60747 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cu maşina sau autocarul spre / prin Istanbul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.07.2015
DE
Avatar cloverina
--- F ---
vârsta 20-30 ani
DIN Targoviste
înscris/ă în 12.08.12
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 7 zile
TIP: PRIETENI

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
încărcat de pe telefon!

Lucruri de știut la drum


Având chiar noi probleme în acest domeniu, m-am decis să scriu un review despre dificultățile întâmpinate din punct de vedere administrativ.

În primul rând, alegerea mașinii este importantă. Dacă vă întrebați cum adică să o alegem, că "doar pe asta o avem, cu asta defilăm", îmi pare rău că vă stric entuziasmul, dar cel puțin eu nu sunt de acord cu acest lucru. O călătorie lungă trebuie planificată rațional și fără orgolii ce nu își au rostul. Spre exemplu, noi (ăi mai tineri din neam) avem un Opel Corsa motor 1.3, 70 de cai. Mașina evident merge. Ne plimbăm cu ea toată România din lung în lat. Însă nu am pleca cu ea la un drum în afara țării din motivele următoare:

1. Mașina este mică, neîncăpătoare atât în privința pasagerilor, cât și a bagajelor. Două persoane am ajuns până în thassos fără înghesuială, însă la turci am plecat de fiecare dată cu mașină în 4 uși și cu portbagaj încăpător pentru bagajele a 4 persoane.

2. Cei puțini cai putere (dintre care câțiva or fi murit de bătrânețe) fac față unui drum București - Sibiu, spre exemplu, întrucât drumurile patriei nu prea te îmbie la viteze. Însă, chiar și regulamentar circulând, nu te vei putea abține să mergi pe autostrăzile și drumurile europene turcești cu 90-100 la oră. Eu recunosc: nu mergem întotdeauna regulamentar; cel puțin la întoarcerea în țară am observat că există un trend de a merge mai rapid, cu gândul la casă. Nu te-ar împinge nimeni de la spate chiar de mergi cu 90 km/h, însă părerea mea este că nu te va lăsa sufletul.

3. O mașină mai veche prezintă o probabilitate mai ridicată de a avea anumite defecțiuni tehnice. Nu vreau să jignesc pe nimeni, știind foarte multe mașini vechi și foarte întreținute, însă corsa noastră din 2004 nu mai prezintă siguranța unui drum lung dintr-o bucată, pe un tărâm unde nu se vorbește românește.

Având această problemă, noi am plecat cu o mașină împrumutată de la prieteni buni şi darnici. Cealaltă mașină, colegă de drum, a fost mașina părinților noștri, un break (evident, încăpător).

Ce acte trebuie să avem la noi?

1. Pașapoarte

2. Buletine (se trece înspre și dinspre bulgari și cu pașaportul, pe principiul pașaportul bate buletinul)

3. Talonul mașinii

4. Cartea verde, adică asigurarea mașinii, pe care verificăm în prealabil dacă Turcia nu este cumva tăiată cu un X.

5. Opțional: asigurări de persoane și de bagaje. Noi am făcut doar asigurări de sănătate, cu o valoare de acoperire de 50.000 euro, la un preț de 22 lei/persoană.

6. La mașina împrumutată, am atașat lângă actele mașinii CONTRACTUL DE COMODAT (care ne-a costat 186 lei) pe care l-am tradus în limba turcă și l-am legalizat la consulat.

Acest lucru ne-a pus probleme mari. Dacă pe site-ul ambasadei scrie că este nevoie de actul tradus, legalizat și apostilat, pe site-urile și forumurile de turism sunt o grămadă de păreri. Unii spun că este suficient un contract tradus în engleză. Alții că ar fi suficient în engleză și legalizat. Și tot așa!

