64163 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Bran

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
15.09.2015
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 3 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Minivacanță în zona Bran


Sfârșitul verii 2015 a fost unul extrem de călduros, chiar și în zona montană. Ultimele zile ale lunii august ne-au găsit pe meleaguri brănene într-o minivacanță datorată unui premiu săptămânal AmFostAcolo. Am ales drept punct de plecare în mici incursiuni turistice localitatea Bran și ca bază Pensiunea „Casa Thomas”, despre care am scris câteva cuvinte într-un articol separat (vezi impresii).

Localitatea Bran s-a constituit în jurul fortificației de lemn ridicată de Cavalerii Teutoni la începutul secolului al XIII-lea. Castelul de piatră apare în a doua jumătate a secolului al XIV-lea și va polariza toată viața economică, politică și socială din zonă. Din 1956 când Castelul medieval Bran este amenajat ca muzeu crește treptat și numărul de vizitatori, dar și amenajările turistice (unități de cazare, popasuri, restaurante, etc.). După 1989 zona culoarului Rucăr-Bran devine o zonă preferată de turiștii avizi de munte dar și de persoanele dornice să își ridice case de vacanță. Numărul pensiunilor explodează, condițiile de cazare fiind chiar excelente în anumite unități. Peisajele montane, aerul răcoros de munte, castelul medieval, cetatea Râșnov, mâncarea tradițională, accesul facil în zonă, opțiuni multiple de cazare – sunt elemente care aduc anual zeci de mii de turiști în zona Bran.

Obiective turistice sunt destul de multe în zonă, cel puțin vreo 3 zile fiind necesare pentru incursiuni în istoria și frumusețea plaiurilor brănene, și nu vorbesc aici de excursii/trasee pe poteci montane. Am să enumăr, pe scurt, ce am văzut eu în weekend la Bran și în împrejurimi – pentru câteva obiective voi reveni cu articole separate.

1. Castelul Bran – este principalul punct de atracție al localității omonime, fiind situat în centrul satului de azi, lângă parcul comunal și Primăria Bran. M-am bucurat să văd succesul de care se bucură castelul în rândul turiștilor – de fiecare dată când am trecut pe lângă intrare era coadă la bilete. Prețul de acces poate părea piperat pentru unii: 30 lei adulți, 20 lei adulți peste 65 ani (pe bază de CI), 15 lei studenți, 7 lei elevi, 5 lei grup elevi (minim 20 copii). Taxa foto este inclusă în prețul biletului. Furnicarul de vizitatori nu se oprea pe tot parcursul programului de vizitare: 09.00-18.00 (până la 30 septembrie). Un plus este programul de luni (12.00-18.00), când cunoaștem că majoritatea muzeelor sunt închise. În Casa de Ceai este amenajată o cafenea. De data aceasta nu am mai intrat la castel fiindcă îl vizitasem acum doi ani, înveșmântat într-o mantie albă de omăt. L-am privit zilnic de la fereastra pensiunii cum se înalță semeț deasupra satului controlând drumul ce ducea spre Țara Românească. Am parcurs de vreo două ori și ulițele bâlciului de la intrare unde găsești tot ce vrei, de calitate ori de factură îndoielnică. Menționez în primul rând pe domnul profesor mai în vârstă ce are standul cu vederi, hărți, broșuri și cărți legate de zona vizitată. Apoi pot înșira un lung pomelnic de obiecte de lemn, sticlă, materiale textile, plastic de orice fel: jucării, vase casnice, instrumente muzicale, îmbrăcăminte, obiecte decorative ori distractive, tablouri și grafică cu imagini din zonă (unele superbe realizate chiar de artiști plastici), etc. La acestea se adaugă restaurantele și terasele din preajma castelului, chioșcurile cu fructe, cele cu gogoși, kurtos-kolacs, cozonaci și alte produse de patiserie. Zona e un adevărat mușuroi uman, cele câteva treceri de pietoni producând adevărate ambuteiaje auto (mai cu seamă în weekend). Localitatea nu duce lipsă nici de farmacii – vreo trei la număr.

2. Muzeul Satului Brănean – strâns legat de domeniul castelului, „poartă în poartă” aș putea spune, se află și micuțul muzeu în aer liber. Voi reveni cu un mic articol dedicat numai acestui obiectiv, dar vă pot spune că accesul se face contra sumei de 8 lei/adult, iar fotografiile nu se taxează. Este un colț rural autentic ce reflectă vechea viață țărănească din zona Branului. Timp de 30-40 minute te poți transpune în pielea unui țăran autentic, a unui „lumber” ori a unui cioban străbătând circuitul de-a lungul căruia sunt înșirate gospodăriile. Datorită amplasării inspirate, la poalele castelului, muzeul satului estevizitat de un număr destul de mare de turiști.

