65391 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Londra

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.11.2015
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 6 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

A doua descălecare


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Întoarcerea într-un oraș pe care l-ai mai vizitat cu câțiva ani în urmă, parcă nu mai are același farmec de la început. Și totuși te bucuri revăzând locuri dragi, încercând pe de altă parte să vezi și alte locuri noi și să cunoști si alți oameni. Fiind vorba despre Londra, orașul meu preferat, e clar ca lumina zilei că m-am bucurat foarte mult revăzându-l.

Dar să încep cu începutul. De data asta am zburat cu o companie low cost până la aeroportul Lutton. M-am informat de-acasă de pe net, cu ce pot face transferul până la Londra și am ales varianta cu autobuzul companiei National Express. Am achiziționat bilete de calatorie online, la un preț mai bun decât dacă luam bilete de la fața locului. Pentru trei adulți și doi copii am plătit în jur de 40 de lire, pentru bilete dus întors. După spusele lor mai ieftin, ca la casa de bilete din fața aeroportului.

Drumul de la Lutton la stația Victoria Coach Station, a durat o oră și douăzeci de minute. De aici ne-am achiziționat Oyster Card pentru a putea circula cu transportul în comun prin Londra. Am luat metroul până la stația Earls Court pentru a ajunge la hotelul unde aveam rezervare (vezi impresii).

Fiind cazați foarte cental în zona Kensigton, prima vizită am alocat-o celebrelor lor parcuri. Parcurile din Londra sunt atât de multe și atât de frumoase, că nu stii în care sa te plimbi mai repede. Hyde Park, Regent’s Park, St. James Park, Kensigton Garden, Richmond Park, Kew Gardens... nu știi pe care să-l alegi. Este superb într-o mare metropolă să gasești atâtea locuri de relaxare pline de verdeață. Se spune ca parcurile si scuarurile ocupa 11% din suprafața totală a orasului. Aproape toată zona centrală a orașului, poate fi traversată fără a ieși din parcuri. Absolut superb.

Fiind aproape, primul parc unde ne-au purtat pașii este Kensigton Garden. Acesta a fost transformat în parc public în anul 1841. Acesta e despartit de Hyde Park (fost domeniu de vânătoare) prin lacurile Long Water și Serpentine. În marele parc se pot admira fântâni arteziene, sculpturi si statui. O parte din gradină a fost dedicată celei supranumite prințesa inimilor, respectiv prințesa Diana de Wales. O vizită aici este un must see pentru oricine. În acest imens parc sunt foarte mulți pasionați de sport: sunt mulți care fac jogging, sunt bicicliști sau cu rolele, poți întâlni persoane călare. Deasemenea pe lacul Serpentine se practică canotajul. Londonezii sunt foarte sportivi, mulți dintre ei având ca principal mijloc de locomoție bicicleta. Dar să revenim. Ambele parcuri împreună cu Green Park situat între ele și renumit datorită narciselor, formează un așa zis plămân verde al orașului.

Pașii ne-au mai dus în parcul St James care se învecinează cu Palatul Regal. Aici, dar si in celelate parcuri am intâlnit pe lacuri o mulțime de pasări, pe care copii le hrănesc bucuroși. Frumos, foarte frumos. Aici am admirat superbe ronduri de flori, care amintesc de adevărate covoare înflorate, schimbate în functie de anotimp. Tot aici am dat si de un grajd unde am admirat poneii sau caii, ce se pregateau de defilare. De data asta am zis pas defilării. O văzusem altădată și era de-ajuns.

La cererea copiilor prima vizita am facut-o la muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds. Mai fusesem aici, dar ce să fac? Bilete, m-am deșteptat și am luat din țară online. Dacă la prima vizită am plătit 70 de lire, pentru doi adulți si un copil, acu am scapat cu 75 de lire, trei adulti și doi copii. Am luat un ticket family pentru doi adulți si doi copii și încă un tichet pentru un adult. Am ales și o oră apropiată de sfâșitul programului. Pentru că da, pretul biletelor poate varia foarte mult, atât în funcție de zi, cât și de oră. A fost o vizita frumoasă. Nu m-a mai impresionat ca prima oară, dar copiilor le-a placut foarte mult și asta contează.