Ce am făcut eu? M-am dus cu contractul de comodat în brațe la Ambasada Turciei în România. Clădirea este la intersecția Stefan cel Mare cu Dorobanți. Pentru cei din București, acolo se ajunge cu tramvaiul 1. Intrarea pentru public este în lateralul din stânga clădirii. Acolo sunt doi jandarmi care vă pot oferi informații. Pe avizier este o listă de aproximativ 25 traducători autorizați. Jabdarmii mi-au recomandat o doamnă originară din Turcia. Prenumele dânsei este Selma. Am sunat la numărul de la avizier și dânsa m-a întrebat câte pagini are contractul. Avea 3 pagini dintre care una jumate contractul, jumate autentificarea. Doamna Selma mi-a spus că îl poate traduce pe două pagini, adică o filă. Supralegalizarea la consulat costă pe filă. 46 lei pe filă. Soțul dânsei lucrează la consulat, a ieșit, mi-a luat contractul și mi-a spus să revin în două zile între orele 16-17 (doar atunci e program cu publicul la consulat). Traducerea a costat 100 lei (50 pe pagină), lucru extrem de îmbucurător în raport de prețurile pe care le-am aflat de la agenții.

NU A FOST NEVOIE DE APOSTILĂ. Atât doamna traducătoare, cât și soțul dânsei (care lucrează la consulat, repet) mi-au spus că informațiile de pe site-ul ambasadei nu sunt actualizate, iar apostila nu mai este necesară. În vamă nu am avut nicio problemă.

În ceea ce privește cardul HGS, despre care s-a tot scris în diferite părți:

Cardul costă 35 lire turcești inițial. Din această sumă, 5 lire este costul efectiv al stickerului. 30 lire este credit pe care îl folosești pe autostrăzi. Anul trecut, un drum dus-intors spre Antalya ne-a costat 15,50 lire aproximativ (nu îmi amintesc exact suma, dar sigur între 15 și 16 lire).

Unii oameni nu au cumpărat niciodată cardul acesta și se pare că nu au avut probleme. Anul acesta am încălcat legea pentru câteva lire-cenți. Dacă drumul costa 15,50, noi am avut diferența până la 30, adică 14,50. Nici noi nu am suportat alte consecințe în afară de conștiința proprie.

Stickerul se poate achiziționa de la prima intrare pe autostradă: Edirne-Istanbul. La dus, punctul PTT este pe partea opusă de autostradă. Opriți mașina și treceți strada pe jos. Un alt punct mare de cumpărare este la poşta centrală din Istanbul, lângă stația Sirkeci, în apropiere de bazar (partea sudică) și de portul vaporașelor de croazieră pe Bosfor.

Stickerul se lipește (sau se ține de către copilot) sub oglinda centrală. Bariere nu am întâlnit decât la ieșire de pe autostradă la Edirne. Însă un punct de trecere le avea ridicate, cum sunt ca regulă pe la toate punctele de taxare. Taxarea se face automat prin citirea numerelor de înmatriculare (se pare că nu e necesar să se citească efectiv HGS-ul). @nicole33 poate confirma faptul că nu e necesar stickerul în materialitatea lui, cât timp în sistem ai credit.

Sper să vă ajute toate aceste informații adunate la un loc. Călătorie plăcută!

---

Later edit: Pentru că am depășit limita creditului existent pe HGS cu 1,75 lire avem o penalizare de 19 lire. Astfel că este indicat să fiți în legalitate totală, mai ales dacă intenționați să mai vizitați Turcia cu aceeași mașină și același număr de înmatriculare. Nu, nu vă așteptați să se prescrie curând. Apar în baza de date și mașini ce au încălcat legea în 2013.

---
Impresii încărcate de cloverina in 17.07.2015 17:59:47

Validat / Publicat: 17.07.15 19:37:22


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 8383


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (cloverina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  21800 PMA (din 23 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[17.07.15 19:36:54]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cloverina
[17.07.15 19:43:06]
» mesaj pers

   @webmaster: să trăiești! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[17.07.15 19:54:42]
» mesaj pers

   @cloverina -

Taxarea se face automat prin citirea numerelor de înmatriculare (se pare că nu e necesar să se citească efectiv HGS-ul). @nicole33 poate confirma faptul că nu e necesar stickerul în materialitatea lui, cât timp în sistem ai credit.

   Eu nu l-am avut fizic anul acesta, dar aveam suficienți bani în cont (credit), mai ales că am reîncărcat și, cu toate acestea, citirea plăcilor a fost suficientă, iar banii mi s-au tras corect din cont. Culmea este că am reușit să-l găsesc la o lună de la întoarcerea acasă. Nu știu dacă îl voi mai lipi anul viitor, important este că mai am vreo 27 de lire credit, absolut suficient să mă plimb în voie pe autostrăzile turcești.

