ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.08.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 28.06.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
60.00%
Către satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
68.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Prin Bucovina

TIPĂREȘTE

Cu toate ca titlul spune altceva, am fost cu cei 2 nepoti intr-o preumblare prin nordul Bucovinei. Am plecat din comuna Maritei, de la niste rude, spre comuna Bilca, atestata documentar din anul 1436. Aici este ingropat tatal meu si macar odata pe an trebuie sa ajung sa-i cinstesc memoria.

Dar sa trecem la lucruri mai serioase. Aceasta este situata la jumatatea drumului dintre Radauti si Putna. Cei care ajung in zona sa nu uite ca vinerea in Radauti este aglomeratie deoarece este zi de tirg de unde poti cumpara cam tot ceea ce vrei.

Urmezi soseaua foarte bine asfaltata spre comuna Vicovu de sus, de unde va puteti incalta deoarece aici se gasesc aproximativ 30 de magazine de prezentare a unor fabrici de incaltaminte. Nu vreau sa dau nume sa nu se considere reclama dar [***] este recunoscuta in strainatate asa ca… .

Ca o curiozitate aproximativ 2000 de persoane sunt angajate in industria confectionarii incaltamintei. Si inca un secret, asa se pare, dar toata lumea a auzit de Sofia Vicoveanca care in realitate se numea Sofia Fusa, fiind dintr-o comuna de linga Cernauti, dar, care impreuna cu mama sa s-a refugiat in aceasta comuna, dupa anexarea Bucovinei de catre rusi.

De la Vicovul de sus prin Bivolarie se ajunge la Putna dar nu inainte de a vizita Chilia lui Daniil Sihastru. In continuare se ajunge la Putna. Mai greu pentru cei care nu cosc zona deoarece exista 2 locasuri de cult. Manastirea Sihastria Putna (sihastriaputnei.ro) si Manastirea Putna (putna.ro).

Este impropiu din punctul meu de vedere sa ajungeti aici si sa nu vizitati cele 2 locase cu toate ca cei mai multi se refera la Manastirea Putna.

Intrare libera la manastire, dar 10 lei taxa de fotografiat si 5 lei taxa de intrare la muzeul manastirii. Atentie totusi la tinuta deoarece ca si la Vatican trebuie sa aveti o tinuta decenta, atit barbatii cit si femeile.

De la Putna functie de timpul dumneavoastra puteti vedea si alte manastiri dar eu m-am indreptat prin Marginea, Solca spre Cacica.

Daca vreti si ar trebui daca ati ajuns in zona sa va opriti la Muzeul din Marginea (ceramicamarginea.ro) de unde puteti sa cumparati si diferite obiecte din ceramica neagra. Sa nu uitati ca celebrele oua incondeiate bucovinene se gasesc la Moldovita.

Si intr-un final ajungem in Cacica (salrom.ro/cacica.php) o minunatie de salina, nu ca Turda sau Praid dar pentru aceasta zona este foarte frumoasa. Pacat de mirosul de petrol care intra si in haine dar efortul merita. Taxe modice 10 lei adulti 5 lei copii si aceleasi taxe si la strandul alaturat, strand cu apa sarata.

Am incercat sa maninc ceva cu nepotii la o terasa ceva de genul "S. C. Martisor S. R. L. " hotel-martisorul.ro dar a fost o alegere total nefericita.


[fb]
---
Trimis de papi1954 in 01.08.15 15:25:50
Validat / Publicat: 01.08.15 17:33:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #LA PAS PRIN BUCOVINA.

VIZUALIZĂRI: 1447 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (papi1954); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5850 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[01.08.15 17:33:05]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Bucovina" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bucovina:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056303977966309 sec
    ecranul dvs: 1 x 1