ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.02.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 47 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 11 MIN

Maria Studios: o cazare rezonabilă în oraşul Naxos

TIPĂREȘTE

Insula Naxos, cea mai mare din arhipelagul Cicladelor, este o insulă frumoasă şi complexă, pe care o recomand oricărui tip de turist. Cred că greu ai găsi vreun vizitator cu diverse preferinţe turistice care să rămână dezamăgit de această insulă.

Atunci când am căutat o cazare potrivită în această insulă, am dorit să găsesc ceva să corespundă cât mai mult posibil doleanţelor mele.

Aşa am ajuns să rezerv o cameră pentru două persoane la Maria Studios. Care au fost însă aceste doleanţe, cărora această cazare mizam sa le corespundă?

-Un preţ rezonabil, care să se încadreze în targetul de buget alocat. Pentru trei nopţi, în perioada 20-23 septembrie 2014, am plătit ca şi în Paros, 60 de euro, adică 20 de euro camera pe noapte.

In acest moment însă, pentru aceeaşi perioadă a anului 2015, preţul ar fi de 75 de euro, deci 25 de euro pe noapte. Pentru vârful de sezon însă, verific acum preţul, şi este de 50 de euro pe noapte. Deci în a doua jumătate a lunii septembrie, în condiţiile în care sunt toate premizele de a avea parte de o vreme superbă şi apă a mării caldă în insula Naxos din Ciclade, aşa cum “am păţit” şi noi anul trecut 2014, preţul este de două ori mai mic decât în toiul verii!

-Poziţionare bună

Maria Studios se situează în capitala insulei, Naxos Chora, în cartierul Kotti din sudul oraşului-port-staţiune, între plaja oraşului, Agios Georgios, şi centru.

Pe plajă se ajunge într-o plimbare pe jos de 3-4 minute in directia vest. Reamintesc că plaja Agios Georgios este o plajă curată, nisipoasă, cu intrare lină în apă, amenajată, cu dotări diverse: şezlonguri şî umbrele contra cost (dar şi suficient spaţiu în care să-ţi întinzi cearşaful sau prosopul), terase, restaurante, magazine.

De la Maria Studios până în centrul oraşului se ajunge într-o plimbare de 15-20 de minute spre nord, în funcţie de aglomeraţia de pe străzi. Acest traseu până în centru, realizabil în mai multe variante, este de fapt tot un fel de “zonă centrală”, înţesată de magazine, taverne, restaurante, centre de închirieri auto, agenţii de turism cu tot felul de oferte de excursii opţionale, inclusiv în insulele învecinate: Paros, Mykonos-Delos, Santorini, Amorgos, Micile Ciclade etc.

Studiourile au o poziţie bună şi pentru deplasarea pe celebrele plaje de vis ale insulei Naxos. Spre sud de capitală, la o distanţă de 4-10 kilometri, se înşiră una după alta plajele şi staţiunile Agios Prokopios, Agia Anna, Plaka. Cum aminteam, Maria Studios fiind în partea de sud a oraşului, se situează cum nu se poate mai potrivit pentru o deplasare scurtă şi rapidă cu maşina spre cele trei plaje amintite, dar şi spre celelalte plaje din vestul sau sud-vestul insulei. De asemenea, autobuzul cu traseul Naxos Chora-Agios Prokopios Beach-Agia Anna Beach-Plaka Beach, care pleacă de undeva de lângă portul Naxos, are staţie intermediară aproape de Maria Studios.

Deci, ca poziţie, despre Maria Studios, numai de bine. Singurul dezavantaj major, în comparaţie cu celelalte cazări din celelalte trei insule, ar fi faptul că nu se vede marea din balconul studioului. Dar o astfel de cazare, în Naxos Chora, pe plaja Agios Georgios, ar fi depăşit bugetul alocat pentru cazare. S-ar găsi, poate, cazări cu vedere la mare, la un preţ comparabil, dar în zona de nord a oraşului, numită Grotta. Este o zonă frumoasă, cu relief pe alocuri spectaculos, însă ceva mai departe de plaja Agios Georgios. Aşa că am preferat până la urmă această cazare: Maria Studios.

Rezervarea am făcut-o pe Booking cu vreo două luni înainte, cam în aceeaşi perioadă cu celelalte cazări din insule.