Anul acesta am încălcat legea pentru câteva lire-cenți. Dacă drumul costa 15,50, noi am avut diferența până la 30, adică 14,50.

   Nu ai fost curioasă să verifici situația contului la o săptămână de la revenirea acasă?

   Dacă ai fi știut că anul viitor vei merge cu aceeași mașină împrumutată, poate ar fi fost mai convenabil să reîncarci acum la întoarcere ca să scapi de o grijă anul viitor, dar și de mustrările de conștiință actuale. :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- cloverina
[17.07.15 22:26:16]
» mesaj pers

   @nicole33: Nu îmi mai merge sistemul. Mă blochează la un pas. Nu știu unde greșesc. Dacă mai știi vreo altă variantă decât site-ul expus pe AFA, te rog să îl împărtășești cu nătânga de mine :(

   Clar nu știm cu ce mergem anul viitor. Și tind să cred că nu va mai fi destinația Turcia. Vedem în decembrie când planificăm vacanța. Așa am zis și anul trecut și am ajuns fix în aceleași locuri :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- florin_mch
[18.07.15 08:58:10]
» mesaj pers

   @cloverina - buna informatiile pentru cei care nu le cunosc, insa da-mi voie sa te contrazic in ceea ce priveste costul total al autostrazii pana in Antalya si retur.

   Mai jos este situatia cu cheltuielile totale pe autostrada, copiate din contul meu HGS.

   MAHMUTBEY-EDİRNE OTOYOLU - MAHMUTBEY - 31/08/2014 08:33:23.670 - EDİRNE - 31/08/2014 10:31:39.370 - 5,80 - Ücret alındı

   İSTANBUL-ANKARA OTOYOLU - BATI İZMİT - 31/08/2014 - 7:29:59.250 - ÇAMLICA - 31/08/2014 08:09:19.430 - 2,40 - Ücret alındı

   İSTANBUL-ANKARA OTOYOLU - ADAPAZARI - 30/08/2014 16:25:30.020 - DOĞU İZMİT - 30/08/2014 16:44:24.270 - 1,80 - Ücret alındı

   İSTANBUL-ANKARA OTOYOLU - ÇAMLICA - 22/08/2014 14:02:00.470 - ADAPAZARI - 22/08/2014 15:31:07.460 - 3,00 - Ücret alındı

   İSTANBUL-FSM KÖPRÜSÜ - * - * - FSM KÖPRÜSÜ - 22/08/2014 13:29:08.800 - 3,40 - Ücret alındı

   

   MAHMUTBEY-EDİRNE OTOYOLU - EDİRNE - 22/08/2014 10:32:02.900 - MAHMUTBEY - 22/08/2014 13:08:36.920

    - 5,80 - Ücret alındı

   

   Asadar, costul total este de 22,2 TL, iar in ceea ce priveste "incalcarea legii pentru cateva lire" sa fii convinsa ca numarul de inmatriculare figureaza in baza lor de date ca trecand "fraudulos"si amenda este de 10 ori taxa.

   Acum ca ei INCA nu au o baza de date pusa la punct (si aici fac referirea sa fie on cu vama), deocamdata hotul neprins, negustor cinstit, insa daca aceasta masina va intra si anul viitor in Turcia va plati cu siguranta amenda.

   Am un prieten care a luat amenda in Turcia pentru viteza, nu a achitat-o, insa figureaza in baza de date cu o amenda de 65 de euro. Intre timp si-a vandut masina, dar in viitor este foarte posibil sa o primeasca acasa.

   Cu acestea fiind zise, doresc tuturor o vacanta minunata si drum bun.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2100 PMA1 (din 7 voturi)]
- cloverina
[18.07.15 09:21:14]
» mesaj pers

   @florin_mch: Te rog să îmi dai și mie site-ul pe care ai verificat atât de detaliat. Nu sunt ironică, mi se pare extrem de folositor. Eu am verificat cu o lună-două înainte să plecăm acum spre Turcia și din creditul de 30 lire mai aveam 14, ceva. Mi se pare ciudat să avem diferența asta, ținând cont că am făcut drumul tot în 2014. Să fi ratat o porțiune de autostradă noi?

