ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.07.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Otopeni [IF]
ÎNSCRIS: 16.04.10
STATUS: PREMIUM
LUNA
JUN-2015
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
25.00%
Foarte nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
60.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Pe unde am mai mancat...

TIPĂREȘTE

De cele mai multe ori, evident, la FEDRA

De ce? Pai... de lene... :) Ne era mai simplu la pranz sa mancam aici, iar in unele seri chiar nu am avut chef de mers in alta parte.

Ne-am bucurat foarte mult sa-l revedem pe Panos, patronul, s-o revedem pe distinsa Fedra, sotia sa, si cea care da numele terasei, pe vesnic ocupata Eleni, Vasilis si Anthi – copiii lui Panos/Fedra, simpaticul Babis care acum era pe post de barman si care pe tot parcursul sederii noastre ne-a delectat cu diverse preparate “special pt. voi”.

De cele mai multe ori mesele erau fie precedate fie urmate de stat la taclale cu ei. Nu stiu daca nu cumva fiul nostru a fost motivul apropierii dintre noi. A fost rasfatatul lor si “angajat” sa-i invete romana, ei invatandu-l greaca. Nu stiu ei, dar fiul nostru si-a luat rolul in serios, comportandu-se ca profesoarele lui de la scoala :)

Din discutiile cu Panos am aflat ca au renovat complet bucataria, asta insemnand schimbat absolut tot in bucatarie. Au marit si numarul de toalete, ajungand la 5, ceea ce chiar era de dorit. Am descoperit ingrijorarea cu privire la situatia economica, toti erau tematori cu privire la ce va aduce “ziua de maine”.

Sotul meu a inceput sa-i povesteasca cam cum traiam noi prin anii '80, eu am incercat sa-l opresc, dar Panos m-a oprit spunand ca “lasa-l, sa vad ce ma asteapta” :)

Am divagat...

Meniul terasei e aproximativ acelasi de anul trecut, am remarcat doar lipsa “kleftico” la apel, iar supa de peste nu a existat cat am stat noi acolo. Fedra spunea ca ii trebuie o anume selectie de peste ca s-o prepare si nici nu e foarte cautata.

Preturile au fost (nu stiu daca se vor pastra pana la sfarsitul sezonului avand in vedere ultimele evenimente...) la fel ca anul trecut, o masa pt 3 persoane undeva intre 25-40 euro, fara bauturi alcoolice. Desertul din partea casei se pastreaza, iar anul acesta am vazut bon fiscal la fiecare nota de plata, lucru care anul trecut nu s-a intamplat :)

Ni s-a intamplat sa mancam, sa fie foarte aglomerat, iar Eleni ne-a spus sa n-o asteptam cu nota de plata, platim mai pe seara :) Si asa am si facut.

Netul pe terasa: aceeasi poveste ca anul trecut, mai mult nu merge. Desigur, daca stii unde sa umbli, ce sa faci, merge si merge chiar bine. Greu de convins Panos, am incercat, nu am reusit sa-l convingem ca nu trebuie sa cheltuie decat f putin ca sa ofere si acest serviciu. Desigur, are multe alte probleme de rezolvat si netul bun oferit clientilor nu-i aduce neaparat si mai multi bani.

Doukas, in Limenas

Am intrat pentru o cina (fara o carafa cu vin :)

La fel de aglomerat ca anul trecut, dar serviciul mult mai prost. Desi trag de tine sa intri pe terasa lor, odata intrat esti dat uitarii... pana sa ajungi sa comanzi trece destul de mult timp, personalul este blazat (ca sa folosesc un cuvant decent), mancarea nu difera de ce gasesti si in alte parti. Personal am vrut sa mancam aici pentru caracatita lor... pregatita foarte bine. In rest... aceleasi feluri de mancare ca in orice alte taverne unde am mai fost.

Dar serviciul... groaznic. Primul loc unde nu am lasat nimic peste nota de plata.

Terasa Irene, Potos

Am intrat de doua ori la ei, o data pentru pranz si alta data pentru cina.

Ati ghicit: aglomeratie mare, mon cher... Intotdeauna plina – de romani in cea mai mare parte.

Mancare ok, dupa cum spuneam cam peste tot meniul este aproximativ acelasi. Am fost dezamagita de calamarul umplut... facut la repezeala. Anul trecut a fost mult mai bun si prezentarea pe farfurie mai apetisanta.

Bomboni, Limenas

Loc de desfatare, desfrau... tot cu des incep :)

Ati ghicit: inghetata, prajituri

Locul este vis-a-vis de Luna Park in Limenas, si numele terasei e scris cu caractere grecesti parca asa: βωβώνη litere albe pe fond albastru.

Conceptul este cam acelasi cu ce am vazut la Haagen Dasz in Mall Baneasa, calitatea produselor de acelasi nivel.

Doar intr-o dupa-masa am gasit terasa mai goala, in rest, seara e plina ochi, cu greu gasesti o masa libera.

Preturi pe masura... scumput. Dar papilele gustative vor fi fooooarte incantate, direct proportional cu vinovatia resimtita dupa desfat :)

Krambousa, Skala Potamia

Surprize, surprize... omul s-a extins pana spre faleza si mai are niste mese si aproape de mare.

Deci ii merge foarte bine.

Mancarea ok, preturi decente, serviciul un pic mai bun ca la Doukas :) Dar sa nu fim rai si sa punem pe seama aglomeratiei de seara.