Cu două zile înainte de a ajunge în Naxos, fiind în insula învecinată Paros, am sunat la studiou. Mi-a răspuns la telefon doamna Maria, proprietara studiourilor. Am informat-o asupra orei şi feribotului cu care urma să sosesc. Am preferat această modalitate de contactare, deşî era posibil şi un e-mail. Foarte important: transferul de la / la portul Naxos este inclus în pretul cazării, sau altfel spus gratuit, la cererea clientului (turistului).

Astfel încât, atunci când am coborât în port din maiestuosul feribot Blue Star Delos, după ce am privit cu admiraţie oraşul şi cetatea Naxos ce se înfăţişau superb în amfiteatru înaintea noastră, după ce am fixat pe retină undeva în stânga celebra Portara – mi-era gândul de mult la ea – abia apoi am început să căutăm din priviri pe gazda noastră. In puzderia de localnici care aşteptau mulţimea de turişti care coborau din feribot, cu tot felul de tăbliţe în mână, cu numele locaţiilor de cazare sau cel al turiştilor aşteptaţi, am dat şi de gazda noastră, proprietara studiourilor care îi poartă numele: doamna Maria.

O doamnă drăguţă, amabilă, dar aflată tot timpul în grabă. Afacerea trebuie să meargă, turiştii trebuie veşnic căutaţi şi “ghidaţi” spre studiourile respective, iar timpul nu iartă, “time is money”.

Am urcat în maşina ei, şi în scurt timp am ajuns “acasă”. Studioul este amplasat într-o clădire cu etaj, cu arhitectură în stil cicladic, şî este situat pe o stradă liniştită, plină cu alte astfel de clădiri albe, studiouri pentru cazarea turiştilor. La colţul unei străzi învecinate este sediul poliţiei locale Naxos. Un element care sporea nota de siguranţă, deşi nu a părut a fi cazul de aşa ceva. Foarte aproape sunt vreo trei magazine alimentare, o cafenea. Drumul spre centru, precum am amintit, este plin de magazine, restaurante şi tot ce mai vrei şi nu vrei.

Din mers, doamna Maria ne făcea instructajul. Ne-a arătat direcţia spre plajă, direcţia spre centru, locul staţiei de autobuz spre plajele din sud-vest.

Am intrat în imobil. La etajul 1, care era şi ultimul, era cazarea noastră. De fapt, am avut de ales din două camere: cu sau fără chicinetă. Am ales varianta fără chicinetă, din două motive: nu aveam nevoie de ea, căci nu preparam mâncarea acas㸺i în plus ne-a plăcut mai mult camera aleasă şi balconul cu vedere spre stradă.

In tot acest timp, doamna Maria ne dădea toate explicaţiile necesare, şi răspundea întrebărilor noastre. Nu mai ştiu dacă în urma întrebării mele sau din proprie iniţiativă, ne-a arătat unde era o foaie de hârtie cu parola pentru internet Wi-Fi. Ea urma să plece, iar studiourile nu au recepţie, nu ai pe nimeni la faţa locului din partea casei. Asta a fost şî cea mai mare problemă pe care o întâlnisem semnalată de alţi turişti la această cazare: uitaseră să întrebe de parola de conectare la internet, şi apoi ia gazda de unde nu-i. Imi şi imaginez ce neplăcut a putut fi câteva zile fără internet. Apropo, nu ştiu cum au putut trăi Stefan cel Mare sau Zorba Grecul fără internet. :) Aşa că, atenţie! Dacă vă hotărâţi să vă cazaţi aici, sau în alte studiouri similare, să aveţi clar formulate în minte ce doriţi să întrebati pe gazdă, căci ulterior e posibil să fie mai greu să daţi de ea. E drept că noi aveam numărul ei de telefon, şi la o adică dacă ne-ar fi lipsit ceva sau am fi intâmpinat probleme, puteam da de ea. Si totodată, am mai văzut-o şi în altă zi, tot într-o vizită-fulger, când a venit cu alţi turişti ce urmau să fie cazaţi. Noi oricum nu aveam vreo problemă specială, nu ţineam neapărat să îi solicităm prezenţa. Ne-am înţeles asupra orei la care să vină după noi în ziua plecării, să ne ducă în port ca să ne continuăm periplul prin insulele Ciclade, şi cu asta totul era în regulă între noi turiştii şî ea gazda noastră. De plătit, am plătit la plecare. De afacere se ocupă doamna Maria, dar şi cei trei băieţi ai ei, ocupaţi şi ei cu transportul şi cazarea turiştilor.