În ziua urmatoare am zis că e cazul să ne plătim datoriile. La precedenta vizită în acest oraș am lăsat muzeele apropiate pentru la sfârșit și nu am apucat sa le vedem pe toate. Muzeul de Istorie Naturală sau Muzeul Dinozaurilor așa cum e el denumit de către copii a fost prima opțiune. Acesta se afla situat foarte convenabil, la numai o stație de metrou de noi, respectiv la stația South Kensigton. Am ajuns dimineața, înainte de deschidere și deja se formase o coadă de câteva sute de persoane. În afară de turiști erau si o mulțime de londonezi însoțiti de cei mici. Accesul în muzeu este gratuit! Fiind o vreme câinoasă ne gândeam cu groază că o să stăm câteva ore până o să intrăm. Am avut noroc, pentru că se mișcau destul de repede și într-o jumătate de oră eram înauntru.

Muzeul este foarte mare. Adăpostește în jur de 70 de milIoane de exponate. Acestea prezintă viața pe pământ. Este împărțit în mai multe zone, ce au coduri de culori diferite, pentru a fi mai usor reperate.

Cu siguranță punctul de atracție principal al acestul muzeu este colecția de dinozauri expusi în mărime naturală. Mai se pot admira reptile, păsări ,,balene sau elefanți. Exista o sală destinată geologiei, unde se pot simula cutremure. Deasemenea putem admira planata Pământ din spatiul cosmic, adică o putem privi cumva din afară. Mai se pot admira diverse roci, minerale sau pietre. O vizită la acest muzeu este foarte educativă pentru cei mici. Să mai spun ca la acest muzeu s-a filmat și producția unde exponatele prindeau viață, „O noapte la muzeu III” cu Ben Stiller în rol principal.

Mai vizităm, dar mai trebuie să și mâncăm ceva. Cum am spus în precedentul articol despre Londra, la capitolul gastronomie nu stau prea bine. Așa că am ales să ne axăm pe ce au ei bun, respectiv pe fish&chips. Tot este acu discuția în țara despre interzicerea fumatului în locuri publice, așa că vreau să menționez, că aici am remarcat pentru prima oară mai mulți oameni pe trotuarul din fața unui pub, decât înauntru. Benefic pentru mine, deoarece nu e prea ok să mănânci într-un mediu în care se fumează. Așa că am putut sta mult mai relaxați în pub, la o bere sau la mai multe!

Tot aici am văzut pentru prima oară supermarketuri, unde îți scanai singur produsele și apoi plăteai. E drept că era unul acolo care supraveghea toată operațiunea și te mai ajuta să pui produsele în pungă, dar cred că la noi ceva în genul ăsta ar fi o utopie.

Într-o altă zi am ales sa vizităm impunătorul British Museum, înființat în anul 1753 și considerat cel mai vechi muzeu din lume. Acesta a avut ca scop initial adăpostirea la un loc a celor 80 de mii de exponate ale doctorului și colecționarului Sloane. Acest mare pasionat a adunat în decursul vieții monede, minerale, cărți si multe alte obiecte.

Ulterior colecțiile s-au înmulțit datorită cadourilor și achizițiilor din întreaga lume. Acum putem admira colecții de artă din Grecia, din Roma antică, din China sau din Egipt. Sau putem admira scene din viața lui Budha. O vizită la acest muzeu îți ocupa cu siguranță întreaga zi. Să mai spun că și accesul la acest muzeu este gratuit. Mai economisim si noi niște bani și admirăm si ceva frumos.

Cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial, londonezii au decis ca Turnul Londrei sa fie înconjurat de 888.246 maci de ceramică, câte unul pentru fiecare soldat britanic din Regatul Unit sau din colonii, care si–a pierdut viața în timpul conflagrației. Florile au început să fie amplasate pe 5 august, iar ultimul mac urma să fie montat simbolic pe 11 noiembrie în ziua armistițiului. Macii sunt folosiți la ceremoniile de comemorare a victimelor Primului Război Mondial în Regatul Unit, Canada, Australia si Noua Zeelandă. Legiunea regală britanică împarte flori de mac artificiale populației, în schimbul unor donații simbolice, donații care ajung la veteranii de război sau la militarii activi. Asta înseamna să comemorezi și să prețuiești cu adevărat eroii neamului. Fapte nu numai vorbe!

Prin plantarea acestor maci artificiali în fața Turnului Londrei s-a realizat o foarte frumoasă pată de culoare, ce dă foarte bine în poze. Erau o mulțime de turiști și cred că s-au făcut în această perioadă mii sau chiar sute de mii de poze în acest loc, atât de încărcat de istorie. Nu am apucat nici acum să vizităm Turnul Londrei. Îl lasăm pe data viitoare.

