62411 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Ohrid

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.08.2015
DE
Avatar dank
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Ploiesti
înscris/ă în 01.09.09
MEMBRU: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 4 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.88
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Nu pleci de aici decât fericit


Urmare de aici

Provocați de întâlnitea AFA la care nu puteam participa, am studiat despre Ohrid ce am gasit pe internet și am decis că vara aceasta vom îmbrățișa Macedonia, cu tot ce are ea să ne ofere.

Ne-am luat mașina din dotare, bagajele, hărțile, banii, și am plecat la drum cu voie bună, știind că ne va aștepta un concediu reușit. Rezervările pentru cazări le-am făcut pe booking, google maps ne-a ajutat pentru drum și hărți, GPS-ul a avut și el rol important, așa că ne-am facut cruce și am plecat la drum, dus-întors 1870 km.

Traseul nostru a fost mai sportiv, pentru că ne-am propus mai multe obiective: Skopje, Ohrid, mănăstirea Rila (Bulgaria) și complexul Comana, Delta Neajlovului.

Am plecat din Ploiești la 5,00 cu destinația Skopje (am ajuns la ora 15). Am trecut granița cu ferry la Zimnicea, ora 8,30, Pleven, Lukovit, Sofia pe centură, Pernik, Kyustendil, vama, Kumanovo, Skopje, 667 km. Taxe de drum: ferry Zimnicea-Svishtov 8 euro, vignetă Bg 5 euro cu cardul sau 10 leva, plătită la benzinărie, iar în Macedonia două puncte de taxare autostradă 2,5 E. La granița macedoneană ne-au cerut buletinele și cartea verde a mașinii, deci atenție să aveți asigurare valabilă pentru FYROM (Macedonia). Un lucru pe care eu nu-l știam a fost că în Macedonia ora nu este ca la noi, ci este cu o oră înapoi.

Skopje este frumos, este un oraș în proces de refacere, se vede că au de construit, este mai puțin aglomerat pentru o capitală, oamenii sunt prietenoși și dornici să te îndrume spre punctele de interes turistic. Ne-am cazat destul de aproape de centru, la Hotel Residence Inn.

Pentru că am avut nemulțumiri cu privire la cursul euro/denar, am schimbat la bancă în Skopje euro în moneda lor. De pildă, am cumpărat de la o benzinărie o cola care costa 38 denari, pt care am dat 1 E, dar nu mi-a dat restul, la punctele de taxare autostrada, unde taxa era 40 den, dădeai 1 E și nu primeai rest. Dacă plătiți în euro, să aveți mărunți (taxa este fie 50 centi, fie 1 E, fie 1,5 E). Sunt multe puncte de taxere pe autostrăzi, dar nu sunt scumpe. Cursul este 1E= 61 denari.

De la Skopje am plecat la Ohrid, 172 km, 2h și 30 min, taxe de drum 140 den (4 puncte de taxare). Drumul urcă prin munți, este spectaculos, apoi coboară, iar pe ultimii 50-70 km se lucrează la autostradă spre Ohrid. Drumul e de calitate medie, nu este ca-n Occident, dar nici nu te poți plânge că-i rău. Sunt porțiuni unde este perfect lucrat, dar sunt și zone unde trebuie să reduci viteza pt că este denivelat... asta în general, prin Macedonia. Până și autostrada are ceva probleme la asfalt pe unele tonsoane.

Ohridul m-a fermecat din prima. Ne-am cazat la Hotel Denarius, pe malul lacului, un hotel cochet, curat, cu personal cu bun simț, harnici, mâncare bună, micul dejun variat și bun.

Am făcut croaziere scurte până la Kaneo, la biserica Sf Ioan Evanghelistul, fostă mănăstire în care se mai slujește de 6 ori pe an (intrare 100 den/persoană, toate bisericile au acest preț de vizitare), la Sveti Stefan, croaziere de 5 și respectiv 10 E.

Am vizitat biserica Sfânta Sofia, cea mai veche din oraș, datând din sec X, biserică transformată de turci pentru o perioadă în moschee și căreia turcii i-au acoperit pictura, așa că este mai mult albă la interior, dar ea este iubită de ohrideni, acolo alegându-se patriarhul Macedoniei.

