55756 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Excursie Pompei şi/sau Vezuviu

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.11.2014
DE
Avatar amero
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 17.04.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2014
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Pompei - orasul adormit sub cenusa Vezuviului


   Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
  Urmare de aici

  POMPEI

  Acces prin : Porta Marina, Porta Nocera / Amfiteatro si Piazza Esedra (ceva mai departe la aprox. 20 minute distanta de cele doua porti de intrare principale). Piazza Esedra era destinata in general sclavilor, Orasul mai avea o poarta de intrare Porta Ercolano in zona de N-V care ducea spre Herculanum orasul frate mai mic inghitit si el de cenusa vulcanului Vezuviu.

  ORGANIZATORICE

  Din Neapole spre Pompei: Circumvesuviana Station Villa Dei Misteri cu coborare pe platforma parter a garii

  Din Sorrento - Stazione Circumvesuviana aceeasi statie cu cobarare in subsol sau pe platforma / parter.

  Din autostrada se intra prin Piazza Porta Marina Inferiore

  Program noiembrie – martie 8,30 – 17 ultima intrare la ora15,30; aprilie – octombrie 8,30 – 19,30 ultima intrare la ora 18.

  Bilet – 11 Euro; Intrare libera copii sub 18 ani si peste 65 ani UE.

  Exista :Turul de 2 ore, Turul de 4 ore si Turul de 6 ore (cu audioghid) acopera bineinteles suprafete si edificii mai mari sau mai mici depinde de optiunea fiecaruia. Bineinteles orice turist poate petrece cate ore doreste pentru vizitarea orasului daca nu este in grup organizat.

  Am intrat prin Piazza Amfiteatro si am iesit pe Porta Marina acolo era de fapt malul marii insa dupa eruptie zona a devenit tampon asa incat zona de litoral a orasului s-a marit.

  La sosirea in gara chiar in cladirea adiacenta se afla sediul unei agentii care invita turistii dornici sa aiba si un ghid de limba engleza (rusa si franceza la cerere) contra sumei de 12 eur sa formeze un grup pentru vizitarea orasului. Initial nu am considerat ca ar fi necesar insa uitandu-ne cu atentie pe harta orasului ne-am dat seama ca poate singuri numai cu harta in mana am fi ratat obiective importante si nici nu am fi avut parte de “explicatii” calificate. In cele din urma ne-am alaturat unui grup constituit ad hoc din turisti de toate varstele si nationalitatile, preponderent din englezi si nordici.

  Ghida, o tanara foarte simpatica, vorbitoare de lb. engleza de buna calitate, foarte prietenoasa si foarte bine pregatita cu raspunsuri competente pentru orice intrebare adresata ne-a colindat printre ruinele orasului cca 3 ore.

  Trecand pe langa restaurantele si chioscurile cu amintiri , strabatand Vialle delle Ginestre si apoi Via Plinio am ajuns dupa cateva minute de mers la poarta a II a a intrarii in orasul ruina acoperit de cenusa . Temperatura suficient de ridicata pentru luna octombrie cca 28 de grade ne-a obligat sa ne aprovizionam cu sticle de apa si am purces la drum. La casa de bilete am primit cate o harta a orasului si ne-am aventurat pe aleea strajuita de copaci umbrosi spre zona Amfiteatru a orasului.

  Pe harta sunt trecute 67 de puncte de vizitat, case, teatre, lupanarul (casa prostituatelor) piatete, temple, cladirile administrative.

  Strazile sunt si ele bine marcate si cu siguranta daca nu veti avea ghid va veti descurca studiind cu rabdare harta primita si audioghidul aferent. Orasul este impartit pe harta pe 9 zone (Regio), zonele cu cele mai multe obiective sunt nr.7 si 8.