Să mai spun ca am admirat si celebrul pod peste Tamisa, Tower Bridge. Acest pod deosebit este construit în stil gotic si are două nivele unul pentru mașini si unul pentru pietoni (cel de sus). Pasajul pietonal a fost închis în anui 1909 din cauza lipei de interes, dar a fost redeschis în anul 1982 în scop turistic. În momentul de față este una din principalele atracții ale Londrei.

Am mai admirat si făcut poze și cu alte simboluri ale Londrei, precum celebra cabină telefonică roșie, excentricele taxiuri negre sau cu clădirea ce adapostește Big Ben-ul, acest clopot uriaș de pe Cladirea Parlamentului ce dă ora exactă.

Nu pot să cred că am uitat să vorbesc de celebrele autobuze roșii supra-etajate. Ne-am plimbat în neștire cu ele. Câteodată fără să avem vreo țintă precisă, ci doar să admirăm Londra. Aveam doar grijă să nu ne îndepărtăm de zona centrală a orașului, zonă ce ne interesa în mod deosebit.

Seara ne-o petreceam în cartierul Soho sau cartierul distracției așa cum mai este el denumit. Acest cartier pulsează de viață atât ziua cât și noaptea. În această zona sunt o mulțime de baruri, restaurante sau cluburi. De altfel cel mai popular loc din Londra este considerat Piccadily Circus. Aici este o zona plină de turiști dornici de distracție.

Central Market, din apropierea cartierului Soho este locul unde se desfășoară seară de seară diverși artiști. Găsim aici tot felul de artiști dornici de afirmare. Se desfășoară în aer liber muzicieni, actori, acrobați de tot felul. Fata mea s-a îndragostit efectiv de muzica formației Beatles, cântată aici foarte bine de o puștoaică.

Într-o altă zi am fost să admirăm și mai noul pod Millenium Bridge. Acest pod este construit peste Tamisa si face legatura între Catedrala St Paul și muzeul Tate Modern. A fost deschis în anul 2000, dar deoarece sub afluxul miilor de turiști vibra foarte tare, a fost închis pentru consolidare și apoi reinaugurat în anul 2012.

E foarte clar că nu am venit aici pentru pod sau mai bine zis doar pentru pod. Am ajuns în această zonă pentru a vizita Tate Gallery. Aici am avizitat Galeria Tate de Artă Britanică și Galeria Tate de Artă Modernă. În prima am admirat cea mai mare colectie de artă britanica din lume.

Tate Modern, preferata mea, este o prosperă galerie de arta contemporană și una dintre cele mai îndrăgite atracții din Londra. Aici sunt expuse opere de arta modernă din 1900 până în prezent. Regăsim aci lucrări ale unor mari artisti la Picasso, Warhol sau Dali. Aici am luat și o mică pauză la o cafenea modernă ce avea priveliște către celebrul Millenium Bridge.

Evident că nu puteam să venim la Londra și să nu mergem macar 5 minute la Gara King’s Cross. Dar ce-i aici? Pentru cei care nu știu acesta este locul de unde Harry Potter pleca în fiecare an la școala de vrăjitorii! ;)

„Fiecare dintre noi rezonăm cu unele lucruri mai mult sau mai puțin”, așa cum foarte bine a spus o colegă de-a noastră. Ei bine din tot ce-am văzut eu prin lume, până la această dată, eu cel mai bine rezonez cu Londra.

Londra acest oraș cosmopolit,este o mare metropolă europeană, unde ai ca turist atracții de tot felul. Doar din ce-am văzut eu în cele două vizite aici , pot să fac niste recomandări, despre ce trebuie vizitat.

Daca ești iubitor de natură recomand o vizită prin unul dintre cele 8 parcuri regale ale Londrei. Hyde Park, Kensigton Garden, Regent’s Park pe care să-l alegem? Pe oricare , toate sunt frumoase si toate au ceva unic.

Dacă esti iubitor sau măcar admirator al regalității o vizită la Palatul Buckingam întregită cu admirarea paradei prilejuită de Schimbarea Gărzii este un must see. Aceasta are loc în fiecare zi la ora 11.30, zilnic vara și o dată la două zile iarna. Dacă e vreme foarte urâtă, se poate anula parada. E bine să veniți aici cu două ore înainte, pentru a prinde cele mai bune locuri.