Si acum să descriu cazarea propriu-zisă.

Camera era la etajul 1 şi ultimul al unei clădiri albe, în stil cicladic, tipică pentru studiourile din insulele Ciclade, în linii drepte, cu partea superioară in plan orizontal. Uşile, ferestrele colorate de data asta în verde, nu albastru. De jur-împrejurul clădirii, câţiva arbuşti şi plante, flori în ghivece dădeau o notă prietenoasă, plăcută, locului respectiv. Curat, îngrijit, fără a fi însă un aspect extraordinar, de “uau! ”. Un studiou aşa cum îi spune şi numele, însă decent, fără ceva neplăcut care să te zgârie la ochi sau la suflet. Cam ce ne aşteptam să găsim, am şi găsit la faţa locului.

Cazarea - v-ati prins - a fost fara mic dejun sau alte mese incluse. In schimb era plin de terase, taverne, restaurante in zona, in oras, pe malul marii etc, precum si cel putin trei alimentari in imediata apropiere, dotate cu marfa diversificata. Am apreciat indeosebi legumele si fructele: deosebita calitate a rosiilor, care erau recoltate local, in insula. Mari, cu coaja galbuie, putin moi la pipait, de credeai la prima impresie ca sunt un pic deteriorate, dar era doar o impresie; miezul era rosu si foarte gustos. Nu mai vorbesc de diverse delicatese ale insulei, mancare si bautura, dar nu este obiectul acestui review.

Balconul

Cu masă şi două scaune, avea vedere în faţă spre strada pe care este situată şi clădirea. Se vedeau destule alte studiouri, cartierul respectiv din Naxos Chora fiind plin de studiouri, hoteluri şi alte cazări pentru turişti. Deci din balcon: o privelişte albă tipică Cicladelor, pigmentată în principal cu albastrul uşilor şi ferestrelor sau cu verdele arbuştilor zăriţi ici-colo. O zonă curată, decentă, fără imobile în construcţie sau dezafectate, sau mai ştiu eu ce imagine dezagreabilă. Dar nu se vedea marea. Aţi zice: la banii ăştia mai vrei şi mare. Ei bine da, la aceiaşi bani am admirat şi marea, din balcon, în celelalte trei insule incluse în programul vacanţei respective.

Camera

De mărime medie (dupa mignonele standarde grecesti in ceea ce priveste dimensiunile camerelor in general), curata, zugrăvită recent, cu gresie pe jos, cu dotări simple dar funcţionale, avea un pat dublu, aşa-zis matrimonial. Aer condiţionat, internet Wi-Fi care funcţiona, televizor cocoţat sus pe un suport, de dimensiuni mici, de tip clasic deci nu LCD, cu câteva posturi TV în principal greceşti, frigider (în hol), dulap, masă, scaune, noptiere.

In hol erau diverse ustensile ce ar putea fi utile: pahare, farfurii, tacâmuri, aparat de făcut cafea, sandwich maker, uscător de păr. Repet, am fi putut dispune dacă am fi vrut, de cameră cu chicinetă, deci cu accesorii pentru gătit mai multe, dar nu am ţinut neapărat.

Timpul petrecut pe insulă a fost şi aşa scurt pentru tot ceea ce are Naxos de oferit, aşa că am minimizat la strictul necesar prezenţa noastră în cameră sau în incinta cazării.

Baia

De dimensiuni mici, avea strictul necesar: duş, chiuvetă, WC, oglindă, prosoape. Gresie şi faianţă, în nuanţe deschise.

