55761 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Hanovra şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.11.2014
DE
Avatar puiutea
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 27.02.14
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2009
DURATA: 21 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

La băi, la Bad Nenndorf


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Dacă vă aflați, în peregrinările voastre, făcute „cu voie, au fără voie”, prin preajma orașului Hanover, rupeți vă rog, 2-3 zile pentru a vă relaxa, liniști, calma, cum vreți să-i spuneți, în Bad Nenndorf (Băile Nenndorf). Departe de mine gândul de a vă trimite la băile de sulf și pucioasă (e de preferat, mai întâi, să așteptăm Judecata Divină!). Eu vă tentez, vă invit la plimbare, visare, relaxare, pierdere în natură! Pentru că, după trei săptămâni petrecute acolo, la invitația unei verișoare a soției, pot spune că despre asta e vorba - de o relaxare psihică totală!

Bad Nenndorf este un oraș destul de mare, cu peste 11.000 de locuitori, și se află la 30 km de Hanovra. Pentru cine chiar se va duce, coordonatele lui sunt - N 52.33878 , E 9.37753. Am să încerc să vi-l prezint atât ca o posibilă oază de relaxare, dar și privit prin ochii celor care și-au petrecut acolo trei săptămâni și au plecat cu părere de rău că au făcut-o!

1. STAȚIUNEA BALNEARĂ

Satul a fost menționat pe la 1500 de un căutător de pietre, (mineralog) Georgius Agricola, dar a fost ocolit zeci și zeci de ani, pentru că emanațiile de sulf (pucioasă) din mlaștină, considerate cele mai puternice din Europa, erau asociate cu diavolul. Dar, cu vreo 200 de ani în urmă, după 1780, s-a descoperit că nămolul, sarea și sulful mlaștinii pestilențiale ajută foarte mult la tratarea reumatismului, artritei și bolilor de piele.

Pe la 1787, contele Wilhelm IX de Hesse-Kassel a pus piciorul în mlaștină… în prag, vreau să spun, și a zis “Băi (aștia), băi facem”!, și a pus bazele băilor și a parcului adiacent. Încet-încet Nenndorf a devenit una din cele mai importante stațiuni germane, mai ales din 1866, când a devenit Spa-ul casei regale prusace, fiind și sprijinită serios din punct de vedere financiar.

Din 2005 a trecut în proprietatea statului și, trecerea de la marca la euro, problemele financiare dar mai ales recesiunea din 2008 au făcut ca Bad Nenndorf să-și mai piardă din strălucirea de altădată.

2. PLIMBARE, PĂDUREA, PARCUL, DISTRACȚII - Kurpark a fost amenajat de grădinarul lui Kassel Georg Wilhelm Homburg, care, în 1792 a inceput cu proiectarea planurilor, după doi ani de studiu în Anglia. Au fost plantați peste 200 specii de arbori (ăștia nu se joacă! - nemții, nu arborii!), 30 de specii diferite de trandafiri și peste 30 de specii de arbuști. În zilele noastre parcul a ajuns la 35 de hectare!

În stațiune se găsesc 18 hoteluri unde vă puteți caza și destule restaurante și pițerii unde puteți servi masa. De asemenea, cunoscutele Gasthaus - case de oaspeți - mai ieftine, dotate și cu mici bucătării.

În parc, Castelul Schlosschen - renovat în 2011 - vă invită de miercuri pana duminica, în fiecare zi, de la orele 14, în cocheta cafenea care vă așteaptă cu produse de patiserie și o cafea specială. (Informație trimisă pe Skype de verișoara soției). În timp ce vă veți opări cu cafeaua - dacă n-ați vărsat-o încă pe dvs., urmăriți micii iepurași care se adăpostesc în tufele care înconjoară castelul, și care ies la joacă pe peluze! Pentru amatorii de licori bahice, la subsol există și o crâșmă … pardon, crimă … cremă … cramă, fraților!

Puteți juca și minigolf, pe terenul amenajat în spatele castelului, (spre rușinea mea, în trei săptămâni n-am jucat nici o dată), sau puteți juca șah, cu piesele acelea mari, pe care le muți târând de ele - știți voi. Sau vă puteți alătura celor care joacă vechiul joc de bile (petanque, bocce), pe unul din terenurile special amenajate în acest scop.

