63931 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Riad Safir Maison D'hotes (unitate neclasificată)

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.09.2015
DE
Avatar alinaro
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Valladolid
înscris/ă în 27.05.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2015
DURATA: 4 nopti
TIP: TEAM-BUILDING
REGIM MASĂ MD
PREŢ SEJUR:
70
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100 %
 
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

rezervare cazare
la PMM* = 40 EUR  
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

   

Riad Safir – O mie şi-una de nopţi... marocane


Un alt vis împlinit, o altă dorinţă tăiată de pe lista cu lucruri “De făcut”. În Meknes am stat la Transatlantique prima dată şi la Rif a doua oară. V-am povestit despre ele acum câţiva ani. Nu mi-a plăcut niciunul. Erau frumoase ca şi arhitectură, dar confortul lăsa de dorit. Plus că se aflau în partea nouă a oraşului, deci eu primele două dăţi am văzut oraşul doar din maşină, dimineaţa şi seara. Nu mai ţine, mi-am zis în ianuarie când am aflat că anul ăsta mă întorc la vecinii de la sud. Plus că aveam dorinţa ascunsă (sau declarată, ce mai contează) de a sta la un Riad, tipicul hotel marocan, cu patio şi camere în stil „O mie şi-una de nopţi”... Zis şi făcut. Mai ales că hotelul unde trag omologii mei marocani avea preţuri exorbitante. Aşa încât comunic la senat că anul ăsta îmi caut eu hotel şi adun toate posibilităţile de pe TripAdvisor. Iau legătura cu diverşi, primesc oferte de preţ, şi în cele din urmă, după câteva zile, mă hotărăsc la Riad Safir, o casă de oaspeţi, cum îşi zic ei în franceză, gestionată de un cuplu de francezi, ceea ce m-a şi liniştit oarecum. Nu vreau să fiu rea, dar riadul cel mai recomandat pe siteul respectiv, de exemplu, îmi oferea plata în ultima zi şi doar cash. Cunoşteam din plin economia paralelă din Maroc (ai impresia că nimeni nu plăteşte impozite acolo). Iar eu aveam nevoie de factură. Plus că aveam experienţa unui coleg şi prieten italian, când acum câţiva ani făcuse o rezervare de genul ăsta, fără avans fără nimic şi-n ziua respectivă i s-a spus că nu are rezervare... M-am oprit deci la acest Riad, pentru că preţul era ok (șaptezeci de euro camera dublă cu mic dejun inclus), pentru că se afla la doi paşi de Porte Bab Mansour şi de piaţa El Hedim, centrul nevralgic al medinei, şi pentru că de data asta voiam să iau pulsul oraşului la greu. Mi-a reuşit din plin.

M-am corespondat cu Chantal pe mail, mi-a răspuns la nelămuriri, am şi sunat de câteva ori la telefon, însă mai mereu era plecată în Franţa şi-mi răspundea râzând cunoscuta Dudu (de la articolul cu hammamul). Plata am făcut-o din timp, cer plată integrală pe vremea târgului, pentru că li s-a mai tras şi ţeapă. Mi s-a părut ok, măcar eram sigură că nu voi fi obligată să cer azil marocanilor mei, mai ştii...

Site-ul lor nu e foarte generos, au câteva poze şi detalii. Eu cred că ar mai putea adăuga câte ceva, ar fi în avantajul lor, dar poate nu e cel mai important aspect.

Am avut o mică neînţelegere cu transformarea euro în dirhami pentru că mie mi se dăduse preţul în euro, transferul l-am făcut în euro, dar în contul lor au ajuns dirhami, şi mai puţini la schimb decât ar fi vrut;)... Dar au lăsat drept un discount suplimentar şi a fost ok.