O zi am alocat-o vizitării la pas a obiectivelor turistice de pe colina Ohridului, așa că ne-am luat ochelarii de soare, pălăria aferentă, încălțări comode, harta zonei și apă rece... mai târziu a mers și-o bere. Din port o iei în sus pe Lipscaniul ohridean, pe străduțe înguste, pitorești, către orașul vechi, dar viu, cu buticuri colorate, atrăgătoare, cu marfă diversă, cu celebrele bijuterii din perle de Ohrid, cu cafenele...

Am început vizitarea cu Biserica Sfântul Clement, biserică poziționată superb, pe dealul Ohridului de unde lacul și orașul se văd spectaculos, biserică mare, impunătoare, unde se află și moaștele sfântului. De jur împrejur se construiesc anumite clădiri, în mijloc se păstrează ruinele unor foste bazilici. Ceea ce se construiește în prezent va fi un Institut de Teologie cu tot ce este aferent acestuia, a doua facultate de profil după cea din Skopje. Se ajunge la această biserică și din Kaneo, și din platoul de sus al Ohridului.

Istoria religioasă a zonei se leagă de Sfinții Chiril și Metodie, frați originari din Tesalonic, trăitori în sec IX. Aceștia au pus bazele alfebetului glagolitic ce avea să devină ulterior alfabetul chirilic (de la numele Sf Chiril), alfabet folosit în Rusia, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Croația și alte căteva țări foste rusești. Macedonenii îi cinstesc teribil pe întemeietorii alfabetului lor, dovadă că în Skopje au statui cu ei la baza celebrului pod de piatră, la fel îi găsești și în Ohrid. Acești sfinți au avut ucenici, doi dinte ei fiind Clement și Naum, nume legate direct de Ohrid.

Sf Clement, inițial preot, mai târziu arhiereu, a evanghelizat creștini în zona Europei Centrale, dar și Estice, s-a luptat să impună alfabetul, limba slavonă, a contiunat activitarea Sf. Chiril și Metodie, a continuat traducerile pt Biblie din greacă, a tradus și alte cărți de cult în slavă. Când a simțit că sfârșitul nu-i departe, s-a retras la Ohrid unde a construit Mănăstirea Sf Pantelimon, o bolniță și a pus bazele primei universități din Ohrid, murind în anul 916. Moaștele sale se află în mănăstirea care astăzi îi poartă numele și așa cum am spus universitatea se va reînființa.

Nu poți să nu vizitezi Fortăreața țarului Samuil aflată în cel mai înalt punct al Ohridului, păcat că nu există ghid care să-ți exlice câteva lucruri, intrarea este 30 den/pers.

O altă biserică mică, veche, dar importantă este Biserica Maicii Domnului Peribleptos, alături fiind o impresionantă galerie de icoane bizantine vechi, de secol XI-XIII, a doua în lume după cea din Moscova, și sediul Arhiepiscopiei Ohridului. Intrările sunt tot 100 den/pers.

De pe platoul de sus al Ohridului se viziteaza Fortareata, Bisericile Sf. Clement, Maica Domnului, galeria de icoane și Teatrul antic; noi am alocat în jur de 5-6 ore acestui tur și am făcut insolație pentru că nu m-am dat cu cremă cu protecție, așa că știți ce să faceți ca să nu pățiți ca mine.

Teatrul antic este o construcție de origine greacă, cu scenă în partea de jos și rânduri în fața scenei, în semicerc. Construcția datează din sec II î Hr și servea scopurilor culturale: poezie, concerte, spectacole. În vremea ocupației romane aici se desfășurau lupte de gladiatori și mai târziu aici erau persecutați creștinii. Pentru că trezea amintiri dureroase, după ocupația romană, ohridenii au acoperit teatrul cu pământ, însă el a fost redescoperit în 1980 și redat circuitului turistic. Acustica este impresionta, m-a convins încercarea mea de a cânta o măsură din celebra arie ,,Vissi d'arte"

Nu vă temeți de urcuș pentru că nu este greu deloc. Erau turiști acolo și cu mașinile, dar noi am preferat să mergem la pas pentru a admira fiecare colțișor în tihnă, fără grabă.

O altă zi a fost dedicată croazierei în capătul opus al lacului, la Sf. Naum, aproape de granița cu Albania. Exista în port câteva vaporașe (vreo două sau trei) care pleacă în fiecare zi la ora 10 cu această destinație și prețul este 10 E/pers. Drumul durează aproape 2 ore, este plăcut, dar să veniți mai devreme pt a ocupa locuri pe puntea de sus, pt că jos este cald.

