ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.01.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 29.02.08
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
OCT-2009
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

4 zile la Viena

TIPĂREȘTE

Spre sfirsitul lunii octombrie ne-am hotarit sa mergem in Austria.

Ca prima tinta am alea Viena unde ne-am cazat la hotel Senator http://www.senator-hotel.at/en/rooms/, un hotel foarte frumos insa nu prea central desi la agentie spuneau ca e aproape de centru.

Dupa mincat, dus, putina odihna am iesit sa vizitam imprejurimile alegind ringstrasse. Aceasta insiruire de strazi, construita incepind cu 1857 in urma unui ordin al imparatului pe locul fostelor ziduri de aparare ale Vienei ce la vremea respectiva nu isi mai justificau rostul. Acolo se gasesc o serie de cladire impresionante: Muzeul de Istorie al Artei, Opera, Muzeul de Stiinte ale Naturii, Primaria, Universitatea, Palatul Parlamentului, Muzeul Liechtenstein, Teatrul National si multe altele. Am vrut sa facem ceva cumparaturi si datorita timpului ploios ne-am indreptat catre Gasometer, un centru comercial dat in folosinta in anul 2001 si format din 4 foste rezervoare de gaz ce nu se mai foloseau de prin 1978. Am avut surpriza sa constatam ca la ora 18. 30 incepea sa se inchida asa ca mare lucru nu am vazut.

A doua zi am plecat catre Palatul Schonbrunn construit in 1696 unde se regaseste intreaga glorie a Austriei imperiale, constructie care se datoreaza Imparatesei Maria Tereza si una dintre principalele destinatii turistice ale Austriei. Palatul, curtea si gradinile sint imense. Noi am intrat la ora 8. 30 si am plecat la ora 16. 00 rupti de oboseala si inca nevazindu-le pe toate: Gloriette, un pavilion situat la cca. 15 minute de mers pe jos de palat, un loc in care fetele imperiale se odihneau in urma plimbarilor prin parc; Palmenhaus, sera cu plante exotice; parcul palatului; Tiergarten, gradina zoologica foarte bine populata si uriasa cu pretentia ca ar fi cea mai veche gradina zoologica din lume, unde animalele traiesc precum in mediul lor natural (bine, mai putin clima) - tigrii, lei, leoparzi, rinoceri, hipopotami, elefanti, ursi polari, foci, lei de mare, pinguini, pasari, maimute si cite si mai cite; Wagenburg, Muzeul Calestilor; Casa Tiroleza; Hofpavillon, statia de metrou personala a imparatului; Schlostheater, teatrul palatului; o sera care imita desertul.

In pofida a ceea ce ma asteptam, palatul nu este luxos la interior; saloanele sint marete insa camerele in care locuiam imparatii sint lipsite de lux iar partea in care a locuit imparatul Franz Iosef este chiar spartana. Din cele 1400 de incaperi ale palatului cca. 40 sint deschise pentru vizite.

A treia zi am vizitat Palatul Imperial Hofburg, supranumit "Orasul Imperial", resedinta a imparatilor habsburgi pina la 1918. Daca Palatul Schonbrunn este imens, Palatul Hofburg este colosal iar pentru a-l vizita in amanunt, probabil ca nu ajunge o zi. Acolo se regasesc Spanische Reitschule, Scoala Spaniola de calarie; Muzeul Cailor Lipitani si Grajdurile Impariale; Biserica Sf. Augustin, Augustinekirche; Muzeul Fluturilor; una linga alta Muzeul de arme, Colectia de Instrumente Muzicale si Muzeul Ephesus; parcul Heldenpatz; Siberkammer, muzeul argintariei si tacimurilor de la curte; Schatzkammer, tezaurul imperial; Hofbibliothek, Biblioteca Nationala; Hofburgkapelle, capela palatului; apartamentele imperiale; Josefplatz, cea mai mare dintre curtile palatului unde se regasea o expozitie de tehnica de lupta ale armatei austriece, dat fiind faptul ca urma Ziua Nationala a Austriei (tancuri, avioane, elicoptere, transportoare, alte vehicule). Nu tot complexul poate fi vizitat intrucit o mare parte este ocupat de birourile guvernului Austriei.

