54935 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Domul din Koln. Alte biserici de vizitat

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.10.2014
DE
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 02.09.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cele douăsprezece biserici romanice din Altstadt Köln


Urmare de aici

Cea de-a doua zi petrecută în Köln a fost dedicată unui traseu prin Altstadt (orașul vechi), sugerat de un pliant pe care-l luasem cu o zi înainte de la Oficiul de Turism, pliant al cărui titlu, tradus, reprezintă și titlul acestui review.

Este vorba de un circuit în orașul vechi, cu vizitarea celor douăsprezece biserici romanice cu o vechime de (mai mult, sau mai puțin) o mie de ani. Mai exact, este vorba de douăsprezece bazilici. În vocabularul arhitectural, termenul bazilică desemnează o biserică fără transept, de formă dreptunghiulară, despărțită longitudinal în trei, sau cinci părți, prin șiruri de coloane.

Ei bine, orașul Köln, sediul diocezei cu același nume încă din secolul al VIII-lea, posedă un număr impresionant de biserici, unele în stil gotic, cea mai reprezentativă fiind actuala catedrală, Kölner Dom, iar altele în stil romanic. De altfel, până la jumătatea secolului al XIII-lea, când a fost înlocuită de catedrala actuală, pe locul acesteia se afla tot o biserică romanică. Ca o paranteză, precizez că stilul romanic nu este, ceea ce ar putea să pară, adică un stil artistic din perioada romană, ci un stil dezvoltat în Europa Evului Mediu (între secolele al X-lea și al XIII-lea). De asemenea, subliniez, pentru evitarea oricăror confuzii, că termenul romanic, din limba română, are drept echivalent în limbile engleză și franceză, termenul roman.

Cum spuneam, am luat de la Oficiul de Turism un pliant care propune o incursiune prin Orașul Vechi, pentru vizitarea bazilicilor romanice și am pornit chiar de acolo în descoperirea acestora.

► La prima biserică am ajuns foarte repede, plecând de la Oficiul de Turism, pe lângă Kölner Dom, spre sud, prin piața Roncalliplatz, până în piața Alter Markt, unde am zăbovit puțin, pentru a admira Johann-von-Werth-Brunnen (Fântâna cu statuia lui Johann von Werth) și clădirea Primăriei cu frumosul ei turn (din păcate, la data vizitei noastre, clădirea era în restaurare și nu se putea vedea în întregime). Apoi, am mers puțin spre est, unde, pe malul Rinului, se găsește bazilica Groß Sankt Martin ce a fost construită în secolul al XII-lea, ca biserică a unei mănăstiri benedictine, pe o fostă insulă de pe Rin, folosindu-se drept fundații niște depozite din vremea romană. Remarcabile la această biserică sunt strana trilobată și, mai ales turnul cu secțiune pătrată, având la colțuri patru turnulețe, turn vizibil din foarte multe locuri din Köln, dar mai ales de pe podul Hohenzollern. Pentru cei ajunși acolo și care doresc să găsească cu ușurință biserica, dau și coordonatele GPS: 50.938471,6. 961251.

► Plecând de la Groß Sankt Martin, spre sud, am intrat imediat în piața Heumarkt, dominată de Statuia regelui Friedrich Wilhelm al III-lea al Prusiei, după care, la vreo 100 m spre vest am ajuns la bazilica Sankt Maria im Kapitol, din piața Marienplatz. Biserica datează din secolul al XI-lea și a fost construită pe fundațiile unui templu roman. Și aceasta are strana trilobată și în interiorul său se găsesc două statui ale Fecioarei, una datând din secolul al XII-lea, cealaltă din secolul al XIII-lea. Ca și Groß Sankt Martin, Sankt Maria im Kapitol, fiind o biserică de mănăstire, are un claustru foarte frumos. (GPS: 50.934555,6. 959044)

