ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.11.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 10 nopți
familie cu copii
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 21 MIN

Kaliakra Superior - vacanţă ieftină şi plăcută în extrasezon!

TIPĂREȘTE

Zilele reci şi mohorâte din ultima vreme şi un guturai sâcâitor m-au făcut să stau mai mult timp în casă şi să umblu puţin în „sertarul” amintirilor din vacanţă. M-am gândit că iubiţi marea la fel de mult ca şi mine şi poate v-ar fi pe plac o poveste cu soare, valuri şi pescăruşi, cu dimineţi în care te trezeşti din somn şi constaţi fericit că n-ai nicio grijă...

Anul acesta am fost la mare de două ori (în mai şi în septembrie) în aceeaşi staţiune, Albena şi la acelaşi hotel, Kaliakra Superior.

La sfârşitul lunii mai am avut câteva zile libere după o lungă perioadă foarte aglomerată. Mintea mea parcă refuza să-şi mai facă datoria iar soluţia a găsit-o fiul meu:”Ce-ar fi să pleci undeva cu tata câteva zile să te odihneşti? ” E bine să-i asculţi şi pe copii câteodată! Singurul scop al scurtei noastre vacanţe fiind odihna, am început să caut variante cât mai convenabile ca preţ. Nu mă gândisem la mare dar vremea frumoasă de început de vară şi ofertele mai mult decât tentante ne-au făcut să alegem, fără a sta prea mult pe gânduri, Albena. Ne-am orientat spre Sandy Beach, un hotel pe care pusesem ochii de mai multă vreme. Linişte, aer curat, un hotel decent, marea pe care o iubesc în orice anotimp, preţ convenabil... Exact ce ne trebuia pentru o vacanţă, ce-i drept scurtă dar necuprinsă în planurile financiare ale familiei!

Am plătit pentru Sandy Beach dar cu doar două zile înainte de plecare am primit un telefon de la agenţia de turism prin care eram informaţi că Sandy Beach avea să se deschidă câteva zile mai târziu decât fusese prevăzut, motiv pentru care urma să ne petrecem concediul la Kaliakra Superior. Am acceptat bucuroşi această variantă, hotelul ne era cunoscut din septembrie 2008 când am ajuns la Kaliakra într-un mod asemănător. Plătisem atunci pentru Flamingo Grand dar acesta a fost gazda unui eveniment cu o numeroasă participare internaţională si restul turiştilor au fost redirecţionaţi către alte hoteluri. Nu alesesm niciodată Kaliakra dar era a doua oară când ajungeam la acest hotel...

Pentru că am plecat doar eu şi soţul meu ne-am hotărât să mergem cu autocarul. În funcţie de zilele în care am găsit locuri la autocar, am micşorat scurta vacanţă la doar cinci zile. La sfârşitul lunii mai am găsit o singură firmă de transport care efectua curse zilnice pe litoralul bulgăresc, majoritatea începându-şi activitatea din 1 iunie.

Preţul transportului dus-întors a fost de 30 euro de persoană. Am plecat din Bucureşti de la Gara de Nord, peste drum de coloane. În acelaşi loc ne-a adus autocarul şi la întoarcerea din vacanţă. Am fost foarte mulţumiţi de confortul oferit, de şoferii punctuali şi amabili dar mai ales de orele de plecare din Bucureşti şi Albena.

Am pornit din Bucureşti la ora 6 şi am ajuns la Albena la ora 10 şi 20 minute, cu două opriri de un sfert de oră pe traseu, la Giurgiu şi la o benzinărie pe autostrada spre Varna. Am fost avantajaţi de ora matinală a plecării, am ieşit foarte repede din Bucureşti, drumul spre Giurgiu a fost puţin aglomerat şi în vamă am stat doar câteva minute. Autocarul nu a intrat în Varna, la intrarea în oraş a făcut stânga spre Dobrici, evitând astfel aglomeraţia şi timpul pierdut la semafoare. Cei aproximativ 40 km de drum bun şi liber au fost parcurşi în circa 30 minute şi autocarul ne-a lăsat în parcarea mare de la intrarea în Albena, foarte aproape de cel mai înalt hotel al staţiunii, Dobrudja. Ordinea în care au fost lăsaţi pasagerii a fost Albena-Nisipurile de Aur-Constantin şi Elena, invers decât îmi aminteam de la ultima noastră călătorie cu autocarul care a fost, dacă bine ţin minte, prin 2009.

De la autocar puteam lua trenuleţul-3 leva de persoană sau un taxi-10 leva cursa spre oricare hotel al staţiunii. La hotel Kaliakra mai mergea o familie, astfel încât am luat acelaşi taxi şi am împărţit costul călătoriei.

La întoarcere turiştii au fost preluaţi în ordine inversă: Constantin şi Elena-Nisipuri –Albena. Ora de plecare pentru turiştii din Albena a fost 17 şi 30 minute, astfel încât am mai câştigat o zi de vacanţă!

La începutul lunii septembrie am avut misiunea să pregătesc vacanţa la mare pentru întreaga familie. Bunicii şi nepotul urmau să revină în Bucureşti după vreo două luni de vacanţă la ţară. Plănuisem să plecăm la mare într-o zi de sâmbătă, pe 9 septembrie, urmând să ne decidem între Flamingo Grand, Ralitsa şi Kaliakra. Parcă Ralitsa ni s-a părut prea departe de plajă... Flamigo-nu ne deranja că oferă doar demipensiune dar ne-am temut de gălăgia de la terasele din centrul staţiunii... Kaliakra deja îl ştiam foarte bine, întrunea toate cerinţele noastre dar nu avea liber decât de luni, 11 septembrie. Am supus la vot-Ralitsa sau Flamingo pentru 8 nopţi sau Kaliakra-6 nopţi? Hotărâre în unanimitate:Kaliakra!

De astă dată am plecat cu autoturismul urmand traseul pe care am mers cu autocarul, fara sa mai intram in Varna asa cum faceam pana acum. La întoarcere am ales varianta prin Silistra. Deşi drumul este mai scurt pe la Silistra am parcurs distanţa în acelaşi timp... La întoarecere s-a adăugat timpul de aşteptare la bac şi traversarea Dunării între Silistra şi Ostrov. Trecerea Dunării cu bacul costă 40 lei de autoturism dar pentru mine este o plăcere! Apele învolburate ale fluviului, pescăruşii care se rotesc deasupra apei par o iluzorie prelungire a vacanţei la mare...

