ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.03.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti, Drumul Taberei
ÎNSCRIS: 04.03.15
STATUS: JUNIOR
LUNA
MAR-2015
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

La placinte

TIPĂREȘTE

Restaurant La Plăcinte

AM FOST ACOLO de mai multe ori în ultimele luni, vorbesc de sediul de pe B-dul Magheru, în Piaţa Romană. Este aproape şi de serviciu, mai tragem câte o fugă să mâncăm de prânz.

Ultima oară am fost în ianuarie, joia seară, era foarte aglomerat înăuntru dar am găsit o masă micuţă de 2 persoane chiar lângă fereastră.

Îmi place restaurantul destul de mult, cum e aranjat, pe pereţi sunt tot felul de motive populare şi decoraţiuni, chelnerii sunt drăguţi şi binevoitori, masa este foarte bună.

Când merg acolo mănânc plăcinte, cu brânză, în special, dar şi cu fructe, mere sau vişine, beau compotul pe care îl fac, are un gust delicios.

Preţurile nu sunt mari, am văzut că au multe specialităţi şi din carne, nu se mănâncă doar plăcinte, dar eu sunt vegetariană, nu am fost atentă, am observat la alţii.

Sunt şi mulţi străini care îi calcă pragul, a devenit foarte popular chiar de la început.

Am auzit că sunt mai multe deschise în Bucureşti, încă nu le-am văzut.

Singurul lucru care mă deranjează este că se fumează înăuntru, deşi nu este mult fum, au o ventilaţie bună.

E frumos, o să mai merg!


[fb]
---
Trimis de crin imperial in 25.03.15 22:07:13
Validat / Publicat: 25.03.15 23:15:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1974 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crin imperial); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4950 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

amero
[26.03.15 08:48:29]
»

buna dimineata si multumesc ptr. rew. S-au extins mult, au un sait foarte frumos, au deschis restaurante si in Sibiu si Iasi iar in Bucuresti cel de pe Stefan Cel Mare dar si cel din Nicolae Caranfil sunt intotdeauna aglomerate. De ceva timp fac livrari si la domiciliu. Intradevar au mancare diversificata nu numai patiserie /placinte.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.03.15 08:51:57]
»

Și se mai deschide în curând încă unul la intersecția cu str. Doamnei și Bulevard, cam vis-a-vis de Spitalul Colțea.

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.03.15 23:06:35]
»

Am fost azi pe la prînz la cel de la Colțea, de care zice Dragoș deasupra. Cred că abia s-a deschis, menajerele încă ștergeau, frecînd cu peria, urme de var, ipsos sau ceva similar de pe jos, în timp ce mîncam. Apoi la 10 minute dădeau cu mopul pe jos. Nu mi s-a părut potrivit ce făceau, dar probabil au copiat politica de la fast-food-urile americane, să facă curat de mai multe ori pe oră.

Am intrat de curiozitate, pentru că nu am mai mîncat la ei, în schimb am văzut o avalanșă de cronici pe AFA în ultima vreme, așa că am zis că nu se cade să nu le cunosc meniul. Pare să fie o afacere inspirată de rețelele americane, o ambiție moldovenească (m-am interesat pe internet și originea e la Chișinău), aparent reușită. Cam în moldoveni ne stă speranța de a concura investitorii străini, ei par să aibă avîntul necesar să creeze variante locale ale afacerilor multinaționale, vezi Dedeman, Iulius Mall, mai de mult rețeaua de ziare locale Monitorul etc. Aș zice că La Plăcinte se vrea un McDonalds românesc, și nu doar din punct de vedere al meniului.

Au și pizzerie, Andys Pizza îi zice, ambele mărci în același local. Lume era destulă, unii intrați numai pentru prăjituri, alții pentru pizza, alții doar pentru cafea și suc. Nu am văzut să se fumeze, dar au salon și la etaj, probabil acolo se fuma. Pe mine nu m-au întrebat dacă vreau sau nu să fumez, mo-au zis doar că pot să mă așez unde vreau. La ieșire am fost întrebat dacă totul a fost în regulă, mai poftiți pe la noi etc.

