65131 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vulcanii Noroioşi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.10.2015
DE
Avatar <span class="banned">DaRKruCS</span>
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN București
înscris/ă în 25.09.14
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Un pas mic pentru mine, unul mare pentru familie


Citind mult despre o anumită zonă, îţi cam vine uneori să te tooot duci p’acolo pe unde au tot fost alţii înaintea ta. Da’ nu cumva să o iei razna de unul singur, fără famiglion, că altfel e de rău’ :) Drept pentru care întâi am citit, am calculat, am calculat din nou (maşina nu vrea să meargă neam doar cu aer şi fără vignetă - şi nici noi fără mâncare plus apa/suc/bere/îngheţată) şi parcă-parcă ne ieşeau marafeţii pentru o hoinăreală pe lângă Buzău. Acu’ dacă mă ascultau, treceam pe la o Sărata. Da’, femeile (aveam în maşină 4 - capacitatea fiind de 5 – ultimul loc fiind bifat mereu de ăla ce este taximeTRIST) au decretat că trebuie să mergem la cineva din familie. Musai! Ăsta era primul punct. Al doilea: cumpărat covrigi din Buzau de la... o anumită covrigărie. Tot musai! Al treilea: cumpărat cârnaţii de pleşcoi (d’ăia de oaie, de-mi miroase şi acum bucătăria a stână - deşi nici eu nu-s berbec şi nici @arru oaie) din motivul expus la punctele 1 şi 2! Musai! Iar ultimul punct? Vulcanii noroioşi! Că ar fi super! Şi, la fel ca la punctele 1,2 şi 3, era şi MUSAI! Au văzut şi ele pe AFA ceva descrieri: peisaj selenar, ozon, Luna, vulcani, aproape de Capitală, noroioşi, bla-bla-uri d’astea muiereşti şi o grămadă de tag-uri d’aste siteşti ce te fac să te gândeşti dacă să te duci acolo cu ele sau singur oriunde altundeva.

Da’ un’ să te duci? Spre UE e un picuţ cam aglomerat! Spre Rusia – merci nu! , vin ei aici în curând, în vacanţă, cu tancurile sau avioanele! Poate doar în Africa sau Asia doar cu bilet dus şi cu asigurare de creştin, că la întors plăteşte statu’ - un singur drum... Ultimul! :) Aşa că am rămas pironit, cu ochii visând la alte meleaguri decât şi-au ales madamele şi mi-am dat acordu’ pentru o “ieşeala” în zona visată de femeia/le din viaţa mea. Că doar cocoşul cântă în casă! Doar când dorm găinile! Aşa că dis-de-dimineaţă am pornit spre un tărâm ce părea a fi de vis!

Drumul? Din Bucureşti, liber, românesc. DN2, drum european, cică :). L-am petrecut de atâtea ori încât îi ştiu fiecare gropiţă. Sau dâmbuşor transformat din gropiţă! Păcat că nu şi fiecare radar. De când suntem în UE, se pare că s-au mai băgat bani în tot felu’ de scule de “vânat” şoferi un picuţ cam grăbiţi. Aşa că dacă apăsaţi coada pisicii, aveţi toate şansele să fiţi surprinşi de “capcanele umblătoare”! Până în Buzău! De acolo sigur o să călcaţi frâna sau dacă nu, o să chemaţi de urgenţă mecanicul să vă repare ceva pe la maşină. Hârtopi? Şleauri? Gropi? Noooo... un melanj dintre toate pentru to (n) ţi! Da’ măcar are ceva asfalt! Şi nişte indicatoare ce vă indică drumul către orice obiectiv turistic din zonă... Asta în caz că scăpaţi cu maşina întreagă!

Hotărât fiind să nu-mi duc în următoarea perioadă bătranica (e vorba de verzişoară, nu de mama) la casare, apuc bezmetic, dar încet, pe străzile Buzăului către Pâclele Mari. “Acum, dreapta... ”, îmi urla în limba lu’ Shakespeare o voce, caldă, feminină (ciudat!) în telefon! Şi cum femeile “le au” cu orientarea în spaţiu (nu pe Pământ!), am aflat că dreapta lor e... un pic cealaltă dreaptă. E drept că gagica din telefon nu-mi spunea dacă venea de acolo sau se ducea :)... “Ce, nu ştiai? Te-am pus să te iei după ea? ”, mi-a şoptit atotştiitoarea mea consoartă.

