58853 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Biserici, mănăstiri în Câmpulung și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.05.2015
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2009
DURATA: 1 zile
TIP: TEAM-BUILDING

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Triunghiul mănăstirilor rupestre: Cetățuia Negru Vodă, Nămăiești, Corbii de Piatră (Argeș)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Danny Elfman - The Evidence


În România există mai multe mănăstiri rupestre, înșirate în diverse regiuni ale țării, adevărate vetre de spiritualitate și cultură. Însă despre trei dintre acestea se scrie și se vorbește că ar forma un triunghi sacru ori magic al creștinătății românești. Dacă unim cu o linie imaginară cele trei mănăstiri rupestre Nămăiești, Corbii de Piatră și Cetățuia Negru Vodă, situate toate în județul Argeș, se formează un triunghi echilateral cu o mare încărcătură enrgetică.

Locurile au căpătat de-a lungul timpului o aură sacră prin împletirea adevărului cu legenda, prin legăturile puternice între tradiția istorică și gândirea religioasă. Cu atestări străvechi, ce coboară până la daci, ancorate mai mult în legendă, aceste locuri de închinăciune au existat chiar dinainte de vremurile răspândirii creștinismului pe aceste teritorii. Chiar Sf. Apostol Andrei ar fi poposit la Nămăiești, venind din Dobrogea, și ar fi lăsat aici Icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus în brațe pentru închinare. De altfel, totul se leagă aici, în acest triunghi, de conceptul de întemeiere: peștera – primul adăpost uman, introducerea creștinismului, prezența lui Negru-Vodă Întemeietorul.

Acces. Dacă ne planificăm cu atenție traseul de urmat și timpul alocat fiecărui obiectiv în parte, putem vizita cele trei mănăstiri într-o singură zi. Plecăm din București pe DN71 către Târgoviște, șosea de calitate bună dar cu multe limitări de viteză din cauza localităților, intrăm pe centura fostei capitale a Țării Românești și ieșim pe DN72A, acceptabil calitativ (cu vreo 6-7 ani în urmă era dezastru pe la Voinești). Drumul șerpuiește pe malul râului Dâmbovița, dealurile stâncoase încep treptat să împresoare râul și să strângă între costișe șoseaua. Intrăm în comuna Cetățeni și la un moment dat vom zări cocoțată ca o adevărată Meteoră a României, Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă. Există indicator către mănăstire chiar în dreptul podului peste râu.

De aici continuâm pe DN72A până la intersecția cu DN73 ce merge spre Brașov, prin Bran-Moeciu, sens giratoriu unde o luăm la dreapta către Câmpulung Muscel (în sensul giratoriu se află indicatoare explicite către obiective). După 50 m virăm la dreapta pe DC19 și la nici un kilometru distanță ajungem la destinație: Mănăstirea Nămăiești (și, eventual, Casa memorială George Topârceanu). Acum câțiva ani era cam greu de găsit un loc de parcare, se putea doar pe marginea drumului, nu era nimic amenajat.

Pentru a ajunge la Corbii de Piatră ne întoarcem în DN73, străbatem orașul Câmpulung Muscel (cu oprire la Mănăstirea Negru Vodă ori la castrul roman Jidova) până la intersecția cu DN73C către Curtea de Argeș, pe care trebuie să ne încadrăm urcând spre stânga pe un pod. În localitatea Domnești virăm stânga dreapta pe DJ731 spre Nucșoara (există și indicator ce afișează 10 km până la Corbii de Piatră). După aproximativ 10 km pe o șosea ce urmărește cursul Râului Doamnei, în apropierea bisericii ortodoxe din Corbi întâlnim alt indicator ce ne traversează râul și ne conduce până la Mănăstirea Corbii de Piatră.

Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă. Autoturismul se poate parca în apropierea podului peste râul Dâmbovița, pe marginea șoselei ori în cele câteva alveole neamenajate. Problema care s-a mai discutat pe AFA este constituită din „cartierul” de rromi ce se află exact în drumul spre mănăstire. Puradeii stau pe marginea drumului ori pe poteca ce urcă spre așezământul religios și insistă să primească bani ori ceva de mâncare. Uneori sunt agasanți, dar trebuie să ne păstrăm calmul și să urmărim ținta noastră: mănăstirea. Pe locul unde se află satul de rromi a existat o așezare geto-dacică destul de mare, iar sus pe munte se afla o cetate dacică fortificată cu ziduri de piatră. Poteca urcă până la altitudinea de 881 m de la nivelul mării, pe un pisc de munte. Trecem printre stânci imense, megaliți uriași, forme diverse ce creează impresii înșelătoare, urcăm trepte formate din rădăcini de copac, mici troițe ne veghează drumul (o rememorare a Drumului Crucii). Un verde crud, de primăvară, ne înconjoară până sus la schitul rupestru.