Am mai vazut in Skala Potamia de-a lungul falezei un loc unde se manca pizza coapta in cuptor pe lemne... Am vrut dar n-am mai reusit sa ajungem sa si testam.

In general am observat ca 25-45 euro (fara bauturi alcoolice) ajung pentru o masa in 3 la orice taverna. Fast food sigur mai ieftin.

Am mai remarcat un lucru, in toate locurile pe unde am fost painea avea o culoare galbena, zici ca au pus sofran in ea, la fel si croissantele de la market Anna. Supozitie falsa, desigur. Eleni de la Fedra ne-a oferit explicatia...faina de porumb...Hm, poate pentru ca e mai ieftina? In orice caz nu difera cu nimic in ce priveste consistenta si gustul fata de cea din faina de grau. Acuma ma gandesc ca o fi avand toate "bunatatile" ce se pun in procesul industrial de fabricatie.

In Skala Potamia aglomeratie mare in zona de taverne, la fel ca si in Potos.

Senzatia mea a fost ca anul asta, fata de aceeasi perioada a anului trecut, am vazut mai multi turisti.

Si in Skala Panagia, si in Potamia, Potos, Limenas.

Anul asta ne-am simtit de parca eram pe litoralul romanesc. Ici-colo cate o masina cu numar de Grecia, multi sarbi, bulgari.

Am lasat la sfarsit New York Pizza/Mythos Taverna dar nu pour la bonne bouche...

Am vrut sa mancam o pizza in loc de cina si cum eram in Limenas am zis sa cautam ceva. Am vazut reclama New York Pizza si am dat buzna.

Ne-am asezat la o masa, incepuse sa picure si cei de acolo ne-au zis ca mai bine ne mutam ca partea unde ne-am asezat nu ar fi acoperita.

Au incercat ei sa improvizeze o masa, si-au dat seama ca nu prea e loc... ”dar nu vreti alaturi la Mythos”? Noi eram dispusi sa mancam si pe trotuar, doar sa mancam :)

La Mythos inca de la intrare am fost intrebati de unde suntem... am recunoscut accentul de bulgaria... ”din Romania”... s-a cam intunecat la fata bulgarul nostru, desi era el destul de tuciuriu.

In fine, am gasit o masa, ne-am asezat, am primit meniurile si acuma noi adultii stiam ca vrem pizza dar ce te faci cu copiii care ba nu pun gura pe pizza, ba vor lasagna, ba vor mai stiu eu ce...

Vine dl. “amabil” de-l mentionai mai devreme, dam comanda, iar copiii unii peste altii nehotarati, in fine comandam. Cineva si-a adus aminte ca ar mai vrea o Cola... ii spune dlui ca-si cere scuze a uitat sa comande inca o Cola. Dl. Raspunde peste umar” mdea... si-asa v-a luat numai juma' de ora sa comandati”...

Nu reactionez foarte bine cand mi-e foame si cand sunt plimbata dintr-un loc in altul, oameni nehotarati in a comanda... dar cand mai vad si reactii de genul celei de mai sus...

Il rog pe individ sa-l cheme pe manager. Dupa 2-3 rugaminti, in final apare managerul, un domn in varsta, par alb, corpolent.

Il intreb, de fata fiind si dl ospatar, daca exista un interval de timp in care suntem obligati sa comandam. Precizez ca nu a durat mai mult de 5 minute sa dam comanda, dar cu ezitarile de care am pomenit mai sus.

Mi se raspunde ca nu, evident... Ii relatez cele intamplate mai devreme. Dl manager, dupa ce ma intreaba de unde suntem, imi spune ca el e reprezentantul agentiei X din Romania, ca nimeni nu s-a plans de serviciile lor, ca terasa lor e plina tot timpul, ca ce mare lucru s-a intamplat.

Pai nu mare lucru, am replicat, doar ca daca eram sefa lui il zburam de nu se vedea. M-am enervat si mai tare vazand atitudinea dlui manager... Cel mai simplu gest ar fi fost sa-si ceara scuze EL si sa trimita pe altcineva. Dar nu, a trebuit sa-mi explice mie ce terasa super tare si aglomerata are el.

L-am rugat cat am putut de decent sa trimita pe altcineva sa ne serveasca. Tot a trebuit sa mai comenteze, dar a trimis in final pe altcineva.

Pizza foarte buna, lasagna la fel.

Niciun cent in plus la nota de plata... cu toata terasa lui extraordinar de mirobolanta si cu toata reprezentanta lui a agentiei X din Romania...

Am zis :)

Nu trageti dom' X cum te-o fi chemand... suntem romani, infometati si platitori la terasa 'mneatale.

Hai, s-aveti pofta pe unde v-ati afla :)


[fb]
---
Trimis de dandana in 13.07.15 01:14:55
Validat / Publicat: 13.07.15 09:49:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 2673 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dandana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

puiutea [13.07.15 13:33:53] »

Felicitări, excelentă prezentare! Dacă la anul ajungem în Tassos, vom ști ce și cum stau lucrurile!

Aurici [13.07.15 14:42:52] »

@dandana - Mmmm! Bine ca vin de la masa! Pentru ca mi-am adus aminte ce de bunatati am mancat si noi in Thassos.

dandana [13.07.15 14:51:19] »

@puiutea - Multumesc! Sa vedem ce-o mai fi pana la anul.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, dandana, puiutea
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm? [Alte] Taverne în Thassos (insula) :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055917024612427 sec
    ecranul dvs: 1 x 1