Hai să zic ce mi-a plăcut cel mai mult la acest studiou: alura sau tendinţa către funcţional, fără a fi nimic luxos sau ieşit din comun. Si dau un singur exemplu. In general la aproape toate cazările, indiferent de gradul de confort sau de numărul de stele, se observă o tendinţă de a elimina sau măcar a ascunde sursele de curent electric. Nu prea găseşti prize, sau trebuie să te chirceşţi prin tot felul de unghere să dai de-o priză. Aici, în hol de pildă, “trona” într-o priză un triplu ştecher băgat într-o priză, abia aşteptând să primească consumatoarele noastre de energie, flămânde să “sugă” curentul electric: telefoane, tabletă, aparate foto etc. Nu aveam nevoie de el, căci mă car în vacanţe cu prelungitorul cu cât mai multe prize, dar am apreciat existenţa lui. Nu mai vorbesc de prizele destul de multe şi vizibile împrăştiate prin cameră, pe care abia acum le remarc ce multe erau faţă de alte cazări, vizualizand pozele ce le pregătesc pentru ataşare. Mai aveam şi spoturi luminoase reglabile pentru fiecare pat dar şi pentru oglinda din cameră, pe lângă sursa de lumină din tavan. In schimb lumina parcă a fost la fel de chioară ca în toate cazările de pe lumea asta, nimic nou sub soare (poate aici sunt nedrept şi mă înşel, nu mai ţin minte precis, în acest caz îmi cer scuze, dar este o amintire generală cu care rămân aproape din toate vacanţele), turistul probabil este “invitat” să nu consume prea mult curent electric.

Concluzii

Ca şi concluzie generală, Maria Studios este o cazare decentă, onestă, cu nimic spectaculos şi special, care însă a corespuns pretenţiilor şi aşteptărilor pe care le-am fi putut avea în raport cu preţul plătit, mai mult decât acceptabil. E drept însă, că acest preţ a fost pentru o perioadă în afara vârfului de sezon. Dar vremea şi temperatura apei mării, pentru luna septembrie, sunt de aşteptat în Naxos să ţină cu turiştii.

Cu siguranţă doresc să revin în insula Naxos. Si de cazat, sunt hotărât să mă cazez tot în Naxos Chora. M-aş mai caza la Maria Studios? Nu aş avea nimic împotrivă, deoarece nu am obiecţii importante faţă de această cazare, repet, ţinând cont de preţul plătit. Nu am avut inconveniente majore. Si totuşi, probabil că voi dori să “încerc” şi altceva, să mă cazez în altă parte. Nu pentru că aici n-ar fi fost bine, ci pentru că nu a ieşît în evidenţă cu ceva extraordinar în sens pozitiv. Dar nici cu ceva în sens negativ. Parcă aş dori să testez şi altceva. Poate că dacă mă voi lovi şi eu de diverse probleme cu cazarea despre care citesc că se mai confruntă diverşi turişti, colegi pe AFA, poate că abia atunci voi regreta şi voi putea aprecia la adevărata valoare Maria Studios, şi voi exclama supărat: “mamă, ce fain a fost în 2014 la Maria Studios, cine m-a pus anul ăsta 20XX la a doua vizită în insula Naxos sa schimb cazarea? ” :)


[fb]
---
Trimis de zuftim in 22.02.15 11:00:50
Validat / Publicat: 22.02.15 12:42:50
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4242 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zuftim); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 O parte din camera. Tonul rosietic e dat de soarele puternic care batea in ferestrele si usa balconului cu perdele rosii. Am avut parte de o vreme superba in septembrie, in Naxos.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 66550 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 47.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    13 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [22.02.15 12:42:19]
    »

    Mutat la rubrica nou creată Naxos/Maria Studio [Naxos].

    ***

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    calatorul
    [22.02.15 13:10:20]
    »

    Multumim pentru relatare, interesanta si utila. As fi curios sa stiu cum se circula cu ferry intre Ciclade, eu l/am folosit doar spre Creta, Corfu si Thassos. Adaug si un vot

    zuftimAUTOR REVIEW
    [22.02.15 13:11:46]
    »

    @webmasterX

    Nu este OK. Este o confuzie prezenta si pe locatia data pe Booking, din cate vad. Acolo este hotel Maria Studios, care difera de locul cazarii mele, probabil ca proprietara dispune de mai multe cazari.

    Cazarea despre care am scris este Maria Studios, aflata semnificativ mai la sud, in dreptul plajei Agios Georgios, spre est. Este undeva intre hotel Spiros si hotel Windmill Naxos. Alte hoteluri pe aproape: Galaxy, Alkion Studios, Hotel Apartments Argo. Pe harta apare cu denumirea de Maria Studios, cu adresa "Koti, Naxos Hora 843 00 ".

