GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Macar de 3 ori mancati la o taverna in Golden Beach / Panagia
Mai intai vreau sa multumesc comunitatii de pe AFA, deoarece m-am inspirat si din povestirile altora cand am ales unde sa mancam. Vreau sa fiu fair play si sa spun si eu cateva cuvinte despre ce am consumat si unde!
Nu am mancat doar la taverne in cele 7 zile, dar am incercat sa iau cate 2 mese din mic dejun, pranz si cina!
Ca un top asa, pot incepe prin a mentiona taverna fedra: cum iesi din vila soti la stanga vreo 150 m- in prima linie de la plaja
Am servit acolo asa: un mix grill care a costat 14 euro si continea: carne de miel, carne de vita, carne de pui, un carnat, carne de pork, cartofi prajiti, salata de varza, 2 felii de rosii si o lamaie (o sa pun poza). Farfuria imensa, consistent, nu am putut manca tot, chit ca am mancat la aceast platou cu copilul.
Sotul si-a luat un mix de fructe de mare - 16 euro si continea: caracatita la gratar, caracatita uscata, inele de calamari si partea de sus de la calamari, sardine, o bucata de peste, ton cred, creveti, salata de varza si salata verde, lamaie (atasez poza). Ne-a adus 3 felii de paine… nu stiu ce avea in ea de arata asa galbena… parca era pandisapan, ziceau ca e paine simpla, dar gustoasaaaa! (mai aveau un fel de paine cu gust de usturoi). sotul si-a luat ca bautura rachiul lor numit tsipuro, cu gheata. Interesant gustul de fructe de mare cu acest rachiu!
La sfarsit mereu dau ceva dulce din partea casei. Noi am primit un fel de gris cu lapte dar facut la cuptor, foarte gustoasa prajiturica!
Personalul de la Fedra incredibil de rapid pentru cata lume era la mese, mi-a placut mult felul cum se organizau: unul debarasa rapid si pregatea masa, unul lua comanda si fugea déjà sa o dea la pregatit… altul aducea platourile si la sfarsit cu nota de plata, imi placea cum mai reviziua comanda facuta sa nu cumva sa fie ceva pe bon in plus! Tinerii acestia fac o echipa pe cinste, rar asa comunicare si uniune! bravo lor!
Apoi cele mai multe mese le-am luat la Cavo d’oro, (este ft ft aproape de vila soti), cum ieseai la plaja de la vila soti in stanga foarte putin, cam 20 m. aici am luat acele mici dejunuri englezesti care tineau loc si de pranz deoarece mancam pe la ora 10.30-11. continea: 2 oua ochiuri, 1 carnat prajit, putina fasole super gustoasa, 2-3 felii de bacon, rosii prajite, ciuperci si ceapa prajite si costa 8 euro, sucul 1 euro cola sau sprite. Fresch-urile costau 2.5 euro (portocala sau lamaie). Berea costa 3.5 eur, dar daca o luai la meniu costa 2.5 eur. Servire buna, prompta, privelistea excelenta spre plaja. Atasez poza care am facut-o la reclama din fata tavernei, ca de cascata ce am fost, am uitat sa fac poza cand mi-au adus meniul. Am mai vazut ca puteai comanda separat produsele din acest meniu, daca mai vroiai un carnat, mai costa 1 euro, bacon - 1.5 eur, omleta cu de toate cam 3-4 euro. Si seara la aceeasi taverna cavo d’oro sotul meu a mancat souflaki cu cartofi prajiti, sos tsatsiki, 1 lipie taiata in 2, salata. eu mi-am comandat peste cu cartofi prajiti si salata. Cam 16 euro meniurile noastre fara bautura.
O sa pun o poza cu meniul de la aceasta taverna. Meniurile arata fix ca in poze si costa intre 7-11 euro. desigur sunt si mai scumpe, cele cu fructe de mare.
In alta seara am mancat la taverna “La pallude“, aici preturile mai maricele cam cu 15% fata de alte taverne la aceleasi meniuri. Am servit mousaka adusa intr-un vas mic de lut, ca o craticioara mica, 8 euro, dar delicioasa si cam prea mult pentru o portie — nu stiu de ce acasa nu iese asa de buna :) — si un mix grill, asta era de o persoana sigur si a costat 10 euro, bere si suc. Din partea casei o inghetata micuta si un fel de chec cu ciocolata, o feliuta! Am observat ca aici erau mai mult straini, foarte putini romani! insa meniul era extrem de bogat: paste, o pagina intreaga, supe, mancarui de pui alta pagina, de pork alta pagina, tocanite, am vazut la altii pe masa, meniurile aratau super bine, mari si banuiesc foarte consistente.
