ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.09.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 25.07.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 6 zile
colegi
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Grindul Letea, locul uitat de lume

TIPĂREȘTE URM de aici

In septembrie am petrecut o saptamana in Delta Dunarii. Nu fusesem niciodata asa ca am ajuns acolo cu un pic de teama din cauza tantarilor, dar cu un pic de autan si initiativa gazdelor nu am fost atacat niciodata.

Am fost cazat la pensiunea Harttas, din Vulturu, Maliuc. Despre asta va voi povesti altadata.

Intr-una din zile am facut tot grupul o excursie pe grindul Letea, care constituia unul din obiectivele obligatorii de vizitat. Am plecat de la pensiune in jur de ora 9.00 cu doua barci de viteza. Am mers putin pe Dunare, pe canalul navigabil, am intrat in dreptul localitatii Crisan pe Dunarea Veche, apoi pe canale am ajuns la debarcaderul de la Letea cam intr-o ora. Am vazut pe drum nuferi, albi si galbeni, pasari, nu foarte multe, salcii si trestie, papura si alte plante de balta.

De la debarcader am fost preluati de doua carute amenajate de localnici in scopul deplasarii turistilor prin padure, trase fiecare de cate doi cai. Ceva in genul minicarelor de la mare, dar trase de cai. Am strabatut satul Letea, un tinut uitat in timp, cu case traditionale deltei, albe, acoperite cu stuf si cu tamplaria si gardurile vopsite in albastru.

Cam la un kilometru de sat am ajuns la poarta Rezervatiei Letea si am intrat cu carutele. Am strabatut padurea deasa pe niste carari late, pana cand ne-a permis drumul. Aici am lasat carutele si am pornit pe jos pe carari inguste, printr-o vegetatie bogata si verde, desi era septembrie. Fiind vorba de o rezervatie totul ramane nemiscat, fie ca se prabusesc copaci, fie ca apare vegetatie pe carari.

Am mers cam cinci minute spre est si am iesit din padurea deasa in zona dunelor. Aici alterneaza dunele cu zonele impadurite. La fiecare pas ne scufundam in nisip. De aceea daca veniti aici e bine sa aveti niste ghete usoare. Asa am avut si eu, ca stiam cand am plecat de acasa la ce sa ma astept. Liziera padurii era alcatuita din copaci seculari. Am vazut unul de peste 500 ani, dupa cum ne spunea ghidul nostru.

Am facut multe poze, am strabatut padurea pe alte carari si ne-am intors la carute. Am pornit inapoi spre sat si pe drum, culmea, doar cu nisip, pentru ca si drumul era acoperit tot cu nisip, am facut pana. Am abandonat carutele si am pornit incet pe jos spre sat.

Strabatand ulitele satului pe jos am putut vedea mult mai bine casele de acolo si am constatat ca multe erau parasite. In Letea nu exista apa cat de cat potabila decat in partea de est a satului. Lumea cara apa cu bidoane, galeti, etc. Am vazut pe drum si o Dacie 1300 transformata de un localnic in decapotabila. Interesant si fascinant.

Ne-am oprit pe drum la singura terasa din localitate, sa bem o apa, o bere, o cafea, ce dorea fiecare. Atmosfera era din LAS FIERBINTI, pentru cei care au urmarit serialul. Eram in alt timp.

Am pornit apoi spre debarcader unde ne asteptau ambarcatiunile si pe la ora patru am ajuns inapoi la pensiune. A fost o zi unica, inedita si interesanta

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de IULIU ANTAL in 24.09.15 13:38:37
Validat / Publicat: 24.09.15 17:51:58

VIZUALIZĂRI: 3120 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (IULIU ANTAL); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[24.09.15 17:51:24]
»

Mutat la rubrica "Excursii în Deltă" (deja existentă pe sait).

tata123 🔱
[25.09.15 09:19:52]
»

@IULIU ANTAL - Un superbonus pentru descrierea unei zone atât de izolate, dar în același timp pitorească. Cred că anul viitor voi „păși pe apă” în Deltă. Nu am fost niciodată iar fotografiile și articolele colegilor de sait privind Delta Dunării mă atrag întotdeauna. Vreau să văd câteva sate din rezervație, îmi plac foarte mult casele specifice locului și aș căuta și pe lipovenii cu barbă albă pentru un „pahar de vorbă”.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
alinaro
[25.09.15 12:08:48]
»

@IULIU ANTAL - Și eu mă gândesc de ceva timp la Deltă. Iar pădurea Letea, chiar și numai pentru amintirile din cartea de citire din școală, este pe lista mea imaginară. Articolul tău nu face decât să-mi confirme că trebuie vizitată dacă ajung în zonă.

Frumos, mi-a plăcut.

IULIU ANTALAUTOR REVIEW
[25.09.15 13:10:13]
»

@alinaro - Si nu numai Letea. Voi prezenta in curand si alte articole despre lucrurile vazute in Delta, cum ar fi: gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra, vazut[ din largul Marii Negre, ceva fascinant, Sulina cu toate misterele ei, canalele si lacurile vizitate si multe altele.

webmasterX
[05.07.19 14:25:19]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «O zi în zona, pădurea, grindul Letea» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Pensiunea Tado]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, IULIU ANTAL, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în zona, pădurea, grindul Letea:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060939073562622 sec
    ecranul dvs: 1 x 1