56187 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Meraba Guest House [Bahcisarai]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
22.12.2014
DE
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 02.09.09
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 1 nopti
TIP: CUPLU FARA COPII
REGIM MASĂ MD
PREŢ SEJUR:
39 €
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.62
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

rezervare cazare
la PMM* = 720 RUB  
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

   

O oază de occidentalism, într-o mare slavă


Ați auzit de Bahcisarai (Бахчисарай, pe rusește, sau Bakhchysaray, cum scriu englezii)?

Eu recunosc faptul că, până să ajung la pregătirile pentru circuitul din Ucraina, făcut de mine în 2013 (și despre care am scris aici și aici), nu auzisem :(

Rușinos, nu? Să nu fi auzit eu de cel de-al treilea, în ordinea importanței și frumuseții, palat musulman din Europa, după Alhambra și Topkapî?

Ei bine, da, nu auzisem. Dar, pregătind circuitul, am dat și de informații cu privire la el, astfel că am decis că trebuie neapărat, odată ajunși în Crimeea, să trecem și pe aici.

Bahcisarai, fostă capitală a Hanatului Tătar, este o mică localitate din sudul peninsulei ce face acum parte din Rusia, situată la egală distanță (~ 50 km) de Sevastopol și Simferopol.

La vremea vizitei noastre, Crimeea era încă parte a Ucrainei, așa că nu am avut nevoie de viză să ajunem acolo. Doar vechile posturi de graniță, nefuncționale la acea vreme, mai aminteau faptul că ne aflam pe un teritoriu fost sovietic, unde republicile erau separate de granițe reale, ce puteau fi trecute, chiar ca cetățean sovietic, doar dacă dețineai un pașaport (care, evident, nu era valabil și pentru state din afara Uniunii).

Crimeea nu a făcut însă parte din Ucraina niciodată, până acum vreo 60 de ani. Loc al intersecției civilizațiilor greacă, slavă și turcă, a făcut parte din Hanatul Mongol în perioada secolelor al XIII-lea și al XIV-lea, după care aici s-a dezvoltat Hanatul Tătar, vasal Imperiului Otoman. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, acesta a fost cucerit și înglobat în Imperiul Rus, pe vremea Ecaterinei cea Mare. În 1921 devine Republica Autonomă Sovietică Socialistă Crimeea, pentru ca în 1954 să devină, cu același statut autonom, parte a Republicii Sovietice Socialiste Ucraina, ca urmare a unei decizii luate de șeful de atunci al Uniunii Sovietice, Nikita Hrusciov, el însuși ucrainean.

Anul acesta, ca urmare a crizei din Ucraina, pe baza referendumului din 16 martie, Consiliul Suprem (parlamentul) Crimeei a decis mai întâi declararea independenței, apoi a cerut alipirea la Rusia, fapt pus în practică prin legea semnată de Putin la 21 martie 2014.

Nu insist asupra faptului că multe state și organisme internaționale au tratat aceste evenimente cu inconsecvență, nerecunoscând noul statut al Crimeei, în timp ce procedaseră exact invers, într-un caz identic, recunoscând independența Republicii Kosovo (măcar în acest caz, România a fost consecventă), pentru că problema depășește cadrul discuțiilor de pe acest sait și din punct de vedere turistic, interesează doar problema accesibilității zonei turistice respective.

Cum spuneam, anul trecut ne-am propus să vizităm cât mai mult din Crimeea, zonă cu o moștenire istorică deosebită și cu o tradiție turistică recunoscută. În acest context, am ajuns și la Bahcisarai.

Pentru găsirea cazării, am folosit, ca de obicei, saitul booking, com.

Inițial, am făcut rezervare la Maksimova Dacha, o pensiune de lângă Sevastopol, pe ideea că, venind de la Odesa, ne oprim la Bahcisarai, vizităm palatul și mergem apoi mai departe, spre Sevastopol, care era următorul nostru punct de oprire. Pensiunea avea referințe bune, facilități, preț convenabil, numai că, după rezervare, am primit un email prin care mi se solicita să plătesc 400 grivne, pentru confirmarea rezervării. E drept, citisem că, pentru confirmarea rezervării este necesar să plătesc un avans, echivalentul unei nopți de cazare, numai că eu am crezut că acest lucru se face, ca de obicei, automat, cu reținerea sumei respective de pe cardul cu care s-a făcut rezervarea. Ei bine, nu! Mi se cerea să plătesc prin Western Union! S-o creadă ei! Și-mi scriseseră și în rusă, de a trebuit să folosesc Google Translate, ca să înțeleg ce voiau. :))

Am anulat imediat rezervarea și am căutat altceva. Am găsit și încă mai avantajos, la pensiunea Meraba, aflată chiar în Bahcisarai. Aici, rezervarea s-a făcut normal și am primit confirmarea acesteia fără să mi se ceară vreun avans.

