ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.01.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: BRASOV
ÎNSCRIS: 12.01.14
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 12 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

Un sejur dublu in Parga la Vila Two Brothers = loz castigat iar Marea Ionica = terapie prin culoare

TIPĂREȘTE

E seara de Craciun, tocmai a trecut o zi insorita si calda, motiv ce ma duce cu gandul la malul Marii Ionice, pe minunata plaje Valtos. Scriu cam tarziu, lucru pentru care imi cer scuze tuturor celor care asteapta vesti despre Parga si despre cazarea la Vila Two Brothers.

Va doresc tuturor celor care asteptati cat si celor care au scris despre Parga un sincer La Multi Ani si un An Nou cu concedii reusite oriunde va planificati sa mergeti. Dar nu ratati Parga!!! Nu ratati Insulele Ionice. ! Nu ratati Marea Ionica! Multumim celor care au scris si care ne-au determinat sa pasim pe acest taram.

Drumul catre Parga

Chiar daca drumul e lung pana acolo (noi cu autocarul am facut 22 de ore din Bucuresti), este un drum superb dupa ce intri in Grecia, dimineata devreme. Un drum printre munti, cu ceata in stanga si soare in dreapta, sau invers, intri intr-un tunel pe ceata si iesi in senin si invers, o autostrada de calitate pe care vezi rar cate o masina de te intrebi de ce au construit grecii ditamai drumurile. Dealuri si munti impaduriti.

Ne-au impresionat in mod deosebit tunelele prin care am trecut. Eu personal la al 37-lea tunel m-am plictisit sa mai numar. Un alt turist spunea ca a numarat 54 pana la destinatie. Unele scurte, altele medii si luminate altele lungi, luminate si semaforizate avand amplasate chiar si diverse indicatoare. Jos palaria celor care le-au construit!

Pacat ca regulamentul nu permite sa vorbesti si despre agentia prin care am ajuns acolo, pentru ca de cati ani mergem prin aceeasi agentie, si-au ridicat mult nivelul serviciilor. La fiecare sfarsit de calatorie se obisnuieste a se completa un chestionar cu intrebari legate de serviciile oferite de personalul de bord. Si am constatat cu placere ca de fiecare observatie pe care am facut-o cu fiecare ocazie, s-a tinut cont si cate ceva s-a indreptat. Oricine isi poate da seama cum ajungi dupa 22 de ore de drum cu autocarul. Dar totul organizat aproape la milimetru si secunda.

Am ajuns cu autocarul in Parga, undeva pe drum intr-o degajare a soselei unde a oprit si unde ne astepta reprezentanta din Grecia a agentiei, cu un microbuz si cu o masina combi pt bagaje. Am coborat din autocar, am transferat bagajele si in 10 minute am demarat catre vila.

Aceasta miscare a fost necesara deoarece strazile in Parga sunt inguste si manevrele unui autocar devin greoaie sau imposibile in anumite zone. In cateva minute am ajuns la hotel, unde patronul ne astepta cu lista de nume si camerele aferente. In 5-10 minute eram cazati. Pur si simplu pana sa ne desmeticim eram cu bagajele in camera. Nu am vazut daca si pe altii i-a ajutat patronul, la bagaje, dar pe noi da. A pus mana pe unul din bagajele mele si pe unul al sotului si a luat-o inainte. Odata intrati in camera am inceput sa verificam ce avem si ce nu.

Despre Vila Two Brothers

Am adaugat pozele referitoare la vila Two Brothers. Sper sa va placa si sa va simtiti bine acolo. Daca preferati linistea va recomand sa cereti camera cu fata la gradina din spatele vilei, nu la strada. (Este o strada circulata si grecii dupa cum stiti folosesc scuterele, asa ca...) Privelistea nu este nemaipomenita, este o gradinita mica, cu cativa pomi, lamai, portocali, rodii, dar e liniste, umbra si foarte placut aerul diminetilor la o cafeluta si mic dejun si al serilor la un pahar de bere si cina. Noi n-am cerut nimic, asa s-a nimerit, dar ulterior am apreciat acest noroc.