In aceiasi zi a urmat vizitarea centrului Vienei si a principalelor strazi comerciale: Graben, Karntnerstrasse, Kohlmarkt, Mariahilfersrasse.

Una peste alta, un oras accesibil din punct de vedere al preturilor practicate, un oras in care centrul este curat si ingrijit. Cum te tragi spre periferie vezi mizerie in multe locuri. Tiganci cersetoare, cu siguranta straine insa care au aflat ca limba romina il face pe austriac sa bage mai iute mina in buzunar... , vinzatori de diverse, care de care mai ilegale, fete tulburi. Ce m-a surprins este faptul ca magazinele inchid incepind cu ora 17. 00 iar la ora 18. 00 nu prea mai gasesti nimic deschis. Duminica este inchis peste tot, inclusiv la supermarketuri. Oamenii sint amabili si corecti, transportul in comun este bun. Nu am folosit autoturismul pe timpul cit am stat acolo. L-am parcat pe o strada laturalnica in apropierea hotelulu si nu l-am mai miscat pina la plecare. Este o problema cu locurile de parcare si nici nu intelegeam semnificatia indicatoarelor de pe strazile principale asa ca am preferat sa nu risc.


[fb]
---
Trimis de decebal12345 in 22.01.10 21:15:11
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5752 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (decebal12345); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Palatul Imperial Hofburg
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4000 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster77
[22.01.10 22:36:58]
»

mutat la VIENA, DE-A LUNGUL SI DE-A LATUL, alaturi de celelate review-uri de acest gen.

molko*
[22.01.10 23:14:30]
»

mai peste tot in europa de vest, cu precadere in zona nordica, sau ma rog pe unde am fost eu magazinele se inchid la ora 18, iar duminica este inchis. Sindicatele sunt mai puternice decat credem noi, iar oamenii sunt exploatati"mai putin. In unele orase/tari, sunt deschise joia pana la ora 21.00... ziua de shopping.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
decebal12345AUTOR REVIEW
[22.01.10 23:32:26]
»

Da, m-am convins. Eu am vizitat mai mult ţări turistice in care magazinele erau deschise pina seara tirziu. Ce sa spun, am fost surprins sa vad ca si magazinele mari se inchid relativ devreme.

pepsi70ro
[22.01.10 23:37:11]
»

Eu in Viena am platit amenda pentru ca am parcat in parcare. Cam asta este, nu cunosteam limba, de engleza nici vorba, am aflat ca era parcarea unei institutii de stat si mi-a dat amenda. Am platit-o in aceasi zi la un oficiu postal de acolo. 30 si ceva de euro.

In general austriecii nu vorbesc engleza, iar daca la un supermarket intrebi ceva in engleza iti raspunde acru. De fiecare data am patit acelasi lucru.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
decebal12345AUTOR REVIEW
[23.01.10 11:16:06]
»

Da, asa este. In putine locuri gasesti vorbitori de engleza. Spre exemplu in Mallul Europark din Salzburg am intrat, printre altele in magazinul Saturn de unde intentionam sa-mi compar o consola. Ei bine, din nenumarati angajati doar unul singur vorbea englaza. Chiar ma amuzam la gindul ca mai repede as gasea angajati care vorbesc romaneste.

magdalena
[21.05.10 08:29:52]
»

Am inteles ca magazinele se inchid devreme, dar ai idee la obiectivele turistice vizitate orarul este mai inaintat? Sau dupa ora 6 ne plimbam pe strazi??

decebal12345AUTOR REVIEW
[21.05.10 17:20:55]
»

Imi pare rau, nu mai imi amintesc exact... noi dupa ora 18 ne cam plimbam pe strazi. E drept ca obiectivele pe care ne propuneam sa le vizitam, le vizitam de dimineata.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
decebal12345, magdalena, molko*, pepsi70ro
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Viena:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054500102996826 sec
    ecranul dvs: 1 x 1