63790 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Macedonia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.09.2015
DE
vârsta 50-60 ani
DIN Câmpina
înscris/ă în 08.07.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 7 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Je vous parle d'un temps *****


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Ploile de vara sunt placute, pana la un anumit punct. Dupa zilele caniculare traite la Roma, e o adevarata placere sa simti apa cum te racoreste. In zilele ploioase, singurul lucru pe care il poti face este sa te simti bine. Ma simt bine cand calatoresc! Cobor din taxi, eram un pic cam obosita, pentru ca m-am culcat foarte tarziu, dupa ce ajunsesem acasa... Ridic privirea, la inceput, am crezut ca nu vad bine si ca nu disting cum trebuie, pe trotuar Iulia... i-am strigat numele, m-am bucurat ca nu m-am inselat si ne-am imbratisat cu mult drag. Ne-am povestit temerile si ea, curajoasa mi-a spus ca singurul remediu este: spalatul pe maini! Nu dupa mult timp a venit Adina, Diana, Elena si participantii "chibiti", tineri, frumosi, intelectuali, oameni deosebiti. Asa ca, am zambit cu admiratie si zambind am plecat la drum, in vacanta!

Macedonia, care este atât de aproape de noi şi atât de fascinantă. Eu am descoperit-o aşa: am ajuns la lacul Ohrid. Mai stiam povestea românului omagiat în Imnul de stat al Macedoniei, Pitu Guli sau Pitu Vlahul a condus armata aromânilor în bătălia de la Piatra Ursului la un sacrificiu eroic asemănător cu cel al spartanilor din bătălia de la Termopile. Stiam de neintelegerile cu Grecia... N-o sa va lamuresc eu in problema disputei dintre Grecia si Macedonia. Daca v-am trezit curiozitatea, cautati pe Wikipedia “Macedonia (region) ” sau “Macedonia naming dispute” si o sa vedeti. “Macedonia e albaneză, bulgărească, grecească”

Aveam un sentiment puternic, al calatoriei. Sa te urci in autocar si sa pleci, spre locuri pe care nu le-ai vazut niciodata in poze, fara program dinainte stabilit, fara tinte precise, si in masura posibilului, liber de orice fel de asteptari si prejudecati. Imi doream un pic de Macedonie si un pic de Albania.

Macedonia e un taram al linistii, am calatorit noaptea. Drumuri prost semnalizate, dar trainice, si pe care nu te poti pierde. In excursiile facute In Albania, In Skopje... m-am trezit de multe ori bombanind si apasand frana (virtual). N-as vrea sa va povestesc "prostia mea"... primul drum cu autocarul, sunt grasa si-n scaun ma deranjau suportii de la centura, picioarele nu-mi incapeau intre scaune, stare n-aveam, mi-a fost comod sa stau in picioare, cu fata la geam si ma tineam cu o mana de scaunul din fata si cu alta de scaunul din spate... un automobil a taiat calea autocarului, o frana puternica... am fost intoarsa, trantita pe culoar, pe spate si de la mijlocul autocarului am fost tarsaita pana in fata, langa soferi. N-am patit nimic! Mocheta aspra m-a julit si-am fost vanata, multe zile, pe umar, spate si pulpane=)) La intoarcere, nu m-am miscat din scaun!

De-a lungul zilelor am vazut peisaje de vis. Lacul de o frumusete ireala in lumina diminetii. Munte si lac. Ohrid e un lac de munte, este parte din patrimoniul mondial UNESCO şi este unul dintre cele mai vechi şi mai adânci (max. 288 m) lacuri europene si masoara 34 de km in lungime si apropae 15 in latime... Se afla la granita dintre Macedonia si Albania; este un ecosistem unic in care traiesc peste 200 de specii. Trei orase maricele, doua in Macedonia, Ohrid si Struga si unul in Albania, Pogradec si cateva sate de pescari se afla pe malurile sale. Atat pescuitul cat si turismul sunt ocupatii principale ale locuitorilor din zona. Vârsta bătrânului lac, undeva la cinci milioane de ani, din aceeaşi breaslă cu Lacul Baikal şi Tanganyika.