  Orasul Pompei fondat in secolul VIII – idH. cu influente etrusce, grecesti, romane a devenit in anul 80 IdH colonia romana denumita Colonia Cornelia Venera Pompei. Orasul a murit in anul 79 dH., in 24 august cand marele sau vecin si protector, vulcanul Vezuviu din inaltimea sa de 1277 m s-a trezit furios aruncand asupra acestuia o coloana de fum, foc si apoi de cenusa care s-a revarsat spre oras timp de 12 ore. Cei 25000 de locuitori debusolati la inceput au incercat sa fuga dar chiar si cei ce s-au refugiat pe malul marii si nu au fost acoperiti de cei 6 m de materie neagra au fost sofocati de gazele si cenusa care le-a facut aerul irespirabil. Din cele 66 de ha pe care se intindea orasul au fost descoperite 44 de ha.

  Orasul a fost descoperit din intamplare in 1748 dupa ce inaintea lui fusese descoperit fratele mai mic Herculanum care a avut aceeasi soarta. La inceputul secolului XX a inceput a fi vizitat de turistii dornici sa vada o civilizatie de acum peste 2000 de ani apusa din furia dezlantuita a vulcanului Vezuviu.

  Intrarea noastra s-a facut cu un prim obiectiv Necropoli di Porta Nocera. Prima oprire a fost la Odeon, teatru care putea adaposti peste 1000 de spectatori, constructie in stil grecesc speciala pentru concerte si spectacole ale mimilor, spatiu generos, strajuit de coloane de marmura impecabil conservate.

  Intrand pe Viale Amfiteatro am ajuns in Piazza cu acelasi nume unde se afla bineinteles Amfiteatrul - Marele Teatru construit in anii 200-150 idH intr-o cavitate naturala a dealului unde se desfasurau spectacolele, concerte, piese de teatru, tragedii si comedii sustinute de actori calificati in domeniu, nu din randul sclavilor. Avea peste 5000 de locuri iar la necesitate se aseza o panza numita velarium fixata de partea superioara a edificiului pentru protejarea spectatorilor de eventualele intemperii. Amfiteatrul este o bucurie a ochiului, are o acustica generoasa (am testat-o si noi) si transmite o senzatie de libertate deosebita.

  Urcand pe Via di Castricio trecand pe langa Casa di Octavius Quartio si Casa della Venere in Conchiglia incepi sa intri in atmosfera orasului adormit sub cenusa acum mai bine de 2000 de ani.

  Asa cum le spune si numele sunt case in care au locuit cetatenii orasului atunci cand au fost surprinsi de eruptia vulcanului. Ni s-a spus ca peste 90% dintre ruinele orasului s-au conservat integral, numai cca 10% dintre acestea au fost “reconditionate ” spre a se mentine.

  O casa in stil pompeian chiar daca nu foarte spatioasa avea decoratiuni bogate multe dintre ele avand si acum fresce remarcabile. Existau pe acele timpuri adevarate norme in constructie asa incat o casa era alcatuita din vestibule (un hol care dadea in atrium), o deschidere partial descoperita in care se afla impuluvium (unde se colecta apa de ploaie) perisilium o gradina interioara spre care dadeau camerele. Casele de locuit erau evidentiate prin zona de deschidere a usilor care nu era foarte mare in comparatie cu usile magazinelor care erau de dimensiuni mai mari. Deosebirea dintre ele se remarca de asemenea si prin faptul ca locul usilor era pentru case usor retras spre interior pe cand pentru magazine era chiar in strada. Casele aveau in dotare plitele termice pentru pregatirea hranei care se pot observa chiar si acum.

  Strazile orasului erau pietruite si strabatute de o retea de canalizare. Se vad si acum urme ale canalizarii iar pe centrul strazilor sunt asezate pietre mai mari in general de forma dreptunghiulara sau patrata care erau montate pentru a se trece peste ele, deoarece in acea perioada orasul mai era strabatut si de alte mici vietati mai putin prietenoase precum soareci asa incat oamenii sa fie feriti de inconvenientul intalnirii directe cu acestea.

  Intrand pe una dintre strazile principale ale orasului Via deli Abbondanza obiectivele incep sa se aglomereze. Am trecut pe langa Casa di Julio Polibio pe care am lasat-o pe mana dreapta .