Am ajuns la Meknes pe la opt şi ceva seara, am luat un petit taxi de la gara Al-Amir, încercând să negociez cu taximetristul, pentru că Chantal ne spusese că ne va costa în jur de un euro, iar nenea zbârcit şi ferm nu voia să lase mai jos de trei euro, adică treizeci de dirhami, pentru că, virgulă, era aglomeraţie mare datorită târgului. Aşa că văzând eu că nu e formă, şi sub privirile uşor amuzate ale însoţitorului meu, am urcat, eu în faţă şi el în spate claie peste grămadă cu valizele. Cred că taximetriştii îşi ziceau „Ia uite şi pe nea caisă ăsta, îşi lasă femeia în faţă”... Vreo trei i-au zis în zilele alea că ce femeie tare (-n gură, of course, haha) are... Am făcut haz şi-o să mai facem pe tema asta mult timp de-acum înainte.

Ne lasă nenea în miezul medinei, ştiam că va trebui să mergem pe jos 150 de metri. Erau tăbliţe cu numele riadului care arătau foarte bine unde se află. Şi ia-o nene pe jos, printre tarabe cu fasole verde cu teci enorme, căpşuni frumos mirositoare, îngheţată şi... multe pisici și mulți saci de gunoi. Înainte, apoi la stânga, apoi iar la stânga, de ne gândeam „Oh, Doamne, unde mergem? ” Partea bună e că citisem că după întortocheatele străduţe ai impresia că intri în paradis. Aşa şi a fost. Imediat ne-a întâmpinat Nora, o frumoasă tânără marocancă super amabilă (ca de fapt toţi cei patru angajaţi), şi repede a apărut şi Mourad, băiatul care servea micul dejun în fiecare dimineaţă. Ne-a ajutat să urcăm bagajele în camera de la etajul doi, Safir (pentru că toate au nume) şi am vrut să-i dăm un mic bacşis, pe care nu l-a acceptat! Punct pentru riad. De asemenea, cerem cheia de la camera (ușa din lemn, cu inscrustații superbe și ea) și băiatul ne spune zâmbitor că virgulă camerele nu au chei. Super tare conceptul. De prisos să vă zic că nu am avut niciun fel de probleme. E drept că am păstrat actele importante și ceva bani în seiful din dulap. Dar ideea mi-a plăcut mult, m-am simțit sigură sută la sută, așa cum mă simt și pe străzile Marocului în general...

Eram atât de încântaţi de locaţie că zburam în loc să mergem pe picioare... Ambianţă marocană peste tot, de un bun gust desăvârşit şi o curăţenie de nota zece.

Micul hotel nu are lift. Sunt două case unite; în ultima seară proprietarii au stat cu noi de vorbă la un ceai şi ne-au spus că le-au cumpărat şi reformat pe rând. Frumoasă şi inedită povestea lor – un cuplu de vârsta alor mei aproximativ, poate un pic mai tineri, dar care nu îşi arată vârsta, cunoşteau Marocul de acum 35 de ani, şi în 2007 şi-au luat lumea în cap, au vândut tot în Franţa şi s-au stabilit în Morocco. La vremea când au deschis afacerea existau doar trei riaduri în Meknes. Astăzi sunt 43... Marea majoritate practică o economie paralelă într-o societate unde bacşişul şi mita sunt la ordinea zilei în absolut orice sector. Am putut vedea poze cu procesul reformelor celor două case, au dărâmat și făcut practic totul de la zero.

Camerele sunt aşezate pe două etaje, în jurul a două patios interioare, o frumuseţe de săli unde te puteai relaxa la un ceai sau într-un hamac. Nu ştiam încontro să ne mai uităm. De prisos să vă zic că făceam poze în fiecare zi, cred că am o sută de poze de la acest riad.

Cum ne-a lăsat Mourad singuri să ne acomodăm, cum am început ca disperaţii să facem poze, atât de frumoasă era camera. Suite Safran se numea. Nu foarte mare, dar suficientă la cât am stat în ea. Un pat mare şi tare, noptiere cu veioze... orientale, perne de stat pe jos... ca la arabi, ce să mai, frumos. Surpriza a fost camera de sus, pe care te urcai pe o scară din lemn masiv, şi decorată şi aia... Doamne, ce frumos, ne venea să dormim acolo într-o seară (nu am făcut-o până la urmă).