In alta dimineata mi-am propus sa iau micul dejun la o terasa “Nikolas“, spre camping, vroiam neaparat sa gust faimoasele lor placinte : am luat cu branza feta, cu vanilie si branza dulce, 2 feluri de placinta costau 1.5 euro fiecare si una a costat 2 euro, un ice frappe costa 2 euro. Aici erau chiar ieftine cafelele, sucurile, in jur de 2 eur si inghetata la cornet 1.5 euro o cupa. Cea mai buna din cele servite aici a fost buble gum . aici la nikolas mi-a placut relaxarea tuturor, parca timpul avea alta dimensiune. Veneau cunoscuti de-ai proprietarilor, era o atmosfera calda si prietenoasa. Am vazut ca aveau in vitrina dimineata si produse de patisserie tot felul de rulouri cu frisca, checuri, si placinte cu carnati, cu cascaval, cu ciuperci, cu tot felul de nebunii. erau destul de dotati pentru micul dejun.
Dar la inghetata, preferata mea si a copilului a fost cea de smochine… o nebunie! Trebuie sa o incercati!
In prima seara am servit ceva bauturi in Skala Potamia chiar pe aleea pietonala, dar abia dupa ce m-am indepartat mi-a cazut fisa sa vad numele si mai ales sa fac poze. Un fresh de lamaie, bere si o doza de nestea. eram cam aproape de strada cu magazine, cu lumea care practic trecea exact pe langa mese, nu stiu daca mi-ar fi placut sa iau masa si sa se uite toti in farfurie. aici acelasi obicei : din partea casei, o felie de salam de biscuiti si tot un fel de salam de biscuiti doar ca era cu ciocolata alba, frisca si inghetata. Erau super bune, ca erau reci reci si aromate. Fata de tavernele din golden beach care sunt foarte romantice si linistite, in skala potamia atmosfera parca aducea cu cea din mamaia! lume mai multa, copii si mai multi, unii doar se plimbau, dar cei mai multi erau pe la taverne!
Cam atat am incercat noi cu mancarea lor. Mi-a parut rau ca nu am apucat sa servim ceva la restaurantul Enavlion, dar trebuia rezervare, altfel nu gaseai loc. Intr-o seara am trecut pe langa Pefka si era full, nici o masa nu era libera, ar fi fost minunat sa stam acolo, deoarece era muzica live, 3 cantareti. De altfel a fost singurul loc unde am auzit muzica, in rest… nicaieri nu auzeai nici un fel de muzica, nici in surdina, nici instrumentala, era o linisteeeee… doar valurile se auzeau pe la toate tavernele din golden beach.
Nu trebuie sa plece nimeni din Grecia fara sa guste mancarea lor. La fiecare taverna nu am vazut sa fie chelneri sufocanti, nu trage nimeni de tine sa intri la taverna lor, ba chiar te saluta tot timpul, sunt afisate meniurile la vedere sa poata fi consultate chiar din strada, cu poze, cu preturi, si majoritatea au si traduceri in limba romana, engleza, si daca nu au, tot se pricep chelnerii sa explice ce contine reteta!
Oferta privind numarul tavernelor in Skala Panagia nu era foarte mare, fata de skala potamia, dar e cu mult mai romantic, potrivit pentru cupluri in luna de miere, pentru oameni linistiti, pentru familii cu copii mai mici, dupa ora 23 rar vezi lume prin statiune. Iar dimineata nu cred ca vine nimeni sa ia micul dejun la prima ora.
Mai mentionez ca in dreptul fiecarei taverne din golden beach scrie ca pentru clientii fiecarei taverne chaise long-urile sunt gratuite, exact pe parcela din dreptul tavernei. Noi am stat mai mult la plaja in continuarea tavernei Cavo d’oro si baiatul care servea bauturile direct pe plaja era prompt. puteam sa comandam doar o bere, insa odata nu am mai gasit locuri aici si ne-am asezat la plaja langa parcela cavo d’oro, parca Katerini se numea, insa chelnerita ne-a spus ca ptr 2 scaune trebuie sa comandam 2 produse din meniu. Shake–urile (de capsuni, ciocolata si vanilie 3.5 euro), sucuri la doza (nestea, coca, sprite 2 euro, bere amstel 3.5 euro halba de 500 ml, frappe coffe 4 euro.
Trimis de adutza_ghiocel in 11.07.15 15:58:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adutza_ghiocel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2018 O panoramă de vis şi un platan secular, două motive bune pentru a poposi la taverne în Panagia — scris în 28.10.18 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Taverna Platanos, Panagia — scris în 20.07.16 de over din BUSTENI - nu recomandă
- Jun.2015 Tavernele din Golden Beach unde papilele gustative sunt îmblânzite — scris în 29.07.15 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 La Taverna Elena - Panagia — scris în 07.07.14 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Restaurant Hotel Ioannis [Skala Panagia, Chrissi Ammoudia] — scris în 09.08.12 de crisstinna din CRAIOVA - nu recomandă
- Jun.2012 Restaurant Fedra - Golden Beach, Thassos - doar despre mâncăruri, sau cum (şi ce) se mănâncă în mod obişnuit... — scris în 24.07.12 de Lyssys din DR TR SEVERIN - RECOMANDĂ
- Aug.2011 'La Terrasse' - Enavlion (Skala Panagia) - La creme de la creme — scris în 19.09.11 de cher-cher din BUCURESTI - RECOMANDĂ