54665 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Arles

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.09.2014
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.05.14
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 2 zile
TIP: PRIETENI

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Van Gogh vs Imperiul Roman


Urmare de aici

Drumul de la Avignon la Arles nu durează o oră! Am ajuns pe la 4pm şi l-am sunat pe Francis Bos cu care deal-uisem " la chambre d'hôtes". Ne-am întâlnit în place Voltaire şi ne-a condus de-a lungul malului spre loftul mezanin unde urma să locuim 2 zile. Pentru mine, mezanin însemna ceva nu prea înalt, între parter şi etajul 1, iar pentru loft găsisem definiţia "magazie sau atelier, transformat în locuinţă/studiou".

Loftul lui Francis era la etajul 2, un spaţiu unic si mare, înalt cât un etaj şi jumătate, cu dependinţele într-un capăt, peste care, urcând o scară cam îngustă şi abruptă, dădeai de zona dormitor cu balustradă şi două paturi. Livingul era plin de canapele (îl văzusem în oferta de pe net) şi ne gândeam că ar fi foarte potrivit pentru Motz. Mai exista şi o mică terasă/balcon plină de verdeaţă. Ne-a plăcut loftul până am înţeles că Francis urma să doarmă şi el în acelaşi unic spaţiu, ceea ce nu rezultase din mailingul nostru anterior. In principiu, chambre d'hôtes înseamnă "pensiune" şi presupune închirierea unei camere, în restul casei / apartamentului rămânând să locuiască proprietarul cu familia, aşa că nu pot da toată vina pe el pentru neînţelegere.

Am găsit, la doi paşi de centrul istoric, hotel Acacias cu 75 euro/noapte/camera triplă (evident mai scump decât loftul cu surprize) şi ne-am liniştit cu cazarea (voi scrie review despre hotel, ça vaut la peine).

Oraşul, vechi de peste 2500 de ani, este renumit datorită monumentelor din epoca romană, recte teatrul antic, arenele, necropolele şi termele pentru care a fost înscris pe lista patrimoniului universal, dar şi pentru că aici Vincent Van Gogh şi-a petrecut cea mai creativă perioadă din existenţa sa de pictor post impresionist.

Foarte aproape de hotel era Amfiteatrul (Arenele), monumentul cel mai impresionant rămas din epoca romană. Noi îi spuneam Coliseum şi-l numărasem ca fiind al patrulea pe care-l vedeam, dupa cel din Roma, din Tunisia - nu mai ştiu cum se numea oraşul - şi din Croaţia (ştiu cum se numea oraşul, dar nu spun!). Coloseumul din Arles se ţine bine pentru cele două mii de ani ai săi şi chiar arata bine, mai ales seara în lumina reflectoarelor. In arenele sale pot încăpea douăzeci de mii de spectatori şi după atâta vreme încă este folosit pentru marile spectacole şi concerte din timpul verii.

După plimbarea la arene, seara am cinat pe terasa restaurantului l'Ingenue – am mâncat gustos, ne-am amuzat cu fetiţa de 3 ani a patronilor şi cu ceilalţi clienţi, a fost intim şi plăcut.

Dimineaţă, la o măsuţă pe trotuar, am luat câte o cafea cu patiserii la cafeneaua de lângă hotel, am fumat şi-am pornit-o la nimereală să vedem ce întâlnim mai întâi – Imperiul Roman sau Van Gogh? In Piaţa Forumului am dat de câteva vestigii romane - fragmente de coloane, porticuri, capiteluri - înglobate în construcţiile actuale, dar zona era vizitată mai ales pentru Cafeneaua Van Gogh, frecventată încă, pictată de maestru în tabloul "Terasa cafenea din Piaţa Forumului, Arles, noaptea"

L'espace Van Gogh (nicio legatură cu fundaţia care era în curs de schimbare de sediu şi pe care regret că n-am văzut-o pentru presupusul spaţiu de expoziţie) este vechiul spital unde fusese internat pictorul după ce şi-a tăiat urechea, azi centru cultural şi academic; se remarcă prin galeria de arcade care închide grădina veche, în mijloc cu havuz înconjurat de straturi de flori diferit colorate, portocali şi trandafiri. Merită să treci pe acolo, arată bine, i-a plăcut şi lui Van Gogh şi a făcut un tablou (vezi poze ataşate)

Dând ocol Arenelor, de data asta la ceas de zi, am dat peste Teatrul Antic. Teatrul a fost construit în timpul împăratului Augustus (sec. 1 î.e.n). Câteva secole mai târziu, o parte din zidurile sale a fost integrată în zidul de apărare al oraşului – se mai vede încă un turn. Tribunele sale înghiţeau până la zece mii de spectatori. Se prezentau piese de teatru la care intrarea era liberă pentru toată lumea, doar că locurile în tribune erau repartizate pe categorii sociale. Peretele din spatele scenei era decorat cu o mulţime de coloane în stil corintic şi statui de inspiratie grecească. Au rămas şi se pot vedea on site doar două coloane şi statuia lui Venus din Arles la muzeul Luvru din Paris. Anual se desfăşoară aici festivaluri de filme, muzică sau fotografie.