► Ne-am îndreptat apoi din nou spre est și puțin mai la sud, pe malul Rinului, am ajuns la bazilica Sankt Maria Lyskirchen, cea mai mică dintre cele douăsprezece biserici romanice. Atestată încă din secolul al X-lea, biserica a fost construită în forma actuală în secolul al XIII-lea, ca biserică parohială a satului de pescari aflat în acele timpuri aici. A suferit cele mai mici daune dintre toate bisericile orașului în timpul bombardamentelor din cel de-Al Doilea Război Mondial. Remarcabile sunt frescele de pe bolta bisericii, reprezentând scene din Vechiul și Noul Testament. (GPS: 50.932966,6. 962447)

► De la Sankt Maria Lyskirchen, am pornit spre vest, pe Große Witschgasse apoi pe Georgstraße și, după câteva sute de metri, am ajuns la bazilica Sankt Georg, construită pe fundațiile unui vechi oratoriu roman, aflat la poarta de sud a orașului, în secolul al XII-lea. În secolul al XIX-lea a fost renovată în stil baroc, dar prin renovarea din perioada interbelică, a fost adusă la aspectul inițial. Grav avariată în urma bombardamentului, biserica a fost reconstruită și redată în folosință în 1964. Interesant mi s-a părut faptul că biserica nu are nicio turlă. (GPS: 50.931899,6. 956473)

► La aproximativ 1 km spre sud de Sankt Georg, mergând pe Severinstraße, se află bazilica Sankt Severin, o biserică datând din secolul al XI-lea, având o structură romanică sobră, cu naosul împărțit în trei zone, delimitate de coloane de marmură. La capătul de vest se află o turlă înaltă de aproximativ 72 m (a treia, ca înălțime, după Kölner Dom și Groß Sankt Martin) în stil gotic, în care se află cele patru clopote. La capătul estic, biserica are alte două turnuri mai mici, dispuse de o parte și de alta a stranei, de asemenea construite în stil gotic. Biserica a suferit mari stricăciuni în timpul bombardamentelor, dar a fost adusă la aspectul inițial prin lucrările finalizate în 1961. (GPS: 50.923387,6. 959219)

► Sankt Severin este cea mai sudică biserică romanică din Köln, așa că, odată vizita terminată, am pornit înapoi, spre nord, dar nu înainte de a trece și pe la Severinstorburg, poarta sudică a vechiului oraș medieval. De aici, mergând spre nord-vest, pe Kartäusergasse, am ajuns, după aproximativ 1 km, la bazilica Sankt Panteleon, biserică a fostei mănăstiri benedictine aflate aici. Este cea mai veche dintre bisericile romanice, datând din secolul al IX-lea și încă mai păstrează în jurul său parcul împrejmuit de un zid de piatră. Aici am văzut diferite animale, inclusiv iepuri, plimbându-se liber prin iarbă. Biserica este mai puțin sobră decât celelalte, cu mai multe decorații (în special pe tavan) și mai luminoasă. (GPS: 50.929248,6. 947746)

► La câteva sute de metri spre nord se află bazilica Sankt Cäcilien, biserică a fostei mănăstiri cu același nume, a ordinului Augustinienilor, datând încă de prin secolul al IX-lea. Este o biserică fără turlă, al cărei interior nu l-am văzut, întrucât, din 1956, ea adăpostește Museum Schnütgen, un muzeu al artei creștine din Evul Mediu, pe care nu l-am vizitat, din lipsă de timp. (GPS: 50.934715,6. 952101)

► La capătul de vest al agitatei piețe Neumarkt, din apropiere de Sankt Cäcilien, se află bazilica Sankt Aposteln (GPS: 50.936509,6. 945646). Și această biserică a fost construită pe fundațiile uneia mai vechi, datând din secolul al IX-lea și, ca aspect exterior, ba chiar și în interior, seamănă cu Sankt Georg. La capătul vestic, are o turlă care, cu cei aproximativ 67 m, este pe locul trei ca înălțime printre bisericile romanice. La est, biserica are alte două turnuri, dispuse simetric, de o parte și de alta a stranei.