Pentru iubitorii de artă și de frumos recomand British Museum, Victoria & Albert Museum ori Tate Gallery Museum.

Dacă sunteți însoțiți și de cei mici trebuie neapărat să vă dați în London Eye, să faceți o incursiune până la Gara King’s Cross sau să vizitați Muzeul Figurilor de Ceară Madame Tussauds. Deasemenea nu trebuie ratat Muzeul de Științe Naturale. Daca aveți băieți Science Museum este de neratat. Sau mai puteți vizita acvariul de lângă roata mare.

Pentru pasionații de istorie, recomand Tower Bridge, Turnul Londrei , Palatul Parlamentului sau catedrala Westminster Abbey.

Un alt must see este Trafalgar Square acest adevărat kilometru zero al capitalei britanice. Aici se află renumita Coloana a lui Nelson cu cei patru lei . Trafalgar Square este locul preferat al londonezilor pentru manifestări publice , fie că e vorba de mitinguri sau manifestații, fie că e vorba de concerte rock. Și aici sunt muzee interesante . Nu am apucat să le văd, așa că nu le pot recomanda.

Iubitorii de simboluri au la îndemână o grămadă, fie ca e vorba de cabina telefonică roșie, de taxiurile negre, de autobuzele suspendate roșii ori de celebrul Big Ben. Sau poate ar fi interesantă o poză cu un soldat din Garda Reginei.

Iar iubitorii de distracție au la îndemână cartierul Soho, acest „centru vechi” al Londrei . Aici au de ales între puburi, cluburi, restaurante de tot felul. Numai să nu vrei și nu ai ce face aici, nu ai unde să te distrezi!

În încheiere vreau să spun că obiectivele de interes din Londra sunt mult mai multe, decât cele menționate de mine. Eu aici am făcut referire, doar la cele pe care le-am bifat și eu .

Nu am spus nimic de zona de cumpărături. Una dintre cele mai aglomerate artere din oraș este Oxford Street, datorită mulțimii de magazine pentru toate gusturile. Pentru toate buzunarele nu pot să zic ! :) O excepție în acest sens este lanțul de magazine irlandeze Primark, unde sunt prețuri pentru omul de rând.

Pentru cei cu buzunare foarte, foarte largi există magazinul Harrods. Un supermarket imens, foarte scump, plin de vizitatori și de clienți, în marea lor majoritate de naționalitate arabă. Iar de restaurantul de la etaj ce sa mai zic, era plin exclusiv de arabi.

De altfel în această zonă, poți sta frumos pe o bancă, doar ca să admiri noile modele de super- limuzine. Așa o înghesuială de super-mașini nu am mai văzut nicăieri. Londra e frumoasă , dar e scumpă.

Să mai spun că, o plimbare cu vaporașul pe Tamisa poate fi o alegere bună pentru oricare turist. Vezi Londra și din o altă perspectivă. Biletul e destul de scump ,dar o dată în viață merită. Mai este și varianta achiziționării unui bilet cu autobuzul turistic hop on hop off – un alt must see. Biletul este valabil 24 de ore de la validare și poți să urci și să cobori de câte ori vrei. Ai incluse și o pereche de căști, pentru a auzi descrierea diverselor locuri pe unde ajungi , prin Londra. Acest bilet, destul de scump ( pentru doi adulți si un copil am plătit 75 de lire), include și o plimbare gratuită pe Tamisa.

Londra e magică! Pentru a ilustra cel mai bine acest lucru, rog webmasterul să încarce videoclipul magicianului Dynamo! Mersi!

https://www.youtube.com/watch?v=PeJveOOAgzA

---
Impresii încărcate de robert in 12.11.2015 13:09:46

Validat / Publicat: 12.11.15 17:50:36


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MAREA BRITANIE.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2818


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35300 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[12.11.15 17:50:21]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[12.11.15 18:02:28]
» mesaj pers

   @webmaster - Mulțumesc frumos!

   Rog inserarea : youtube

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[12.11.15 18:09:31]
» mesaj pers

   @robert - din păcate, videoclipul respectiv are setat "Embedding disabled by request". Asta înseamnă că autorul a indicat explicitr că nu doreşte includerea sa pe alte saituri...