Oraşul Ohrid, patrimoniu UNESCO încă din 1980 şi cea mai veche şi bine conservată cetate din Macedonia. La scară europeană, de asemenea se află printre cele mai vechi aşezări umane confirmate şi datate de arheologi în jur de anul 6000 î. e. n., deci începutul Epocii de Piatră. Ohridul este un supranumit Ierusalimul Balcanilor având la un moment dat în existenţa sa un număr de 365 de biserici. Deasupra apei poţi vizita muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n. Străduțele înguste încropite într-un oraș fortăreață terasat ascund parca un microclimat, o așezare cu o amprentă unică, un sentiment plăcut de timp rămas în loc și multe multe pisici!

La vreo 30 km de Ohrid în direcţie sudică găsim Mănăstirea Sfântului Naum şi parcul cu izvoare prin care patrulează grănicieri macedonieni şi albanezi de o potrivă. Ce este special pe lângă izvoarele neaşteptate din pădure este stolul de peste 40 de păuni (la o numărătoare sumară) care se plimbă liberă fără nicio grijă. Sunt peste tot, pe jos, în copaci, pe acoperiş şi nu sunt sfioşi absolut deloc! Un indicator turistic te îndeamnă să vizitezi Parcul Naţional Galicica.

Într-o dimineață însorită am pornit spre Matka Canion, lacul Mavrovo și renumitul Vârf Korab. Despre lacul Mavrovo stiu o poveste "trupul si sufletul" e trista... Canionul se lauda cu cel mai adânc lac de peșteră din Europa, au ajuns până la 215 m din cei 500 m estimați. Peștera cuprinde patru camere, dintre care numai una este deschisă publicului larg, celălalte sunt strict sub amprentă speo și cercetare. Neașteptată Macedonia!

In Macedonia, frumusetea locului alimenteaza frumusetea oamenilor. Nu ai cum sa nu zambesti, cand te trezesti de dimineata cu seninatatea de azur a lacului in fata ochilor, cu sufletul imbibat de frumusete. Macedonenii din Ohrid mi s-au parut niste oameni extraordinari. Si pot sa spun acelasi lucru si despre vecinii lor de peste lac, albanezii.

Skopje, "„Capitala kitschului”, își intitulează Associated Press relatarea din metropola macedoneană Skopje, unde Winston Churchill face semnul victoriei de pe clădirea noului minister de externe, Alexandru cel Mare ridică spada din vârful unei arteziene care difuzează la ora exactă muzică clasică, iar tatăl lui Alexandru, Filip al doilea, privește de pe piedestalul său de marmură blocurile de tip comunist și gunoaiele de pe străzile orașului.

Toate aceste minunății, scrie AP, unele terminate, altele în construcție, fac parte dintr-un proiect numit Skopje 2014, care își propune să dea o față nouă orașului ale cărui monumente au fost distruse în cutremurul devastator din 1963. Edilii sunt mândri de realizări, dar mulți macedoneni spun că ele sunt total nepotrivite, atât din punct de vedere estetic, cât și economic, într-o țară lovită de criză și cu șomajul cel mai înalt din Europa, de 30%. "

Lansat sub numele de "Skopje 2014", acesta combină clădiri neoclasice şi baroce (un stil care nu a fost folosit niciodată în această parte agrestă a Peninsulei Balcanice), fântâni, colonade, poduri pietonale peste Vardar şi galere romane pe malurile râului, toate presărate cu o multitudine de statui. Cea mai impunătoare dintre ele, 23 de metri înălţime, care toată lumea ştie că îl reprezintă pe Alexandru, este denumită oficial "Războinic călare", pentru a nu zgândări Atena (şi Uniunea Europeană care, sprijinind Grecia, tărăgănează aderarea Macedoniei). Statuia se află vizavi de "Războinic pedestru", reprezentându-l pe tatăl lui Alexandru, Filip al II-lea al Macedoniei.

Astfel, în doar 100 m2, în centrul capitalei, se înşiruie întreaga istorie a ţării. Statuia împăratului Iustinian aminteşte că Macedonia a cunoscut, după Alexandru, o măreţie bizantină. Ceva mai departe, regele Samuil (secolul al X-lea) domină trecătorul cocoţat pe tronul său. Potrivit istoricilor locali, el este părintele primului stat al slavilor din Macedonia. Skopje pare un oras rupt in doua, unit doar printr-un pod de piatra ce traverseaza riul Vardar. Am vazut autobuzele roșii, supraetajate și nou-nouțe, care se plimbau pe străzile capitalei, fuseseră donate de Japonia cu nu știu ce ocazie. Megalomanie peste tot. Ce a mai spalat putin fata orasului a fost ghida, care ne-a spus o gramada de povesti, inclusiv despre bunica ei care a cunoscut-o pe Maica Tereza. Maica Tereza, cunoscută în toată lumea pentru eforturile sale de a îmbunătăţi viaţa celor aflaţi în suferinţă şi răsplătită cu Primul Nobel pentru Pace în 1979.