   Iar în ceea ce privește amenda, vreau să spun două lucruri. Unul pe care sper că nu îl vor citi membrii AFA (motiv pentru care nu l-am înserat în review): acum 2 ani am mers un grup mai mare de mașini, dintre care una era la a treia vacanță în Antalya cu aceeași mașină. Cu mâna pe inimă vă spun că nu auzise în viața ei de stickerul HGS, KGS sau orice altă formă a lui. Nu asta e important, ignoranța acelui om și neseriozitatea lui, însă este dovada că nu se întâmplă nimic pentru străini. Anul trecut și anul acesta a repetat experiența (da, cu aceeași mașină), fără grupul nostru însă. Noi am considerat că la o vacanță de 1000 euro + nu mai contează 35 lire înmulțit cu 1,5lei, adică 55 lei.

   În al doilea rând, motivul pentru care nu am mai încărcat HGS-ul este, recunosc, gândul de a vinde mașina într-un viitor apropiat. În proporție de 99% noi nu vom mai intra cu aceeași mașină în Turcia — decât dacă nu ne pică din cer o vacanță gratuită în următoarea lună. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- florin_mch
[18.07.15 09:42:24]
» mesaj pers

   @cloverina - ca sa-ti verifici soldul, trebuie sa ai cont creat pe: hgsmusteri.ptt.gov.tr/bos ... C/hgs.jsf#login

   unde nu-ti trebuie decat o adresa de email cu parola de rigoare, numarul pasaportului si numarul de inmatriculare.

   Daca nu stii sau intampini probleme, da-mi pe privat datele tale si ti-l creez eu.

   Daca mai ai nelamuriri, intreaba-ma si iti raspund cu placere.

   Eu maine dimineata plec spre Antalya cu o cazare intermediara la Kutahya, asa ca, daca ai nevoie de ajutor in urmatoarele 3 -4 ore mai stau pe net, apoi incep sa ne pregatim

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2100 PMA1 (din 7 voturi)]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[18.07.15 09:52:56]
» mesaj pers

   @cloverina -

Te rog să îmi dai și mie site-ul pe care ai verificat atât de detaliat. Nu sunt ironică, mi se pare extrem de folositor. Eu am verificat cu o lună-două înainte să plecăm acum spre Turcia și din creditul de 30 lire mai aveam 14, ceva. Mi se pare ciudat să avem diferența asta, ținând cont că am făcut drumul tot în 2014. Să fi ratat o porțiune de autostradă noi?

   Site-ul pe care îl cauți este același pe care ai intrat atunci când ai aflat creditul rămas disponibil. Și mie mi s-a părut că ai fost taxată cu mai puțin decât ar fi trebuit, deoarece și eu am încărcat inițial tot 30 de lire acum doi ani, din care anul acesta mai aveam doar 9 lire și puțin.

Noi am considerat că la o vacanță de 1000 euro + nu mai contează 35 lire înmulțit cu 1,5lei, adică 55 lei.

   Și eu am același principiu, considerând că, dacă tot cheltuiesc atâția bani pe concediu (și la mine au fost mai mulți, dar și vacanța a fost mai lungă), ar mai avea vreun sens să încerc să „economisesc” câteva lire, în loc să merg corect, legal și liniștit pe unde doresc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1950 PMA1 (din 7 voturi)]
- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[18.07.15 09:58:06]
» mesaj pers

   @florin_mch -

Asadar, costul total este de 22,2 TL, iar in ceea ce priveste "incalcarea legii pentru cateva lire"sa fii convinsa ca numarul de inmatriculare figureaza in baza lor de date ca trecand "fraudulos"si amenda este de 10 ori taxa.

   Corect, cu singura observație că amenda este de 11 ori taxa neplătită.

Am un prieten care a luat amenda in Turcia pentru viteza, nu a achitat-o, insa figureaza in baza de date cu o amenda de 65 de euro. Intre timp si-a vandut masina, dar in viitor este foarte posibil sa o primeasca acasa.

