ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.11.2014
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Radauti
ÎNSCRIS: 24.01.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2014
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Piramidele si Vechiul Cairo (Coptic)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Am o lene de zile mari sa mai continui povestile despre Egipt. Imi propusesem sa scriu mai multe reviewuri dar cred ca voi sistematiza intr-unul singur cam tot ce mai aveam de spus. Daca nu fac asa nu cred ca am sa mai scriu defel. Pur si simplu sunt cam multe informatiile pe care le-am adunat si nu sunt in stare sa relatez cat de cat coerent, fara a sta cu burta pe carte prea mult.

Am sa fac impartirea, nu numaidecat in ordinea in care am vazut obiectivele ci si intr-o ordine oarecum cronologica a istoriei Egiptului.

Sa incepem.

Principalul motiv pentru care cineva merge in Egipt sunt piramidele, nu?

Cum se ajunge la piramide?

Prima metoda:

Cea mai simpla metoda sunt taxiurile. Netul abunda de sfaturi despre taxiurile din Cairo. Un lucru despre care veti citi foarte des este impartirea taxiurilor in categorii. Cele vopsite in alb-negru, sunt cele mai vechi si nu au aparat.

Pretul se negociaza cu soferul iar daca esti strain, foarte probabil te va incasa mai mult.

Aceste taxiuri erau o regula acum cativa ani, in zilele astea foarte rar mai vezi unul. Taxiurile alb-negre, au cam iesit de pe piata – deci nu va faceti probleme din cauza lor.

Taxiurile vopsite in alb – despre ele se spune ca sunt mai noi. Acestea sunt acum la putere prin Cairo. Majoritatea (90%) au aparat. Pur si simplu cand te urci in taxi, daca nu da drumul la aparat ii spui sa-l porneasca. In general asa veti obtine cel mai bun pret.

De obicei, barbatii se urca langa sofer, iar femeile in spate.

Cairo nu este foarte mare si se ajunge destul de repede dintr-un loc in altul cu taxiul – maxim jumatate de ora – dintr-un capat in altul (cred).

Mai sunt si taxiurile galbene – astea sunt considerate cele mai de lux – au statie fixa si sunt chemate prin telefon.

Ca o concluzie, taxiurile albe sunt ok – spuneti-le doar sa dea drumul la aparat.

O alta regula cu taxiurile albe, e sa nu le luati pe cele parcate de prin zonele de interes. Alegeti voi taxiul, nu-l lasati pe el sa va aleaga pe voi. Cele oprite din mers sunt cele mai bune – in rest e chestie de noroc.

Cei pe care i-am intalnit eu au fost 90% ok.

A doua metoda:

Cu metroul pe linia 2 pana la Statia Giza. De acolo tot trebuie de luat un taxi sau un tuk-tuk, pana la piramide, pe Piramyd Road – mai sunt cativa km de la statia de metrou. Din cate am inteles taximetristii de prin zona aia sunt destul de smecheri, mai ales cand e vorba de turisti straini.

Cu metroul e relativ ok, doar ca e mare mizerie peste tot.

A treia metoda

Ar fi autobuz (mini-bus) de prin centru. Din cate am inteles si acestea ar fi totusi de evitat – datorita aglomeratiei si faptului ca e mai dificil pentru straini.

Noi am luat un taxi de prin centru si am sa rog un webmaster sa adauge acest video la review: youtube

--

In drum cu taxiul, am trecut si pe langa o imensa contructie. Taximetristul ne-a spus ceva despre contructia respectiva, dar nu am inteles mare lucru. Banuiesc ca e vorba de Noul Muzeu Egiptean. O constructie mamut, inceputa pe timpul lui Mubarak, in care au de gand sa mute toata colectia din Muzeul din Tahrir. De cand cu revolutia, cred ca au stopat lucrarile. Tot prin zona respectiva, au mutat si o imensa statuie a lui Ramses, care se afla pe langa statia de tren.

Piramidele sunt foarte impozante de la distanta si cu atat sentimentul este mai puternic cand te apropii.

