64301 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Male (insula/orașul)

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.09.2015
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
70.0 %
  
Satisfăcător
DISTRACŢIE / RELAXARE
70.0 %
  
Satisfăcător

NOTA MEDIE rez.:
7.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Male - orașul ce răsare din mare


Urmare de aici

Este capitala statului Maldive, care este compus din mai multe insulițe-atol și este singurul oraș din Maldive. Normal din acest motiv este capitala acestui stat. Acest orășel, văzut din avion ai senzația că se ridică din mare, așa de înghesuite sunt clădirile una în alta. Și lipsa spațiilor verzi întărește aceasta iluzie.

Orașul Male se întinde pe absolut toată insula cu aceeasi nume. Are peste 150000 locuitori, din totalul de 370000 ai întregului stat Maldive. Suprafața insulei este de numai 5,79 kmp. Vă dați seama ce densitate de locuitori pe kmp este aici! Se pare ca este pe locul 5 în lume din acest punct de vedere. Eu personal nici in China nu am văzut așa aglomerație! Pe străduțe e plin de scutere, parcate atât de apropiat unul de altul, că nici nu ai loc să treci printre ele. Religia lor este islamul și 100% sunt musulmani. Moneda lor națională este Rufiyaa, dar se poate plăti oriunde foarte bine în dolari. Paritatea este 1USD = 15,17 Rufiyaa. Nu trebuie neaparat schimbat la bancă, orice comerciant îți calculează 1 USD= 15 Rufiyaa, un curs foarte acceptabil.

Aproape oricine vrea să ajungă în paradisul insulelor din Maldive este nevoit să treacă și pe-aici. Aterizarea tuturor avioanelor cu destinația Maldive se face pe insula artificială aeroport Hulhumhale. A fost construită special pentru această utilizare. De aici cei cu mulți bani pleacă spre insulele-resort ori cu hidroavionul ori cu șalupe rapide. Toți ceilalți muritori de rând, localnici sau turiști sunt obligați să tranziteze orașul Male. Vorba aia, degeaba trăim în paradis dacă nu putem și noi profita de pe urma turiștilor. De aici, de la aeroport, se face transferul cu bărci tradiționale (denumite dhoni) până în Male. Doar de aici, din Male se poate pleca cu ferry oficial, către insulele paradisiace, destinația finală a tuturor turiștilor. Că doar nu vine nimeni să stea în Male! Aceasta este doar o destinație de tranzit. Dar să revenim.

În Male nu există transport în comun. De la aeroport se merge cu o barcă traditională la un preț de 1 dolar, iar în oraș se poate merge cu taxiul. Taximetriștii nu dau drumul la aparat și cer după client. De exemplu ca să traversezi orașul pentru o cursă de 2 dolari mi-a cerut 4 dolari. Din acest motiv nu trebuie lăsat bacșis. Același lucru e valabil si la restaurante unde taxa de serviciu se adaugă la sfârșit la nota de plată.

Male este împărțit în cinci cartiere: Henveiru, Galolhu, Maafannu și Macchangolhi toate situate pe insula Male. Mai există un cartier Vilingili pe insula cu aceeași nume zonă de relaxare unde există și o plajă publică.

În Male traditia se îmbină mai mult sau mai puțin armonios cu modernismul. Așa zisele atracții turistice ale orașului sunt în labirintul străduțelor înguste și foarte aglomerate din Nordul insulei. Aici putem admira în primul rând stilul de viață adevărat al băștinașilor, în micul port pescăresc. Aici acosteaza vase cu diverse mărfuri si materiale, din care mentionez apa potabilă sau nisipul folosit la amenajarea plajelor. Majoritatea vaselor sunt din India sau Sri Lanka. Ca o paranteză vreau să spun că ei nu au deloc apă potabilă. O aduc de peste mări și țări sau au o stație care transforma apa de mare în apă potabilă, prin desalinizare. Această din urmă operațiune este mai costisitoare.

În apropierea portului se află un târg de unde se pot achizitiona diverse produse, respectiv îmbrăcaminte, obiecte de uz cotidian sau articole de artizanat. Lânga bazar se afla piața de pește unde se vând crabi, caracatițe, rechini și pește de toate culorile.

Principala strada din Male este Chaandhanee Magu pe care se află magazinele cele mai elegante din zonă. Deasemenea tot pe ea se afla si Palatul Prezidențial Theemuge, una dinte atracțiile principale de aici.