Camera, micuta, dar suficienta, are televizor, paturi pentru serile mai reci, umerase in dulap. In dulapul de bucatarie exista vesela, farfurii adanci, intinse si de gustare, tacamuri, cani, pahare, toate pentru 2 persoane, 2 cratiti cam marisoare, (noi am avut si una mai mica pt supa pt 4-5 portii de acasa si un castronel mai mic pt salata), tigaie, ibric de cafea, sita pt scurs macaroane sau spalat fructe, legume, castron de salata. Nu lipsea nimic din strictul necesar; exista chiar si storcator pentru citrice si dispozitiv cu tirbuson pentru dopuri, cu cheie pentru conserve si pt sticle de bere sau apa minerala; si, foarte important noi am nimerit vasele curate, neimbacsite cu grasime. Ori nu erau folosite ori au trecut gospodine harnice pe acolo. Chiar si plita electrica era curata si nu avea urme deranjante pe ea. Se vedea totusi ca fusese folosita.

Frigiderul este mare si are congelator. In toate locatiile din Grecia am avut parte de frigidere foarte bune.

In baie exista dupa cum se vede si in poza o doza de sapun lichid, prosoape foarte albe-se schimba la 3 zile-, hartie igienica - se alimenteaza de cate ori este necesar-, lighean, eventual pentru spalatul rufelor. Lenjeria se schimba la 3 zile (fetele de perna si daca este necesar cearceafurile)

Camera este dotata cu lampi pentru toate locurile, respectiv la capul patului pentru citit, la oglinda, pentru terasa, in holisorul de la intrare si o aplica in tavan, pentru lumina generala. Fiecare are intrerupator la indemana. Nu trebuie sa te ridici din pat ca sa stingi lumina. In alte parti mi s-a intamplat. Nu in Grecia insa. Si de asemenea prize linga pat, toaleta, la frigider avea priza separata. Pentru intrare se foloseste cartela.

Vila este un pic mai departe de faleza, cam 15-25 de minute de mers pe jos, plajele destul de departe. Cea mica de langa faleza e cam inghesuita si mica pentru cata lume este.

Plaja buna este la Valtos. Dar despre plaje si plimbari voi reveni. De asemenea si cu alte sfaturi pentru un sejur lung, economic, romantic si placut.

Am dat toate aceste amanunte legate de camera si dotari, pentru ca pentru noi este foarte importanta chicineta. Totdeauna plecam cu o geanta frigorifica plina cu produse de acasa, unele preparate, altele ambalate vidat pentru doua saptamani. Chiar si cutii de bere cam pt o saptamana-adica 6-7 cutii. Acolo mai cumparam fructe, legume, paine, apa si diverse alte nimicuri care fie n-au mai incaput fie nu meritau luate de acasa. Apa este potabila la robinet dar am folosit-o numai la cafea, ceai sau mancare.

N-as vrea sa par zgarcita, dar ca sa putem sta 12-14 nopti si sa ne putem permite si excursii optionale si alte mici rasfaturi facem acest sacrificiu. Totdeauna luam minim 12 nopti. Iese mai ieftin si ca, costuri si ca oboseala drumului. In plus Parga este o statiune putin mai scumpa decat altele din Grecia pe unde am mai fost:Paralia Katerini, in insula Thasos-Limenas, Limenaria, Potos.

Despre Parga

Nu mai reiau ce s-a scris in alte relatari. Privelistea te fascineaza de-a dreptul din orice loc privesti, mai ales de sus de la cetate. Fie ca e zi fie ca e seara. Seara cel putin luminile statiunii, ale vapoaraselor acostate la dig, sunt ca niste coliere de perle aurii. SUPERB!!! Am fost surprinsa cat de multa lume era inca la jumatatea lunii septembrie. Multi nemti, sarbi, unguri, italieni, greci, destul de putini romani, dar care se fac auziti si observati. Ghida locala ne-a explicat ca e perioada optima din punct de vedere al temperaturii aerului si al apei. In iulie si august au avut si peste 40 de grade.

Despre plajele

din Parga pot sa spun doar din vazute: sunt cu pietre si cea de langa faleza si cea mica de dupa dealul din stanga falezei, stand cu fata la mare. Krioneri si Piso Krioneri. Sunt dotate cu sezlonguri si umbrele 6-7 eur/zi fara a servi ceva in acesti bani. Inghesuiala, aproape sezlong langa sezlong. Noi insa faceam naveta la plaja Valtos, pe jos. Primele doua zile ne-am dat sufletul pe niste scari care urca spre cetate, dupa care am facut febra musculara, mergand in panta spre plaja. Multi turisti fac acest drum.

A fost singurul disconfort pentru noi. Aceasta pt ca nu ne-am permis 4 eur/zi/pers, dus intors cu taxiboat. Acesta facea maxim 5 minute din Parga pana la Valtos. Dar din a treia zi am luat-o pe sosea, cca 3,5km, drum mai acceptabil pentru mine cel putin. Am ceva probleme cu picioarele. Deci cam 7 km /zi, aprox. 40-45 min pana intindeam ceaceaful la mijlocul plajei, si la fel inapoi. Miscare multa sanatate curata. Era mai greu la pranz la intoarcere acasa pt ca era foarte cald si umbra relativ putina pe drum.