Dar adevărata plăcere o constituie, după mine, plimbările prin parc, unde aleile te scot în întinse zone verzi, prin și pe lângă păduri de foioase. Atâta liniște și curățenie, plus vremea frumoasă îți crează o extraordinară stare de calm interior și relaxare. Se poate intra în parc, apoi plimbare pe aleile ce mărginesc pădurea, și ne întoarcem tot în parc, dar pe altă alee. Puteți să vă așezați pe o bancă, la umbra copacilor care te copleșesc cu mărimea (au, totuși, 200 de ani!) și măreția lor.

Lângă una din intrările în parc se află ceva interesant : niște dreptunghiuri din lemn, cam de 3 pe 2 metri, așezate în formă de melc, umplute cu diverse materiale, de mărimi și durități diferite - nisip, pietriș, pietricele mai mari, pietre de râu etc., pe care poți merge desculț, pentru un nemaipomenit - și gratuit - masaj al picioarelor! Două săptămâni, în fiecare dimineață, veneam aici și făceam 3-4 ture de “melc”!

Într-una din plimbări (pe care v-o recomand cu căldură), am traversat o șosea (pe la o trecere de pietoni semaforizată - și asta în plin câmp!) și am intrat într-o pădure cu aleile nepietruite, cu frunze vechi, acoperind aceste alei care urcă și coboară blândele pante ale dealului. Am trecut pe lângă un lac, cu un mic podeț și cu o mică cascadă și am ajuns la un turn înalt. Turnul se numeste Aussichtturm (turn de vedere, de observație). Doar că natura a considerat că omul - în scurtă lui trecere prin lume - nu prea are ce să observe și... a crescut mai înaltă decât turnul, bătrânii arbori depășind sensibil înălțimea turnului. Prevăzut cu excelente scări metalice în interior, turnul îi invită pe cei curioși să urce până sus. Puteam eu să scap ocazia? Numai că, cu toată înălțimea lui, n-am văzut prea mare lucru, natura obturând - cum am spus - o vedere mai de ansamblu.

Foarte interesantă - pentru amatorii de ciudățenii - este și Pădurea Diavolului, din incinta parcului. Datorită unui fenomen mai puțin cunoscut, cei aproximativ 100 de fagi de aici sunt contorsionați, suciți, răsuciți în toate felurile, creând o impresie foarte ciudată, un amestec de artă și groază. Asta pentru că, dacă te uiți doar la câte un pom, fiecare în parte este o operă de artă, dar dacă „lărgești “ imaginea, se cam ridică pielea pe tine! (chiar au fost filmate niște scene dintr-un film de groază, dar verișoara noastră nu-și mai amintea numele lui). Ziua merge, e interesant, dar seara … e mai bine de mers ziua! Ca băiat deștept ce mă aflu, am reușit să șterg un pachet mare de poze, inclusiv pe cele de la Pădure, dar promit să revin cu ele după prima vizită în Germania! Până atunci, am împrumutat o poză de pe net, pentru a vă face o idee.

După ce v-ați speriat (sper eu!), puteți merge la mica grădină zoologică, ce deține în special păsări și care e deschisă de la 9 la 18.

Dacă cumva (dar nu cred) v-ați plictisit de parc, luați-o pe șoseaua 442 până la lacul Steinhuder (Steinhuder Meer), aflat la aproximativ 30 km. Veți găsi probabil ceva mai greu loc de parcare, în marea parcare ocupată de rulote și autorulote, dar merită. Vă veți plimba, veți gusta ceva și veți lua, ca și noi, vaporașul până pe insulă, unde, parcă e altă lume! Alte clipe de liniște și relaxare!

