58606 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Piteștiul și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.05.2015
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
APR-2015
DURATA: 1 zile
TIP: TEAM-BUILDING

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.25
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Flori, culori și istorie la Pitești


Mai este încă oraşul Piteşti, în apropierea munţilor, aşezat pe dealuri, lângă râul Argeş; de o parte a râului se află câmpii şi păduri şi de cealaltă parte, spre munţi, sunt dealuri şi vii care sunt în număr mare şi dau vinurile cele mai bune din Ţara Românească. Are biserici frumoase şi o mănăstire de călugări. Aici nu sunt catolici, doar când vin negustori „la târg”. Are 200 case de români, adică vreo mie de suflete, oameni ceva mai înstăriţi. Se face o pâine foarte frumoasă, albă şi gustoasă, scria în jurnalul său episcopul catolic Petru Bogdan Baksic, la 1640, în timpul primei sale călătorii în Țara Românească.

După ce în anul 2009 am mers prima dată la festivalul Simfonia Lalelelor de la Pitești, anul acesta am urmărit perioada de desfășurare a manifestării și ne-am întors în Orașul Lalelelor. Am combinat „nebunia” unui târg de flori, cu istoria centrului orașului și mănăstirea Trivale.

Expoziția florală își are originile undeva la începutul anilor 70 ai secolului trecut. An de an a crescut în amploare, spațiile cultivate cu flori de primăvară extinzându-se. Prima vizită la această expoziție florală m-a impresionat cumva, cum se întâmplă de obicei atunci când vizitezi pentru prima dată ceva.

Am ajuns în Pitești undeva după ora 10.00 și am găsit loc de parcare în dreptul Parcului Republicii, la câțiva pași de Casa Cărții (Centrul Cultural al Municipiului Pitești) , loc unde se desfășoară expoziția. Autoturisme multe, se vânează locuri de parcare cât mai aproape de manifestare, populație din belșug. În fața centrului expozițional este plasat unul din carele alegorice ce a defilat la deschidere, cu o zi în urmă - flori și frunze uriașe se ridică spre soare, este unul din cele două care la care au lucrat cei 14 voluntari veniți din Olanda. Admirăm câteva aranjamente aflate lângă clădire (un ursuleț simpatic), achităm cei 5 ron contravaloarea biletul de intrare (exista și o exagerată taxă foto de 20 ron/ toată lumea făcea fotografii fără a plăti acea sumă) și pășim în interior. Expoziția a fost dezamăgitoare, pentru mine, exceptând aranjamentele centrale – sub formă de tablouri florale (un fel de atelier de pictură). Câteva mici aranjamente ale unor florării sunt mai frumoase, în rest standuri ce vând tot felul de suveniruri, standuri ale unor școli și grădinițe, etc. În 15 minute ieșim în mijlocul târgului de flori, după ce am parcurs cele două etaje ale spațiului expozițional.

Târgul exterior se întinde pe o suprafață mare, aproximativ 150 de standuri/corturi oferă spre vânzare o paletă largă de flori, plante ornamentale, arbuști, puieți de pomi fructiferi – în ghiveci, sub formă de semințe ori bulbi, etc. Nu lipsesc îngrășămintele adecvate fiecărui soi în parte și uneltele de grădinărit. Aglomerație maximă la standul unui hipermarket, unde se vindeau orhidee la 14 ron. Găsim câteva standuri cu ceramică, obiecte din lemn, lumânări ornamentale, tablouri, jucării. Nu lipsesc din piațeta Primăriei celebrele grătare cu mici, berea și înghețata.

Ne învârtim puțin prin Piața Vasilea Milea, străjuită de clădirea Prefecturii, admirând paleta de culori a diferitelor flori. Am impresia că mușcatele domină peisajul floristic din piață. Înaintăm câțiva pași și ne trezim în fața unei mici bijuterii arhitecturale ce a supraviețuit în modernismul ce o înconjoară – este vorba de Biserica domnească „Sf. Gheorghe”. Ctitorie din 1656 a domnitorului Constantin Șerban și a soției sale Bălașa, biserica este singura urmă rămasă din curțile domnești ce ar fi existat la Pitești. Mi-a plăcut foarte mult pictura interioară, în stil neoclasic, executată la mijlocul secolului al XIX-lea de pictorul Gheorghe Stoenescu, discipol al lui Gh. Tatarescu. Monumentul istoric, cu fațade de cărămidă roșie și ancadramente de piatră la ferestre, se distinge și prin pridvorul supraînălțat, la etaj fiind amenajată clopotnița. De lângă biserică începe un canal meandrat plin cu apă ce duce către laleaua metalică și o mare fântână arteziană (imprimată cu semnele zodiacului). Pe marginile bazinului cu apă (o privire aeriană ne relevă forma ondulată) sunt plasate bănci, iar în câteva locuri mici ronduri cu lalele. Monumente de marmură albă sunt plasate ici-colo, în mijlocul florilor.

