60623 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Mykonos

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
15.07.2015
DE
Avatar Rodel
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 03.05.11
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 8 zile
TIP: PRIETENI

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Mykonos, o frumoasă poveste


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Francis Goya & Les Helleniques - Yasou Mykonos
Urmare de aici

Mykonos, o insulă cicladică pe care mi-am dorit demult s-o văd, dar care mi se părea inaccesibilă ca preț, până ce am găsit o ofertă tentantă: 394 euro, cu toate taxele. Zbor cu TAROM, la dus foarte punctuali, la întors o întârziere de patru ore și jumătate ne-a făcut să nu încheiem într-o notă optimistă un sejur altfel reușit.

Citisem despre Mykonos, colegul @zuftim, un împătimit al Cicladelor, a scris câteva review-uri incitante, așa că am început sejurul cu temele bine învățate.

Prima impresie, când încă survolam deasupra insulei, n-a fost una de încântare. Înaintea ochilor se desfășura un peisaj stâncos, pe care erau presărate ici- colo case albe. Mi-am zis: Nu se poate! Doar am văzut atâtea imagini cu Mykonos! Aceeași dezamăgire am citit-o și pe chipurile celorlalți turiști. Dar era doar începutul poveștii, unul menit să te sperie puțin, un fel de suspans. Pentru că, dincolo de peisajul într-adevăr stâncos, insula are un giuvaer, care este de fapt miezul poveștii : orașul Mykonos.

Ca și alte locuri din Grecia, și acesta este legat de o legendă sau de două. Una spune că insula ar purta numele nepotului zeului Apollo, cel născut pe insula sacră Delos, aflată foarte aproape, la cca 9 Km de Mykonos. Alta vorbește despre geneza insulei : Zeus, ajutat de Hefaistos și Poseidon, se lupta cu Titanii pe care i-a aruncat în apele mării, în locul respectiv formându-se insula Mykonos, cuvânt care înseamnă „teren stâncos” sau „masă de pietre”. Îmi place să cred în legendele Greciei antice, îmi place să cred că zeii și eroii și-au pus amprenta pe acele locuri, nu numai pe turism.

Ca și alte insule grecești, și aceasta are un trecut zbuciumat, fiind stăpânită pe rând de fenicieni, egipteni, minoani, ionieni, venețieni, iar din 1537 până la cucerirea independenței din 1821, de turci.

Geografic, se află în mijlocul Mării Egee, la aproximativ 94 mile marine de portul Pireu, având o suprafață de 85,5 Kmp, vreo 80 Km de țărm și o populație de aprox. 11000 locuitori.

Am constatat că multe persoane nu știu mare lucru despre insulă, ba chiar nici nu au auzit de ea, și în această situație, am fost nevoită să amintesc de sora ei mai cunoscută și mai celebră, Santorini. „Unde se află Mykonos? ”, „La Nord de Santorini” și atunci chipurile s-au luminat, chiar dacă n-o văzuseră nici pe aceasta.

Am scris despre prima impresie. Urmează a doua și cea mai importantă. Mykonos, Chora, cum spun localnicii, este un oraș de poveste! Cum am stat într-o mică stațiune de lângă Mykonos, Ag. Stefanos, făceam naveta zilnic în oraș. Autobuzul local (preț 1,60 euro pe sens) ajungea în 10 min. în stația terminus din Portul Vechi, iar de acolo, o mare de turiști se îndrepta spre orașul cu arhitectură cicladică. Primul obiectiv, cum intrai pe faleză, era Muzeul de Arheologie. Aproape de el una dintre sutele de bisericuțe de pe insulă (am aflat că sunt 500). Câteva terase la țărm de mare în care ești invitat să-ți alegi peștele preferat. Treci de ispită pentru că mai sunt încă multe. Faleza te poartă până în alt punct al portului vechi, locul de unde se ia vaporul spre insula Delos sau vaporașele city-boats care la un preț de 2 euro te duc de-a lungul coastei între cele două puncte ale portului vechi. Există și un port nou, Tourlos, de unde pleacă feriboturile spre Pireu și alte insule și la care încă se mai lucrează. Paralel cu Portul Nou, se află Clubul de iachturi, cu ambarcațiuni elegante ce aveau arborate steagurile țărilor respective.

