64943 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Grand Bahia Principe Turqesa Hotel

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
15.10.2015
DE
Avatar iriss
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Timişoara
înscris/ă în 15.10.15
MEMBRU: GOLD
DATE SEJUR
OCT-2015
DURATA: 7 nopti
TIP: FAMILIE CU COPII
REGIM MASĂ AI
PREŢ SEJUR:
1430 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Punta Cana - excursii, ponturi, Bahia Principe Turquesa, etc...


Urmare de aici

Punta Cana - paradis si nu prea (II) – Ajunşi pe aeroportul dominican, patru cupluri de români aşteptam să fim preluaţi şi transferaţi la hotelurile rezervate. În privinţa hotelului, am cerut agenţiei 5 variante de cazare, valoarea acestora situându-se între 1430-2660 euro. Fireşte, în stilul tipic românesc, am ales varianta cea mai ieftină, sperând că dacă este ieftin nu e neapărat şi prost. Aşa am ajuns la ”Grand Bahia Principe Turqesa” (GBPT) din Bavaro, într-o cameră de tip ”Junior Suite”, cu regim all inclusive.

La hotel, ţinând cont de impresiile turiştilor de pe ”amfostacolo”, am strecurat în paşaport 20 de dolari, bacşiş ce l-a determinat pe recepţioner să schimbe plicul cu camera deja stabilită, oferindu-ne în schimb o cameră, la etaj, şi în vecinătatea piscinei, dar pe partea opusă pentru a scăpa de zarva cotidiană. Cazarea se face în vile, GBPT fiind plin de astfel de căsuţe de două etaje. De fapt, resortul cuprinde un număr de 5 hoteluri, cu câteva locuri comune dar şi exclusivităţi destinate acelora care aleg variante mai scumpe.

Faptul că nu eşti aproape de plajă nu trebuie să îngrijoreze pe nimeni pentru că există un trenuleţ ce asigură legătura vilelor cu plaja, la intervale de timp foarte scurte. Bagajele nu ţi le cari singur, ci tipul de la hotel, care te şi transportă la locul de cazare, face acest serviciu pentru tine, aşteptând fireşte un bacşiş. În realitate, chipul lui Washington este un deschizător de drumuri, în ciuda faptului că totul este all-inclusive. Cu alte cuvinte, salariile mizerabile îi fac pe unii salariaţi să aştepte bacşiş, fără să te înjure (cel puţin nu să-l auzi tu) dacă refuzi să-i oferi ceva. De exemplu, un ospătar ne-a arătat fluturaşul unde avea o leafă de 300 dolari/lună (plata se făcea în pesos) pentru care muncea 11 ore/zi, bacşişul având din acest motiv o importanţă covârşitoare. Urmând exemplele altor turişti de pe ”amfostacolo”, am lăsat în fiecare zi cameristei câte un dolar şi am oferit ospătarilor câte un dolar atunci cînd ne serveau seara sau la masă, ”atenţia” noastră aducându-ne atenţia lor.

Despre cameră, trebuie spus că este destul de spaţioasă, are aer condiţionat şi ventilator în tavan.

Baia este destul de mare şi are şi bule de aer pentru cei interesaţi, opţiune netestată însă.

Internet, adaptoare şi whatapp pentru telefonie.Un sejur fără internet, în timpurile astea pare greu de crezut. Oricât de frumos ar fi totul în jur, uneori parcă îţi lipseşte internetul. Aici avem o problemă deoarece ai acces gratuit timp de o oră în fiecare zi şi doar în lobby. Noi am ales varianta de 7 zile, în schimbul a 49 de dolari, beneficiind de net non-stop, în cameră, pe plajă şi în resort. Ni s-a părut o opţiune avantajoasă, deoarece poate fi folosită de două persoane, poate chiar şi mai multe, dacă un utilizator închide sesiunea de pe telefonul său pentru ca celălalt să-şi conecteze propriul telefon. Internetul este util aici pentru a comunica în ţară, având în vedere faptul că operatorii de telefonie mobilă au nişte tarife de o iei la fugă. Chiar dacă cei de la Cosmote nu ne-au spus nimic, speriindu-ne cu tarifele de roaming în Republica Dominicana, am folosit însă whatapp-ul pentru a da telefoane în ţară, consumând astfel doar internetul.