Siteul turistic are doua intrari – una pe langa Sfinx iar cealalta de pe Piramid Road. Intrarea de la Sfinx e folosita de obicei de cei care vin cu autocarele de prin statiunile de la Marea Rosie.

Turistii veniti pe cont propriu e bine sa foloseasca Intrarea Principala.

Mai doua cuvinte despre taxi:

-ii spuneti sa va duca la Piramide si el s-ar putea oferi sa va duca la cele de la Saqqara si Dashur, care sunt mai departe – rezulta un cost mai mare.

Sa-i specificati clar ca vreti la Piramidele de la Giza.

-taximetristul se va oferi sa va faca rost de Camila/Cal etc. alt mijloc de transport de pe langa piramide. Langa Piramide este un sat numit Nazlat Al Semman, al carui locuitori din asta traiesc – camile, cai pt. turisti, suveniruri etc. Majoritatea taximetristilor au cate un camilar de al lor si isi iau si ei comision daca fac rost de clienti.

--

La intrarea de la Piramide, era un cordon de securitate al politiei, dar am trecut fara sa ne opreasca taxiul. Sunt foarte atenti cu securitatea pe la siturile turistice de cand cu atacurile de la Luxor.

Dupa ce iesiti din taxi, o sa inceapa sa va atace astia cu camile/cai... si alte prostii. De asemenea pot fi unii care va zic ca nu puteti vizita fara ghid. Ignorati-i si mergeti la casa de bilete. Nu cumparati bilete din alta parte.

La casa de bilete preturile erau urmatoarele:

Intrarea in situl arheologic: 80LE adulti, 40 LE studenti.

Daca doriti sa vizitati interiorul unei piramide tot acum e momentul sa va cumparati bilet. Intrarea la Great Pyramid e 200LE iar la Khafre si Menkaure 40 LE.

Am zis pas la intrarea in piramide. Oricum nu am vazut sa fie coada. Turisti straini erau foarte putini.

Dupa ce treceti de casa de bilete din nou veti fi atacati de fel de fel de indivizi.

Cea mai buna metoda:

-asteapta un “individ” si va cere sa va vada biletele.

El defapt nu are nici o treaba, dar se da de parca ar fi un oficial pe acolo. Dupa ce-i aratati biletele... incepe sa va dea fel de fel de sfaturi si se tine dupa voi. Astia-s “ghizi” din astia... de trebuie platiti. Ignorati-i! Nu e nevoie sa aratati biletele celor care nu sunt imbracati oficial.

Dupa aia apar aia cu camilele de se tin dupa tine.

-Hai nene, sui pe camila, coboara de pe camila etc.

Mai sunt si baietii cu fel de fel de fakeuri si papirusuri. Majoritatea stau prin fata Marii Piramide.

Alti “imbracati national”, se baga-n poza cu tine, chiar daca nimeni nu le-o cere. Dupa aia nu au nici o problema sa-ti ceara bani.

Sfatul meu, fiti vigilenti, nu va enervati degeaba, dati-le “ignore” si mergeti de parca nu-i vedeti chiar daca se tin dupa voi. Pana la urma vor renunta.

S-a scris mult despre Piramide si nu are rost sa insist si eu. Am iesit pe la Sfinx. de la Marea Piramida, trebuie sa faceti undeva la stanga pentru a ajunge la Sfinx, pe langa Muzeul cu Solar Boat. Sfinxul e cumva mai la vale decat piramidele.

Avea ceva schele pe langa el probabil ca-l mai renoveaza.

Am iesit in satul de langa piramide si dupa ce am mers putin am luat un taxi, care se intorcea gol (dupa ce lasase pe cineva).

De la Piramide, am plecat sa vizitam:

“Cairo-ul Coptic”

Zona crestina a Cairo-ului, sau Vechiul Cairo.

Taxiul ne-a lasat langa strada Mar Gargis St.