Dar cand deja ne invatasem cu drumul si aproape nu-l mai simteam s-a terminat. Si la Valtos sunt sezlonguri cu umbrele, dar noi preferam nisipul in special din punct de vedere sanatate (este recomandat a sta pe nisip pentru descarcarea energiilor negative din organism) si chiar si de bani. Tot 6-7 eur/zi.

Plaja foarte curata. Marea limpede si calda, apa mult mai sarata decat la noi sau chiar decat Marea Egee. Inceputul plajei Valtos de la coborarea dealului are un nisip de pietricele si chiar si cel din apa este mai grosier, dar spre mijlocul plajei unde am stat noi, devine din ce in ce mai fin. Intrarea in apa este mai abrupta, nisipul fiind mai grosier si din pietricele nu din scoici, ti se afunda picioarele cam pana la glezna, dar asta pana ajungi pe teren drept. Apa este deja suficient de adanca aproape de mal... Noi stateam in apropierea locului unde acosta unul dintre taxiboat-urile care veneau din Parga.

Atentie: la intrarea pe dig, in Parga sunt doua case de bilete, pt diferite destinatii, printre care si Valtos - la cea din dreapta se dau bilete pt o barca ce acosteaza mai departe, spre sfarsitul plajei Valtos, in timp ce la cea din stanga se dau bilete pentru barca ce acosteaza la mijlocul plajei si mereu acolo e coada si barca pleaca plina. Dar al doilea punct de acostare este in apropierea unui Camping si al unui Market aflat la intrarea in camping. Nu neglijati, nu ratati sa intrati in camping sa-l vizitati. Este dotat cu casute superb amenajate si gradinite in jurul fiecarei casute, divers aranjate si cu plante deosebite. Un mic parc intr-o padure de maslini, un mic Eden. Odihnitor, relaxant, elegant si scump.

Despre taverne si restaurante

Terasele pe faleza sunt una langa alta, serviciile sunt bune in general, se vede dupa nr. clientilor, muzica in surdina la fiecare terasa. Lucru de apreciat!!

Pe faleza plajei din VALTOS sunt doua restaurante elegante, unul cu gradina si terasa iar altul imediat langa acesta, numai terase-pentru servit masa, bar si cofetarie. Nu-mi mai amintesc cum se numeau. Preturile, ce sa zic? .

Aproape nimic sub 10 eur/portie, doar calamari prajiti cu 8 eur/portia dar e mare plus o portie zdravana de cartofi prajiti ca garnitura. Berea de la 3eur/sticla, musaka 8eur/portie. Noi suntem mari amatori de kalamari cand mergem in Grecia. Serviciu ireprosabil si rapid. (Dar dupa ce am luat o plasa la un renumit restaurant din Parga, unde nu exagerez dar ni s-au pus in farfurie 4-5 bucatele de calamar si din belsug salata de rosii, castraveti si multi cartofi fierti, ni s-au luat 7eur/portie si nici bon nu ni s-a dat;

Trebuie sa mentionez ca era o seara de sambata, la schimbare de serii, motiv pentru care am gasit si locuri. In alte seri am incercat si nu ne-am putut apropia. Restaurantul este pe plaja Piso Krioneri si din doua in doua seri, unul din patroni canta live, muzica greceasca. Este o atmosfera incredibila)

Dar dupa ce am servit pranzul cu calamari, musaka la terasa de la plaje, am gasit intr-un market - GINIS - calamar congelat 6.80 eur/kg. Va dati seama cred ce s-a intamplat? am luat o punga de 1 kg si o punga de1/2 kg faina si am facut un regal acasa. Kalamar si bere seara pe balcon... De vis seara de adio - adica ultima. (Si am avut si pe drum la pachet).

Muzica buna, greceasca sau internationala aveam de la televizor, asa ca nu lipsea nimic pentru o seara romantica in doi.