  Un popas deosebit am facut la Terme Centrali. Baile nu erau importante numai pentru igiena, aici se intalneau membrii de vaza ai orasului, se facea politica, se inchegau prietenii sau se puneau la cale rafuieli politice. Nu erau foarte multi oameni bogati care sa-si permita frecventarea bailor in consecinta nu sunt nici foarte multe bai publice. Baile sunt separate, cele mai mari, generoase ca dimensiuni sunt ale barbatilor iar cele mai mici ale femeilor. Fiecare baie avea 4 spatii, vestiarul, camera pentru baie rece, cu apa calduta si apoi ultima cu apa fierbinte . Incalzirea apei se facea prin tevi cu apa calda care traversau peretii. Exista si o piscina exterioara.si totodata un spatiu verde unde se facea gimnastica. Tot pe Via Stabiana se afla si Terme Stabiane la fel de interesante ca si cele pomenite mai sus.insa ceva mai mici.

  Vis-à-vis de terme pe partea stanga se afla Templul Isidorei, Teatro Grande , dar si Cazarma gladiatorilor precum si Forum Triunghiular, Templul lui Jupiter

  Intorcandu-ne pe Via del Abbondanza si intrand pe Vicolo del Lupannare am ajuns intr-o zona intens vizitata caci lupanarul – casa prostituatelor este bine conservata si datorita faptului ca este unul dintre locurile in care se mai pastreaza inca frescele originale ne fiind permisa fotografierea in interior. Aici sunt cateva incaperi in care se practica cea mai veche meserie din lume, nu foarte mari, dar bine intretinute.In incaperi se afla inca fresce ce ilustreaza diferite pozitii pe care le practicau prostituatele asa incat clientul isi putea alege mai lesne partenera in raport de dorinta sa. Prostitutia era practicata de catre sclavele aduse in oras si locul este insemnat chiar pe strada principala a orasului printr-un insemn reprezentand un organ barbatesc cioplit pe bucatile mai mari de piatra amplasate pe mijlocul strazii.

  Revenind pe strada principala au inceput sa se aglomereze diversele obiective precum Templul lui Vespasian, Templul lui Augusta, Casa de Vanatoare, Brutaria lui Modesto, Templul lui Apollo si bineinteles Piata Centrala a orasului, Forumul Roman, o piata rectangulara de cca 40 / 150 m inchisa de Capitolum. Aici sunt coloanele de marmura foarte bine conservate ale templelor, judecatoria si sediul administrativ.

  Piata centrala a orasului – Maccellum care avea zona pentru legume, separat de zona pentru carne unde se si sacrificau animalele dar si zona de peste.

  Exista tot aici depozitate si expuse intr-o expozitie in aer liber (obiectele cele mai multe se afla in muzeul de arheologie din Napoli) artefacte, vase de ceramica, corpuri contorsionate, un caine care pazea casa stapanului, un copil, un barbat, o femei insarcinata, o paine, unelte agricole ,surprinse de furia unui zeu care a erupt asupra orasului lava si fierbinteala ei, facand aerul irespirabil si acoperind cu cenusa tot ce i-a stat in cale.

  Urcand putin spre nord vest spre Poarta Ercolano pe Via della Fortuna am admirat Casa Poetului Tragic, Casa Chirurgului, Casa Fantanii Mici.

  Si intorcandu-ne pe Via Marina pentru a iesi pe Porta Marina am putut admira Basilica, Templul lui Venus dar si marea vazuta in departare in toata splendoarea ei facand ceea ce face de mii de ani frematand suparata la orice semn de pericol pe care nemilosul vulcan l-ar putea da.

  In Pompei poti petrece cate ore vrei admirand o civilizatie apusa acum 2000 de ani respirand aerul care parca tot mai miroase a cenusa sau calcand pe caldaramul de pe care urmele de lava inca nu au disparut.