3. SĂRBĂTOAREA ORAȘULUI - care ține trei zile (de obicei la sfârșitul lui august), se numeste LIchterfest (Festivalul Luminilor) și este însoțită - cum altfel! - de Festivalul Gastronomic. Se desfășoara în Kurkpark (parcul orașului) și în acest timp se desfășoară și defilarea costumelor populare (Schützenfest), protecția sărbătorii, cum ar veni vorba (bănuiesc faptul că parada, trecând pe mijlocul străzii, îi protejază pe barmanii de la berăriile de pe un trotuar, de atacul celor cu paharele goale de pe trotuarul opus!). Parada prezintă costume, unelte agricole ușoare și dansuri ale locuitorilor din toate satele din jur, ocolește mai toate străzile și durează destul de mult. Am făcut și un filmuleț, dar mă îndoiesc de faptul că ar dori cineva să-i vadă pe nemți la paradă - chiar dacă e una a costumelor populare. Parcul se umple de lume, la fel și străzile din jurul lui. Toți, dar TOȚI, cu câte ceva în mână : un corn, o gogoașă, un cârnat, (iar în celalată mână - ce altceva decât o bere!), o bomboană - ăștia nu au bere! , - încă, bagă în ei de parcă s-ar apropia Apocalipsa! Și asta TOATĂ ZIUA! Prin parc și prin mulțime se plimbă tineri și tinere pe picioroange, costumați în diferite feluri, costumație pe care o schimbă de câteva ori pe parcursul zilei. Pe mici scene ridicate pe aleea principală de lângă parc, grupuri de oameni în vârstă, dar și mai tineri, dansează dansuri populare germane, costumați, bineânțeles, în costume populare. Iar seara, Festivalul luminilor! Se aprind tot felul de lumini, becuri, lumânări, lampioane, care crează o atmosferă de basm! Nu am cuvinte să vă pot descrie frumusețea sărbătorii, pozele o vor face mult mai bine decât mine! Și, ca totul să fie perfect, seara, pe lângă lumini de toate formele, mărimile și culorile - artificii! Minute întregi, deasupra Castelului Schlosschen, au explodat o groază de artificii într-un spectacol extraordinar. Am un filmuleț și cu artificiile! Dorește cineva? NU! Îmi închipuiam eu!

Și acest spectacol de lumini părea că nu se mai termină!

-

Se termină, în schimb, poliloghia mea care, sper eu, poate va tenta pe cineva!

Îmi cer scuze pentru mulțimea pozelor, am „tăiat “cât am putut mai multe, deși mi-a fost greu să aleg!

Închei aici invitația-review la Bad Nenndorf, sperând că v-am prezentat ceva (cât de cât) atrăgător! Toate cele bune!

---
Impresii încărcate de puiutea in 24.11.2014 21:10:04

Validat / Publicat: 24.11.14 23:22:19


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2660


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (puiutea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32150 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de puiutea? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[24.11.14 23:21:35]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descopera Hanovra/Hannover" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[25.11.14 01:27:50]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[25.11.14 07:43:57]
» mesaj pers

   Interesant subiect, excelent prezentat - Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinaro
[25.11.14 10:00:49]
» mesaj pers

   @puiutea - Buna dimineata!

Am un filmuleț și cu artificiile! Dorește cineva?
: V-ati grabit sa raspundeti "nu". Si daca eu va zic ca da, vreau? ;)

   Am si eu o verisoara care locuieste de ani de zile prin zona, si ma tot roaga sa o vizitez. Poate pun excursia pe harta vacantelor mele. Odata ajunsa acolo, cu siguranta imi voi aduce aminte de dvs. si poate ajung si la... relax.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- puiutea
[25.11.14 12:28:28]
» mesaj pers

   @webmaster13 - Mulțumesc mult, e foarte bine! Multă sănătate! Parcă mi-ați "citit" sufletul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- puiutea
[25.11.14 12:39:36]
» mesaj pers

   @alinaro - Îl montez și... vineeeeee! Dacă vă hotărâți să mergeți, căutați pe net DATA PRECISĂ când se ține Festivalul luminilor! El singur, și tot merită plimbarea! Dar mai sunt de văzut destule prin zonă, dacă vă hotărâți pentru la anul, pot întreba pe cei doi "oameni ai locurilor", prietena și verișoara, pentru amănunte! Sărut mâna!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- puiutea
[25.11.14 15:35:31]
» mesaj pers

   @puiutea - L-am încărcat pe You Tube, adresa este : youtu.be/gqwyKXzXCew.

   Am mai postat unul, cu parada costumelor Adresa lui este : youtu.be/impDWitjQjA.