Despre magazine

Sunt multe supermarketuri, mai aprovizionate sau mai putin. Cel mai bine aprovizionat este GINIS

La toate gasesti si legume si fructe, dar scumpe. Pe strada principala si pe faleza sunt magazine cu suveniruri si imbracaminte, dar rar vezi ceva de calitate. Deasemenea multe mi se pareau scumpe. Ex.: - un magnet costa si 3 eur. Pe drumul care duce catre faleza, dela vila, la un moment dat se face la stanga, trecand printr-o statie de taxi si apoi se intra pe un pietonal ingust, care de o parte si alta are magazine si taverne una langa alta. Pe aici se afla o patiserie cu produse excelente de patiserie, cofetarie si piine. Au cea mai ieftina si buna piine. Piinea neagra = 1eur iar cea alba 0,9 eur. Noua ne ajungea o piinica, la trei mese/zi pt 2 persoane. Ce e bine acolo ca daca vrei sa cumperi 2 ardei si 2 rosii, pt a le avea mereu proaspete, nu te cearta nimeni si nu te obliga sa cumperi mai mult. Si peste tot se da bon fiscal.

Consider important de stiut pentru cei interesati:lunea si vinerea se organizeaza o piata ambulanta in spatele bisericii Sf. Nicolae, unde vin producatorii cu legume, branzeturi, fructe, etc. si preturile sunt la jumatate si chiar si de trei ori mai mici decat in magazine. Noi am aflat de la ghida in preziua plecarii spre tara.

Despre excursii

Dupa ce am ajuns in Parga, in drum spre vila, in microbuz ghida ne-a invitat seara la o intalnire pentru instructiuni si achizitionarea excursiilor optionale. Seara ne-am intalnit, a fost punctuala, ne-a descris fiecare excursie in mare, ne-a prezentat preturile si cam atat. Foarte putine amanunte despre Parga. Noi am achzitionat in prima saptamana PAXI-ANTIPAXI. Atentie! sunt zile cand pe aceeasi bani = 25 eur/pers se face un traseu mai lung si se sta 1 ora in Gaios si alte zile cand pe aceeasi bani traseul este mai scurt, dar stai 2 ore in Gaios. Doar daca vrei sa faci plaje si baie merita, dar plaja este foarte mica, cu pietre si de asemenea intrarea in mare. In toate opririle, prin portulete ai timp cam o ora sa te plimbi sau sa servesti ceva pe la taverne. Aceeasi excursie daca te duci direct la dig si o platesti la vapor, costa 20 eur.

Dar pana vezi care este rostul pe acolo, platesti. In a doua saptamana am achizitionat excursia in Insulele Ionice, 40 eur/pers. ghida spunandu-ne ca va merge cu noi, ceea ce nu s-a intamplat. S-a plecat la ora 7 dimineata cu autocarul pana la Nidri in Lefkada, de unde am luat vaporul si ne-am intors seara la 22 in Parga. Am trecut prin Lefkada, Kefalonia, Ithaca, Meganissi si pe langa Insula Scorpios proprietatea lui Onasis.

Locuri minunate, incarcate de istorie, de curiozitati ale naturii, adevarata terapie prin culoare. Fiecare loc are farmecul lui, Cel mai mult m-a surprins placut centrul amenajat in Ithaca. Sper sa puteti vedea din poze. Excursii se mai fac la Meteore = 40 eur, in Albania = 50eur/pers, in Corfu = 30eur/pers, Zagoria si Canionul Vikos. Ce este frustrant, cel putin pentru noi a fost, nu merge nici un ghid, daca nu se aduna un nr mai mare de turisti, iar pe vapor se vorbeste in limba greaca si engleza. In excursia in Insulele Ionice, fiind un grup mai mare de turisti din Ungaria au avut ghid de limba maghiara. In Parga sunt multe agentii de la care se pot achizitiona aceste excursii si preturile difera intre 2-5 eur. intre ele.

In Parga se mai fac doua plimbari cu un trenulet, 2 ore = 8 eur/pers, au si ghid (engleza) una la o moara de apa Watermill, unde exista un mic muzeu, un cafe bar si de unde se fac cativa pasi la o asa-zisa cascada. Cam jenanta... dar ma rog. Cel putin asa mi s-a parut mie. fata de ce alte cascade exista.

Drumul pana acolo este destul de accidentat, printr-o padure de maslini, un drumulet un pic mai mare decat latimea trenuletului. Mi s-a parut interesanta padurea de maslini, trunchiurile copacilor. In rest despre frumusete se poate vorbi din tot sufletul despre padurile Romaniei. Un alt traseu este la castelul Ali Pasha, tot 8 eur, tot 2 ore. N-am fost. Si se mai face un tur de Parga, 1/2 ora = 4eur. L-am preferat pe jos. In fiecare dupa masa faceam plimbari pe sradutele Pargai.

