63700 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Schitul Iezer - Sfântul Antonie [Cheia]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.09.2015
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Schitul Iezer şi tragediile care s-au întâmplat acolo.


Plecasem într-o miniexcursie de patru zile în care prima noapte ne-am cazat la Vila Victoria din Râmnicu- Vâlcea vezi impresii pentru care am numai cuvinte de laudă.

Pentru Râmnicu Vâlcea aveam la dispoziţie puţin peste jumătate de zi şi ne-am pus problema: ce facem, vizităm oraşul sau câteva lăcaşuri pe care nu le-am mai văzut? Ce să vizitezi oraşul într-un august cu 37 de grade în care asfaltul se înmoaie sub tălpi şi ţie nu-ţi mai trebuie nimic decât puţină umbră şi răcoare?

Citisem mai demult un splendid review despre Râmnicu Vâlcea scris de Mireille vezi impresii şi mi-am dat seama că jumătate de zi nu ar fi suficient nici să dau o bifă oraşului.

Am hotărât ca înainte de a ne caza, s-o luăm spre băile Olăneşt, apoi spre satul Cheia de unde prin pădure, pe serpentine umbroase să ajungem la schitul Iezer. De la Râmnicu Vâlcea până la Valea Cheii spre Olăneşti pe DN64A sunt14 km., apoi 5 km pe DJ654 până în satul Cheia (asfalt) şi 3 km drum forestier acceptabi, în serpentine până la schit.

Citisem pe undeva că schitul, construit pe locul unde pe vremuri era un iaz este unul din cele mai izolate lăcaşuri din Oltenia. Întradevăr, pustietate de om, copaci înalţi care-şi unesc coroanele deasupra drumului şi prin luminişuri, imagini de o clipă ca o părere a masivului Buila Vânturăriţa din munţii Căpăţânii. Am oprit să pot poza stancile albe scăldate în soare. La un moment dat alături de drumul pentru patru roţi era o potecă pieptişă pe care o măicuţă cu un toiag într-o mână şi o sacoşă grea în alta urca din greu spre schit. I-am făcut semn să urce în maşină. A refuzat. Credinţa îţi crează o altă mentalitate, îţi dă o altă filozofie asupra modului de trai şi a privaţiunilor la care de bună voie te supui.

Jos în vale printre pomi se zărea panglica râului Cheia care se rostogolea printre bolovani. Din loc în loc câte o troiţă pregătea sufletul şi amintea trecătorului că se îndreaptă spre un loc de reculegere.

Am ajuns în faţa schitului unde, deşi era o zi obişnuită de lucru, pe ambele părţi ale drumului erau parcate maşini. De aici puteai să urci panta uşoară şi apoi treptele spre curtea schitului sau să urmezi săgeata şi îndemnul scris pe o plăcuţă să vizitezi peştera sfântului Antonie. ˝ n-o să puteţi urca doamnă, e greu suişul˝ mi-a spus o femeie care fusese sus. Cu timpul începi să înveţi să renunţi. Doamne, cu 30 de ani să fi avut mai puţin, aş fi urcat în peşteră şi apoi aş fi mers pe jos la manastirile Pahomie şi Pătrunsa din parcul national Buila Vânturăriţa. Toate la timpul lor.

Schitul Iezer a fost ctitorit de Radu I şi fiul său Mircea cel Batrân în creerul munţilor, ca lăcaş de închinăciune ferit de tâlhari şi cotropitori. După moartea lui Mircea în 1418, schitul a căzut în uitare, rămânând în vrednicie doar câţiva călugări.

La jumătatea sec. XVI domnitorul Mircea Ciobanu şi soţia sa Doamna Chiajna au înzestrat schitul cu cele de trebuinţă, cu moşii şi danii şi schitul a căpătat o nouă viaţă.

Vreau să vă menţionez două tragedii întâmplate aici şi care nu au caracter de legendă fiind menţionate în documente demne de crezare.

- Ieromonahul Chiriac Râmniceanu a relatat în 1850 o întâmplare ţinută minte de călugări din generaţie în generaţie. Domnitorul Mircea Ciobanu avea două fete. Pentru că fica cea mică s-a casătorit înaintea celei mari, aceasta din urmă a considerat-o ofensă şi plină de ură împotriva familiei a fugit de acasă trecând munţii în Ungaria. Acolo s-a căsătorit cu un ungur Nemeş şi i-a spus soţului de tainiţele din schit. În zid era ascuns un cazan cu aur şi odoare. Soţul a venit peste noapte cu o ceată de oameni, a omorât călugării din schit şi a surpat zidurile în căutarea averii. A găsit-o şi s-a întors cu comoara în Ungaria.

