60224 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Alte mănăstiri în zona Olăneşti

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.07.2015
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2015
DURATA: 1 zile
TIP: TEAM-BUILDING

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Ascunsă în păduri – Mănăstirea Jgheaburi (Stoeneşti, Valcea)


Oltenia de sub Munte este o splendoare, o regiune minunată situată, așa cum plastic îi spune și numele, în zona submontană a Munților Căpățânei și Parâng, precum și în arealul Subcarpaților Olteniei. Zona se distinge printr-o mulțime de obiective turistice de felurite categorii: istorice, religioase, naturale ori arhitecturale. Sate împrăștiate pe costișe sau aliniate de-a lungul drumurilor, în apropierea râurilor reci ce coboară din munți încântă privirea vizitatorului de la oraș, avid de peisaje naturale și de aer curat.

Începând de la Govora și terminând cu Defileul Jiului, în Oltenia de sub Munte găsim un număr foarte mare de focare de cultură și spiritualitate: mănăstirile istorice din Vâlcea și Gorj. În afară de câteva schituri și mănăstirile Pătrunsa și Pahomie, am reușit ca în decurs de peste șapte ani să vizitez tot ceea ce se găsește în zonă în ceea ce privește această formă de organizare bisericească: schituri sau mănăstiri. Impresionante prin vechime, valoare artistică și rolul cultural jucat în viața românilor sunt desigur mănăstirile arhicunoscute: Govora, Bistrița, Horezu, Polovragi. Pe lângă acestea întâlnim și altele mai mici ca renume, dar la fel de frumoase și, de asemenea, bijuterii de biserici sătești, de multe ori pictate ori construite integral din lemn.

O asemenea mănăstire, bine ascunsă în păduri, am vizitat anul acesta în cadrul minivacanței de 1 Mai. O tentativă de a ajunge la lăcașul de cult am avut și cu doi ani în urmă, într-o toamnă minunată, dar divinitatea nu a dorit să vedem atunci mănăstirea, urmând atunci un drum greșit. Este vorba despre Mănăstirea Jgheaburi, o mică vatră de credință pitită între dealuri, prin codrii întinși, la capătul unui drum nu prea ușor.

Metoh al mânăstirii Govora, lângă comuna Cacova, în munți, într-o poziție pitorească de toată frumusețea și potrivită pentru rugă și pietate sihastrică. Biserica schitului este așezată în imediata apropiere a unui râuleț ce șerpuiește limpede printre pietrile văii scrie „Anuarul Mitropoliei Olteniei” din 1941.

Acces. Drumul european 67 străbate Oltenia de sub Munte și pe lângă imaginile oferite se distinge și prin calitatea bună a covorului asfaltic. Într-o curbă ușoară în comuna Stoenești observăm indicator către Mănăstirea Jgheaburi. Ne încadrăm pe acest drum (646A) și foarte repede se deschide un drumușor la dreapta (există un indicator către Biserica Sf. Ioan Botezătorul), și anume DJ651. De aici urmăm șoseaua, nu ne abatem nici stânga, nici dreapta – noi am întrebat de două ori localnicii în privința direcției de urmat deoarece pe traseu nu prea mai există indicatoare. Limba de asfalt, destul de îngustă, începe să urce la un moent dat urmând linia dealurilor. Între două părți de sat, pe sub poalele unei păduri, pe lângă pereți de stâncă, asfaltul dispare pe o porțiune de vreo 500m, dar nu vă speriați – revine pentru încă o bucată de drum. Este o zonă rurală profundă, oamenii se uită după fiecare autoturism ce trece prin dreptul porților lor. Pe creasta unui deal asfaltul se termină, începem să urcăm pe un drum pietruit, destul de bun. De aici începe „greul”, dacă îl putem numi așa. Accesul e dificil, de fapt, doar în momentul în care a plouat. Atunci drumul, tip forestier, se transformă într-o cale de acces doar pentru mașinile de teren ori tractoare. Se formează șleauri pline cu apă, există destule porțiuni pline de pietre colțuroase, unele bucăți de drum sunt în pantă. În general e recomandat accesul cu autoturisme cu gardă înaltă la sol, chiar și în zilele uscate și însorite.