O legendă musceleană vorbește despre sosirea lui Negru Vodă din Făgăraș și stabilirea de către acesta a unui punct de observație și apărare pe această vale. Negru Vodă reface vechea cetate dacică și o lasă în grija a trei căpitani, de numele acestora fiind legată și întemeierea satele din apropiere. La poalele muntelui au fost ridicate pe rând trei biserici de zid, atestate arheologic. Cetatea de pe munte însă trebuia să beneficieze de un loc de rugăciune, drept pentru care s-au utilizat grotele prezente în munte. De altfel pe pereții lor au fost descoperite însemne dacice (Cavalerul tracic) și însemne paleocreștine (cruci stilizate, etc.). Nu ratați Peștera Moșului, o chilie amenajată într-o grotă, cu picturi și însemne vechi pe pereții de stâncă. Biserica rupestră propriu-zisă e formată din două camere separate de un perete de stâncă: pronaos și naos, altarul fiind despărțit de naos printr-un zid de piatră și cărămidă; se mai păstrează încă urme de pictură din cele trei straturi (secolul al XIV-lea, 1760,1856). În față intrării era construit un pridvor acoperit, care am observat în fotografii mai recente că a dispărut. Din altar izvorăște un fir de apă tămăduitor între marile sărbători creștine Izvorul Tămăduirii și Adormirea Maicii Domnului.

Pe mica platformă din fața bisericii rupestre a fost ridicată după 1993 o biserică de lemn în stil maramureșean. Prin spatele acestei se poate urca către punctul cel mai înalt, troița numită „Crucea dorințelor”. Ca să ajungem acolo trecem printre chiliile modeste înghesuite pe fărâma de spațiu oferit de munte și urcăm pe lespezi de piatră ce păstrează urme străvechi (jgheaburi, urme de pași, scobituri, etc.). Sunt multe de spus despre această Meteoră a României, unele fapte și întâmplări au fost deja scrise pe AFA, altele așteaptă să le descoperiți personal. Sus, la mănăstire, liniștea e la ea acasă, iar deschiderile către zările nemărginite sunt impresionante.

Mănăstirea Nămăiești. Alt punct al triunghiului echilateral este reprezentat de această vatră mănăstirească, situată într-o zonă mai accesibilă, din toate punctele de vedere. Am observat foarte multe schimbări în interiorul complexului religios față de acum câțiva ani, când am ajuns ultima oară acolo (au apărut construcții noi, chiar un muzeu etnografic). Iarăși legenda învăluie întemeierea acestui loc, legendă ce coboară până la daci. Sfântul Apostol Andrei creștinează aceste locuri și lasă spre închinare o icoană, și nu una oarecare, ci una din cele douăsprezece pictate chiar de Sfântul Evanghelist Luca.

Biserica este săpată parțial în stâncă, doi pereți fiind ridicați din piatră și cărămidă și prevăzuți cu două ferestre. Interiorul nu este pictat, există doar icoane agățate pe pereți; turla străbate un inel de piatră apoi este clădită din cărămidă și acoperită cu tablă. O clopotniță drăguță, cu etajul din lemn se află în apropierea bisericii. Spațiul destinat construcțiilor e destul de redus, astfel că s-a recurs la clădiri cu un etaj, bine integrate arhitectonic.

Integrarea mănăstirii în sat, apropierea de orașul Câmpulung Muscel și de ruta turistică spre Culoarul Rucăr-Bran au influențat dezvoltarea așezământului. Zona este mai animată, vizitatorii sunt în număr mai mare, dar acest lucru nu împiedică contemplarea spațiului religios.