E o strada inchisa traficului rutier (s-ar putea ca asta sa se fi intamplat mai recent. Sunt niste blocuri de beton de-a curmezisul strazii si pentru a intra pe strada respectiva se trece printr-un filtru de securitate ca la aeroport. Probabil au avut probleme cu “bombele”.

Pe la mijlocul strazii este si Statia de metrou Mar Gargis. Deci daca veniti cu metroul va lasa exact in fata Muzeului Coptic si a Bisericii Sf. Gheorghe.

In timpurile stravechi aici exista o fortareata romana numita Babilon. Ceea ce nu stiam (si mi s-a parut extrem de interesant) este ca de aici pleca un canal stravechi care unea Nilul cu Marea Rosie – asta cu mult inainte de a exista Canalul Suez.

Egiptul, pana si astazi, are doua mari “resurse”: 1. turismul; 2. Canalul Suez.

Legatura cu Asia trecea pe aici. Arabii controlau marile din Oceanul Indian, pana hat departe, urcau pe Marea Rosie si prin acest canal (sau cu ajutorul caravanelor) se ajungea pe Nil, dupa care comerciantii, aveau iesire la Marea Mediterana.

E foarte interesant de studiat istoria acestor canale, deoarece au fost mai multe.

Imparatul Traian, a mutat aceasta fortareata a Babilonului la gura acestui canal si controla tot ce trecea pe acolo inspre Asia si... vorba lui Caragiale, si Vice-Versa. Smecher, nu? :)

De pe strada Mar Gargis (cea unde-si are statia si metroul), aveti patru intrari principale.

1. Aveti un pasaj subteran, unde deasupra scrie: “The Crypt where the holy family been stayed for sometime is under Saint Sargius Chruch”.

Daca treceti pe aici, dati de un labirint de stradute foarte stramte si ajungeti la diferite bisericute.

2. Biserica Sf. Gheorghe

E o constructie relativ recenta – in locul unei vechi biserici care a ars in 1904. E in forma rotunda si a fost construita deasupra Turnului de Nord a fortaretei Babilonului.

3. A treia intrarea e la Muzeul Coptic.

Un muzeu extrem de interesant (si de modern) despre copti. Sunt mai multe icoane, carti, textile, lucrari in lemn etc. Nu se poate fotografia inauntru, iar aparatele trebuie lasate la intrare.

De la magazinasul de aici, am cumparat mai multe chestii interesante – plus cateva icoane pe lemn.

4. The Hanging Church (Biserica Suspendata - sau Agatata)

Este biserica contruita deasupra canalului prin care treceau vasele inspre Marea Rosie. E numita suspendata, deoarece lega cele doua turnuri de langa poarta.

Nu vreau sa intru in prea multe detalii istorice, mai multe informatii mai detaliate gasiti si la crestinortodox.ro. De asemenea de vazut aceasta pagina coptic-cairo.com

Am sa povestesc pe scurt, ce am vazut, simtit noi. Sa le luam pe rand.

1. Pasajul subteran inspre labirintul de stradute

Credeam ca doar vedem pestera, nu mi-am dat seama ca dam in Labirint unde aveam sa gasim fel de fel de bisericute. Fiind duminica erau foarte multi localnici (crestini) care se plimbau pe aici. Era un fel de loc, unde te imbracai cat mai frumos si ieseai sa socializezi. Aveau un mic teren de fotbal printre cladiri unde se jucau cei mici iar cei mai in varsta stateau pe la un restaurant sau faceau un fel de picnic.

Nu cred ca e cea mai potrivita comparatie, dar mie mi s-a parut un fel de ghetou. :)

Am observat ca multi egipteni copti, au tatuaje religioase. Tinerii mai ales, au tatuaje cu Sf. Gheorghe ucigand balaurul sau cu Fecioara Maria.

Prima Bisericuta vazuta a fost:

Nunnery of St. George

Asta e o manastire de maici. Aici, inauntru, se afla o usa imensa inalta de 7.6m si lata de 2.2m. Dupa aceasta usa, este un lant in care se zice a fost purtat Sf. Gheorghe. Era foarte aglomerat si a trebuit sa astept ceva la coada pana am reusit sa intru.