   Asta până rezolvă web rugămintea! Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[25.11.14 20:02:59]
» mesaj pers

   @puiutea - Zuper! Pai se putea altfel. Puiutea trade mark.

   O intrebare: ce v-a deprimat asa de sunteti negativist?

   dar mă îndoiesc de faptul că ar dori cineva să-i vadă pe nemți la paradă - chiar dacă e una a costumelor populare. =iote ca io vreau!

   [Am un filmuleț și cu artificiile! Dorește cineva? NU! Îmi închipuiam eu! =subscriu @alinaro: DA, vreau

   Se termină, în schimb, poliloghia mea care, sper eu, poate va tenta pe cineva!

   Îmi cer scuze pentru mulțimea pozelor, am „tăiat “cât am putut mai multe, deși mi-a fost greu să aleg! = mie mi se par putine.

   Deci, heben Sie den Kopf (adica fruntea sus, romane!) si va mai astept cu plimbari d-astea relaxante (si eu vreau pe "melc"!)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- puiutea
[25.11.14 20:27:48]
» mesaj pers

   @Zoazore - Ca întotdeauna, spiritual și amabil! Am eu, așaaa, un sentiment de inferioritate, ceva înnăscut - n-ai ce-i face! Lasă melcu', du-te în pădure (ce rău îmi pare de pozele de acolo!) ! Dar să vezi sărbătoarea, trei zile de mâncare și (mai ales) băutură - pentru cine poate să ducă! Multă sănătate și toate cele bune!