In centrul vechi, în Piaţa Republicii, tronează Catedrala Saint-Trophime d'Arles, biserică romană construită în secolul XI pe ruinele unei biserici mai vechi şi inclusă şi ea pe lista parimoniului universal UNESCO. Se remarcă prin naosul şi navele boltite (sec. XII!), dar mai ales prin splendida sa faţada-portal sculptata în piatră. Ataşată bisericii, mănăstirea Saint Trophime îşi datorează faima galeriilor sale (cloître Saint Trophime) care înconjoară cu arcade şi coloane curtea interioară de formă pătrată.

N-am avut timp pentru necropolele şi termele romane şi nici de plimbare pe malul Rhonului. Arles nu-i de vizitat în două zile - e un oraş vechi, cald şi frumos, v-aş recomanda să-l vizitaţi în tihnă.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dan-Ioan in 23.09.2014 20:48:26

Validat / Publicat: 23.09.14 22:20:03


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
VIZUALIZĂRI: 3025

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dan-Ioan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  15950 PMA (din 18 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Dan-Ioan? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [23.09.14 22:19:54]
  » mesaj pers

     Mutat în rubrica "Descoperă Arles, Arles" (nou-creată pe sait)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Carmen Lyrics
  [23.09.14 22:54:48]
  » mesaj pers

     Frumos articol și frumos oraș, asta pot să bănuiesc citind și privind fotografiile!

     Mă înclin în fața unui profesionist în ale scrisului și nu îndrăznesc să fac alte comentarii.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dan-Ioan
  [24.09.14 00:40:36]
  » mesaj pers

     @Carmen Lyrics:

     Multzumesc mult, m-ai facut sa rosesc :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Carmen Ion
  [24.09.14 08:32:40]
  » mesaj pers

     @Dan-Ioan: Frumos articol. Felicitări! Câte nostalgii mi-a trezit! Dincolo de vestigiile romane şi de catedrale şi cloître St Trophime, atât de bine descrise de tine, ceea ce m-a impresionat cel mai mult au fost străzile înguste cu case cochete şi obloane albastre, dar mai ales ambianţa generală a acestui oraş, pe nedrept, după părerea mea, mai puţin vizitat decât Avignon.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - Carmen Ion
  [28.09.14 19:54:10]
  » mesaj pers

     Spre marea mea surpriză am constatat citind acest review excelent că este singurul dedicat oraşului Arles, aşa că mă simt "obligată" să intervin un pic cu câteva detalii.

     Nu le postez într-un articol deoarece în sejurul de 10 zile petrecut în Arles şi împrejurimi în anul 2008 am făcut prea puţine fotografii „turistice” care să merite să fie ataşate.

     Aşadar, să încep cu Provence, pe care o consider una din regiunile cele mai frumoase şi mai „ofertante” ale Franţei: are, cum s-ar zice, de toate: peisaje superbe (mare, deal, munte, vii cât cuprinde şi livezi de cireşi pe care noi le-am prins în iunie, când fructele erau coapte) şi vestigii istorice remarcabile. Iar dacă cuplaţi vizitarea ei cu Coasta de Azur veţi avea într-adevăr parte de o vacanţă de vis, aşa cum am avut noi.

     Din triada Avignon-Aix en Provence-Arles, cele trei oraşe măricele situate la câteva zeci de kilometri unul de altul şi care constituie cele mai probabile locuri de cazare din zonă pentru cei care, ca şi noi, se încumetă la un asemenea concediu stând totuşi cu ochii pe portofel, eu recomand Arles. Noi am stat, la un preţ foarte convenabil, la Hotel Constantin (îl găsiţi pe booking), situat la intrarea de pe şosea în strada principală – o clădire veche, cu o scară destul de îngustă, dar cu camere mari şi mobilier provensal pictat de mână. În spatele hotelului e o parcare publică nepăzită şi gratuită, pe care am folosit-o fără nicio problemă.

     Oraşul vechi e compact şi poate fi străbătut uşor la pas. Am vizitat toate obiectivele prezentate de Dan-Ioan aici, aşa că nu revin asupra lor. Adaug că foarte plăcute sunt plimbările pe străduţele pietruite şi în pantă din zona Arenelor, unde am admirat casele albe frumoase, cu obloane albastre şi flori la ferestre, şi că sâmbăta, chiar vizavi de hotel, se organizează un talcioc foarte simpatic. Şi încă un amănunt: anul acesta, în cadrul sejurului în Languedoc-Roussillon, am „tras o fugă” cu maşina din Sète la Arles şi oraşul mi s-a părut mult mai animat decât în 2008, deşi perioada era aceeaşi (iunie).