Așa că, în ziua cu pricina, am plecat dimineața din Odesa și am ajuns (cum planificaserăm) relativ repede la Bahcisarai, înainte de prânz, ceea ce ne-a făcut să mergem întâi să vizităm palatul (despre acesta, am să povestesc într-un review dedicat). Pe la orele 5, am terminat de vizitat și ne-am îndreptat spre pensiune. Aceasta este foarte aproape (pe jos, din centrul localității, de la palat, se ajunge în maxim 10 minute), dar se merge pe niște străduțe înguste și nu în stare prea bună, așa cum se poate vedea și în fotografiile atașate. Parcarea se face chiar în fața pensiunii, unde este loc pentru vreo patru mașini, dar în continuare e și un teren viran, acoperit cu iarbă, ce poate fi folosit și el drept parcare. Oricum, în curtea pensiunii nu se poate intra cu mașina, deoarece nivelul acesteia este mai sus cu mai mult de un metru față de nivelul drumului.

Am intrat pe poarta masivă, din lemn, am urcat cele câteva trepte și am ajuns într-o curte îngrijită, cu iarbă, flori și pomi. De o parte și de alta a intrării, se află niște ”căsuțe” din lemn (le puteți vedea în poze), folosite pentru a te odihni la umbră și a admira frumosul peisaj.

Aleea de câțiva metri ne poartă spre intrarea în holul pensiunii, unde se află și recepția. Acolo, ne întâmpină o domnișoară, care, cu zâmbetul pe buze, ne urează bun venit (în engleză), după care ne prezintă camera unde vom dormi o noapte (mai târziu, am regretat că nu rezervaserăm cel puțin două nopți, pentru că, puteți să mă credeți, ai ce face acolo chiar și o săptămână).

Între timp, apare și proprietarul, vorbind o engleză decentă, la fel de amabil și cu care ne-am mai întins la o discuție, cu privire la ce ar mai fi de văzut în zonă. Ne dă și niște hărți și pliante și mai aflăm de la el că e polonez, stabilit acolo de la începutul anilor '90. Cum pensiunea nu asigură decât micul dejun și, eventual, servicii de self-catering, ne-am interesat unde am putea să mâncăm de seară. Văzuserăm noi niște restaurante, majoritatea lăudându-se cu meniuri tradiționale și chiar reținusem un nume: Musafir. Da, exact așa, ba mai mult, scris cu caractere latine! Pentru că acest cuvânt a ajuns în limba română împrumutat din turcă...

L-am întrebat pe gazda noastră ce ne recomandă și prima recomandare a fost chiar Musafir. Așa că, am pornit spre Musafir, unde am ajuns repede, pentru că acesta se află tot în centru, iar centrul localității este foarte mic. Nici localitatea în sine nu este foarte mare. La Musafir am fost întâmpinați de fete drăguțe, îmbrăcate în costume tradiționale tătărești, cu șalvari și batic și, spre surprinderea mea, care vorbeau englezește. Am fost poftiți la o masă (”masă” e un fel de a spune), unde ne-am așezat turcește, după ce ne-am descălțat și ni s-a adus meniul, evident, în engleză.

Am găsit acolo (așa cum se poate vedea, pentru cei care știu rusa, într-o poză atașată) щащлык (șașlâk, adică frigărui din carne de oaie), плов (pilaf), сарма (sarmale), лагман (un sos cu carne de vită, legume și tăiței), более 10 бидов кофе (mai mult de 10 feluri de cafea), восточиые сладостн (dulciuri orientale) și multe altele, pe care nu le-am reținut. Pe ăstea le-am ”cules” din poza cu pricina, dar mai multe nu știu, pentru că, în afara alfabetului și a câtorva cuvinte și expresii reținute din filme, rusa îmi e o limbă cu adevărat străină... :))

Am ales niște feluri de mâncare ale căror nume nu le-am reținut, dar care fac parte din bucătăria tradițională tătară, la recomandarea domnișoarei care ne servea, alături de o limonadă rece, pentru că în acest local, potrivit tradiției musulmane, nu se servesc băuturi alcoolice (deși, tare aș mai fi băut o bere :))).