În privinţa energiei electrice, toate sculelele lor electrice au ştecher special pentru 110 V, nefiind nevoie să folosiţi, de exemplu, adaptorul pentru fierul de călcat, diponibil în cameră. Cel mai important aspect rămâne însă încărcarea telefoanelor şi a laptopului sau aparatului foto, aceasta făcându-se fără probleme cu ajutorul unui adaptor. Noi nu l-am avut din ţară pentru că nu l-am găsit, pesemne căutându-l unde nu era, aşa că l-am cumpărat din resort. Poate fi uşor de procurat de la magazinele din resort, existând variante la 4 dolari şi la 1 dolar. Noi am ales un adaptor la 4 dolari, părând mai solid decât cel la 1 dolar, temându-ne şi de un eventual chinezism care să se topească...

O plajă de vis şi un decalaj orar de 7 ore

Unul dintre aspectele ce ne-au impresionat în Punta Cana a fost plaja fermecătoare şi pădurea de palmieri. De fapt, tind să cred că singurul lucru a cărui lipsă o simţim este plaja şi palmierii ei. Nu insist asupra acesteia pentru că doar atunci când eşti pe plajă simţi pe propria piele cât este de minunată. La GBPT, plaja este exact cum îţi doreşti, fiind întreţinută şi curăţită zilnic de salariaţii restorului spre deosebire de fâşiile de plajă publică ce sunt pline de mizerii. Şezlongurile sunt pentru toţi, fiind interzisă rezervarea acestora de pe o zi pe alta. Lângă plajă, cei care nu au chef să meargă la restaurant, au la diospoziţie un restaurant mai mic unde pot lua prânzul, iar în complex sunt vreo câteva piscine.

Despre mâncare şi băuturi nu are rost să amintesc prea mult pentru că s-a tot vorbit. Pe scurt, orice capriciu culinar este îndeplinit, având la dispoziţie numeroase feluri de mâncare, în fiecare zi. Personal, noi am fost fani ai fructelor, papaya şi mango fiind preferatele noastre. Poţi bea ce doreşti, Mamajuana fiind Regina Balului, dominicanii lăudându-se că băutura lor, deşi necertificată medical, are numeroase beneficii pentru sănătate. Încercaţi-o şi aflaţi cât este de sănătoasă şi cât este de afrodisiacă...

Un aspect care ne-a dat o oarecare stare de jenă a fost însă fusul orar, la ora locală din Punta Cana adăugând câte 7 ore pentru a afla cât este ceasul în România, organismul acomodându-se totuşi destul de repede la schimbarea zilei cu noaptea şi viceversa.

Insula Saona

Impresiile plăcute ale turiştilor de pe ”amfostacolo” ne-au determinat să alegem doar excursia pe Insula Saona. Excursia a fost achiziţionată de la reprezentantul agenţiei care ne-a asigurat transferul, ferindu-ne de vânzătorii de pe plajă. În schimbul a 80 dolari de persoană, chipurile la reducere deşi se ştie că agenţiile sunt cele mai scumpe, am mers la Saona. Plecarea a fost la ora 7.40, când un autocar a preluat turiştii de la hotel pentru a-i transporta în port. Aici s-a făcut îmbarcarea într-o barcă de viteză care a mers puţin până în larg unde turiştii au fost transbordaţi pe un catamaran. Făcând o comparaţie cu Antalya-Turcia, catamaranul din Punta Cana a fost jalnic din punct de vedere al mărimii, iar distracţia a constat într-o tipă scundă care dădea din fund, un pirat fals şi 4-5 fotografi care îşi împărţeau clienţii. Dacă pe catamaranul turcesc, se dansa în spumă, în drum spre Saona se dansa pe rom şi cola. Din acest motiv, nu trebuie să fii surprins când vezi pe plaja insulei tinere şi tineri beţi muci.