Cel mai mult mi-au plăcut cele două ferestre care dădeau spre patio de la etaj: veți vedea în poze ce frumusețe de mozaicuri și arhitectiră arabă, o minunăție. Dacă lăsai lumina aprinsă pe dinafară, ferestrele erau luminate atât de frumos că nu-ți venea să închizi ochii. Am încercat eu să surprind splendoarea cu aparatul foto, dar cu siguranță imaginația vă va zugrăvi mult mai bogat tabloul...

Baia – originală cât cuprinde. Duşul şi wc-ul separate, ca mai peste tot la mauri, iar uşa era... o perdea!! Cât am râs când mergeam la baie şi închideam „uşa”... Chiuveta foarte originală, un vas de ceramică tradiţională, iar robinetul din sticlă mi-a plăcut atât de mult încât mi-aș pune și eu unul acasă. Pe jos preșuri asemănătoare cu ale noastre de la țară. Și în duș te simțeai cadână. Pozele vă vor spune mai mult decât o pot face eu.

Pe holurile care mie mi s-au părut întortocheate de la bun început (chiar și în ultima zi mai greșeam drumul spre cameră, dar așa sunt eu...) erau așezate cu gust fel și fel de elemente decorative, îmbinate într-un mod extraordinar. Am fost super încântată când am dat de o carte a lui Eugen Ionescu pe raftul unei mici biblioteci agățate de perete. Mai erau sofale cu perne pe jos, în caz că te lua oboseala la colț de... hol;).

Sala comună, de la parter (de fapt una din ele, cealaltă fiind închisă cât am stat noi acolo), este un mic paradis. O piscină micuță, unde poți intra cu picioarele (nu e adâncă), iar canapele confortabile, pufuri peste tot, un hamac... Acolo mergea wifi perfect și acolo ne serveau cu ceai, suc și prăjituri gratis când ne prindeau. Nota douăzeci, ce să mai. De fapt, în fiecare zi ne întrebau dacă vrem apă, suc, fructe...

Terasa. Unul din punctele forte, deși pentru mine tot complexul este un punct forte. Priveliști splendide în cele patru zări. Acolo am luat micul dejun în fiecare dimineață, servit de același amabil Mourad, acolo am luat cina în ultima seară, o cină de hotel de lux (imediat vă vorbesc și de mâncare), și tot acolo stăteam un pic seara, înconjurați de ambianță orientală la greu și respirând arome luxuriante (oare așa mi se părea? ;)). Pozele vor vorbi, din nou, mai bine ca mine.

Păpica. Cum spuneam, micul dejun, inclus în prețul camerei, excelent. De la omletă (puteai cere orice), lipii, dulcețuri, unt, brânzeturi, fructe aromate, cafea, ceai, sucuri, ba și patiserie... Oricum, nu puteai mânca tot ce ți se punea în față. Mourad ne servea râbdător și amabil, și pe noi și grupul gălăgios de ruși cu care am fost vecini în zilele acelea. Cina se oferă la cerere. Noi am cerut pentru ultima seară, lăsând la aprecierea lor felul de mâncare. O salată marocană delicioasă, dar mai ales cheveux d’ anges, un fel tipic nelipsit la festivități, nunți, etc., cu un fel de fidea făcută în casă si fiartă la vapor timp de câteva ore, de către sora lui Dudu, bucătăreasă desăvârșită. Taginul era plin și enorm, nu am putut mânca nici jumătate... La desert, prăjiturele lor dulci (poate prea dulci...), și la un pahar de vin dus de noi de acasă (acolo nu prea se găsește, iar cel care se găsește e foarte scump), ni s-au alăturat Chantal și Philippe, și uite așa am aflat povestea lor, dar și alte detalii despre viața în Meknes. Cina costă în jur de douăzeci de euro de persoană, dar repet, e de hotel de șase stele;).

