56492 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Golful Kotor

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.01.2015
DE
Avatar Marian Preda
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 03.03.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.25
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Kotor - cel mai impresionant oraş din imensul fiord


Având o îndelungată tradiţie, străvechiul oraş Kotor vegheat de patronul spiritual Sfântul Trifon a luat formă sub colonizarea veneţienilor, ce şi-au inceput ascensiunea încă din anul 1126 pe coasta Dalmaţiei, stăpânind apoi şi oraşele de pe coasta muntenegreană.

După ce au preluat controlul acestuia în secolul al XV-lea, Kotor a devenit o puternică bază maritimă şi garnizoană militară în drumul năvălirilor otomane, oraşul fiind împrejmuit de ziduri groase ce se întind până în vârful munţilor.

Timp de mai bine de patru secole, cultura veneţiană şi-a lăsat amprenta infloritoare in centrul vechi al oraşului, în zilele noastre fiind renovat cu timiditate de edilii urbei.

Tocmai de aceea, poate nu veţi observa un oraş sofisticat care să vă amintească de vremuri moderne, dar veţi avea o imagine despre vremuri cu mult apuse.

Cu toate acestea, sunt păstrate monumente medievale, palate ce-ţi oferă demnitatea de odinioară şi mai ales lăcaşe de cult enumerate pe lista Patrimoniului UNESCO.

Situat la capătul fiordului Boka Kotorska, considerat unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, în partea de nord-vest a litoralului muntenegrean, oraşul este inconjurat de păduri vălurite ce-şi trag seva binefăcătoare din munţii acoperiţi de nori pufoşi.

Cadrul natural este mirific şi aminteşte mai degrabă de un peisaj zămislit de acurateţea calculatorului, priveliştea fiind o combinaţie naturală ireală cu imagini derulate şi încrustate parcă de mâna omului pentru plăcerea ochiului.

Traseul :

În funcţie de timpul alocat sau de plăcerea de a vă destinde, sunt de amintit trei rute de a admira fiordul Boka Kotorska :

1. Ruta cea mai ocolitoare, dar totodata şi cea în stare să-ţi producă o încântare extraordinară, este Kamenari - Konstanjica - Strp - Risan - Dražin Vrt - Orahovac - Dobrota -Kotor.

Drumul E65 de 28 de kilometri se face în aproximativ 35-40 de minute, în funcţie de condiţiile de trafic.

2. Dacă traversaţi cu feribotul în Lepetane contra unei sume de 4,5 euro (se plateste doar transportul autovehiculului, restul pasagerilor având gratuitate!) drumul se scurtează la jumătate, urmănd traseul auotocestei Jadranska magistrala până la Donji Stoliv - Njegoševa - Škaljari - Kotor.

3. Însă drumul pe care l-am folosit în această călătorie a fost din oraşul Tivat (vezi impresii) spre aeroportul din zonă, Mrčevac până la sensul giratoriu unde se-ntâlnesc drumurile E65 si E80.

Acestă rută este cea mai scurtă (10 kilometri), datorită construirii tunelului Vrmac de 1640 de metri ce trece prin muntele cu acelaşi nume, ajungând in oraşul Kotor în mai puţin de 15 minute.

Parcarea in Kotor iţi scoate din portofel suma de 0,6 euro/ora, pentru rulote 2 euro/h... iar amenda in zona interzisa este de 10 euro!

Alegerea noastră a fost parcarea lângă shopping-ul center Kamelia, aflată foarte aproape de plaja / port si „micul zid chinezesc'', care se intinde pe aproape 5 kilometri deasupra oraşului construit de veneţieni, cu palate şi o multime de biserici datând din secolele X şi XV, unele adăpostind rămăşiţe de fresce şi icoane.

Žuta plaža (Plaja galbenă) şi Gradska plaža (Plaja oraşului):

Pentru a ajunge la plajele sus menţionate, am trecut prin Parcul Slobode, punctul de atracţie fiind un obelisc închinat în memoria eroilor căzuţi în războaiele de eliberare.

Plaja galbenă nu-şi merită numele, fiind foarte îngustă, între 2-6 metri şi este plină de pietricele.

Ce-i drept, într-adevăr, administratorii îţi oferă confortul sezlongului, dar nu vă pot oferii detalii pecuniare.