   Este foarte puțin probabil să primească amenda acasă prin poștă. Acest lucru s-ar fi întâmplat dacă amenda era luată într-o țară din Uniunea Europeană. Oricum, prietenul are mari șanse să i se „amintească” de amenda neplătită la următoarea vacanță în Turcia.

   Drum bun și vacanță plăcută!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- cloverina
[18.07.15 10:12:05]
» mesaj pers

   @florin_mch: O răceală mă țintuiește la pat, iar laptop nu am prin apropiere. Nu reușesc să încarc pagina pe mobil, probabil să fie o eroare a telefonului meu extra-smart-phone. Când va sosi colegul meu de viață (că de pat nu mai e de când am răcit) o să încerc pe telefonul lui sau pe laptop.

   Am reușit în schimb căutarea clasică cu lupa și mi s-a spus (despre mașina împrumutată): GİRDİĞİNİZ PLAKA NUMARASINA AİT GEÇİŞ İHLAL KAYDI BULUNMAMAKTADIR.

   Drumuri bune și libere vă dorim! Vacanță faină tare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- florin_mch
[18.07.15 10:23:54]
» mesaj pers

   @cloverina - inseamna ca nu figureaza cu incidente de plata.

   multa sanatate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- cloverina
[18.07.15 14:07:11]
» mesaj pers

   Later edit: am deschis laptopul și am încercat metoda simplă prin apăsarea butonului LUPĂ. Am depășit creditul existent cu 1.75 lire. Adică drumul dus-intors Antalya doi ani la rând ne-a costat 31,75 lire. Am tradus tot ce scria acolo și există o penalizare de cca 19 lire pentru acești 1.75 lipsă. Dacă am plăti-o în 15 zile, ar fi de cca 14 lire.

   Nicole avea dreptate (din nou, bineînțeles), penalizarea fiind de 11 ori suma.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- cloverina
[18.07.15 14:26:23]
» mesaj pers

   M-am tot gândit la diferența de lire între noi trei. Singura explicație ar fi că noi am intrat în Istanbul la dus și este posibil să mai fie un punct de trecere HGS pe O-2 pentru cei care nu se opresc intermediar în Istanbul. Altă idee nu am...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- cloverina
[19.07.15 13:32:35]
» mesaj pers

   @webmaster: Aș dori un later edit în interiorul articolului în care să se precizeze ce am scris mai sus: "Pentru că am depășit limita creditului existent pe HGS cu 1,75 lire avem o penalizare de 19 lire. Astfel că este indicat să fiți în legalitate totală, mai ales dacă intenționați să mai vizitați Turcia cu aceeași mașină și același număr de înmatriculare. Nu, nu vă așteptați să se prescrie curând. Apar în baza de date și mașini ce au încălcat legea în 2013. "

   Mulțumesc!

   ---

   Rezolvat - by wm

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Husky
[24.07.15 17:33:55]
» mesaj pers

   @cloverina:

   Faptul ca tu ai oprit intermediar in Istanbul si ceilalti nu, nu are relevanta in ceea ce priveste sistemul de taxare.

   Cel mai probabil nu ai fost taxata pe tronsonul Edirne-Istanbul sau Istanbul-Edirne, poate din cauza ca ai trecut prin porti cu viteza mai mare decat trebuia si nu s-a putut face corect citirea nici a placilor si nici a HGS-ului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2250 PMA1 (din 8 voturi)]
- cloverina
[24.07.15 19:12:52]
» mesaj pers

   @Husky: Taxarea se face și ulterior la un punct următor de taxare, retroactiv, astfel că acest lucru nu este posibil. Mai ales că la întoarcere am trecut nu încet, ci extrem de încet prin porțile HGS fiindcă nu înțelegeam de ce unele au barierele lăsate (cum nu le-am văzut niciodată până atunci) și doar prima poartă era deschisă.

   De asemenea, nu suntem așa vitezomani și după cum bine știți, porțile HGS nu sunt tocmai locuri de alergat mașina.

   Un alt argument este faptul că și anul trecut și anul acesta am avut același cost total. Poate să fie cum spui tu, să nu ne fi înregistrat la ultima poartă taxarea, dar chiar de două ori în doi ani? Nu prea cred.