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster70
    [22.02.15 14:52:44]
    »

    @zuftim - rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=18113.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click pe locul unde e amplasată
    • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
  • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră sus-stânga;
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici
  • zuftimAUTOR REVIEW
    [22.02.15 15:10:18]
    »

    @webmaster26

    Da, era mai bine sa dau concret coordonatele, decat explicatii cu ce este in apropiere. Deci: 37.098641,25.377818 sunt coordonatele la care apare cazarea Maria Studios pe harta.

    webmaster70
    [22.02.15 15:23:22]
    »

    @zuftim - Multumesc, am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

    Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate

    puiutea
    [22.02.15 15:57:05]
    »

    Dragule, o prezentare frumoasă, poze frumoase, utilă, documentată, felicitări! ORICUM sunt "cuplat" la review-ile tale!

    ODATĂ și ODATĂ ne vom vedea noi, față în față!

    Multă sănătate!!!

    zuftimAUTOR REVIEW
    [22.02.15 16:02:37]
    »

    @calatorul50

    Daca astepti o apreciere generala, pot spune ca se circula bine, cursele sunt multe si variate, deoarece insulele Ciclade sunt foarte solicitate de turistii occidentali, plus ca circula si localnicii, feriboturile cu care am mers eu si-au respectat orarul, fara intarzieri. Mai multe poti citi in reviewurile mele despre Paros, Naxos sau Ios, sau mai vechi despre Mykonos sau Tinos, desi nu am pus accent pe deplasarea cu feribotul.

    Problema general recunoscuta este cea legata de vantul meltemi, care bate puternic in Ciclade mai cu seama in plin sezon, iulie si august, dar si in iunie si septembrie, insa mai rar si mai putin. Cu acel prilej, este posibil sa fie perturbat mersul feriboturilor (intarzieri, amanari), dar e situatia navelor mai mici.

    Nu a fost cazul in ceea ce ma priveste, pentru ca am circulat cu feriboturi mari, ale companiei Blue Star, si anume Blue Star Delos si Blue Star Paros.

    Daca te referi concret, la trasee si anumite nave, povestea este mai lunga. Exista cateva trasee principale, de care e bine sa tii seama atunci cand iti concepi vacanta in Ciclade.

    Un traseu principal este Pireu-Paros-Naxos-Ios-Santorini, pe care l-am ales si eu ultima data. Este deservit de Blue Star sau de Hellenic Seaways.

    Un alt traseu principal este cel ce pleaca din Pireu si/sau Rafina (al doilea port ca importanta al Atenei) si duce in Syros, Mykonos, Tinos, Andros, deci Cicladele de Nord.

    Un alt traseu este catre Cicladele de Vest: Kithnos, Serifos, Sifnos, Milos, Kimolos. Si asa mai departe.

    Companiile de feriboturi fac si combinatii ale acestora, de pilda Pireu-Paros-Naxos-Amorgos, sau Pireu-Milos-Folegandros-Santorini-Amorgos.

    Practic, toate insulele locuite din Ciclade sunt interconectate prin feriboturi, directe sau cu legatura.

    Insulele principale, care sunt adevarate noduri de feribot pentru Ciclade, sunt: Syros (totodata capitala Cicladelor), Paros si Naxos.

    In ultimii ani, datorita faptului ca sunt cele mai turistice si mai celebre dintre Ciclade, au devenit adevarate noduri de feribot si Santorini si Mykonos, mai ales acestea avand si aeroporturi internationale.

    Deci, odata ce ai ajuns in Syros, Paros, Naxos, Mykonos sau Santorini, trebuie sa ai feribot spre aproape orice ciclada, trebuie doar sa consulti orarul de circulatie.

    Informatii mult mai multe si complexe, atat asupra rutelor, orarelor, cat si a preturilor sau navelor din dotare, au saiturile specializate sau ale companiilor de feribot, unde se pot si rezerva sau cumpara pe internet bilete. Eu mi-am cumparat din portul Pireu toate biletele la dus, iar cel de intoarcere din ultima insula, imediat ce am pasit pe ea.

    Deci sfatul meu, atunci cand iti alegi ce insule cicladice sa incluzi intr-o vacanta cu deplasare cu feribotul:

    -ideal ar fi, excluzand factorul preturi de cazare, sa mergi intre a doua jumatate a lui iunie si prima jumatate a lui septembrie, caci si feriboturile sunt mai dese.