Kaliakra, hotelul în care am petrecut 10 nopţi în acest an (4 în mai şi 6 în septembrie) este binecunoscut multor turişti români. Cu câţiva va ani în urmă a avut perioada lui de glorie, când biletele pentru întreg sezonul estival se terminau încă din iarnă, imediat ce se puneau în vânzare iar preţurile se rotunjeau de o vară la alta... Era recomandat de agenţiile din România ca fiind cel mai grozav hotel cu ultra all inclusive de pe litoralul bulgăresc! Pe măsură ce preţurile au tot crescut, devenind după mine exagerat de mari, turiştii români s-au orientat spre alte hoteluri şi staţiuni din Bulgaria şi au descoperit multe hoteluri la fel de bune sau mai bune decât mult râvnitul Kaliakra.

Situat în prima linie de hoteluri, aproape de capătul de nord al Albenei, între Dobrotitsa şi Arabella Beach (ultimul hotel din staţiune), Kaliakra are două corpuri distincte care comunică între ele, Kaliakra Standard şi Kaliakra Superior. Kaliakra Standard are camere mici, majoritatea cu vedere laterală la mare în timp ce Kaliakra Superior este construit aproape paralel cu plajă iar camerele sunt foarte spaţioase. Recepţia, restaurantul, barurile, piscinele, plaja, toate serviciile oferite de hotel sunt identice pentru toţi turiştii hotelului Kaliakra, singura diferenţă între cele două corpuri fiind dimensiunea camerei şi desigur tariful plătit, mai mic pentru cei cazaţi în corpul standard al hotelului.

Recepţia hotelului nu impresionează la prima vedere dar este un loc plăcut, curat, cu fotolii confortabile şi televizoare cu ecran mare. Aici se află un magazin cu diverse produse cosmetice şi de plajă, o sală cu calculatoare, camera pentru depozitat bagaje, un bar „garnisit” cu de toate dar şi atât de necesarele toalete. Sunt două uşi spre exterior, una spre parcare alta spre piscine şi plajă.

Este afişat programul excursiilor opţionale, una dintre ele agenţiile organizatoare fiind o firmă de turism românească ce are reprezentant în Albena. Tot la parterul hotelului este afişat orarul zilnic al activităţilor propuse de echipa de animatori, pentru copii şi adulţi.

Pentru numerar nu trebuie să părăsiţi hotelul, există ghişeu de schimb valutar la recepţie şi bancomat chiar la intrarea în hotel dinspre parcare. Noi am preferat să scoatem bani cu cardul de la bancomat pe măsură ce am avut nevoie de numerar. La magazine am plătit de multe ori direct cu cardul.

Personalul de la recepţie este politicos, receptiv, încearcă să mulţumească pe toată lumea şi oferă toate informaţiile necesare despre hotel şi staţiune.

În mai am ajuns devreme şi am fost rugaţi să aşteptăm până la ora 14. Am primit imediat brăţarile pentru a beneficia de toate serviciile şi după ce am lăsat bagajele în camera specială, ne-am băut cafeaua la barul de pe faleză, ne-am plimbat, am mâncat de prânz şi am revenit la recepţie puţin după ora 13. Ni s-a spus că puteam încerca şi mai devreme, camera era gata de ceva timp...

În septembrie am ajuns după 12 şi am primit imediat două dintre cele trei camere rezervate pentru familia noastră. După ce am mâncat am primit şi cea de-a treia cameră. Accesul în camere se face cu cheie, cartela este folosită doar pentru energia electrica.

Parcarea este amenajată în spatele hotelului iar dacă nu mai sunt locuri libere se poate parca în siguranţă pe strada din apropiere. Suma plătită este 6 leva pentru un autoturism, indiferent de numărul de zile petrecute în staţiune.

Tot de la recepţie am primit parola pentru internet wireless gratuit. Începând cu sezonul 2014 toţi turiştii cazaţi în staţiunea Albena beneficiază de internet gratuit pe plajă, în zona piscinelor precum şi în recepţia hotelurilor şi în apropierea acestora. Dacă vreţi să utilizaţi internetul în cameră puteţi plăti la recepţie suplimentar pentru acest serviciu. În cazul nostru, ne-a interesat internetul doar în timpul vacanţei din luna septembrie. Mai corect spus, pe fiul meu l-a interesat...

Dacă doriţi prosoape pentru plajă primiţi carduri de la recepţie în schimbul unei garanţii care se restituie după predarea prosoapelor, la finalul sejurului. Cu aceste carduri puteţi lua prosoape de lângă piscină care se schimbă ori de câte ori este nevoie. Noi am preferat să le folosim pe cele aduse de acasă!

În mai am primit cameră la etajul 7 al hotelului. Am fost încântată! Priveliştea este minunată, se vede marea din pat... Am petrecut ore întregi în balcon, privind spre linia orizontului unde albastrul-verde al mării şi azuriul cerului se contopeau într-o nuanţă greu de definit, schimbătoare de la o clipă la alta. Spectacolul mării, plaja pregătită pentru primii turişti ai sezonului... linişte întreruptă doar de strigătul pescăruşilor care planau deasupra hotelului... Ne-am odihnit mintea şi privirea cinci zile, am adunat soare şi culoare în suflet cât să ne ajungă până în septembrie când ştiam că vom reveni cu băiatul şi bunicii la mare!

În septembrie am primit camere alăturate la etajul doi, practic etajul unu al hotelului. Am rugat recepţionera să ne caute camere mai sus, a fost drăguţă şi a încercat să ne ajute dar nu ne putea oferi nici măcar două camere pe acelaşi palier. Decât trei camere cu vederea minunată la mare pe care o visasem toată vara dar risipite pe trei etaje diferite ale hotelului am acceptat ce ni s-a oferit iniţial, trei camere grupate la etajul unu. Familia mea a fost mulţumită, eu fiind singura care-şi doreşte din suflet să vadă marea din balcon! Şi am văzut-o şi de astă dată... Din camera mea se vedea chiar bine, la pachet cu mirosul de chiftele şi cu muzica „zdup-zdup” de la piscina hotelului Dobrotitsa... Acum, să nu fiu cârcotaşă, dimineţile şi serile au fost minunate! Nu m-au deranjat dacât în vreo două nopţi nemţii din Kaliakra Standard care comunicau la două noaptea prin urlete între balcoane de la etaje diferite...