Ajunși în acest punct, am făcut o pauză de masă, după care ne-am reluat plimbarea, de data asta la nord de catedrală, zonă unde se află ultimele patru biserici romanice.

► Prima la care am ajuns este bazilica Sankt Andreas, aflată foarte aproape de Kölner Dom (GPS: 50.941899,6. 955420). Biserica datează din secolul al X-lea și, în ciuda distrugerilor suferite în urma bombardamentelor, prețioasele picturi murale medievale nu au avut de suferit și s-au păstrat în bună stare. Fostă mănăstire dominicană, bisericii i-a fost demolat claustrul la jumătatea secolului al XIX-lea, iar în prezent chiar lângă ea s-a construit o clădire laică, ce face imposibil să fie admirată în toată splendoarea ei.

► De la Sankt Andreas, am continuat pe Komödienstraße, pe lângă Kölnischer Stadtmuseum, pe care-l vizitasem cu o zi înainte și, la vreo 500 m spre vest, am ajuns la Römerturm, Turnul roman rămas din vechile ziduri ale cetății romane, turn pe care-l văzusem și în plimbarea cu busul turistic, dar care merită atenția de a fi privit mai îndeaproape. De aici, mergând spre nord, la vreo 100 m, am ajuns la un părculeț, în mijlocul căruia se înalță Mariensäule, una dintre cele mai vechi coloane din Renania, dedicate Fecioarei Maria, datând de la jumătatea secolului al XIX-lea. Pe latura de vest a parcului se află bazilica Sankt Gereon, poate cea mai frumoasă dintre cele 12 biserici romanice din orașul vechi Köln. Biserica, datând din secolul al XIII-lea, a fost ridicată pe fundațiile unei bisericii mai vechi, construite pe locul unde, o legendă spune că se afla o fântână unde, în secolul al IV-lea, Gereon, un ofițer roman și cei peste 300 de legionari ai săi au fost aruncați, ca urmare a refuzului lor de a persecuta creștinii, sacrificându-se pentru credința lor. Zidurile bisericii inițiale se mai pot distinge ici-acolo, integrate în cele ale bisericii actuale. În baptisteriu se mai păstrează fresce murale datând din secolul al XIII-lea, iar în cripta de sub altar se găsește un sarcofag care conține rămășițele Sfântului Gereon și ale camarazilor săi de arme și credință. Foarte frumoase sunt și vitraliile, precum și și capela Pietà, cu o statuie inspirată după Michelangelo. (GPS: 50.943258,6. 946573)

► La câteva sute de metri, la nord-est, în Ursulaplatz, se află bazilica Sankt Ursula, construită pe locul unde, spune legenda, se afla un cimitir unde au fost înmormântate cele unsprezece mii de fecioare care o însoțeau pe Sfânta Ursula în pelerinaj. (GPS: 50.945526,6. 953878)

► Ultima bazilică dintre cele douăsprezece, cea mai ”tânără”, aflată la câteva sute de metri est de Sankt Ursula, chiar pe malul Rinului (GPS: 50.946551,6. 963284), este bazilica Sankt Kunibert. În secolul al VII-lea, episcopul de Köln, Kunibert, a construit o biserică pe locul unde, în secolul al XIII-lea, s-a ridicat actuala biserică. Ea a fost distrusă în mare parte în bombardamentele din Al Doilea Război Mondial și a fost restaurată în forma dinainte de 1830, prin lucrările dintre anii 1981-1993. Structura bisericii este interesantă, prin faptul că ea dispune de două transepturi, dar situate doar pe latura de nord a acesteia. În cel estic, scăpat neatins din bombardamente, se mai păstrează și acum vitraliile originale, din prima jumătate a secolului al XIII-lea.