    -sa iti alegi pentru o vacanta niste insule apropiate geografic, care au multe curse de feribot intre ele, aproape zilnic, si ti-am dat trei exemple de rute si grupuri de insule. Nu te-as sfatui de exemplu, sa combini Milos cu Mykonos si Anafi, nu pentru ca nu poti sa ajungi din una in cealalta, daca vrei poti, dar sunt departate una de alta, implicit distante lungi intre ele si mai scump, si curse mai putine.

    -sa alegi pentru deplasare feriboturi mari, incapatoare, pentru a nu exista riscuri de amanare a calatoriei (meltemi), dar si pentru a-ti putea transporta masina, in caz ca mergi cu ea in vacanta.

    -pentru costuri rezonabile, alege companii care au preturi mai mici. Chiar daca iti prelungesti cu 30-40 la suta durata calatoriei, poti salva peste jumatate din pret. Evident, nu nave vechi, ci calea de mijloc (nave mari, relativ noi si moderne, chiar daca sunt un pic mai lente decat "pisica zburatoare" de exemplu) ar fi de preferat, in opinia mea.

    Daca totusi nu-ti place planificarea riguroasa, nu e problema. Pleci din Pireu in absolut orice insula doresti, stai cat vrei, si-ti continui drumul din port in ziua care vrei, catre ce insula exista in acel moment curse, si tot asa, toata vacanta. Mai ales in septembrie, si probabil si in iunie, nu stiu din experienta personala in varf de sezon, gasesti la fata locului in port in insule cazari pentru toate buzunarele. Am intalnit in insule o sumedenie de astfel de "traveleri" occidentali, care asta faceau pentru cateva luni: circulau prin insule, pe unde ii taia capul, pe moment.

    Spui ca ai fost in Creta. Si eu am fost. Ei bine, pentru comparatie, de pilda Blue Star Delos care circula Pireu-Paros-Naxos-Ios-Santorini si retur, este o nava foarte mare, cu toate facilitatile. Este un pic mai mica, dar are cam aceleasi facilitati, ca si Knossos Palace sau Festos Palace de la Minoan Lines, cu care de obicei se circula pe ruta Pireu-Heraklion, si probabil te-ai deplasat si tu.

    Sper ca am reusit sa-ti raspund intrebarilor, sper ca ceva de genul asteptai. Daca m-am inselat, nu ezita sa revii cu intrebari, daca pot, raspund cu cea mai mare placere.

    calatorul
    [22.02.15 16:11:10]
    »

    @zuftim - Multumesc raspunsul e foarte lamuritor, in Ciclade nu am mai fost, dar cu ferry ma descurc bine. Sfaturile sunt binevenite si o sa le folosesc la planificarea vacantei.

    zuftimAUTOR REVIEW
    [22.02.15 16:20:56]
    »

    @puiutea

    Multumesc frumos, asemenea! Si eu imi doresc acest lucru!

    danamandache
    [24.02.15 22:16:21]
    »

    Multumesc, multumesc, multumesc, pentru articole, pentru ecouri, pentru informatii, pentru ajutor!!!

    zuftimAUTOR REVIEW
    [25.02.15 08:25:58]
    »

    @danamandache

    Ma bucur daca am putut sa va fiu de folos. Stiu ca planuiti sa ajungeti si in aceste locuri care pe mine m-au cucerit, Insulele Ciclade. Si alti colegi, de asemenea. Altii au fost si ei inaintea mea, si le-am citit articolele cu nesat, de ani de zile. Iar cine citeste doar ca si o lectura a unor povestiri si descrieri turistice (globul e atat de vast, cu atatea frumuseti, incat efectiv nu putem vizita totul, ne facem si noi anumite prioritati, dar macar putem citi reviewurile colegilor, pentru a ne imbogati sufletul si imaginatia si de ce nu cunostintele turistice, istorice, geografice, culturale etc), sper sa fie macar o lectura ne-dezagreabila. Va multumesc si eu.

    dan48
    [03.07.15 20:58:15]
    »

    @zuftim: salut frumoasa prezentare, te rog da mai multe detalii cum ai ajuns, deplasarea.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    danamandache, zuftim
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067728042602539 sec
    ecranul dvs: 1 x 1