Poti observa un stil de viata, ingeniozitatea unor oameni in stilul constructiei caselor, sau a decoratiunilor, gasesti plante interesante, unele cu mirosuri imbatatoare, altele interesante ca forma si culori, mici capele cu candele si icoane unde poti intra si sa te rogi sau sa aprinzi o lumanare, vezi cum fiecare cm patrat este speculat si folosit. Cum pe niste scari mai late, care se doresc a se numi straduta, un grec a deschis un restaurant. Chiar romantic, cu mici lumini pe mese, o atmosfera superba, muzica in surdina. Multa inspiratie si in multe locuri mult bun gust si eleganta. De asemenea sunt stradute ingrijite, pavate sau asfaltate, altele... pe care a trecut timpul si indiferenta, dar totul face parte din pitorescul zonei.

Curiozitati

Nu am vazut pescarusi.

Nu am vazut nici macar o scoica.

Trunchiurile maslinilor. A se observa imaginea padurilor de maslini dar numai la nivelul trunchiurilor. Ce desene abstracte si interesante rezulta.

Pe plajele din Grecia nu este galagia de la noi. Nici in apa. Turistii se respecta intre ei. Vin sa se relaxeze.

Sa intri cu vaporul in grotele sapate in stanci si pe micutele plaje de la poalele stancilor.

Diversitatea culorii marii de la o distanta la alta, de la un metru la altul si in larg, nu numai la mal, unde clar influenteaza reflexia padurilor sau a stancilor.

Sper ca nu am plictisit cu amanuntele pe care le-am dat, dar care multe dintre ele necunoscute fiind de noi, ne-au costat uneori timp alteori bani. Despre terapia culorilor marii si a florilor va las pe dvs. sa trageti concluziile din poze.


[fb]
---
Trimis de FLOREA ADRIAN in 01.01.15 18:37:46
Validat / Publicat: 01.01.15 20:05:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Paralia Katerini, Limenas-Thasos, Potos-Thasos
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3922 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

27 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (FLOREA ADRIAN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea in hotel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34850 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

27 ecouri scrise, până acum

webmaster28
[01.01.15 19:25:42]
»

@FLOREA ADRIAN: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației noastre de a scrie propriul set de impresii din această vacanță, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare

---

Pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

FLOREA ADRIANAUTOR REVIEW
[01.01.15 20:17:01]
»

@webmaster28 - Imi cer scuze dar as vrea sa mai incarc poze. In zona unde am incarcat pozele m-a limitat la 40, iar in instructiuni spuneti ca pot fi incarcate oricate. Precis n-am incarcat unde trebuie. Ma ajutati va rog? Multumesc anticipat.

webmaster0
[01.01.15 20:28:14]
»

@FLOREA ADRIAN -

In zona unde am incarcat pozele m-a limitat la 40, iar in instructiuni spuneti ca pot fi incarcate oricate.

Așa cum ți-a precizat și colegul meu, e bine să separi impresiile (și implicit și pozele) din călătorii de cele referitoare la cazări.

Limitarea la 40 de poze este pentru a nu mai permite unor utilizatori care abuzau de posibilitatea de a publica o mulțime de poze cu „burta lor la piscină / restaurant / etc. ”, considerând că 40 de poze e un număr rezonabil de imagini care pot ilustra o cazare, chiar și într-un resort A. I.

Cum articolul de mai sus e scris la o rubrică de cazare... Mă rog, am făcut o excepție și am permis programului (temporar!) să mai poți încărca poze. Te rugăm să ne anunți când ești gata.

Mulțumim,

traian.leuca †
[01.01.15 20:35:16]
»

Felicitări pentru un review de debut bine detaliat și cu multe informații de interes turistic!

Vă aștept și cu alte relatări turistice din vacanțele efectuate.

webmasterX
[01.01.15 21:10:16]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Dragoș_MD
[01.01.15 22:44:17]
»

@FLOREA ADRIAN -

In Parga se mai fac doua plimbari cu un trenulet (...) una la o moara de apa Watermill, unde exista un mic muzeu, un cafe bar si de unde se fac cativa pasi la o asa-zisa cascada.

Watermill” înseamnă exact... moară de apă, în engleză. E vorba de fapt despre moara de apă „a lui Luca” (Louka's watermill) din apropiere de Anthusa și de cascada aflată la câteva sute de metri distanță. Acum, e drept, dacă vizita e într-o lună secetoasă, e posibil ca debitul cascadei să fie redus și să pară că e una cam prăpădită... Amfost(și io)acolo și chiar mi s-a părut o excursie frumoasă. Și castelul lui Ali-Pașa la fel...