Spre sud intâlnim Centrul Islamic unde se observa impunătoarea moschee Masjid-al-Sultan Muhammad Thakurufaanu Al Auzam. Nu, nu vă închipuiți ca am ținut minte acest nume simplu. Aceasta moschee poate găzdui laolaltă până la 5000 de credincioși. Imediat lângă moschee se află săli de conferință și o bibliotecă.

In Medhuziyaaraiy Magu se află cele mai importante monumente. Aici este parcul Sultanului cam kitschos după parerea mea și Muzeul Național inaugurat în 1952. Acesta este amenajat în mare parte în vechiul palat al sultanului. În apropiere este cel mai important obiectiv din oras, respectiv Kukuru Miskiiy, adică moscheea Vineri. De altfel pentru ei vinerea este celebrată și este zi nelucrătoare. Moscheele și din Male si din insule sunt de departe cele mai luxoase cladiri. S-au investit ceva bani în ele. Totusi parcă este prea mare discrepanța între casele localnicilor și moschee. Dar asta-i doar părerea mea.

În încheierea micuței prezentări a acestui micuț oraș vreau sa va povestesc legenda care ne dezvăluie cum locuitorii acestei insulițe și-au schimbat subit religia de la budhism la islam.

Lânga moscheea Vineri se află mormântul lui Abu-al-Barakaat Yusuf al-Barnbari, misionarul si negustorul marocan ce a introdus islamul în Maldive în anul 1153. În timpul domniei sultanului Mah Kalaminy în apele oceanului se afla un cumplit monstru denumit Ranna Maari. Pentru a apara Male locuitorii insulei trebuia să îi ofere monstrului în fiecare lună, câte o fecioară. Acum a apărut în scenă și Abu-al-Barakaat Yusuf al-Barnbari care era găzduit de un localnic. În acea noapte urma să fie dăruită monstrului chiar fiica gazdei. Misionarului nu i-a fost frică și toată noaptea a citit cu voce tare versete din Coran, care chipurile l-au speriat pe monstru. Orașul a fost altfel salvat, iar toți locuitorii au trecut la noua religie. Primele ce au fost darâmate au fost din nefericire tocmai stupele budhiste, pe locul cărora și cu aceleași materiale au fost construite moschee.

Vedeți cum se scrie istoria? În momentul de față sunt 100% musulmani. Dar nu sunt așa fanatici religioși ca în alte țări musulmane. Cred ca ține mai mult de fiecare familie în parte.

E de vizitat Male? Din punctul meu personal de vedere aș zice că nu. E un oraș extrem de aglomerat. Într-adevăr prețurile aici sunt mult mai scăzute ca în insule (în special la alimente), dar asta e important pentru cei care se ocupă strict de aprovizionare. Pentru un turist mai mult de o zi aici înseamnă ceva deja prea mult. Noi am stat doar juma de zi și ne-a fost de-ajuns. Am fost nevoiți să facem această escală din cauza legăturii cu avionul, dar despre asta o să povestesc în articolul referitor la călătoria pe aceste meleaguri.

În încheiere vreau să le mulțumesc user-ilor cristina65, buterfly și expertu, care au fost adevarati deschizători de drumuri și au și scris depre asta. Pentru mine e foarte clar, că pe urmele lor am mers în această lungă călătorie.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 20.09.2015 08:33:16

Validat / Publicat: 20.09.15 09:29:04


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MALDIVES.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 7608


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  65200 PMA (din 50 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de robert? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[20.09.15 09:00:55]
» mesaj pers

   @robert. c - rog https://www.youtube.com/watch?v=dr3q5QYUUqQ

   mersi

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[20.09.15 09:22:27]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Maldives, #VACANȚA în MALDIVES" (deja existentă pe sait)

   -

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

   -

   Articolul a fost selectat ca mic MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[20.09.15 09:29:27]
» mesaj pers

   @webmaster - Multumesc!

   Am si eu o sugestie: cred ca ar trebui inființată o rubrică specială Male, pentru că este total diferit fată de ce e în insule!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[20.09.15 09:31:51]
» mesaj pers

   @robert. c - în cazul în care se vor aduna mai multe impresii despre oraş - o vom face.

   Până atunci, cum — în opinia mea cel puţin — obiectivul turistic "oraşul Male" ar trebui să fie în atenţia tuturor celor care se documentează despre Maldives (general vbind), e bine ca descrierea şi recomandările să fie cât mai uşor disponibile [= să fie sub ochii ] celor care citesc rubrica "Descoperă Maldives"

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[20.09.15 09:33:58]
» mesaj pers

   @webmasterX - ok! Voi stiți mai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- gettyy
[20.09.15 09:54:21]
» mesaj pers

   @robert. c:

    Foarte, foarte interesant acest review!