Felurile de mâncare au fost cu gusturi mai exotice, dar mi-a plăcut ce am mâncat, mai ales că-i spusesem fetei că nu vreau nimic pe bază de carne de oaie, că nu-mi place. Am plătit un preț nu exagerat, dar nici prea mic, semn că cei de-acolo erau obișnuiți cu străinii plătitori în dolari, sau euro și, după ce ne-am făcut siesta navigând puțin și pe internet (WiFi gratuit), ne-am întors la pensiune.

Cum era deja destul de târziu, nu am mai zăbovit prea mult și, după un duș binemeritat, ne-am culcat, pentru că și ziua următoare aveam de alergat.

Camera în care am stat are de fapt trei paturi. Este de formă dreptunghiulară, un sfert din ea fiind ocupată de baie. În afara celor trei paturi, în cameră se mai aflau un șifonier, o noptieră și două taburete. Pe unul din pereți era fixat un televizor cu tub, cu canale prin satelit. și pe un altul aparatul de aer condiționat, pe care însă nu l-am utilizat, pentru că după-amiaza plouase și era suficient de răcoare. Baia, cu duș, era dotată cu cele de trebuință: prosoape, săpun, șampon (nu și uscător de păr). Internetul, ca mai peste tot în circuitul făcut, a funcționat bine.

Pensiunea este notată cu 8,5 pe booking.com și afișa la intrare diploma pentru aprecieri foarte bune, primită de la tripadvisor.

Dimineața ni s-a servit micul dejun, inclus în preț, într-una din ”căsuțele” de care aminteam mai sus, asemănătoare cu cele de la restaurantul Musafir. Meniul, fix, a fost alcătuit din mezeluri, cașcaval, roșii, castraveți, unt, dulceață, lapte, fulgi de cereale, ceai și cafea. Ah și, să nu uit, iaurt cu fructe, marca Danone.

Cum plătisem în ajun, nu am mai avut altceva de făcut decât să ne luăm rămas bun de la gazde și să plecăm mai departe. Am rămas însă cu o amintire frumoasă și puțin surprinzătoare nu numai despre pensiunea Meraba, dar și despre toată zona, mai ales că nu mă așteptam să dau de atâția vorbitori de engleză și să găsesc atâtea informații în engleză. Explicația am aflat-o când am ajuns la Sevastopol și am văzut mai multe vase de croazieră, care aduceau sute și mii de turiști vest-europeni, dar, mai ales, americani. Categoric, pot spune, parafrazând un ”clasic în viață”, că, anul trecut, industria turistică a Crimeei ”duduia” din plin... Nu știu însă cât mai ”duduie” acum!

---
Impresii încărcate de Costi in 22.12.2014 22:26:31

Validat / Publicat: 23.12.14 06:20:36

VIZUALIZĂRI: 3620
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29000 PMA (din 31 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[23.12.14 06:51:29]
» mesaj pers

   Iata-ma MUSAFIR in review-ul tau ucrainean (sau rusesc) vizotand cu tine locuri inedite.

   Dan

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[23.12.14 10:15:17]
» mesaj pers

   @Dan&Ema -

   Mulțumesc pentru vizită...

   Musafirii sunt bineveniți! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[23.12.14 10:25:39]
» mesaj pers

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[23.12.14 10:46:52]
» mesaj pers

   @webmaster26 -

   E perfect, exact în poarta casei... :))

   Îmi cer scuze că ți-am dat de lucru, aveam și eu coordonatele GPS, dar am uitat să le trec. Era târziu astă-noapte, când am postat review-ul... :)

   Pensiunea are și un sait propriu, dar în prezent este nefuncțional, din cauză de neplată, motiv pentru care nu l-am mai dat. Probabil, deținătorul a avut probleme cu plata la trecerea dintr-o țară în alta, pentru că saitul era pe domeniul .ua.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- traian.leuca
[23.12.14 15:02:02]
» mesaj pers

   @Costi - Un review deosebit de interesant (cel puțin pentru mine) !