Credinciosii isi punea lantul ala la gat... multi erau cu aparate de fotografiat / telefoane etc.

Usa de lemn, de prin secolul 10, mi s-a parut foarte interesanta. Cred ca mai era si un fel de cismea pe unul dintre coridoare cu apa sfintita.

Langa usa cea mare era o maicuta cu care multi isi faceau poze, ii cereau binecuvantarea etc. dar eu nu am reusit sa o fotografiez.

Pe stradutele din acest complex sunt si cateva “librarii”, cu carti si poze insirate de-a lungul peretilor si cateva magazine (destul de mari) cu suveniruri.

“Biserica Abu Sarga”

Sau Biserica Sf. Sergius si Bachus, una dintre cele mai vechi biserici din Egipt (secolul 5), a fost construita deasupra pesterii in care se zice ca ar fi locuit Sfanta Familie atunci cand s-au adapostit in Egipt.

Fotografiatul era interzis inauntru si nu am poze. Pestera nu se poate vizita (sau cel putin – era inchisa cand am fost eu). Biserica e destul de micuta iar intrarea in pestera e undeva in partea altarului. Se pot vedea scarile ce coboara inspre pestera.

Biserica Sf. Barbara

Sf. Barbara e o tanara care a fost ucisa de tatal ei deoarece nu a vrut sa renunte la crestinism. O bisericuta mica. Nu-mi aduc aminte prea multe din interior.

La Sf. Barbara, de retinut ca undeva in spate e o usa de fier care duce spre Cimitirul Coptic. Eu nu am gasit aceasta usa si nu am vazut cimitirul.

Imi pare rau ca am ratat si Sinagoga Ben Ezra, care era tot undeva prin zona. Aglomeratia si stradutele inguste au reusit sa ne ameteasca pana la urma si am iesit de acolo.

Am revenit in strada Mar Gargis si am vizitat:

2. Biserica Sf. Gheorghe

Aici tocmai se incheiase slujba. Biserica e rotunta si e pe mai multe nivele. Se urca pe niste scari pana la ultimul nivel.

Pe centrul bisericii, in pardosea e un geam de sticla, prin care se vede o alta incapere. Nu stiu cum se ajungea acolo.

Undeva in stanga era o icoana a Sf. Gheorghe ucigand balaurul, acoperita in argint. Steagul grecilor e undeva afara.

Icoanele din aceasta biserica sunt destul de noi, dar mi-a atras atentia una cu Sfanta Familie trecand pe langa Piramide.

Undeva mai jos e o alta incapere unde sunt niste asa zise obiecte de tortura. Niste papuci cu cuie, mai niste lanturi, bice etc. – mi s-au parut niste replici destul de kitch. Biserica este una greco-ortodoxa.

3. Muzeul Coptic

D. p. d. v. al felului cum se prezinta as zice ca e unul dintre cele mai bune muzee din Cairo. Iti pare ca esti intr-un muzeu din vest.

Un lucru care l-am retinut sunt sculpturile in lemn. Lemnul era foarte apreciat deoarece in Egipt nu se gasea si de aceea tot ce tinea de lemn era la mare “lux”. De asemenea mi-au mai ramas in memorie un fel de domuri facute din lemn (un fel de dranita), sub care cred ca preotii isi tineau predica. Am vazut ceva similar si prin moschei.

Ideea este ca acel dom actiona ca o cutie de rezonanta (similar cu cele ale instrumentelor muzicale), iar sunetul celui care canta/predica sub el avea "reverb" si putere. Probabil domurile de piatra au plecat de aici, de la aceasta idee.

Colectia de icoane de asemenea foarte interesanta.

Deoarece nu am facut poze in interior memoria nu prea ma ajuta. :)

Oricum muzeul merita cu prisosinta.