Orașul Mykonos este format dintr-un labirint de străduțe, unele neavând mai mult de 1m lățime. Am rătăcit, asemenea celorlalți turiști, pe străduțele întortocheate mărginite de case cubice, de un alb strălucitor, cu ferestre și uși albastre, dar unele și cărămizii, cu scări albe din piatră ce urcă din stradă spre locuință și pe care se află ghivece cu flori. De asemenea, flori de bougainvillea îmbracă pereții caselor, alături de multe alte flori, încât străduțele sunt vesele, nu ai senzația de oraș amorțit din cauza lipsei unei vegetații abundente. Străzile sunt pavate cu dale, cred că marmură, și printre ele este vopsit cu alb. Într-o zi am văzut în fața unui mic magazin un băiat spălând pavajul cu mopul. Cu toate că numărul de turiști este foarte mare, orașul este curat. Labirintul străduțelor duce însă undeva, și anume la mare, care are culoarea cunoscută a Mării Egee. Trebuie să amintesc și magazinele de firmă, Louis Vuitton, Armani, Chopard, Gucci, doar Mykonos are renumele de oraș foarte scump, frecventat de VIP-uri (ei bine, m-am nimerit și eu pe-acolo!).

Mykonos este o insulă cu arhitectură cicladică, așa cum vedem în ilustratele ce prezintă Grecia. Dar totuși ce-o deosebește de celelalte insule, prin ce este ea diferită de altele din același arhipeleag?

Aș numi în primul rând Morile de Vânt. Au formă cilindrică, sunt albe și se văd de cum ajungi pe faleză. Sunt pur decorative, 5 sunt în stare bună, altele două nu au acoperiș și palete, una era în renovare, cu schele pe ea. Mai multe trepte fac legătura între ele și faleză. De sus, panorama este deosebită. În față ai marea, în dreapta faleza în capătul căreia se găsește un alt loc emblematic: Cartierul Alefkantra sau Mica Veneție ale cărei case și balcoane ies parcă direct din apă. Au fost locuințe ale vechilor negustori (sau pirați după alte surse) care-și duceau aici mărfurile. Mica Veneție mi s-a părut un tablou impresionist. Câteva taverne fac acum corp comun cu acele case colorate și ușor degradate de ani și apele care vin uneori și învolburate.

Pe locul trei, dar nu neapărat, îl numesc pe Petros, pelicanul-mascotă, căutat de turiști pentru poze. Am avut norocul să-l văd chiar a doua zi de la sosire, în timp ce mâncam la o tavernă din apropierea mării. Petros trecea țanțoș și calm printre mese urmat de o mare de fotografi amatori. S-a îndreptat spre o altă tavernă, apoi a pornit-o agale pe o străduță în pantă. Am aflat că ar fi trei pelicani dăruiți orașului după ce primul Petros ar fi murit. Ei sunt Irene, Nikolaos și, desigur, Petros. Care dintre ei o fi fost cel văzut de mine, nu știu.

În partea cea mai veche a orașului, numită Kastro, se află un alt obiectiv deosebit al insulei: Biserica Panagia Paraporțiani, veche de 500 de ani și care este de fapt un ansamblu de cinci bisericuțe albe așezate pe un platou deasupra mării și lângă taverne ce au în denumire cuvântul „portiani”.

Este unul dintre locurile cele mai vizitate alături de morile de vânt.

Bisericuțe albe, smerite întâlnești la tot pasul printre casele cubice. Unele sunt închise, altele își deschid porțile la orele serii. Am aflat că unele aparțin unor familii, pe pereții interiori având așezate plăci în memoria celor decedați. La lăsarea nopții străzile devin și mai aglomerate. Restaurantele își scot mesele în stradă care și așa e foarte îngustă, lăsând un spațiu foarte mic trecătorilor. Străzile sunt luminate ca în plină zi, vitrinele magazinelor strălucesc, marfa abundă peste tot. Celelalte străduțe, unde sunt doar locuințe, plutesc însă în întuneric. Ce m-a impresionat a fost liniștea. În orașul distracției, nu se aude muzică urlând, lumea vorbește în liniște. Doar de la o sală de fitness am auzit o muzică

mai tare. Așa mi s-a spus înainte de a pleca în Mykonos: n-ai să te odihnești, acolo este polul distracției din Grecia, Ibiza lor! N-am auzit nici măcar muzică grecească, decât la o tavernă unde era o seară grecească, dar și asta nu foarte târziu în noapte. Deci, nu este un oraș obositor. O fi și distracție, dar nu la vedere!