   P.S. Pentru filmulețe - defilarea și artificiile am dat două adrese pentru YouTube, dacă ești amator!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[48] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2009] Pădurea de fagi contorsionați. Fotografie luată de pe net. -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576066">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576066"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576066">Şterge vot</a></div><span id="v9576066" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576066)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576066Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576066MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2009] Pădurea de fagi contorsionați. Fotografie luată de pe net.
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2009] Foișor și arteziene în Kurkpark -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576068">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576068"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576068">Şterge vot</a></div><span id="v9576068" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576068)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576068Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576068MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2009] Foișor și arteziene în Kurkpark
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [AUG-2009] Arteziana din punctul central al parcului -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576070">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576070"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576070">Şterge vot</a></div><span id="v9576070" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576070)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576070Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576070MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2009] Arteziana din punctul central al parcului
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [AUG-2009] Aleea pietonală de lângă parc. Cu ocazia serbării, se va umple de lume! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576072">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576072"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576072">Şterge vot</a></div><span id="v9576072" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576072)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576072Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576072MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2009] Aleea pietonală de lângă parc. Cu ocazia serbării, se va umple de lume!
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2009] Tunel natural întâlnit în lungile plimbări. -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576073">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576073"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576073">Şterge vot</a></div><span id="v9576073" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576073)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576073Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576073MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2009] Tunel natural întâlnit în lungile plimbări.
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2009] Dreapta sau stânga? Nu contează, Pământul e rotund! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576075">Şterge vot</a></div><span id="v9576075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2009] Dreapta sau stânga? Nu contează, Pământul e rotund!
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2009] Turnul de observație, acum înutil scopului pentru care a fost construit! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576076">Şterge vot</a></div><span id="v9576076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2009] Turnul de observație, acum înutil scopului pentru care a fost construit!
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2009] În fața casei, de dimineață. -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576077">Şterge vot</a></div><span id="v9576077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2009] În fața casei, de dimineață.
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2009] Restaurantul din pădure - bembererece... -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576080">Şterge vot</a></div><span id="v9576080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2009] Restaurantul din pădure - bembererece...
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2009] Una din multele alei -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576083">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576083"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576083">Şterge vot</a></div><span id="v9576083" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576083)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576083Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576083MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2009] Una din multele alei
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2009] 'Lacul codrilor, albastru... ' -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576085">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576085"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576085">Şterge vot</a></div><span id="v9576085" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576085)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576085Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576085MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2009] "Lacul codrilor, albastru... "
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2009] Căderea mică de apă, inutilă datorită scăderii nivelului apei din lac -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576087">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576087"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576087">Şterge vot</a></div><span id="v9576087" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576087)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576087Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576087MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2009] Căderea mică de apă, inutilă datorită scăderii nivelului apei din lac
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2009] Nu sunt lumânări, sunt conuri! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576094">Şterge vot</a></div><span id="v9576094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2009] Nu sunt lumânări, sunt conuri!
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2009] Pregătiri pentru serbare! Seara, conurile vor fi luminate! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576096">Şterge vot</a></div><span id="v9576096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2009] Pregătiri pentru serbare! Seara, conurile vor fi luminate!
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2009] Baloane cu aer cald. Pentru plimbări, pentru reclamă! Să le vedeți diseară! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576100">Şterge vot</a></div><span id="v9576100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2009] Baloane cu aer cald. Pentru plimbări, pentru reclamă! Să le vedeți diseară!
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2009] Totul este pregătit pentru spectacolul serii! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576112">Şterge vot</a></div><span id="v9576112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2009] Totul este pregătit pentru spectacolul serii!
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2009] LIchterfest (Festivalul Luminilor) ! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576115">Şterge vot</a></div><span id="v9576115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2009] LIchterfest (Festivalul Luminilor) !
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2009] Ce altă reclamă putea fi pe balon decât una de bere! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576118">Şterge vot</a></div><span id="v9576118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2009] Ce altă reclamă putea fi pe balon decât una de bere!
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [AUG-2009] Mai sus, scris cu lumânărele BAD NENNDORF! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576120">Şterge vot</a></div><span id="v9576120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2009] Mai sus, scris cu lumânărele BAD NENNDORF!
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P24 [AUG-2009] Balonul cu (reclama de) bere! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576122">Şterge vot</a></div><span id="v9576122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2009] Balonul cu (reclama de) bere!
foto puiutea [24.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P25 [AUG-2009] Feerie nocturnă! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576124">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576124"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576124">Şterge vot</a></div><span id="v9576124" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576124)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576124Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576124MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2009] Feerie nocturnă!
foto puiutea [24.11.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2009] Fără cuvinte! Și totuși... -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576127">Şterge vot</a></div><span id="v9576127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2009] Fără cuvinte! Și totuși...
foto puiutea [24.11.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [AUG-2009] Efect de senzație al celui urcat pe papainoage! Mișcarea brațelor creează un efect extraordinar! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576129">Şterge vot</a></div><span id="v9576129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [AUG-2009] Efect de senzație al celui urcat pe papainoage! Mișcarea brațelor creează un efect extraordinar!
foto puiutea [24.11.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [AUG-2009] Din nou, fără cuvinte... -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576131">Şterge vot</a></div><span id="v9576131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [AUG-2009] Din nou, fără cuvinte...
foto puiutea [24.11.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [AUG-2009] A doua zi, petrecerea continuă cu alte atracții. A crescut un pom pe trotuar! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576133">Şterge vot</a></div><span id="v9576133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [AUG-2009] A doua zi, petrecerea continuă cu alte atracții. A crescut un pom pe trotuar!
foto puiutea [24.11.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [AUG-2009] 'Omul balon' facănd... baloane! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576135">Şterge vot</a></div><span id="v9576135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [AUG-2009] "Omul balon" facănd... baloane!
foto puiutea [24.11.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [AUG-2009] Bulibășeala de pe lume! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576136">Şterge vot</a></div><span id="v9576136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [AUG-2009] Bulibășeala de pe lume!
foto puiutea [24.11.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [AUG-2009] Din nou, omul arbore! -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576139">Şterge vot</a></div><span id="v9576139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [AUG-2009] Din nou, omul arbore!
foto puiutea [24.11.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [AUG-2009] Zâne sau harpii? -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576142">Şterge vot</a></div><span id="v9576142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [AUG-2009] Zâne sau harpii?
foto puiutea [24.11.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [AUG-2009] Din mitologia germană. -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576144">Şterge vot</a></div><span id="v9576144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [AUG-2009] Din mitologia germană.
foto puiutea [24.11.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [AUG-2009] Zeul Wotan? -- foto by <b>puiutea</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av576145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv576145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=576145">Şterge vot</a></div><span id="v9576145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(576145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f576145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e576145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [AUG-2009] Zeul Wotan?
foto puiutea [24.11.14]
# [0 PMA, fara bonus]

[48] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.130305051804 sec