- Al. Odobescu a scris în Opere, vol. II. că însuşi Mihai Viteazul şi-a ascuns visteria în schitul Iezer înainte de a pleca în Ardeal. După omorârea lui, tâlhari şi trădători care ştiau locul, au descins în schit, au omorât 300 călugări şi au furat aurul. Sătenii i-au îngropat pe martiri la vreo 500m în aval de schit, lângă albia Cheii în locul numit Crucea Moşilor. Au săpat trei cruci în stâncă, urmele lor mai putând fi văzute şi azi.

Viaţă înfloritoare şi degradări, suişuri şi coborâşuri aceasta a fost istoria acestui schit dar există şi o binecuvântare întru apărarea pelerinilor, se spune că din partea celor 300 de Moşi. În saitul Creştin Ortodox se scrie că dealungul timpului mai multe maşini s-au răsturnat în râpă dar deşi autovehicolele au fost făcute praf, niciun om n-a păţit nimic.

Pe ruinele vechiului schit atât de încercat de oamenii fără niciun Dumnezeu, Antonie Schimonahul a pus temelia unuia nou, dăruind pentru construcţie întreaga sa avere. El era mirean, de origine aromân şi a venit în Râmnicu Vâlcea pentru a face comerţ. La vârsta de 64 de ani şi-a încheiat afacerile şi a plecat în munţi la Iezer. A ridicat schitul între anii 1693-1703. Schitul a a fost pictat în 1720. Antonie la vârsta de 82 de ani s-a retras într-o peşteră unde a construit o bisericuţă dăltuită în piatră de mâna lui şi o chilie pentru vieţuire. A trecut la cele veşnice la 92 de ani. În 1992 a fost canonizat ca sfânt sub numele de Cuviosul Antonie de la Iezeru.

În cursul următoarelor secole schitul a fost de mai multe ori refăcut şi alte ori aproape desfiinţat. Prin 1910, schitul fiind în mare sărăcie s-a zugravit altarul, s-au reparat chiliile şi s-a înălţat clopotniţa. În 1970 Episcopia Rămnicului a făcut multe îmbunătăţiri dar curent electric s-a tras abia prin 1995. Din 1990 aici vieţuieşte o comunitate de măicuţe care prin înclinaţia feminină spre frumos au pus amprenta asupra locurilor sălbatice transformându-le într-o grădină înfloritoare.

Schitul Iezer are trei clădiri din care, în cea veche se menţin frescele făcute în 1720. Ele probabil că au fost realizate de pictori locali care au utilizat vegetale pentru producerea culorilor. Predomină albastrul siniliu, verde, ocru şi portocaliu iar temele religioase sunt puternic conturate. Nu se poate să nu rămâi impresionat de vigoarea acestor fresce.

Biserica are formă de navă, nu are turlă şi pridvor şi este acoperită cu tablă. Naosul este despărţit de pronaos printr-un zid în care este practicată o deschidere de lăţimea unei uşi. Biserica are exteriorul văruit, cu excepţia peretelui în care se află uşa de intrare deasupra căreia sunt pictate scene religioase.

Curtea interioară de mici dimensiuni este înconjurată de un zid de piatră, intrarea făcându-se urcând o scară cu trepte de piatră. În pustietatea munţilor, curtea schitului este grădina Maicii Domnului plină de flori. Dealtfel biserica poartă hramul ˝ Intrarea în biserică a Maicii Domnului˝.

Măicuţele au construit şi o biserică nouă mai mare, zidită ca paraclis în partea stângă a vechii bisericuţe şi care este încadrată de chilii. Aici se află moaştele Cuviosului Antonie de la Iezeru.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 04.09.2015 18:08:37

Validat / Publicat: 04.09.15 19:46:00


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2553


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38000 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[06.09.15 17:57:57]
» mesaj pers

   la Schitul Iezer nu am ajuns si nici nu stiam de el, desi in Olanesti am fost. Iar Buila Vanturarita este una din putinele culmi importante pe care deasemenea nu am fost. Asta se cam traduce a "Ce mai astepti, Dane?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[09.09.15 14:42:33]
» mesaj pers

   @Michi - Mi-am reamintit cu drag de aceste locuri minunate! De la Olanesti se poate veni si pe jos prin schitul Bradu. Maicutele de la schitul Bradu asa procedeau de anumite sarbatori.