Dar informația despre piața volantă bisăptămânală e excelentă!

Dacă mai ajungeți acolo, nu ratați o vizită la Acheron!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
FLOREA ADRIANAUTOR REVIEW
[02.01.15 02:46:52]
»

@webmaster0 -

Multumesc pentru posibilitatea de a mai incarca poze. Mi-a fost greu sa le aleg pe care sa le postez, dar erau totusi prea multe si am renuntat la cele care au mai fost incarcate de altii. Am terminat.

Dan&Ema
[02.01.15 16:23:23]
»

Felicitari pentru un debut fulminant! Un review bogat in informatii, asa cum imi doresc sa citesc pe AFA!

Grecia este una din putinele tari realtiv apropiate de noi unde nu am calatorit, zicand mereu, las ca aici pot ajunge si maine poimaine... Si imi spun asa zi de zi, .

Iar colegi, prieteni, user-i AFA povestesc intr-una de Grecia. Cred ca ma va lua si pe mine valul spre Grecia, ., .,

Ba nu valul ca nu imi place apa agitata si adanca...

inca o data, bun venit

Dan

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
zuftim
[02.01.15 22:55:02]
»

Sper ca nu am plictisit cu amanuntele pe care le-am dat

Nu, pe mine nu m-ai plictisit deloc, si sunt convins ca nici pe ceilalti colegi (sau alti cititori) care ti-au parcurs articolul, si au vazut pozele.

Superba Grecie, frumoasa Parga, si... felicitari pentru acest articol de debut! Astept(am) sa recidivezi!

irinad
[02.01.15 22:57:17]
»

@FLOREA ADRIAN - Felicitari pentru reviewul de fata iti ureaza o vesnic indragostita de Parga! Stiu vila la care ai stat, si eu am stat in cele doua vacante petrecute in Parga pe aceeasi strada, putin mai jos, vizavi de Centrul Medical. Imi place sa vad ca Parga a fermecat din ce in ce mai multi romani, zona are un potential extraordinar!

ovidiuyepi
[04.01.15 11:26:19]
»

@FLOREA ADRIAN: La Multi Ani! Un An Nou fericit si plin de împliniri va doresc. Am citit cu mare atenție in mai multe randuri cele scrise de dumneavoastra. Va mulțumesc din suflet pentru ca sunt foarte utile si va apreciez răbdarea dovedita pentru a le scrie. Ce pot sa mai zic: inca odată mulțumesc si vacante frumoase pe 2015!

costy69
[04.01.15 18:34:39]
»

@FLOREA ADRIAN - Felicitari pentru review-ul de debut care abunda de informatii utile.

Intrucat in acest an intentionez sa merg in Parga, as dori sa-mi dai mai multe detalii despre excursia in insulele Paxi-Antipaxi (ora plecare, durata, ce se poate vedea sau orice alte detalii care mi-ar putea fi de folos).

Multumesc!

FLOREA ADRIANAUTOR REVIEW
[04.01.15 23:00:41]
»

@webmasterX - Raspund asa tarziu dorind sa dau un raspuns cat mai corect, ceea ce nu prea imi iese, incercand sa compar cu harta care o avem noi, data de agentia locala. Din punctul meu de vedere, zona este, cred, aproape bine punctata, dar pentru siguranta poate ati putea cere confirmarea de la cei de acolo. Va dau mai jos datele de contact si poate impreuna cu ei localizati mai exact. -Kanaris Travel Agency pe www.Kanaris.gr

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX
[05.01.15 08:02:55]
»

@FLOREA ADRIAN - Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Asemenea date se pot trimite/primi însă prin mesaje private.

FLOREA ADRIANAUTOR REVIEW
[05.01.15 14:04:58]
»

@webmasterX - cum procedez ca sa va raspund dvs la intrebarea pe care mi-ati pus-o? Am crezut ca e vorba doar de cele din tara, din Romania. Scuze, se invata.

webmasterX
[05.01.15 14:10:42]
»

@FLOREA ADRIAN - Am sters din ecoul tau doar adresa de mail.

Pentru a raspunde la intrebarea cu coordonatele, click aici, arunca un ochi pe acea harta si incearca sa-mi spui daca am pozitionat vila corect.

FLOREA ADRIANAUTOR REVIEW
[05.01.15 15:06:28]
»

@webmasterX -" Asemenea date se pot trimite/primi însă prin mesaje private. " pt aceasta afirmatie va intrebasem cum procedez?