Dar uşoara mea nemulţumire a fost compensată din plin de fericirea feciorului nostru! Fiind foarte aproape de piscina hotelului Dobrotitsa (situata aproape sub balcoanele noastre) a avut internet wireless în cameră gratis. Mai puteam eu să cer cameră mai sus?!

Camerele duble sunt foarte spaţioase, luminoase, cu balcon mare dotat cu măsuţă şi fotolii din plastic şi uscător de rufe. Există două tipuri de camere duble:cu pat matrimonial imens şi canapea extensibilă sau cu pat matrimonial ceva mai mic, pat de o persoană şi canapea extensibilă, acesta din urmă ideală pentru familiile cu doi copii mărişori sau trei adulţi şi un copil. La solicitarea turiştilor hotelul oferă gratuit paturi speciale pentru bebelusi.

Camerele sunt mochetate, mobilierul este banal, din PAL deschis la culoare, în stare bună. Saltelele, pernele, pilotele sunt de foartă bună calitate! Sunt suficiente spaţii pentru bagaje, încălţăminte, haine: dulapuri pe hol şi în baie, dulap pentru pantofi, pentru cosmetice, sertare la noptiere...

Pe măsuţa rotundă am găsit o farfurie cu fructe. Frumos gestul, chiar dacă poţi să-ţi iei şi singur câteva fructe de la restaurant sau de la snack-bar.

Cine doreşte să-şi facă o cafea cu noaptea-n cap şi să admire răsăritul soarelui din balcon sau să bea un ceai seara nu trebuie să-şi aducă fierbătorul de acasă. În camere există cană electrică pentru fiert apa, ceşcuţe, linguriţe. Cana este utilă şi pentru tinerii părinţi care trebuie să pregătească laptele pentru copilaşi. Veţi găsi în cameră pliculeţe de ness, ceai, zahăr alb, brun, îndulcitor pentru diabetici. Cameristele ar trebui să înlocuiască zilnic pliculeţele consumate dar de cele mai multe ori s-au făcut că nu observă... Nu este o problemă, la restaurant şi la toate barurile există o mare varietate de ceaiuri asa ca puteţi să vă alegeţi ceaiul preferat şi să luaţi câteva plicuri de zahăr în cameră.

Baia m-a impresionat mai mult decât camera propriu zisă, o baie pe care ţi-ai dori-o şi acasă: mare, cu două chiuvete, cabină de duş, wc-ul separat de restul băii, dulap în care am găsit perne şi pături de rezervă, oglinjoară pentru machiaj montată pe perete, telefon, cuier. Trei tipuri de prosoape albe din bumbac, inscripţionate cu numele hotelului, dozator cu gel de duş, săpun solid, periuţe şi pastă de dinţi, aparat şi spumă de ras, cutie cu şerveţele montată în perete între cele două chiuvete, două suluri de hârtie igienică. Primul meu gând a fost:”Oamenii ăştia s-au gândit chiar la toate... ” Am avut apoi un scurt moment de satisfacţie răutăcioasă:”Au pus telefon in baie dar au uitat tocmai uscătorul de păr! ”Ei bine, nu! L-am găsit într-unul dintre sertarele de sub chiuvete.

Am remarcat totuşi că nu sunt halate şi papuci de baie dar pentru noi chiar n-a contat. Oricum hotelul nu are centru Spa drept pentru care s-or fi gândit că nu are omul ce face cu halatul...

Televizorul nu este de pe vremea bunicii, nici ultimul răcnet dar cui îi pasă de televizor la mare, mai cu seamă dacă vremea e frumoasă!? Am gasit si si un post romanesc, TVR International. Seiful se află în dulap insa n-am avut cine ştie ce valori cu noi, aşa că nu i-am acordat atenţie... Răcitorul este mascat de dulăpiorul care seveşte şi ca măsuţă pentru televizor. L-am oprit ca să nu mă deranjeze zgomotul! Conţinutul minibarului este înclus în preţ:două sticle mici cu apă plată, două cu apă carbogazoasă, două cutii de bere şi două cutii mici cu nectar. Nu se mai completează pe parcursul sejurului, indiferent de numărul de zile pe care le petreceţi în hotel.

Instalaţia de climatizare este eficientă, temperatura poate fi reglată de la panoul montat pe perete. Foarte important- funcţionează şi dacă scoateţi cartela pentru lumină! Deşi am fost în vacanţă la sfârşitul lunii mai şi în septembrie am prins zile călduroase şi era nevoie să pornim aerul condiţionat la mijlocul zilei.

Toate bune şi frumoase în ceea ce priveşte cazarea dar trebuia să existe şi un aspect mai puţin plăcut... Am găsit camerele curate la venire (mai puţin balcoanele) dar cameristele sunt extrem de superficiale şi uneori chiar nepoliticoase. Au intrat zilnic în camere doar pentru a lua gunoiul, a schimba prosoapele şi a pune un sul de hârtie igienică iar după patru nopţi au schimbat lenjeria de pat. Nu au completat dozatorul cu gel de duş chiar dacă s-a terminat... Nici asta nu ne-a deranjat prea tare, am avut motiv să dăm o raită prin bazar şi să ne răsfătăm cu săpunuri, şampoane, geluri şi creme cu miros de trandafir ori levănţică! Dacă am întâlnit cameristele şi le-am oferit o atenţie, au aspirat mocheta, au spălat pe jos în baie şi au lăsat două săpunele.

Oriunde mergem încercăm să păstrăm ordinea şi îi respectăm pe cei care trudesc pentru ca noi să ne simţim bine în concediu dar la mare oricât ai fi de atent este puţin probabil să nu aduci nisip pe picioare în camere. Este absolut necesar să aspiri mocheta iar de curăţat baia, ce să mai zic...

Clar, n-am fost mulţumită de curăţenia din camere, nici în mai nici în septembrie! Kaliakra nu excelează la acest capitol şi nu cred că am avut noi „norocul” să nimerim cameriste mai puţin interesate...