Trecem prin spatele Cercului Militar Pitești, observăm Hotelul Muntenia și intrăm pe sub arcade de flori pe str. Victoria. O mulțime de curioși făceau cerc în jurul unui personaj-statuie vie: un Charlie Chaplin complet alb. Mergând spre Primărie, pe partea stângă este un ansamblu de blocuri, iar pe partea dreaptă o serie de clădiri istorice. Prima pe dreapta este o clădire interesantă, ocupată acum de un magazin al unui brand celebru – este vorba de Clădirea Forstiropol. Aici a fost găzduit Restaurantul Argeș, după trecerea clădirii în patrimoniul statului comunist.

Urmează clădirea modernă a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”, sediu de peste 4.500 mp ce adăpostește colecțiile de carte, periodice și multimedia. Sediul a fost proiectat de arhitecții Maria și Alexandru Mulțescu, construcția începând în 2000 și inaugurându-se în anul 2003. În fața Bibliotecii este amplasat bustul cărturarului Dinicu Golescu.

Altă clădire impunătoare este Cinema Sebastian Papaiani, fostul Cinematograf Modern. Ridicată după planurile arhitectului Eracle Lăzărescu în 1912, clădirea era destinată a fi sediul Băncii Populare Române. Cinematograful a căpătat numele celebrului actor, născut la Pitești, drept recunoștință pentru întreaga sa carieră, în anul 2013.

La câțiva pași întâlnim clădirea Palatului de Justiție, azi Curtea de Apel. Monumentala construcție, ridicată inițial în 1892 în stil eclectic, a fost modificată între anii 1912-1914 în stil neoclasic francez sub conducerea arhitecților Eracle Lăzărescu și Arghir Culina. Scări impunătoare și coloane duble înfrumusețează intrarea în clădire, holul central e prevăzut cu luminator, iar pe laterale sunt două săli de ședință. A funcționat ca tribunal până în 1955, apoi a fost sediul Palatului Culturii și a Bibliotecii Județene până în 1993. După 2010 a trecut printr-un amplu proces de renovare, fiind recompartimentate spațiile interioare și introdusă tehnică de calcul modernă.

După Curtea de Apel intrăm în Piața Primăriei, pavată cu dale de marmură, și observăm frumoasa clădire a Primăriei Municipiului Pitești cu decoruri murale în nuanțe de albastru pe fațade și un vitraliu reprezentând o lalea, deasupra ușii de la intrare. Clădirea, al cărui autor este arhitectul State Cintan, e ridicată în 1936 în stil neoromânesc. Un ceas cu cifre romane tronează pe frontonul principal; un banner de mari dimensiuni, ce promovează Simfonia Lalelelor, este amplasat pe fațadă. Am citit că holul central este amenajat ca o curte interioară, cu un luminator spectaculos. Alt panou situat în fața Primăriei ne „atenționează” că Piteștiul a fost oraș european al sportului în 2013.

Vis-a-vis se află o fântână arteziană și clădirea Galeriei de Artă, fost sediu al Primăriei până în 1970. Pe frontispiciul clădirii apare anul construcției: 1886, arhitect fiind Ion N. Socolescu. Galeria de artă este flancată de două statui: statuia lui Mircea cel Bătrân (bronz realizat de Grigore Minea și Aurelian Bolea, 1998 – este cea mai mare statuie din Pitești) și statuia lui Nicolae Bălcescu (bronz executat de Constantin Baraschi în 1969; înaltă de 4,5 m statuia e plasată pe un soclu de granit roșu).

Pe lângă Primărie am găsit câteva pâlcuri superbe de lalele, de diferite culori și forme. De asemenea, pe lângă statuia lui Mircea erau lalele galbene ciufulite. În această zonă a primăriei, un pic mai ascunse parcă, erau atât de multe lalele. Am văzut în spatele Primăriei și o vilă foarte frumoasă: Vila Coandă – bancher, parlamentar, fondator și director al Băncii Populare. Se observă stilul neoromânesc al construcției de început de secol al XX-lea (arhitect Arghir Culina); mi-a plăcut foișorul cu coloane groase, asemănător cu cel al culelor oltenești, și rotonda închisă cu geamuri.

