58350 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Bratislava și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.04.2015
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
DEC-2013
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
8.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Escală de-o zi


Urmare de aici

În acest articol aș vrea să vă povestesc cum am ajuns în Bratislava, din întâmplare, fără să am nimic planificat în acest sens.

Eram cazați la Hotelul Pannonia din Parndorf (vezi impresii). De data asta mi-am facut-o cu mâna mea, adică eu am ales să mergem în Parndorf. Dar ce să faci acolo toată ziua? Câte cumpărături poți să faci? Limita mea de toleranță, la umblatul prin magazine, e destul de mică. Am umblat o zi. În a doua, deja eram disperat, să ies din acea zonă. Altă distracție nu este pe-acolo. Ești izolat, în special dacă nu ești cu mașina si ești condamnat să te învârți în cerc. Asta este deja de neconceput pentru mine, așa că am început să caut o cale de evadare din zonă. În Viena aveam să ajungem în ultima zi, așa că mi-am întreptat atenția către Bratislava.

Bratislava este situat pe malul Dunării, foarte aproape de granițele cu Austria si Ungaria și foarte aproape de granița cu fratele mai mare, respectiv Cehia. Este un oraș micuț, cu o populatie de 430000 de locuitori. Este orasul unde au trăit și compus, diverse perioade de timp, mari compozitori ai muzicii clasice, ca Mozart, Beethoven, Liszt și Haydn.

Am plecat dimineață, pe la 8, de la hotel cu un microbuz, contra a doi euro de persoană, până la cea mai apropiată gară din Parndorf. Atenție, că acolo sunt trei gări. Trebuie sa mergeți la cea din mijloc denumită simplu, Parndorf.

Din gară ne-am cumparat bilete dus-întors catre Bratislava de la un automat contra a 7 euro de persoană. Dacă nu luam decât dusul era 6 euro de persoană. Trenul a venit la timp și era foarte gol. La noi în vagon nu mai era nimeni. Dacă erau 10 pasageri în tot trenul. De altfel nu l-am vazut la față pe naș nici la ducere, nici la întoarcere.

Pâna la Bratislava am trecut prin următoarele gări: Neudorf, Gattendorf, Parna, Kitsee. Am coborât la ultima stație, respectiv la Bratislava-Petrzalk. Această gară este un pic mai departe de centru orasului, adică la vreo trei Kilometri. Dacă veniti din Viena mai aveți posibilitatea să luati trenul catre stația Bratislava –Hlavna Stanica. Această gară este situată mai central, adică la aproximativ un kilometru de centru. Pentru noi nu a fost viabilă această variantă, din cauza faptului ca acest tren nu trecea si prin Parndorf.

Dupa 40 de minute am ajuns la capăt. Am iesit din gară si m-am dus la bancă să schimb ceva bani. Să nu râdeti de mine, dar așa e când pleci neinformat la drum. Știam ca sunt în UE, dar nu știam că au trecut și ei la euro. Au râs ceva cei de la banca de mine, dar măcar i-am intrebat cum pot ajunge în centru. În fața gării era o stație de tramvai, dar cea mai buna variantă este de a lua un autobuz, parca numarul 91. Doar că pentru a ajunge în stația acestui autobuz, trebuie parcurs un tunel subteran pentru a ieși pe cealaltă poartă a gării.

De-acolo în maxim 10-15 minute, după câteva stații am ajuns în centru. Prima impresie a fost pozitivă. Bratislava se aseamană mult cu un oras de provincie de pe la noi. Atmosfera din oraș, oamenii totul seamana cumva cu ce-i la noi.

Ce să faci mai repede în Bratislava, când sunt doar câteva ore disponibile? Noi am ales să hoinarim prin centrul istoric, să ne bucuram de atmosfera din oraș într-o cafenea sau la un restaurant. În centrul orasului, adică pe străduțele din jurul Porții lui Michael (poartă de intrare in cetatea Bratislavei, de altfel singura rămasă în picioare) am descoperit o grămada de statui haioase, la care n-am ezitat să nu facem câte o poză.

