56597 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstiri din judeţul Botoşani

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.01.2015
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2008
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Pe plaiuri voronene... Peștera Cuviosului Onufrie


Microzona geografică, culturală și etnografică formată din comunele Corni - Vorona - Tudora ocupă un loc aparte în județul Botoșani. Relieful este plăcut „atât ochiului cât și piciorului” prin prezența dealurilor, pădurilor și râului Siret, arhitectura locală îmbină elementele moldovenești cu elemente moderne, tradițiile sunt „sarea și piperul” zonei, ospitalitatea te copleșește, etc.

După ce am vorbit într-un review separat despre Joldești, satul natal al mamei lui Mihai Eminescu (zilele următoare se aniversează 165 de ani de la nașterea poetului), revin prezentându-vă în câteva rânduri o altă „personalitate” religioasă a locurilor: Cuviosul Onufrie de la Vorona, precum și locul unde acesta a viețuit.

Lumea mănăstirilor botoșănene a fost descrisă în 2013 de @mariana. olaru într-un review foarte bine structurat. Voi reveni în acest articol asupra Mănăstirii Sihăstria Voronei. De pe Dj 208C, într-o intersecție cu sens giratoriu, unde se află o troiță, se află indicator stânga spre Mănăstirea Vorona, mănăstire de maici. De la acest sens giratoriu până la Mănăstirea Vorona sunt 2 km de drum asfaltat, parcurși prin pădure, apoi urmează 4 km pâna la Sihăstria Voronei de drum forestier, într-o stare bună, accesibil autoturismelor (Dj 208H). Ceva probleme cu accesul auto pe drumul forestier se înregistrează în zilele ploioase și iernile cu zăpadă abundentă.

Deși am copilărit în zona Voronei spre rușinea mea nu am vizitat toate monumentele de valoare istorică de pe teritoriul comunei. Poate și pentru că copil ori adolescent iind, eram preocupat de cu totul alte lucruri. Dacă la Mănăstirea Vorona am ajuns de câteva ori, mai ales cu ocazia hramului (Nașterea Maicii Domnului, 8 septembrie – când se desfășoară o mare nedeie populară „Serbările Pădurii”), către Mănăstirea Sihăstria Voronei mi-am purtat pașii abia anii trecuți.

Șoseaua trece prin fața porții sculptate de lemn a Mănăstirii Vorona, înconjoară vechile chilii construite în stil moldovenesc și ajunge într-un punct de unde se deschide o priveliște de ansamblu asupra Mănăstirii Vorona. Străbatem încet pădurea seculară îmbrăcată în haine de toamnă. O bretea la dreapta, după o troiță, ne conduce către o poiană largă - aici se află adăpostită Mănăstirea Sihăstria Voronei. Parcăm mașina, trecem pe sub turnul-clopotniță (pe atunci mult mai mic), străbatem o alee de pietriș străjuită de flori de toamnă și practic ne aflăm în interiorul ansamblului mănăstiresc. Totul e deschis, fără opreliști ne putem plimba prin curtea fără delimitări, putem privi în zare pădurea fără a ne „împiedica” vreun gard (el există dar în depărtare, după iaz).

Nu am să reiau amănuntele istorice prezentate în review-ul menționat la început. Vreau doar să confirm și eu căldura și ospitalitatea călugărilor de la această mănăstire (deși eram singurii vizitatori ai mănăstirii în acel moment, unicul călugăr aflat în preajma bisericii – deoarece restul erau la diverse „ascultări” – ne-a facilitat accesul în biserică și a deschis cutia cu sfintele moaște ale Cuviosul Onufrie de la Vorona pentru a ne putea închina). De asemenea, elementul central al bisericii mănăstirii este constituit de Icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus de Mână, icoană unică în peisajul religios românesc. Pictată în secolul al XIX-lea de Vladimir Machedon (în vârstă de 100 de ani în acel moment), icoana este considerată făcătoare de minuni, iar ochii Fecioarei te urmăresc indiferent de locul unde stai în biserică.

Ne întoarcem spre poarta din capătul aleii, după ce am trecut pe la mormântul Cuviosului Onufrie și am văzut mărul bătrân ce străjuiește locul de veci, aflate în spatele bisericii „Buna Vestire”. Pe partea stângă, în vale, ochiul albastru al unui iaz oglindește cerul; câteva sere și straturi de legume se află lângă iaz. Urmând indicațiile călugărului ieșim pe sub poartă și cotim stânga pe un drumeag de pământ frecventat de cei ce exploatează lemnul din pădurile Voronei. Dorim să ajungem la Peștera Cuviosului Onufrie aflată undeva în pădure, în apropierea mănăstirii. După câteva sute de metri, înconjurați de vegetație, pe stânga observăm un mic indicator „Spre Peșteră”. O cărăruie îngustă șerpuiește pe versant, printre tufe de arbuști și tot felul de alte soiuri de plante; din când în când câte o șopârlă traversează cărarea, speriată de foșnetul pașilor noștri. După un urcuș nu prea greu și aproximativ 30 minute de la plecarea din incinta mănăstirii ajungem la pădure. Cărarea ne poartă pe lângă arbori bătrâni și rădăcini uriașe. Ajungem la un perete de calcar, unde plăci de calcar stau ordonate felii-felii, și găsim peștera.

