59191 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Suzana [Măneciu, PH]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.06.2015
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2015
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Sub semnul verdelui – Mănăstirea Suzana


Urmare de aici

După vizita la Muzeul Sării din Slănic am oprit vreo 40 de minute la Muntele Verde, apoi urmând firul șoselei am ieșit la Teișani în DN1A. Aerul curat, peisajele încântătoare și faptul că încă era „devreme” ne-a impulsionat să mai parcurgem câțiva kilometri spre Cheia și Pasul Bratocea.

Prima oprire am efectuată într-o parcare situată deasupra Lacului de acumulare Măneciu. Dat în folosință în 1984 și întins pe 192 ha lacul a devenit cu timpul un loc de agreement pentru orășenii din împrejurimi. Am privit luciul de apă de la înălțime – culoarea verde a lacului frapează; mesteceni cu scoarța albă străjuiesc malurile, câțiva pescari își încearcă norocul. Verdele crud încă al naturii înconjoară lacul, care preia aceeași culoare. Interesant este faptul că apele barajului au acoperit o localitate, satul Plăiețu, câțiva locuitori nu au vrut să se mute ridicându-și gospodăriile mai sus pe munte. Azi, la ei se poate ajunge doar cu barca. Un sfert de oră de relaxare înconjurați de „verde” ne reîncarcă bateriile.

Mănăstirea Suzana. Nu după mult timp zărim turlele mănăstirii printre copaci, exact ca în descrierea lui Iorga. Semnalizată de panouri indicatoare și de prezența unei troițe drumul spre ansamblul religios urcă pieptiș în două serpentine scurte; deja se observă pe o bandă alunecarea de teren ce a început să afecteze șoseaua. Lângă intrare se află amenajate mai multe locuri de parcare. Așezarea monastică figurează în nomenclatorul localităților ca sat component al comunei Măneciu; casele călugărițelor formează deci o unitate administrativă distinctă. În fața porții de acces în incinta mănăstirii se află o casă unde este găzduit magazinul de obiecte bisericești, care are amenajată și o rampă de acces pentru cei cu probleme locomotorii. Pe peretele de lângă poartă mai multe înscrisuri oferă date despre complex precum și îndemnul de a vizita colecția de artă. Turlele albe ale bisericii centrale se proiectează pe verdele înălțimilor înconjurătoare; pășim în incintă și rămânem uimiți de frumusețea arhaică a acestui loc binecuvântat.

Prăpăstii mari se deschid în dreapta, și dincolo de dînsele alte dealuri rotunde se ridică supt alt veșmînt de păduri până la culmile din zări, care zîmbesc, albastre. Jos, Teleajenul tulbure vuiește mînios de vale. Turnuri răsar din desiș, și îndată te afli înaintea bolții de intrare a Mănăstirii Suzana. Un cerc de bune case curate ca păharul încunjură o bisericuță gătită. De mult încă, din veacul al XVIII-lea, erau „maice călugărițe”, de aici și de „dincolo”, în codrul din valea Teleajenului. Numai în veacul nostru, biserica s-a făcut din piatră, la 1840, iar peste patruzeci de ani s-a înnoit cu ajutorul a trei brașoveni. Starița însăși era brașoveancă, precum este și cea de astăzi; o bună parte din maice, care lucrează la dulceți de zmeură, la scoarțe și la desul mohair negru, sînt fete din Ardeal, dar nu din țărănime chiar, ci din ceea ce s-ar putea numi „aristocrația” Săcelelor. – scria marele nostru istoric Nicolae Iorga în „România cum era până la 1918”.

Cercul de case, foarte îngrijite, înconjoară biserica albă construită între 1880-1882 ce poartă hramul „Sf. Ierarh Nicolae”. Casele tradiționale creează un farmec aparte, traforajele de lemn ale ceardacurilor sunt frumos lucrate, o mulțime de flori împodobesc casele. Peste tot e un verde crud, primăvăratic. Înconjurăm biserica, privim cu interes fântâna zidită din piatră ce pigmentează peisajul, admirăm stivele de lemne tăiate pregătite deja pentru iarnă deși eram în ultima zi de primăvară. Oricum bătrânele călugărițe încă fac focul în sobele caselor vechi, noapte fiind încă destul de rece. De altfel, din pricina temperaturilor mai scăzute „vremea” e mai în urmă cu cel puțin două săptămâni: încă exista liliac înflorit, narcise și lalele, bujorii erau încă la stadiul de boboc; am văzut aici o specie deosebită de mac-bujor.