Mănăstirea Corbii de Piatră. După ce parcăm autoturismul pe marginea uliței, în dreptul bisericii de lemn. O potecuță urcă în zig-zag, străjuită de o balustradă de lemn, către peretele de stâncă ce are o culoare gălbuie, caldă. Porțiunea ocupată de biserica rupestră este văruită în alb. Peisajul atât de rustic, crucile de piatră, mușcatele roșii din pridvorul bisericii, stâncile galbene... lemn și natură... piatră și natură – sunt coordonatele esențiale ale schitului rupestru. Altă cărare cu balustradă în zig-zag urcă deasupra stâncilor; de acolo se deschide o panoramă frumoasă asupra văii Râului Doamnei. Ctitorie de început de secol al XIV-lea (Magdalena, sora lui Neagoe Basarab), poate cu rădăcini mai vechi chiar, cu două altare biserica rupestră este un unicat în peisajul religios românesc. După plata unei taxe modice am intrat în lăcașul răcoros săpat în gresia galbenă pentru a privi pictura valoroasă, de tradiție pur bizantină, aflată totuși în stare avansată de degradare. Sfinți și îngeri, a căror față și culoare se distinge încă, ne privesc de pe pereții de stâncă. Catapeteasma de zid are pictură ceva mai bine păstrată; în altar observăm masa sculptată direct în stâncă, precum și alte firide și rafturi sculptate în stâncă și acoperite cu ștergare populare. Ieșim din nou la lumină și poposim pe o bancă de lemn, sub stâncă, în trapeza sculptată de vreo 4 m înălțime. Atmosfera patriarhală impresionează, liniștea e perturbată doar de zgomotele specifice satului din apropiere.

Triunghiul sacru oferă liniște, pace, peisaje frumoase, legende. Așezămintele religioase rupestre au anumite elemente de unicitate în spațiul românesc și sunt rezultatul vieții asceților și călugărilor sihaștri pe acele meleaguri.

---
Impresii încărcate de tata123 in 18.05.2015 19:36:27

Validat / Publicat: 18.05.15 20:42:32


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 7234

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  25400 PMA (din 28 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[18.05.15 20:58:50]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[18.05.15 22:50:04]
» mesaj pers

   Aceste mănăstiri sînt printre cele mai interesante obiective turistice ale Munteniei, mai ales prin situarea în spațiul de început, de descălecare, și aerul de legendă dat de amplasare, istoric și arhitectura rupestră. Ba în poza 12 îți poți chiar închipui lesne decorul bătăliei de la Posada.

   Pentru exactitatea informației, trebuie să atrag atenția că la descrierea accesului ai încurcat nițel direcțiile, probabil din neatenție. Dinspre Cîmpulung spre Corbi la Domnești faci dreapta, nu stînga. (Unde zici „În localitatea Domnești virăm stânga pe DJ731 spre Nucșoara” e de fapt dreapta.)

   Iar triunghiul format de cele 3 mănăstiri nu e echilateral. O privire pe hartă infirmă acest mit, de care, de fapt, nici nu e nevoie pentru a le spori valoarea. Au oricum locul lor în tezaurul nostru istoric și spiritual.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- tata123
[19.05.15 09:33:27]
» mesaj pers

   @abancor - Mulțumesc pentru precizări. Într-adevăr e vorba de „dreapta” în punctul semnalat (rog @webmaster a modifica). Orice fel de triunghi ar fi, așa cum a scris și @abancor, salba de mănăstiri rupestre argeșene reprezintă o parte importantă din istoria spirituală românească, dar și o latură cultural-istorică deosebită.

   @all - O precizare la o exprimare ambiguuă în text: Ansamblul religios de la Corbii de Piatră a fost întemeiat la începutul secolului al XIV-lea (există voci care coboară vechimea lăcașului până în vremea persecuțiilor împotriva creștinilor), iar reînființarea lui a avut loc la începutul secolului al XVI-lea (atestare din 1512), ctitor fiind Magdalena, mătușa lui Neagoe Basarab (călugărită apoi). Enigme încă persistă, cercetătorii fiind atrași permanent de istoria acestor ctitorii rupestre.

   Aceste ansambluri religioase rupestre/parțial rupestre au fost incluse în proiecte europene Regio din domeniul turismului. Astfel, informații și fotografii despre cele trei mănăstiri argeșene găsiți într-un ghid publicat de un Ong în cadrul unui proiect numit Triunghiul rupestru din Subcarpații Meridionali. De asemenea, acum vreo 2 ani la Târgul de Turism, am obținut un frumos album de la un călugăr ce reprezenta Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă. Albumul era rezultatul unui proiect Regio intitulat Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă - legendă și tradiție. Alt proiect Regio, lansat de o asociație nonguvernamentală, poartă titlul Cultură, istorie și religie în Cetățeni, Nămăiești și Dragoslavele.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[19.05.15 10:09:42]
» mesaj pers

   @tata123 -

(rog @webmaster a modifica)
rezolvat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[19.05.15 14:07:57]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[19.05.15 14:39:37]
» mesaj pers

   @webmaster & webmaster13 - Mulțumesc. E ok.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- SKC
[24.05.15 00:38:50]
» mesaj pers

   Mănăstirea Corbii de Piatră am vizitat si noi acum cativa ani, intr-adevar peisajul si locatia o recomanda.

