsgk

   mersi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[24.11.15 12:15:41]
» mesaj pers

   @robert - acu am observat că există rubrica Zoo Nurnberg. Poate ar trebui mutat articolul acolo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[24.11.15 12:21:40]
» mesaj pers

   @robert - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

   -

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Zoo Nurnberg, NURNBERG" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[24.11.15 12:30:59]
» mesaj pers

   @webmasterX - mersi frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- diana2015
[28.03.16 10:57:09]
» mesaj pers

   Frumos. Asa am constatat si noi in Austria, intr-un orasel mic chiar satuc pot sa-l numesc, o gradina zoologica si botanica de zici ca nu-i reala. Intinsa pe nu stiu cate hectare si superba :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • Tiergarten Nürnberg (Aug.2009) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 01.12.09 de Costi din PITEşTI) - RECOMANDĂ
 • La Zoo in Nurnberg (Jul.2009) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 12.05.10 de geany_m din IASI) - RECOMANDĂ
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

 • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
 • INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 10.00
 • GRAD RECOMANDARE: 100.00%
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -canguri -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693759">Şterge vot</a></div><span id="v9693759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -canguri
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -maimuța -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693760">Şterge vot</a></div><span id="v9693760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -maimuța
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg - maimuța -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693761">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693761"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693761">Şterge vot</a></div><span id="v9693761" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693761)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693761Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693761MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg - maimuța
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -girafa -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693762">Şterge vot</a></div><span id="v9693762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -girafa
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -suricatele -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693764">Şterge vot</a></div><span id="v9693764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -suricatele
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -lamantin -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693765">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693765"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693765">Şterge vot</a></div><span id="v9693765" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693765)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693765Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693765MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -lamantin
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -cameleon -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693766">Şterge vot</a></div><span id="v9693766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -cameleon
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -papagali -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693767">Şterge vot</a></div><span id="v9693767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -papagali
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -gorila -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693768">Şterge vot</a></div><span id="v9693768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -gorila
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -gorila -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693769">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693769"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693769">Şterge vot</a></div><span id="v9693769" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693769)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693769Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693769MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -gorila
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -capre de munte -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693770">Şterge vot</a></div><span id="v9693770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -capre de munte
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -lama -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693771">Şterge vot</a></div><span id="v9693771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -lama
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -delfini -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693772">Şterge vot</a></div><span id="v9693772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -delfini
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -leu -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693773">Şterge vot</a></div><span id="v9693773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -leu
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -tigrișor -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693774">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693774"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693774">Şterge vot</a></div><span id="v9693774" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693774)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693774Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693774MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -tigrișor
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -tigrii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693775">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693775"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693775">Şterge vot</a></div><span id="v9693775" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693775)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693775Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693775MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -tigrii
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -linx -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693776">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693776"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693776">Şterge vot</a></div><span id="v9693776" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693776)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693776Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693776MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -linx
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -restaurantul -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693777">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693777"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693777">Şterge vot</a></div><span id="v9693777" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693777)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693777Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693777MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -restaurantul
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -restaurantul -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693778">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693778"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693778">Şterge vot</a></div><span id="v9693778" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693778)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693778Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693778MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -restaurantul
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -ursul polar -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693779">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693779"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693779">Şterge vot</a></div><span id="v9693779" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693779)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693779Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693779MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -ursul polar
foto robert [24.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -urșii polari -- foto by <b>robert</b> [uploaded 24.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av693780">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv693780"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=693780">Şterge vot</a></div><span id="v9693780" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(693780)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f693780Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e693780MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [NOV-2015] Grădina Zoo Nurnberg -urșii polari
foto robert [24.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.116354942322 sec