Aici s-a încheiat și circuitul nostru, de vizitare a celor douăsprezece bazilici romanice din orașul vechi, dar noi ne-am mai continuat plimbarea, mergând spre nord, până în Ebertplatz, un frumos parc și o oază de verdeață în inima orașului, de unde am coborât spre sud, pe Eigelstein, trecând prin Eigelstein Torburg, una din cele trei porți păstrate din vechile fortificații și ne-am îndreptat spre podul Hohenzollern și spre Köln Triangle, din parcarea căruia ne-am recuperat mașina și am plecat spre hotel.

A fost o zi foarte frumoasă, la care, e drept, a ajutat și vremea și care ne-a dat satisfacția de a vedea lucruri foarte interesante, străbătând la pas tot orașul vechi Köln.

Îndemnul meu pentru cei ajunși aici, dacă dispuneți de ceva timp liber, este să faceți și voi acest circuit (nu neapărat pe traseul urmat de mine). Poate unii veți spune că sunt prea multe biserici și traseul riscă să devină plictisitor. Ei bine, nicidecum. În primul rând, pe parcursul traseului nu veți vedea doar aceste biserici, ci o mulțime de lucruri interesante. Despre câteva am amintit și eu aici, dar nu am insistat, pentru că despre multe din ele am amintit în review-ul anterior.

Pe de altă parte, dacă veți avea răbdarea de a intra în toate aceste biserici, veți putea constata că în toate, fără excepție, se află niște panouri, pe care sunt afișate informații despre biserica respectivă, despre istoricul ei și, mai ales, despre cum a fost restaurată după bombardamentele din Al Doilea Război mondial.

Veți vedea fotografii cu bisericile în starea dinainte de reconstrucție și după și, astfel, veți putea să vă faceți o idee despre spiritul de învingător al acestui formidabil popor, care merită toată admirația și care ne poate fi un exemplu de patriotism și respect de sine. Veți putea astfel să înțelegeți cum a reușit acest popor, învins în ambele războaie mondiale, nu doar să supraviețuiască, dar să renască și să devină acum o mare putere economică, o țară respectată, ”locomotiva” Uniunii Europene, mai puternică decât țările care au învins-o pe câmpul de luptă.

Germania, o țară cu un popor în fața căruia chapeau bas!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Costi in 03.10.2014 16:00:45

Validat / Publicat: 03.10.14 19:27:56


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3065


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29450 PMA (din 31 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Costi? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- claudiu 71
[03.10.14 21:03:37]
» mesaj pers

   @Costi -

   "Chapeau bas encore une fois" un review scris din "HERZ".

   Vreau sa subliniez doar ca in timpul celor peste 260 de bombardamente ale Aliatilor asupra orasului Köln nu a mai ramas in picioare decat putine edificii printre care impozantul Dom!

   O minune sau a fost crutat :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[03.10.14 21:34:42]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[03.10.14 21:49:57]
» mesaj pers

   @claudiu 71 -

   Mulțumesc pentru aprecieri.

   În privința Domului, mai mult ca sigur l-au ocolit intenționat.

   Și podul Hohenzollern a fost cruțat, probabil din motive strategice, dar a fost dinamitat chiar de nemți, când se retrăgeau în fața ofensivei aliate.

   S-au mai întâmplat și alte lucruri aparent mai puțin firești, ciudate, dar având de fapt o explicație clară.

   De exemplu, în urma bombardamentelor, în Berlinul istoric a rămas în picioare o singură clădire: Marienkirche. Deși este vorba de o biserică, motivul pentru care a rămas neatinsă este unul foarte prozaic: având turla acoperită cu tablă de aramă, aceasta reprezenta un reper excelent pentru radarele montate pe bombardiere.

   Oricum, oriunde ai merge în Germania, peste tot sunt prezente semnele muncii asidue de reconstrucție și este de remarcat grija pentru reconstituirea cât mai exactă a construcțiilor.