Dacă în camere se face curat „de ochii soacrei”, în restul hotelului şi în spaţiul exterior ce aparţine acestuia (holuri, recepţie, restaurant, zona piscinelor, plaja), se acordă o mult mai mare atenţie curăţeniei.

Să trecem acum la mâncare şi băuturi... La acest capitol n-am avut nicio nemulţumire: mâncare diversificată, gustoasă, proaspătă, de calitate bună de dimineaţa până seara târziu. Mofturoşii, persoanele care ţin un regim special, copiii- cu toţii găsesc ceva pe plac...

Dacă în mai am considerat că mâncarea este bună, bine gătită şi suficient de variată, în septembrie am fost de-a dreptul încântaţi de diversitatea, modul de prezentare şi calitatea preparatelor!

Restaurantul este elegant, spaţios, luminos, cu terasă spre piscină şi mare şi peretele dinspre pădure din sticlă. Atât în mai cât şi în septembrie hotelul a fost plin dar am găsit întotdeauna mese libere. Personalul restaurantului debarasează rapid mesele şi se aştern feţe de masă curate ori de câte ori este nevoie.

Chiar şi cu câteva minute înainte de ora limită a programului de masă există toate sortimentele de mâncare, tăvile se înlocuiesc înainte de a se consuma în totalitate.

Micul dejun este grozav, cel mai variat pe care l-am întâlnit până acum la un hotel! Pâine şi chifle de toate neamurile-albă, integrală, neagră, cu seminţe, graham... Găseai pâine crocantă, gata prăjită dar şi prăjitor ca s-o pregăteşti după voia ta. Mezeluri variate şi de bună calitate, mai multe feluri de măsline, ouă fierte, peşte afumat şi marinat, brânzeturi excelente (telemea, caşcaval, brânză topită, ruladă de şuncă cu caşcaval, brânză proaspătă de vacă dar şi sortimente simandicoase gen emmentaler ori brânză cu mucegai), delicioasa plăcinta tradiţională bulgărească (banita), gogoşi, frigănele, croisante, pateuri (bune cele cu brânză şi spanac), sandvişuri calde cu şuncă şi caşcaval. Nu lipseau costiţa prăjită, crenvurştii şi cârnăciorii iar bucătarii preparau pe loc omlete, ouă ochiuri, clătite şi vaffe.

Puteai alege legume proaspete sau la cuptor- bune de tot ciupercile şi roşiile cu cimbru! Copiii dar şi cei mari erau încântaţi de orez sau griş cu lapte, chec, brioşe, prăjituri gen negresă sau pandişpan cu fructe. Iaurtul este foarte bun, atât cel obişnuit simplu sau cu fructe dar mai ales cel tradiţional bulgăresc din lapte integral, gros ca smântâna. Am mai avut acest tip de iaurt la micul dejun doar la Club Evrika în Sunny Beach şi mi-a plăcut foarte mult. Am mâncat în fiecare dimineaţă combinat cu miere şi nuci, cu stafide sau cu fructe din compot. Delicios!

Ce mai găseai la micul dejun: cereale, muesli, cremă de ciocolată gen finetti, mai multe tipuri de gem, miere, stafide, nuci, seminţe, curmale, caise uscate, smochine, salată de fructe... Existau şi boluri cu miere de pin amestecată cu seminţe de mai multe feluri, nuci, stafide, bucăţele de fructe uscate. Alături de iaurtul bulgăresc preferatele mele au fost clătitele cu miere de pin cu miez de nucă!

Atât la micul dejun cât şi la prânz şi cină au fost fructe din belşug, mai puţine feluri în mai şi foarte multe în septembrie. Portocalele şi grefurile erau tăiate felii iar bananele decojite, tăiate jumătăţi şi uneori cu miere. Desigur, fi-meu nici n-a vrut să se atingă de ele pe motiv că oxidează... Recunosc, avea şi el dreptate! Dacă în mai alături de fructele tăiate am găsit doar mere şi kiwi în septembrie a fost un adevărat răsfăţ: pere foarte gustoase, struguri albi şi negri, prune, piersici, pepene roşu şi galben, mere de mai multe feluri. La micul dejun am avut în fiecare zi salată de fructe. La toate mesele au fost două-trei tipuri de compot foarte bun de piersici, căpşuni, prune.

La prânz şi cină-o supă cremă de legume şi o ciorbă cu carne, acceptabile dacă adăugai după gust verdeaţă, ardei iute, crutoane, smântână din bolurile aşezate alături. M-au impresionat salatele-8 tipuri de salate proaspete, diferite la fiecare prânz şi cină. Existau şi legume se sezon tăiate şi diverse sosuri din care îţi puteai alcătui propria salată precum şi acrituri (castraveţi, sfeclă roşie, gogonele).

Atât la prânz cât şi seara bucătarii pregăteau friptură, cârnaţi şi legume la grătar, cartofi prăjiţi, paste cu sos peste care puteai adăuga brânză sau caşcaval ras.

Pe lângă mâncarea pregătită pe loc aveai de ales între 4-5 feluri de preparate cu carne (fripturi la cuptor, şniţele, pilaf, tocăniţe, musaca, lasagnia, ardei umpluţi...). Am lăudat cu toţii muşchiul de vită cu sos de afine, excelent pregătit. Porcul şi puiul n-au lipsit din meniul zilnic dar au gătit şi vită, iepure, raţă, curcan, miel. Eu mânânc şi carne dar prefer lactatele şi mâncărurile din legume. Am fost încântată să găsesc sufleuri şi budinci preparate pe gustul meu, puţin sărate şi condimentate la care am adăugat iaurt şi verdeaţă şi au fost delicioase.

La Kaliakra am mâncat cel mai bun peşte de când mergem în vacanţă pe litoralul bulgăresc! A fost şi pangasius de vreo două ori dar în rest ne-au răsfăţat cu crap, păstrăv, multe feluri de peşte de mare... Ei, da uite că am vrut ceva şi n-au avut:usturoi!

Prăjiturile- nu foarte multe feluri, unele prea colorate şi cu multă cremă. Mi-au plăcut torturile cu cremă de vanilie şi glazură de ciocolată sau caramel şi merele coapte cu nucă şi scorţişoară.