Situată lângă port, o companie de mini-submarine oferă posibilitatea de a naviga, atât pe suprafaţa mării, cât şi în mediul subacvatic. Capacitatea maximă este de 14 persoane, iar excursiile încep de la ora 08:00 până la orele 19:00. Pentru mai multe detalii accesaţi montenegrosubmarine.me.

Nucleul istoric al Kotor-ului, a fost timp de secole centrul vieţii al fortificaţiei veneţiene.

Micul Zid Veneţian :

Mă rog, aşa îmi place să-l cataloghez :).

Având în vedere aventura mea în China (vezi impresii) construcţia mă face să remarc creativitatea veneţiană, într-o similitudine cu cea mai emblematică creaţie umană, acolo unde mentalitatea mandarină de a fi ocrotit, a trecut din a-şi construi un zid în jurul casei, într-unul de a-şi proteja ţara cu unul megalomanic!

Pornind de la baza fleşei principale Никола Буркобић (Nikola Burkobić) , una dintre porţile oraşului medieval, chiar în faţa dumneavoastră aveţi ocazia să vedeţi zidurile acestei fortificaţii groase pe alocuri de 15 metri şi înalte de 20 de metri. Pe o distanţă de aproape 5 kilometri, zidul sinuos urcă inimaginabil până la fortăreaţa Sveti Ivan (Sfântul Ivan), periplul cultural pe străzile pavate cu piatră evidenţiază stilul inconfundabil veneţian, un adevărat muzeu în aer liber care vă va solicita forţele fizice.

Catedrala Sveti Trifon :

O legendă locală aminteşte că in anul 809, datorită vicisitudinilor vremii, serenisimul romano-catolic Andreu Saracenis a depus moaştele Sfântului Trifon în Kotor, rămăsiţele pământeşti fiind aduse din Constantinopol, devenind ulterior patron spiritual al oraşului.

Capela din acele vremuri, a devenit cel mai important lăcaş de cult al oraşului începând din anul 1582, schimbare ce coincide cu calendarul gregorian.

După o perioadă controversată a zilei martirului, în anul 1594 Papa Clement al VIII-lea oficializează celebrarea Sfântului pe 3 februarie, moment sărbătorit cu fast de localnici, atunci când se înalţă steagul oraşului pe turnul clopotniţei prevăzute cu un ceas.

Catedrala excelează de stilul bizantin şi dispune de două turnuri aproape identice, construite la înălţimea de 35 de metri.

Staţiuni estivale :

Perast pare un loc boem consolidat în perioada secolelor XVII şi XVIII, ce abundă de monumente sacre precum: Sveti Nikola, Sveti Djordje sau Gospa od Škrpjela-constrită pe o insulă artificială.

Risan- un orăşel ce-şi are originea încă din secolul al IV-lea, menţionat în războaiele ilire şi considerat un centru maritim odată cu colonizarea romanilor. Tezaurul cultural inestimabil se face remarcat şi recunoscut prin mozaicurile bizantine încă din perioada împăratului roman Constantin al VII-lea.

Budva ,,Metropola turismului coastei muntenegrene'', se află la o distanta de 25 de kilometri, destinaţie ce se face remarcata printr-o splendoare afişată între mare şi poalele munţilor ce-i oferă adăpost.

Ei, bine! Vacanţă frumoasă!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Marian Preda in 07.01.2015 19:51:55

Validat / Publicat: 07.01.15 21:00:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MUNTENEGRU.
VIZUALIZĂRI: 4153


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Marian Preda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  66100 PMA (din 52 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Marian Preda? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster15
[07.01.15 20:42:32]
» mesaj pers

   Mutat la rubrica "Descoperă Golful Kotor" (deja existentă pe sait); şters rubrica dublură creată de autor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dumi59
[12.03.15 10:58:00]
» mesaj pers

   @Marian Preda -Salutare! Anul acesta, in perioada 09-12 iulie 2015, am facut rezervare la o vila intre Dobrota si Kotor (vom venii dupa un sejur de 8 nopti in Lefkada si 2 nopti in Llcinj) motiv pt care as vrea sa va intreb, unde sunt amplasate submarinele rosii (pt agrement), cat este pretul de persoana, de copil, durata excursiei so orarul de functionare (namai in situatia in care aveti cunostinta). Va multumesc si... concedii cat mai placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Marian Preda
[12.03.15 18:37:25]
» mesaj pers

   @dumi59 -

   Stimată doamnă, toate detaliile sunt expuse în articol!...

