64434 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Hai-hui prin Italia / Circuite personalizate

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.09.2015
DE
Avatar Aqvila
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 04.03.12
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 10 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
8.88
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Circuit „Italia clasică” – 10 zile de nota 5


  Am revenit recent din circuitul „Italia clasică”, un pachet turistic marca [***]. A fost întâia oară când am contractat printr-o agenţie o vacanţă, însă a fost şi ultima dată. Cel puţin aşa cred la această oră. Evident, cronica de faţă nu va fi isteric-entuziastă, ci voi relata cât se poate de obiectiv, ca şi la precedentele impresii de călătorie postate pe A. F. A.

  Ştiam din start că un traseu de 10 zile cu autocarul va fi solicitant, nefiind tocmai comod psihic şi cu atât mai puţin fizic, în raport cu autoturismul personal. Aşadar, ifosele şi pretenţiile absurde n-au fost printre bagaje, atribute care, oricum, nu ne sunt caracteristice nici soţiei şi nici mie. Totuşi, ghinion de neşansă, călătoria noastră n-a început chiar cu dreptul. Nici n-a început, dar nici n-a continuat, de parcă stângul şi stângăciile aferente aveau să fie meniul zilei.

  Punctual, să o luăm în ordine:

  Cu 4-5 zile înainte de plecare ar fi trebuit să primim de la operatorii agenţiei un e-mail cu ultimele informaţii, inclusiv numele ghidului şi numărul acestuia de telefon. Nici vorbă! Puţin îngrijoraţi, am contactat noi agenţia, cu două zile înainte, şi abia atunci şi-au adus aminte de asta, iar în textul remis era subliniat ca literă de lege faptul că este musai să fim la autocar cu 20-30 de minute în avans.

  Noi am fost. Autocarul… nu! De fapt, autocarul a sosit în autogară cu 20-30 de minute întârziere, la puţin timp după sosirea ghidului care, contactat telefonic pentru explicaţii, a părut destul de ofensat, dacă nu chiar zeflemist.

  [Agentia] avea specificat în contract că vom avea la dispoziţie un autocar clasificat 2-4 stele. Cam mare diferenţa între „ori şi ori”, însă, chiar şi aşa, ceea ce ne-a apărut în faţa ochilor ne-a lăsat mască pe toţi. Era o căzătură de vehicul, alb cu ceva dungi verzi (era şi un banc pe tema asta), fără niciun înscris pe el, jegos, cu un chit aplicat grosolan pe la geamuri (aveam să înţelegem mai târziu cam ce rol ar fi trebuit să aibă), „şters” prin parcări pe la colţurile barelor, iar suma imperfecţiunilor estetice de exterior descalificau acest autocar chiar şi de pe rutele interne, gen Bucureşti - Făurei.

  Distracţia copioasă a fost când ne-au fost comunicate „facilităţile de confort” ale vehiculului, un SH achiziţionat de prin Spania dacă luăm de bune etichetele lipite pe geamuri. Nu funcţiona nimic, iar cotierele pretins rabatabile aveau să devină un stres, fiind doar o chestiune de şansă pentru a le putea fixa în poziţia dorită şi curat ghinion să nu le mai poţi coborî, mai ales când anumite necesităţi impuneau grabă maximă. Nu voi pierde timpul să cârcotesc alte multe şi mărunte, pentru ca a doua zi, după etapa Bucureşti – Budapesta (895 Km.), să servim, imediat după micul dejun de la hotel, o porţie zdravănă de… disconfort, prin suprimarea aerului condiţionat, cauzat de o avarie pe la sistemul electric al autocarului în cauză. Defecţiunea s-a produs la scurt timp după ce-am părăsit capitala Ungariei, însă era clar pentru toată lumea că 38 de persoane, doi şoferi şi un ghid nu vor putea rezista în condiţii de saună până la finalul etapei a doua, cu punctul terminus la Padova (765 Km.). Şoferii ar fi dorit să trecem măcar în Austria, iar la Gratz să caute un service specializat pe marca maşinii. Imposibil! S-a trecut la „planul B” – după ce ne îndepărtaserăm deja de Budapesta circa 70 - 80 Km – oprind în dreptul unui echipaj de poliţie şi rugându-l să ne îndrume spre cel mai apropiat atelier auto ce ar fi capabil să rezolve problema. Orice tentativă de a ne face înţeleşi în engleză, franceză, italiană sau germană a fost sortită eşecului, iar cauza părea pierdută. Norocul nostru a fost o familie îmbarcată la Arad, de sorginte maghiară.