Casa Maicii Teresa, o clădire modernă, luminoasă, în nuanțe plăcute de albastru și alb. Este situată în plin centrul oraşului nou, contrastând destul de puternic cu clădirile din jur. Mi se pare cam de prost gust asocierea Maicăi Tereza cu această clădire modernistă. Părinții săi, de origine albaneză, erau devotați bisericii catolice și implicați în toate acțiunile acesteia. Pe când avea doar 8 ani, tatăl său a murit, iar ea s-a apropiat foarte mult de mamă, o persoană foarte pioasă și plină de compasiune față de semenii săi, care i-a insuflat fiicei sale spiritul actelor de caritate. Am aflat multe lucruri despre Maica Tereza si in Tirana, Albania.

Luaţi aminte: pe timp de iarnă, după orele 19:00, adică 7 seara, pe tot teritoriul Macedoniei nu se mai vând băuturi alcoolice. Pe timp de vară (aprilie - octombrie) se dă ciupeală până la nouă seara.

Daca la intrarea in oras , vezi minaretele a doua moschei, relativ apropiate una de alta, la plecare se vad de departe profilate pe un cer din care se inalta o imensa cruce, cocotata in virf de munte. Crucea, care noaptea e luminata de beculete, se afla pe muntele Vodno, are 66 de m inaltime si a fost ridicata acum sapte ani pentru a marca doua milenii de crestinism. Se vede de la cel putin 30 de km distanta, iar noaptea, pe un cer senin, numai luna rivalizeaza cu ea.

Orasul Struga, din apropierea Ohridului, are o faima internationala datorita festivalului “Serile de poezie”. La radacina unui copac mai batrân se afla o piatra pe care sta scris: Nichita Stanescu, 1982.

Are, intr-adevar, varsarea Crni Drim-ului in lac, o promenada pe malul raului, un centru dragut si halva buna... mi-am luat perle

Inchei impresiile mele cu un fragment dintr-o serenada:

"Dar, sa revenim pe drumul - mai lung ca o zi de post –

Prin Bulgaria si apoi in Macedonia am fost.

Dupa ce lacasul Sfantului Pantelimon am vizitat

- noua sute ani trecut-au de cand a fost inaltat

langa Skopje, pe Vodno, si unde crestinul vine

sub ocrotitoarea aripa a puterilor divine –

Coborat-am inspre Ohrid – lacul este unicat

Pentru ca fauna, flora mii de ani i-au rezistat

- dinainte deci de era glaciara el traieste.

Drinul Negru tot aici de sub munte izvoraste

Si, cuminte, peste lac, pleaca-n drumu-i, valurind,

Iese-apoi din lac la Struga spre Albania grabind;

Se uneste cu cel “Alb” (la Kukës “se pun de-acord”!)

Si se varsa-n Lacul Shkodrei in Albania de nord.

Am fost si la « Sfantul Naum » si Ohridul de poveste

Unde-am vizitat orasul – obiectiv UNESCO este:

Cetatea lui Samuil – legenda tulburatoare,

Vechi biserici, mozaicul, strazile-i fermecatoare,

Lacu-albastru si mormantul Sfantului vindecator,

Munti in juru-ne, lumina soarelui stralucitor,

Locul – tot ce-nseamna « Ohrid » - daruit de Dumnezeu

E margaritar ce-nseamna a te opri aici mereu.

Dincolo de-Ohrid, Albania ne-astepta insa de-acum

Si autocarul nostru iar s-a asternut la drum…

Dupa douazeci de ore drumul nostru-a luat sfarsit.

Elegant, hotelul Konti ne-a primit. Si am dormiiiit… "

Viata ne scoate in fata in fiecare zi oameni noi, necunoscuti pana in acel moment, si sunt sanse destule ca cei pe care-i cunosti azi sa-ti devina prieteni…

Permanent a existat multa veselie si buna dispozitie. In ultima seara la petrecerea de ramas bun, ne-am promis sa ne revedem cat mai des.

