ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.10.2015
DE Noha
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 10.09.15
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JAN-2013
DURATA: 5 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 5 MIN

Ritz Carlton Sanya - insula Hainan - 6 zile la Marea Chinei de Sud - partea II

TIPĂREȘTE URM de aici

Spiritul Chinei cu accente moderne

Pentru cei ce au citit prima parte din periplul pe la Marea Chinei de Sud despre care am scris aici : vezi impresii o sa transform partea a 2-a intr-un review despre hotelul Ritz Carlton Sanya care merita o poveste in sine si nu doar o simpla apreciere. Pagina oficiala a hotelului la care am fost cazati o gasiti aici ritzcarlton.com/en/Proper ... s/Sanya/Default.

Hotelul de 5 stele este plasat strategic printe altele asemenea pe o fasie de plaja lunga de 7,5 km care constituie “Yalong Bay National resort”. Practic, hotelul este asezat intr-o zona a insulei Hainan care este considerata rezervatie naturala. Am ajuns acolo imediat pe 1 ianuarie dupa ce petrecusem revelionul in Hong Kong. Pe la ora 16, pe o vreme buna dar cam cu 22 de grade (am observant a doua zi ca pe la ora 16-17 se “racorea”) ajungem si noi in receptia hotelului. Stupoare! Absolut, dar absolut GOL. Ceva personal de intretinere, receptionerii foarte amabili si in rest nici tipenie de turisti. Ups, am gesit sezonul, am gresit locatia, ce ne facem?? Intrebam la receptie foarte amabili si cu un rictus fals in coltul gurii cum de se face ca suntem singurii turisti din hotel. Raspunsul absolut logic dar care nu ne-a trecut prin cap este legat de perioada in care se serbeaza revelionul. Am aflat asadar ca incepand din 5 ianuarie hotelul va fi ocupat la maxim cu turistii rusi care vin sa petreaca de Craciun pe rit vechi si continua apoi cu revelionul pe rit vechi. In februarie incepe si noul an chinezesc, iara plin cu turistii chinezi, etc… … Ok, tot raul spre bine. Am gasit mai tarziu inca 2-3 grupuri de turisti, in total cam 20 de persoane cazate in hotel.

Despre hotel:

Construit pe orizontala, in stil architectural chinezesc (gen pagoda), este o placere sa il privesti. Pe pagina oficiala puteti gasi informatiile legate de numar de camere si facilitati, nu o sa va plictisesc cu cifrele. O sa va spun doar ca am luat o camera “deluxe” practic camera lor standard. In rest avem si camerele executive sau vilele individuale.

Camerele standard au o suprafata de 60mp! Pat dublu extrem de pufos, baia cu marmura despartita de camera printr-o parte cu sticla, cada frumoasa cu picioare, cabina de dus si doua lavoare. Surpriza o constituie oglinda asezata in fata cazii. Stai in cada si apesi pe un boton, oglinda este practic un LCD, si te poti uita la TV Pentru mine era cam incomod dat fiind cada supradimensionata in care nu ma putem propti bine pe orizontala si cam alunecam.

In camera avem un spatiu de dressing (nu un simplu dulap), patul king, LCD maricel, minibar si fierbator pentru cafea sau ceai, balcon cu vedere spre o padurice de mangrove in cazul meu.

Curatenie de 2 ori pe zi (sigur se plictiseau) cu serviciu de „desfacere a patului” dupa ora 17.

Zona Spa a fost creata sub conceptul ESPA are 20 de camere pentru tratamente. Am incercat un ritual „holistic” de 90 de minute in penultima zi de sedere care m-a relaxat pe bani multi. A meritat insa.

Ca la orice hotel care se respecta ti se pun la dispozitie o gramada de activitati de luat banii la turisti. La moda pare golful din cele multe terenuri de golf la care se facea reclama. Pe langa acestea gasim si cel putin opt locatii in hotel in care poti sa mananci sau doar sa ceri un snack.