  Primul pas înainte a fost să... ne întoarcem. Vreo 50 Km, adică tocmai de unde plecaserăm. Din acest moment a început balamucul. Umblam brambura pe nişte drumuri secundare, înguste şi întortocheate, între localităţi mici şi cu nume imposibil de rostit sau de scris, ne opream la te miri ce curte cu câteva rable ruginite şi dezmembrate. Umorul de ocazie a păstrat o stare de calm relativ printre turişti, numai că n-a durat mult până când nervozitatea unora a generat panică în rândul altora, telefoane în ţară la agenţie, reproşuri şi bălăcăreli. Fără doar şi poate, vina a revenit în totalitate ghidului, care n-a ştiut cum să gestioneze starea de fapt. Depăşit complet de situaţie, s-a retras într-o carapace presupus protectoare, tăcea precum mortu’-n păpuşoi, nu vedea şi nu auzea nimic, în loc să comunice cu oamenii pentru care avea o responsabilitate contractuală.

  Într-un final, după mai bine de patru ore de căutări haotice şi stres maxim pentru toată lumea, turiştii, ajunşi la capătul răbdării, au generat o mică revoltă, obligând ghidul la un gest raţional, de a opri în apropierea unui hypermarket, având la îndemână o toaletă, sursă de apă şi, eventual, aer condiţionat sau măcar un strop de umbră. A fost găsit un astfel de loc destul de repede şi n-a durat mult până când starea de spirit a grupului s-a ameliorat considerabil. Şoferii, însoţiţi de către translatorii noştri ad-hoc din Arad, au plecat cu autocarul spre un service dat ca sigur de această dată că poate rezolva avaria, iar după alte trei-patru ore au revenit în parcarea marelui magazin, de unde, odată îmbarcaţi, am continuat traseul spre Italia. Aveam o întârziere de opt ore pe care, cum-necum, aveam să le recuperăm.

  Era clar pentru toată suflarea că somnul de peste noapte avea să fie mai scurt, cu mult mai scurt. Ajunşi la Padova la o oră când „azi” devenise de mult timp „ieri”, chiauni de oboseală, aveam să fim cazaţi într-un hotel… de vise rele! Numele său, Hotel Resi, mai precis Albergo Resi. Deprimant încă de la intrare, locaţia, cică de 3 stele (ce glumă sadică!), a pus bomboana pe coliva zilei. În camera mică şi ciudată topografic trebuia să faci slalom de la baie pe lângă şifonier şi abia după ce ocoleai masa ajungeai în pat. Patul era acoperit cu o cuvertură grea, albastră şi slinoasă, fără niciun cearşaf. Aveam ceva speranţe ca în şifonier să găsim ceva mai decent, eventual nişte pături. Aiurea! De găsit am găsit ceva, respectiv un umeraş rupt, o pungă goală de biscuiţi locali şi un filtru de la aerul condiţionat. Nu era cel nou, ci cel vechi, îmbâcsit şi plin cu şomoioage de praf. La capul patului erau două corpuri de iluminat, însă, nicio surpriză, nu funcţionau, probabil ca să nu fie văzute draperiile împuţite sau pânzele de păianjeni. Ca să sting lumina, a fost obligatoriu să ajung la întrerupătorul de lângă uşă, dar slalomul pe întuneric s-a dovedit mult mai dificil. Vânătăile de la şold şi glezne au trecut însă destul de repede. Mai multe detalii, plus foto, veţi afla într-un comentariu separat, unde voi face referire la toate locaţiile de cazare incluse în pachetul „Italia clasică”.