Biserica în forme de cruce este împărțită în mod clasic: altar, naos și pronaos (acestea din urmă despărțite simbolic doar prin intermediul a două mari icoane), pridvor. Are trei turle, fațadele exterioare sunt albe, fără decorațiuni. Pictura interioară, în ulei, mi-a plăcut în mod deosebit – este executată de pictorul Petre Nicolau, ucenic al lui Gheorghe Tattarescu.

Casele sunt lipite unele de altele, cu arhitectură specifică zonei văii Teleajenului, doar în câteva locuri câte o portiță de lemn lasă loc de trecere spre exterior. Singurele ființe care tulbură liniștea sunt zecile de rândunele ce săgeată aerul în toate direcțiile. Am vizitat și colecția muzeală care conține diverse icoane pe lemn, obiecte bisericești, veșminte, obiecte de cult și chiar câteva lucruri donate de Liviu Rebreanu și sora acestuia. Călugărița de la muzeu (unde se achită 3 lei, dar taxa e benevolă) ne-a spus că în una din camere a locuit Liviu Rebreanu o perioadă și a scris o parte din romanul „Ion”. Una din camere adăpostește o parte din catapeteasma salvată din focul ce a cuprins în 1971 paraclisul cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, ridicată în 1911. În anul 2011 au fost efectuate cercetări arheologice în jurul bisericii „Sf. Nicolae” și în exterior pentru a se întocmi studiul necesar restaurării monumentului religios. Au fost descoperite urme de fundații, cee ce confirmă existența a două biserici anterioare celei actuale din 1880, precum și mormintele mai multor călugărițe ce au viețuit la mănăstire, însoțite de cărămizi cu înscrisuri chirilice.

Timp de o oră și jumătate am poposit în curtea acestei mănăstiri bucurându-ne de liniștea și florile din jur. Este una din acele mănăstiri unde modernismul nu a pătruns atât de brutal și vizibil. Casele tradiționale întăresc aspectul unui mic sătuc; te poți plimba un pic pe uliță, trecând pe lângă cimitirul micuț, plin de flori. Dacă treci de gospodăria așezată în capătul uliței, se poate urca pe dealul apropiat și de acolo se deschide o panoramă deosebită asupra așezământului religios.

---
Impresii încărcate de tata123 in 05.06.2015 10:29:58

Validat / Publicat: 05.06.15 18:00:58


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2381


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  19550 PMA (din 23 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Cristian_h
[05.06.15 19:33:58]
» mesaj pers

   M-a impresionat şi pe mine liniştea şi multitudinea de flori din această mănăstire vizitată acum mulţi ani, umbla un zvon că înainte de 1989 acest loc era folosit drept refugiu pentru diferite persoane de sex feminin care au avut legătură cu Securitatea şi cărora astfel le dispărea urma... frumos review.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Aurici
[05.06.15 22:23:57]
» mesaj pers