  Va doresc tuturor vacante frumoase

  Pe web il rog daca poate introduce Massimo Ranieri cu Rumba de scugnizzi - multumesc.

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de amero in 24.11.2014 16:42:39

  Validat / Publicat: 24.11.14 18:50:28


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 6252


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (amero); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  79150 PMA (din 64 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de amero? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmaster33
  [24.11.14 17:24:40]
  » mesaj pers

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [24.11.14 18:52:43]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - TEOANCA
  [24.11.14 19:09:18]
  » mesaj pers

     Minunat! Tocmai mă pregăteam să scriu și eu povestea mea cu Vezuviu și Pompei văzute în aceeași zi.

     M-a impresionat profund Pompei. Îmi doream de muuult să-l văd dar nu am crezut că poate fi atât de mare și atît de bine păstrat. Iar când l-am vizitat m-am simțit mică și neinteresantă în fața unei asemenea civilizații.

     Mă simt acum ca un ucenic care-și admiră maestrul. Nu am atîtea date și nici răbdarea necesară să le scriu.

     Felicitări! Pompeiul trebuie văzut dragii mei. Dar mai întâi citiți ce a scris @amero.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - mireille
  [24.11.14 19:30:07]
  » mesaj pers

     @amero... bună seara, primul vot a curs de la mine... am revăzut prin textul si prin pozele tale excursia mea în Pompei, cu ceva timp în urmă...

     ... Am retrăit o pagină de istorie năprasnică, scrisă cu foc, într-un oraș înfloritor învins de marele Vezuviu, m-am simtit tristă și am auzit printre rănduri suspine, lacrimi, geamătul mortii, chipuri ale suferintei pietrificate, intr-un oras ca o stafie... toată plimbarea prin istorie, pe mine m-a răvăsit complet... da, Pompeiul trebuie văzut odată în viată.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - amero
  [24.11.14 19:38:57]
  » mesaj pers

     @webmasterX - multumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - amero
  [24.11.14 19:47:47]
  » mesaj pers

     @TEOANCA - multumesc ptr. apreciere si eu am fost captivata de aceasta civilizatie ingropata de cenusa vulcanului. poate datorita ghidului care a avut rabdarea si maiestria de a ne prezenta cu profesionalism orasul am avut si date mai multe. astept cu mult interes si povestea ta care va fi cu siguranta minunata. din pacate din motive obiective nu am urcat pe Vezuviu ci am preferat sa vizitez Sorrento in dupa amiaza aceleasi zile.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - amero
  [24.11.14 19:51:55]
  » mesaj pers

     @mireille - draga mea colega sensibila, ai dreptate si eu am fost marcata de vizita facuta pe ruinele unui oras infloritor cu... canalizare si institutii ale statului puternice cu peste 2000 de ani in urma. natura este forta suprema si omenirea nu i s-a putut opune niciodata. multumesc pentru vizita

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dan&Ema
  [24.11.14 20:20:12]
  » mesaj pers

     foarte frumos si am devenit curios cum o fi sa calci pe acele meleaguri ascunse secole in sir in cenusa vulcanica si lava solidificata

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - amero
  [24.11.14 20:59:38]
  » mesaj pers

     @Dan&Ema - este o experienta frumoasa plina de incarcatura emotionala. multumesc ptr. vizita

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - ariciu
  [25.11.14 00:11:53]
  » mesaj pers

     Ce mi-ai adus aminte de excursia noastră de acum un an jumate pe acolo, excursie care a marcat "debutul meu afaistic". Mi-a făcut o reală plăcere să retrăiesc momentele de atunci.

