ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.05.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
LUNA
MAY-2015
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
76.88%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Piatra Alba - De bine sau de rau? De bine

TIPĂREȘTE

M-a preocupat titlul acestui articol asa cum m-a preocupat continutul lui. Am cugetat adanc ce vreau sa va transmit referitor la Restaurantul Piatra Alba din Bucuresti, cartierul Drumul Taberei.

Localizare

Locuind in acest cartier si trecand de mii de ori prin dreptul localului, nu avea cum sa nu ne sara in ochi prezenta acestuia in peisajul cartierului. L-am remarcat din mai multe motive.

- Este situat la strada mare pe unde circul aproape zilnic – adresa: str. Drumul Taberei 68.

- Este situat in dreptul unei intersectii semaforizate la intretaierea strazii Drumul Taberei (acea ciudata strada bucurestean mare cat un bulevard principal si cu o forma de mine nemaiintalnita, aceea a literei J (!)) cu strada Romancierilor.

- Este situat in vecinatatea parcului ex-Moghioros, principalul parc al cartierului, inchis de mai bine de 2 (!) ani, chipurile pentru reamenajare, pentru care noi obstea am ajuns sa luptam sa ni-l recapatam (fara succes!).

- Este situat in dreptul unuia din multiplele santiere deschise pe strada Drumul Taberei pentru construirea metroului in cartier, lucrare inceputa cu peste 4 (!) ani in urma, sper sa nu gresesc, insotita de panouri cu inscrisul “in 3 ani aici va fi statia ta” (care nu precizau de cand se contorizeaza cei 3 ani?).

- Ne-a sarit insa in ochi datorita gradinii de vara / terasei si a firmei care te atrage si te face sa fii curios sa devii oaspete.

Istoric

Pana in ziua cand scriu aceste randuri, cred ca am fost de vreo 5 ori, la aceasta terasa, ultima data saptamana trecuta in ziua (a se citi seara) de salar’.

Intre ultima si penultima noastra vizita a trecut o perioada mai lunga, pentru ca datorita preturilor ridicate la deserturi si a organizarii unei aniversari la Piatra Alba am ramas cu un gust amar (desi am incheiat cu tort!) datorita preturilor aberant de mari. Nu am gasit, atunci, nici intelegere in a aduce tortul, dulciuri, sucuri sau cate ceva din afara restaurantului (asta e politica firmei si am respectat-o!), dar nici n-am mai revenit pana mai deunazi.

Pentru ca mesajul “”never say never”” sau mesajul echivalent romanesc (pe care mi l-a transmis recent un user AFA ca si ecou la un articol in care ma juram ca nu voi mai calca printr-o locatie) se aplica in cazul nostru Restaurantului Piatra Alba, si iata-ne din nou oaspetii terasei.

V-am inebunit cu parantezele, incerc sa ma abtin in continuare.

Terasa

Am descins la terasa pe inserate in cea mai calda zi a anului in curs, parca 26 grade, placut afara, lume destula, bani in tescherea, premise pentru o seara potrivita la Piatra Alba. Spatiul terasei / proprietatii restaurantului a fost redus din cauza santierului deschis pentru metrou. Acesta este delimitat, incadrat cu un gard viu, bine ingrijit, tuns, iar vara functioneaza si instalatii de pulverizare a apei care racoresc atmosfera. In stanga intrarii care se face printr-o bolta infrunzita, este amplasat panoul cu denumirea restaurantului si sigla acestuia. Curtea terasei este amenajata cu pavele. Mesele negre din lemn sunt aliniate asigurand culoare de trecere bine delimitate si suficient de largi. Scaunele sunt parte din acelasi moblier negru, masiv, din lemn. Multe dintre mese si scaune sunt asezate sub protectia unor umbrele mari.

Unul din punctele de atractie la aceasta terasa sunt cele doua televizoare cu ecran plat, amplasate in curte, unde se pot viziona transmisiuni sportive. Acest cadru il puteti remarca mai corect din una din putinele fotografii atasate de mine review-ului, eu nefiind fan-ul fotiografierii la restaurant.

D-ale inceputului. Meniu.

Dupa ce ne-am asezat la una din primele mese de la intrare in dreapta, o domnisoara, ajutor de ospatar, a aparut prompt, salutandu-ne politicos. Sotia a rugat-o sa stearga masa de praf, aspect de care trebuie sa tineti cont daca alegeti acest local din proximitatea santierului, fara a intelege gresit ca se mananca printer nori de praf, nicidecum, dar continutul de praf in aer in zona este evident peste medie.

Domnisoara s-a scuzat amabila pentru inconvenient si a sters numaidecat masa si ne-a adus meniurile.