   Cel mai probabil am ocolit un punct de taxare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Mihai18
[04.08.15 08:49:53]
» mesaj pers

   Foarte util reiewul pe care l-am și votat cu F. B. Virtual, te-am cunoscut aseară, când am citit ecouri le reviewul meu „Istanbul în prezent” Am intrat aseară pe pagina ta si am trecut în revistă ce ai scris. Majoritatea, foarte interesante din punctul meu de vedere. Imi voi face timp și voi citit tot ce ai scris. Te-a m ales și inclus în rubrica „urmăriți” ca să aflu ce mai scri. Reviewurile tale sunt veritabile sfaturi de călătorie. Felicitări.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- djxhouse
[26.08.15 12:02:06]
» mesaj pers

   Articol foarte bun.

   Totusi am o intrebare.

   Vreau sa merg cu masina pana in Istanbul.

   Masina este pe Intreprindere Individuala. (firma mea I. I.)

   In talon scrie Andrei B. Alexandru Intreprindere Individuala.

   Numele meu in buletin fiind Andrei Alexandru.

   Iar B. fiind initiala tatalui.

   Intrebarea.

   Am nevoie de vreo procura de la Andrei B. Alexandru Intreprindere Individuala care il imputerniceste pe Andrei Alexandru sa mearga cu masina in Turcia?

   

   Talonul masinii trebuie tradusa, legalizata, apostilata in limba Turca?

   Orice sfat e bine venit. Multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- cloverina
[26.08.15 12:35:39]
» mesaj pers

   @djxhouse: Nu pot să vă dau un răspuns referitor la procura dată de întreprindere către dumneavoastră. Nu vreau să vă induc în eroare.

   Talonul mașinii nu se traduce, legalizează sau orice altceva. Este suficient să existe :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- djxhouse
[26.08.15 12:39:09]
» mesaj pers

   @cloverina -

   Atunci doar talonul in original.

   Va multumesc.

   Numai bine.

   

   LE. Daca fac o procura de pe Intreprindere Individuala pe persoana fizica, trebuie tradusa, legalizata, apostilata?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianbogdan
[26.08.15 12:46:34]
» mesaj pers

   @djxhouse: buna ziua!

   Tocmai ce am tradus-o si am dus-o la ambasada.

   Pentru a nu risca si va sfatuiesc sa faceti si Dvs acelas lucru, in ultimi 8 ani ne-a fost ceruta la frontiera turca de fiecare data.

   Puteti face o intrebare prin telefon ambasada Turca.

   Vacanta placuta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- djxhouse
[26.08.15 12:47:52]
» mesaj pers

   @adrianbogdan - Din pacate nu sunt din Bucuresti. Sunt din Brasov :(

   Deci cu ambasada pica.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianbogdan
[26.08.15 12:53:26]
» mesaj pers

   @djxhouse: gasesti numarul de la ambasada pe net, tot pe net gasesti o gramada de traducatori autorizati care cu asta se ocupa.

   Ma gandesc sa nu ratezi plimbarea pentru o hartie care se poate rezolva si fara sa te deplasezi in Bucuresti, pentru asta exista net, posta, curierat etc.

   Vacanta placuta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- florin_mch
[26.08.15 13:52:23]
» mesaj pers

   @adrianbogdan - Birourile care traduc documentele in limba turca se ocupa inclusiv cu apostilarea acestora, trebuie doar sa solicitati acest lucru si o sa vedeti ca vi se va percepe si tarif pentru apostilare, nu numai pentru traducere.

   Ca sa nu se inteleaga gresit, ei trimit actele la ambasada Turciei la Bucuresti, cei de la Ambasada le apostileaza si le retrimit birourilor in cauza si pe langa aceasta taxa de apostilare mai pun si ei ceva in plus pentru acest serviciu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1050 PMA1 (din 4 voturi)]
- cloverina
[26.08.15 14:09:04]
» mesaj pers

   @djxhouse: ai un mesaj privat de la mine :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [12.12.19 00:15:25]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI

Autorul nu a încărcat până în acest moment nicio fotografie care sa fie atașată acestui set de impresii

Vezi eventual "Alte fotografii din această destinație" (încarcate de alți utilizatori)  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.159632205963 sec