De-a lungul coastei, ne vom întâlni cu hoteluri frumoase, mari, cu zona rezidențială Sveti Stefan, cu casele de protocol ale aleșilor statului macedonean, casa prezidențială, a guvernanților, miniștrilor, cu complexul arheologic din Golful Oaselor, un complex cu case din stuf și chirpici construite pe piloni, pe apă, cu Biserica Sveti Zaum la care se ajunge doar pe apă, o biserică mică, de secol XIV, destul de deteriorată în interior (așa am citit, pentru că nu se face oprire).

Nu am putut vizita parcul național Galicica, ii las pe cai care au fost acolo să ne povestească...

La Sfântul Naum se vizitează biserica mănăstirii (vizitarea este tot 100 den/pers), moaștele Sfântului Naum, paraclisul, complexul mănăstiresc, ne delectăm cu păunii de la mănstire, vizităm biserica Sfintei Petka (Parascheva), izvorul tămăduitor din apropiere, și izvoarele lacului Ohrid. Aici este amenajată plajă, se poate face baie, dar apa este tare rece din cauza izvoarelor care se varsă acolo, dar este și mai curată.

La moaștele Sf Naum am văzut cum majoritatea credincioșilor/turiștilor stau cu urechea pe mormânt pt că au auzit ei o legendă că s-ar auzi bătăile inimii sfântului. Cred sincer că mai important este să-i adresăm o rugă, o mulțumire, o laudă pt ce a făcut, pt viața lui, pt că altfel putem fi dezamăgiți că nu i-am auzit bătăile inimii.

Una din cele mai frumoase plimbări cu barca a fost cea de aici. În zonă se află izvoarele lacului Ohrid, izvoare cu o apa incredibil de curată, limpede și rece, pe care nu circulă decât bărcuțe cu vâsle, niciodată cu motoare, pentru a nu polua apa și zona (totul e protejat UNESCO). Noi am urcat într-o barcă cu 6 locuri și timp de 25 de minute, cât dureaza croaziera, am făcut cele mai frumoase poze din concediu… vă veți convinge de frumusețea locului doar ajungând acolo. Claritatea apei oferă posibilitatea să vezi cum ea izvorăște efectiv fie dintre pierte, fie prin calcarul aflat pe fundul râului. Am văzut de pe apă Biserica Sf Anastasia, multă vegetație subacvatică, țestoase, peștișori, răcorindu-ne din când în când cu puțină apă rece din izvoare. Pentru plimbare am plătit 150 denari/pers. Am coborât din barcă și am mers la terasa unui restaurant aflat în acest peisaj de basm, între lac si izvoare, am servit prânzul și am fugit la vaporașul nostru care pleca din port la ora 16,00, nu am mai găsit locuri pe puntea de sus, așa că am stat jos unde era extrem de cald.

Lacul Ohrid este unul din cele mai vechi si adânci lacuri din lume, inclus în patrimoniul UNESCO din 1979. Țărmul de aproximativ 80 km este împarțit între Macedonia (50 km) și Albania (30 km). Lacul este populat cu două specii de pește reprezentative: păstravul de Ohrid și țiparul european. Am mâncat la un prânz o ciorbă de păstrăv, dar nu a fost pe gustul meu, era gelatinoasă, albă și fără gust.

Evident, au fost locuri pe care nu le-am vizitat din lipsă de timp, cum ar fi Muzeul de arheologie din Ohrid cu atelierul unde se fabrică hârtie în mod manual (îl găsiți vis a vis de cârciumele aflate pe malul lacului în Ohrid, după port), zona Struga unde se află în jur de 2000 de aromâni (cărora ei le zic ,,vlașci”) și parcul Galicica.

Plajă se face în multe locuri pe malul lacului, pe faleză erau mulți la plajă, pe iarbă, intrarea în lac făcându-se pe niște scări amenajate special, și în cele două extreme ale lacului din Ohrid, după port fiind zonă amenajată cu pietriș și nisip și în partea opusă fiind zonă de iarbă cu terase amenajate la care se servea doar băuturi, nu și mâncare.