În mai nu au fost seri festive dar în septembrie am prins seara pescărească şi seara bulgărească. Foarte frumos, personalul costumat în ton cu tema, cât despre preparate ce să mai vorbim... La seara pescărească au fost pregătiţi fel de fel de peşti, fructe de mare şi icre, „vedeta” fiind un peşte uriaş din care bucătarul împărţea doritorilor. Mare succes a avut şi tortul uriaş, decorat cu sirene!

Seara bulgărească a fost cu adevărat specială. Am fost întâmpinaţi cu rachiu de caise şi muzică, cu ştergare populare pe mese iar mâncarea era aşezată în vase de ceramică. Un adevărat festival gastronomic, au fost prezentate multe feluri tradiţionale bulgăreşti:supă tarator (preparată din iaurt subţire cu castraveţi, usturoi şi chimen, foarte răcoritoare), miel pregătit ca de Sf. Gheorghe, pilaf dobrogean, sarmale cu orez fără carne în foi de viţă, kavarma, kebabce (un fel de mici), ciuski burek (ardei copţi umpluţi cu bânză prăjiţi), frigărui, sirene po shopski (felii de brânză telemea cu ardei copt, roşii şi ou la cuptor), baniţa, salată snejanka (asemănătoare cu tzatziki). Şi multe altele pe care nu mi mai amintesc...

Bucătarul felia o mare pulpă de porc alături, garnitura fiind o iahnie de fasole asemănătoare cu a noastră. Şefa de sală a pregătit un desert special, piersici flambate, in timp ce tanara directoare a hotelului servea oaspeţii cu iaurt bulgăresc la care adăuga după preferinţele fiecăruia miere, dulceaţă, nuci. Bravo lor! Îşi promovează tradiţiile cu evidentă mândrie iar turiştii străini sunt încântaţi.

În restaurant veți găsi în patru locuri obişnuitele maşinării pentru cafea, dozatoare pentru sucuri, bidoane cu apă plată, multe tipuri de ceaiuri (bulgăreşti dar şi din gama nemteasca Dellmayar), pliculeţe cu zahăr şi îndulcitor gen aspartam, lămâie. Sucurile mi s-au părut foarte proaste dar nici nu sunt mare amatoare... Am băut cu plăcere ceaiuri, apă plată şi carbogazoasă cu gheaţă şi lămâie, compot, ayran. Sucul natural de mere produs la Albena este chiar bun. Există şi de vânzare, ambalat în cutii de carton. Nu te poţi plânge că sucurile sunt proaste, sunt suficiente variante mult mai sanatoase!

În restaurant sunt butoiaşe cu vin alb şi roşu iar la dozatoarele pentru sucuri există apă carbogazoasă pentru cine doreşte să combine vinul. La hotelul Kaliakra se pot bea şi diferite sortimente de vinuri ambalate la sticlă, vin spumos dar nu vă bazaţi pe părerea mea şi a familiei mele în privinţa băuturilor alcoolice decât ca o simplă inventariere... Am băut totuşi cu plăcere sangria pe care am descoperit-o doar la barul din restaurant! Despre bere soţul meu mi-a spus că este cam slăbuţă dar totuşi plăcută la gust.

Să nu-i uit pe Cerasela şi Arpad- Frenesy Duo din Mediaş-care fac si mai frumoase serile petrecute in restaurantul hotelului Kaliakra din Albena. Nu-ţi vine să mai pleci... Noi îi ştiam din 2008, cântă la fel de bine melodii româneşti, ruseşti, bulgăreşti, nemţeşti şi sunt sigură că şi datorită lor sunt turişti care revin an de an la Kaliakra!

Dacă nu vreţi să plecaţi de pe plajă pentru masa de prânz aveţi altenativa terasei de lângă piscină unde găsiţi pizza bună (nu am gustat-o dar băiatului mei i-a plăcut) mici, fripturi, uneori macrou la grătar foarte bine pregătit, paste, cartofi prăjiţi, salată, fructe, biscuiţi, fursecuri fără cremă. Nu căutaţi îngheţată în restaurant, există doar la afară la terasă- în permanenţă 4-5 feluri, de la Nestlle, excelentă!

La sfârştul lunii mai nu se instalase grătarul din grădină dar în septembrie era în fiecare seară un bucătar de serviciu afară unde pregătea fripturi, ardei şi roşii coapte până la sfârşitul cinei. În prima seară ne-a auzit vorbind româneşte şi ne-a invitat la masa :„Poftiţi la ceafă şi cotlet de porc! ”

În afara barului din restaurant, deschis doar în timpul prânzului şi cinei mai sunt încă trei baruri: lobby bar (alături de recepţie, cu mese în interior şi o mică terasă-deschis pe toată durata zilei), barul de la piscină şi lounge bar (la parterul corpului Kaliakra Standard cu terasă spre faleză). Acesta din urmă a fost favoritul meu! O încântare să-mi beau cafeaua de dimineaţă privind plaja şi marea... Părerea mea ar fi sa nu vă beţi cafeaua în restaurant, vă va dezamăgi cu siguranţă! La toate barurile se prepară cafea expresso de două tipuri-Lavazza şi Dellmayer. Foarte bună dar tare de te ia ameţeala şi ţineţi cont că eu beau cafea puţină dar concentrată... adăugam puţină apă fierbinte dar cine doreşte poate cere lapte.

Ce am mai văzut pe la baruri- sucuri neacidulate la sticlă de multe feluri gen Prigat, uneori Pepsi light, suc de roşii şi lapte la cutie, băuturi alcoolice de multe feluri bulgăreşti şi străine dar noi n-am încercat decât vermutul. Am cerut de două Martini alb şi cred că asta am primit dar la cât mă pricep eu... Se preparau multe cocktailuri, cu sau fără alcool. Am încercat doar Tequilla sunrise şi ne-a plăcut.

La lobby bar se află o vitrină frigorifică de unde poţi să-ti apă plată ambalată la 1,5 l. Foarte bună ideea, luam apă rece şi pahare de unică folosinţă când plecam pe plajă şi nu mai trebuia să ne tot plimbăm pe la baruri, mai ales că ai mei beau apă, nu glumă! Toată ziua cărăm şi acasă... Gata, am cam terminat cu restaurantele şi barurile!

