57776 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Călimănești-Căciulata: trasee montane

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.03.2015
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
NOV-2008
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Prin pădure, spre Stânișoara...


Urmărind în ultimele zile articolele despre zona Râmnicu Vâlcea și Călimănești-Căciulata, mai ales cel al lui @vega06, am decis să descriu puțin și traseul parcurs de mine spre Mănăstirea Stânișoara. A fost un impuls de moment, într-o zi de weekend, astfel că am plecat destul de târziu din București, în jurul orei 10 cred. Aveam câteva informații despre traseu, câteva printuri; am adăugat apă și ceva de ronțăit.

Am ajuns la Mănăstirea Cozia, ne-am oprit pentru 10 minute dar aglomerația era prea mare pentru a te putea plimba câteva minute în liniște. Este o zonă foarte comercială, la exterior, dar și în interiorul ansamblului mănăstiresc domnește o atmosferă dominantă de obiectiv turistic 100%. Este mai liniște dacă traversați și intrați în curtea Bolniței de la Cozia. Biserica zveltă, brăzdată de rânduri de cărămidă roșie a fost zidită de domnul Radu Paisie la 1542, fiind târnosită cu hramul Sf. Apostoli Petru și Pavel. În curtea înierbată veți descoperi o veche casă țărănească, locuință pentru călugări și un pic de liniște.

După ce depășiți Mănăstirea Cozia traversați barajul peste râul Olt și imediat virați la stânga spre Mănăstirea Turnu. Dacă doriți și aveți timp vă puteți opri câteva zeci de minute la Castrul roman Arutela (trebuie să coborâți taluzul drumului, destul de înalt). După câteva sute de metri, depășind un camping cu căsuțe (încă e funcțional) intrăm în curtea Mănăstirii Turnu, unde lăsăm autoturismul într-o parcare încăpătoare. Bineînțeles că am mai pierdut vreo 25 minute vizitând complexul religios; mi-au plăcut îndeosebi chiliile din piatră.

Am intrat pe traseu direct din parcare urmărind cărarea bine conturată și marcajul „dungă roșie”. La început poteca urcă accentuat în serpentină, apoi meandrele devin tot mai largi. Peisajul de toamnă este superb. Un covor de frunze ruginii foșnesc sub pașii noștri grăbiți; stânci de diverse dimensiuni se ițesc printre frunze; o ciupercă încearcă cu disperare să scoată capul la lumină; chiar și un șoricel speriat se ascunde sub acestă plapumă de frunze. Într-o mică poieniță, pe un teren ceva mai plat, se află punctul „La Troiță” – mic loc de popas amenajat. Tot aici se întâlnesc trei marcaje bandă: roșie galbenă și albastră. Din acest punct, unde suntem deja la 750m înălțime, vom urma marcajul dublu bandă galbenă și albastră. Trecem printr-o zonă stâncoasă, pereții de piatră străjuiesc poteca; există chiar o stâncă pe care ne putem urca și putem privi pe deasupra copacilor arămii. Cărarea coboară pentru o bucată de drum urmând albia unui mic pârâu cu apă cristalină și rece. La un moment dat, într-o poiană, aproape de mănăstire, vedem indicator către Cascada Gardului, care se arată în toată splendoarea ei doar în anotimpurile când copacii sunt desfrunziți. Deoarece timpul era scurt nu ne-am abătut de la drum.

Știam că suntem în apropierea mănăstirii, se auzeau tălăngi de vaci și lătrat de câini. Am pătruns în mănăstire printr-o poartă din spatele complexului. Un călugăr mătura împrejurul bisericii. Micul complex religios este ascuns sub colții Coziei; obștea de călugări locuiește în câteva corpuri de chilii: unele cocoțate pe un platformă de piatră, altele cu etaj – construite cu zeci de ani în urmă; vița de vie completează peisajul idilic din jurul ceardacului. Biserica de secol al XVIII-lea are o arhitectură ciudățică, așa mi s-a părut. În pridvorul deschis, pe tavan sunt pictate toate cele 12 semne zodiacale. Am zăbovit doar 10 minute în curtea Mănăstirii Stânișoara, după care am pornit din nou la drum, pe aceeași cărare, deoarece înserarea se apropia cu repeziciune. Menționez că pe acest traseu ne-am întâlnit doar cu vreo 4 persoane, între care un cuplu de vârstnici cu care am stat puțin de vorbă „La Troiță” și care anual făceau acest traseu.