La meniuri si modul de prezentare dau din toata inima un 10 cu felicitari administratorilor restaurantului pentru felul de prezentare regasit in cartiel de meniuri. Exista doua carti de meniuri: cel principal pentru bucate si bauturi si inca unul pentru deserturi. In afara acestora pe masa am gasit inca de cand ne-am asezat un flyer cu oferta “Happy hours” valabila luni – vineri intre orele 12 - 17 pentru servirea mesei de pranz cu numai 18 lei felul 1,2 si salata, la alegere din multiple variante ce pot fi combinate. Meniul principal este prezentat intr-o carte in adevaratul sens la cuvantului. Imi pare rau ca nu am retinut cate pagini are aceasta, dar sa spunem ceva la vreo 40 – 50 file. Pai ce, am venit la biblioteca sa citim carti, vor spune unii? Daca vreti, chiar aveti ce citi! Carte incepe cu o prezentare a administratorilor si a firmei, un istoric care face referire la faptul ca unul dintre patroni, vechi locuitor al cartierul si-a dorit inca de mic sa vina ziua aceea in care va avea un restaurant in cartierul copilariei sale. Nu voi spune acum toata povestea sau chiar povestile, pentru ca nici nu le-am citit pe toate si nici nu isi au locul aici. Ideea este ca intr-un mod de prezentare placut intre fiecare capitol gen “gustari reci”, “ciorbe”, “feluri principale” etc exista un articol bine integrat in carte. Meniul este deosebit de bogat si atractiv. Voi puncta cateva exemple insotite de preturi:

- Platou rece - 300 gr, zacusca, salata de vinete, fasole batuta – 16 lei

- Platoul gurmandului – 2 pers – pastrama, pomana porcului, tochitura etc – 56 lei

- Salatele mari – 15 – 20 lei

- Ciorbele – ca. 10 lei

- Piept de pui la gratar – 250 gr – 16 lei

- Pastrama de oaia cu mamaliguta – 26 lei

- Crap prajit – 300 gr – 20 lei

- Alti pesti – mai scumput pana la 39 lei

- Pizza diferite sortimente – 20 – 25 lei

- Creier macelaresc – 13 lei

- Deserturi – 15 lei, mai putin clatitele – 8 – 9 lei

- Cocktailuri – 12 – 15 lei

- Bere – 7 – 14 lei

- Limonada – 1 l – 18 lei

- Cafele, ceaiuri, etc - 6 – 10 lei

Noi am cpomandat pizza, creier, snitel de pui si crap prajit.

Calitatea preparatelor

Pizza buna, snitelul foarte imbibat in pesmet si cam prea mult tinut pe foc, adica prea crocant, creierul gustos, iar pestele – o dezamagire! Era atat de prajit ca se intarise de nu se putea taia cu cutitul. Incepusem sa imi amintesc de numtumirile anterioare avute legate de acest restaurant si am vrut sa renunt a mai servi ceva; oricum nu se putea manca portia din farfuria mea. Ema a contribuit decisiv la solutia potrivita pentru a nu ne strica seara si a solicitat chemarea ospatarului.

Atitudine. Servicii.

Ospatarul a venit prompt, s-a scuzat pentru situatia existent, fara sa comenteze sau sa incerec sa gaseasca scuze false si a promis ca se rezolva. A revenit dupa cateva minute cu o portie noua de data aceasta mai mare si bine facuta, cerandu-si inca o data scuze. Am apreciat atitudinea avuta pentru solutionarea incidentului si faptul ca a revenit sa se asigure ca totul este pana la urma ok. Bravo pentru atitudine!

Altele

Sa mai punctez ca se poate servi masa si inauntru, ca exista meniuri si oferte pentru mese organizate (nunti, botezuri), exista si un meniu pentru pensionari si chiar si un card de fidelitate.

Despre card am citit in cartea cea groasa de prezentare. Acesta, asa scria, se elibera pentru o consumatie de peste 100 lei si iti asigura reduceri de 5% - 10% functie de nota de plata inregistrata. Intrucat consumatia noastra s-a ridiccat la 150 ron (am comandat si desert), am solicitat sa ni se emita si noua un card, impresionat de abordarea mai sus povestita, cu intentia ferma de a mai reveni la Piatra Alba. Cu textul bine exersat si tonul bine ales, ni s-a comunicat ca din pacate acum nu se poate, ca … nici nu are relevanta explicatia, dar sa mai revenim la el, ca ospatar, si ne rezolva, data viitoare. Nu mi-a palcut si as fi vrut sa inchei cu o nota mare in ciuda incidentului cu pestele, dar cum impresia de final conteaza uneori mai mult decat face….

Si in tonul actualitatilor zilelor pe care le traim: da, am primit bon fiscal si nota de plata pentru consumatie; nu, nu am primit bon fiscal pentru spaga.

Va las pe Dumneavoastra sa trageti concluziile, parerea mea am cuprins-o in titlu. Vom mai reveni, vom mai da o sansa restaurantului, dar daca se vor repeta diferite nemultumiri, vom reveni aici pe AFA si le vom spune apasat.


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 09.05.15 18:08:25
Validat / Publicat: 09.05.15 20:28:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 6967 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32150 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

calatorul
[10.05.15 17:27:01]
»

Am participat si eu acolo acum cativa ani la un botez si totul mi s/a parut in regula, si la meniu si la servire, poate doar as fi dorit mai multa compartimentare la mesele organizate. Spun asta caci noi am gasit in aceeasi sala o masa de parastas si alaturi o serbare pentru un copil, care nu prea se potriveau una cu alta. Pana la urma cei cu parastasul au plecat si au ramas doar serbarile. Personal ok, preturi bune, si terasa draguta, pentru o iesire in cartier civilizata.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.087818145751953 sec
    ecranul dvs: 1 x 1