Riadul nu are aer condiționat și poate părea un mare dezavantaj pe căldurile alea. Deloc! Nu este nevoie, fiind o clădire foarte răcoroasă, unde ne retrăgeam ca niște regi atunci când zăpușeala ne răpunea.

Un luru mi-e clar după această experiență (în afară de faptul că o voi repeta când voi mai ajunge la Meknes): voi încerca să aleg un riad în orice alt loc din Maroc sau altă țară musulmană, dacă există. Pentru mine senzațiile trăite acolo merită cu prisosință. Chiar te simți sultan sau cadână (după caz);).

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de alinaro in 09.09.2015 11:55:27

Validat / Publicat: 09.09.15 14:12:50


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MAROC. A mai fost în/la: Casa, Agadir, Marrakech
VIZUALIZĂRI: 3164


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (alinaro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44300 PMA (din 47 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[09.09.15 14:13:19]
» mesaj pers

   @alinaro - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinaro CONS. ONORIFIC AFA / MAROC
[09.09.15 14:17:58]
» mesaj pers

   @webmasterX - Webmaster, mie îmi apare Riad Safir mai la dreapta pe hartă. În caz că ajută, adresa este:

   Bab Aîssi, Derb Lalla Alamia, Meknès 50000, Maroc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[09.09.15 14:38:08]
» mesaj pers

   @alinaro - rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=19297.

 • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
 • - fă click pe locul unde e amplasată
  • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
 • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră sus-stânga;
 • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
 • ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - alinaro CONS. ONORIFIC AFA / MAROC
  [09.09.15 14:41:16]
  » mesaj pers

     @webmasterX - Să vedem dacă am făcut bine:

     

     33.893815, -5.564862

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - luciaoradea
  [09.09.15 16:30:06]
  » mesaj pers

     Superbă destinație! Felicitări pentru articol! Pozele extraordinare, mai ales cele cu baia... un vis!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - alinaro CONS. ONORIFIC AFA / MAROC
  [09.09.15 16:41:06]
  » mesaj pers

     @luciaoradea - Mulțumesc, Lucia. Să știi că tocmai m-am uitat pe poze acum, nu par a reflecta ceea ce eu am văzut/trăit. Oricum, Riadul acela se bate fără greutate pentru top 5 în clasamentul personal cu hoteluri de tip Radisson.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aurici
  [09.09.15 16:47:17]
  » mesaj pers

     @alinaro - Poza cu mormintele care se vad dupa terasa e tare de tot.

     Super destinatie si poze, altceva decat ni se intampla in mod obisnuit.

     Iti doresc sa te mai simti cadana si dupa ce am citit imi doresc si eu.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - alinaro CONS. ONORIFIC AFA / MAROC
  [09.09.15 17:08:40]
  » mesaj pers

     @Aurici - Săru'mâna.

     Curioasă treaba cu mormintele, da. Se vede că și la alte popoare cei mai cu dare de mână aveau voie să-și îngroape morții lângă casă. Eu nici nu-mi dădusem seama în prima zi, deși tot făcusem poze de pe terasă.

     Vă doresc să simțiți pe pielea dvs. chestia cu cadâna;). Senzația e superbă, am mai simțit-o, de exemplu, la Palatul Badi din Marakech, la un festival de folclor, și, curios, pe râul lent din Aqua parkul din același oraș (am scris la vremea respectivă dacă-mi aduc bine aminte).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - Aurici
  [09.09.15 18:27:12]
  » mesaj pers

     @alinaro - Auoleuuu, Alina, pai ne tutuiam si noi.

     Si la noi in tara se mai ingroapa mortii pe langa casa. Am vazut nu de mult asta prin Apuseni dar si prin Bistrita, prin sate razlete cu 2-3 case pe un deal intreg, unde oamenii nu au de ce sa isi incropeasca un cimitir comun si ingroapa mortul fiecare pe unde poate. Ufff, dar despre ce am gasit si noi sa vorbim!