Situată lângă port, o companie de mini-submarine oferă posibilitatea de a naviga, atât pe suprafaţa mării, cât şi în mediul subacvatic. Capacitatea maximă este de 14 persoane, iar excursiile încep de la ora 08:00 până la orele 19:00.

    Pentru mai multe detalii accesaţi saitul oficial

   Vacanţă frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2014] La porţile oraşului vechi -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585165">Şterge vot</a></div><span id="v9585165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2014] La porţile oraşului vechi
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2014] În tunelul Vrmac -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585166">Şterge vot</a></div><span id="v9585166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2014] În tunelul Vrmac
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [JUN-2014] Poarta principală a oraşului vechi - Никола Буркобић (Nikola Burkobić) -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585167">Şterge vot</a></div><span id="v9585167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2014] Poarta principală a oraşului vechi - Никола Буркобић (Nikola Burkobić)
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2014] Zidurile fortificaţiei din Kotor -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585168">Şterge vot</a></div><span id="v9585168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2014] Zidurile fortificaţiei din Kotor
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2014] Păduri vălurite ce-şi trag seva binefăcătoare din munţii acoperiţi de nori pufoşi. -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585169">Şterge vot</a></div><span id="v9585169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2014] Păduri vălurite ce-şi trag seva binefăcătoare din munţii acoperiţi de nori pufoşi.
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2014] printre yacht-uri -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585170">Şterge vot</a></div><span id="v9585170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2014] printre yacht-uri
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [JUN-2014] Obeliscul din parc -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585171">Şterge vot</a></div><span id="v9585171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2014] Obeliscul din parc
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [JUN-2014] Gradska plaža (Plaja oraşului) -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585172">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585172"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585172">Şterge vot</a></div><span id="v9585172" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585172)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585172Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585172MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2014] Gradska plaža (Plaja oraşului)
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2014] AmFostAcolo! :) -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585173">Şterge vot</a></div><span id="v9585173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2014] AmFostAcolo! :)
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [JUN-2014] Apă de smarald -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585174">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585174"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585174">Şterge vot</a></div><span id="v9585174" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585174)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585174Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585174MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2014] Apă de smarald
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [JUN-2014] Vas de croazieră în golf -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585175">Şterge vot</a></div><span id="v9585175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2014] Vas de croazieră în golf
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2014] Žuta plaža (Plaja galbenă) -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585176">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585176"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585176">Şterge vot</a></div><span id="v9585176" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585176)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585176Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585176MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2014] Žuta plaža (Plaja galbenă)
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2014] Ponton si... dacă o poţi numi... plajă?! -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585177">Şterge vot</a></div><span id="v9585177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2014] Ponton si... dacă o poţi numi... plajă?!
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2014] Micul Zid Veneţian -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585178">Şterge vot</a></div><span id="v9585178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2014] Micul Zid Veneţian
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [JUN-2014] Sveti Ivan -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585179">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585179"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585179">Şterge vot</a></div><span id="v9585179" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585179)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585179Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585179MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2014] Sveti Ivan
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [JUN-2014] zidurile groase se întind până în vârful munţilor. -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585180">Şterge vot</a></div><span id="v9585180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2014] zidurile groase se întind până în vârful munţilor.
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2014] Micul Zid Veneţian în toată splendoarea -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585181">Şterge vot</a></div><span id="v9585181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2014] Micul Zid Veneţian în toată splendoarea
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2014] Micul Zid Veneţian - fortificaţii groase pe alocuri de 15 metri şi înalte de 20 de metri. Pe o distanţă de aproape 5 kilometri... -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585182">Şterge vot</a></div><span id="v9585182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2014] Micul Zid Veneţian - fortificaţii groase pe alocuri de 15 metri şi înalte de 20 de metri. Pe o distanţă de aproape 5 kilometri...
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2014] Biserica Sveti Ana -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585183">Şterge vot</a></div><span id="v9585183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2014] Biserica Sveti Ana
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [JUN-2014] Micul Zid Veneţian -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585184">Şterge vot</a></div><span id="v9585184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2014] Micul Zid Veneţian
foto Marian Preda [07.01.15]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [JUN-2014] Canal ce duce spre mare -- foto by <b>Marian Preda</b> [uploaded 07.01.15] - <span class="allrVotedi" id="av585185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv585185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=585185">Şterge vot</a></div><span id="v9585185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(585185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f585185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e585185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2014] Canal ce duce spre mare
foto Marian Preda [07.01.15]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.232210874557 sec