     Excelent review! Felicitări! :*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - amero
  [25.11.14 07:17:58]
  » mesaj pers

     @ariciu - multumesc ptr vizita

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Michi
  [27.11.14 07:53:42]
  » mesaj pers

     N-am avut curaj să scriu despre Pompei aşa că m-am limitat la Ercolane, mai puţin vizitat decât primul, de zece ori mai mic dar cu clădiri mai bine conservate. Reviewul tău plin de amănunte completează ceeace nu ştiam. Felicitări.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - amero
  [27.11.14 08:48:31]
  » mesaj pers

     @Michi - multumesc ptr. vizita, m-a impresionat Pompeiul, din pacate la Ercolano nu am fost.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - zuftim
  [28.11.14 19:54:49]
  » mesaj pers

     Va felicit si eu pentru deosebita serie de reviewuri despre Capri - coasta Amalfi - Sorrento - Pompei. Este, sunt convins, un taram de vis, a carui vizitare o pregatesc, in paralel cu vizitarea unor noi insule cicladice. Oricum, indiferent cand voi apuca sa vizitez aceasta zona superba din sudul Italiei, reviewurile dumneavoastra imi vor fi de un real folos, pe langa valoarea intrinseca. Deci, bogatie informationala utila plus o forma de expunere scrisa agreabila. Minunat!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - adrianbogdan
  [29.11.14 12:34:05]
  » mesaj pers

     Am acordat votul 50, il meriti pe deplin.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - amero
  [29.11.14 16:27:52]
  » mesaj pers

     @zuftim - multumesc ptr. vizita si aprecieri. din pacate nu am reusit sa merg pe toata coasta, zona este extrem de frumoasa si bogata din toate punctele de vedere, inclusiv valoarea umana. va doresc sa calatoriti si sa ne povestiti cu talentul care va caracterizeaza.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - amero
  [29.11.14 17:20:25]
  » mesaj pers

     @adrianbogdan - multumesc foarte mult, sincer nu m-am gandit nici o clipa cand am scris rew. ca va fi citit si notat caci este o "destinatie" aparte, spectaculoasa prin date istorice si incarcatura emotionala si nu prin peisaje deosebite si nici macar o recomandare expresa de vacanta. insa pentru cei care merg in zona este o experienta de viata deosebita.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - buterfly
  [29.11.14 20:07:50]
  » mesaj pers

     Frumos, complet, perfect! O destinatie superba si o poveste minunata!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Yersinia pestis
  [04.12.14 18:17:32]
  » mesaj pers

     Foarte frumos și complet reviewul, mulțumesc pentru datele transmise! Ce ți-e, bre, cu cenușa asta, cum păstrează ea o grămadă de chestii! Până la urmă Pompei este demonstrația clară a faptului că o nenorocire poate veni oricând! . Să fim, totuși, optimiști și, să spermăm că, pentru următorii 4000 de ani, nu vor mai fi necazuri de-astea! :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - TraianS
  [04.12.14 18:40:01]
  » mesaj pers

     Citeam zilele astea o carte de Lucian Blaga in care, printre altele, povesteste despre o excursie facuta cu scoala, in Italia.

     Cu vaporul de la Constanta, cu un stop la Constantinopole, acostare undeva in sudul Italiei, dupa care cu trenul, prin Napoli spre Roma etc.

     In cursul vizitei la Pompei, copilului Blaga avea sa-i ramana in minte imaginea mulajului unui caine, despre care avea sa scrie o poezie mai tarziu.

     Am cautat in seara asta poezia si cred ca se potriveste temei acestui review. Sper sa va placa.

     

     Cainele din Pompei

     

     Vazui in Pompei acel cane roman.

     Asa ni-l voira zeitele sortii -

     mulaj conservat in materia mortii,

     sa nu-l putrezeasca nici ploaie, nici an.

     

     Iesise sa scape de norul din usa,

     de noaptea cazuta din munte cu foc.

     Dar canele, scurt rasucindu-se-n loc,

     se stinse ranjind si muscand din cenusa.

     

     Te vad Dumnezeule - plumb, scrum si nor -

     odata venind peste mine prin usa,

     din muntele cerului, cutropitor.

     

     Scapa-voi doar pana in poarta. Apoi

     musca-voi in Tine, a lumii cenusa.