Apropo de mancare, o masă la noi a variat între 600 și 1200 denari, depinde ce vă luați, oricum prețurile nu sunt deloc mari. Motorina am luat-o cu 54 denari/litru. Pe drumul de întoarcere am luat 2 kg de piersici de la țărani, de pe șosea, mi-a părut rău că nu am luat mai multe pt că au fost atât de gustoase și parfumate…

Pe parcursul celor 4 zile de Ohrid am avut parte și de o altă surpriză plăcută: se desfășura seara un festival internațional de dansuri tradiționale la care am urmărit în două seri consecutive două formații din România, una din Teleorman și alta de undeva din Transilvania; a fost frumos festivalul și înțeleg că în Ohrid astfel de evenimente sunt o obișnuință.

La final am mulțumit Cerului pentru un concediu plin de veselie, frumos, inedit, soare, și iubire. Vă doresc concedii frumoase și inspirate!

---
Impresii încărcate de dank in 13.08.2015 17:36:38

Validat / Publicat: 13.08.15 18:53:13


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MACEDONIA de NORD.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 6344


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (dank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32600 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- gettyy
[13.08.15 19:18:49]
» mesaj pers

   @dank: Wow, ce vacanță frumoasă... ce locuri superbe ai văzut!!!

   Citind articolul tău, am simțit că "am fost acolo"!

   Felicitări şi... un vot cu tot dragul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[13.08.15 19:25:19]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dank
[13.08.15 23:22:04]
» mesaj pers

   @gettyy - Multumesc. Chiar a fost un concediu minunat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[14.08.15 14:59:36]
» mesaj pers

   @dank - Nu ştiu dacă Întâlnirea AFA programată pentru această perioadă la Ohrid a incitat pe atâţia alţii să meargă acolo înainte, pe cont propriu şi nu ştiu dacă povestirile lor ne dau nouă - celor care mergem la Întâlnirea AFA de la Ohrid - un nou imbold, cert este că după toate astea Ohrid (şi în general Macedonia) se bucură de o publicitate aşa cum nu cred că putea spera.

   Mulţumim pentru impresii! Pentru noi, cei care acum ne facem bagajele pentru Ohrid, orice detaliu este de folos.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- dank
[14.08.15 22:32:59]
» mesaj pers

   @iulianic - Eu pot spune pentru noi... nici nu ne trecea prin gand sa mergem in Macedonia in concediu. Era programata o insula greceasca. ,,De vina" pentru concediul 2015 a fost d-l Cornel Bociort cu tot cu AFA si chiar vreau sa-i multumesc pt cacest concediu si mai cu seama pt acest site extrem de util pt calatoriile noastre.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- diangelo83
[22.08.15 15:37:04]
» mesaj pers

   Am o intrebare va rog. Este nevoie de pasaport pentru intrarea in Macedonia ori se poate si cu cartea de identitate? Va multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dank
[22.08.15 17:50:39]
» mesaj pers

   @diangelo83 - Nu cer pasaport, doar cartea de identitate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- leone
[30.08.15 18:15:44]
» mesaj pers

   Foarte interesant articolul... Eu tocmai am facut o rezervare pt iulie 2016 la... Hotel Denarius si am fost placut surprins ca a fost elogiat... (apropos, am fost testat imediat si mi s-a retinut 1 MKD pe cardul cu care am rezervat camera la hotel... hmm, inedit pt mine). Voi sta doar doua zile, dar calatoria mea va fi in sens invers... Grecia, Albania, Macedonia, acasa... Sincer, mi-a placut articolul...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- dank
[30.08.15 22:42:42]
» mesaj pers

   @leone - Hm, ciudat cu retinere de pe card. Noi am rezervat pe booking si nu ne-au luat nimic. Sa va rezervati camera cu vedere spre lac. Noi nu am avut, dar a fost mai bine, pt ca altfel ne batea toata ziua soarele in camera si am fi rezistat doar cu aer conditionat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- leone
[31.08.15 20:42:39]
» mesaj pers

   @dank - Si eu m-am mirat pt ca rezervarea este cu anulare gratuita (din prudenta, este mult pana la vara...). Oricum, nu a fost practic o retinere... (ce inseamna 1 MKD!), ci mai degraba o verificare de card... Si eu calatoresc de multi ani prin booking.com si fie mi-au luat toata suma la hotel in conditiile nerambursarii, fie nu s-a incasat nimic... Din nou, multumesc pt informatiile postate...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- dank
[01.09.15 14:17:58]
» mesaj pers

   @leone - Moneda lor este denarul, asa ca 1 MKD cred ca inseamna 1 denar care transformat in lei inseamna 0,07 lei, deci mai nimic.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- leone
[18.08.16 19:32:41]
» mesaj pers

   @dank - Ne-am intors in 25 iulie din concediul care a inclus si o oprire de doua zile la Ohrid si doua la Skopje...