Trebuie să amintesc tânăra echipă de animatori, simpatici, energici, talentaţi... Mi-au plăcut la fel de mult ca cei de la hotelurile Grifid din Nisipurile de Aur. În serile ploioase sau reci discoteca pentru copii şi spectacolele se ţin într-o sala de la parterul hotelului iar când vremea e frumoasă, afară. Am apreciat seara de folclor bulgăresc cu un program susţinut de o cântăreaţă şi dansatori care au reusit sa ridice turiştii în picioare dar şi serile în care tinerii de la Kaliakra ne-au uimit cu adevărat... Nu ştiu dacă bulgarii au vreo emisiune de genul „Bulgarii au talent” dar copiii ăia chiar ar putea participa la competiţii de acest gen! Mi-au plăcut seara de cabaret, cea de rock and roll şi cea în care au prezentat dansuri din folclorul ţărilor de unde vin cei mai mulţi turişti. Au jucat băieţii Căluşarii de parcă ar fi fost născuţi la nord de Dunăre iar cazaciocul i-a făcut pe ruşi să se entuziasmeze de-a dreptul!

Hotelul are o piscină exterioară pentru adulţi şi una mai mică, pentru copii dar turiştii cazaţi la Kaliakra se pot bălăci şi în piscina hotelului Arabella Beach de alături. Noi am fost la piscină doar în luna mai când apa mării era prea rece pentru baie. Am preferat la fel ca cei mai mulţi turişti piscina de la Arabella Beach, mai mare, cu adâncime variabilă şi apă mai caldă, numai bună pentru înot.

Hotelul Kaliakra nu are piscină interioară, saună, sală de fitness. Oferă servicii de masaj, cu reducere pentru clienţii hotelului. La parterul hotelului există o masă de tenis şi una de biliard. Începând din vara trecută pune la dispoziţia turiştilor biciclete gratuit, amatorii de plimbare trebuie doar să lase o garanţie la recepţie.

Chiar pe plajă se află un mic loc de joacă pentru copii. Foarte aproape, lângă bazar şi hotelul Dobrotitsa, se află un părculeţ mai mare, probabil cel mai frumos din Albena cu leagăne şi un vapor de piraţi.

Plaja este minunată, lată, foarte curată, fără negustori ambulanţi ori muzică la volum maxim. Singurii care treceau pe plajă erau tinerii fotografi costumaţi în fel şi chip! Intrarea în apă este lină, în apropierea ţărmului adâncimea apei este foarte mică.

Se poate ieşi spre plajă din recepţie sau direct de la parterul corpului superior, pe aleea ce traversează spatiul verde de lângă piscina hotelului Dobrotitsa. O altă variantă-cea mai spectaculoasă- este liftul panoramic, cu pereţi din sticlă din Kaliakra Standard care te duce cel mai aproape de plajă. Sunt suficiente şezlonguri şi umbrele pentru toţi oaspeţii hotelului, salteluţele se plătesc separat-2 leva de persoană pe zi-dar noi am folosit prosoapele şi a fost suficient. Pe plajă sunt destule coşuri de gunoi, de culori diferite pentru hârtie, plastic, resturi menajere, duşuri, cabine pentru cei care vor să-şi schimbe costumele de baie.

Mai ales seara este atât de multă linişte la ţărmul mării... În septembrie am prins o vreme minunată, cu soare blând şi apa foarte caldă. Seara nu plecam până aproape să se întunece, chiar dacă nu mai era soare ne bălăceam precum copiii şi ne întorceam cu hainele ude la ora când lumea pleca la plimbare...

Foarte bună ideea bibliotecilor de pe plajă, una dintre ele amplasată chiar pe plaja hotelului Kaliakra! Se oferă cărţi în limba bulgară, rusă, română, germană, franceză, engleză. Un tânăr noteză într-un catastif titlul şi autorul cărţii date cu împrumut şi hotelul unde este cazat turistul care împrumută cartea. Fără nume... se mizează pe corectitudinea celor care doresc să citească o carte în concediu! Am fost încântată să găsesc şi să citesc Albena, numele eroinei povestirii scrise de Iordan Iovkov devenind peste ani numele unei staţiuni de la ţărmul bulgăresc al Mării Negre! Cartea tradusă în limba română se găsea de vânzare şi la recepţia hotelului.

Ne-am odihnit cu adevărat la hotel Kaliakra, nu sunt terase în apropiere care ar putea deranja. Ne-am plimbat prin staţiunea curată, verde, plină de flori, cu bănci pe faleză şi locuri de joacă pentru copii. În mai Albena era mai frumoasă ca o grădină botanică, cu trandafiri de toate culorile ce răspândeau o mireasmă ameţitoare... Curată şi îngrijită era Albena şi în august dar bieţii trandafiri au resimţit din plin urmările inundaţiilor devastatoare din luna iunie!

În rest, bazarul şi tarabele ofereau cam tot ce ai avea nevoie în concediu, pentru cei mici existau tentaţii la tot pasul menite să scoată mereu ceva bani din buzunarele părinţilor şi bunicilor. Trenuleţul care străbate staţiunea până în celălalt capăt, la hotel Gergana are capătul chiar lângă hotelul Kaliakra. Iar Balcicul cu lumina sa specială şi uimitoarele grădini ale Castelului Reginei Maria este la doi paşi de Albena...

Dar despre cum arată staţiunea Albena şi ce oferă turiştilor de toate naţiile, într-un episod viitor!

Ne-am simţit foarte bine în concediul nostru la mare în două acte de anul acesta. Atât în mai cât şi în septembrie am plătit un preţ excelent, în jur de 25 de euro de persoană pe zi, ceva mai mult pentru camera single. Merita cu siguranţă mai mult decât am plătit noi, a fost cea mai bună ofertă pe care am găsit-o pentru o vacanţă la mare la început şi sfârşit de sezon! Vom sta cu ochii pe ofertele de la Kaliakra şi în anii viitori... Oricum noi nu mai mergem de foarte multă vreme la mare în lunile iulie şi august, iubim marea dar nu căldura şi aglomeraţia!