   Am citit totul cu sufletul la gură... şi iarăşi... recitit...

   Ca şi reviewurile despre China... şi nu numai... îmi place mult tot ceea ce scrieți.

   Vă felicit din suflet, pentru că datorită dvs, pot vedea "cu ochii minții" locuri în care, de ce să nu recunosc, nu cred să ajung vreodată!

   Vacanțe frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- crismis
[20.09.15 10:03:17]
» mesaj pers

   @robert. c: Foarte interesant! Iar povestea cu convertirea la islamism a intregii populatii, m-a dat pe spate! Se dovedeste inca o data dictonul care spune ca "e mai usor sa schimbi religia unui popor decat obiceiurile lui alimentare". Sau de aici s-o fi tras vorba asta?!

   Felicitari pt excursie si pt relatare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[20.09.15 13:16:45]
» mesaj pers

   @robert. c - Foarte interesant si de substanta reviewul, la fel si pozele!

   Un taram despre care nu prea stiu nimic. Astept in continuare reviewurile tale. Spor la scris!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- buterfly
[20.09.15 15:49:16]
» mesaj pers

   houoleu maica... sper ca nu ai stat in Male?!!! De cand te astept sa ne povestesti cum a fost. Mi-ai spus ca mergi pe o insula locuita dar tocmai in capitala aia nasoala ai poposit? Cum a fost cu costumul de baie? Te-au lasat cu el sau numai cu patrafir pe deasupra? Hai spune tot nu ma lasa asa in suspans... sper ca urmeaza si povestea aia cand te sui in barca si te transporta baietii in fuste pana la paradisul alb al unei insulite...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- crismis
[20.09.15 16:14:44]
» mesaj pers

   @buterfly: Bre, povesti omul ca statu in insula aia cu M, ca n-am tinut minte, ce vrei, de la o varsta :)... Puse si poze de la hotel, super-bengos pe firfirei maruntei...

   ... Si zici "baieti cu fuste"? Hmmm... Cred ca trebuie sa ma organizez si eu, sa caut o oferta-ceva spre Maldive...

   Serios, ma gandesc tot mai... serios! Constat ca nu e o destinatie asa de prohibitiva cum credeam!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- buterfly
[20.09.15 16:21:26]
» mesaj pers

   @crismis - ptiuuu bata-l norokul! Noroc cu tine ca altfel nu gaseam articolul ala cu hotelul. Dar tot nu sunt multumita, astept povestea AIA tare cu aventurile pe insula! Un snorkel, o tzuicomicina pe vapor, o cina romantica, o plaja ceva...

   Nu cauta baietii cu fuste ca sunt nasoi, mai au 15 neveste prin poiata...si te pun sa te impodobesti toata ziua in patrafir si sa umbli asa in plin soare.

   Destinatia nu e chiar prohibitiva, totusi alege o insula turistica nu una locuita, e mai linistita, mai romantica si poti sa te imbraci cum poftesti (adica sa te dezbraci cum poftesti!)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- robert
[21.09.15 08:54:51]
» mesaj pers

   @gettyy - Mulțumesc din suflet pentru vorbele frumoase. Acestea îmi dau puterea să continui.

   Scuze de întârzierea cu care raspund. dar ieri am fost foarte prins.

   Vreau să vă spun un secret: la un moment dat vroiam să renunț, dar m-am gândit că poate mai sunt și alții interesați ca și mine, de locurile exotice.

   Așa cum am ajuns si eu pe aceste meleaguri călăuzit de articolele colegilor, să-mi aduc și eu o mică contribuție. Încerc să le prezint cât mai obiectiv cu putință. Câteodată imi iese, câteodată mai puțin. Dar așa se întâmplă când te îndrăgostești de anumite locuri, devii mai subiectiv. Gata cu secretele. Multumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- robert
[21.09.15 09:01:38]
» mesaj pers

   @crismis - Se mai schimbă și obiceiurile alimentare. Am mâncat la peste si la fructe de mare sau de-alea normale, de ziceai că sunt vegetarian!

   Și m-am simțit chiar foarte bine!

   Multumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[21.09.15 09:04:56]
» mesaj pers

   @mprofeanu - Mulțumesc frumos pentru aprecieri!