3. Muzeul Vămii Medievale Bran – am fost impresionat de exponatele găsite în acest muzeu, puțin promovat. Amplasat cumva în spatele castelului, pe șoseaua ce duce spre Moeciu, nu se află în mijlocul furnicarului de la intrare în Castelul Bran, ceea ce îi diminuează numărul de vizitatori. Consider că a căpătat o valoare și mai mare după anul 2009, atunci când colecțiile și mobilierul Castelului Bran au fost mutate aici, datorită retrocedării fortificației către arhiducele Dominic de Habsburg. Dragi colegi, obiectele și mobilierul original (multe piese au aparținut Casei Regale) se află expuse în clădirea Vămii Medievale. Doamna muzeograf ne-a vorbit cu pasiune despre piesele expuse dar și cu durere în suflet despre perspectiva împrăștierii acestora în diverse locuri datorită retrocedării clădirii Vămii Medievale Bran către același arhiduce. Mi-au plăcut foarte mult Salonul Biedermeier, Dormitorul Regelui Ferdinand (o adevărată bijuterie), Salonul Galben al Reginei Maria, Salonul Neo-Rococo. Tariful unui bilet este modic: 8 lei/adult și 5 lei taxa foto. O descriere amănunțită a obiectivului a făcut colegul @CrazyMouse anul trecut într-un articol bine ilustrat (vezi impresii).

4. Capela „Inima Reginei Maria” – mai întâi traversăm un mic podeț peste râu, situat vis-a-vis de Muzeul Vămii Medievale Bran. Aici, într-un perete de stâncă, este săpat un spațiu special amenajat, unde în anul 1941 a fost depusă urna cu inima Reginei Maria – adusă de la Balcic, după pierderea Cadrilaterului în 1940. Pentru a ajunge pe platforma nișei săpată la poalele Muntelui Măgura se urcă un șir de trepte de piatră. O plăcuță de marmură albă marchează faptele, un grilaj de fier forjat închide cripta iar o cruce de piatră cu înscrisuri chirilice străjuiește spațiul săpat în stâncă. Stăm o clipă pe o băncuță de piatră și privim spre falnicul castel ce se întrezărește printre acele de brad – suntem departe de forfota ce îl înconjoară. Principesa Ileana, fiica reginei, și-a exprimat dorința de a construi Capelei „Inima Reginei Maria” pe terenul aparținând Castelului Bran, în apropierea criptei din stâncă. Capela nou construită a respectat dimensiunile și modelul Capelei Stella Maris de la Balcic; în 1947 părintele Arsenie Boca sfințește piatra de temelie a micuțul lăcaș de cult care a fost pictat de pictorul Arthur Verona. După 1948 va începe o epocă de distrugeri și de peregrinări a casetei cu inima Reginei Maria care nu a mai apucat să fie amplasată în capela special construită. Frumoasa capelă de piatră zace și acum în părăsire, ușa era încuiată, nu exista nici un panou de informare/semnalizare – păcat! Între criptă și capelă se află 4. a) vechile ziduri ale vămii medievale – fortificații de cărămidă și piatră ce înconjurau clădirile punctului vamal; de asemenea, putem observa 4. b) centrala hidroelectrică Bran – este vorba despre o microhidrocentrală dată în folosință în 1932 și înzestrată cu două generatoare „de firmă” (Siemens și AEG) și două turbine. Casa Regală a dat dispoziție ca iluminatul stradal din Bran, Moeciu și Simon să fie asigurat fără plată; de asemenea, este furnizat gratuit curent electric școlilor și bisericilor din satele menționate mai sus. Stația este închisă și părăsită dar prin fereastra spartă am putut vedea vechile generatoare. Am citit în presă că Hidroelectrica a retrocedat în natură această microhidrocentrală arhiducelui Dominic de Habsburg.

5. Cetatea Râșnov – am străbătut pentru a doua oară ulițele fortificației de pe dealul calcaros considerată cea mai vizitată cetate medievală din România (137.000 de vizitatori între 01 ianuarie-15 iulie 2015; vezi http://www.gandul.info/stiri/record-de-vizitatori-la-cetatea-rasnov-cati-turisti-au-vizitat-zona-in-acest-an-14645560). O taxă de 10 lei îți permite accesul în interiorul zidurilor; la intrare, unde întoarce tractorașul, se construiește un punct de informare turistică. Interesantă plimbarea pe micile străduțe ale cetății țărănești: câteva magazine de „suveniruri” amenajate în camerele aflate in clădirile păstrate in situ, o expoziție foto, o fântână în jurul căreia plutește o legendă falsă, un centru de informare turistică (fără materiale gratuite despre cetate și zona înconjurătoare – doar o hartă turistică a României tipărită în cadrul unui proiect), o lunetă „chioară” + priveliști încântătoare către munte și oraș.