   Este o zona frumoasa si cu celelalte lacase de cult: Pahomie si Patrunsa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster70
[30.10.15 19:40:03]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Schitul Iezer - Sfântul Antonie [Cheia], OLĂNEȘTI" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2015] Drum forestier prin pădure -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663412">Şterge vot</a></div><span id="v9663412" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663412)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663412Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663412MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2015] Drum forestier prin pădure
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2015] Albia râului Cheia -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663416">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663416"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663416">Şterge vot</a></div><span id="v9663416" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663416)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663416Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663416MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2015] Albia râului Cheia
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2015] Msivul Buila Vânturăriţa -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663418">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663418"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663418">Şterge vot</a></div><span id="v9663418" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663418)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663418Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663418MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2015] Msivul Buila Vânturăriţa
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2015] Indicatoare spre alte locuri -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663421">Şterge vot</a></div><span id="v9663421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2015] Indicatoare spre alte locuri
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2015] Spre peştera Sf. Antonie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663423">Şterge vot</a></div><span id="v9663423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2015] Spre peştera Sf. Antonie
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2015] Troiţă la intrarea în schit -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663426">Şterge vot</a></div><span id="v9663426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2015] Troiţă la intrarea în schit
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2015] Înafara mănăstirii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663431">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663431"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663431">Şterge vot</a></div><span id="v9663431" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663431)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663431Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663431MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2015] Înafara mănăstirii
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2015] Aleea pietruită spre schit -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663437">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663437"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663437">Şterge vot</a></div><span id="v9663437" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663437)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663437Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663437MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2015] Aleea pietruită spre schit
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2015] Grădina schitului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663451">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663451"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663451">Şterge vot</a></div><span id="v9663451" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663451)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663451Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663451MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2015] Grădina schitului
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2015] Schitul construit de Cuviosul Antonie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663454">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663454"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663454">Şterge vot</a></div><span id="v9663454" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663454)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663454Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663454MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2015] Schitul construit de Cuviosul Antonie
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2015] Grădină cu flori şi chiliile măicuţelor -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663455">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663455"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663455">Şterge vot</a></div><span id="v9663455" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663455)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663455Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663455MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2015] Grădină cu flori şi chiliile măicuţelor
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2015] Istoricul schitului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663459">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663459"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663459">Şterge vot</a></div><span id="v9663459" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663459)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663459Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663459MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2015] Istoricul schitului
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2015] Trepte de acces în curtea schitului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663463">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663463"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663463">Şterge vot</a></div><span id="v9663463" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663463)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663463Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663463MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2015] Trepte de acces în curtea schitului
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2015] Clopotniţa schitului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663466">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663466"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663466">Şterge vot</a></div><span id="v9663466" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663466)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663466Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663466MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2015] Clopotniţa schitului
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2015] Clopotniţa, flori şi chilii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663469">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663469"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663469">Şterge vot</a></div><span id="v9663469" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663469)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663469Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663469MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2015] Clopotniţa, flori şi chilii
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2015] Paraclisul între schit şi clopotniţa -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663470">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663470"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663470">Şterge vot</a></div><span id="v9663470" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663470)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663470Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663470MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2015] Paraclisul între schit şi clopotniţa
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2015] Moaştele Cuviosului Antonie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663471">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663471"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663471">Şterge vot</a></div><span id="v9663471" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663471)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663471Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663471MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2015] Moaştele Cuviosului Antonie
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2015] Pictură în frescă din 1720 -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663473">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663473"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663473">Şterge vot</a></div><span id="v9663473" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663473)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663473Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663473MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2015] Pictură în frescă din 1720
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2015] Maica Domnului frescă din 1720 -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663475">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663475"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663475">Şterge vot</a></div><span id="v9663475" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663475)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663475Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663475MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2015] Maica Domnului frescă din 1720
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2015] Interior schit -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663478">Şterge vot</a></div><span id="v9663478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2015] Interior schit
foto Michi [04.09.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2015] Interior schit -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 04.09.15] - <span class="allrVotedi" id="av663481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv663481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=663481">Şterge vot</a></div><span id="v9663481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(663481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f663481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e663481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2015] Interior schit
foto Michi [04.09.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.103193998337 sec