ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.01.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Targoviste
ÎNSCRIS: 04.02.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
DEC-2004
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

In varful muntilor

TIPĂREȘTE

Desi eram la un inceput de decembrie, o toamna lunga si destul de calda ne-a facut sa iesim la sfarsit de saptamana la o plimbare spre Campulung-Arges. Nimic din pregatirile de plecare nu ne ducea cu gandul ca vom ajunge pana la poarta tunelului ce duce la Lacul Balea, care era inchisa (recunosc ca nu m-am informat inainte ca drumul se va inchide la un anumit moment al iernii). Dar nu ne-a parut rau.

Drumul se prezenta in conditii relativ bune, asa ca am urcat, cum am facut-o de mai multe ori, pe la Voinesti, Gemenea, Malu cu Flori, zona pomicola, dar foarte placuta, trecand prin Cetateni, cu vestigii ale unei cetati dacice (sec. I i. Ch. ), atribuita de legenda lui Negru-Voda, cu ruinele onor biserici din sec XIII-XIV, dar si ale unei biserici rupestre.

Am cotit spre Campulung, oras deosebit de interesant si pitoresc (atestat de prin 1300), situat la poalele muntelui Iezer-Papusa, cu monumente interesante. A fost, temporar, si capitala Tarii Romanesti, dupa care resedinta domneasca a fost mutata la Curtea de Arges. A fost un important centru comercial si mestesugaresc, dar si cultural, avand chiar si o tipografie. Are o biserica (Ansamblul Negru Voda), refacuta de Matei Basarab si D. Ghica, , cu o casa domneasca din piatra si caramida, cu etaj, cu camere boltite si foisoare cu arcade. Mai este acolo Biserica domneasca, de pe vremea doamnei Chiajna, si multe alte cladiri. De la Campulung se poate ajunge la Cabana Voina.

Am continuat drumul prin Berevoiesti, spre Curtea de Arges, despre care am mai vorbit. De la Curtea de Arges sunt cam 85 km pana la Balea Lac. Drumul este superb si merita sa il parcurgi. In acea perioada natura ne-a ajutat sa o cunoastem si sa ne bucuram. Am niste fotografii care prezinta culoarea toamnei tarzii. Desi drumul pare a fi periculos, merita incercat. Ceva mai multa adrenalina... Am facut popasul la casa Argeseana, dar si Valea cu Pesti, unde exista conditii de a manca bine, sau de a gasi o cazare foarte buna.

Undeva, la cca 6 km inainte de intrarea in tunelul de la Balea, este un popas, la Izvorul Argesului, unde poti sta (recomand acest lucru vara).


[fb]
---
Trimis de mcosmin in 10.01.10 13:09:24
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1621 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mcosmin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Manastire in varful stancii langa Cetateni
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 200 PMA (din 1 vot)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂExcursie Transfăgărășan:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072275161743164 sec
    ecranul dvs: 1 x 1