   Alles Gute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dragos
[03.10.14 22:25:38]
» mesaj pers

   @Costi - din aceleași motive a rămas și Tower Bridge din Londra neatins de nicio bombă = era cel mai bun reper pentru orientarea vizuală.

   Radare, mai ales stații „miniaturizate” pentru a fi montate pe avioane, nu erau prea multe în al II-lea război. Chiar dacă a avut un rol major în special în apărarea pentru „Bătălia Angliei”.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Costi
[03.10.14 23:01:55]
» mesaj pers

   @Dragos -

Radare, mai ales stații „miniaturizate” pentru a fi montate pe avioane, nu erau prea multe în al II-lea război.

   Adevărul este că radarul a fost montat în Al Doilea Război Mondial la bordul avioanelor, atât cele engleze și americane, cât și germane, chiar primul avion cu reacție operațional, celebrul Messerschmitt 262 fiind echipat cu radar.

   Și rușii au pus la punct radare îmbarcate pe avioane, unele din acestea, de tipul Yak 3 și Yak 9 participând la bătălia de la Stalingrad, din iarna lui '42.

   E drept că nu toate avioanele aveau radare montate pe ele, doar cele care conduceau echipa, pentru că erau aparate scumpe și cu un gabarit destul de mare.

   Oricum, nici nu-ți vine să crezi cât de departe ajunsese tehnica la jumătatea secolului trecut. Doar lipsa dispozitivelor semiconductoare a făcut ca progresul să fie mai lent. Am văzut la Muzeul Tehnic German din Berlin o cameră de luat vederi spion, din timpul războiului, care se monta pe avioane și transmitea în timp real imagini din zona survolată. Nu era cu mult mai mare decât cele moderne. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- danadana
[29.10.14 14:22:03]
» mesaj pers

   Un vot si din partea mea... sper sa va mai treaca incrancenarea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[10.12.14 07:54:59]
» mesaj pers

   Daca m-ai bagat mai devreme in seama pe zstratosferă... m-ai facut sa citesc reviewuri ale tale

   chateau bas sau hut ab!

   Desi Germania alaturi de Austria si Turcia sunt tarile pe care le-am vizitat cel mai des la Koeln nu am ajins asa ca am aflat cu interes. Poate ein naechstes Mal!

   Si acum ma duc pe urmele tale in der Tuerkei

   Danke

   dan

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmasterX
[17.12.17 13:18:52]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica «Domul din Koln. Alte biserici de vizitat» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: La pas prin Koln şi împrejurimi]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[39] foto. Click pe poze pentru a le mări