     Nu numai preţurile mai mici decât în Avignon şi Aix en Provence recomandă Arles, ci şi accesibilitatea la o nenumărate obiective „must see” din Provence. În cele 10 zile cât ne-am stabilit baza la Arles, noi am făcut câteva excursii extraordinare. Iată ce am vizitat:

     - Avignon, aflat la 35 km: Palatul Papal, Cathédrale Notre-Dame, Musée Angladon, Place de l’Horloge, Pont Bénézet (anul acesta am completat cu Villeneuve les Avignon); în drum ne-am oprit la Abbaye de Montmajour şi la Beaucaire-Tarascon, două orăşele „rivale”, fiecare cu castelul şi portul său de agrement, situate vizavi pe cele două maluri ale Ronului;

     - Les Baux de Provence, sat tipic provensal, acum pietonal, şi St Rémy de Provence, alt sat, cu două remarcabile vestigii romane (Glanum şi Les Antiques); Isle sur Sorgues, unde duminica, tot orăşelul se transformă într-un târg extraordinar, cu cele mai variate produse, de la lavandă, miere, tapenade şi alte „produits du terroir”, la dantelării, piese de mobilier vechi etc. etc. ; Vaison la Romaine, un sit arheologic roman excelent conservat; Orange, alt oraş roman, cu celebrul teatru în care s-a păstrat zidul din spatele scenei, având în centru statuia în mărime naturală a Împăratului Augustus, originar din Provence; cunoscuta podgorie Chateauneuf du Pape; în drum ne-am oprit şi în alte sătuleţe din Lubéron, podişul atât de frumos (şi amuzant) descris de Peter Mayle în cărţile sale;

     - Camargues (zona mlăştinoasa a Deltei Ronului); plimbare cu vaporaşul în Delta Ronului pentru a vedea crescătoriile de cai şi tauri; Saintes Maries de la Mer, satul unde legenda spune că ar fi debarcat după fuga din Palestina Maria Iacobeea, sora Sfintei Fecioare, împreună cu Maria Salomeea şi Maria Magdalena (are şi o plajă frumoasă); Aigues Mortes, oraşul-cetate medieval cu ziduri perfect conservate; Grau du Roi (acvariul);

     - Fontaine de Vaucluse, satul de munte de unde izvorăşte râul Sorgue, cu cel mai mare debit la izvoare din Europa (Jean Cosuteau s-a scufundat cu batiscaful dar nu i-a găsit izvorul) – un peisaj impresionant; Gordes, un „village perché” din piatră; Abbaye de Sénanque, mănăstirea cisterciană cu arhicunoscutul câmp de lavandă în faţă, imagine emblematică pentru Provence; Rousillon şi Bonnieux, alte două „village perchés”, dar cu case de culoare ocru; Menerbes, un sătuleţ unde ne-am oprit pentru a vizita Muzeul tirbuşonului;

     - Pont du Gard, faimosul pod roman; Nîmes, cu nu mai puţin celebrele Arènes şi Maison Carrée;

     - Aix en Provence, cu cea mai mare arteră a sa, Cours Mirabeau, Quartier Mazarin, Musée Granet, Eglise St Jean de Malte, Place du Verdun şi Cathédrale St Sauveur.

     În concluzie, Arles merită vizitat în sine, mai ales pentru vestigiile romane şi pentru minunata Cathédrale St Trophime, cu claustrul său, dar poate constitui şi o excelentă bază pentru explorarea regiunii Provence.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
  - webmasterX
  [28.09.14 20:20:20]
  » mesaj pers

     ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

  Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dan-Ioan
  [28.09.14 22:16:11]
  » mesaj pers