De fapt, nu este o peșteră propriu-zisă ci o chilie-altar săpată în acel perete de piatră. Din lespezi de calcar frumos clădite sunt construiți doi stâlpi ce sprijină bolta lăcașului. Pe pereți se mai observă urme de pictură; un mic altar este amenajat în interior. Liniștea din jurul peșterii este „dureroasă”, peretele de piatră te copleșește. Aici, în această „peșteră” a fost ridicată între anii 1944-1951 o bisericuță cu hramul „Sf. Treime” de către un călugăr de la Sihăstria Voronei. În jurul ei ar fi fost săpate și câteva chilii; locul era destinat adăpostirii odoarelor bisericești ale ambelor mănăstiri împotriva jefuirii de către trupele „prietene” sovietice. După decretul din 1959 călugării s-au împrăștiat și bisericuța s-a părăginit. Deși se pare că schimnicul Onufrie de la Vorona ar fi trăit 25 de ani într-o chilie din apropiere, la izvoarele Bahluiului (în zonă se mai află astfel de pereți de stâncă), locul unde a existat bisericuța „Sf. Treime” a fost numit Peștera Cuviosului Onufrie, presupunându-se că monahul a trecut și pe aici. Altă variantă spune că bisericuța a fost construită exact pe locul chiliei unde s-a nevoit schimnicul. Cert este că el a ajuns cunoscut datorită corespondenței cu alți mari călugări ai vremii, traducerilor efectuate din operele teologilor și a sfaturilor date celorlalți monahi ce trăiau în pustnicie în pădurile înconjurătoare.

În anul 2005 Biserica Ortodoxă Română canonizează pe Cuviosul Onufrie de la Vorona, acesta fiind sărbătorit în data de 9 septembrie, în aceeași zi cu prăznuirea părinților Maicii Domnului (Ioachim și Ana). Biserica „Buna Vestire” a primit și hramul „Cuviosul Onufrie de la Vorona”.

În cazul în care vă aflați la Mănăstirea Vorona și timpul vă permite, vă îndemn să mergeți și până la Sihăstria Voronei, și implicit la Peștera Cuviosului Onufrie. Pentru aer curat, liniște, peisaje încântătoare, bucurie sufletească, oameni deosebiți nu ar fi rău să „rupeți” 2-3 ore.

---
Impresii încărcate de tata123 in 12.01.2015 15:18:34

Validat / Publicat: 12.01.15 17:03:43


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1227


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24500 PMA (din 25 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- dawnsash
[17.04.16 23:29:30]
» mesaj pers

   @tata123 - Foarte frumos... am fost si eu azi pe aici :) Vremea frumoasa ne-a scos din casa... la un picnic... si usor usor... fara sa avem asta in plan... am vizitat si noi Vorona, Sihastria Voronei si Pestera Sihastria.

   M-am uitat peste pozele dvs... vad ca s-au mai schimbat unele lucruri...

   Cararea este mult mai... plina de arbusti... copacii au mai crescut... iar pictura din pestera este refacuta...

   

   O sa incerc sa adun niste poze de la prieteni... eu nu am avut telefonul cu mine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[18.04.16 09:02:54]
» mesaj pers

   @dawnsash - Mulțumesc pentru lectură, ecou și vot. Mă bucur că pașii v-au purtat prin acele zone minunate: vizita la cele două mănăstiri și la „peștera” Cuviosului Onufrie, toate ascunse în codrii Voronei, aduc bucurie celor ieșiți pentru o zi din hărmălaia orașului. Cred că totul arată minunat acum primăvara; îmi doresc să revin și eu pe plaiuri botoșănene. Aștept fotografii noi...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Lucien
[21.04.17 11:39:31]
» mesaj pers

   Foarte frumos articolul și superbă locația. Face parte din categoria obiectivelor turistice alternative, puțin cunoscute, mai greu de ajuns la ele și cu o istorie neclară. Perpetuarea magiei/sfințeniei prin roadele vii, anuale, ale mărului, mi se pare o idee deosebită. Posibil ca altarul/grota/peștera, după extinderea în lateral, să fi început de fapt ca o sursă de materiale de construcții (nisip, marnă sau, mai curând, o gresie foarte slab coezivă, necesitând susținere, prin stâlpi, ca să nu se prăbușească tavanul). Fotografia cu Maica Domnului și Pruncul de mână am admirat-o în celălalt review. O caracteristică a tuturor icoanelor realizate în stil bizantin (sau asemănător) este că te urmăresc cu privirea din orice unghi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[21.04.17 13:21:11]
» mesaj pers

   @Lucien: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Zona mănăstirilor Vorona și Sihăstria Voronei este superbă în orice anotimp.