Ce se mai poate vizita în Mykonos?

Sunt câteva muzee, la unele am intrat, la altele nu.

Mi-au plăcut Galeria de artă, Muzeul de Folclor și Casa Lena. N-am intrat la Muzeul de Arheologie și nici la Muzeul Maritim Egeean.

Muzeul Folcloric este situat în cartierul Kastro, în apropiere de Biserica Panagia Paraporțiani. Muzeul reconstituie o casă tradițională a clasei de mijloc din sec. al XIX-lea, cu mobilierul specific. Se află într-o clădire din sec. al XVIII-lea, cunoscută sub numele de Palatul Venețian. Îl recomand celor care vor ajunge în Mykonos. Intrarea este gratuită!

Tot o casă tradițională te întâmpină și la Casa Lena. Casa, mobilierul și obiectele datând de la mijlocul sec. al XIX-lea au fost donate de ultimul proprietar, o doamnă pe nume Lena. Și aici intrarea este gratuită.

Nici Galeriile de artă nu percep taxă de intrare. Chiar și la celelalte muzee pe care nu am reușit să le vizitez, prețul biletului este modic, până în 4 euro.

Ca să trag o concluzie, orașul Mykonos este o frumoasă poveste, una din multele povești ale Greciei, o poveste care te atrage ca un magnet, scrisă pe zidurile de un alb imaculat ale caselor cu obloane albastre și flori de bougainvillea.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Rodel in 15.07.2015 16:55:28

Validat / Publicat: 15.07.15 21:35:03


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 7086

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 3 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Rodel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  92650 PMA (din 79 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Coordonate GPS: 37.44110000 N, 25.36890000 E - neconfirmate încă
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Rodel? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[15.07.15 21:34:20]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[15.07.15 22:45:43]
» mesaj pers

   @Rodel - Foarte frumos articol, o adevărată plăcere sa-l parcurg. Îmi dau seama că eşti o mare admiratoare a insulelor greceşti, după reviewurile tale pe care eu am reuşit să le citesc, poate nu în totalitate, dar sigur cele despre Rhodos şi Symi mi-au plăcut la fel de mult.

   De asemenea, m-aş bucura să ajung şi eu vreodată să văd Mykonos, în Santorini am fost într-o excursie de-o zi făcută din Creta şi am venit răpusă de frumuseţea ei.

   Vacanţe plăcute în continuare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Rodel
[16.07.15 09:04:23]
» mesaj pers

   @irinad -Într-adevăr, sunt, așa cum ai scris, o mare admiratoare a insulelor grecești. Mi-au plăcut toate pe care le-am vizitat, am în plan și altele. Sufletul meu rezonează cu atmosfera grecească.

   Mulțumesc pentru aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[16.07.15 09:35:15]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[16.07.15 10:25:50]
» mesaj pers

   @webmaster13 - Mulțumesc, melodia este foarte bine aleasă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[16.07.15 12:52:46]
» mesaj pers

   @Rodel - "Un cer senin cum numai in Grecia gasesti" si un review si niste poze pe masura!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[16.07.15 12:56:37]
» mesaj pers

   @mprofeanu -Mulțumesc, mă bucur că ți-au plăcut.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Camelia19
[16.07.15 16:54:47]
» mesaj pers

   @Rodel - Un articol superb despre un loc superb. Una din cele mai frumoase Ciclade, am avut marea sansa sa o vizitez intr-o excursie de o zi din insula Naxos, cand am zabovit pret de cateva ore si in insula vecina, Delos. Am ramas insa cu parerea de rau ca nu l-am intalnit pe Petros, sau pe oricare dintre cei 3 pelicani, desi m-am uitat indelung dupa ei de-a lungul stradutelor.