   Putin mai sus de ea, la vreo 100m, daca treceti prin curtea unui vecin, puteti admira de jos locul in care s-or facut mai multe filmari istorice in cateva filme romanesti... este o mica grota si o micuta cascada ce curge de sus, de pe buza stancii... Poate ai aflat si tu de ele si ai solicitat proprietarului casei sa va lase sa admirati putin peisajul acolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- alexpetrut
[15.10.15 16:26:07]
» mesaj pers

   @tata123 - buna ziua! Domnule tata123, in primul rand tin sa va aduc la cunostinta ca ,,triunghiul echilateral” nu exista asa cum bine a informat si domnul „abancor”.

   Manăstirea are o vechime mai mare de 1000 de ani asa precum afirma si Nicolae Iorga, care a vizitatat manastirea pe la anul 1900. Ea, (manastirea) a fost reinfiintată in anul 1512 de catre monahia Magdalena, in urma unei viziuni (descoperire) pe care „a avut-o un eremit sfant”.

   Legat de secolul 14 este pictura in fresca de pe pereti, iar in urma cercetarilor făcute intre anii 2007-2010, s-a adus in discutie si ipoteza ca fresca sa fii fost pictata spre sfarsitul secolului 13, sub Basarab I intemeietorul.

   Inca un aspect: la intrare nu se plateste ,,nici o suma modica”. Usa este deschisa oricui doreste sa viziteze, nu se percepe taxa de vizitare.

   Iertare! Doamne ajuta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[15.10.15 19:37:25]
» mesaj pers

   @alexpetrut - Bine ai venit pe saitul AFA! Am observat că sunteți interesat de problematica bisericilor rupestre menționate mai sus și probabil vă este mai ușor să ajungeți la ele locuind în zonă.

   Chiar din anul 1976 Răzvan Theodorescu vorbea despre posibilitatea ca pictura schitului Corbii de Piatră să fie ctitorită de Basarab I ce își avea reședința la Câmpulung Muscel.

   Chestia cu „triunghiul” s-a răspândit atât de mult și a fost preluată în multe publicații, cărți și proiecte încât e greu de „dezvățat”.