   @tata123 - Acum multi ani, cand erau copiii nostri foarte mici, am plecat intr-o iarna, pentru 2 nopti, cu o familie de prieteni cu copii la fel de mici, la Hotel Cheia, sper ca nu-i gresesc numele. Singurul hotel din Cheia pe vremea aceea. In prima noapte am facut un frig de-am zis ca innebunim. Am dormit imbracati cu gecile pe noi, caciuli in cap, am infofolit copiii cum am putut si am crezut ca murim de oase pana dimineata, de atata incordare. Am plecat cum s-a luminat de ziua si cand am trecut pe langa Manastirea Suzana am zis sa nu plecam totusi acasa si sa incercam sa gasim o cazare acolo pentru cealalta noapte. Am gasit o maicuta careia i-am povestit ce am patit la Hotel Cheia, am plecat la plimbare si am rugat-o, cum am putut noi mai bine, sa ne bage un lemn in plus la soba. Ne oferise o camera foarte mare cu mai multe paturi pentru noi toti, 4 adulti si 4 copii. Cand ne-am intors, ne-a asteptat cu orez cu lapte si o caldura in camera de nu ne mai incapeam in piele de bucurie. In cel mai scurt timp insa, soba a inceput sa verse caldura exagerata si foarte repede cred ca n-am mai avut oxigen. Aveam senzactia ca soba aia o sa explodeze, atat era de incinsa, simteam dogoarea in toate colturile camerei. Am dat drumul la geamuri, copiii se inrosisera de atata caldura si a fost imposibil sa inchidem un ochi pana dimineata. A ramas de poveste acest lucru, cred ca nu avem cunostinta care sa nu se fi amuzat de patania noastra si de cate ori ne aducem aminte, ne incearca rasu'/plansu'. Articolul mi-a adus aminte din nou de Manastirea Suzana si de maicuta cea draguta, care in excesul ei de zel, ne-a trecut de la agonie la extaz si inapoi la agonie.

   Frumos loc, insa, unde si noi am mai revenit de la acea iarna de pomina.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- Edy2535
[07.06.15 14:32:18]
» mesaj pers

   Cum este camping la cort la Cheia, este curatenie? As sta cu familia 4 zile

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[08.06.15 09:40:06]
» mesaj pers

   @Edy2535 - Într-adevăr la Cheia se pare că există campingul Moș Martin. Cu ani în urmă s-a scris și pe AFA de el, păreri mai recente nu există însă.

   Din păcate noi nu am ajuns până în stațiunea Cheia pentru ați oferi amănunte. Am văzut corturi montate însă pe malul Teleajenului, vis-à-vis de Mănăstirea Suzana, în câteva poienițe - unele terenuri private pentru care se plătea probabil o taxa.

   Din cele citite pe Internet campingul Moș Martin este recomandat atât pentru corturi cât și pentru rulotiști (tarif: aprox. 15 lei/zi). Un articol din 1 aprilie 2015 din ziarul Adevărul scrie despre camping.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Edy2535
[08.06.15 10:09:18]
» mesaj pers

   @tata123 - Multumesc mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.06.15 10:13:25]
» mesaj pers

   În anul 2011 şi noi urma să campăm în Cheia şi la recomandările multora am vrut să înstalăm cortul în campingul Moş Martin. Nu ne-a plăcut însă aşa că ne-am îndreptat către un al doilea camping, unde am şi rămas peste noapte - am scris la acea vreme despre acel loc iar mai multe detalii puteţi citi în acest articol.

   E drept că a trecut destul timp de atunci şi există marea probabilitate ca lucrurile să se mai fi schimbat (atât în bine cât şi în rău), aşa că, în lipsa postării unor impresii mai recente, cred că cel mai bine ar fi să procedaţi aşa cum am procedat şi noi la acea vreme - mai întâi am văzut cum arată şi ce oferă ambele campinguri, după care am ales ce am crezut noi că ne va mulţumi mai mult.