     Hai mai bine sa-ti mai spun o data ca imi doresc si eu sa ma simt cadana ca prea ne-ai facut curioase.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - alinaro CONS. ONORIFIC AFA / MAROC
  [09.09.15 18:29:31]
  » mesaj pers

     @Aurici - Of course, tutuială fără probleme, dragă Aurici. Revenirea la rutină m-a cam zăpăcit;).

     Și chiar așa, mai bine vorbim de cadâne și saraiuri...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - amero
  [09.09.15 18:39:19]
  » mesaj pers

     "Cred că taximetriştii îşi ziceau „Ia uite şi pe nea caisă ăsta, îşi lasă femeia în faţă”... Vreo trei i-au zis în zilele alea că ce femeie tare (-n gură, of course, haha) are... Am făcut haz şi-o să mai facem pe tema asta mult timp de-acum înainte. " Ce mi-a placut, super tare "aspectul". M-am distrat si eu in Istanbul cand la un restaurant am cerut un "rachiu" turcesc, fara apa pentru mine si sotul o apa. S-a uitat ospatarul la mine si apoi l-am vazut razand contrariat cu alti doi colegi uitandu-se insistent la mine... Ce calificativ mi-au dat? . Astept sa citesc aventurile tale din Maroc.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - alinaro CONS. ONORIFIC AFA / MAROC
  [09.09.15 18:47:33]
  » mesaj pers

     @amero - Daaa, chestiile astea socioculturale pe mine mă amuză tare mult. Deși nu se mai miră nici ei așa tare: rolul femeilor este cel care este doar în societate, de ochii lumii. În casă, femeia taie și spânzură. Ca peste tot?!!!?? (dragi domni, nu săriti cu mătura pe mine, este doar o glumă nevinovată;)).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - luciaoradea
  [09.09.15 23:05:28]
  » mesaj pers

     @Aurici: E macabru, dar mă bag și eu 😉. Și în județul Cluj se practica, mai de mult, faza cu îngropaciunea aproape de casă. Mai exact în grădină (dar e o grădină luuunga, care se termină în pădure). Aici mormintele erau pe un deal, lângă pădure, nu lângă casă. Și cred că era un privilegiu, nu neapărat comoditate. În satul despre care vorbesc există și cimitir. O fi privilegiul celor mai înstăriți, cu teren mai mult, de a-si avea mormintele familiei aproape de ei. E un lucru deosebit, nu am mai văzut nicăieri altundeva asta. Legătura pe care o simți cu strămoșii e foarte puternica, și nu te simți deloc rău, nu e ca în cimitir. Crucile erau din lemn, multe au dispărut, au mai rămas doar niște damburi acoperite de iarba si flori de câmp.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
  - danamandache
  [09.09.15 23:23:23]
  » mesaj pers

     Hei, cadana mea, mi -ai dat o idee minunata de vacanța! Sper ca într- o buna zi sa ajung sa vad si eu Marocul! Frumoasa vacanța, imi era dor de articolele tale!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aurici
  [10.09.15 09:01:34]
  » mesaj pers

     @luciaoradea - O fi si un privilegiu dar cand am vazut prima oara si am intrebat mi s-a spus ca nu exista cimitir si intr-adevar mormintele erau cat mai departe de casa, in zona cea mai inalta. Initial am crezut ca sunt troite pe care si le fac oamenii pe langa case.

     Dar chiar ca este macabru. Sa ne gandim mai bine cum ne-am simti ca niste cadane, asa cum ne-a dorit Alina.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - alinaro CONS. ONORIFIC AFA / MAROC
  [10.09.15 10:07:54]
  » mesaj pers

     @danamandache - Să ai o zi frumoasă, așa cum am și eu când citesc astfel de mesaje. Îți doresc să ajungi în Maroc și oriunde vrei tu!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - alinaro CONS. ONORIFIC AFA / MAROC
  [10.09.15 17:32:30]
  » mesaj pers