P02 [JUL-2012] Bazilica Groß Sankt Martin. Vedere dinspre vest. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563208">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563208"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563208">Şterge vot</a></div><span id="v9563208" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563208)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563208Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563208MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2012] Bazilica Groß Sankt Martin. Vedere dinspre vest.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2012] Bazilica Groß Sankt Martin. Vedere interioară, spre altar. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563209">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563209"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563209">Şterge vot</a></div><span id="v9563209" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563209)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563209Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563209MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2012] Bazilica Groß Sankt Martin. Vedere interioară, spre altar.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P04 [JUL-2012] Bazilica Groß Sankt Martin. Vedere de pe malul Rinului. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563210">Şterge vot</a></div><span id="v9563210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2012] Bazilica Groß Sankt Martin. Vedere de pe malul Rinului.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [JUL-2012] Bazilica Sankt Maria im Kapitol. Vedere exterioară. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563211">Şterge vot</a></div><span id="v9563211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2012] Bazilica Sankt Maria im Kapitol. Vedere exterioară.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2012] Bazilica Sankt Maria im Kapitol. Claustrul. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563212">Şterge vot</a></div><span id="v9563212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2012] Bazilica Sankt Maria im Kapitol. Claustrul.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2012] Bazilica Sankt Maria im Kapitol. Vedere spre altar. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563213">Şterge vot</a></div><span id="v9563213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2012] Bazilica Sankt Maria im Kapitol. Vedere spre altar.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2012] Bazilica Sankt Maria Lyskirchen. Vedere dinspre est. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563214">Şterge vot</a></div><span id="v9563214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2012] Bazilica Sankt Maria Lyskirchen. Vedere dinspre est.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2012] Bazilica Sankt Maria Lyskirchen. Vedere spre altar. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563215">Şterge vot</a></div><span id="v9563215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2012] Bazilica Sankt Maria Lyskirchen. Vedere spre altar.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2012] Bazilica Sankt Maria Lyskirchen. Vedere interioară spre vest. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563216">Şterge vot</a></div><span id="v9563216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2012] Bazilica Sankt Maria Lyskirchen. Vedere interioară spre vest.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2012] Bazilica Sankt Georg. Vedere spre altar. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563217">Şterge vot</a></div><span id="v9563217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2012] Bazilica Sankt Georg. Vedere spre altar.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2012] Bazilica Sankt Georg. Tavanul, în stil gotic. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563218">Şterge vot</a></div><span id="v9563218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2012] Bazilica Sankt Georg. Tavanul, în stil gotic.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2012] Bazilica Sankt Georg. Vedere spre latura sudică. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563219">Şterge vot</a></div><span id="v9563219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2012] Bazilica Sankt Georg. Vedere spre latura sudică.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2012] Bazilica Sankt Severin. Vedere spre latura estică. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563220">Şterge vot</a></div><span id="v9563220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2012] Bazilica Sankt Severin. Vedere spre latura estică.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2012] Bazilica Sankt Severin. Vedere spre latura vestică. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563221">Şterge vot</a></div><span id="v9563221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2012] Bazilica Sankt Severin. Vedere spre latura vestică.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2012] Bazilica Sankt Severin. Vedere spre altar. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563222">Şterge vot</a></div><span id="v9563222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2012] Bazilica Sankt Severin. Vedere spre altar.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2012] Bazilica Sankt Panteleon. Vedere spre latura vestică. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563223">Şterge vot</a></div><span id="v9563223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2012] Bazilica Sankt Panteleon. Vedere spre latura vestică.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2012] Bazilica Sankt Panteleon. Vedere spre altar. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563224">Şterge vot</a></div><span id="v9563224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2012] Bazilica Sankt Panteleon. Vedere spre altar.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2012] Bazilica Sankt Panteleon. Altarul și tavanul decorat. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563225">Şterge vot</a></div><span id="v9563225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2012] Bazilica Sankt Panteleon. Altarul și tavanul decorat.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2012] Bazilica Sankt Cäcilien. Vedere spre latura estică. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563226">Şterge vot</a></div><span id="v9563226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2012] Bazilica Sankt Cäcilien. Vedere spre latura estică.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2012] Bazilica Sankt Cäcilien, care adăpostește Museum Schnütgen. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563227">Şterge vot</a></div><span id="v9563227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2012] Bazilica Sankt Cäcilien, care adăpostește Museum Schnütgen.