Mergem încet, cu geamurile deschise pentru ca aerul tare și răcoros de primăvară târzie să ne umple plămânii. Ajungem la o întretăiere de drumuri, oarecum principală; aici găsim din nou indicatoare: „Mănăstirea Jgheaburi – 3 km”. Drumul spre stânga ce trebuie să îl urmăm nu arată prea îmbietor: o pantă ușoară, șleauri de pământ umed, pietre destul de mari, deja stăteam în cumpănă. Apare un Logan break, îi facem semn să oprească și îl întrebăm pe șofer dacă putem ajunge cu mașinile noastre la mănăstire. Ne-a comunicat că drumul e bun, să nu ne speriem. Am îndrăznit să o luăm și noi spre lăcașul de cult atât de bine ascuns în adâncimile codrului (frate cu românul!). Drumul s-a dovedit a fi acceptabil, cu porțiuni mai dificile uneori – chiar ne felicitam că suntem cu două autoturisme în caz că ceva nu merge cum trebuie. Urmăream pe bord kilometrajul pentru a vedea când trec cei 3 km notați pe indicator; bineînțeles că acele distanțe sunt de cele mai multe ori orientative și nici aici distanța nu a fost exactă. Peisajul desfășurat în fața ochilor merită însă tot efortul și atenția cu care am șofat. O porțiune de pădure ne însoțește un timp, apoi peisajul se deschide către plaiuri verzi, fânețe tinere pline de flori și costișe pe care sunt „aruncate” ca într-un joc bucăți de garduri.

Drumeagul se strecoară printre dealuri înalte, urcând neîncetat. După aproape 3 km parcurși, într-un luminiș unde drumul era mai lat hotărâm să lăsăm mașinile pe margine și să parcurgem restul de traseu pe jos pentru destindere și savurare a peisajului. Așa cum bănuiam au fost aproape 1,5 km de mers perpedes pe drumeagul meandrat, prin pădure. Noroc că soarele strălucea pe cer și solul se mai zvântase după ploaia din ziua precedentă. Ajungem la o troiță – totodată adăpost pentru vreme rea; aici drumeagul se bifurcă – urmăm indicatorul către stânga, moment în care începe coborârea. După câteva sute de metri întâlnim o gospodărie, câteva văcuțe, un iaz și un garaj în fața cărora se aflau 2-3 autoturisme. Este punctul terminus până la care se poate ajunge cu mașina personală. Porțiunea de drum ce coboară destul de abrupt spre fundul văii nu poate fi străbătută decât de jeep-uri off-road și tractoare. Ajunși pe fundul depresiunii liniștea pădurii e spartă doar de zgomotul vijelios al pârâului ce străbate valea. Printre copaci se zăresc câteva clădiri, susurul apei crește în intensitate.

Mănăstirea Jgheaburi. Așezământul religios este așezat pe un pinten, deasupra pârâului. Trecem o punte de lemn peste firul de apă gălăgios și ne oprim în fața unui izvor cu ape sulfuroase – „Izvorul Tămăduirii”. Două poteci ne conduc către biserică și către corpurile de chilii. Flori de primăvară, mult mai întârziată în această depresiune înconjurată de păduri, pigmentează curtea mănăstirii (narcise, liliac). Suntem surprinși să vedem biserica mănăstirii îmbrăcată în schele și fără acoperiș (o improvizație temporară protejează clădirea) – fotografiile de pe Internet nu prezentau această stare de fapt. Oricum despre acest lăcaș s-a scris destul de puțin, accesul fiind oarecum mai greoi. Curtea e pustie, ne învârtim în jurul bisericii situate pe buza unei râpe prăpăstioase; apare o tânără măicuță ce ne descuie biserica și schimbă câteva vorbe cu noi. Atunci când am întrebat despre existența unei vederi ori broșuri cu date despre mănăstire ne-a declarat că nu au nevoie de publicitate, nedorind să ajungă „mănăstire turistică”, precum suratele mai mari: Horezu și Bistrița.