6. Dino Parc Râșnov – cea mai nouă atracție apărută la începutul verii 2015 este situată la poalele Cetății Râșnov. Am găsit parcul tematic foarte aglomerat dovadă a succesului de care se bucură Este un loc drăguț și instructiv pentru copii și relaxant pentru adulți. Taxele de acces sunt destul de mari (28 lei/adult și 22 lei/copil) dar o vizită în acel loc o recomand părinților cu copii (de orice vârstă). Cei interesați și pasionați de animalele preistorice vor fi bucuroși să vadă exemplare fioroase sau blânde în mărime naturală. Am scris aici (vezi impresii) un articol detaliat despre parcul cu dinozauri.

7. Bisericile fortificate din Cristian, Codlea și Vulcan – înainte de a pleca spre Capitala țării am făcut un tur al câtorva biserici fortificate din împrejurimile Branului. Localitatea Cristian mi-a plăcut în mod deosebit: parcul central, piața publică, esplanada amenajată în jurul fortificației, casa parohială, muzeul de istorie. Totul a trecut printr-un proces de amenajare și înnoire, curățenie, panouri informative și ordine. Am vizitat gratuit biserica fortificată fiind asistați și ghidați de un domn foarte amabil ce locuiește chiar acolo. În localitate urma să se desfășoare la începutul lui septembrie Festivalul „Drumul Pâinii”. În drum spre Codlea am ratat breteaua ce ducea spre biserica fortificată din Ghimbav. Orășelul Codlea, cu accentuat aspect rural, era destul de pustiu la orele dogoritoare ale amiezii. Centrul se află parțial închis din cauza lucrărilor de modernizare; biserica-cetate am găsit-o închisă clădirea de la intrare fiind în restaurare. Am ocolit impozanta fortificație pe un pietonal și am privit cu nesaț la zidurile înalte ce nu te lasă să vezi biserica din interior. Am revenit spre Bran pe o șosea lăturalnică ce trece prin Zărnești și ne-am oprit câteva minute pentru a admira zidurile bisericii fortificate din localitatea Vulcan. Ascunsă în spatele Primăriei vechea biserică era închisă.

8. Culoarul Rucăr-Bran – deși timpul de parcurs și dificultatea sunt mai mari ne-am întors spre București pe această variantă. Nu trebuie să mai menționez peisajele minunate ce le observi din autoturism (punctele de oprire amenajate sunt rare), casele vechi, pensiunile noi, căpițele de fân și turmele de mioare de pe versanți.

Am petrecut un weekend minunat în zona Bran!

---
Impresii încărcate de tata123 in 15.09.2015 16:34:32

Validat / Publicat: 15.09.15 17:30:13


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 3518


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  30350 PMA (din 32 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[15.09.15 17:37:43]
» mesaj pers

   Foarte faina sinteza obiectivelor turistice din zona Bran. Un mini-ghid util. Si din nou m-am nimerit sa dau strat vot!

   Bravo, @tata1213, as always!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[16.09.15 10:23:58]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Mulțumesc din nou. Mi-a plăcut mult zona Branului cu peisaje reconfortante, aer curat, cetăți și castele, biserici și peșteri.

   Platoul „Inima Reginei” (cum se numește terasa râului unde sunt amplasate cripta unde a stat 27 ani caseta cu inima Reginei Maria, capela gen Stella Maris, microhidrocentrala ce capta cele 7 izvoare numite „Izvoarele Reginei”, bucăți din zidul vămii medieval și sculpturi monumentale din lemn cu temă religioasă realizate în cadrul Festivalului de artă tradițională și modernă „Poarta branului”) este un obiectiv puțin promovat și deloc semnalizat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- izabiza
[17.09.15 07:55:20]
» mesaj pers

   Multumim! Un adevarat mini-ghid pentru cei ce încă nu au ajuns la Bran.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- CosminZichil
[20.09.15 13:21:04]
» mesaj pers

   Chiar daca temelia turismului in zona este Castelul Bran, multi turisti vin si pentru peisajele pe care Bucegii si Piatra Craiului le ofera.

    Cat despre Castelul lui Dracula, atrage foarte multi turisti straini, iar pentru asta cred ca ar trebui sa ii multumim lui Bram Stoker. Anul trecut in Hard Rock Cafe Istanbul am avut o discutie cu un barman de acolo, care cand a aflat ca sunt din zona Castelului lui Dracula, a inceput sa imi spuna: “cine a fost Dracula asta, ca voi romanii doar despre asta stiti sa spuneti” si ca vindem foarte mult imaginea asta.