   Da, am stat la H Denarius, am trecut de doua ori pe langa el si nu-l vedeam... Am avut o camera dubla superioara, de 35 mp, chiar in fata, la etajul unu, catre lac, o splendoare... Personalul extrem de prietenos... numai si pt asta si as reveni oricand...

   Tot ce ai scris s-a confirmat, orasul merita vazut (adica dealul cu toate comorile lui...) Sa stii ca nu au terminat lucrarile Institutul de Teologie de la Sf, Clement, dar au ridicat majoritatea cladirilor si lucrau la acoperis... M-a impresionat cripta subterana din biserica... luminata cu oglinda... Un preot tanar si amabil ne-a explicat ca este si mormantul episcopului acolo.

   Am apreciat si frumusetea capitalei Skopje, cam incarcat centrul in bronzuri, se amenajau deja alte grupuri statuare, dar arata bine... Noi ne-am macerat nitel inainte, pt ca veneam din centrul administrativ, am urcat la cetate si pe urma am luat centrul la pas...

   Oricum, iti remultumesc pt informatiile care au stat la baza descoperirii Ohridului...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmasterX
[18.08.16 19:38:22]
» mesaj pers

   @leone - Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dank
[20.08.16 16:21:44]
» mesaj pers

   @leone - Ma bucur ca au fost utile ,,povestile" mele. Nu stiu de cripta din subsol la Sf Clement, deci am ratat-o. Noi am intrat doar in biserica si am vazut moastele sfantului in ancadramentul de sticla. Cred ca mai dureaza lucrarile la Institut pt ca este o constructie mare, impunatoare si implicit costisitoare.

   Hotelul Denarius... si mie mi-a fost putin greu sa-l recunosc, pt ca din poze pare mai mare, dar pe noi ne-a dus GPS-ul exact in fata lui. Personalul mi-a placut si mie, si mi-a mai placut faptul ca este localizat ceva mai departe de agitatia si galagia de la carciume, terase si restaurante.

   Concedii placute si inspirate pe mai departe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- calatorul
[14.09.16 00:54:55]
» mesaj pers

   @dank: Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, ca si pentru pozele convingatoare. Constat ca poate fi o optiune interesanta de excursie si vacanta, o sa o luam in consideratie. VAcante frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[25.01.17 23:37:44]
» mesaj pers

   @dank: Croaziera pe lacul Ohrid catre Manastirea Sf. Naum include si oprire la Golful Oaselor pt vizitarea muzeului de acolo?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Nasshu
[26.01.17 08:22:00]
» mesaj pers

   @crismis: Colegii care au ales sa facă croaziera au avut în program și această oprire.

   Noi am fost cu mașina, dar am văzut și alte vase oprite acolo nu doar cel al grupului nostru.

   P. S.

   Dar am văzut și că sunt destul de grăbiți :)) au lăsat la mal 2 perechi care serveau un suc la micuțul restaurant de acolo :)) (de pe alt vas)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- crismis
[26.01.17 08:41:01]
» mesaj pers

   @Nasshu: Ok, multumesc pt raspuns! Vom avea grija sa ne miscam repede! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[26.01.17 09:15:08]
» mesaj pers

   @crismis: Eu am fost în minicroaziera pe lacul Ohrid până la Mănăstirea Sf. Naum. Aceasta include și o oprire în Golful Oaselor și este timp suficient pentru vizitarea acelor căsuțe originale, dar și a muzeului de acolo. Cei care se întind la cafele și bere se mai pot pierde de grup, dar nu au fost cazuri în grupul nostru. Ai timp suficient pentru poze și pentru a admira căsuțele și peisajul lacustru. E minunat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- crismis
[26.01.17 09:29:51]
» mesaj pers