   De ceva timp o rudă de-a mea, născută în Basarabia, mă tot bătea la cap să facem un sejur prin locurile sale natale, în care să includem și Crimea. Ulterior s-a întâmplat ce s-a întâmplat, zona a devenit nesigură și am renunțat (deocamdată) la idee.

   Rușinos (sau nu), nici eu am știut de Bahcisarai. L-am trecut în agenda mea turistică și... poate, poate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Costi
[23.12.14 17:30:49]
» mesaj pers

   @traian. leuca -

   Dacă mă uit că Guest House Meraba are pe tripadvisor două review-uri din iunie 2014, unul al unui finlandez, altul al unui român, pot trage concluzia că nu s-a schimbat totuși mare lucru, odată cu trecerea Crimeei din Ucraina, în Rusia. Din fericire, acolo lucrurile s-au petrecut pașnic, aproape fără probleme, probabil datorită populației majoritare ruse (cam două treimi), dar și statutului special, de republică autonomă.

   Deci, nu cred că ar fi probleme, dacă vei accepta invitația rudei. Sunt locuri frumoase, care merită văzute.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- traian.leuca
[23.12.14 21:03:55]
» mesaj pers

   @Costi - Mulțumesc pentru informații!

   Dau o bere la Predeal pentru mai multe detalii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[28] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2013] Indicatorul din strada principală spre pensiunea Meraba. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582177">Şterge vot</a></div><span id="v9582177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2013] Indicatorul din strada principală spre pensiunea Meraba.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2013] Un alt indicator spre pensiunea Meraba, pe la jumătatea drumului. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582178">Şterge vot</a></div><span id="v9582178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2013] Un alt indicator spre pensiunea Meraba, pe la jumătatea drumului.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2013] Drumul spre pensiunea Meraba nu e în cea mai bună stare. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582179">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582179"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582179">Şterge vot</a></div><span id="v9582179" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582179)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582179Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582179MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2013] Drumul spre pensiunea Meraba nu e în cea mai bună stare.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2013] Drumul spre pensiunea Meraba, parcurs cu mașina, poate da unora dureri de cap. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582180">Şterge vot</a></div><span id="v9582180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2013] Drumul spre pensiunea Meraba, parcurs cu mașina, poate da unora dureri de cap.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2013] Nici casele de pe drumulspre pensiunea Meraba nu sunt în cea mai bună stare. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582181">Şterge vot</a></div><span id="v9582181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2013] Nici casele de pe drumulspre pensiunea Meraba nu sunt în cea mai bună stare.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2013] În sfârșit, după un drum pe străduțe înguste, iată-ne ajunși la pensiunea Meraba -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582183">Şterge vot</a></div><span id="v9582183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2013] În sfârșit, după un drum pe străduțe înguste, iată-ne ajunși la pensiunea Meraba
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2013] Chiar dacă firma e scrisă în rusește, ea ne asigură că am ajuns unde trebuie: pensiunea Meraba -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582184">Şterge vot</a></div><span id="v9582184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2013] Chiar dacă firma e scrisă în rusește, ea ne asigură că am ajuns unde trebuie: pensiunea Meraba
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2013] Pensiunea Meraba este o clădire cu etaj, având aproximativ 10 camere de închiriat. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582185">Şterge vot</a></div><span id="v9582185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2013] Pensiunea Meraba este o clădire cu etaj, având aproximativ 10 camere de închiriat.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2013] Vedere spre poarta de intrare, aflată între două ”căsuțe de lemn”. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582186">Şterge vot</a></div><span id="v9582186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2013] Vedere spre poarta de intrare, aflată între două ”căsuțe de lemn”.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2013] Vedere din curtea pensiunii Meraba, spre nord. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582187">Şterge vot</a></div><span id="v9582187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2013] Vedere din curtea pensiunii Meraba, spre nord.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2013] Vedere spre ușa de intrare a camerei în care am stat la pensiunea Meraba -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582188">Şterge vot</a></div><span id="v9582188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2013] Vedere spre ușa de intrare a camerei în care am stat la pensiunea Meraba
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2013] Vedere de la intrare, în camera în care am stat la pensiunea Meraba -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582189">Şterge vot</a></div><span id="v9582189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2013] Vedere de la intrare, în camera în care am stat la pensiunea Meraba
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2013] O altă imagine din camera în care am stat la pensiunea Meraba. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582190">Şterge vot</a></div><span id="v9582190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2013] O altă imagine din camera în care am stat la pensiunea Meraba.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2013] Baia din camera în care am stat la pensiunea Meraba. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582191">Şterge vot</a></div><span id="v9582191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2013] Baia din camera în care am stat la pensiunea Meraba.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2013] Firma de prezentare a restaurantului Musafir. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582192">Şterge vot</a></div><span id="v9582192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2013] Firma de prezentare a restaurantului Musafir.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2013] Drumul ce duce la restaurantul Musafir. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582193">Şterge vot</a></div><span id="v9582193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2013] Drumul ce duce la restaurantul Musafir.