  O comunicare mai de Doamne-ajută cu ghidul n-am reuşi să stabilim nici în zilele ce au urmat, după cum nici şoferii n-au reuşit să-şi „regleze” traseele. Un exemplu ar fi etapa a treia: Veneţia – iarăşi Padova – Verona – Montecatini Terme, rostită în maximum zece cuvinte, în timp ce şoferii şi-au reluat bâlbele pe străduţe ştiute doar de localnici, în sensurile giratorii (ne învârteam ca la carusel), la ieşirile sau intrările pe autostrăzi. Pe bună dreptate ne puneam întrebări asupra GPS-ului de pe parbriz, a cărui utilitate nu o mai înţelegeam de fel. Din cele zece zile ale circuitului, n-a fost una fără trei-patru reprize de marşarier, reuşind uneori performanţe remarcabile de a bloca intersecţii intens circulate. Pe tema asta, cu datu’ înapoi, am început să ne distrăm copios, astfel că făceam mişto chiar şi atunci când manevra era absolut necesară.

  Revenind la „ghiduş”, incompatibilitatea sa cu ceea ce ar fi fost obligat să facă era evidentă. Reproşurile despre „teorie” s-au limitat doar la faptul că scăpa rapid de noi cu câteva informaţii lecturate în autocar, dar ajunşi pe „teren”, cei deficitari cu memoria se uitau ca viţeii la poarta nouă pe unde mergeau. Mai mult decât atât, nu-ţi prea dădea mâna să caşti ochii cine ştie ce timp pe clădirile superbe, pe statui, pe la tarabe după magneţi ori pentru o sticlă cu apă că pierdeai… turma, iar ghidul, păstor destoinic, n-avea nicio preocupare despre ce era în urma lui. Turistul era obligat să facă dovada a două calităţi fundamentale: rezistenţă fizică de atlet şi ochi de şoim, pentru a-l ajunge din urmă şi pentru a-l repera în rândul altor trei sute de turişti aflaţi ocazional în acelaşi loc cu el. Riscul ca cineva să se piardă de grup era iminent, motiv pentru care ne-am organizat noi între noi, astfel că aveam permanent un „ultimul om”, în spate, şi vreo doi, trei intermediari, ridicând cu toţii braţele când ne răspândeam prea mult, de credeai că suntem troleibuze pe traseu.

  Fatalitatea avea să se producă la Assisi. Tributar nepăsării autiste, ghidul nu şi-a verificat grupul după vizitarea ultimului obiectiv, pornind cu hotărâre spre parcare. Abia în autocar nu i-au ieşit la socoteală două persoane, o familie. Tot noi, turiştii, am organizat căutările colegilor, dar ştiţi ce înseamnă să străbaţi în pas alergător un oraş construit pe culme şi cu zeci de străzi ramificate precum copacul? Scoate sufletul din tine şi îţi face limba cravată.

  Cu inventarul complet, dar cu mult timp pierdut, ne-am reluat călătoria spre următoarea etapă a circuitului, San Marino, numai că GPS-ul buclucaş a mai dat un rateu, cauză pentru care am tulburat liniştea şi circulaţia în spectaculoasa Perugia cu ditamai autocarul. Nu era inclusă în traseu, dar a fost câştigul nostru, un bonus pentru cele pătimite.

  Pomeneam ceva mai sus de nişte chit pus cu şpaclul pe la geamurile jalnicului autocar. Abia în Slovenia aveam să constatăm că „făcătura” nu numai că era grosolan de inestetică, dar s-a dovedit şi catastrofal de inutilă pe tot parcursul cât a plouat cu găleata. Cu găleata afară, cu paharul înăuntru, regretând că am lăsat umbrelele la cală. Apa se prelingea şuroaie pe la geamuri şi picura la greu prin gurile de aer condiţionat sau pe la difuzoarele audio. Chiar şi în condiţii de acvariu, mai găseam resurse de a face haz de necaz.