Pentru cei care doresc să aleagă acest hotel în plin sezon, nu ştiu ce să spun... Preţul ajunge la 90 euro de persoană la Kaliakra Superior şi eu cred că este prea mult! Dacă aş fi plătit atât cu siguranţă aş fi fost cârcotaşă, m-ar fi iritat nepăsarea cameristelor, lipsa cosmeticelor din baie, linguriţele de plastic din restaurant, salteluţele contra cost dar cam murdărele de pe plajă... La banii ăştia puteţi găsi un hotel care să aibă toate avantajele hotelului Kaliakra dar servicii ceva mai bune, un centru Spa grozav, restaurante a la carte.

Având în vedere preţul plătit noi n-am avut nicio nemulţumire, ne-am bucurat din plin de vacanţă, de mare, de tot ce ne-a oferit bun hotel Kaliakra!


[fb]
---
Trimis de Floria in 02.11.14 18:20:18
Validat / Publicat: 02.11.14 19:58:21
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4148 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel Kaliakra Superior- Camera dubla, spatioasa si luminoasa.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 74200 PMA (din 60 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    19 ecouri scrise, până acum

    Dan&Ema
    [02.11.14 20:09:31]
    »

    Primul vot si primele felicitari!

    Dan

    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
    [02.11.14 21:03:16]
    »

    @Floria -

    Felicitări pentru vacanțele avute la Kaliakra și pentru review-ul extrem de detaliat.

    Mă bucur să constat că standardele acestui hotel s-au păstrat de-a lungul anilor, contrar unor impresii mai puțin pozitive citite între timp.

    Am remarcat totuşi că nu sunt halate şi papuci de baie dar pentru noi chiar n-a contat.

    Ești sigură că nu erau în dulapul de baie? Noi acolo am găsit halatele albe și pufoase, așezate frumos pe umeraș.

    ”Au pus telefon in baie dar au uitat tocmai uscătorul de păr! ”Ei bine, nu! L-am găsit într-unul dintre sertarele de sub chiuvete.

    Cam la fel am gândit și eu. Am descoperit uscătorul de păr din sertar abia în a treia zi a sejurului și după ce îmi achiziționasem unul din Varna.

    Arya
    [02.11.14 23:11:24]
    »

    @Floria:

    Superbonus binemeritat!

    puiutea
    [03.11.14 10:55:22]
    »

    Un review excelent, la fel și fotografiile. Se confirmă ceea ce am mai spus și altădată : sunt hoteluri de 4* și hoteluri de PATRU STELE! Toate cele bune!

    Husky
    [03.11.14 17:05:25]
    »

    @puiutea:

    Stelele ca stelele, dar in acest caz pretul face diferenta. Kaliakra ofera, dar si costa mai mult ca alte hoteluri tot foarte bune, unele chiar de cinci stele (vezi Duni Marina Royal).

    puiutea
    [03.11.14 18:50:07]
    »

    @Husky - Nu chiar! Am stat la Park Hotel Golden Beach, 4 stele, cu 500 euro, din 23 până în 30 august (7 nopți) și nu ne-au lipsit decât halatele de baie și papucii (am citit că e o dotare obligatorie) ! Dotarile de la hotelul nostru au fost la fel ca ale unor prieteni germani, cazați la Grifid Metropol - doar pe la restaurante a fost ceva mai deosebit. Deci, sunt hoteluri și hoteluri - diferă, chiar fiind la aceeași categorie. Toate cele bune!

    HYUNDA-I
    [03.11.14 21:40:38]
    »

    Suuuper!

    Bulgaria e dragostea noastra când nu avem bani prea multi si timp suficient de haladuit. Si asta de vreo 10 ani si cat putem de des. Succint e varianta optima bani/timp/distanta/recreere. Am citit cu placere aceste rânduri mai ales ca ma stapaneste aceeasi stare de -gutu rau-. Si iarna are farmecul ei pe litoralul bulgaresc, la fel ca primavara si evident vara. Anul acesta va fi al6lea an consecutiv când vom face Revelionul in Bulgaria si de fiecare data am fost super incantati.

    Toate cele bune si sanatate va dorim!

    Hyunda-I

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    FloriaAUTOR REVIEW
    [03.11.14 22:25:47]
    »

    Vă mulţumesc tuturor pentru cuvintele calde care au alungat răceala care mă necăjea de ceva timp!

    Cu drag, Floria

    FloriaAUTOR REVIEW
    [03.11.14 22:32:13]
    »

    @nicole33 - Ne-am uitat în dulap, atât în camera cât şi în baie, dar n-am găsit halate. Da, îmi amintesc că în 2008 când am mai fost noi la Kaliakra erau... Chiar nu ne trebuiau!

    Husky
    [04.11.14 18:45:50]
    »

    @puiutea:

    Mi se pare ca nu ai inteles ceea ce am vrut sa spun in ecoul anterior, altfel nu vad cum poti compara doua hoteluri care nu au in comun decat tara si numarul de stele afisate.

    Un sejur la Kaliakra in aceeasi perioada in care ai fost tu la Park Golden Beach costa peste 1000 de euro pentru 2 persoane sapte nopti, deci DUBLU fata de cei 500 de euro platiti de tine.

    Doar in principiu dotarile sunt similare in sensul ca primesti o camera, un pat, baie proprie, apa calda, trei mese pe zi si gustari, bauturi etc. In realitate, tocmai aici se vad diferentele.

    puiutea
    [04.11.14 21:05:48]
    »

    @Husky -

    ... "nu vad cum poti compara doua hoteluri care nu au in comun decat tara si numarul de stele afisate. "

    Uite așa compar :

    ASTA - "Un sejur la Kaliakra in aceeasi perioada in care ai fost tu la Park Golden Beach costa peste 1000 de euro pentru 2 persoane sapte nopti, deci DUBLU fata de cei 500 de euro platiti de tine. "

    CU ASTA - "Am stat la Park Hotel Golden Beach, 4 stele, cu 500 euro, din 23 până în 30 august (7 nopți) și nu ne-au lipsit decât halatele de baie și papucii".

    Având în vedere că am avut condiții foarte apropiate, cine crezi că e în avantaj : clientul de la Park Hotel sau clientul de la Kaliakra?

    "In realitate, tocmai aici se vad diferentele." Păi tocmai aici se văd!

    "... nu vad cum poti compara doua hoteluri care nu au in comun decat tara si numarul de stele afisate. "!!!