    In fine, este o zona foarte frumoasa si ma bucur ca ti-a placut :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[20.09.15 14:54:09]
» mesaj pers

   @CosminZichil - Mulțumesc pentru lectură și vot. Într-adevăr peisajele montane din zona Bucegilor și Pietrei Craiului sunt deosebit de frumoase. Nu am avut timp în această minivacanță să fac nici un traseu montan - îmi doream să văd Prăpăstiile Zărneștilor.

   În ceea ce privește brandul Dracula, în zona Castelului Bran nu mi s-a părut a fi promovat cu exacerbare. Cred că mai mult străinii sunt impresionați și interesați de această fațetă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2015] Castelul Bran - punct principal de atracție al zonei vizitate. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668823">Şterge vot</a></div><span id="v9668823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2015] Castelul Bran - punct principal de atracție al zonei vizitate.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2015] Muzeul Vămii Medievale Bran. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668824">Şterge vot</a></div><span id="v9668824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2015] Muzeul Vămii Medievale Bran.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2015] Muzeul Vămii Medievale Bran - mobilier din Castelul Bran. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668825">Şterge vot</a></div><span id="v9668825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2015] Muzeul Vămii Medievale Bran - mobilier din Castelul Bran.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2015] Cripta Inimii Reginei Maria - Bran. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668826">Şterge vot</a></div><span id="v9668826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2015] Cripta Inimii Reginei Maria - Bran.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2015] Capela Inimii Reginei Maria - Bran. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668827">Şterge vot</a></div><span id="v9668827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2015] Capela Inimii Reginei Maria - Bran.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2015] Interior în microhidrocentrala Bran (1932). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668828">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668828"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668828">Şterge vot</a></div><span id="v9668828" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668828)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668828Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668828MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2015] Interior în microhidrocentrala Bran (1932).
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2015] Casă în Muzeul Satului Brănean. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668829">Şterge vot</a></div><span id="v9668829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2015] Casă în Muzeul Satului Brănean.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2015] Suveniruri în „bâlciul” de la intrarea în castel. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668830">Şterge vot</a></div><span id="v9668830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2015] Suveniruri în „bâlciul” de la intrarea în castel.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2015] Spre Cetatea Râșnov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668831">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668831"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668831">Şterge vot</a></div><span id="v9668831" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668831)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668831Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668831MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2015] Spre Cetatea Râșnov.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2015] Interior Cetatea Râșnov - drum de strajă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668832">Şterge vot</a></div><span id="v9668832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2015] Interior Cetatea Râșnov - drum de strajă.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2015] În piațeta Cetății Râșnov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668833">Şterge vot</a></div><span id="v9668833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2015] În piațeta Cetății Râșnov.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2015] Vin dinozauriii!!! - Dino Parc Râșnov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668834">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668834"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668834">Şterge vot</a></div><span id="v9668834" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668834)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668834Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668834MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2015] Vin dinozauriii!!! - Dino Parc Râșnov.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2015] Exponat la Dino Parc Râșnov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668835">Şterge vot</a></div><span id="v9668835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2015] Exponat la Dino Parc Râșnov.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2015] Piațetă în localitatea Cristian - Brașov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668836">Şterge vot</a></div><span id="v9668836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2015] Piațetă în localitatea Cristian - Brașov.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2015] Turnul bisericii fortificate din localitatea Cristian - Brașov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668837">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668837"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668837">Şterge vot</a></div><span id="v9668837" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668837)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668837Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668837MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2015] Turnul bisericii fortificate din localitatea Cristian - Brașov.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2015] Exponate în biserica fortificată din localitatea Cristian - Brașov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668838">Şterge vot</a></div><span id="v9668838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2015] Exponate în biserica fortificată din localitatea Cristian - Brașov.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2015] Zidurile bisericii-cetate din Codlea - Brașov. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668839">Şterge vot</a></div><span id="v9668839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2015] Zidurile bisericii-cetate din Codlea - Brașov.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2015] Culoarul Bran-Rucăr - peisaj. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668840">Şterge vot</a></div><span id="v9668840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2015] Culoarul Bran-Rucăr - peisaj.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2015] Culoarul Bran-Rucăr - peisaj. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668841">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668841"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668841">Şterge vot</a></div><span id="v9668841" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668841)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668841Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668841MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2015] Culoarul Bran-Rucăr - peisaj.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2015] Panou informativ - centrul localității Bran - obiective turistice. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668842">Şterge vot</a></div><span id="v9668842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2015] Panou informativ - centrul localității Bran - obiective turistice.
foto tata123 [15.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2015] Culoarul Rucăr-Bran - hartă de pe panou informativ. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 15.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av668843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv668843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=668843">Şterge vot</a></div><span id="v9668843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(668843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f668843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e668843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2015] Culoarul Rucăr-Bran - hartă de pe panou informativ.
foto tata123 [15.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.154989957809 sec