Pe insulă, programul este la liber timp de două ore, perioadă în care poţi face fotografii sau poţi apela la un fotograf profesionist care-ţi face nişte poze deosebite. Tot pe insulă ţi se dă de mâncare, dar mâncarea este sărăcăcioasă şi tipică unor astfel de momente, constând într-un bufet alcătuit din orez, paste, carne de porc şi pui, fructe, etc. Pe de altă parte, dacă doreşti poţi încerca nucile de cocos. Mare atenţie însă la vânzătorii ambulanţi pentru că vor să te tragă în piept. Ei îţi cer 10 dolari pe o nucă, dar dacă îi oferi 5 dolari pe două, nu te refuză. După două ore, turiştii sunt îmbarcaţi în bărci de viteză, următoarea oprire având loc la o piscină naturală unde se fac fotografii cu stelele de mare. În final, după periplul pe insulă, în autocar ţi se aduce o sticlă de Mamajuana (fără lichid) pe care se află poza ta şi o primeşti doar dacă plăteşti 10 dolari. Apoi, apar fotografii care-ţi fac preţul în funcţie de numărul pozelor, nouă cerând-ne 50 de dolari pentru puţin peste 100 de poze, accepând să ni le dea totuşi şi pentru 25 de dolari.

... şi alte excursii de (ne) încercat

Legat de excursii, noi am ales numai insula Saona şi nu am regretat. Plaja superbă, palmierii cocoşaţi şi pozele de cuplu pe plajă ne-au făcut să uităm de restul. Am aflat însă de la celelalte cupluri de români care au ales să meargă cu buggy, să se plimbe prin Santo Domingo sau să se distreze cu delfinii că excursiile n-au meritat banii. Fireşte totul ţine de gustul fiecăruia, dar de exemplu la excursia cu delfini, deşi aveau aparat de fotografiat subacvatic, turiştilor nu li s-a permis să-l folosească, iar la final li s-a cerut 100 de dolari pe fotografii. Bani mulţi, distracţie puţină. Atunci când alegeţi excursiile luaţi în calcul şi distanţa până acolo, de pildă până în San Domingo sunt 200 km dus şi tot atâţia întors. Am uitat să mai spun că noi, ca şi ceilalţi turişti, am ales să mergem într-o excursie gratuită ce a constatat în prezentarea modului în care sunt produse trabucurile, fireşte acest circuit având rolul de a creşte vânzările de tutun, băuturi, creme, etc.

Negociaţi, negociaţi şi iar negociaţi

Mare atenţie la negrii care vând în resort sau pe plajă. Negociaţi la sânge şi faceţi-i pe ei să regrete că v-au vândut decât să regretaţi voi că aţi cumpărat. De exemplu, pentru o pereche de ochelari de soare cer 25 de dolari pentru a-ţi accepta apoi şi 12 $. Vânzătorii ambulanţi pleacă de la premisa că dacă ţi-ai permis să vii în Punta Cana puţi de bani şi că astfel nu te mai uiţi la câteva zeci de dolari. În mare parte poate că au dreptate, dar sunt unele cupluri care poate au făcut economii mai multe luni, ori s-au împrumutat la bancă pentru un astfel de sejur. Fireşte că nu-i interesează astfel de aspecte, ci doar să scoată de pe tine cât mai mulţi bani.

Am văzut totuşi un englez cu dare de mână căruia i s-a cerut 25 $ pe o pălărie, a scos banii şi a plătit, fiind dispus să achite probabil şi 50 dacă i se cerea. Am văzut însă şi americani sau ce or mai fi fost ei care ar fi mâncat şi farfuria dacă era comestibilă şi care n-ar fi lăsat nici 1 $ bacşiş. Legat de mâncare, vrăjeala cu românii care sunt nehaliţi nu mai ţine când vezi că sunt străini care bagă în ei de parcă ar fi ieşit din greva foamei...

În loc de concluzii

Spre final nu vorbesc despre cât de distractivi şi joviali sunt angajaţii din resort pentru că în mod cert o astfel de atitudine face parte din fişa postului şi o găseşti în toate locurile civilizate de călătorie, cu excepţia litoralului românesc. Legat de distracţie, turcii mi s-au părut mai buni decât dominicanii, iar în privinţa vizitelor în afara resortului, Tenerife este cu mult peste Punta Cana pentru că ai ce să vezi dincolo de ziduri. În afara resortului din RD ai impresia că vezi imagini din filmele cu africani barbari şi sălbatici cărora le mai lipseşte doar maceta. De exemplu, autostrada am observat că era păzită de armată, iar poliţia defila mai ca trupele militare de ziua naţională. Totodată, la magazinul de trabucuri, un tânăr asigura paza cu arma.

În concluzie, nu ne-au plăcut: nesiguranţa, bacşişismul, vânarea turişilor pentru a fi ţepuiţi, excursiile făcute pe fugă şi într-un mod bajocoritor. De cealaltă parte, ne-au plăcut plaja, apa caldă a Oceanului Atlantic, palmierii şi nunţile zilnice de plajă.