Recomand acest traseu pentru o excursie de o zi, dar parcurs mai ușor, pe îndelete. Peisajele sunt extraordinare, dar toamna mi s-au părut de vis. Voi încerca o repetare în această primăvară.

Detalii tehnice. Traseu: Mănăstirea Turnu (375 m) – Șaua La Troiță (625 m) – Mănăstirea Stânișoara (773 m). Timp parcurgere: 2 ore la urcare (cu o mică pauză de odihnă La Troiță); 1 oră și 20 minute la coborâre. Ritmul a fost destul de alert, se lăsa noaptea și aveam de parcurs 200 km până la București.

---
Impresii încărcate de tata123 in 19.03.2015 12:48:17

Validat / Publicat: 19.03.15 14:53:31


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2404
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  21350 PMA (din 23 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- makuy
[19.03.15 16:47:55]
» mesaj pers

   Într-adevăr, zona este deosebită. Nu am fost niciodată toamna, dar observ, după fotografii, că este un anotimp aparte (cu condiția să nu plouă).

   Am făcut de mai multe ori traseul spre Stânișoara, dar, personal, consider că e mai ușor accesibil dinspre satul Păușa. Adică se traversează Oltul pe podul pietonal din fața hotelului Traian, apoi se urcă peste calea ferată și peste centura Călimănești-Căciulata (aici poate fi periculos, din cauza curbei care împiedică vederea TIR-urilor, dar, cu atenție, se poate trece). Urmează un drum superb, de 7 kilometri, prin Parcul Național; cea mai mare parte prin pădure. Ultima porțiune este la vedere, cu vârful Cozia în dreapta. Se ajunge deasupra mânăstirii, la care se coboară.

   Acum câțiva ani, la ceas de vară, am făcut traseul complet: urcat prin Păușa și revenit pe la Turnu. Drumul mi s-a părut mult mai greu, chiar la coborâre (tot 7 kilometri, până la Turnu).

   Dar, una peste alta, este un traseu care merită făcut, măcar o dată în viață.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- tata123
[20.03.15 08:26:11]
» mesaj pers

   @makuy - Mulțumesc... poate pentru traseul din primăveră încerc varianta prin Păușa. Într-adevăr condiția principal este să nu plouă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- izabiza
[09.10.15 07:10:14]
» mesaj pers

   Superb. Eu am fost primăvara, în luna mai. Dar, mi-aș dori să ajung și toamna. Merită continuat traseul, dincolo de M. Stânișoara, măcar până la Cascadă. Păcat că timpul vă presa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[09.10.15 09:19:10]
» mesaj pers

   @izabiza - Mulțumesc, într-adevăr superb... parcă aș repeta experiența de acum câțiva ani. Doar că aș mobiliza un grup mai mare de prieteni și aș aștepta să se îndreaptă puțin vremea. Cu această ocazie aș merge și până la Cascada Gardului care este situată foarte aproape de Mănăstirea Stânișoara. În 2008 am plecat târziu din București și în luna noiembrie se întunecă devreme - deci plecare la prima oră dimineața.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[18.04.18 06:42:25]
» mesaj pers

   FELICITĂRI!

   Interesant și util.

