ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.09.2015
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 28.01.12
STATUS: PREMIUM
LUNA
SEP-2015
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Zexe Zahana merita!

TIPĂREȘTE

Cu ocazia aniversarii unei persoane dragi am fost invitati intr-un restaurant nou pentru noi: Zexe Zahana.

Ne-a placut totul: locatia, ambientul, mancarea.

Dar preturile sunt un pic mai mari decat la alte restaurante cu mancare romaneasca din Bucuresti. Insa merita fiecare banut!

Am stat la terasa, amenjata in stil interbelic, cu mult bun gust. O placere sa privesti in jur, iar pe masa sunt farfurii din portelan, tacamuri din argint si totul se schimba dupa fiecare fel.

Locatia e mica si intima.

Chelnerii imbracati si chiar dichisiti (arata f. ingrijit) in uniforme de epoca, sunt f. amabili cu clientii.

Mancarea excelenta de la ciorba la desert! La fel si bautura.

Am luat o visinata autentica, cu gust de sambure, n-am mai baut asa ceva de mult. Apoi vinul casei rosu demisec, turnat din carafe model vechi.

Am inceput cu o ciorba de potroace, acra, cu carne si maruntaie de pui, absolut delicoasa!

La felul principal s-a servit piept de pui la gratar (gust deosebit si fraged), organe de porc (bine preparate), carnati patricieni (picanti) si mici (indesati si condimentati). La mici eu ii prefer pe cei mai "dulci" si aerati. E o chestiune de gust. Carrtofii prajiti (gen chips) in untura de rata sunt excelenti fierbinti. Si legumele la gratar au fost bune. La fel varza calita.

Salata de varza alba f. bine pregatita, frecata din timp cu sare, bine echilibrata cu ulei si otet. Salata verde a fost proaspata si gustoasa.

Pentru desert ne-au adus un platou cu toate prajiturile pe care le au, pregatite de maestru cofetar pregatit la scoala franceza (Ana, fiica patronului). Chelnerul ne-a prezentat fiecare prajitura - ingrediente si nume. Fiecare a ales in cunostinta de cauza. Cea mai buna a fost Foret Noire. Dar si celelalte sunt delicioase si toate au fost proaspete. Cu crema de caramel, cu alune de padure, cu mousse de fistic sau de ciocolata, etc.

Vom reveni cu siguranta pentru ca mai sunt multe bunatati de gustat.


[fb]
---
Trimis de redmari108 in 27.09.15 13:08:49
Validat / Publicat: 27.09.15 13:41:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1764 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (redmari108); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4050 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

Eugenia55* †
[29.09.15 16:13:29]
»

Zexe zahana! Am auzit, credeam, dupa nume, ca e ceva pitoresc, ceva desprins din "Groapa" lui Eugen Barbu!

Cand colo, portelan, argint, Foret Noire...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Eugenia55*
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065471887588501 sec
    ecranul dvs: 1 x 1