   În ceea ce privește taxa de intrare îmi aduc aminte că în 2009 am plătit pentru a vizita biserica. Probabil acum nu mai există acea taxă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster26
[08.11.16 09:52:37]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Biserici, mănăstiri în Câmpulung și împrejurimi, CÂMPULUNG-MUSCEL" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2009] Meteora României cocoțată pe stânci se ivește în zare. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618794">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618794"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618794">Şterge vot</a></div><span id="v9618794" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618794)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618794Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618794MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2009] Meteora României cocoțată pe stânci se ivește în zare.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2009] Începem urcușul... jos râul și satul de rromi. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618795">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618795"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618795">Şterge vot</a></div><span id="v9618795" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618795)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618795Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618795MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2009] Începem urcușul... jos râul și satul de rromi.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2009] Poteca se strecoară printre pereții de stâncă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618796">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618796"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618796">Şterge vot</a></div><span id="v9618796" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618796)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618796Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618796MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2009] Poteca se strecoară printre pereții de stâncă.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2009] Poteca urcă printre copaci și stânci. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618797">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618797"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618797">Şterge vot</a></div><span id="v9618797" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618797)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618797Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618797MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2009] Poteca urcă printre copaci și stânci.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2009] Drumul Crucii - marcat pe poteca spre Cetățuia Negru Vodă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618798">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618798"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618798">Şterge vot</a></div><span id="v9618798" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618798)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618798Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618798MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2009] Drumul Crucii - marcat pe poteca spre Cetățuia Negru Vodă.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2009] Din când în când se observă valea Dâmboviței. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618799">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618799"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618799">Şterge vot</a></div><span id="v9618799" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618799)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618799Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618799MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2009] Din când în când se observă valea Dâmboviței.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2009] Trepte străvechi în apropierea mănăstirii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618800">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618800"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618800">Şterge vot</a></div><span id="v9618800" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618800)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618800Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618800MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2009] Trepte străvechi în apropierea mănăstirii.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2009] Biserica rupestră și pridvorul din 2008. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618801">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618801"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618801">Şterge vot</a></div><span id="v9618801" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618801)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618801Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618801MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2009] Biserica rupestră și pridvorul din 2008.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2009] Imagine din interiorul bisericii rupestre. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618802">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618802"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618802">Şterge vot</a></div><span id="v9618802" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618802)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618802Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618802MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2009] Imagine din interiorul bisericii rupestre.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2009] Chilia Moșului - ușă de intrare - veche grotă locuită de sihaștri. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618803">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618803"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618803">Şterge vot</a></div><span id="v9618803" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618803)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618803Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618803MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2009] Chilia Moșului - ușă de intrare - veche grotă locuită de sihaștri.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2009] Vechi însemne creștine pe pereții Chiliei Moșului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618804">Şterge vot</a></div><span id="v9618804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2009] Vechi însemne creștine pe pereții Chiliei Moșului.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2009] Valea Dâmboviței văzută de la înălțimea mănăstirii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618805">Şterge vot</a></div><span id="v9618805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2009] Valea Dâmboviței văzută de la înălțimea mănăstirii.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2009] Spre Mănăstirea Nămăiești... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618806">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618806"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618806">Şterge vot</a></div><span id="v9618806" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618806)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618806Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618806MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2009] Spre Mănăstirea Nămăiești...
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2009] Nămăiești în 2008 -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618807">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618807"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618807">Şterge vot</a></div><span id="v9618807" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618807)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618807Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618807MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2009] Nămăiești în 2008
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2009] Pridvor construit în fața bisericii rupestre. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618808">Şterge vot</a></div><span id="v9618808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2009] Pridvor construit în fața bisericii rupestre.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2009] Stânca în care e biserica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618809">Şterge vot</a></div><span id="v9618809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2009] Stânca în care e biserica.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2009] Cruci diverse plasate lângă biserică. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618810">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618810"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618810">Şterge vot</a></div><span id="v9618810" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618810)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618810Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618810MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2009] Cruci diverse plasate lângă biserică.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2009] Priveliște asupra satului de sus de la Mănăstirea Nămăiești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618811">Şterge vot</a></div><span id="v9618811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2009] Priveliște asupra satului de sus de la Mănăstirea Nămăiești.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2009] Mănăstirea Corbii de Piatră. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618812">Şterge vot</a></div><span id="v9618812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2009] Mănăstirea Corbii de Piatră.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2009] Poteca spre străvechea biserică rupestră. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618813">Şterge vot</a></div><span id="v9618813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2009] Poteca spre străvechea biserică rupestră.
foto tata123 [18.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2009] Catapeteasmă la Corbii de Piatră. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618814">Şterge vot</a></div><span id="v9618814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2009] Catapeteasmă la Corbii de Piatră.
foto tata123 [18.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUL-2009] Stâncă sculptată în altar. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618815">Şterge vot</a></div><span id="v9618815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2009] Stâncă sculptată în altar.
foto tata123 [18.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2009] Urme de picture în biserica rupestră. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618816">Şterge vot</a></div><span id="v9618816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2009] Urme de picture în biserica rupestră.
foto tata123 [18.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2009] Trapeza de sub gresia galbenă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618817">Şterge vot</a></div><span id="v9618817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2009] Trapeza de sub gresia galbenă.
foto tata123 [18.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2009] Cărarea către vârful stâncii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618818">Şterge vot</a></div><span id="v9618818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2009] Cărarea către vârful stâncii.
foto tata123 [18.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUL-2009] Masivitatea colosului de piatră. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618819">Şterge vot</a></div><span id="v9618819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUL-2009] Masivitatea colosului de piatră.
foto tata123 [18.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUL-2009] Peisaj stâncos. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618820">Şterge vot</a></div><span id="v9618820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUL-2009] Peisaj stâncos.
foto tata123 [18.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUL-2009] Casă veche în aprpierea mănăstirii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618821">Şterge vot</a></div><span id="v9618821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUL-2009] Casă veche în aprpierea mănăstirii.
foto tata123 [18.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUL-2009] Lână pusă la uscat... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618822">Şterge vot</a></div><span id="v9618822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUL-2009] Lână pusă la uscat...
foto tata123 [18.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUL-2009] O ultimă privire spre Corbii de Piatră din apropierea unui pod suspendat peste Râul Doamnei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 18.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av618823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv618823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=618823">Şterge vot</a></div><span id="v9618823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(618823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f618823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e618823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUL-2009] O ultimă privire spre Corbii de Piatră din apropierea unui pod suspendat peste Râul Doamnei.
foto tata123 [18.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.134626865387 sec