Pe harta de acum, da este bine pozitionat, Se vede si din pozele anexate cu hotelul ca coincid cu ce poze am atasat si eu articolului initial.

webmasterX
[05.01.15 15:18:50]
»

@FLOREA ADRIAN - pentru a trimite mesaje private, trebuie sa dai click pe username-ul celui caruia vrei sa-i trimiti mesajul, ti se va deschide o fereasta numita usercard, iar acolo ai un link scris cu rosu ''trimite mesaj privat''.

Click pe el, ti se va deschide o noua fereastra in care poti sa scrii mesajul dorit. Trebuie insa ca userul respectiv sa permita astfel de mesaje .

FLOREA ADRIANAUTOR REVIEW
[05.01.15 15:25:50]
»

@webmasterX - multumesc frumos!

FLOREA ADRIANAUTOR REVIEW
[06.01.15 21:20:18]
»

@costy69 - Cu mare placere.

Se pleaca din port Parga la ora 10 (e bine sa fiti pe la 9.30 sa va puteti alege locurile pe care le doriti. Este destul de aglomerat).

Se pleaca din portul Gaios inapoi spre Parga in jurul orei 16.30 si se ajunge in Parga spre ora 18... Se mai face un mic popas undeva langa un mal, pe drum.

Excursia oferita de reprezentantul din Grecia al agentiei prin care mergeti (?) are un pret de 25 Eur, in timp ce achizitionata direct la vapor costul este 20 eur. IMPORTANT: Sunt anumite zile cand pe aceeasi bani se face un circuit mai lung si se sta numai 1 ora in Gaios. In circuitul scurt se sta 2 ore in Gaios. (Vezi poza PH19).

Noi am ales circuitul lung pt ca daca nu doresti sa te asezi la o taverna sa pierzi timpul, sau sa faci plaje si baie, intr-o ora ajunge sa te plimbi pe faleza portului, pe cele cateva stradute, fiecare cu pitorescul ei, sa intri in cele cateva magazine cu suveniruri, in bisericuta din apropiere si sa admiri nenumaratele barci si iahturi, care mai de care mai luxoase. (vezi poza 74 si urmat). Plaja este foarte mica si cu pietre. (vezi poza PH65)

Pe vapor este curat si chiar si la toalete. Muzica este data moderat, nu foarte tare. Exista un bar unde se pot servi bauturi, racoritare, patiserie, inghetata, cafea. La un moment dat cineva din personalul de bord face gratar - carnaciori si frigarui (souwlaki) -

Noi am luat pachet de acasa, cafea si bere. Alti turisti au facut la fel sau s-au aprovizionat cu produse de patiserie din Parga. Altii au servit masa la taverne in Gaios.

Pe vapor se dau cateva explicatii, nu foarte multe, in greaca si engleza. Nu exista insotitor de grup, ghid.

In timpul excursiei se fac trei opriri. Una la Laguna albastra, a doua la fel o alta grota, in ambele intrandu-se cu vaporul sub stanci. Interesant coloritul apei in interior si in apropierea lor. La a treia oprire se apropie vaporul de o mica plaje, dar se face baie coborandu-se de pe vapor direct in apa. Prin aruncare de sus, sau coborand pe niste scari lasate in mare. Cam 1/2 ora.

(vezi poze PH54,55,60,61,62,62, si de la 75-95)

Ce ne-a placut noua: jocul norilor pe cer deasupra marii, culoarea albastru cerneala a marii pe care numai aici am vazut-o din cate mari am vazut, trecerea pe neasteptate de la o culoare la alta in largul marii, nu numai la maluri unde poti zice ca e reflexia de pe uscat, aspectul stancilor pe care le-am intalnit, aspectul pietrei lucrate de apa si vant, grotele, pitorescul stradutelor, mai largi sau mai inguste, atmosfera in general linistita, tihnita. Vezi pozele de mai sus.

Daca vrei, in orice poti gasi ceva frumos sau chiar foarte frumos.

Si eu totdeauna spun "grecii stiu sa-si vanda "pietrele" si pe destul de multi bani."

Cam atat se poate spune despre Paxi-Antipaxi. Poate daca am fi avut ceva mai multe informatii dinainte ar fi fost altceva, dar fara ghid sau fara sa sti limba in care se vorbeste, intelegi pe bajbaite (adica f. putina engleza)

Dar conteaza enorm terapia culorilor. E fantastic din acest punct de vedere.

costy69
[06.01.15 21:41:44]
»

@FLOREA ADRIAN - Multumesc fumos pentru informatii! Asa cum deja ne-ati obisnuit, aduceti foarte multe detalii.