4. The Hanging Church (Biserica Suspendata)

Cred ca a trecut printr-un proces destul de recent de restaurare. Micuta, dar foarte frumoasa. In curtea bisericii, un fel cismea, iar in mozaicul de langa ea, se pare ca promova ideea ca de aici a luat apa si Sfanta Familie.

Principala atractie a bisericii este locul de unde vorbeste preotul. 15 coloane diferite sustin acest pupitru, fiecare reprezantand cate un apostol, plus Iisus, plus inca doi sfinti.

In aceasta biserica, cineva in civil, a tinut un fel de discurs (in egipteana) – cred ca a povestit despre biserica, dar nu am inteles mare lucru.

A aratat si inspre niste “usi” in pardosea, probabil ca pe acolo fugeau credinciosii cand biserica/fortareata era sub atac.

Intr-o alta camera, din nou avem un geam in pardosea – ar fi trebuit sa fie o apa ceva dedesubt – eu n-am vazut nimic interesant.

Icoanele sunt frumoase si aici am putut face cateva fotografii.

--

Am sa ma opresc aici cu povestirea, chiar daca ma gandisem ca pot cuprinde tot.

Pozele pe care am sa le incarc sper sa fie mai de folos decat am putut eu sa relatez.


[fb]
---
Trimis de TraianS in 26.11.14 13:39:47
Validat / Publicat: 26.11.14 15:37:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6591 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TraianS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P34 Biserica Sf. Gheorghe. Cairoul Coptic.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 72850 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

traian.leuca †
[26.11.14 17:26:18]
»

Informatii si sfaturi deosebit de utile pentru cei care vor sa mearga la piramide.

alinaro
[26.11.14 17:27:07]
»

@TraianS - Am inteles aiurea sau nu ati intrat sa vizitati pe interior o piramida? Nu ati fost curiosi?

P.S. In P01 tu voiai sa bati palma, taximetristul ce voia?

TraianSAUTOR REVIEW
[26.11.14 18:17:14]
»

@traian. leuca - Multumesc. Sper sa fie de folos celor care merg pe cont propriu.

@alinaro

Ai inteles bine. Nu am intrat.

Unu la mana la Great Pyramid mi s-a parut a naibii de scump 200 de LE si cam aveam o idee ce e inauntru citind aici pe AFA.

Doi la mana, era dimineata iar sotioara-mi inca nu iesise din orele "NU". Acolo NU, aici NU, mergi singur, dar nu raman singura! etc.

Nu am vrut sa-mi fortez norocul, mai ales ca o caram pe toti coclaurii.

--

Despre Photo 1... hmm... si ce a vrut... :

Taximetristul a vrut sa ma imbratiseze!

I-am zis:

-Mai usor cu dragostea, amice, batem palma voiniceste!

LOL... Glumesc.

Aia e ultima poza dintr-o serie de 3. Statusem amandoi la poza, frumos, scolareste, ca doi colegi de banca, in timp ce ne tragea in cadru sotioara... si aici in ultima poza eu ma desprinsesem din cuplu si imi luam la revedere.

Poza dadea bine... cu sirul naratiunii din review, de aia am folosit-o.

Se pare, insa, ca am dat in alte alea.

Acum asta e! Sa fie primit.

alinaro
[26.11.14 18:54:23]
»

@TraianS - Am inteles. Cat inseamna 200 LE?

Cat despre poza, stii foarte bine CAT te reprezinta poza asta, sau alea, daca zici ca ai inca doua. Oamenii aia din pozele tele de care eu sunt indragostita! (ah, ce usuratica sunt).

Edit, ca vad ca o dam pe alte intelesuri: de oamenii din poze, deci, implicit de poze. Fiindca-mi place mie partea cu reflectarea societatii, bla bla.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
TraianSAUTOR REVIEW
[26.11.14 19:47:55]
»

@alinaro - E clara treaba. Avem de-a face cu un triunghi amoros! LOL

Marea problema e ca nu am luat numarul de telefon al taximetristului.

Dar... poate il dibuim dupa numarul de imatriculare.