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2008] Prima oprire - Mănăstirea Cozia (aglomerație și hărmălaie). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603622">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603622"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603622">Şterge vot</a></div><span id="v9603622" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603622)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603622Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603622MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2008] Prima oprire - Mănăstirea Cozia (aglomerație și hărmălaie).
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [NOV-2008] O imagine mai „liniștită” a bisericii Mănăstirii Cozia. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603623">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603623"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603623">Şterge vot</a></div><span id="v9603623" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603623)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603623Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603623MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2008] O imagine mai „liniștită” a bisericii Mănăstirii Cozia.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [NOV-2008] Harta traseului urmat - notat cu cifra 2 până La Troiță (bandă roșie), apoi cu 1 și 3 (bandă galbenă și albastră) - hartă preluată de pe Internet și prelucrată. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603625">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603625"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603625">Şterge vot</a></div><span id="v9603625" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603625)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603625Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603625MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2008] Harta traseului urmat - notat cu cifra 2 până La Troiță (bandă roșie), apoi cu 1 și 3 (bandă galbenă și albastră) - hartă preluată de pe Internet și prelucrată.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [NOV-2008] La Mănăstirea Turnu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603626">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603626"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603626">Şterge vot</a></div><span id="v9603626" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603626)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603626Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603626MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2008] La Mănăstirea Turnu.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [NOV-2008] Chiliile de piatră de la Mănăstirea Turnu; în stânga parcarea și tot pe acolo începe ascensiunea pe traseu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603628">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603628"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603628">Şterge vot</a></div><span id="v9603628" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603628)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603628Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603628MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [NOV-2008] Chiliile de piatră de la Mănăstirea Turnu; în stânga parcarea și tot pe acolo începe ascensiunea pe traseu.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [NOV-2008] Poteca urcă destul de abrupt prin pădure. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603630">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603630"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603630">Şterge vot</a></div><span id="v9603630" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603630)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603630Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603630MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [NOV-2008] Poteca urcă destul de abrupt prin pădure.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [NOV-2008] Covor de frunze. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603631">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603631"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603631">Şterge vot</a></div><span id="v9603631" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603631)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603631Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603631MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [NOV-2008] Covor de frunze.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [NOV-2008] Ciuperci în căutare de lumină. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603633">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603633"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603633">Şterge vot</a></div><span id="v9603633" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603633)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603633Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603633MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [NOV-2008] Ciuperci în căutare de lumină.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [NOV-2008] Înălțimi... toamna. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603634">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603634"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603634">Şterge vot</a></div><span id="v9603634" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603634)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603634Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603634MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [NOV-2008] Înălțimi... toamna.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [NOV-2008] Printre copaci se zăresc culmile înveșmântate în haine ruginii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603635">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603635"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603635">Şterge vot</a></div><span id="v9603635" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603635)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603635Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603635MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [NOV-2008] Printre copaci se zăresc culmile înveșmântate în haine ruginii.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [NOV-2008] Stâncile se ițesc din ce în ce mai agresive. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603637">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603637"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603637">Şterge vot</a></div><span id="v9603637" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603637)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603637Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603637MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [NOV-2008] Stâncile se ițesc din ce în ce mai agresive.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [NOV-2008] Un șoricel pierdut printre frunze. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603639">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603639"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603639">Şterge vot</a></div><span id="v9603639" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603639)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603639Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603639MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [NOV-2008] Un șoricel pierdut printre frunze.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [NOV-2008] Pe valea pârâului... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603640">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603640"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603640">Şterge vot</a></div><span id="v9603640" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603640)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603640Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603640MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [NOV-2008] Pe valea pârâului...
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [NOV-2008] O mica „săritoare” a apei... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603641">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603641"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603641">Şterge vot</a></div><span id="v9603641" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603641)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603641Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603641MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [NOV-2008] O mica „săritoare” a apei...
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [NOV-2008] Ajungem în curtea Mănăstirii Stânișoara... chilii tradiționale. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603643">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603643"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603643">Şterge vot</a></div><span id="v9603643" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603643)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603643Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603643MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [NOV-2008] Ajungem în curtea Mănăstirii Stânișoara... chilii tradiționale.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [NOV-2008] Biserica Mănăstirii Stânișoara. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603644">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603644"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603644">Şterge vot</a></div><span id="v9603644" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603644)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603644Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603644MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [NOV-2008] Biserica Mănăstirii Stânișoara.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [NOV-2008] Pictură cu semne zodiacale. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603646">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603646"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603646">Şterge vot</a></div><span id="v9603646" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603646)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603646Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603646MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [NOV-2008] Pictură cu semne zodiacale.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [NOV-2008] Corpul de chilii de sub munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603647">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603647"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603647">Şterge vot</a></div><span id="v9603647" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603647)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603647Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603647MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [NOV-2008] Corpul de chilii de sub munte.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [NOV-2008] Ne întoarcem... în apropierea mănăstirii, într-o poiană, e află indicator către Cascada Gardului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603648">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603648"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603648">Şterge vot</a></div><span id="v9603648" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603648)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603648Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603648MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [NOV-2008] Ne întoarcem... în apropierea mănăstirii, într-o poiană, e află indicator către Cascada Gardului.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [NOV-2008] Pâlcuri de pădure desfrunzite complet. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603650">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603650"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603650">Şterge vot</a></div><span id="v9603650" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603650)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603650Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603650MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [NOV-2008] Pâlcuri de pădure desfrunzite complet.
foto tata123 [19.03.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [NOV-2008] Zona mai stâncoasă a traseului și marcajele cu bandă galbenă și albastră. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 19.03.15] - <span class="allrVotedi" id="av603652">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv603652"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=603652">Şterge vot</a></div><span id="v9603652" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(603652)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f603652Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e603652MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [NOV-2008] Zona mai stâncoasă a traseului și marcajele cu bandă galbenă și albastră.
foto tata123 [19.03.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.121381044388 sec