   @iulianic: Multumesc mult! Proiectez vacanta de vara si nu stiam daca e mai bine sa mai ramanem o zi in Ohrid pt croaziera sau sa pornim spre granita albaneza (am observat pe harta ca soseaua merge oarecum paralel cu traseul vaporasului). Voi ramane, cred, la prima varianta, mai ales ca urmatoarea oprire va fi la 6-7 ore de mers si pe drum ar mai fi vreo doua obiective de vizitat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iulianic
[26.01.17 10:04:06]
» mesaj pers

   @crismis: Un popas mai lung în Ohrid merită cu prisosință. Și orășelul este frumos, și lacul, iar dacă vreți SPA și piscină, Hotelul Izgrev este un rai. Vacanță plăcută!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- leone
[26.01.17 17:12:06]
» mesaj pers

   @crismis: Si eu te sfatuiesc sa ramai macar doua zile in Ohrid... Sunt multe locuri interesante de vazut... Daca "iei" coasta... Lipscaniului ohridean (cum frumos zicea un coleg de aici, din forum...), s-a dus o zi intreaga pana la fortareata si la manastirile de pe munte.

   Si este pacat... mare pacat sa nu vezi astea, citeste documentarul colegului "dank"...

   Eu, am venit invers, dinspre Albania spre Ohrid si aici m-am relaxat cu adevarat. Ia in calcul toate variantele...

   O vacana reusita, va doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- crismis
[26.01.17 18:33:53]
» mesaj pers

   @leone: Ok, multumesc! Asa era prevazut initial, 3 nopti de cazare in Ohrid si asa ramane! Abia astept!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dank
[26.01.17 20:37:05]
» mesaj pers

   @crismis: Vasul nostru nu a oprit. De altfel, din portul Ohrid pleaca doua vase mari spre Sf Naum si niciunul nu facea oprire acolo. Din cate stiu, vase mici nu pleaca pana la Sf Naum pentru ca distanta e cam mare, si doar ele ar fi putut face statie acolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[26.01.17 20:43:06]
» mesaj pers

   @dank: Deci unele vase opresc acolo, unele nu. Nu-i bai, in cazul in care nu avem parte de vizitat Golful Oaselor in ziua croazierei, ne vom opri a doua zi, in drumul nostru spre Albania.

   Multumesc pt raspuns si vacante minunate! (Hai cu vara mai repede, Doamne-Doamne :) !!!)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dank
[26.01.17 21:27:36]
» mesaj pers

   @crismis: Mai pleca din port si un al treilea vas, mai mic decat primele doua, mai cochet, si nu stiu daca acela oprea. Noi am platit croaziera cu o zi inainte, pt ca fiind weckend, riscam sa nu prindem locuri si de cand cu drama de acum vreo 5-6 ani parca (cand s-a scufundat o ambarcatiune din cauza supra aglomerarii) nu mai risca sa ia mai multi pasageri decat capacitatea vasului. Te poti interesa de la inceput la toate trei si poate gasesti cu oprire la muzeu. Sigur merita, pt ca este ceva unic.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- dank
[26.01.17 21:32:22]
» mesaj pers

   @leone: Colegul ,,dank" e o ea, o danca, asa ma alinta mama in copilarie, in loc de Dana. Nu-i bai, suntem intre colegi! Respectele mele pentru postarile frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[27.01.17 09:42:47]
» mesaj pers

   @crismis: În articolul Cu vaporaşul la Mănăstirea Sf. Naum pe care l-am scris în urma acestei plimbări, în poza atașată (P01), se poate vedea vaporașul cu care am călătorit noi și care a făcut oprire pentru vizitarea căsuțelor din Golful Oaselor. Era o ambarcațiune turistică și a oprit de câteva ori pentru a mai lua turiști de pe celălalt mal. Pe noi ne-a luat și apoi - la întoarcere - ne-a lăsat la pontonul Hotelului Izgrev unde am fost cazați. În P02 se vede pontonul și momentul îmbarcării.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- leone
[27.01.17 16:29:44]
» mesaj pers