Dacă am alege să mai mergem a doua oară în Punta Cana?! Răspunsul este categoric NU! Este un loc de vis, ce-i drept -locul unde să te căsătoreşti-, de pildă, dar sunt altele care îl întrec şi preferăm să le descoperim. Toate aceste impresii sunt însă pur subiective şi le-am analizat prin comparaţii cu alte destinaţii testate...

---
Impresii încărcate de iriss in 15.10.2015 23:30:32

Validat / Publicat: 16.10.15 08:10:47


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în CARAIBE
VIZUALIZĂRI: 9038

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 3 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iriss); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33950 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster70
[16.10.15 08:09:52]
» mesaj pers

   @iriss - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

   ===

Făcând o comparaţie cu Antalya-Turcia

   Tenerife este cu mult peste Punta Cana

   ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articole (review-uri) noi.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc) ]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă).

NB: linkul SCRIE IMPRESII poate fi găsit şi în pagina 1 a saitului.

   ===

   Mutat în rubrica "Grand Bahia Principe Turqesa Hotel, PUNTA CANA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adri-nico
[16.10.15 09:57:25]
» mesaj pers

   Am ris ceva la lecturarea rindurilor tale dar m-am si intristat ca ai avut putin gust amar dupa aceasta calatorie pe care eu am considerat-o de vis. Sa se fi schimbat treburile dupa doar 5 ani?

   Intr-adevar si eu am recomandat negocierea la singe si niciodata nu am platit mai mult de jumatate din pretul cerut iar ca sa dau 10 dolari pe o nunca de cocos la Insula Saona, No Way! Pe vremea mea era doar 1 dolar... S-or fi scumpit miejii de nuca de cocos (hihihi!)

   Excursia la boogie a fost pe cit de rapanoasa, pe atit de distractiva, iar delfinii, absolut superbi!!!

   De ce ati primit sticla fara lichid?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iriss
[16.10.15 10:36:29]
» mesaj pers

   @webmaster70 - Salutare! Pozitia geografica este excelenta. In privinta sugestiei de a scrie si despre Antalya, multumesc mai intai si promit sa ma gandesc. De fapt as fi vrut sa scriu de fiecare data cand am plecat din tara, pe cont propriu sau in sejur oferit de agentie, dar am fost prea lenes, lasand de pe o zi pe alta la infint.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iriss
[16.10.15 10:43:05]
» mesaj pers

   @adri-nico - Delfinii sunt intr-adevar minunati, dupa cum sustineau cuplurile de romani care au fost, dar partea mizerabila e japca de 100 de dolari pentru poze si un minut de filmare, cat si interdictia de a-ti folosi propriul aparat.

   Cat despre Mamajuana, probabil ca asa e noua moda acum si e mult mai facil pentru vanzatori sa-ti bage niste lemne in sticla, sa-i lipeasca poza ta si sa ti-o puna in brate ”la oferta”, dupa cum sustin ei. Ti se spune totusi pe eticheta ca este ”Medicinal” si ca ”este producto aumenta la vitalidad del hombre”. Mai ramane doar sa-l prepari dupa reteta lor traditionala pe care o gasesti pe net, lasandu-l insa la fermentat...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Husky
[16.10.15 17:09:16]
» mesaj pers

   @iriss -

   Mi-a placut articolul tau.

   Pretul de 1430 de euro / cuplu mi se pare unul foarte avantajos chiar pentru luna octombrie.

   Te rog mult sa-mi scrii pe mesaj privat numele agentiei unde ai gasit o oferta atat de buna.

   Multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iriss
[16.10.15 17:40:20]
» mesaj pers

   @Husky: as vrea sa precizez ca pretul a fost de 1430 pentru o singura persoana, deci 1430 x 2. Initial am scris acest aspect in prima parte, dar cred ca am comis o eroare la pretul final al sejurului total. Rectific si subliniez ca valoarea a fost de 1430 euro pentru fiecare persoana... :(

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Husky
[16.10.15 17:49:43]
» mesaj pers

   @iriss:

   Multumesc pentru lamuriri. Era prea frumos sa fie adevarat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danamandache
[16.10.15 23:54:08]
» mesaj pers

   Mi - a placut concluzia! Concide cu parerea mea despre aceasta destinatie, care nu am vazut- o, dar despre care am citit atat de mult.