Noi am fost in decembrie și normal și la ei era organizat un târg de Craciun. Nu era atât de frumos ca cel din Viena, dar era mult mai puțin aglomerat și mult mai ieftin. Așa că am putut sa ne bucuram în voie de el. Am băut si niște vin fiert normal.

Marele avantaj in Bratislava este că prețurile sunt mai jos, ca in Viena si la magazine si la restaurante. Găsești același tip de magazine, ca in Parndorf de exemplu, dar prețurile sunt mai accesibile. Normal că n-am scapat nici aici să intru prin magazine!

Ne-am plimbat ce ne-am plimbat și ni s-a facut foame. Ochisem de dimineață un local ce ne-a placut, Hard Rock Cafe. Aici am mâncat foarte bine la prânz. Mâncarea era în gen bufet, te duceai și îți luai tot ce vroiai si de câte ori vroiai. Ceva in genul all you can eat. Și toate astea într-o atmosferă frumoasa, cu muzică de calitate. De bere ce sa mai zic? Cu toate ca afara era frig a intrat foarte bine. Noi ne-am lăsat foarte greu duși de la masă

Apoi am mai hoinărit prin oraș și am mai intrat în Catedrala Sf Martin foarte frumoasă de altfel, la care seara era un concert de gospel. Din cauza timpului limitat, n-am putut asista la acest concert, cu toate că tare aș fi vrut.

În rest se mai poate vizita în Bratislava Muzeul Armelor sau Castelul, care este sus pe-un deal. Castelul am ințeles că este in restaurare de câțiva ani.

Cam trei, patru ore sunt de-ajuns pentru o vizită în acest oras, dacă vrei să atingi doar obiectivele turistice importante. Sincer nu m-aș mai intoarce în Bratislava, decât cine știe tot așa, din întâmplare.

Având timpul limitat, la ora 16,30 eram înapoi în gară, pentru a lua trenul către Parndorf. Călătoria a decurs foarte bine, fără naș și fără lăutari! ; -)

Astfel, am reușit să-mi condimentez un pic, sejurul anost de la Parndorf și am și vazut o mică parte dintr-o capitală europeană.

---
Impresii încărcate de robert in 25.04.2015 11:33:28

Validat / Publicat: 25.04.15 12:51:13


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SLOVACIA.
VIZUALIZĂRI: 5079


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  22250 PMA (din 23 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de robert? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Carmen Ion
[26.04.15 08:33:11]
» mesaj pers

   @robert. c - Am fost în Bratislava de mai multe ori în anii '90 şi apoi în 2007, după ce reabilitaseră centrul vechi. E un oraş de blocuri şi, deşi străbătut de Dunăre, malurile nu sunt spectaculoase. Am văzut asta vizitând castelul, de unde se deschide o panoramă cuprinzătoare.

   Am apreciat totuşi faptul că reuşiseră să refacă zona centrală, cu catedrala Sf Martin, clădirea operei şi câteva străzi pitoreşti în pantă ce urcă la castel, pline de magazine şi restaurante. 3-4 ore sunt de ajuns, după părerea mea, pentru a vedea ce e de văzut în Bratislava.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- robert
[26.04.15 11:15:17]
» mesaj pers

   @Carmen Ion

3-4 ore sunt de ajuns, după părerea mea, pentru a vedea ce e de văzut în Bratislava.

    Păi asta spuneam si eu, că nu-ți trebuie mai mult de 3-4 ore pentru a vedea obiectivele turistice importante din oraș și că nu m-aș mai întoarce acolo pentru o nouă vizită.