foto Costi [03.10.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUL-2012] Bazilica Sankt Aposteln. Vedere spre latura estică. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563228">Şterge vot</a></div><span id="v9563228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2012] Bazilica Sankt Aposteln. Vedere spre latura estică.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUL-2012] Bazilica Sankt Aposteln. Turla din capătul vestic. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563229">Şterge vot</a></div><span id="v9563229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2012] Bazilica Sankt Aposteln. Turla din capătul vestic.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2012] Bazilica Sankt Aposteln. Altarul. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563231">Şterge vot</a></div><span id="v9563231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2012] Bazilica Sankt Aposteln. Altarul.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUL-2012] Bazilica Sankt Andreas. O biserică înghesuită între alte construcții mai recente. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563233">Şterge vot</a></div><span id="v9563233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUL-2012] Bazilica Sankt Andreas. O biserică înghesuită între alte construcții mai recente.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUL-2012] Bazilica Sankt Andreas. Vedere spre altar. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563234">Şterge vot</a></div><span id="v9563234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUL-2012] Bazilica Sankt Andreas. Vedere spre altar.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUL-2012] Vitralii de la bazilica Sankt Andreas. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563235">Şterge vot</a></div><span id="v9563235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUL-2012] Vitralii de la bazilica Sankt Andreas.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUL-2012] Bazilica Sankt Andreas. O rămășiță a vechiului claustru, demolat. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563236">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563236"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563236">Şterge vot</a></div><span id="v9563236" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563236)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563236Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563236MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUL-2012] Bazilica Sankt Andreas. O rămășiță a vechiului claustru, demolat.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JUL-2012] Bazilica Sankt Gereon. Vedere spre latura estică. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563237">Şterge vot</a></div><span id="v9563237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUL-2012] Bazilica Sankt Gereon. Vedere spre latura estică.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [JUL-2012] Bazilica Sankt Gereon. Vedere spre altar. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563238">Şterge vot</a></div><span id="v9563238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [JUL-2012] Bazilica Sankt Gereon. Vedere spre altar.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [JUL-2012] Bazilica Sankt Gereon. Vitralii. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563239">Şterge vot</a></div><span id="v9563239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [JUL-2012] Bazilica Sankt Gereon. Vitralii.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [JUL-2012] Bazilica Sankt Gereon. Baptisteriul cu fresce murale datând din secolul al XIII-lea. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563240">Şterge vot</a></div><span id="v9563240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [JUL-2012] Bazilica Sankt Gereon. Baptisteriul cu fresce murale datând din secolul al XIII-lea.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [JUL-2012] Bazilica Sankt Gereon. Sarcofagul care conține rămășițele Sfântului Gereon, aflat în cripta de sub altar. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563241">Şterge vot</a></div><span id="v9563241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [JUL-2012] Bazilica Sankt Gereon. Sarcofagul care conține rămășițele Sfântului Gereon, aflat în cripta de sub altar.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [JUL-2012] Bazilica Sankt Gereon. Vedere spre latura estică. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563242">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563242"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563242">Şterge vot</a></div><span id="v9563242" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563242)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563242Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563242MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [JUL-2012] Bazilica Sankt Gereon. Vedere spre latura estică.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [JUL-2012] Bazilica Sankt Ursula. Vedere spre latura estică. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563243">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563243"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563243">Şterge vot</a></div><span id="v9563243" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563243)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563243Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563243MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [JUL-2012] Bazilica Sankt Ursula. Vedere spre latura estică.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [JUL-2012] Bazilica Sankt Ursula. Vedere spre altar. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563244">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563244"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563244">Şterge vot</a></div><span id="v9563244" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563244)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563244Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563244MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [JUL-2012] Bazilica Sankt Ursula. Vedere spre altar.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [JUL-2012] Bazilica Sankt Ursula. Altarul. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563245">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563245"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563245">Şterge vot</a></div><span id="v9563245" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563245)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563245Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563245MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [JUL-2012] Bazilica Sankt Ursula. Altarul.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [JUL-2012] Bazilica Sankt Ursula. Vedere spre vest. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563246">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563246"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563246">Şterge vot</a></div><span id="v9563246" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563246)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563246Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563246MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [JUL-2012] Bazilica Sankt Ursula. Vedere spre vest.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [JUL-2012] Bazilica Sankt Kunibert. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563247">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563247"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563247">Şterge vot</a></div><span id="v9563247" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563247)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563247Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563247MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [JUL-2012] Bazilica Sankt Kunibert.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

P43 [JUL-2012] Bazilica Sankt Kunibert. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 03.10.14] - <span class="allrVotedi" id="av563249">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv563249"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=563249">Şterge vot</a></div><span id="v9563249" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(563249)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f563249Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e563249MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P43 [JUL-2012] Bazilica Sankt Kunibert.
foto Costi [03.10.14]
# [0 PMA, fara bonus]

[39] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.13657784462 sec