     @Carmen Ion -

     Bine c-ai scris, ca am citit si am aflat in sfarsit ca "cloître" se traduce claustru; presupun ca e un termen din zona monahala, asa-mi suna. Multumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [20] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [SEP-2012] Arles Provence, Arenele Romane -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559821">Şterge vot</a></div><span id="v9559821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [SEP-2012] Arles Provence, Arenele Romane
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [SEP-2012] Arles, biserica veche in zona Coliseum -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559824">Şterge vot</a></div><span id="v9559824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [SEP-2012] Arles, biserica veche in zona Coliseum
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [SEP-2012] Arles - Espace Van Gogh, curtea interioara cu straturi de flori -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559827">Şterge vot</a></div><span id="v9559827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [SEP-2012] Arles - Espace Van Gogh, curtea interioara cu straturi de flori
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [SEP-2012] L'espace Van Gogh, curtea interioara in tabloul pictorului -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559832">Şterge vot</a></div><span id="v9559832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [SEP-2012] L'espace Van Gogh, curtea interioara in tabloul pictorului
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [SEP-2012] Arles Provence - Amfiteatru/Arenele Romane -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559833">Şterge vot</a></div><span id="v9559833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [SEP-2012] Arles Provence - Amfiteatru/Arenele Romane
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [SEP-2012] Arles Provence, Catedrala Saint Trophime -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559834">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559834"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559834">Şterge vot</a></div><span id="v9559834" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559834)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559834Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559834MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [SEP-2012] Arles Provence, Catedrala Saint Trophime
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [SEP-2012] Arles Provence, clopotnita catedralei St. Trophime -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559835">Şterge vot</a></div><span id="v9559835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [SEP-2012] Arles Provence, clopotnita catedralei St. Trophime
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [SEP-2012] Arles Provence, Piata Forumului -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559836">Şterge vot</a></div><span id="v9559836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [SEP-2012] Arles Provence, Piata Forumului
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [SEP-2012] Arles - Piata Forumului, detaliu portic -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559838">Şterge vot</a></div><span id="v9559838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [SEP-2012] Arles - Piata Forumului, detaliu portic
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [SEP-2012] Arles Provence, fatada catedralei Saint Trophime -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559840">Şterge vot</a></div><span id="v9559840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [SEP-2012] Arles Provence, fatada catedralei Saint Trophime
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [SEP-2012] Detaliu ahitectura/acoperisuri in Arles Provence -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559842">Şterge vot</a></div><span id="v9559842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [SEP-2012] Detaliu ahitectura/acoperisuri in Arles Provence
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [SEP-2012] Arles Provence, Cafeneaua Van Gogh -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559843">Şterge vot</a></div><span id="v9559843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [SEP-2012] Arles Provence, Cafeneaua Van Gogh
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [SEP-2012] Arles Provence - Teatru Antic -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559844">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559844"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559844">Şterge vot</a></div><span id="v9559844" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559844)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559844Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559844MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [SEP-2012] Arles Provence - Teatru Antic
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [SEP-2012] Arles, cladire construita pe locul celei daramate in WW2 unde a locuit Van Gogh in camera galbena -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559845">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559845"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559845">Şterge vot</a></div><span id="v9559845" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559845)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559845Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559845MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [SEP-2012] Arles, cladire construita pe locul celei daramate in WW2 unde a locuit Van Gogh in camera galbena
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [SEP-2012] Arles Provence - ansamblu cladiri vechi -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 23.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av559850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv559850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=559850">Şterge vot</a></div><span id="v9559850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(559850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f559850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e559850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [SEP-2012] Arles Provence - ansamblu cladiri vechi
  foto Dan-Ioan [23.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [SEP-2012] Arles Provence, strada in trepte in culori Van Gogh -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 24.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av560192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv560192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=560192">Şterge vot</a></div><span id="v9560192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(560192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f560192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e560192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [SEP-2012] Arles Provence, strada in trepte in culori Van Gogh
  foto Dan-Ioan [24.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [SEP-2012] Arles Provence, intrare veche cu coloane si portic inglobata intr-o constructie relativ noua -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 24.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av560193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv560193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=560193">Şterge vot</a></div><span id="v9560193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(560193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f560193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e560193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [SEP-2012] Arles Provence, intrare veche cu coloane si portic inglobata intr-o constructie relativ noua
  foto Dan-Ioan [24.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [SEP-2012] Arles Provence, varf de biserica si varfuri de chiparosi -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 24.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av560194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv560194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=560194">Şterge vot</a></div><span id="v9560194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(560194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f560194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e560194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [SEP-2012] Arles Provence, varf de biserica si varfuri de chiparosi
  foto Dan-Ioan [24.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [SEP-2012] Arles Provence, turn medieval cu ceas -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 24.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av560195">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv560195"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=560195">Şterge vot</a></div><span id="v9560195" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(560195)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f560195Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e560195MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [SEP-2012] Arles Provence, turn medieval cu ceas
  foto Dan-Ioan [24.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P23 [SEP-2012] Arles Provence, pe o strada in panta, in fata celei mai inguste case (mai putin de 2m) -- foto by <b>Dan-Ioan</b> [uploaded 24.09.14] - <span class="allrVotedi" id="av560196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv560196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=560196">Şterge vot</a></div><span id="v9560196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(560196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f560196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e560196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [SEP-2012] Arles Provence, pe o strada in panta, in fata celei mai inguste case (mai putin de 2m)
  foto Dan-Ioan [24.09.14]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.102420091629 sec