Piața Primăriei se închide cu Teatrul Alexandru Davila, în fața căruia e amplasat și bustul dramaturgului. Clădirea, în forma actuală, datează din 1948. Instituție culturală de prestigiu, areși secție de revistă, teatru pentru copii și tineret, precum și fanfară. Plimbarea noastră pe acest pietonal piteștean s-a încheiat în fața Bisericii romano-catolice Sf. Anton, construită în stil neogotic la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Aproape de ora 15.00 a început o ploicică de primăvară care a mai împrăștiat din mulțimea de oameni. Nu am părăsit Piteștiul fără a vizita și Mănăstirea Trivale, fost schit, amplasat pe o înălțime în Pădurea Trivale, în apropierea drumului ce duce către Grădina Zoo. Biserica are hramul „Sf. Treime” și „Sf. Gheorghe” și a trecut de-a lungul timpului prin mai multe refaceri. Atât corpul de chilii (ridicate în secolul al XVII-lea și refăcute în anii 40), cât și turnul clopotniță (1904) sunt încadrate ca monumente istorice. Liniștea care domnește aici, precum și florile de pe prispă creează o atmosferă spirituală aparte. Începe slujba... sunetul de toacă răsună peste pădure... o veveriță sare printre ramuri.

E timpul să plecăm spre Capitală. Deși un pic dezamăgit de aranjamentele florale încercăm să credem că „Simfonia Lalelelor” a devenit cea mai importantă și cunoscută manifestare dendro-floricolă social-culturală, artistică, sportivă și comercială a municipiului Pitești, așa cum precizează saitul oficial al Primăriei Pitești.

---
Impresii încărcate de tata123 in 06.05.2015 15:46:43

Validat / Publicat: 06.05.15 19:28:26


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2681


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28100 PMA (din 29 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[06.05.15 19:25:49]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zapacitu
[06.05.15 21:10:54]
» mesaj pers

   Piteștii cu lalele, lalele... simfonie de primăvară īn interpretare de virtuoz... gâdilând în mod plăcut urechea... Felicitări!

   Am reușit să intru în posesia a 10 bulbi de lalele, achiziționate de la acest târg floricol, la 1 leu bucata. Am luat vreo 3 din soiul la tulipe noire, dacă nu ies alte gulii, la anu' pun un pogon din astea negre. Se caută mai abitir decât caviarul. La ghiveci am achiziționat petunii curgărețe, o splendoare la 15 lei bucata. Comerț stradal propice nefiscalizării... Am scos telefonul să sun consoarta să-mi spună ce şi-ar mai dori de pe la târg. Instantaneu, vânzătoare de bulbi mi-a solicitat 5 lei, crezând că am scos telefonul pentru a-i poza tulipele şi petuniile. Unde a ajuns comerțul, ca să nu zic altfel! Am părăsit târgul lalelelor, după ce am asistat la parada colectivele şcolare, cu iz uşor festivist, amintind de un 23 din luna lui gustar. Afară se făcuse zăpuşală cam mare, mi-a luat calabalâcul şi am roit-o spre casă, peste Dealu Negru.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- amero
[07.05.15 08:47:12]
» mesaj pers

   Pentru un articol "inflorat" un SB meritat, iata-mi si poeta. Mi-au placut florile dar si prezentarea. Felicitari

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[07.05.15 09:32:51]
» mesaj pers

   @tata123 - Da, da, în P28 sunt lalele cu siguranţă. Frunzele le trădează. De altfel, atât de mult a evoluat ştiinţa în acest domeniu şi au apărut atât de multe variante ale unor specii de plante - în special de flori - încât uneori ajungem să le considerăm adevărate minuni. Mie îmi plac grozav cele cu petala franjurată, dar şi "lalelele-bujur" cu petala bicoloră.

   Mi-ar fi plăcut să fiu şi eu acolo, printre flori, dar nu am avut cunoştinţă de organizarea acestui eveniment. Foarte frumoase pozele, mai ales acum, în această dimineaţă întunecată.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- alinaro
[07.05.15 10:39:16]
» mesaj pers

   @tata123 - Ah, ce dor mi s-a făcut de Piteştiul meu drag... de o plimbare prin centrul viu şi colorat, sau pe Trivale, de lalelele lui şi... de adolescenţa mea;).

   Nu aţi pomenit nimic de fântâna colorată de lângă Davila (pe care eu încă nu am apucat s-o văd în splendoarea ei).