Să revenim! După ce te rătăceşti un pic prin oraş, nimereşti drumeagul către zona lor mult-visată. Şi-o iei agale către ţintă. Nu pomenesc sfinţii pe care i-am amintit în tot acest timp, nici “osanalele” închinate autorităţilor buzoiene sau gândurile “de bine” acelora ce ne iau bani pentru o vignetă pentru nişte drumuri europene!

Aşadar, urmând drumul DJ10, cu intrare pe 102F, ajungi pe 108… tot judeţean şi înainte până se termină drumul. Am trecut pe lângă cel puţin un obiectiv ce se preta a fi turistic şi pe care l-am ratat (din fericire!), mănăstire parcă! Îmi luasem liber şi de la Doamne-Doamne în ziua aia! Nimeni nu ne presa, puteam ocoli gropile patriei cu “mare artă”, fără a pune în pericol vreun membru al familiei sau maşina! În fond, mergeam către o zonă ce părea a fi explorată doar parţial (asta dacă ne referim la Lună!), plină de cratere şi fără marcaje. Adică: noroi, şanţuri şi gropi!!! Poate m-am pripit eu: o fi un fel de publicitate mascată din partea autorităţilor! Ori poate s-au gândit şi la noi: să ne obişnuim cu mediul înconjurător! Până la obiective! Că “e” două! Adică vulcanii ăştia, să ne înţelegem, s-au despărţit şi ei în mari şi mici, după cum sunt şi aşezările! Adică Pâclele, nişte sate din Buzău... Se pare că ăia mari i-au cam exilat p’ăştia mici. E vorba de vulcani! Vulcanii mici au ”marcajul” pe deal (a la Hollywood, Râşnov sau Braşov) ce te anunţă că ai ajuns la VULCANII NOROIOŞI. N-am reuşit să trec de testul cu şoseaua lipsă 15-30 m, pietre multe, garda joasă, aşa că am făcut stânga pe drumul asfaltat şi o să mă axez doar pe ceea ce am vizitat: e vorba de spectaculoasele găuri noroioase de la Pâclele Mari!

Parcarea? N-am văzut-o! M-am priponit în poarta obiectivului. Nu de alta, da’ am avut noroc că a plecat un alt turist din acel loc! Beletu’? 4 lei de adult, copchila gratis. Nenea ăla de rupea belete era tare plictisit. Câteva vorbe am rupt de la dânsul: ”Acolo nu se fumează! Că e gaze! ” Mai rău decât în Capitala nu poate fi! Până la urmă, amărâta asta de planetă poate să tragă şi ea vânturi pe unde vrea. Acu’ nu vreau să fiu răutăcios, da’ am văzut şi eu că suntem la coada continentului. Păi unde altundeva în Europa mai scuipă Terra noroi şi gaze? Înainte-mergătorii mei v-au descris pe larg povestea vulcanilor aici.

De ce v-aş recomanda totuşi zona asta? Pentru simplul fapt că e unică – sau, cum s-a tot scris, pentru peisajul selenar. Da’ eu zic că e relaxant. Măcar pentru o oră-două! Acest loc plin de guri scuipătoare de noroi contrastează cu vegetaţia abundentă aflată în imediata apropiere! Şanţurile peste care eşti obligat să sari împreună cu copiii încântaţi de peisaj sunt magnifice. Gurile ”de tun” ale pământului, bolboroseala vulcanilor, lipsa oricărei forme de viaţă, îţi demonstrează că Natura e superbă! Faci poze, cumperi nişte magneţi tot de la tipul ăla obosit de viaţă (în ton cu peisajul) şi te cam cărăbăneşti, pe acelaşi drum ”european”! Sau te opreşti un pic la restaurantul din zonă! Părea ok!

Şi acu - să mă dau şi eu un pic mare: Nelu Armstrong s-a dus cu ditamai racheta (fără plozi, mamă şi nevastă) să vadă un astfel de peisaj. Plus că a avut nevoie de vreo 6 ore şi ceva să se dea huţa pe Lunuţă! Eu am făcut drumul până acolo şi înapoi în timpul ăsta. Şi a fost ok! De relax şi voie bună! Plus că familia s-a îmbogăţit cu un nou obiectiv atins!

La bună REvedere!