Am primit de la ospătar 2 meniuri, La Plăcinte și al pizzeriei. Pe o masă am văzut încă un meniu subțire. Era meniul special de post. Nu l-am primit decît la cerere. Dacă tot e post și au un meniu special, am vrut să văd cum se prezintă. Am luat o ciorbă de fasole cu ciuperci, o zacuscă rece (adică platou cu gustări reci, mai multe recipiente cu fasole bătută, 2 feluri de zacuscă, salată de vinete, murături, ciuperci - ghebe), o plăcintă cu vișine și 3 felii de pîine (asta e porția). Mîncarea este tip „standard”. Nu m-ar mira să fie fabricată într-un singur loc și congelată, apoi decongelată la fața locului. După gust, nu cred că gătesc în fiecare local în parte. Ciorba mi s-a spus că vine în 5 minute, apoi a revenit și a zis că durează 10, că se face la comandă. Acu, io nu lucrez în branșă, dar cred că ciorba ori e făcută de dimineață și doar e încălzită, ori nu se poate face „la comandă” în 10 minute. Mai ales ciorbă de fasole, care durează ceva să fiarbă (deși nu erau mai mult de 5 boabe în tot castronul). Murăturile și gustările din zacuscă erau și ele comune, aș risca să zic că unele din ele sînt cumpărate din comerț. Iar umplutura de vișine din plăcintă avea exact gustul celei de la McDonalds.

Gustul preparatelor e acceptabil, la nivelul pe care îl descriu, de lanț standardizat. Servirea cam lentă. Ospătărița a fost promptă în a lua comanda, dar a adus-o greu. Am stat o oră în crîșmă, sperasem să rezolv totul în 30 de minute. Muzică mișto - Pavel Stratan, dar nu prea se auzea, mai mult ghiceam piesele pe care le știam. Bine, putea să nu fie deloc, eu aveam de citit la mine (e un chioșc de presă în preajmă, în față la Luceafărul, deci aveți de unde lua un ziar), nu aș fi simțit lipsa muzicii. Între cele 3 felii de pîine primite, una era deja uscată, celelalte 2 erau pufoase. Probabil aia uscată a fost „capătul” pîinii, care ar fi fost frumos să fie dat la o parte. Ciorba a fost prea fierbinte, a devenit mîncabilă după vreo 15 minute (în care m-am preocupat de zacuscă). În ea erau 5 boabe de fasole roșie, 3 felii de ciuperci champignon, verdeață.

Prețurile sînt medii, 12 lei ciorba de fasole mi se pare nițel cam mult, dar 14 lei zacusa rece e chiar OK, fiind multe gustări și sățioase (mai ales dacă bagi cu pîine).

Aveau deserturi care arată bine în poze, de pildă compot (sînt curios dacă e din prafuri), sau o piramidă de clătite botezate „căciula lui Guguță”. Pentru asta nu îi iert Păi să vii din Moldova și să îi zici „căciulă” în loc de „cușmă”? Mai ales că așa se numea și povestirea cu pricina din frumoasele Isprăvi ale lui Guguță: „Cușma lui Guguță”. Mi-aduc aminte și acu povestirea și cum a crescut cușma pînă a acoperit tot satul, să îl apere de frig.

O să mai trec pe la ei de cîteva ori, am ochit niște treburi basarabene prin meniu și vreau să le încerc, aș vrea să văd și cum stau la capitolul plăcinte cu varză și alte asemenea, dar cred că deja pot trage concluzia că e exact un KFC moldo-român, nimic mai mult. Marketingul, prezentarea localului, cultura organizației, procedurile interne după care funcționează ospătarii etc. contează aici mai mult decît meniul. Prefer cîrciumile unde e invers.

julyalina
[03.09.15 15:14:56]
»

@abancor - poti sa incerci placinte cu carne, cu branza de burduf si chiar si cea cu varza. sunt foarte bune! De 2 ani, de la "la placinte" comand placinta domneasca cu branza de oi, placinte invartite cu carne si placinta invartita cu branza si verdeata. Sunt delicioase si le poti manca chiar si reci. Cea cu carne este uneori mai grasa dar se poate manca. Eu iau doar de la restaurantul de pe Stefan cel Mare ca imi este in drum.

Placintele ii caracterizeaza. Restul este doar umplutura

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, amero, julyalina, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075721025466919 sec
    ecranul dvs: 1 x 1