   Super review, vă mulţumesc pentru plimbare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[07.05.15 11:06:19]
» mesaj pers

   @all - Mulțumesc pentru aprecieri. Lalelele sunt atât de minunate prin culoare, formă și delicatețe. Festivalul se desfășoară în fiecare an la sfârșitul lunii aprilie.

   @alinaro - Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Dacă vă referiți la fântâna arteziană aflată în fața Galeriei de Artă, ea era funcțională - dar nu colorată (se poate observa în fotografia nr. 27).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[07.05.15 14:35:46]
» mesaj pers

   @webmaster - Mulțumesc pentru trecerea articolului în rândul MiniGhidurilor AFA.

   

   @all - Cu acest articol nr. 101, dedicat într-o oarecare măsură unei „simfonii a florilor”, și cu ajutorul aprecierilor membrilor AFA am reușit să intru în Sala Senatului AFA. Vă mulțumesc și sper că articolele viitoare vor fi de interes pentru membrii comunității și nu numai.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[33] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2015] Am ajuns în Orașul Lalelelor - Pitești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614803">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614803"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614803">Şterge vot</a></div><span id="v9614803" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614803)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614803Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614803MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2015] Am ajuns în Orașul Lalelelor - Pitești.
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2015] Casa Cărții - loc de desfășurare a expoziției... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614805">Şterge vot</a></div><span id="v9614805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2015] Casa Cărții - loc de desfășurare a expoziției...
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2015] Fluture spre soare... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614807">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614807"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614807">Şterge vot</a></div><span id="v9614807" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614807)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614807Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614807MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2015] Fluture spre soare...
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2015] Floare uriașă - car alegoric. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614809">Şterge vot</a></div><span id="v9614809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2015] Floare uriașă - car alegoric.
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2015] Ansamblu floral - car alegoric. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614810">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614810"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614810">Şterge vot</a></div><span id="v9614810" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614810)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614810Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614810MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2015] Ansamblu floral - car alegoric.
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2015] Aranjamente lângă Casa Cărții. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614811">Şterge vot</a></div><span id="v9614811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2015] Aranjamente lângă Casa Cărții.
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2015] Urs... carpatin, probabil - aranjament lângă Casa Cărții. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614812">Şterge vot</a></div><span id="v9614812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2015] Urs... carpatin, probabil - aranjament lângă Casa Cărții.
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2015] Aranjamente în interiorul Casei Cărții. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614814">Şterge vot</a></div><span id="v9614814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2015] Aranjamente în interiorul Casei Cărții.
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2015] Tablouri din flori - Aranjamente florale în interiorul Casei Cărții. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614815">Şterge vot</a></div><span id="v9614815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2015] Tablouri din flori - Aranjamente florale în interiorul Casei Cărții.
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2015] O domnișoară... din flori. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614817">Şterge vot</a></div><span id="v9614817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2015] O domnișoară... din flori.
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2015] Târg de flori. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614818">Şterge vot</a></div><span id="v9614818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2015] Târg de flori.
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2015] Ciufulite japoneze? -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614819">Şterge vot</a></div><span id="v9614819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2015] Ciufulite japoneze?
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2015] Oare erau pentru o țuică de Pitești? -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614820">Şterge vot</a></div><span id="v9614820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2015] Oare erau pentru o țuică de Pitești?
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2015] Lalele, lalele... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614821">Şterge vot</a></div><span id="v9614821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2015] Lalele, lalele...
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2015] Biserica Domnească din Pitești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614823">Şterge vot</a></div><span id="v9614823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2015] Biserica Domnească din Pitești.
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2015] Laleaua metalică... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614824">Şterge vot</a></div><span id="v9614824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2015] Laleaua metalică...
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2015] Lalele-bujor... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614826">Şterge vot</a></div><span id="v9614826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2015] Lalele-bujor...
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2015] O statuie vie... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614827">Şterge vot</a></div><span id="v9614827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2015] O statuie vie...
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2015] Casa Forstiropol - Pitești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614829">Şterge vot</a></div><span id="v9614829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2015] Casa Forstiropol - Pitești.
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2015] Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” și bustul cărturarului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614830">Şterge vot</a></div><span id="v9614830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2015] Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” și bustul cărturarului.
foto tata123 [06.05.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2015] Alt soi de lalele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.05.15] - <span class="allrVotedi" id="av614832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv614832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=614832">Şterge vot</a></div><span id="v9614832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(614832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f614832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e614832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2015] Alt soi de lalele.
foto tata123 [06.05.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[33] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.118137121201 sec