---
Impresii încărcate de DaRKruCS in 26.10.2015 01:39:44

Validat / Publicat: 26.10.15 07:23:58


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2254


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (DaRKruCS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  66550 PMA (din 55 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster98
[26.10.15 07:23:07]
» mesaj pers

   Câteva fotografii realizate de voi acolo ar ilustra perfect textul, fiind mai mult decât binevenite. Sunt întotdeauna căutate şi apreciate de cititorii interesaţi în această destinaţie...
Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=3566

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Sejurica
[26.10.15 08:04:49]
» mesaj pers

   Votat cu zambetul pe buze si chef de mers pe urmele lui Nelu Amstrong von Romania 😂. Minunat articol! Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DaRKruCS
[26.10.15 10:34:15]
» mesaj pers

   @Sejurica: Multam fain si ma bucur ca ti-a plăcut 😊. Calatorii frumoase

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dorinakiss
[26.10.15 13:16:58]
» mesaj pers

   @DaRKruCS - Buna ziua. Doresc sa apreciez cu F. B. acest review scris cu un bun umor, trebuia sa treceti si pe la Sarata-Monteoru (vara este super) si sa intreb de unde luati covrigii de Buzau.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DaRKruCS
[26.10.15 13:26:06]
» mesaj pers

   @dorinakiss - buna! Merci de vizita si de aprecieri. La celebra Sarata sper sa ajungem vara viitoare. Cat despre covrigi sa sa-ti trasmit un PM. Ca nu e voie sa le fac reclama :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[26.10.15 14:00:26]
» mesaj pers

   DE cand ma tot laud ca ajung si eu pe Lunuta sa vad cum au amenajat p-acolo prin preajma peisajului selenar, dar nu's de ce nu-mi pleaca racheta in directia ceea. O invart pana va merge!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DaRKruCS
[26.10.15 14:44:30]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Invarte-o, invarte-o! Daca nu merge, pune-i vele si sufla in ele! :) Vacante frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[26.10.15 15:43:02]
» mesaj pers

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DaRKruCS
[26.10.15 16:03:56]
» mesaj pers

   @webmasterX - coordonatele GPS pentru intrarea din Paclele Mari: 45.360266,26.713907. Merci

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- violetacurpan
[26.10.15 16:07:12]
» mesaj pers

   Felicitari pentru acest review extrem de vesel!!!

   Poza cu fetita e superba!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DaRKruCS
[26.10.15 16:42:11]
» mesaj pers

   @violetacurpan - Multam frumos de vizita si de ecou! Cat priveste poza, reusita se datoreaza "modealei" si peisajului :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- NELUTU D-tru
[03.06.16 10:17:08]
» mesaj pers

   Felicitari pentru aceasta descriere, este genul: un ochi rade altul plange.

   Plangem pe drum datorita gropilor, radarelor, indicatoarelor lipsa, dar radem la final ca ne-am indeplinit obiectivul si plecam oarecum multumiti inapoi spre casa!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DaRKruCS
[03.06.16 21:15:46]
» mesaj pers

   @NELUTU D-tru: Trebuie încet-încet să ne obișnuim cu acest jemanfișism al autorităților, din păcate! În fond, fără un pic de adrenalină, unde ar mai fi farmecul unei călătorii? 😁 Merci de vizită și de aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici



---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[5] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2015] 3 in 1 -- foto by <b>DaRKruCS</b> [uploaded 26.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av686258">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv686258"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=686258">Şterge vot</a></div><span id="v9686258" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(686258)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f686258Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e686258MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2015] 3 in 1
foto DaRKruCS [26.10.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [SEP-2015] Urme de pasi -- foto by <b>DaRKruCS</b> [uploaded 26.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av686259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv686259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=686259">Şterge vot</a></div><span id="v9686259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(686259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f686259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e686259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2015] Urme de pasi
foto DaRKruCS [26.10.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [SEP-2015] Transee -- foto by <b>DaRKruCS</b> [uploaded 26.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av686260">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv686260"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=686260">Şterge vot</a></div><span id="v9686260" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(686260)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f686260Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e686260MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2015] Transee
foto DaRKruCS [26.10.15]
# [50 PMA, fara bonus]



P04 [SEP-2015] loc de topait -- foto by <b>DaRKruCS</b> [uploaded 26.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av686261">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv686261"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=686261">Şterge vot</a></div><span id="v9686261" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(686261)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f686261Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e686261MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2015] loc de topait
foto DaRKruCS [26.10.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [SEP-2015] Ţopăială pe… Luna românească! -- foto by <b>DaRKruCS</b> [uploaded 26.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av686262">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv686262"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=686262">Şterge vot</a></div><span id="v9686262" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(686262)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f686262Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e686262MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2015] Ţopăială pe… Luna românească!
foto DaRKruCS [26.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

[5] foto . Click pe oricare pentru a le mări




  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0998730659485 sec