     Tiparul in Tine pastra-mi-l-voi.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
  - amero
  [04.12.14 22:38:11]
  » mesaj pers

     @căpcă1 - multumesc ptr. vizita, da, cenusa asta pastreaza niste amintiri... de acum 2000 de ani. cine stie ce ne rezerva viata... vorba cantecului che sara, sara...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - amero
  [04.12.14 22:45:28]
  » mesaj pers

     @TraianS - multumesc, ca intotdeauna ecourile tale ma coplesesc, iti multumesc, acum sincer, am vazut mulajele, nu stiu de ce nu m-au impresionat peste masura, mai curand mi-au transmis un sentiment aparte cladirile cu fresce extrem de bine conservate si... alte pietre. experienta este unica insa, poate daca vizitam si Ercolanum nu eram atat de "marcata" dar nu am mai avut timp si sincer in acea zi am vrut sa ma bucur putin de Sorrento, o mica bijuterie a coastei amalfitane.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [25] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [OCT-2014] harta cu obiectivele principale ale orasului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575879">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575879"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575879">Şterge vot</a></div><span id="v9575879" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575879)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575879Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575879MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [OCT-2014] harta cu obiectivele principale ale orasului
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [OCT-2014] in zona garii, in fata celor doua porti centrale de intrare se afla cateva restaurante si magazine cu souveniruri -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575880">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575880"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575880">Şterge vot</a></div><span id="v9575880" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575880)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575880Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575880MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [OCT-2014] in zona garii, in fata celor doua porti centrale de intrare se afla cateva restaurante si magazine cu souveniruri
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [OCT-2014] pe aleile cu leandri infloriti care strajuiesc zidurile orasului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575883">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575883"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575883">Şterge vot</a></div><span id="v9575883" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575883)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575883Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575883MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [OCT-2014] pe aleile cu leandri infloriti care strajuiesc zidurile orasului
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]  P06 [OCT-2014] intram in teatrul grecesc Odeon, coloane grecesti. -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575884">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575884"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575884">Şterge vot</a></div><span id="v9575884" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575884)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575884Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575884MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [OCT-2014] intram in teatrul grecesc Odeon, coloane grecesti.
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [OCT-2014] acelasi teatru grecesc -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575885">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575885"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575885">Şterge vot</a></div><span id="v9575885" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575885)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575885Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575885MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [OCT-2014] acelasi teatru grecesc
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [OCT-2014] Amfiteatrul - Teatrul Mare care adapostea peste 5000 de spectatori, unde se jucau tragediile si comediile vremii, se tineau concerte si se organizau 'serbarile' orasului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575887">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575887"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575887">Şterge vot</a></div><span id="v9575887" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575887)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575887Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575887MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [OCT-2014] Amfiteatrul - Teatrul Mare care adapostea peste 5000 de spectatori, unde se jucau tragediile si comediile vremii, se tineau concerte si se organizau "serbarile" orasului
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [OCT-2014] vedere din apropierea amfiteatrtului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575888">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575888"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575888">Şterge vot</a></div><span id="v9575888" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575888)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575888Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575888MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [OCT-2014] vedere din apropierea amfiteatrtului
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [OCT-2014] printre ruinele orasului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575889">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575889"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575889">Şterge vot</a></div><span id="v9575889" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575889)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575889Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575889MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [OCT-2014] printre ruinele orasului
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [OCT-2014] plitele termice ale unui magazin/restaurant al orasului, bine conservate intre zidurile orasului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575893">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575893"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575893">Şterge vot</a></div><span id="v9575893" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575893)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575893Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575893MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [OCT-2014] plitele termice ale unui magazin/restaurant al orasului, bine conservate intre zidurile orasului