E adevarat, „grecii stiu sa-si vanda pietrele si pe destul de multi bani”, dar trebuie sa recunoastem ca au o tara frumoasa. Si noi avem o tara frumoasa, problema e ca spre deosebire de noi, ei stiu sa faca bani din asta.

O seara buna!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
FLOREA ADRIANAUTOR REVIEW
[07.01.15 09:53:12]
»

@costy69 - Putin spus frumoasa! Le-a daruit Dumnezeu, ca si noua de fapt, munte, mare, culoare. Si UNIRE, IN TIMP CE NOUA, PUTIN CAM MULTA INVIDIE SI DEZBINARE. Parca mi-e ciuda cand ii vad, cum de la mic la mare, sunt toti implicati in aceeasi afacere "de familie" Daca veti ajunge in Parga si veti locui la vila Two Brothers sa observati cu cat devotament isi servesc cei doi frati, turistii; cum sotiei unuia dintre ei nu-i este jena sa faca curat dupa unii si altii, cum o ruda de a lor, la fel e implicata la "munca de jos". Cum cei care au afacerea cu trenuletele ce fac plimbari la Moara de apa, la Castelul lui Ali Pasa, sau plimbarile prin Parga, unul este sofer, sotia este ghid, fiica o draguta, vinde bilete si toata atitudinea lor, a grecilor, peste tot fata de turisti. In timp ce turistii romani, fiind chiar vecini de camere, cu balcoanele la 10 cm distanta, unii mai in varsta, altii mai tineri nu se saluta intre ei. Bineinteles in ordinea fireasca a bunului simt. Curios, intre cei de aceeasi varsta nu se intampla la fel. De ce oare?

Cu bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
costy69
[07.01.15 22:01:28]
»

@FLOREA ADRIAN - Buna intrebare. Probabil sunt prea orgoliosi sau poate lipsa celor 7 ani (a primilor).

Referitor la implicarea in afaceri de familie va mai port da un exemplu: o natie de oameni hotarati, seriosi si muncitori.

Anul trecut am fost in satul Vinci la Vila Dunavski Raj (vezi impresii). Va rog sa va uitati la poze sa vedeti ce au realizat acei oameni.

Multa sanatate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
FLOREA ADRIANAUTOR REVIEW
[08.01.15 14:22:04]
»

@costy69 - Intr-adevar omul sfinteste locul. Oriunde. Multumesc mult. Cu bine.

calatorul
[20.04.15 20:13:33]
»

Am trecut pe langa Parga de doua ori si nu am oprit niciodata, acum toti cei care au laudat/o pe AFA m/au convins sa o pun intre viitoarele destinatii de vacanta. Apropo de asta, va propun sa gasiti locuri foarte frumoase si in peninsula Halkiidiki, aproape de noi si cu 2 peninsule foarte diferite, Kasandra mai comerciala si turistica, Sithonia mai salbatica si cu plaje izolate. Si Thassos merita vazuta, in toate cele trei locuri se ajunge intr/o singura zi iar din Halkidiki merita sa faceti si o croaziera de o zi spre MUntele Athos, pe care vi/l arata de pe vapor dar e interesant oricum. Succes si vacante frumoase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
FLOREA ADRIANAUTOR REVIEW
[21.04.15 11:04:55]
»

@calatorul50 - Multumesc pentru sugestii. In Thasos am fost doi ani la rand in Limenas si in Potos. Limenas ne-a placut in mod deosebit. Poros a fost ceva de genul:la pomul laudat sa nu te duci cu sacul; Totusi a fost si acolo o vacanta reusita. Sunt mai placute zonele limitrofe, vecinatatile, Limenaria si altele.

calatorul
[22.04.15 12:13:14]
»

@FLOREA ADRIAN - Aveti dreptate, asa mi s/au parut si mie locurile, doar ca eu am avut sansa unei vremi minunate la sfarsit de septembrie cand insula nu mai era aglomerata. Am stat la o pensiune in Skala Panaghia in conditii excelente la un superpret, negociat direct cu gazda. Dar Thassos are destule locuri frumoase de vazut, ca si Halkidiki, cele mai apropiate de noi, dar depinde mult de mijlocul de transport si vizitare a zonei. Vacante frumoase va doresc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, costy69, Dan&Ema, FLOREA ADRIAN, irinad, ovidiuyepi, zuftim
Alte impresii din această RUBRICĂVilla Two Brothers:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057480812072754 sec
    ecranul dvs: 1 x 1