   Anul trecut nicio moara nu era in renovare, se pare ca nu se simte criza in bugetul local, dupa cum ma si asteptam, judecand dupa numarul de turisti de care se bucura insula.

   Tot in Mykonos am mancat cele mai bune paste cu fructe de mare, la o taverna in Mica Venetie, mi le amintesc de parca ar fi fost ieri.

   Ai avut un concediu de vis cred. Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Rodel
[16.07.15 17:06:13]
» mesaj pers

   @Camelia19 - Îți mulțumesc pentru aprecieri! Am avut o scurtă vacanță frumoasă, regret că n-a fost mai mult. Despre criză, niciun semn, totul părea normal, atmosfera fiind relaxantă. Pe Petros l-am văzut o singură dată, deși l-am mai căutat prin locurile pe unde am aflat că-și face veacul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danamandache
[16.07.15 20:44:25]
» mesaj pers

   Felicitari pentru vacanta! Mi-am potrivit pasii cu ai tai si te-am insotit cu mare drag in periplul tau prin deosebita insula Mykonos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[16.07.15 21:02:58]
» mesaj pers

   @danamandache - Mă bucur că m-ai „însoțit” pe străduțele orașului, că am reușit să transmit măcar puțin din

   atmosfera Mykonosului. Îți doresc să ai parte de vacanțe frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[19.07.15 11:21:38]
» mesaj pers

   Tari pelicanii de la sedinta foto!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[19.07.15 11:36:53]
» mesaj pers

   @Dan&Ema - Petros este obișnuit să fie fotografiat, nu se sperie de mulțimea admiratorilor, dar se pare că e cam rar la vedere. Nu-i place să fie atins, deși eu am reușit s-o fac. Este foarte pitoresc și integrat în viața orașului. Doar este o vedetă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- pmanuela
[19.07.15 20:30:20]
» mesaj pers

   @Rodel

   Felicitari!

   Un review de exceptie si niste poze pe masura...

   Nu am ajuns inca in Ciclade, dar citind aceste randuri, mi-am imaginat frumusetea acestor locuri.

   Ma bucur ca votul meu v-a acordat Zuperbonus-ul. E o adevarata incantare sa va citim articolele.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[19.07.15 20:46:11]
» mesaj pers

   @pmanuela - Mulțumesc pentru vot! Este primul meu Zuperbonus.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[19.07.15 22:19:34]
» mesaj pers