  ---
  Impresii încărcate de Aqvila in 23.09.2015 15:18:57

  Validat / Publicat: 23.09.15 18:06:34


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 2786


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Aqvila); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  30800 PMA (din 32 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Aqvila? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [23.09.15 18:06:16]
  » mesaj pers

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "Hai-hui prin Italia / Circuite personalizate, DE-A LUNGUL SI LATUL ITALIEI" (deja existentă pe sait)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rodel
  [23.09.15 18:50:43]
  » mesaj pers

     Prima mea vizită în Italia, cu vreo 10 ani în urmă, seamănă foarte bine cu aventura descrisă de tine: șoferi care nu cunoșteau drumul, ghid care citea informațiile care erau doar legende legate de locurile pe care urma să le vizităm, cazare sub orice critică. A fost un sejur lângă Rimini, combinat cu multe excursii, pe care le-am făcut cu un ochi pe ceas și cu altul la obiectivele vizitate, totul fiind în mare grabă, cu teama că pierdem autobuzul și rămânem pierduți și abandonați, o amenințare permanentă care ne-a făcut pe toți turiștii să nu ne putem bucura pe deplin de frumusețile Italiei. Am aflat că între timp agenția respectivă s-a închis. M-aș fi mirat să reziste după toate reclamațiile primite.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - mariana.olaru
  [23.09.15 20:00:52]
  » mesaj pers

     Regretabilă și de nedorit, nici măcar dușmanilor :), această experiență de călătorie.

     Și totuși, orice monedă are două fețe, mă întreb așadar dacă n-ați avut și unele momente de satisfacție, care să vă îndulcească amărăciunea unui concediu ratat și să vă rămână în memorie ca amintiri frumoase. Spun asta navigând cu gândul înapoi, acum un sfert de secol, când am avut prima mea experiență de călătorie într-o țară necomunistă. Era prin decembrie 1990 când am participat la o excursie de cinci zile la Istambul. Raportându-mă la pretențiile absolut juste ale unei călătorii turistice din ziua de azi, acel prim periplu prin capitala turcă îmi pare de-a dreptul hilar și grotesc : am plecat cu un autobuz tip rată (fiind apropiat generației mele, înțelegi despre ce vorbesc), șoferul, care făcuse drumul de zeci de ori transportând puhoaie de români burdușiți cu mărfuri pentru ”comerțul” transfrontalier, era și ghid și translator. La trecerea prin Vama Veche am fost opriți timp de 24 ore pentru controlul vamal. Nu am fost lăsați să trecem decât după ce s-a renunțat (prin depozitare contra cost în casa unui localnic) la jumătate din marfa destinată comercializării în Turcia. Între paranteze fiind spus, cred că eram unicul călător din autobuz cu intenții pur turistice.

     La vreo 60 km după ce am trecut granița turcă s-a spart un cauciuc la autobuz. Până să se rezolve pana, am și fost înconjurați de soldați înarmați. Ne-au debarcat pe toți, ne-au perchziționat bagajele, apoi ne-au păzit ca pe hoți, cu armele îndreptate spre noi în poziție de tragere. Îmi amintesc și acum cumplita senzație de teroare. După ce defecțiunea a fost remediată sub atenta supraveghere a soldaților, am fost însoțiți de patrula militară până în prima localitate. Acolo am așteptat în autobuz vreo două ore până să ni se dea liber la plecare.

      În acea zi, înainte de a ajunge la Istambul ne-am oprit într-un oraș, nici atunci, nici acum nu-i știu numele. Acolo, tovarășii mei de călătorie au epuizat puținele mărfuri ce le mai rămăseseră spre comercializare, în timp ce eu, de una singură, am căscat pofticioasă gura la vitrinele unor patiserii în care se lăfăiau tot felul de apetisante foetaje și dulcegării. Aveam dolari de acasă, dar îi păstram pentru Istambul căci voiam ca Moș Crăciun să-i aducă fiului meu un costum original de blugi. Am căutat disperată mai mult de o oră o toaletă publică, iar în ultimul moment, în disperare de cauză, am intrat în curtea unui localnic și , fără a cere cuvenita permisiune cuiva, am abuzat de WC-ul din curte.