Micul dejun inclus a fost spectaculos in sensul ca aveam cam trei zone la dispozitie. O zona cu mancare tip american breakfast (bacon, oua, branza, etc), o zona cu mancare tipic chinezeasca si o zona dedicata supei. Sa va zic ca intre partea americana si cea cu supe se intindea zona chinezeasca. Eu faceam un ocol mare, mare in fiecare dimineta ca ma credeti sau nu aveau in meniu celebrele oua balut si nu puteam sa ma aproprii de miros. Cine vrea mai multe amanunte sa citeasca pe wiki aici, eu ma abtin. Pe 3 ianuarie au inceput sa apara turistii si odata cu ei si aglomeratia la restaurant. Cu mici exceptii toti isi umpleau castroanele cu zeama de supa in care puneau diverse ingrediente care se serveau separat. Si tot cu mici exceptii sorbeau supa direct din castron. N-am mai rezistat si m-am dus si eu la supe. De mancat am mancat cu lingura insa.

As vrea sa vorbesc si despre exterior si o sa incerc sa incarc mai multe poze ca sa vedeti ce am vrut sa scriu.

Poate ca impresia mea „zen” este legata si de faptul ca nu era tipenie de om pe zone intregi, ca plaja era goala si parca rupta dintr-o poza, ca nimeni nu tulbura apa piscinelor in afara de vrabiile locale (cum s-or numi ele)... O frumusete, un coltisor de rai chinezesc (!). Chiar si vanzatorii ambulanti au farmecul lor pe plaja. Ei vand perle naturale (crescute in apa sarata sub forma de ferme pentru perle) la preturi foarte bine negociate si este un deliciu sa te targuiesti. Perlele le-am luat cu aproape nimic fata de cat ar fi costat la muzeul Perlei pe care l-am vizitat.

Nisip alb, mare calma si calda. Piscine cat vezi cu ochii si vegetatie cu mangrove si palmieri. Va las sa vedeti pozele.

In incheiere sub forma de gluma-i gluma da rata pe bani o sa va povestesc despre vestita rata Peking consumata la restaurantul hotelului. Ne-am hotarat noi intr-o seara sa comandam rata Peking la restaurantul hotelului. Mai mancasem rata peking si la noi la chinezesc si la Hong Kong la un restaurant deci stiam ce si cum. Ne asezam la masa, consultam meniul si hotaram sa comandam ditamai rata Peking (am atasat o poza). Dureaza, ni se spune, ok, cam cat? Pai cam o ora. Binee, mai comandam si noi niste pachetele de primavara ceva, niste taitei cu carne si ne punem pe mancat si pe asteptat. La un moment dat se deschid usile batante de la bucatarie si se iveste o masa mare impinsa de 5-6 chinezi micuti cu coifuri exagerate si imbracati in alb fluturand cutite mari. Prezentare ratoi pe masura pretului. Se pun oamenii pe curatat pielea apetisanta si crocanta de pe ratoi, o aseaza pe un pat de legume si o infasoara in niste turtite de aluat. Dureaza, ... cam 20 de minute. Noua ne lasa gura apa cu gandul la ratoi. Plaseaza chinezii turtitele pe niste farfuriute si apoi pe masa, ne mai aduc niste sosulete si... pleaca cu ratoiul. Cum? Pardon? Pai si ratoiul? Pai cum? Doriti si carnea? Si de rusine asa ca eram straini si nu ne pricepeam, ne-au facut un favor si ne-au adus apoi si ceva carne.Aceasta fiind diferenta intre rata Peking servita traditional si cea comerciala "europeana".Pot sa spun ca ma multumesc oricand cu cea comerciala (eventual pe varza).


[fb]
---
Trimis de Noha in 27.10.15 20:27:58
Validat / Publicat: 27.10.15 21:56:50
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3225 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Noha); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 vedere piscina si plaja artificiala
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 1190.40 CNY pe cameră

  • ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    Marian Preda CONS. ONORIFIC AFA / CHINA [28.10.15 15:06:23] »

    @Noha -

    Un Super Bonus acordat meritat! Bravos!

    Noha [28.10.15 15:15:43] »

    @Marian Preda - Multumesc foarte mult pentru aprecieri.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Marian Preda, Noha

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049413919448853 sec
    ecranul dvs: 1 x 1