   @dank: ha, ha, ha... Iarta-ma pt incurcatura sau... mai degraba, neglijenta mea... Stiu ca asha va fi, fapt pt care iti multumesc! Iata ca, dupa atatia ani, postarea ta ramane cea mai interesanta si, mai ales, in continuare utila si altor impatimiti de calatorii... Multa, multa sanatate!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2015] Biserica Sf Ioan Apostolul, din Kaneo. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653805">Şterge vot</a></div><span id="v9653805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2015] Biserica Sf Ioan Apostolul, din Kaneo.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2015] Interiorul bisericii Sfanta Sofia. Nu aveam voie sa fac poze, dar am profitat de atentia indreptata catre acordarea pianului si am ,,furat' o imagine. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653808">Şterge vot</a></div><span id="v9653808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2015] Interiorul bisericii Sfanta Sofia. Nu aveam voie sa fac poze, dar am profitat de atentia indreptata catre acordarea pianului si am ,,furat" o imagine.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2015] Lipscaniul ohridean, ce duce din port spre Fortareata si toate punctele turistice. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653814">Şterge vot</a></div><span id="v9653814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2015] Lipscaniul ohridean, ce duce din port spre Fortareata si toate punctele turistice.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2015] Biserica Sf Clement unde se construieste Institutul de Teologie din Ohrid. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653819">Şterge vot</a></div><span id="v9653819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2015] Biserica Sf Clement unde se construieste Institutul de Teologie din Ohrid.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2015] Moastele Sf Clement. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653822">Şterge vot</a></div><span id="v9653822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2015] Moastele Sf Clement.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2015] Asa se vede Ohridul din Fortareata. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653827">Şterge vot</a></div><span id="v9653827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2015] Asa se vede Ohridul din Fortareata.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2015] Galeria de icoane... unde nu am avut voie sa fotografiem. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653829">Şterge vot</a></div><span id="v9653829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2015] Galeria de icoane... unde nu am avut voie sa fotografiem.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2015] Biserica Maicii Domnului. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653830">Şterge vot</a></div><span id="v9653830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2015] Biserica Maicii Domnului.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2015] Teatrul antic. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653831">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653831"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653831">Şterge vot</a></div><span id="v9653831" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653831)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653831Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653831MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2015] Teatrul antic.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [JUL-2015] Plaja din Ohrid, amenajata pe iarba. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653832">Şterge vot</a></div><span id="v9653832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2015] Plaja din Ohrid, amenajata pe iarba.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2015] Teleormanenii le festival. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653833">Şterge vot</a></div><span id="v9653833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2015] Teleormanenii le festival.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2015] Ambarcatiunea cu care plecam la Sf Naum. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653834">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653834"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653834">Şterge vot</a></div><span id="v9653834" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653834)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653834Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653834MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2015] Ambarcatiunea cu care plecam la Sf Naum.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2015] Casutele din Golful Oaselor. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653835">Şterge vot</a></div><span id="v9653835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2015] Casutele din Golful Oaselor.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2015] Sveti Naum. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653836">Şterge vot</a></div><span id="v9653836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2015] Sveti Naum.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [JUL-2015] Moastele Sf Naum. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653837">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653837"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653837">Şterge vot</a></div><span id="v9653837" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653837)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653837Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653837MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2015] Moastele Sf Naum.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2015] Manastirea Sf Naum. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653838">Şterge vot</a></div><span id="v9653838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2015] Manastirea Sf Naum.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2015] Bisericuta Sfanta Petka (Parascheva). -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653839">Şterge vot</a></div><span id="v9653839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2015] Bisericuta Sfanta Petka (Parascheva).
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2015] Cu barca cu vasle, pe izvoarele lacului Ohrid. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653840">Şterge vot</a></div><span id="v9653840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2015] Cu barca cu vasle, pe izvoarele lacului Ohrid.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2015] Bisericuta Sf Anastasia, vazuta de pe apa. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653841">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653841"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653841">Şterge vot</a></div><span id="v9653841" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653841)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653841Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653841MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2015] Bisericuta Sf Anastasia, vazuta de pe apa.
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2015] O splendoare!!! -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653842">Şterge vot</a></div><span id="v9653842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2015] O splendoare!!!
foto dank [13.08.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUL-2015] Dupa o croaziera de vis, un pranz binemeritat intr-un cadru natural. -- foto by <b>dank</b> [uploaded 13.08.15] - <span class="allrVotedi" id="av653848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv653848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=653848">Şterge vot</a></div><span id="v9653848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(653848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f653848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e653848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2015] Dupa o croaziera de vis, un pranz binemeritat intr-un cadru natural.
foto dank [13.08.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.145451068878 sec