      Nu aveam cazare asigurată, așa încât fiecare era pe cont propriu. Eu fiind singură, n-am avut nici curaj, nici cu cine să mă însoțesc pentru a lua o cameră la hotel. Așa că, alături de majoritatea călătorilor, am dormit patru nopți pe incomodul scaun din autobuz. În prima noapte petrecută în Turcia nici n-a putut fi vorba de odihnă, ba chiar am fost nevoiți să cerem protecția poliției, căci grupuri de bărbați înconjuraseră autobuzul, băteau în geamuri, făceau gesturi vulgare și chiar încercau să pătrundă în interior.

     Apoi, o problemă de nerezolvat a fost igiena personală. Cinci zile nu m-am spălat decât pe mâini și totdeauna fără săpun. Ei. și așa mai departe...

     Dar, (la acest ”dar” voiam să ajung), Istambulul vizitat atunci de una singură, cu harta în mână și fără ghid, a rămas pentru mine una dintre cele mai frumoase și mai vii amintiri, deși, iată, a trecut un sfert de secol. Iar peripețiile acelei călătorii, deși nu le doresc reeditate vreodată, au rămas repere amuzante la care mă raportez și acum atunci când am surprize neplăcute în vreun sejur : am experiențe pe seama cărora pot spune ”se poate și mai rău! ”

     Cred că experiențele de tot felul, chiar și cele amare, ne îmbogățesc cunoașterea, starea de spirit, puterea de adaptare și toleranță.

     Cred că și voi ați avut momente frumoase în cursul acestei călătorii, de care v-ați bucurat cu adevărat.

     Cred că partea neplăcută a circuitului cu autocarul a fost o lecție pentru voi, așa încât, pentru viitor să alegeți a fi propriii voștri croitori de drumuri și itinerarii.

     Vă doresc satisfacție deplină în viitoarele voastre călătorii și nu uitați : niciodată albul nu-i chiar alb, după cum nici negrul nu e desăvârșit negru :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2100 PMA1 (din 7 voturi)]
  - webmaster70
  [23.09.15 20:03:53]
  » mesaj pers

     @Aqvila - Pe viitor, te rog să ai în vedere că referirile la AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE

  Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
  Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - abancor
  [23.09.15 21:08:17]
  » mesaj pers

     Culmea! Hop și eu, al treilea cu o pățanie similară. Dar, spre deosebire de tine și Rodel, eu am avut noroc!

     În 1999 am fost într-un tur al Italiei de 14 zile. Prima pană a autocarului a avut loc pe Valea Mureșului, între Deva și Arad. Asta a însemnat doar o întîrziere de cîteva ore, ne-am cazat la Budapesta pe la 1 noaptea, rupți.

     A doua zi, după Graz, autocarul a sucombat definitiv. Și ăsta a fost norocul nostru, pentru că agenția a făcut rost de un autocar și un șofer italian, care ne-a plimbat în restul excursiei, pînă în ultima zi, cînd, de la Veneția, ne-a preluat alt autocar venit din România.

     Cînd am văzut cîte chichițe ar fi trebuit să știe șoferii români ca să fi reușit excursia cum fusese planificată, cum ar fi amplasarea parcărilor pentru autocare, sensuri unice, amănunte gen plata unor taxe de acces în centru, timpi maximi de staționare în anumite parcări, locuri de întîlnire etc., ne-a fost clar că fără italian la volan, turul nu ar fi reușit să acopere toate obiectivele. Ne-am fi rătăcit, am fi întîrziat (oricum, tururile astea au un program destul de optimist, mereu ajungi să fii pe fugă sau să ratezi ceva), n-am fi nimerit tot ce era de văzut.

     Deci, în cazul meu s-a dovedit că „tot răul e spre bine”.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
  - roxi-nico
  [24.09.15 11:08:30]
  » mesaj pers

     Imi pare rau pentru excursia usor "dereglata", e pacat ca exista asemenea agentii neprofesioniste (chiar te rog sa-mi trimiti numele ei pe MP, sa nu cumva...) dar cred ca, ajutati de umor si de inteligenta, ati reusit sa nu o priviti ca pe o experienta profund negativa.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aqvila
  [24.09.15 14:22:01]
  » mesaj pers

     @webmasterX - OK, mulţumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aqvila
  [24.09.15 14:24:24]
  » mesaj pers