Intelepciunea populara spune "un prieten adevarat este o comoara".

Am avut o vacanta frumoasa si va multumesc prieteni pentru aceasta intalnire de neuitat!

In plimbarea cu vaporasul pe lacul Ohrid, parca am ascultat si aceasta melodie:https://www.youtube.com/watch?v=dWCGNwImzTc multumesc!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de balasa violeta in 06.09.2015 19:12:21

Validat / Publicat: 06.09.15 21:38:46


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MACEDONIA de NORD.
VIZUALIZĂRI: 3802

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (balasa violeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  84100 PMA (din 72 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- buterfly
[06.09.15 22:13:05]
» mesaj pers

   Foarte interesant, scris din inima! Ati avut o vacanta pe cinste!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- msnd
[06.09.15 22:20:25]
» mesaj pers

   Excelente impresii. Bună ocazie de aduceri aminte pentru cei ce „au fost acolo”. Oare mi-a mai rămas și mie ceva de spus?

   Parcă totuși așteptam ceva mai multe despre excursia la Tirana. Sau să sper că va urma un articol separat.

   O seară excelentă!

   Last Edit:

   Până să scriu ecoul, mi-a venit rândul la vot exact la SB. Sunt foarte încântat de această situație.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- adri-nico
[06.09.15 22:42:17]
» mesaj pers

   Inseamna ca n-ai fost atenta la excursia de la Sf Naum, ciin ghida ne-a spus ca ultimile masuratori arata ca lacl are o adincime de 317 metri. Stiai asta?

   Si apa are o vizzibilitate de 20 metri aincime. NA! ca mi-a ramas si mie ceva de completat.

   Cit despre frumusetile Macedoniei si vacanta minunata ce am petrecut-o impreuna, sint de acord.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- balasa violeta
[07.09.15 01:19:17]
» mesaj pers

   @msnd - am sa scriu de Tirana si de Durres... la Albania!

   Multumesc pentru aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- balasa violeta
[07.09.15 01:22:27]
» mesaj pers

   @adri-nico - asa o fi, eram departe de ghida si nici n-am fost atenta la datele tehnice, stiam ca le gasesc pe net.

   Multumesc de completare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dorgo
[07.09.15 07:33:51]
» mesaj pers

   @balasa violeta - Pacat ca n-ai pus si continuarea titlului sub forma de clip (Je vous parle d'un temps...), este un videoclip foarte frumos, poate va apare pe sait chiar daca nu are legatura cu subiectul, dar in esenta si sens filozofic, are totusi... mi-e dor de Montmartre si Paris... cred ca trebuie sa scriu ceva, de mult nu s-a mai scris despre Extremul Occident, Balcanii sunt la putere azi...

   youtube

   

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- balasa violeta
[07.09.15 10:26:26]
» mesaj pers

   @dorgo - cand am scris acest titlu, eram un pic suparata de discutiile interminabile... la aceasta destinatie.

   Am scris un ecou si apoi mi-am zis sa dezvolt un pic, intalnirea noastra.

   Ti-am citit toate review-urile despre Paris...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- calatorul
[07.09.15 17:27:07]
» mesaj pers

   @balasa violeta - Iaca am reusit sa votez si eu la un zuperbonus, pentru relatarea sincera, directa si convingatoare. Succes si vacante frumoase in continuare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- teona
[10.09.15 13:23:51]
» mesaj pers