--

Ca tot zicem din casa trebuie sa spun ca prima data cand am urcat in taxi (a lu ala din poza - ala din video e altul) am fost putin intimidat.

Omu avea un fel de bibelou in forma de craniu pe bord, unde isi tinea maruntisul, iar masina era destul de botita. Pe plafon, pe centru... avea agatat un ditamai carlig. De genul celor care se folosesc la macelarie (m-am gandit eu), dar se poate sa fi fost un carlig pentru tractiune. Probabil mai ramanea cu taxiul in stop cardio-motor si poate carligul cu pricina ii fusese de mare folos.

L-am intrebat ce e cu carligul... si mi-a zis ca e de "good luck".

Pana la urma s-a dovedit un tip foarte de treaba.

Probabil e si asta o adaptare la mediu: incerci sa pari cat mai fioros in raport cu cat esti defapt de firav.

--

Sa ne intoarcem insa la piramide.

200 LE = 22,3273 EUR

Plus 80LE (intrarea in sit) = 8,93048 EUR

Rezulta un total de 31,25778 EUR.

Mi-am mai adus aminte de un alt motiv pentru care nu am intrat in piramide. Cu o zi inainte vazusem mumiile la Muzeul Egiptean... si sotioara a zis ca nu vrea sa repete experienta, mai ales ca era vorba de locuri stramte si intunecoase.

Brrrr...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ariciu
[26.11.14 21:16:51]
»

Imi propusesem sa scriu mai multe reviewuri dar cred ca voi sistematiza intr-unul singur cam tot ce mai aveam de spus.

Aloha! În sfârșit! În Egipt îmi doresc să ajung de multă vreme. Am citit ce ai scris și vreau să îți mulțumesc în primul rând că ai redat un traseu așa cum îmi place mie: într-un review bine structurat, delimitat de intertitluri, fără împărțire în episoade aiurea și "tras de păr" en-gros. Bravos, mi-a mers la... creier! Așa da! Așa chiar citesc și votez cu mare plăcere!

Am însă o întrebare. Mai este sau nu zona una de risc? Am văzut averizări MAE pe acest subiect și aș fi vrut să te întreb dacă ați avut ceva probleme, sau... mă rog..., mai ales că am înțeles că ați fost pe cont propriu.

le_maitre
[27.11.14 03:11:41]
»

@Bro' Traian - Maxi-Ghid "Piramidal" din punctul meu de vedere (apropo, de ce n-a fost ales mini-ghid???), un review care îţi furnizează mură în gură o multitudine de info care să te ajute în a vizita de capul tău minunile antice!

Acum, mărturisesc că mi s-a părut maxim-interesantă alegerea ta de a nu fragmenta informaţiile: pe de o parte omul poate citi sintetic, într-un singur calup de "ştiri" cum să şi ce să, pe de o altă parte sunt convins că ai fi putut scrie 29 + 1 review-uri numai despre subiectul în cauză... Friends knows why... Different kind of human, different type of mind!

Să ai o zi mega-faină şi... deloc fragmentabilă

TraianSAUTOR REVIEW
[04.12.14 11:20:45]
»

@ariciu -

Mai este sau nu zona una de risc?

Am de gand sa scriu un review pe tema asta a "riscului" deoarece problema este mult mai complexa decat pare la prima vedere.

Si eu am cautat informatii despre subiect inainte de a merge in vacanta si mi-ar fi placut sa gasesc mai multe.

Sa treaca sarbatorile si poate am sa reusesc sa ma apuc si de acel review.

Pe scurt, pentru turistul de rand, nu cred ca exista mai multe riscuri decat existau inainte de revolutie, atata timp cat in orasele mari reuseste sa se tina departe de zone de protest.

In statiunile de la Marea Rosie situatia mi se pare similara. Exista aceleasi riscuri care existau (sau nu existau) si-n trecut.

Sunt mai multe aspecte care vreau sa le atac.

Sper sa si reusesc.

Multumesc de vizita.

@Maestre

Mersi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Cairo:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066349983215332 sec
    ecranul dvs: 1 x 1