   P.S: tata123 are mare dreptate în privinţa campării pe malurile Teleajenului, deseori acele poieni devenind aproape neîncăpătoare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2015] Verdele superb al lacului de acumulare Măneciu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623420">Şterge vot</a></div><span id="v9623420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2015] Verdele superb al lacului de acumulare Măneciu.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2015] Verde și alb - Lacul de acumulare Măneciu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623421">Şterge vot</a></div><span id="v9623421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2015] Verde și alb - Lacul de acumulare Măneciu.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2015] Apar turlele albe în mijlocul verdelui intens. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623422">Şterge vot</a></div><span id="v9623422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2015] Apar turlele albe în mijlocul verdelui intens.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2015] Liliac la Mănăstirea Suzana. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623423">Şterge vot</a></div><span id="v9623423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2015] Liliac la Mănăstirea Suzana.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2015] La poarta Mănăstirii Suzana. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623424">Şterge vot</a></div><span id="v9623424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2015] La poarta Mănăstirii Suzana.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2015] Biserica Mănăstirii Suzana. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623425">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623425"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623425">Şterge vot</a></div><span id="v9623425" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623425)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623425Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623425MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2015] Biserica Mănăstirii Suzana.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2015] În curtea mănăstirii - clădirea din spate adăpostește Muzeul. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623426">Şterge vot</a></div><span id="v9623426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2015] În curtea mănăstirii - clădirea din spate adăpostește Muzeul.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2015] „Lanț” de case mănăstirești și fântâna de piatră. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623427">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623427"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623427">Şterge vot</a></div><span id="v9623427" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623427)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623427Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623427MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2015] „Lanț” de case mănăstirești și fântâna de piatră.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2015] Frumoasă casă mănăstirească. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623428">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623428"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623428">Şterge vot</a></div><span id="v9623428" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623428)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623428Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623428MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2015] Frumoasă casă mănăstirească.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2015] „Casa pelerinului” și macul-bujor „expandat”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623429">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623429"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623429">Şterge vot</a></div><span id="v9623429" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623429)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623429Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623429MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2015] „Casa pelerinului” și macul-bujor „expandat”.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2015] În curtea mănăstirii... lemne de foc. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623430">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623430"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623430">Şterge vot</a></div><span id="v9623430" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623430)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623430Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623430MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2015] În curtea mănăstirii... lemne de foc.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2015] Alb și verde în curtea mănăstirii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623431">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623431"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623431">Şterge vot</a></div><span id="v9623431" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623431)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623431Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623431MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2015] Alb și verde în curtea mănăstirii.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2015] Paraclisul și clădire mănăstirească. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623432">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623432"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623432">Şterge vot</a></div><span id="v9623432" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623432)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623432Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623432MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2015] Paraclisul și clădire mănăstirească.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2015] Frumoase traforaje de lemn sub acoperiș. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623433">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623433"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623433">Şterge vot</a></div><span id="v9623433" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623433)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623433Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623433MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2015] Frumoase traforaje de lemn sub acoperiș.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2015] Interior biserica „Sf. Ierarh Nicolae” (1880-1882) - Mănăstirea Suzana. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623434">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623434"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623434">Şterge vot</a></div><span id="v9623434" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623434)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623434Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623434MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2015] Interior biserica „Sf. Ierarh Nicolae” (1880-1882) - Mănăstirea Suzana.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2015] Cina cea de taină, autor: Petre Nicolau - Biserica Mănăstirii Suzana. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623435">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623435"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623435">Şterge vot</a></div><span id="v9623435" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623435)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623435Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623435MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2015] Cina cea de taină, autor: Petre Nicolau - Biserica Mănăstirii Suzana.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2015] Pictură deja degradată - Mănăstirea Suzana. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623436">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623436"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623436">Şterge vot</a></div><span id="v9623436" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623436)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623436Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623436MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2015] Pictură deja degradată - Mănăstirea Suzana.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2015] Piania bisericii „Sf. Ierarh Nicolae” - Mănăstirea Suzana. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623437">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623437"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623437">Şterge vot</a></div><span id="v9623437" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623437)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623437Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623437MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2015] Piania bisericii „Sf. Ierarh Nicolae” - Mănăstirea Suzana.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2015] Odihnă în liniștea mănăstirii... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623438">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623438"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623438">Şterge vot</a></div><span id="v9623438" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623438)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623438Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623438MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2015] Odihnă în liniștea mănăstirii...
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2015] Peste tot: cuiburi de rândunele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623439">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623439"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623439">Şterge vot</a></div><span id="v9623439" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623439)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623439Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623439MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2015] Peste tot: cuiburi de rândunele.
foto tata123 [05.06.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2015] Pe ulița satului mănăstiresc Suzana. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.15] - <span class="allrVotedi" id="av623440">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv623440"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=623440">Şterge vot</a></div><span id="v9623440" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(623440)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f623440Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e623440MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2015] Pe ulița satului mănăstiresc Suzana.
foto tata123 [05.06.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.113282203674 sec