    Păi cum altfel?! Doar nu o să compar un hotel din Grecia de 4 stele cu unul din Turcia tot de 4 stele!!

    Andox
    [04.11.14 21:51:09]
    »

    @puiutea -

    Având în vedere că am avut condiții foarte apropiate, cine crezi că e în avantaj : clientul de la Park Hotel sau clientul de la Kaliakra?

    Doar ti se pare ca au conditii apropiate. In realitate diferenta dintre cele 2 hoteluri este foarte mare.

    Pretul face intodeauna diferenta, nu numarul de stele.

    De ex. Grand Hotel Varna este de 5*, Kaliakra este de 4*. Care crezi ca este mai bun?

    puiutea
    [04.11.14 23:06:33]
    »

    @Andox - Nici prețul nici numărul de stele nu fac diferența! Diferența o face MANAGERUL (sau managementul) acelui hotel. Adică sunt hoteluri de 5 stele, cu servicii de 4, tot așa cum sunt hoteluri de 4 stele, cu servicii de 5 stele! Avem multe reviewuri pe AFA care spun asta. Cel mai bun exemplu sunt cele două de care vorbim.

    De ce crezi că "mi se pare" doar "că au condiții apropiate"? Mi-ai citit reviewul despre Park Hotel Golden Beach? Repet, doar halat și papuci n-am avut, in rest... hai să ne jucăm :

    "Hotelul Kaliakra nu are piscină interioară, saună, sală de fitness. " Sâc, Golden Beach are!

    Am mai citit o dată reviewul și tot nu găsesc diferențe așa mari încât să justifice un preț dublu, în aceeași perioadă! Toate cele bune!

    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
    [04.11.14 23:25:50]
    »

    @puiutea -

    @Husky a spus că:

    Stelele ca stelele, dar in acest caz pretul face diferenta.

    @Andox a spus că:

    Pretul face intodeauna diferenta, nu numarul de stele.

    Sunt total de acord cu afirmațiile colegilor de mai sus deși nu cred că au reușit să te convingă.

    Nu vei putea înțelege diferențele la care se face referire până nu vei încerca hoteluri cu același număr de stele, dar din ce în ce mai scumpe și mai bune. Abia atunci vei vedea că luxul, confortul și răsfățul costă, dar îți va și plăcea cu siguranță.

    Având în vedere că am avut condiții foarte apropiate, cine crezi că e în avantaj : clientul de la Park Hotel sau clientul de la Kaliakra?

    În primul rând toate condițiile sunt foarte diferite.

    În al doilea rând nu se poate vorbi de un avantaj al unuia sau altuia din clienți. Cel mai probabil, fiecare din cei doi va fi mulțumit de alegerea făcută. Clientul de la Park va fi bucuros că a petrecut un sejur modest, dar cu bani puțini. Clientul de la Kaliakra va fi bucuros că a petrecut un sejur așa cum și-a dorit și va spune că a meritat fiecare cent din cei să zicem 1000 de euro sau mai mult plătiți.

    Ce pot să-ți spun cu certitudine este dacă un client care a fost la Kaliakra se va duce anul următor la Park va considera că și-a ratat concediul, va fi permanent nemulțumit și plin de nervi, deoarece comparațiile sunt inevitabile și toate sunt în defavoarea hotelului Park sub toate aspectele, începând cu poziționarea hotelului și terminând cu condițiile de cazare, calitatea și diversitatea mâncării și a băuturilor, omul uitând să aprecieze că nici prețul plătit nu a fost același, respectiv să-și ajusteze corespunzător așteptările.

    Arya
    [05.11.14 08:26:40]
    »

    @puiutea:

    Încerc și eu o explicație a diferențelor de preț, dar și de calitate. Unul are bani doar de cartofi prăjiți. Asta îi place și asta mănâncă. Altul, mai pretențios, mănâncă icre negre, dar plătește dublu pentru asta. Amândoi sunt sătui și mulțumiți. Cam așa stau lucrurile și cu hotelurile cu același număr de stele, dar cu prețuri mult diferite.

    tm67bru
    [05.11.14 09:13:16]
    »

    Comparaţia pe care o fac eu este cea cu maşinile - în ideea că oricine a condus realizează mai intuitiv diferenţele

    Eu, de exemplu, am un Chevrolet de care sunt fooarte mulţumit. Are toate dotările posibile (necesare/utile mie), geamuri electrice, comenzi pe volan, sisteme de asistare a şoferului etc şamd. Nu mi-aş lua un monovolum similar de la Mercedes, de exemplu, pentru că sunt chiar mulţumit cu ce am, "face" tot ce vreau de la ea. Nu am nevoie de mai mult. Sau, mai bine zis, nu sunt dispus să plătesc mai mult pentru ce aş primi în schimb.

    Cu toate acestea, un Mercedes monovolum *cu aceleaşi dotări tehnice* (acelaşi "nr de stele", cum ar veni) e... altceva. Condiţiile oferite (aka "serviicile", respectând comparaţia cu domeniul hotelier) sunt totuşi altele. Evident, şi preţul.

    Cum nimeni nu se gândeşte să compare un Chevrolet cu un Mercedes cu aceleaşi caracteristici tehnice, tot aşa nu ar trebui comparate nici două hoteluri cu aceleaşi caracteristici "tehnice", dar cu preţuri mult diferite.

    puiutea
    [05.11.14 13:38:55]
    »

    @tm67bru - Excelent exemplul, felicitări! Multă sănătate și toate cele bune! O să rămân la Loganul meu, recte hotelul "meu"!

    puiutea
    [05.11.14 13:41:34]
    »

    @Arya - De acord, foarte bun și exemplul tău! Toate cele bune!

    zuftim
    [29.11.14 08:44:18]
    »

    Foarte bun si foarte util acest review, pentru mine, in ideea unei viitoare reveniri in aceste zone turistice unde m-am simtit excelent. Albena mi-a ramas in memorie ca o statiune deosebit de frumoasa, verde, eleganta si relaxanta. Felicitari pentru review, cu ceva intarziere.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema, Floria, HYUNDA-I, nicole33, zuftim
    Alte impresii din această RUBRICĂKaliakra Superior Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065820217132568 sec
    ecranul dvs: 1 x 1