     @Rodel - Mulţumesc pentru comentariu! Probabil agenţia asta nu se va închide (nici nu ar fi de dorit, fiind pe podium ca importanţă), însă bine ar fi dacă ar lua nişte măsuri.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aqvila
  [24.09.15 14:34:38]
  » mesaj pers

     @mariana. olaru - Mulţumesc pentru comentariu! Desigur, am avut şi momente de reale bucurii şi satisfacţii în această excursie. Vor urma şi alte impresii, pe care te rog să le citeşti. În principiu, noi ne-am atins scopul propus pentru această vacanţă, numai că ar fi fost altcine care să posteze pe AFA aceste impardonabile erori de organizare, cu siguranţă am fi optat şi în acest an un circuit pe cont propriu, cu maşina personală. Sper ca ceea ce am relatat să folosească altora, pentru că, până una alta, am am bifat cum că recomant totuşi circuitul.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - Aqvila
  [24.09.15 14:41:36]
  » mesaj pers

     @webmaster70 - OK, voi ţine cont de recomandare.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aqvila
  [24.09.15 14:57:53]
  » mesaj pers

     @roxi-nico - Mulţumesc pentru comentariu! Am trimis un MP cu numele agenţiei. Într-adevăr, am avut atuurile necesare pentru a nu dramatiza mai mult decât a fost cazul, astfel că ne-am salvat vacanţa, cu atât mai mult, am spus-o aici unei colege AFA, scopul propus de acasă a fost atins cu vârf şi îndesat. Totuşi, pentru că am renunţat la două "opţionale" pentru a câştiga două zile în plus pentru Roma, pe cont propriu, "restanţele" le vom include în circuitul cu maşina personală, ca şi pînă acum.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - Larissa
  [03.10.15 23:40:07]
  » mesaj pers

     Scrii absolut bestial, felicitările mele! Mi-ar prinde bine numele agenției pe mesaj privat, ca să o ocolesc strategic! Desigur că am o bănuială dar e de verificat...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aqvila
  [04.10.15 10:49:14]
  » mesaj pers

     @larissa2015 - Sunt îndatorat cu un pachet "all inclusiv" de recunoştiţă: pentru aprecieri, comentariu şi, desigur, pentru onoranta postură de prieten.

     Sper ca mulţumirile mele sincere să reprezinte un "CEC" valoros şi suficient pentru onoarea făcută!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Jimmy1
  [14.03.19 09:25:37]
  » mesaj pers

     @Aqvila: Doamne fereşte! Abia acum îmi dau seama ce norocoasă am fost în acelaşi tip de excursie nu numai din cauza ghidului, despre care şi toată agenţia respectivă ştie că este excepţional, dar şi a autocarului (pe care nu-l apreciasem atunci foarte tare, fiind cam înghesuit) şi a cazărilor (despre care am constatat în Italia că sunt cam proaste, în case vechi întreţinute prost, cu toate cele trei stele ale lor). Păi cu aşa ghid ce aţi putut vedea? Ghizi locali nu aţi avut? Oricum, la tururile atrăgătoare prin mulţimea obiectivelor, dar ucigătoare prin oboseală, ghidul trebuie să fie un masochist.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - Aqvila
  [15.03.19 08:27:11]
  » mesaj pers