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [OCT-2014] imagine din interiorul unei curti a orasului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575899">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575899"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575899">Şterge vot</a></div><span id="v9575899" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575899)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575899Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575899MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [OCT-2014] imagine din interiorul unei curti a orasului
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [OCT-2014] o strada principala a orasului cu zidurile caselor bine conservate -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575905">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575905"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575905">Şterge vot</a></div><span id="v9575905" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575905)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575905Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575905MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [OCT-2014] o strada principala a orasului cu zidurile caselor bine conservate
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [OCT-2014] spatiul verde amenajat in imediata apropiere a bailor care servea pentru efectuarea exercitiilor de gimnastica -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575907">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575907"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575907">Şterge vot</a></div><span id="v9575907" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575907)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575907Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575907MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [OCT-2014] spatiul verde amenajat in imediata apropiere a bailor care servea pentru efectuarea exercitiilor de gimnastica
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [OCT-2014] frescele bine conservate aflate pe zidurile bailor centrale ale orasului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575911">Şterge vot</a></div><span id="v9575911" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575911)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575911Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575911MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [OCT-2014] frescele bine conservate aflate pe zidurile bailor centrale ale orasului
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [OCT-2014] imagine din interiorul bailor centrale ale orasului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575915">Şterge vot</a></div><span id="v9575915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [OCT-2014] imagine din interiorul bailor centrale ale orasului
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [OCT-2014] fresce care au rezistat aflate in interiorul bailor -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575917">Şterge vot</a></div><span id="v9575917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [OCT-2014] fresce care au rezistat aflate in interiorul bailor
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [OCT-2014] semnul care indica drumul spre lupanar, aglomeratie mare la fotografiat printre turistii amuzati. -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575918">Şterge vot</a></div><span id="v9575918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [OCT-2014] semnul care indica drumul spre lupanar, aglomeratie mare la fotografiat printre turistii amuzati.
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [OCT-2014] intrarea in lupanar -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575919">Şterge vot</a></div><span id="v9575919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [OCT-2014] intrarea in lupanar
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P21 [OCT-2014] o ultima vedere asupra intregului ansamblu inainte de plecare -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575920">Şterge vot</a></div><span id="v9575920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [OCT-2014] o ultima vedere asupra intregului ansamblu inainte de plecare
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [OCT-2014] interior cu stucatura conservata din baia femeilor -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575921">Şterge vot</a></div><span id="v9575921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [OCT-2014] interior cu stucatura conservata din baia femeilor
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P23 [OCT-2014] un scurt popas in Forumul orasului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575922">Şterge vot</a></div><span id="v9575922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [OCT-2014] un scurt popas in Forumul orasului
  foto amero [24.11.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P24 [OCT-2014] In zona 'centrala ' a orasului - Forumul -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575923">Şterge vot</a></div><span id="v9575923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [OCT-2014] In zona "centrala " a orasului - Forumul
  foto amero [24.11.14]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [OCT-2014] cateva obiecte de ceramica expuse in expozitia care gazduieste artefacte ale orasului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575924">Şterge vot</a></div><span id="v9575924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [OCT-2014] cateva obiecte de ceramica expuse in expozitia care gazduieste artefacte ale orasului
  foto amero [24.11.14]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [OCT-2014] Piata comerciala a orasului, cu zona de sacrificare si vanzare a animalelor pe fundal si zona de peste pe centru. -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575925">Şterge vot</a></div><span id="v9575925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [OCT-2014] Piata comerciala a orasului, cu zona de sacrificare si vanzare a animalelor pe fundal si zona de peste pe centru.
  foto amero [24.11.14]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [OCT-2014] bucatelele mici de piatra alba care erau montate intre bucatile de piatra mari ale strazilor aveau un efect fosforescent asa incat la lumina lunei erau de mare ajutor calatorilor nocturni ai orasului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575928">Şterge vot</a></div><span id="v9575928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [OCT-2014] bucatelele mici de piatra alba care erau montate intre bucatile de piatra mari ale strazilor aveau un efect fosforescent asa incat la lumina lunei erau de mare ajutor calatorilor nocturni ai orasului
  foto amero [24.11.14]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [OCT-2014] vedere asupra zidurilor orasului -- foto by <b>amero</b> [uploaded 24.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av575929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv575929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=575929">Şterge vot</a></div><span id="v9575929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(575929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f575929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e575929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [OCT-2014] vedere asupra zidurilor orasului
  foto amero [24.11.14]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.134229898453 sec