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2013] Imagine din curtea restaurantului Musafir. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582194">Şterge vot</a></div><span id="v9582194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2013] Imagine din curtea restaurantului Musafir.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2013] Robinetul pentru spălatul pe mâini, la restaurantul Musafir. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582195">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582195"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582195">Şterge vot</a></div><span id="v9582195" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582195)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582195Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582195MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2013] Robinetul pentru spălatul pe mâini, la restaurantul Musafir.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2013] Dintr-un decor turco-tătar, nu putea lipsi fântâna... -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582196">Şterge vot</a></div><span id="v9582196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2013] Dintr-un decor turco-tătar, nu putea lipsi fântâna...
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2013] Ținuta fetelor care asigurau servirea la restaurantul Musafir. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582197">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582197"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582197">Şterge vot</a></div><span id="v9582197" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582197)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582197Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582197MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2013] Ținuta fetelor care asigurau servirea la restaurantul Musafir.
foto Costi [22.12.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUL-2013] O masă precum cea la care am stat și noi, la restaurantul Musafir. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582198">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582198"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582198">Şterge vot</a></div><span id="v9582198" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582198)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582198Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582198MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2013] O masă precum cea la care am stat și noi, la restaurantul Musafir.
foto Costi [22.12.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2013] Meniul de la restaurantul Musafir era în engleză. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582199">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582199"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582199">Şterge vot</a></div><span id="v9582199" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582199)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582199Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582199MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2013] Meniul de la restaurantul Musafir era în engleză.
foto Costi [22.12.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2013] La început, ni s-au adus salata și limonada. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582200">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582200"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582200">Şterge vot</a></div><span id="v9582200" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582200)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582200Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582200MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2013] La început, ni s-au adus salata și limonada.
foto Costi [22.12.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUL-2013] Haloma, un fel de lasagna, cu carne de vită fiartă. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582202">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582202"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582202">Şterge vot</a></div><span id="v9582202" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582202)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582202Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582202MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUL-2013] Haloma, un fel de lasagna, cu carne de vită fiartă.
foto Costi [22.12.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUL-2013] ”Căsuța” de lemn, din curtea pensiunii Meraba, cu micul dejun pregătit pentru noi. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582203">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582203"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582203">Şterge vot</a></div><span id="v9582203" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582203)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582203Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582203MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUL-2013] ”Căsuța” de lemn, din curtea pensiunii Meraba, cu micul dejun pregătit pentru noi.
foto Costi [22.12.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUL-2013] Masa este joasă și trebuie să stai așezat ”turcește”, bineînțeles după ce te-ai descălțat. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582204">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582204"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582204">Şterge vot</a></div><span id="v9582204" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582204)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582204Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582204MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUL-2013] Masa este joasă și trebuie să stai așezat ”turcește”, bineînțeles după ce te-ai descălțat.
foto Costi [22.12.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUL-2013] Imagine din grădina din fața pensiunii Meraba. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582205">Şterge vot</a></div><span id="v9582205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUL-2013] Imagine din grădina din fața pensiunii Meraba.
foto Costi [22.12.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUL-2013] O altă imagine, dintr-un alt colț al grădinii din fața pensiunii Meraba. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 22.12.14] - <span class="allrVotedi" id="av582206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv582206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=582206">Şterge vot</a></div><span id="v9582206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(582206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f582206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e582206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUL-2013] O altă imagine, dintr-un alt colț al grădinii din fața pensiunii Meraba.
foto Costi [22.12.14]
# [0 PMA, fara bonus]

[28] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.234285116196 sec