     @Jimmy1: Mulţumesc pentru comentariu. La Vatican am avut ghid local, italian, singurii atestaţi şi agreaţi de Statul Papal. În rest... cine a ţinut neapărat să ştie pe unde a fost şi ce a văzut a stat pe net acasă, în România, dat fiind faptul că în Italia internetul este jalnic.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [12] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [AUG-2015] Autocarul cu pricina, -- foto by <b>Aqvila</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673536">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673536"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673536">Şterge vot</a></div><span id="v9673536" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673536)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673536Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673536MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [AUG-2015] Autocarul cu pricina,
  foto Aqvila [23.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [AUG-2015] Chitul pus cu lopata pe la geamuri. -- foto by <b>Aqvila</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673539">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673539"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673539">Şterge vot</a></div><span id="v9673539" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673539)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673539Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673539MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [AUG-2015] Chitul pus cu lopata pe la geamuri.
  foto Aqvila [23.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [AUG-2015] Ploua afară, băltea înăuntru. -- foto by <b>Aqvila</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673542">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673542"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673542">Şterge vot</a></div><span id="v9673542" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673542)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673542Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673542MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [AUG-2015] Ploua afară, băltea înăuntru.
  foto Aqvila [23.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [AUG-2015] Perdelele erau fleaşcă. -- foto by <b>Aqvila</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673544">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673544"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673544">Şterge vot</a></div><span id="v9673544" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673544)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673544Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673544MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [AUG-2015] Perdelele erau fleaşcă.
  foto Aqvila [23.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [AUG-2015] Hotelul groazei din Padova: Resi de 3 stele. -- foto by <b>Aqvila</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673546">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673546"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673546">Şterge vot</a></div><span id="v9673546" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673546)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673546Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673546MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [AUG-2015] Hotelul groazei din Padova: Resi de 3 stele.
  foto Aqvila [23.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [AUG-2015] De ruşine nici firma n-au dorit să fie vizibilă. -- foto by <b>Aqvila</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673548">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673548"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673548">Şterge vot</a></div><span id="v9673548" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673548)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673548Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673548MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [AUG-2015] De ruşine nici firma n-au dorit să fie vizibilă.
  foto Aqvila [23.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [AUG-2015] Traversarea camerei era un act de curaj, sau sport extrem. -- foto by <b>Aqvila</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673550">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673550"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673550">Şterge vot</a></div><span id="v9673550" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673550)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673550Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673550MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [AUG-2015] Traversarea camerei era un act de curaj, sau sport extrem.
  foto Aqvila [23.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [AUG-2015] Deşi teribil de cald, chiar şi pe timpul nopţii, n-am deschis fereastra. Dacă adia vântul, scutura praful de pe perdelele îmbâcsite. -- foto by <b>Aqvila</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673551">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673551"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673551">Şterge vot</a></div><span id="v9673551" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673551)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673551Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673551MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [AUG-2015] Deşi teribil de cald, chiar şi pe timpul nopţii, n-am deschis fereastra. Dacă adia vântul, scutura praful de pe perdelele îmbâcsite.
  foto Aqvila [23.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [AUG-2015] Ştiam că tarantulele nu-şi fac pânză, dar ce atârna de tavane... or fi fost viermi de mătase. -- foto by <b>Aqvila</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673553">Şterge vot</a></div><span id="v9673553" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673553)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673553Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673553MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [AUG-2015] Ştiam că tarantulele nu-şi fac pânză, dar ce atârna de tavane... or fi fost viermi de mătase.
  foto Aqvila [23.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [AUG-2015] La baie, un fasung fără bec. Cine dorea un păr creţ permanent... la îndemână, cu un deget şi 'poc! ' -- foto by <b>Aqvila</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673556">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673556"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673556">Şterge vot</a></div><span id="v9673556" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673556)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673556Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673556MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [AUG-2015] La baie, un fasung fără bec. Cine dorea un păr creţ permanent... la îndemână, cu un deget şi "poc! "
  foto Aqvila [23.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [AUG-2015] În schimb lumina de pe tavan era precum cea de la capătul tunelului: este, dar nu este. -- foto by <b>Aqvila</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673561">Şterge vot</a></div><span id="v9673561" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673561)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673561Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673561MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [AUG-2015] În schimb lumina de pe tavan era precum cea de la capătul tunelului: este, dar nu este.
  foto Aqvila [23.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [AUG-2015] Probabil n-au găsit un electrician ceva mai înalt când au montat prizele. De pieptănat în dreptul oglinzii era mai uşor. Renunţai. -- foto by <b>Aqvila</b> [uploaded 23.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av673563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv673563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=673563">Şterge vot</a></div><span id="v9673563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(673563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f673563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e673563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [AUG-2015] Probabil n-au găsit un electrician ceva mai înalt când au montat prizele. De pieptănat în dreptul oglinzii era mai uşor. Renunţai.
  foto Aqvila [23.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [12] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.125308036804 sec