   Multumesc de vizită și vă doresc vacanțe frumoase în continuare! :-)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Carmen Ion
[26.04.15 11:48:50]
» mesaj pers

   @robert. c - Am confirmat părerea ta, că 3-4 ore sunt de ajuns pentru Bratislava. Asta dacă nu pui la socoteală un prânz stropit cu bere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Sindrom
[27.04.15 10:58:07]
» mesaj pers

    :)) Cred ca ma numar printre putinii, din ce-mi dau seama, ce s-ar mai intoarce cu placere in Bratislava.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[27.04.15 11:17:01]
» mesaj pers

   @Sindrom: M-aş întoarce și eu, dar doar pentru o bere! ☺

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[27.04.15 11:17:19]
» mesaj pers

   @Sindrom - Nu pot zice că nu mi-a plăcut Bratislava, ci doar că nu prea ai ce face acolo. Centrul vechi se străbate în pas lejer într-o oră, vizitarea castelului ia şi ea tot cam o oră, catedrale 15 minute şi... cam atât. Clădirile din centrul vechi au fost restaurate dar înăuntru tot miroase a igrasie. Atmosfera generală în zona aceasta mi s-a părut relaxată şi plăcută, tocmai potrivită pentru a lua masa şi a gusta din berea lor. După părerea mea, partea cea mai frumoasă a Slovaciei este cea muntoasă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Sindrom
[27.04.15 11:51:14]
» mesaj pers

   Mie mi-a placut orasul pentru ca e o imbinare buna dintre liniste si agitatie, fara multa agitatie si mii de turisti in cautarea celor mai bune cadre pentru poze.

   

   Intradevar, nu se poate compara cu Praga, Roma, Viena orase foarte incarcate dpdv turistic, dar pentru o vacanta linistita, fara alergatura dupa obiective, l-as prefera oricand.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[10] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [DEC-2013] pe o străduță din centrul istoric -- foto by <b>robert</b> [uploaded 25.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611587">Şterge vot</a></div><span id="v9611587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [DEC-2013] pe o străduță din centrul istoric
foto robert [25.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [DEC-2013] reclama din fața unei cârciumi -- foto by <b>robert</b> [uploaded 25.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611589">Şterge vot</a></div><span id="v9611589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [DEC-2013] reclama din fața unei cârciumi
foto robert [25.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [DEC-2013] hai hui prin Bratislava -- foto by <b>robert</b> [uploaded 25.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611591">Şterge vot</a></div><span id="v9611591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [DEC-2013] hai hui prin Bratislava
foto robert [25.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [DEC-2013] la un pahar de vorbă la târgul de Crăciun -- foto by <b>robert</b> [uploaded 25.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611592">Şterge vot</a></div><span id="v9611592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [DEC-2013] la un pahar de vorbă la târgul de Crăciun
foto robert [25.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [DEC-2013] în fața unui magazin pentru turiști -- foto by <b>robert</b> [uploaded 25.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611593">Şterge vot</a></div><span id="v9611593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [DEC-2013] în fața unui magazin pentru turiști
foto robert [25.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [DEC-2013] un soldat ce încearcă să iasă dintr-un canal -- foto by <b>robert</b> [uploaded 25.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611595">Şterge vot</a></div><span id="v9611595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [DEC-2013] un soldat ce încearcă să iasă dintr-un canal
foto robert [25.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [DEC-2013] Patinoarul din centru -- foto by <b>robert</b> [uploaded 25.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611597">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611597"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611597">Şterge vot</a></div><span id="v9611597" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611597)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611597Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611597MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [DEC-2013] Patinoarul din centru
foto robert [25.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [DEC-2013] așa te uiți de jos la o femeie! -- foto by <b>robert</b> [uploaded 25.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611599">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611599"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611599">Şterge vot</a></div><span id="v9611599" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611599)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611599Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611599MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [DEC-2013] așa te uiți de jos la o femeie!
foto robert [25.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [DEC-2013] la restaurantul Hard Rock Cafe -- foto by <b>robert</b> [uploaded 25.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611603">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611603"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611603">Şterge vot</a></div><span id="v9611603" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611603)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611603Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611603MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [DEC-2013] la restaurantul Hard Rock Cafe
foto robert [25.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [DEC-2013] pe străduțele din centru istoric -- foto by <b>robert</b> [uploaded 25.04.15] - <span class="allrVotedi" id="av611605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv611605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=611605">Şterge vot</a></div><span id="v9611605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(611605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f611605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e611605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [DEC-2013] pe străduțele din centru istoric
foto robert [25.04.15]
# [50 PMA, +BONUS]

[10] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0966620445251 sec