   „Peștera” Cuviosului Onufrie a intrat în atenția vizitatorilor mai ales după canonizarea sfântului în 2005. Drumul de 30-40 min pe la poalele pădurii mai întâi, apoi printre copacii bătrâni până la stâncăria unde este săpată bisericuța, este unul plăcut, potrivit ca dificultate (depinde și de starea vremii).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[15] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2008] Începutul drumului forestier către Mănăstirea Sihăstria Voronei; după o distanță se mai îngustează puțin. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586438">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586438"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586438">Şterge vot</a></div><span id="v9586438" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586438)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586438Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586438MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2008] Începutul drumului forestier către Mănăstirea Sihăstria Voronei; după o distanță se mai îngustează puțin.
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2008] Aleea ce conduce către mănăstire -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586440">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586440"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586440">Şterge vot</a></div><span id="v9586440" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586440)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586440Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586440MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2008] Aleea ce conduce către mănăstire
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [SEP-2008] Varianta veche a turnului clopotniță; ulterior a fost refăcut și mult înălțat. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586441">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586441"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586441">Şterge vot</a></div><span id="v9586441" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586441)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586441Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586441MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2008] Varianta veche a turnului clopotniță; ulterior a fost refăcut și mult înălțat.
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [SEP-2008] Vedere spre iazul și serele mănăstirii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586444">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586444"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586444">Şterge vot</a></div><span id="v9586444" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586444)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586444Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586444MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2008] Vedere spre iazul și serele mănăstirii.
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2008] Biserica Mănăstirii Sihăstria Voronei având hramurile „Buna Vestire” și „Cuviosul Onufrie de la Vorona”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586446">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586446"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586446">Şterge vot</a></div><span id="v9586446" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586446)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586446Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586446MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2008] Biserica Mănăstirii Sihăstria Voronei având hramurile „Buna Vestire” și „Cuviosul Onufrie de la Vorona”.
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2008] Racla cu moaștele Cuviosului Onufrie de la Vorona. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586448">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586448"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586448">Şterge vot</a></div><span id="v9586448" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586448)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586448Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586448MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2008] Racla cu moaștele Cuviosului Onufrie de la Vorona.
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2008] Mărul Cuviosului Onufrie de la Vorona - fructele sale au efecte miraculoase. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586451">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586451"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586451">Şterge vot</a></div><span id="v9586451" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586451)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586451Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586451MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2008] Mărul Cuviosului Onufrie de la Vorona - fructele sale au efecte miraculoase.
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2008] Indicatorul și cărarea ce urcă spre peșteră. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586454">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586454"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586454">Şterge vot</a></div><span id="v9586454" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586454)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586454Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586454MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2008] Indicatorul și cărarea ce urcă spre peșteră.
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2008] Cărarea se îndreaptă spre pădurea unde se află peștera Cuviosului Onufrie. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586456">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586456"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586456">Şterge vot</a></div><span id="v9586456" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586456)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586456Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586456MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2008] Cărarea se îndreaptă spre pădurea unde se află peștera Cuviosului Onufrie.
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2008] Uniune în natură - în apropierea peșterii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586458">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586458"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586458">Şterge vot</a></div><span id="v9586458" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586458)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586458Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586458MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2008] Uniune în natură - în apropierea peșterii.
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2008] Peștera Cuviosului Onufrie de la Vorona. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586460">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586460"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586460">Şterge vot</a></div><span id="v9586460" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586460)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586460Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586460MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2008] Peștera Cuviosului Onufrie de la Vorona.
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2008] Peștera Cuviosului Onufrie de la Vorona - prim-plan al altarului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586461">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586461"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586461">Şterge vot</a></div><span id="v9586461" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586461)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586461Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586461MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2008] Peștera Cuviosului Onufrie de la Vorona - prim-plan al altarului.
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2008] Peștera Cuviosului Onufrie de la Vorona - interior (se observă urmele picturilor din anii 40-50). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586462">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586462"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586462">Şterge vot</a></div><span id="v9586462" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586462)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586462Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586462MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2008] Peștera Cuviosului Onufrie de la Vorona - interior (se observă urmele picturilor din anii 40-50).
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2008] Peștera Cuviosului Onufrie de la Vorona - imagine de ansamblu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586463">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586463"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586463">Şterge vot</a></div><span id="v9586463" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586463)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586463Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586463MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2008] Peștera Cuviosului Onufrie de la Vorona - imagine de ansamblu.
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2008] Perspectivă asupra Mănăstirii Vorona. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 12.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av586464">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv586464"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=586464">Şterge vot</a></div><span id="v9586464" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(586464)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f586464Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e586464MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2008] Perspectivă asupra Mănăstirii Vorona.
foto tata123 [12.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

[15] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.207625150681 sec