   La mai multe zsuperbonusuri

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [14.10.19 12:03:41]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2015] Orașul Mykonos, văzut de la intrarea pe faleză. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638507">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638507"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638507">Şterge vot</a></div><span id="v9638507" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638507)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638507Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638507MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2015] Orașul Mykonos, văzut de la intrarea pe faleză.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2015] Un loc liniștit, cu o arhitectură cicladică: o locuință și o bisericuță. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638510">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638510"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638510">Şterge vot</a></div><span id="v9638510" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638510)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638510Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638510MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2015] Un loc liniștit, cu o arhitectură cicladică: o locuință și o bisericuță.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2015] O căsuță desprinsă parcă din povești. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638514">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638514"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638514">Şterge vot</a></div><span id="v9638514" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638514)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638514Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638514MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2015] O căsuță desprinsă parcă din povești.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [JUN-2015] Trei dintre morile de vânt. În față, un cimpoier și el la fel de pitoresc. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638519">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638519"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638519">Şterge vot</a></div><span id="v9638519" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638519)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638519Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638519MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2015] Trei dintre morile de vânt. În față, un cimpoier și el la fel de pitoresc.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2015] Cartierul Mica Veneție văzut de pe treptele ce duc la Morile de Vânt. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638522">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638522"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638522">Şterge vot</a></div><span id="v9638522" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638522)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638522Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638522MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2015] Cartierul Mica Veneție văzut de pe treptele ce duc la Morile de Vânt.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2015] Alb, albastru și flori de bougainvillea într-un decor de poveste. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638529">Şterge vot</a></div><span id="v9638529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2015] Alb, albastru și flori de bougainvillea într-un decor de poveste.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2015] Pelicanul Petros, mascota orașului, plimbându-se printre mesele restaurantului. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638534">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638534"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638534">Şterge vot</a></div><span id="v9638534" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638534)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638534Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638534MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2015] Pelicanul Petros, mascota orașului, plimbându-se printre mesele restaurantului.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2015] Biserica Panagia Paraporțiani. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638538">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638538"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638538">Şterge vot</a></div><span id="v9638538" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638538)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638538Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638538MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2015] Biserica Panagia Paraporțiani.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2015] Muzeul Folcloric. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638544">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638544"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638544">Şterge vot</a></div><span id="v9638544" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638544)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638544Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638544MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2015] Muzeul Folcloric.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2015] Scări care urcă din stradă. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638547">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638547"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638547">Şterge vot</a></div><span id="v9638547" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638547)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638547Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638547MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2015] Scări care urcă din stradă.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2015] O străduță cu locuințe. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638555">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638555"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638555">Şterge vot</a></div><span id="v9638555" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638555)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638555Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638555MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2015] O străduță cu locuințe.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2015] Pe faleză. O piață volantă cu legume și fructe. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638556">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638556"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638556">Şterge vot</a></div><span id="v9638556" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638556)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638556Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638556MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2015] Pe faleză. O piață volantă cu legume și fructe.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2015] Una dintre multele bisericuțe. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638559">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638559"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638559">Şterge vot</a></div><span id="v9638559" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638559)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638559Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638559MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2015] Una dintre multele bisericuțe.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2015] Cât să fie de lată această străduță? -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638560">Şterge vot</a></div><span id="v9638560" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638560)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638560Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638560MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2015] Cât să fie de lată această străduță?
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2015] O terasă acoperită de flori de bougainvillea. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638565">Şterge vot</a></div><span id="v9638565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2015] O terasă acoperită de flori de bougainvillea.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P25 [JUN-2015] Faleza. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638572">Şterge vot</a></div><span id="v9638572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2015] Faleza.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P28 [JUN-2015] O stradă sau un coridor de trecere? -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638578">Şterge vot</a></div><span id="v9638578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUN-2015] O stradă sau un coridor de trecere?
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P29 [JUN-2015] Intrare în Mykonos. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638580">Şterge vot</a></div><span id="v9638580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUN-2015] Intrare în Mykonos.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P30 [JUN-2015] O casă tipică pentru arhitectura cicladică. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638585">Şterge vot</a></div><span id="v9638585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUN-2015] O casă tipică pentru arhitectura cicladică.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P31 [JUN-2015] Mykonos: mare, ambarcațiuni, clădiri albe și un cer senin cum numai în Grecia găsești. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638711">Şterge vot</a></div><span id="v9638711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUN-2015] Mykonos: mare, ambarcațiuni, clădiri albe și un cer senin cum numai în Grecia găsești.
foto Rodel [15.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P32 [JUN-2015] O căsuță fermecătoare. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638712">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638712"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638712">Şterge vot</a></div><span id="v9638712" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638712)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638712Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638712MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [JUN-2015] O căsuță fermecătoare.
foto Rodel [15.07.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [JUN-2015] Pe una dintre străzile orașului. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 15.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av638714">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv638714"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=638714">Şterge vot</a></div><span id="v9638714" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(638714)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f638714Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e638714MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [JUN-2015] Pe una dintre străzile orașului.
foto Rodel [15.07.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [JUN-2015] Eu sunt Petros, vedeta orașului. Mă las fotografiat, dar nu prea mult. Mă plictisesc repede... -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 16.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639084">Şterge vot</a></div><span id="v9639084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [JUN-2015] Eu sunt Petros, vedeta orașului. Mă las fotografiat, dar nu prea mult. Mă plictisesc repede...
foto Rodel [16.07.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P46 [JUN-2015] Mica Veneție, case ieșite parcă din ape. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 16.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av639117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv639117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=639117">Şterge vot</a></div><span id="v9639117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(639117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f639117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e639117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P46 [JUN-2015] Mica Veneție, case ieșite parcă din ape.
foto Rodel [16.07.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.13481092453 sec