   Urmeaza și povestea! Acu mă apuc de ea! Am așteptat un pic să mi se sedimenteze gândurile! Să nu scriu la cald!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[21.09.15 09:07:43]
» mesaj pers

   @buterfly - urmează, urmează si povestirea. Văd că ai primit și răsuns! :-)

   Dar îmi permit sa si te contrazic un pic, e foarte frumos la resorturi, e de vis. dar si pe o insulă locuită vacanta are farmecul ei.

   Eu m-am dus strict pentru Maldive...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[17.02.18 18:11:11]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Descoperă Male (insula/orașul), RESORTURI / ATOLI [CAZARE]" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[41] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2015] pe străduțele din Male -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670934">Şterge vot</a></div><span id="v9670934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2015] pe străduțele din Male
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2015] una dintre moscheele luxoase -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670936">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670936"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670936">Şterge vot</a></div><span id="v9670936" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670936)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670936Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670936MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2015] una dintre moscheele luxoase
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2015] pe străduțele din Male - au o predispozitie pentru culorile tari -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670939">Şterge vot</a></div><span id="v9670939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2015] pe străduțele din Male - au o predispozitie pentru culorile tari
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2015] pe străduțele din Male -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670941">Şterge vot</a></div><span id="v9670941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2015] pe străduțele din Male
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2015] clădire administrativa din zona portuară -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670943">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670943"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670943">Şterge vot</a></div><span id="v9670943" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670943)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670943Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670943MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2015] clădire administrativa din zona portuară
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2015] peste tot e specificat anul când si-au capătat independența -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670945">Şterge vot</a></div><span id="v9670945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2015] peste tot e specificat anul când si-au capătat independența
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2015] la piața agro alimentară -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670947">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670947"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670947">Şterge vot</a></div><span id="v9670947" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670947)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670947Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670947MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2015] la piața agro alimentară
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2015] zona industrială a portului -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670948">Şterge vot</a></div><span id="v9670948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2015] zona industrială a portului
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2015] piața agro alimentară -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670950">Şterge vot</a></div><span id="v9670950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2015] piața agro alimentară
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2015] prin piața din Male -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670952">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670952"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670952">Şterge vot</a></div><span id="v9670952" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670952)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670952Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670952MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2015] prin piața din Male
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2015] fructele erau la sfert de preț ca în insule -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670953">Şterge vot</a></div><span id="v9670953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2015] fructele erau la sfert de preț ca în insule
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2015] vase în portul industrial -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670954">Şterge vot</a></div><span id="v9670954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2015] vase în portul industrial
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2015] parcare de motociclete -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670955">Şterge vot</a></div><span id="v9670955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2015] parcare de motociclete
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2015] vase de aprovizionare -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670957">Şterge vot</a></div><span id="v9670957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2015] vase de aprovizionare
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2015] vase în portul de mărfuri -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670959">Şterge vot</a></div><span id="v9670959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2015] vase în portul de mărfuri
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2015] în piața de pește la sfârșitul programului -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670960">Şterge vot</a></div><span id="v9670960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2015] în piața de pește la sfârșitul programului
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2015] rechini de recif scuze de calitatea imaginii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670961">Şterge vot</a></div><span id="v9670961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2015] rechini de recif scuze de calitatea imaginii
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2015] trezoreria din Male -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670963">Şterge vot</a></div><span id="v9670963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2015] trezoreria din Male
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2015] magazin de suveniruri -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670964">Şterge vot</a></div><span id="v9670964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2015] magazin de suveniruri
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2015] părculețul din fața portului -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670965">Şterge vot</a></div><span id="v9670965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2015] părculețul din fața portului
foto robert [20.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2015] un sediu guvernamental -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670966">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670966"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670966">Şterge vot</a></div><span id="v9670966" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670966)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670966Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670966MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2015] un sediu guvernamental
foto robert [20.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2015] vasul președintelui -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670967">Şterge vot</a></div><span id="v9670967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2015] vasul președintelui
foto robert [20.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2015] pompierii de pe mare -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670968">Şterge vot</a></div><span id="v9670968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2015] pompierii de pe mare
foto robert [20.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2015] garda de coastă -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670969">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670969"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670969">Şterge vot</a></div><span id="v9670969" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670969)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670969Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670969MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2015] garda de coastă
foto robert [20.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2015] biroul președintial -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670971">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670971"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670971">Şterge vot</a></div><span id="v9670971" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670971)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670971Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670971MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2015] biroul președintial
foto robert [20.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2015] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670972">Şterge vot</a></div><span id="v9670972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2015]
foto robert [20.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2015] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 20.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av670973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv670973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=670973">Şterge vot</a></div><span id="v9670973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(670973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f670973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e670973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2015]
foto robert [20.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[41] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.127183914185 sec