   Ce frumos povestiti! Este o placere sa va " urmaresc "in fiecare calatorie pt ca imbinati informatia culturala, cu mult umor si asa pare totul mult mai interesant. Regret ca nu am povestit la un pahar, alaturi de simpaticul dvs. sot si ceilalti colegi, dar astea au fost circumstantele momentului. Va doresc sa impartasiti mereu impresii asa din suflet, cu pozitivitatea care va caracterizeaza.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2015] Un frumos rasarit de soare, de la balcon! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664624">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664624"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664624">Şterge vot</a></div><span id="v9664624" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664624)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664624Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664624MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2015] Un frumos rasarit de soare, de la balcon!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2015] Lacul Ohrid si cele trei lebede! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664627">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664627"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664627">Şterge vot</a></div><span id="v9664627" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664627)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664627Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664627MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2015] Lacul Ohrid si cele trei lebede!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [AUG-2015] Asa vedeam lacul Ohrid din camera! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664629">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664629"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664629">Şterge vot</a></div><span id="v9664629" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664629)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664629Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664629MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2015] Asa vedeam lacul Ohrid din camera!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [AUG-2015] Radeam de una singura... m-am simtit minunat! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664631">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664631"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664631">Şterge vot</a></div><span id="v9664631" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664631)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664631Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664631MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2015] Radeam de una singura... m-am simtit minunat!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2015] Orasul Ohrid! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664633">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664633"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664633">Şterge vot</a></div><span id="v9664633" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664633)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664633Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664633MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2015] Orasul Ohrid!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [AUG-2015] Orasul Ohrid! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664635">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664635"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664635">Şterge vot</a></div><span id="v9664635" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664635)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664635Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664635MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2015] Orasul Ohrid!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n. -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664639">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664639"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664639">Şterge vot</a></div><span id="v9664639" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664639)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664639Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664639MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n.
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n. -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664649">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664649"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664649">Şterge vot</a></div><span id="v9664649" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664649)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664649Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664649MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n.
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2015] In drum spre muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n. -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664650">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664650"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664650">Şterge vot</a></div><span id="v9664650" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664650)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664650Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664650MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2015] In drum spre muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n.
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n. -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664651">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664651"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664651">Şterge vot</a></div><span id="v9664651" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664651)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664651Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664651MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n.
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n. -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664652">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664652"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664652">Şterge vot</a></div><span id="v9664652" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664652)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664652Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664652MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n.
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n. -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664654">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664654"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664654">Şterge vot</a></div><span id="v9664654" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664654)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664654Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664654MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n.
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n. -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664656">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664656"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664656">Şterge vot</a></div><span id="v9664656" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664656)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664656Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664656MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n.
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n. -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664658">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664658"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664658">Şterge vot</a></div><span id="v9664658" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664658)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664658Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664658MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2015] Muzeul de gospodării construite autentic după cele de secol XII – VII î. e. n.
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2015] Paun, in drumul nostru spre manastirea Naum! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664660">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664660"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664660">Şterge vot</a></div><span id="v9664660" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664660)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664660Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664660MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2015] Paun, in drumul nostru spre manastirea Naum!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2015] O mica cascada drumul nostru spre manastirea Naum! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664662">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664662"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664662">Şterge vot</a></div><span id="v9664662" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664662)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664662Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664662MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2015] O mica cascada drumul nostru spre manastirea Naum!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2015] Manastirea Naum! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664664">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664664"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664664">Şterge vot</a></div><span id="v9664664" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664664)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664664Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664664MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2015] Manastirea Naum!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2015] Unul din izvoarele care alimentau lacul Ohrid! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664665">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664665"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664665">Şterge vot</a></div><span id="v9664665" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664665)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664665Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664665MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2015] Unul din izvoarele care alimentau lacul Ohrid!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2015] Unul din izvoarele care alimentau lacul Ohrid! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664666">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664666"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664666">Şterge vot</a></div><span id="v9664666" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664666)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664666Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664666MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2015] Unul din izvoarele care alimentau lacul Ohrid!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2015] Sfantul Naum! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664667">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664667"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664667">Şterge vot</a></div><span id="v9664667" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664667)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664667Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664667MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2015] Sfantul Naum!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2015] Canionul Matka! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664668">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664668"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664668">Şterge vot</a></div><span id="v9664668" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664668)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664668Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664668MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2015] Canionul Matka!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2015] Canionul Matka! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664669">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664669"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664669">Şterge vot</a></div><span id="v9664669" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664669)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664669Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664669MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2015] Canionul Matka!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2015] Canionul Matka! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664670">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664670"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664670">Şterge vot</a></div><span id="v9664670" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664670)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664670Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664670MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2015] Canionul Matka!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2015] Canionul Matka! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664671">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664671"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664671">Şterge vot</a></div><span id="v9664671" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664671)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664671Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664671MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2015] Canionul Matka!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2015] Canionul Matka! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664672">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664672"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664672">Şterge vot</a></div><span id="v9664672" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664672)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664672Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664672MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2015] Canionul Matka!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2015] Un ratoi si ratuste pe marginea lacului Ohrid! -- foto by <b>balasa violeta</b> [uploaded 06.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av664677">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv664677"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=664677">Şterge vot</a></div><span id="v9664677" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(664677)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f664677Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e664677MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2015] Un ratoi si ratuste pe marginea lacului Ohrid!
foto balasa violeta [06.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.124788045883 sec