   Felicitari pentru vacanta si articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iriss
[17.10.15 00:20:44]
» mesaj pers

   @danamandache: multumesc pentru aprecieri! Mi-am imaginat totusi ca sunt prea putini cei care au ajuns la o astfel de concluzie dezamagitoare oarecum. Probabil ca am avut asteptari prea mari. Ar fi trebuit sa nu ma astept insa la mare lucru si sa fiu impresionat frumos...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- atimespeed
[08.01.16 14:22:46]
» mesaj pers

   @Husky - Noi am fost in Punta Cana cu 2050 euro 2 persoane, hotel de 4 stele all inclusive, deci, daca vrei, se poate si pret acceptabil.

   

   Daca te intereseaza detalii, iti dau numele agentiei pe privat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sirbuvio CONS. ONORIFIC AFA / CARAIBE
[06.02.17 03:01:25]
» mesaj pers

   -incet-incet plaja se dezmorteste... (P03)

   Hai si lasa-ma... ce puturosi, frateee! Cica se dezmorteste. Pai ai mers pina acolo, si faci poze de dimineata... la amiaza? Oaaa... eu n-am pierdut nici un rasarit!

   -Poza 1. Bai, misto poza 1. E de catalog, ejnebun... Misto tare.

   Stii, o sa ai si momente grele in viata... o sa vina o vreme cind o sa imbatrinesti... se lasa pielea, te dor oasele... sa te uiti la poza asta. Ia problemele cu mina...

   -P07. Hm. La virsta mea credeam ca nu mai pot fi surprins. Ei uite ca mai sint surprize... Frumoasa tare ideea!

    Casa de piatra, sa va iasa toate, si sa imbatriniti frumos, mina-n mina, sa va aduceti aminte cu placere de vremurile astea!

   ============

    Cineva ca tine mi-a deschis si mie pofta, tot cu ceva ce vedeam prima data... "Punta Cana honeymoon? Iuuuhuuu! " Sint vreo 10 ani de-atunci!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- adri-nico
[06.02.17 03:12:54]
» mesaj pers

   @sirbuvio: yuhuuuu! mai putin e 3 luni si voi fi si eu acolo. as ace si eu poza cu verigetele dar omu' meu si-a pierdut-o acum vrei citeva satamini. cica e semn rau! ii cumpar una de la tingani, si gata!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sirbuvio CONS. ONORIFIC AFA / CARAIBE
[06.02.17 03:18:55]
» mesaj pers

   Ejnebun, mergi iar? Oooo... ce sa zic, felicitari! Te invidiez...

   Oricum, bafta!

   Si acu' ce-ti propui? Ai vazut cam tot... Stai si tu linistita pe sezlong, sa poa' sa bea si omu' tau o bere linistit? :D!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adri-nico
[06.02.17 03:30:06]
» mesaj pers

   @sirbuvio: NUUUUU!!! Nu am vazut tot. acum fac o adevarata aventura pentru ca hotelul e de 3 stele. si daca din cauza ta anul trecut nu am luat la 4 ca ai zis ca pentru 100-200 de euro sa nu ma zgircesc, sa ma duc la 5 stele, acum am gasit bilete cu 540 e/pers 7 zile all cu zbor in Marid. si am inclusa si taxa de iesire. aca oi minca numai banane... am sa vad eu. :D

   Ce zici de aroganta mea?

   Vreau un segway pe plaja sau calarie pe plaja... am incerca si un zip line... dar la asta mi-e frica. Omu' mai vrea boogie, ceea ce pentru mine ar fi a 3-a oara pe acelasi traseu. Mai vrea la Saona. :)). Plus ca de data asta vreau sa merg in sat/oras pe cont propriu.

   Apropos,nu mi-ai corectat poza in care ti-am trimis salutari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- sirbuvio CONS. ONORIFIC AFA / CARAIBE
[06.02.17 04:10:53]
» mesaj pers

   Zbang... unde-i poza aia? N-am vazut-o... dar chiar n-am avut timp. dau eu de ea intr-o zi! Chiar si acum, trebuia sa dorm, am atita treaba... Nu rezist, asta e, amintirile...