   Rog alege eventual o altă versiune / un alt videoclip

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[12.11.15 18:15:55]
» mesaj pers

   @webmasterX - Poate ăsta: https://www.youtube.com/watch?v=3WyoenjZAZw

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[12.11.15 18:24:48]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[13.11.15 19:38:56]
» mesaj pers

   Acum trei săptămâni am ”descălecat ” și eu din nou în Londra. M-am plimbat prin niște locuri pe care nu le-am putut vizita acum 4 ani (Leicester Sguare, Coven Garden), dar și prin altele în care am mai fost și parcă nu a mai fost ca prima oară.

   De data asta Londra mi s-a părut mai tristă și aproape la fel de murdară ca și Roma.

   Am văzut că ați vizitat Muzeul Natural de Istorie. Muzeele Albert &Victoria și Science Museum din apropiere nu le-ați vizitat sau ați omis să le descrieți în review?

Tot aici am văzut pentru prima oară supermarketuri, unde îți scanai singur produsele și apoi plăteai.

   În Țara Galilor toate supermarketurile Tesco au asemenea puncte de scanare, dar sunt intercalate cu altele deservite de casieri.

   Eu le-am preferat pe ultimele, pentru că odată fiica mea s-a grăbit să bage în sacoșă produsele scanate, s-a blocat toată tranzacția și a trebuit să o luăm de la capăt.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- robert
[14.11.15 08:57:16]
» mesaj pers

   @traian. leuca - Imi cer scuze, dar nu-mi găsesc cuvintele să vă răspund, în urma ultimelor evenimente de la Paris.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[14.11.15 23:28:58]
» mesaj pers

   @robert - Foarte bun articolul dumneavoastra, l-am citit cu placere. Noi pana acum nu am fost la Londra, dar avem in plan in urmatorii 3 ani ( mai ales dupa ce am citit acest articol). Un articol plin de informatii utile, transferul de la aeroport la hotel, locatile unde se gasesc principalele obiective turistice, preturile de intrare, tot ce trebuie sa stie cineva care vine la Londra.

   Va doresc multe calatorii placute.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- robert
[15.11.15 09:11:06]
» mesaj pers

   @traian. leuca - Cred că niciun oraș nu mai are același farmec, la a doua sau la a treia vizită, ca la prima.

   Și totusi mie mi-a plăcut mult și a doua oară. Mie sincer nu mi s-a părut nici trist, nici murdar. Deh se pare că percepțiile diferă și nu-i nimic rău în asta.

   Albert&Victoria Museum si Science Museum (care ne-a plăcut foarte mult) le-am vizitat la prima așa zisă descălecare.

   De data asta am încercat, pe cât posibil, să atingem alte obiective turistice. Orcum Londra e și foarte mare si foarte ofertantă și cred că ne-ar trebui două, trei săptămâni să vizităm toate punctele de interes.

   Tesco aveți dreptate, acest lanț de magazine a eliminat casierii. Încet, încet tehnica înlocuiește oamenii, din păcate!

   Vă mulțumesc pentru vizită și aștept cu interes povestirile dvs din Marea Britanie! Se pare că aveți mult material! ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 5 voturi)]
- robert
[15.11.15 09:19:08]
» mesaj pers

   @zlatna - Mulțumesc frumos pentru cuvintele frumoase.

   Londra e o mare metropolă cosmopolită, care nu are cum să te lase indiferent. Ai doar două variante ori îți place ori nu.

   Oricare ar fi opțiunea fiecăruia dintre noi, consider că toți pasionații de călătorii la modul general și de city break-uri la modul particular trebuie să-si facă timp pentru o vizită aici.

   

   Vă doresc vacanțe multe și deosebite! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- traian.leuca
[15.11.15 13:58:22]
» mesaj pers

   @robert -

aștept cu interes povestirile dvs din Marea Britanie! Se pare că aveți mult material!