Loc de sihăstrie străvechi, lăcașul de cult își leagă numele de Cuviosul Nicodim de la Tismana care a găsit cu siguranță un pustnic în aceste păduri tainice, lângă o prețioasă sursă de apă – izvorul sulfuros. Lăcașul de închinăciune actual e construită în 1827, pe locul altor două biserici de lemn (datate 1300 și 1600), ctitori fiind doi preoți din Cucova și Cheia și un ieromonah din Zmeuret. Biserica are dimensiuni reduse, formă de navă și împărțirea clasică: altar, naos, pronaos și pridvor. Observăm o compoziție arhitecturală frumoasă accentuată de cei șase stâlpi de zid și o pictură cu cromatică intensă. Lucrările de restaurare, începute încă din 2012, au încercat să protejeze pictura interioară, însă deja se observă degradări. Pictura în stil bizantin, datată în secolul al XIX-lea, emană liniște și îndeamnă la meditație. Catapeteasma din zid are frumoase arcade decupate în dreptul ușilor împărătești. Hramul este „Nașterea Maicii Domnului”, pisania este scrisă în chirilică; în pronaos vedem portretele ctitorilor. Biserica are și pictură exterioară, chenare pictate în jurul ferestrelor și brâuri în formă de zimți de fierăstrău.

Într-o cameră din clădirea Stăreției se află la vânzare diverse obiecte din lemn (cruci, scăunele), țesături și obiecte din piele lucrate manual de măicuțe iar prețul e la jumătate față de târgul de la Horezu. Corpurile de chilii și Stăreția, frumos văruite în alb, sunt prevăzute cu ceardacuri largi și arcade. Preț de mai multe minute ne-am odihnit în curtea micuței mănăstiri încercând să adunăm cât mai multă energie pozitivă.

Am pornit din nou la drum aruncând câteva priviri peste umăr spre mănăstirea ascunsă ce rămânea în urmă înconjurată de natura binefăcătoare. Un cuib de liniște sufletească, de meditație interioară, de întâlnire cu divinitatea – aceasta este Mănăstirea Jgheaburi. A fost o ieșire în natură deosebit de frumoasă, într-un loc puțin frecventat de turiști.

---
Impresii încărcate de tata123 in 08.07.2015 09:08:20

Validat / Publicat: 08.07.15 10:52:16


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 5006


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  22700 PMA (din 23 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[19.07.16 16:09:31]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Alte mănăstiri în zona Olăneşti, OLĂNEȘTI" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici



---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[35] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2015] Înainte de a merge la Mănăstirea Jgheaburi am trecut prin Horezu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634883">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634883"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634883">Şterge vot</a></div><span id="v9634883" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634883)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634883Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634883MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2015] Înainte de a merge la Mănăstirea Jgheaburi am trecut prin Horezu.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2015] Plaiurile comunei Stoenești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634884">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634884"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634884">Şterge vot</a></div><span id="v9634884" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634884)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634884Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634884MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2015] Plaiurile comunei Stoenești.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2015] Peisaj din Oltenia de sub Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634885">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634885"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634885">Şterge vot</a></div><span id="v9634885" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634885)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634885Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634885MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2015] Peisaj din Oltenia de sub Munte.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]