     Azi, încărcând poze la articolul despre Meknes, mi-am dat seama că aveam două foldere cu poze (una cu cele făcute cu aparatul și alta cu cele făcute cu mobilul). De una din ele uitasem complet, așa că am mai completat cu ceva imagini acum. Sper să vă placă.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [30] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2015] Camera de sus din Suite Safran. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665954">Şterge vot</a></div><span id="v9665954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2015] Camera de sus din Suite Safran.
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2015] Camera principala din Suite Safran. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665955">Şterge vot</a></div><span id="v9665955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2015] Camera principala din Suite Safran.
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2015] Baia, superba si ea. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665956">Şterge vot</a></div><span id="v9665956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2015] Baia, superba si ea.
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2015] Camerele dau spre patio. La etaj in cazul asta. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665957">Şterge vot</a></div><span id="v9665957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2015] Camerele dau spre patio. La etaj in cazul asta.
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2015] Patio de jos, o oaza de relax. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665958">Şterge vot</a></div><span id="v9665958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2015] Patio de jos, o oaza de relax.
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2015] Pe stradute de-astea se ajunge la Riad;): -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665959">Şterge vot</a></div><span id="v9665959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2015] Pe stradute de-astea se ajunge la Riad;):
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2015] Pe terasa. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665961">Şterge vot</a></div><span id="v9665961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2015] Pe terasa.
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P08 [APR-2015] De pe terasa se vedeau niste morminte intr-o curte vecina. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665962">Şterge vot</a></div><span id="v9665962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2015] De pe terasa se vedeau niste morminte intr-o curte vecina.
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2015] Superba terasa, cu vedere spre toate colturile orasului. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665963">Şterge vot</a></div><span id="v9665963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2015] Superba terasa, cu vedere spre toate colturile orasului.
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [APR-2015] Parte de mic dejun la Riad Safir. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665964">Şterge vot</a></div><span id="v9665964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2015] Parte de mic dejun la Riad Safir.
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2015] -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665965">Şterge vot</a></div><span id="v9665965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2015]
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P12 [APR-2015] Cina la Riad Safir. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665966">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665966"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665966">Şterge vot</a></div><span id="v9665966" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665966)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665966Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665966MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2015] Cina la Riad Safir.
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2015] Desert si ceai la cina. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665967">Şterge vot</a></div><span id="v9665967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2015] Desert si ceai la cina.
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2015] -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665968">Şterge vot</a></div><span id="v9665968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2015]
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P15 [APR-2015] Dusul arabesc. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665969">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665969"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665969">Şterge vot</a></div><span id="v9665969" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665969)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665969Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665969MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2015] Dusul arabesc.
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P16 [APR-2015] -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665970">Şterge vot</a></div><span id="v9665970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2015]
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P17 [APR-2015] Tot pe terasa. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 09.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av665971">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv665971"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=665971">Şterge vot</a></div><span id="v9665971" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(665971)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f665971Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e665971MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2015] Tot pe terasa.
  foto alinaro [09.09.15]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P18 [APR-2015] Mic dejun la Riad Safir. Asta poza, nu cea de ieri. Scuze. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 10.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av666357">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv666357"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=666357">Şterge vot</a></div><span id="v9666357" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(666357)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f666357Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e666357MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2015] Mic dejun la Riad Safir. Asta poza, nu cea de ieri. Scuze.
  foto alinaro [10.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2015] Cina de la Riad. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 10.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av666359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv666359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=666359">Şterge vot</a></div><span id="v9666359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(666359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f666359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e666359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2015] Cina de la Riad.
  foto alinaro [10.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [APR-2015] Desert si ceai la cina de la Riad. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 10.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av666360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv666360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=666360">Şterge vot</a></div><span id="v9666360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(666360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f666360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e666360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2015] Desert si ceai la cina de la Riad.
  foto alinaro [10.09.15]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [APR-2015] Coltul de pe terasa unde luam micul dejun. -- foto by <b>alinaro</b> [uploaded 10.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av666361">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv666361"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=666361">Şterge vot</a></div><span id="v9666361" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(666361)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f666361Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e666361MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2015] Coltul de pe terasa unde luam micul dejun.
  foto alinaro [10.09.15]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.117481946945 sec