    In loc de buggy mai bine ai face un speedboat cu snorkel. Si... am vazut ca n-ai facut... recomand cu caldura un catamaran sunset. Ia asta si o sa te pupi singura mai tirziu... daca nimeresti DJ-ul potrivit pe barca, ramii cu amintiri unice, pentru o viata. Nimic deosebit, plimbare de-a lungul plajei cu Cuba libre si mamajuana, ca de obicei, dar atmosfera...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2015] Rasarit de soare pe plaja din Punta Cana -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682576">Şterge vot</a></div><span id="v9682576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2015] Rasarit de soare pe plaja din Punta Cana
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2015] Sezlonguri pentru toata lumea pe plaja de la Grand Bahia Principe -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682577">Şterge vot</a></div><span id="v9682577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2015] Sezlonguri pentru toata lumea pe plaja de la Grand Bahia Principe
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2015] Incet-incet, plaja se dezmorteste -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682578">Şterge vot</a></div><span id="v9682578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2015] Incet-incet, plaja se dezmorteste
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2015] Insula Saona - nu ratati palmierii cocosati -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682579">Şterge vot</a></div><span id="v9682579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2015] Insula Saona - nu ratati palmierii cocosati
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2015] Poti sa-ti unesti destinele sau sa-ti pui pirostriile printre nuduri... -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682580">Şterge vot</a></div><span id="v9682580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2015] Poti sa-ti unesti destinele sau sa-ti pui pirostriile printre nuduri...
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2015] Nu-i asa ca multi dintre noi si-ar dori o nunta la malul Oceanului Atlantic?! -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682581">Şterge vot</a></div><span id="v9682581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2015] Nu-i asa ca multi dintre noi si-ar dori o nunta la malul Oceanului Atlantic?!
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2015] Nunta fara verighete nu se poate... -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682582">Şterge vot</a></div><span id="v9682582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2015] Nunta fara verighete nu se poate...
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2015] Pe plaja minunata, viata poate fi frumoasa chiar si-n alb si negru... -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682583">Şterge vot</a></div><span id="v9682583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2015] Pe plaja minunata, viata poate fi frumoasa chiar si-n alb si negru...
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2015] Vilele existente in Grand Bahia Principe... -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682584">Şterge vot</a></div><span id="v9682584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2015] Vilele existente in Grand Bahia Principe...
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2015] O harta detaliata a resortului GBP -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682585">Şterge vot</a></div><span id="v9682585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2015] O harta detaliata a resortului GBP
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2015] Pur si simplu... baia -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682586">Şterge vot</a></div><span id="v9682586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2015] Pur si simplu... baia
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2015] Statia unde turistii asteapta trenuletul catre sau dinspre plaja... -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682587">Şterge vot</a></div><span id="v9682587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2015] Statia unde turistii asteapta trenuletul catre sau dinspre plaja...
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2015] Evenimentele zilnice din fiecare hotel apartinand Grand Bahia Principe -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682589">Şterge vot</a></div><span id="v9682589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2015] Evenimentele zilnice din fiecare hotel apartinand Grand Bahia Principe
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2015] Adaptorul de 4 dolari -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682590">Şterge vot</a></div><span id="v9682590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2015] Adaptorul de 4 dolari
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2015] Internet timp de 7 zile pentru cei care vor sa tina legatura cu tara non-stop -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682591">Şterge vot</a></div><span id="v9682591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2015] Internet timp de 7 zile pentru cei care vor sa tina legatura cu tara non-stop
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2015] Cateva bauturi gratuite pentru turisti -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682592">Şterge vot</a></div><span id="v9682592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2015] Cateva bauturi gratuite pentru turisti
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2015] Distractie si-n resort -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682593">Şterge vot</a></div><span id="v9682593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2015] Distractie si-n resort
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2015] Un DUSTER cu numere de Republica Dominicana -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682594">Şterge vot</a></div><span id="v9682594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2015] Un DUSTER cu numere de Republica Dominicana
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2015] Mamajuana - afrodisiac şi suvenir la 5 dolari -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 15.10.15] - <span class="allrVotedi" id="av682595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682595">Şterge vot</a></div><span id="v9682595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(682595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f682595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e682595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2015] Mamajuana - afrodisiac şi suvenir la 5 dolari
foto iriss [15.10.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2015] Plaja Grand Bahia Principe -- foto by <b>iriss</b> [uploaded 16.10.15] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av682600">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv682600"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=682600">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2015] Plaja Grand Bahia Principe
foto iriss [16.10.15] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.123955011368 sec