P04 [MAY-2015] În drum spre Mănăstirea Jgheaburi - Vâlcea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634886">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634886"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634886">Şterge vot</a></div><span id="v9634886" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634886)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634886Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634886MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2015] În drum spre Mănăstirea Jgheaburi - Vâlcea.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2015] Se ivește mănăstirea... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634887">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634887"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634887">Şterge vot</a></div><span id="v9634887" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634887)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634887Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634887MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2015] Se ivește mănăstirea...
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2015] Punte de legătură cu civilizația... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634888">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634888"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634888">Şterge vot</a></div><span id="v9634888" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634888)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634888Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634888MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2015] Punte de legătură cu civilizația...
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2015] Pârâul din depresiune și izvorul de apă ce se prelinge din fântâna amenajată. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634889">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634889"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634889">Şterge vot</a></div><span id="v9634889" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634889)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634889Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634889MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2015] Pârâul din depresiune și izvorul de apă ce se prelinge din fântâna amenajată.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2015] Trecem puntea... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634890">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634890"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634890">Şterge vot</a></div><span id="v9634890" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634890)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634890Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634890MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2015] Trecem puntea...
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2015] „Izvorul Tămăduirii” - cu ape minerale miraculoase. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634891">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634891"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634891">Şterge vot</a></div><span id="v9634891" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634891)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634891Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634891MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2015] „Izvorul Tămăduirii” - cu ape minerale miraculoase.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2015] La izvor... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634892">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634892"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634892">Şterge vot</a></div><span id="v9634892" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634892)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634892Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634892MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2015] La izvor...
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [MAY-2015] Spre chilii? Spre biserică? -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634893">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634893"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634893">Şterge vot</a></div><span id="v9634893" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634893)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634893Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634893MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2015] Spre chilii? Spre biserică?
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2015] Biserica Mănăstirii Jgheaburi - în plin process de restaurare. Alături paznicul credincios: bradul nemuritor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634894">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634894"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634894">Şterge vot</a></div><span id="v9634894" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634894)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634894Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634894MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2015] Biserica Mănăstirii Jgheaburi - în plin process de restaurare. Alături paznicul credincios: bradul nemuritor.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2015] Biserica: mica, dar frumoasă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634895">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634895"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634895">Şterge vot</a></div><span id="v9634895" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634895)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634895Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634895MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2015] Biserica: mica, dar frumoasă.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2015] Pridvorul deschis înzestrat cu o frumoasă pictură. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634896">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634896"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634896">Şterge vot</a></div><span id="v9634896" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634896)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634896Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634896MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2015] Pridvorul deschis înzestrat cu o frumoasă pictură.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2015] Catapeteasma de zid. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634897">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634897"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634897">Şterge vot</a></div><span id="v9634897" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634897)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634897Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634897MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2015] Catapeteasma de zid.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2015] Ctitorii bisericii - picture în pronaos. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634898">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634898"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634898">Şterge vot</a></div><span id="v9634898" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634898)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634898Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634898MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2015] Ctitorii bisericii - picture în pronaos.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2015] Pictură interioară. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634899">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634899"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634899">Şterge vot</a></div><span id="v9634899" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634899)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634899Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634899MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2015] Pictură interioară.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2015] Detalii arhitecturale. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634900">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634900"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634900">Şterge vot</a></div><span id="v9634900" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634900)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634900Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634900MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2015] Detalii arhitecturale.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2015] Decupaj în procesul de restaurare pentru exemplificarea modului de constructive al bisericii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634901">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634901"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634901">Şterge vot</a></div><span id="v9634901" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634901)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634901Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634901MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2015] Decupaj în procesul de restaurare pentru exemplificarea modului de constructive al bisericii.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2015] Pictură exterioară. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634902">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634902"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634902">Şterge vot</a></div><span id="v9634902" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634902)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634902Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634902MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2015] Pictură exterioară.
foto tata123 [08.07.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2015] Biserica e situată pe marginea unei râpe adânci care se poate observa în stânga, lângă aleea ce înconjoară lăcașul de cult. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.07.15] - <span class="allrVotedi" id="av634903">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv634903"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=634903">Şterge vot</a></div><span id="v9634903" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(634903)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f634903Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e634903MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2015] Biserica e situată pe marginea unei râpe adânci care se poate observa în stânga, lângă aleea ce înconjoară lăcașul de cult.
foto tata123 [08.07.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[35] foto . Click pe oricare pentru a le mări




  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.104872941971 sec