   Am adunat ceva impresii din UK, însă nu știu când le voi posta (am restanțe din Carinthia, Austria).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[33] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2014] pe străzile din Londra -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690916">Şterge vot</a></div><span id="v9690916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2014] pe străzile din Londra
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2014] Turnul Londrei înconjurat de maci -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690917">Şterge vot</a></div><span id="v9690917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2014] Turnul Londrei înconjurat de maci
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2014] Turnul Londrei înconjurat de maci -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690918">Şterge vot</a></div><span id="v9690918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2014] Turnul Londrei înconjurat de maci
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [AUG-2014] Turnul Londrei înconjurat de maci -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690920">Şterge vot</a></div><span id="v9690920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2014] Turnul Londrei înconjurat de maci
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2014] Turnul Londrei înconjurat de maci -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690921">Şterge vot</a></div><span id="v9690921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2014] Turnul Londrei înconjurat de maci
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2014] Turnul Londrei înconjurat de maci -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690922">Şterge vot</a></div><span id="v9690922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2014] Turnul Londrei înconjurat de maci
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2014] prin Gara King’s Cross -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690923">Şterge vot</a></div><span id="v9690923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2014] prin Gara King’s Cross
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2014] Gara King’s Cross unde a filmat Harry Potter -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690924">Şterge vot</a></div><span id="v9690924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2014] Gara King’s Cross unde a filmat Harry Potter
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2014] intrarea în British Museum -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690925">Şterge vot</a></div><span id="v9690925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2014] intrarea în British Museum
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2014] autobuzul simbol al Londrei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690926">Şterge vot</a></div><span id="v9690926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2014] autobuzul simbol al Londrei
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2014] relaxare prin Hyde Park -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690927">Şterge vot</a></div><span id="v9690927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2014] relaxare prin Hyde Park
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2014] hrănim păsările în Hyde Park -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690928">Şterge vot</a></div><span id="v9690928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2014] hrănim păsările în Hyde Park
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2014] prin Hyde Park -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690929">Şterge vot</a></div><span id="v9690929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2014] prin Hyde Park
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [AUG-2014] prin Hyde Park -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690930">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690930"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690930">Şterge vot</a></div><span id="v9690930" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690930)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690930Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690930MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2014] prin Hyde Park
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [AUG-2014] Natural History Museum -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690931">Şterge vot</a></div><span id="v9690931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2014] Natural History Museum
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2014] Natural History Museum -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690932">Şterge vot</a></div><span id="v9690932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2014] Natural History Museum
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2014] Natural History Museum -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690933">Şterge vot</a></div><span id="v9690933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2014] Natural History Museum
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2014] Natural History Museum -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690934">Şterge vot</a></div><span id="v9690934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2014] Natural History Museum
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2014] Natural History Museum -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690935">Şterge vot</a></div><span id="v9690935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2014] Natural History Museum
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2014] Natural History Museum -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690936">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690936"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690936">Şterge vot</a></div><span id="v9690936" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690936)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690936Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690936MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2014] Natural History Museum
foto robert [12.11.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2014] Natural History Museum -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690937">Şterge vot</a></div><span id="v9690937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2014] Natural History Museum
foto robert [12.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2014] Natural History Museum -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690938">Şterge vot</a></div><span id="v9690938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2014] Natural History Museum
foto robert [12.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2014] Natural History Museum -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690939">Şterge vot</a></div><span id="v9690939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2014] Natural History Museum
foto robert [12.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2014] muzeul figurilor de ceară -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690940">Şterge vot</a></div><span id="v9690940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2014] muzeul figurilor de ceară
foto robert [12.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2014] muzeul figurilor de ceară -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690941">Şterge vot</a></div><span id="v9690941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2014] muzeul figurilor de ceară
foto robert [12.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2014] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690942">Şterge vot</a></div><span id="v9690942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2014]
foto robert [12.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [AUG-2014] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690943">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690943"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690943">Şterge vot</a></div><span id="v9690943" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690943)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690943Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690943MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [AUG-2014]
foto robert [12.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [AUG-2014] Tower Bridge -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690944">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690944"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690944">Şterge vot</a></div><span id="v9690944" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690944)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690944Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690944MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [AUG-2014] Tower Bridge
foto robert [12.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [AUG-2014] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690945">Şterge vot</a></div><span id="v9690945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [AUG-2014]
foto robert [12.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [AUG-2014] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690946">Şterge vot</a></div><span id="v9690946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [AUG-2014]
foto robert [12.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [AUG-2014] Big Ben -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690947">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690947"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690947">Şterge vot</a></div><span id="v9690947" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690947)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690947Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690947MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [AUG-2014] Big Ben
foto robert [12.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [AUG-2014] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690948">Şterge vot</a></div><span id="v9690948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [AUG-2014]
foto robert [12.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [AUG-2014] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 12.11.15] - <span class="allrVotedi" id="av690949">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv690949"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=690949">Şterge vot</a></div><span id="v9690949" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(690949)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f690949Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e690949MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [AUG-2014]
foto robert [12.11.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[33] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.147345066071 sec